Samenstelling afgelopen jaar

53%
47%
Gem. leeftijd 2018: 24 jaar
 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • Alleen ontbijt

Single reis Costa Rica 23+

Als je aan Costa Rica denkt zal waarschijnlijk direct het tropsiche regenwoud in je gedachten terechtkomen. Costa Rica heeft dan ook een prachtige natuur en bestaat voor 40% uit tropisch regenwoud. Tijdens deze single reis ontdek je de tropische regenwouden, maar ook andere mooie landschappen en met een beetje geluk ook heel veel exotische dieren.

Tijdens de single reizen combineren we natuur, avontuur, relaxen en actie met elkaar en zodoende heb je een heerlijke complete rondreis waarbij je het mooiste van Costa Rica gaat zien. Het is een echte groepsreis en je onderneemt dus ook alles samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 35 jaar. Meestal bestaan de groepen uit 14 tot 20 avontuurlijk ingestelde personen tijdens de single reis. Daarnaast krijg je ook vrije tijd om bijvoorbeeld zelf of met een kleiner groepje iets te ondernemen.

Relaxen is namelijk ook iets wat heerlijk kan in Costa Rica. Tijdens de single reis bezoeken we daarom ook mooie zandstranden en andere mooie locaties. Costa Rica heeft dan ook twee kusten, bij de Caribische zee en aan de Stille Oceaan. Voor de afwisseling slapen we tijdens de single reis dan ook op diverse plekken en in diverse soorten accommodaties. Op die manier trekken we dan ook eerst naar oosten om vervolgens het westen te ontdekken. 

Het gehele jaar door is de temperatuur ongeveer hetzelfde en ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden. In de zomermaanden heb je iets meer kans op neerslag maar zoals voor het tropisch regenwoud heel vaak geldt: harde buien duren vaak niet lang.

Tijdens deze rondreis single reis ga je het avontuur aan en ga je voornamelijk beleven, genieten en ontdekken. Een Nederlandstalige reisleiding zal met jullie meereizen door Costa Rica zelf en vliegen doe je met deze reis altijd samen met de gehele groep (inbegrepen).

Highlights

 • Ontdek Costa Rica
 • Raften op de Pacuare
 • Wildlife boottocht
 • Ontdek de nevelwouden
 • Extreem afwisselende reis
 • Stranden aan de stille zuidzee
 • Apen, kaaimannen en meer

2 151,50 €,-
16 dagen

BOEK DEZE REIS

Dag 1 - Amsterdam - San Jose

De eerste dag van de single reis is aangebroken. Afhankelijk van de vertrekdatum vliegen we rechtsreeks of met een overstap naar het tropsiche Costa Rica. De reis zal wat tijd in beslag nemen, verwacht +/- 15 uur. Dit betekent wel dat jullie genoeg tijd hebben om onderweg al kennis met elkaar te maken! Bij aankomst in San Jose, de hoofstad van Costa Rica, worden jullie opgehaald en met een transfer in ongeveer 40 minuten naar de overnachtingslocatie gebracht en hebben wij niets op de planning. Zodoende kunnen jullie rustig bijkomen van de vliegreis voordat het programma van de single reis morgen echt begint.

Costa Rica ligt in Midden-Amerika, boven Panama en onder Nicaragua en wordt steeds populairder. Met goede reden, wat het land is enorm divers en heeft een reiziger veel te bieden. Je zult bijzondere landschappen gaan zien, er komen veel verschillende dieren voor en er zijn veel leuke activiteiten mogelijk. Geplande overnachting: Hotel Autentico.

 • Tijdens single reis is er een lokale Nederlandstalige gids aanwezig.
 • In het programma kunnen altijd ter plekke wijzigingen worden aangebracht indien dit nodig is. Een flexibele opstelling is bij een rondreis zeker aan te raden. Wij proberen uiteraard het programma zo veel mogelijk aan te houden.
 • Zorg dat je drie uur voor vertrek op Schiphol bent. Het is vervelend als je moet haasten. 
 • Via Mijn Simi kun je voor vertrek al contact leggen met je reisgenoten. 96% doet dit ook.

Dag 2 - San Jose - Pacuare

In de vroege ochtend van deze tweede dag van de single reis worden we per transfer naar de Pacuare Rivier gebracht. Daar hebben we een typisch Costa Ricaans ontbijtje. Mocht je nog niet helemaal wakker zijn of last hebben van een jet lag, dan is dat helemaal niet erg; bij de volgende activiteit komt dat helemaal goed.

De Pacuare Rivier is de ideale locatie voor een gave raft-tocht, het is namelijk 1 van de beste raft-rivieren in de wereld. We beginnen de Costa Rica rondreis spectaculair door te gaan raften met klasse 3/4. Vergeet ook naast alle actie en adrealine-kicks vooral niet te genieten van al het moois om je heen, want we raften dwars door de jungle en je ziet mooie oevers.

Onderweg hebben we een lunch-stop. De rafttocht eindigt in het dorpje Cahuita. Dit is een gezellig klein en typisch Carribisch dorpje. Geplande overnachting: Bungalows Malú.

 • Ontbijt en lunch zijn vandaag inbegrepen.
 • Het raften hier is intenser dan bijvoorbeeld in Frankrijk, maar veiligheid staat natuurlijk altijd voorop bij de gidsen.

Dag 3 - Cahuita

Canhuita is een typisch relaxt Carribisch dorpje en het is heerlijk om hier op deze derde dag van de single reis even te genieten van het feit dat je in Costa Rica bent. De bewoners stammen voor het grooste gedeelte af van de Jamaicanen, waardoor je 'relaxt' heel letterlijk kan nemen. 

Misschien ken je Cahuita wel van het Nationale Park Cahuita, met het beste koraalrif van Costa Rica. Dit Nationale Park ligt inderdaad bij dit plaatsje. Het koraalrif ligt net iets buiten de kust. We nemen het er vandaag lekker van door de gehele dag te relaxen en vooral lekker te genieten. Geplande overnachting: Bungalows Malú.

 • Het ontbijt is vandaag inbegrepen.

Dag 4 - Cahuita - Pacuare

In de ochtend zullen we met de bus worden opgehaald en naar het dorpje Batán worden gebracht. Hier staat er een mooie boottocht op de planning! We varen met de boot naar de Lirio Lodge, gelegen bij de monding van de Pacuare Rivier. Tijdens de boottocht maar ook bij de lodge heb je een grote kans op het spotten van wildlife. Er komen hier onder andere verschillende soorten apen, luiaards, kaaimannen en verschillende soorten tropische vogels voor. Ook gedurende de rest van de reis gaan we natuurlijk proberen zoveel mogelijk dieren te spotten. 

Het gebied waar we naartoe varen op deze dag van de single reis lijkt erg op het bekende Tortuguero, maar is veel minder druk bezocht. Dit maakt het voor ons een mooie authentieke locatie om te bezoeken en om een nachtje te overnachten. Geplande overnachting: Lirio Lodge bungalow.

 • Ontbijt, lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.
 • Fototoestellen zijn natuurlijk sowieso erg leuk om mee te nemen voor de reis, maar het kan ook leuk zijn om in de Whatsappgroep te overleggen met je groepsgenoten of iemand een verrekijker mee kan nemen.
 • Zorg dat je de dag ervoor al wat inkopen (snacks) doet, is altijd handig! 

Dag 5 - Pacuare

De vijfde dag van de single reis stappen we opnieuw in de boot en bezoeken we het afgelegen Pacuare Reservaat. De gids zal jullie onderweg laten zien wat het tropische regenwoud echt inhoudt, met verschillende rivieren en complexe ecosystemen. De 3,5 uur durende tocht brengt ons naar dit gebied tussen de Lagun Madre de Dios en de Carribische Zee.

Onderweg gaan we natuurlijk weer proberen zoveel mogelijk verschillende Costa Ricaanse dieren te spotten. Wat dacht je bijvoorbeeld van papagaaien, toekans, kolibrietjes, slangen en verschillende apensoorten? Deze dieren komen hier allemaal voor! Na het bezoek aan de Pacuare Reservaat tijdens de Costa Rica groepsreis bezoeken we de Pacuare kanalen. Hier komen naast de eerder genoemde dieren bijvoorbeeld ook krokodillen en schildpadden voor! Daarnaast zien we hier hele bijzondere bomen uit het Midden-Amerikaanse regenwoud. Geplande overnachting: Lirio Lodge bungalow

Tussendoor hebben we een lekkere lunch.

 • Ook vandaag is ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 6 - Pacuare - Puerto Viejo Sarapiqui

De afgelopen dagen van de single reis hebben we veel tijd doorgebracht in het tropisch regenwoud van Costa Rica en hebben we een beeld gekregen van het land zelf. Vandaag beginnen we aan het tweede gedeelte van het Costa Ricaanse avontuur!

Een (kleine) bus zal ons ophalen en het is tijd om wat meer van het land te ontdekken. De professionele chauffeur laat ons verschillende mooie plekken zien. Zo komen we onder andere langs ananas-plantages en bananenplantages. We reizen daarna door naar de volgende overnachtingslocatie, de Sarapique Lodge. 

Deze lodge heeft een tuin waar onder andere een kaaiman leeft. Ook kun je hier diverse vogels spotten. De lodge ligt op een paar kilometer afstand van een iets groter stadje. Geplande accommodatie: Sarapiqui Lodge

 • Ontbijt is inbegrepen.

Dag 7 - Juanilama

Op de locatie waar we afgelopen nacht verbleven tijdens de Costa Rica groepsreis is genoeg te beleven. Daarom krijg je in de ochtend vrije tijd voor eigen invulling. Leuke tips zijn het maken van een hike in het Tirimbina Reservaat. Dit kun je zelf of met een groepje ondernemen, maar je kunt hier ook met een gids naartoe gaan. Een andere tip is het maken van een cacao-tour op deze dag van de single reis. Zeker de moeite waard!

In de middag gaan we op reis naar een nieuw avontuur. We rijden in de richting van Nicaragua en nemen een gravelweg richting een klein dorpe. In dit kleine dorpje zullen we verblijven bij lokale families. Een unieke ervaring die je veel zal leren over de Costa Ricaanse cultuur! Je eet in de avond ook bij dit gastgezin. 

Het communiceren kan een beetje moeizaam gaan, houd hier van tevoren rekening mee. Echter is het een ontzettend mooie kans om kennis te maken met de lokale bevolking! We slapen letterlijk in de middle of nowhere. De kamers zijn netjes en afgesloten van het woongedeelte. Geplande overnachting: homestay in Juanilama (basic!)

 • Ontbijt en diner zijn vandaag inbegrepen. 

Dag 8 - Juanilama - La Fortuna

De locals laten je maar al te graag de omgeving zien. Daarom zullen we in de ochtend samen met de locals de gemeenschap gaan ontdekken. Ook hierbij zijn weer verschillende mogelijkheden. Zo kun je een Campesino tour doen waarbij je meer ziet van de plantages, of kun je een mooie hike gaan maken in de omgeving. Ook kun je op deze locatie een duik nemen in een meertje naast een waterval. Keuze genoeg!

In de middag nemen we weer afscheid van de gastvrije locals en rijden we naar het levendige en gezellig La Fortuna. De rit duurt ongeveer 1,5 uur. Afgelopen avond en ochtend waren vol met nieuwe indrukken en daarom heb je in de middag in La Fortuna vrije tijd om te kijken wat je gaat ondernemen. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling of verken het cenrtum van La Fortuna.

Je zult zien tijdens de single reis dat La Fortuna best toeristisch is. Dit zorgt er wel voor dat er leuke restaurants en bars zijn. Een absolute aanrader zijn de overheerlijke cocktails. Het zal geen probleem zijn om vanavond een leuk restaurantje te vinden waar je relaxt met je groepsgenoten wat kunt gaan eten.

Vanuit La Fortuna zijn ook genoeg activiteiten te ondernemen. Eerdere reizigers waren erg enthousiast over de Hanging Bridges van La Fortuna. Ook dit is een toeristisch attractie, maar heel gaaf om te doen. Geplande overnachting: hotel Arenal Montechiari of soortgelijk

 • Ontbijt is vandaag inbegrepen.

Dag 9 - La Fortuna - NP Arenal

Een avontuurlijke activiteit staat vandaag op de planning van de single reis. We vertrekken naar Arenal National Park, waar een hike maken over de flanken van deze karakteristieke vulkaan. We lopen door oude lava gebieden en kunnen mooie uitzichten bekijken. Hier worden ook vaak de typische Costa Ricaanse foto's gemaakt die je vaak op het internet ziet, maar niet voor niets! 

De singlereis brengt ons vervolgens naar natuurlijke warmwaterbronnen. Hier zullen we lekker relaxen en kun je eens terugblikken op alle indrukken van de afgelopen dagen van de Costa Rica rondreis. We overnachten opnieuw in La Fortuna. 

 • Doordat we meestal twee nachten op 1 locatie verblijven heb je ook wat meer tijd voor jezelf. Rondreizen kunnen erg intensief zijn, zeker als je iedere dag iets anders bezoekt.
 • We hebben in het reisprogramma gezocht naar een optimale verdeling tussen vrije tijd en een goed vol programma waarmee je echt het gevoel hebt Costa Rica gezien en beleefd te hebben.
 • Ontbijt is inbegrepen.

Dag 10 - La Fortuna - Monteverde

In de ochtend heb je nog even de tijd voordat we weer verder reizen op zoek naar nieuwe avonturen. Een absolute aanrader is om de hangbruggen van Arenal te bezoeken (niet inbegrepen). Dit traject is 3 kilometer lang en bevat 8 hoge hangbruggen recht door het regenwoud. 

De volgende locatie waar we naartoe gaan tijdens de single reis Costa Rica is Monteverde. Deze rit zal wat tijd kosten, wat ondanks dat de route hemelsbreed maar 35 kilometer lang is, moet je om het stuwmeer van de Arenal heen. Dit houdt wel in dat we een mooie stukje sightseeing hebben, waaronder bijna de hele route zicht op de karakteristieke vulkaan.

We rijden door het stadje Tilaran, waarna het afvalt opeens ophoudt. We slingeren langzaam (maar veilig) door de bergen via gravel-wegen. Ook een unieke ervaring als je kijkt naar wat we in Nederland kennen. De gehele route kun je genieten van de vele variatie in de natuur. Je eindigt deze dag in de koele, mistige bergen van Monteverde. Deze plek is wereldberoemd vanwege het nevelwoud. Geplande overnachting: Rancho Makena

 • Ontbijt is inbegrepen

Dag 11 - Monteverde

Bij een bezoek aan Costa Rica kun je het nevelwoud niet overslaan. Daarom bezoeken we deze dag van de Costa Rica single reis het Santa Elena nevelwoud. Bewust is gekozen voor het Santa Elena nevelwoud en niet voor het Monteverde nevelwoud, aangezien deze een stuk minder druk is maar minstens even mooi!

In de middag heb je weer lekker vrije tijd. Er zijn hier genoeg optionele activiteiten te boeken, dus als je op zoek bent naar wat extra avontuur hoef je je zeker niet te vervelen! Weer een absolute aanrader is om te ziplinen door het regenwoud. Dit is nergens zo spectaculair als hier in Costa Rica.Geplande overnachting: Rancho Makena.

 • Ontbijt is inbegrepen

Dag 12 - Monteverde - Carrillo

Vandaag reizen we tijdens de Costa Rica rondreis vanuit het Santa Elena nevelwoud richting het tropische regenwoud. Hier valt in de periode tussen december en april zo goed als geen regen. Je zult een groot verschil in klimaat opmerken. De fantastische rit hiernaartoe kent een leuk eindpunt. We reizen heuvelafwaarts met uitzicht op de golf van Nicoya naar een van de mooiste stranden van Costa Rica: Carillo en Samara.

Eenmaal aangekomen op het strand kun je nog even heerlijk genieten van je vakantie, kun je wellicht nog een surflesje meepakken of gewoon lekker niets doen. Het hotel waarin we verblijven ligt op slechts 200 meter van de zee. Geplande overnachting: Hotel Guanamar.

 • Ontbijt is vandaag inbegrepen. 

Dag 13 - Carrillo

Vandaag kun je lekker relaxen. Lekker genieten van het strand en de zee tijdens de intensieve rondreis dagen. Ook vanuit Carillo zijn er verschillende mogelijkheden voor optionele activiteiten. Die kun je hier gewoon ter plaatse boeken. Zo kun je bijvoorbeeld dolfijnen gaan spotten, paardrijden op het strand en kajakken op de rivier of de oceaan. Geplande overnachting: Hotel Guanamar.

 • Je bent er nu toch, dus onderneem nog iets de laatste dagen ;-)
 • Ontbijt is inbegrepen.

Dag 14 - Carrillo - San José

Het is alweer tijd om meer richting San Jose terug te rijden. We rijden in 4,5 naar San Jose en verblijven in een hotel vlakbij het vliegveld. Zo kun je je nog even opfrissen voordat je weer terugvliegt morgen. We sluiten de reis als groep met elkaar af en maken er een heerlijke laatste avond van! 

 • Ontbijt is inbegrepen

Dag 15 - San Jose - Amsterdam

Vandaag is het tijd om onze spullen in te pakken en het mooie Costa Rica achter ons te laten. Met een koffer vol herrineringen reis je samen met de groep weer terug naar Nederland, nog even dromend over het fantastische avontuur in het regenwoud. Door het tijdsverschil komen we een dag later pas weer aan.

Een paar belangrijke dingen nog:

 • Voor Costa Rica geldt een uitreisbelasting van 28$. Deze betaal je bij het vertrek.

Dag 16 - Terug in Amsterdam

We landen vandaag weer op Schiphol.

 • Let op: hoewel we met zorg de reis en route uitgestippeld hebben samen met onze lokale partner, kan het zijn dat we door omstandigheden van hotel moeten switchen. Dat hotel zal altijd vergelijkbaar zijn en we proberen het altijd zo te doen dat we ook daadwerkelijk verblijven waar we gepland hebben, maar bij een rondreis door Costa Rica is flexibel zijn wel een voorwaarde om echt te kunnen genieten van de rondreis. 

Vluchttijden

8 december:

AMSTERDAM 11:00 - Frankfurt 12:10
Frankfurt 13:55 - San Jose 19:25

22 december 

SAN JOSE 21:15 - FRANKFURT 15:20 (23 dec)
FRANKFURT 16:25 - AMSTERDAM 17:35

28 april 2019

AMSTERDAM 08:05 - SAN JOSE 14:55

11 mei 2019

SAN JOSE 16:20 - AMSTERDAM 22:25 (+1, dus aankomst op 12 mei) - lange overstap in Madrid! 

Vliegen

Je reisleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd. 

Overnachtingen:

Het is bij Simi niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. Houd er rekening mee dat we tijdens deze rondreis in uiteenlopende accommodaties verblijven en dat de kwaliteit, zeker in de binnenlanden, niet vergelijkbaar is met Nederland. Een aantal van de hotels waar we verblijven kun je online bekijken.

Hotel Guanamar
Rancho Makena
Homestay in Juanilama
La Quinta de Sarapiqui 
Lirio Lodge Bungalow 

Let op: zoals bij elke rondreis kan het gebeuren dat uitgeweken moet worden naar een vergelijkbaar hotel of lodge. Hoewel we dit tot een minimum proberen te beperken, kunnen we dus niet altijd 100% garanderen dat je in dezelfde accommodatie terecht komt als we gepland hebben. Een flexibele opstelling is bij een rondreis Costa Rica zeker aan te raden. 

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - San José (Costa Rica)
 • Nederlandstalige reisleiding
 • 23 kilo ruimbagage
 • Alle overnachtingen in afwisselende accommodaties
 • Wildlife boottocht
 • Raften op de Pacuare rivier
 • Bus + chauffeur 
 • Verschillende nationale parken en entreekosten
 • Ontbijt
 • Lunch en diner volgens schema op dagoverzicht
 • Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Gedeeltelijk: maaltijden
 • Reisverzekering
 • Uitreisbelasting (28$) 
 • Optionele activiteiten
 • 40 dollar fooi + fooi voor de gids/chauffeur. 

Leeftijden

Deze reis wordt gecombineerd uitgevoerd voor de leeftijdsgroepen 18-22 en 23+. De minimumdeelname bedraagt 12 personen. 

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs
 • Za 16-02-2019
  Za 02-03-2019
  2 329,00 €
 • Zo 28-04-2019
  Zo 12-05-2019
  2 149,00 €
 • Di 16-07-2019
  Do 01-08-2019
  2 479,00 €
 • Wo 18-09-2019
  Do 03-10-2019
  2 169,00 €

Hoe ver is het ongeveer naar Costa Rica?

We vliegen in totaal een uurtje of 11. De retourvlucht en ruimbagage is inbegrepen bij de reissom. 

Hoe ontmoet ik mijn reisgenoten?

Je reisgenoten leer je kennen via Mijn Simi. Hier zie je voornaam, woonplaats en leeftijd van je reisgenoten. Ook kun je je whatsapp nummer toevoegen om op die manier middels een whatsapp-groep alvast contact met elkaar te leggen.

Waarom deze rondreis?

Combineer een verre bestemming met een avontuurlijke rondreis en je hebt bijna automatisch een onvergetelijke vakantie. Je reist tijdens deze reis deels zelfstandig en kunt rekenen op een afwisselende reis waarbij je niet alleen de tropische regenwouden, maar ook de stranden van Costa Rica zult bezoeken. Een reis met afwisseling, een aantal mooie inbegrepen excursies en unieke overnachtingen. 

Hoe slapen we?

Je slaapt deels in hotels, maar brengt ook een aantal nachten door bij een lokale familie. Tijdens deze rondreis verblijven we in degelijke hotels, appartementen en huisjes, maar reken niet op luxe. Costa Rica is een prachtig land, maar de faciliteiten zijn niet vergelijkbaar met Nederland. Houd hier dus rekening mee en stel je verwachtingen bij. Je boekt een avontuur, geen all-inclusive resort. 

Hoe groot is de groep?

We gaan uit van een groep tussen de 10 en 15 personen, maar maximaal reizen we met 19 reizigers. 

Kan ik pinnen in Costa Rica?

Op het vliegveld en in de grotere plaatsen kun je pinnen in een geldautomaat. We raden je wel aan om ook een creditcard mee te nemen en deze te gebruiken op het moment dat pinnen niet lukt. Er zijn tevens kaarten te koop waar je een soort tegoed op kunt plaatsen, dit kan handig zijn. Houd er rekening mee dat je bankpas op "wereld" staat.

Dit kun je vaak via internetbankieren zelf aanpassen. Let er daarnaast op dat je slechts 1 keer per 24 uur in een geldautomaat geld op kunt nemen. Kies altijd voor de optie "continue without conversion" bij het opnemen van geld. 

Heb ik bereik met mijn mobiel?

Op sommige plekken is wifi beschikbaar, maar niet overal. Houd er daarnaast rekening mee dat je buiten de EU reist en roamingkosten van toepassing zijn. Ons advies: laat je telefoon lekker thuis en geniet van je reis. 

Wat is het tijdsverschil?

Er geldt een tijdsverschil van 7 uur vergeleken met Nederland. Het is 7 uur vroeger in Costa Rica. 

Welke taal en munteenheid is er?

Over het algemeen wordt Spaans gesproken, maar in de meer toeristische gebieden waar wij doorheen trekken kun je ook goed uit de voeten met Engels. 

Amerikaanse dollars worden vrijwel overal geaccepteerd (tegen een ongunstiger koers vaak). De officiele muneenheid is de Colon. 1 euro is ongeveer 650 Colon. 

Paspoort en geldigheid

Hoewel niet verplicht raden we je aan ervoor te zorgen dat je paspoort nog 6 maanden geldig is bij terugkomst. 

 • door Groepsreis Costa Rica (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 02-08-2018

  geen foto

  8.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Afgelopen augustus ben ik met Simi naar Costa Rica afgereisd. Ik heb een prachtige tijd gehad en heb ontzettend veel mooie natuur en wilde dieren gezien. De groep, gids en reisleiding vanuit Simi waren allemaal super relaxed! Het vervoer, de accomodaties, activiteiten etc. waren allemaal goed geregeld. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld. Gewoon een super tijd gehad!

 • door Groepsreis Costa Rica (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 02-08-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  In augustus naar Costa Rica geweest met Simi. Echt een top vakantie gehad! Er was een goede afwisseling tussen de wandelingen door de regenwouden en andere activiteiten (raften, ziplinen, surfen, ...). De laatste paar dagen nog relaxen aan het strand. Accomodatie, vervoer en de reisleiding was top, dus echt de moeite waard :)

 • door Groepsreis Costa Rica (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 02-08-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Voor de eerste keer mee geweest met Simi Reizen naar Costa Rica. Ondanks dat deze reis voor het eerst uitgevoerd werd, was alles super geregeld. Geen stress gehad over hotels, restaurants of de veiligheid. De activiteiten waren uitdagend, afwisselend en alles bij elkaar was de reis gewoon supergaaf! Zeker een aanrader. Mede dankzij reisleiders Annelien en Dirk de tijd van mijn leven gehad in Costa-Rica!

Over Costa Rica

Costa Rica ligt in Midden Amerika, boven Panama en onder Nicaragua. Verwacht geen superdeluxe hotels en houd er rekening mee dat je tijdens deze rondreis regelmatig door onherbergzaam gebied trekt. Als natuurliefhebber kun je in Costa Rica je hart ophalen: op weinig plekken in de wereld is de biodiversiteit zo groot en kun je zoveel verschillende soorten planten en dieren vinden. 

Aan de kust is het het hele jaar door rond de 30 graden, in de hogere gebieden ligt de temperatuur rond de 20 graden. December tot april is de beste reistijd voor Costa Rica, als je het regenseizoen wilt vermijden. Wat ons betreft niet echt een reden, want juist een beetje regen geeft wel charme aan de reis. 

We bieden deze rondreis zowel in het hoogseizoen zelf aan als in het Costa-Ricaans hoogseizoen (december-april). 

Houd er rekening mee dat je op een aantal plekken in Costa Rica regen kunt verwachten. Het is niet voor niks het tropisch "regen"woud. Bij onze eigen test van deze rondreis hebben we regen meegemaakt, maar door de aangename temperatuur is dat nooit storend. 

Veiligheid

Over het algemeen is Costa Rica een veilig land, waarbij we veelal in de drukkere toeristische gebieden zijn. Wel zijn er, zoals in alle Midden Amerikaanse landen, veiligheidsrisico's. We reizen tijdens deze groepsreis altijd als groep samen. We raden je aan voor vertrek de website van buitenlandse zaken te raadplegen. 

Zoals in elk land geldt dat we aanraden om niet al je geld op 1 plaats te bewaren en behalve een creditcard of bankpas ook een tweede pas mee te nemen zodat je altijd geld op kunt nemen indien nodig. Een kopie van je paspoort of rijbewijs in Nederland achterlaten bij een bekende is ook geen overbodige maatregel, omdat het in geval van diefstal of verlies het verkrijgen van een noodpaspoort kan versnellen. 

Prijzen

Voor een diner betaal je tussen de 15 en 20 euro. Lunch tussen de 10 en 15. Ontbijt is inbegrepen bij de reissom op alle plekken. 

Inentingen

Er gelden geen verplichte inentingen in Costa Rica, tenzij je binnen 7 dagen voor vertrek in een land geweest bent waar gele koorts voor komt. 

Aangeraden wordt: DTP.

Hoe ver is het ongeveer naar Costa Rica?

We vliegen in totaal een uurtje of 11. De retourvlucht en ruimbagage is inbegrepen bij de reissom. 

Hoe ontmoet ik mijn reisgenoten?

Je reisgenoten leer je kennen via Mijn Simi. Hier zie je voornaam, woonplaats en leeftijd van je reisgenoten. Ook kun je je whatsapp nummer toevoegen om op die manier middels een whatsapp-groep alvast contact met elkaar te leggen.

Waarom deze rondreis?

Combineer een verre bestemming met een avontuurlijke rondreis en je hebt bijna automatisch een onvergetelijke vakantie. Je reist tijdens deze reis deels zelfstandig en kunt rekenen op een afwisselende reis waarbij je niet alleen de tropische regenwouden, maar ook de stranden van Costa Rica zult bezoeken. Een reis met afwisseling, een aantal mooie inbegrepen excursies en unieke overnachtingen. 

Hoe slapen we?

Je slaapt deels in hotels, maar brengt ook een aantal nachten door bij een lokale familie. Tijdens deze rondreis verblijven we in degelijke hotels, appartementen en huisjes, maar reken niet op luxe. Costa Rica is een prachtig land, maar de faciliteiten zijn niet vergelijkbaar met Nederland. Houd hier dus rekening mee en stel je verwachtingen bij. Je boekt een avontuur, geen all-inclusive resort. 

Hoe groot is de groep?

We gaan uit van een groep tussen de 10 en 15 personen, maar maximaal reizen we met 19 reizigers. 

Kan ik pinnen in Costa Rica?

Op het vliegveld en in de grotere plaatsen kun je pinnen in een geldautomaat. We raden je wel aan om ook een creditcard mee te nemen en deze te gebruiken op het moment dat pinnen niet lukt. Er zijn tevens kaarten te koop waar je een soort tegoed op kunt plaatsen, dit kan handig zijn. Houd er rekening mee dat je bankpas op "wereld" staat.

Dit kun je vaak via internetbankieren zelf aanpassen. Let er daarnaast op dat je slechts 1 keer per 24 uur in een geldautomaat geld op kunt nemen. Kies altijd voor de optie "continue without conversion" bij het opnemen van geld. 

Heb ik bereik met mijn mobiel?

Op sommige plekken is wifi beschikbaar, maar niet overal. Houd er daarnaast rekening mee dat je buiten de EU reist en roamingkosten van toepassing zijn. Ons advies: laat je telefoon lekker thuis en geniet van je reis. 

Wat is het tijdsverschil?

Er geldt een tijdsverschil van 7 uur vergeleken met Nederland. Het is 7 uur vroeger in Costa Rica. 

Welke taal en munteenheid is er?

Over het algemeen wordt Spaans gesproken, maar in de meer toeristische gebieden waar wij doorheen trekken kun je ook goed uit de voeten met Engels. 

Amerikaanse dollars worden vrijwel overal geaccepteerd (tegen een ongunstiger koers vaak). De officiele muneenheid is de Colon. 1 euro is ongeveer 650 Colon. 

Paspoort en geldigheid

Hoewel niet verplicht raden we je aan ervoor te zorgen dat je paspoort nog 6 maanden geldig is bij terugkomst. 

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.