Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test! Voor de meeste vakantielanden is een vaccinatiebewijs, PCR-test of sneltest (antigeentest nodig). Controleer de website van Nederland Wereldwijd. Houd daar rekening mee bij het boeken.

Groepsvakantie Costa Rica 18-39

Groepsvakantie Costa Rica 18-39

 • 18-39 jaar
 • 16 dagen
 • Eenvoudig

Als je aan Costa Rica denkt zal waarschijnlijk direct het tropsiche regenwoud in je gedachten terechtkomen. Costa Rica heeft dan ook een prachtige natuur en bestaat voor 40% uit tropisch regenwoud. Tijdens deze single reis ontdek je de tropische regenwouden, maar ook andere mooie landschappen en met een beetje geluk ook heel veel exotische dieren.

Tijdens deze rondreis Costa Rica combineren we natuur, avontuur, relaxen en actie met elkaar en zodoende heb je een heerlijke complete rondreis waarbij je het mooiste van Costa Rica gaat zien. Het is een echte groepsreis en je onderneemt dus ook alles samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 39 jaar. Meestal bestaan de groepen uit 14 tot 20 avontuurlijk ingestelde personen tijdens de single reis. Daarnaast krijg je ook vrije tijd om bijvoorbeeld zelf of met een kleiner groepje iets te ondernemen.

Relaxen is namelijk ook iets wat heerlijk kan in Costa Rica. Tijdens de single reis bezoeken we daarom ook mooie zandstranden en andere mooie locaties. Costa Rica heeft dan ook twee kusten, bij de Caribische zee en aan de Stille Oceaan. Voor de afwisseling slapen we tijdens de single reis dan ook op diverse plekken en in diverse soorten accommodaties. Op die manier trekken we dan ook eerst naar oosten om vervolgens het westen te ontdekken. 

Het gehele jaar door is de temperatuur ongeveer hetzelfde en ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden. In de zomermaanden heb je iets meer kans op neerslag maar zoals voor het tropisch regenwoud heel vaak geldt: harde buien duren vaak niet lang.

Let op: Simi maakt geen onderscheid tussen groepsreizen en singlereizen. Met het woord singlereizen geven we uitsluitend aan dat er bij deze reis veel mensen alleen reizen. 

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 2 366,50 €, 16 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Amsterdam - San Jose

De eerste dag van de reis is aangebroken. Afhankelijk van de vertrekdatum vliegen we rechtsreeks of met een overstap naar het tropische Costa Rica. De reis zal wat tijd in beslag nemen, verwacht +/- 15 uur. Dit betekent wel dat jullie genoeg tijd hebben om onderweg al kennis met elkaar te maken!

Bij aankomst in San Jose, de hoofdstad van Costa Rica, worden jullie opgehaald en met een transfer in ongeveer 40 minuten naar de overnachtingslocatie gebracht en hebben wij niets op de planning. Zodoende kunnen jullie rustig bijkomen van de vliegreis.

Costa Rica ligt in Midden-Amerika, boven Panama en onder Nicaragua en wordt steeds populairder. Met goede reden, wat het land is enorm divers en heeft een reiziger veel te bieden. Je zult bijzondere landschappen gaan zien, er komen veel verschillende dieren voor en er zijn veel leuke activiteiten mogelijk. Geplande overnachting: Hotel Autentico.

 • Tijdens single reis is er een lokale Nederlandstalige gids aanwezig.
 • In het programma kunnen altijd ter plekke wijzigingen worden aangebracht indien dit nodig is. Een flexibele opstelling is bij een rondreis zeker aan te raden. Wij proberen uiteraard het programma zo veel mogelijk aan te houden.
 • Zorg dat je drie uur voor vertrek op Schiphol bent. Het is vervelend als je moet haasten. 
 • Via Mijn Simi kun je voor vertrek al contact leggen met je reisgenoten. 96% doet dit ook.

Dag 2 - San Jose - Pacuare - Cahuita (3 uur totaal)

In de vroege ochtend van deze tweede dag van de singlereis worden we per transfer naar de Pacuare Rivier gebracht. Daar krijgen we ontbijt. Mocht je nog niet helemaal wakker zijn of last hebben van een jetlag, dan is dat helemaal niet erg; bij de volgende activiteit komt dat helemaal goed.

De Pacuare Rivier is de ideale locatie voor een gave raft-tocht, het is namelijk 1 van de beste raft-rivieren in de wereld. We beginnen de Costa Rica rondreis spectaculair door te gaan raften met klasse 3/4. Vergeet ook naast alle actie en adrealine-kicks vooral niet te genieten van al het moois om je heen, want we raften dwars door de jungle.

Onderweg hebben we een lunch-stop. De rafttocht eindigt in het dorpje Cahuita aan de kust. Dit is een gezellig klein en typisch Caribisch dorpje. Geplande overnachting: Bungalows Malú of Atlantida Lodge.

 • Ontbijt en lunch zijn vandaag inbegrepen.
 • Het raften hier is intenser dan bijvoorbeeld in Frankrijk, maar veiligheid staat natuurlijk altijd voorop bij de gidsen.

Dag 3 - Cahuita

Canhuita is een typisch relaxt Caribisch dorpje en het is heerlijk om hier op deze derde dag van de reis even te genieten van het feit dat je in Costa Rica bent. De bewoners stammen voor het grooste gedeelte af van de Jamaicanen, waardoor je 'relaxt' heel letterlijk kan nemen. 

Misschien ken je Cahuita wel van het Nationale Park Cahuita, met het beste koraalrif van Costa Rica. Dit Nationale Park ligt inderdaad bij dit plaatsje. Het koraalrif ligt net iets buiten de kust. We nemen het er vandaag lekker van door de gehele dag te relaxen en vooral lekker te genieten. Geplande overnachting: Bungalows Malú of Atlantida Lodge.

Bij beide verblijfplaatsen is een zwembad aanwezig. Na twee intensieve dagen is even bijkomen in het kleine maar gezellige Cahuita een aanrader. Drink een verse fruitsmoothie, ga lekker samen ergens eten, wandel langs de kust of ga lekker zwemmen!

 • Het ontbijt is vandaag inbegrepen.

Dag 4 - Cahuita - Sarapiqui (+/- 3,5 uur)

We reizen vandaag door de binnenlanden van Costa Rica naar het plaatsje Sarapiqui. In de binnenlanden vind je veel tropisch regenwoud en plantages van onder andere bananen en cacao. Je hebt de mogelijkheid vandaag een chocoladetour te doen in de buurt van Sarapiqui. 

Onderweg maken we regelmatig een stop. We verblijven in La Quinta de Sarapiqui (of gelijkwaardig). 

 • Vergeet je fototoestel niet tijdens deze rondreis. Indien je een beetje handig bent met het maken van foto's is een telelens aan te raden in verband met de vele vogels en wilde dieren in Costa Rica.

Dag 5 - Sarapiqui - Juanilama (+/- 3,5 uur)

We worden vandaag opgehaald en reizen via het stadje Los Chiles naar Juanilama. We maken hier een twee uur durende boottocht over de Rio Frio, waar we onderweg allerlei wilde dieren kunnen spotten. Behalve luiaards en apen heb je kans kaaimannen te zien en uiteenlopende vogelsoorten met felle kleuren. Lunch en diner is vandaag inbegrepen. Ontbijt is sowieso elke dag inbegrepen bij je reissom.

We verblijven deze avond in Juanilama waar ons gastgezin voor de avond zal koken voor je. Je verblijft met enkele anderen in een authentieke homestay. 

 • Ook vandaag is ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 6 - Juanilama - Arenal (+/- 3 uur reizen)

In de ochtend krijgen we een rondleiding over het Juanilama gebied en bezoeken we de Leona waterval. Je krijgt zo een inkijkje in hoe de mensen in Costa Rica in de binnenlanden leven. Ontzettend interessant! 

In de middag komen we aan bij onze volgende verblijfplaats: Arenal. Deze toeristische plek is na enkele dagen vrij afgelegen te hebben gezeten een heerlijke plek om weer even onder de mensen te komen, een cocktailtje te drinken en de omgeving te verkennen. De indrukwekkende vulkaan die je vanuit het stadje kunt zien geeft deze toeristenbestemming extra charme. 

 • Doordat we twee nachten op 1 locatie verblijven heb je ook wat meer tijd voor jezelf. Rondreizen kunnen erg intensief zijn, zeker als je iedere dag iets anders bezoekt.
 • We hebben in het reisprogramma gezocht naar een optimale verdeling tussen vrije tijd en een goed vol programma waarmee je echt het gevoel hebt Costa Rica gezien en beleefd te hebben.
 • Ontbijt is inbegrepen.

 

Dag 7 - Arenal / La Fortuna

Vandaag geen reisdag, maar gewoon een mooie dag waar we actie en ultiem relaxen met elkaar afwisselen. We beginnen de dag met een bezoek aan het Nationaal Park Arenal. De entreekosten zijn gewoon inbegrepen bij je reissom. We maken een tocht over hangbruggen en kunnen onderweg weer een groot aantal dieren spotten. 

In de middag brengen we een bezoek aan de Paradise hotsprings (inbegrepen). Een ideale dag waarbij we en een beetje actief bezig zijn en tijd hebben om te genieten van het mooie weer en de mooie omgeving. 

Geplande overnachting: Arenal Montechiari (met zwembad) of gelijkwaardig. Arenal is een gezellig druk stadje waar je ook 's avonds nog prima terecht kunt voor een drankje. 

Dag 8 - Arenal - Monteverde (+/- 3,5 uur)

We reizen vandaag van Arenal naar Monteverde. We eindigen in de nevelwouden. 

Deze rit zal wat tijd kosten, wat ondanks dat de route hemelsbreed maar 35 kilometer lang is, moet je om het stuwmeer van de Arenal heen. Dit houdt wel in dat we een mooie stukje sightseeing hebben, waaronder bijna de hele route zicht op de karakteristieke vulkaan.

We rijden door het stadje Tilaran, waarna het asfalt opeens ophoudt. We slingeren langzaam (maar veilig) door de bergen via gravel-wegen. De gehele route kun je genieten van de vele variatie in de natuur. Je eindigt deze dag in de koele, mistige bergen van Monteverde. Deze plek is wereldberoemd vanwege het nevelwoud.

Geplande overnachting: wisselend, maar vergelijkbaar met de Rustic Lodge in Monteverde. 

 

 

Dag 9 - Monteverde

Bij een bezoek aan de tropische regenwouden en het nevelwoud van Monteverde hoort een canopy-tour wat ons betreft. We maken een fantastische tocht over de boomtoppen van het Costa Ricaans regenwoud. De laatste zipline is bijna een kilometer lang en kun je, als je durft, liggend in een speciaal pak afleggen (ook inbegrepen, maar niet verplicht natuurlijk). Adrenaline gegarandeerd! 

Je kunt daarnaast nog een optioneel bezoek brengen aan het Santa Elena nevelwoud. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen zelf de omgeving te verkennen of iets te ondernemen. 

Monteverde is niet groot, maar heeft wel een aantal restaurants en plekjes waar je 's avonds prima terecht kunt. 

Dag 10 - Monteverde - Rincón de la Vieja (+/- 3,5 uur)

We laten Monteverde vandaag achter ons en reizen door naar Rincón de la Vieja. Met een diverse natuur met aan de ene kant een vulkanisch landschap en aan de andere kant tropisch regenwoud is dit een geliefde bestemming in de binnenlanden van Costa Rica. 

Je kunt hier verschillende optionele activiteiten ondernemen, waaronder een 420 meter lang waterglijbaan in de natuur. Het gebied leent zich goed voor prachtige wandeltochten. Watervallen, meertjes zwavelmeren en warmwaterbronnen kun je onderweg tegenkomen. Zorg wel dat je dus op officiële hiking trails blijft. 

We blijven hier 2 nachten. 

Tips:

 • Neem een verrekijker mee (1 iemand in de groep). Behalve luiaarden kun je verschillende apensoorten spotten, maar Costa Rica staat sowieso bekend om de extreme biodiversiteit. Kijk dus niet alleen voor je uit, maar vooral ook in de boomtoppen! 
 • Neem een kopietje van je paspoort mee of laat een kopietje achter in Nederland. Handig als je in de pechsituatie komt dat je je paspoort kwijt raakt. 
 • Post je foto's met #simireizen op Insta. Je doet dan automatisch mee met de fotowedstrijd die we elk jaar hebben. 
 • Met name in de regio rondom Monteverde kan het afkoelen. Een vest of jas meenemen is handig. 
 • Je hoeft geen klamboe mee. Waar het nodig is verzorgt het hotel dit gewoon. 

 

Dag 11 - Rincón de La Vieja

Vandaag kun je verschillende dingen doen. Zo kun je paardrijden, een bezoek brengen aan een spa (met modderbad), een bezoek brengen aan het Nationaal park en nog meer.

Heb je niet zo heel veel zin om van alles te ondernemen na ruim anderhalve week onderweg te zijn, dan kun je ervoor kiezen om een dagje bij het zwembad te blijven (best een aanrader).

Geplande overnachting: Buena Vista Lodge of gelijkwaardig (check zeker dit hotel even en het bijbehorende zwembad...). 

Dag 12 - Rincón de la VIeja -Samara/Tamarindo (+/- 2,5)

Vandaag kun je lekker relaxen. Lekker genieten van het strand en de zee tijdens de intensieve rondreis dagen. Ook vanuit Samara (of Tamarindo) zijn er verschillende mogelijkheden voor optionele activiteiten. Die kun je hier gewoon ter plaatse boeken. Zo kun je bijvoorbeeld dolfijnen gaan spotten, paardrijden op het strand en kajakken op de rivier of de oceaan. Geplande overnachting: Hotel Giada

Je verblijft deze laatste nachten aan de kust van de Stille Oceaan. Na een intensieve rondreis is het een ideaal punt om de laatste dagen van je reis nog even te genieten van zon, zee en strand. 

 • Je bent er nu toch, dus onderneem nog iets de laatste dagen ;-)
 • Ontbijt is inbegrepen.

Dag 13 - Samara / Tamarindo

Rondreizen is natuurlijk geweldig, maar het blijft natuurlijk ook vakantie. Vandaag kun je ervoor kiezen om surflessen te nemen, te relaxen aan het strand of 1 van de vele andere activiteiten te ondernemen. We verblijven in ieder geval vlakbij het strand, maar het hotel heeft ook gewoon een zwembad.

Samara is een pareltje en een echt tropisch paradijsje. Verlaten zandstranden, tropische bomen en een gemoedelijke sfeer zorgen ervoor dat je hier heerlijk relaxed je reis afmaakt. 

Dag 14 - Samara - San José

Het is alweer tijd om meer richting San Jose terug te rijden. We rijden in 4,5 uur naar San Jose en verblijven in een hotel vlakbij het vliegveld. Zo kun je je nog even opfrissen voordat je weer terugvliegt morgen. We sluiten de reis als groep met elkaar af en maken er een heerlijke laatste avond van! 

Mocht het zo zijn dat we een late vlucht vanuit San José hebben, dan bestaat de kans dat we nog een extra nacht in Samara of Tamarindo overnachten, omdat dat nu eenmaal een beter vakantiegevoel is aan een tropisch strand dan in een drukke stad ;-) 

Indien we vroeg terugvliegen geldt dat we wel al naar San José reizen en daar de laatste nacht door zullen brengen. 

 • Ontbijt is inbegrepen

Dag 15 - San Jose - Amsterdam

Vandaag is het tijd om onze spullen in te pakken en het mooie Costa Rica achter ons te laten. Met een koffer vol herrineringen reis je samen met de groep weer terug naar Nederland, nog even dromend over het fantastische avontuur in het regenwoud. Door het tijdsverschil komen we een dag later pas weer aan.

Dag 16 - Terug in Amsterdam

We landen vandaag weer op Schiphol.

 • Let op: hoewel we met zorg de reis en route uitgestippeld hebben samen met onze lokale partner, kan het zijn dat we door omstandigheden van hotel moeten switchen. Dat hotel zal altijd vergelijkbaar zijn en we proberen het altijd zo te doen dat we ook daadwerkelijk verblijven waar we gepland hebben, maar bij een rondreis door Costa Rica is flexibel zijn wel een voorwaarde om echt te kunnen genieten van de rondreis. 
 • Sommige reizen zijn een dag langer. Je verblijft dan een extra dag aan het strand, om ultiem ontspannen weer terug te vliegen naar Nederland. 
 • Afhankelijk van het seizoen kan het zijn dat de volgorde van overnachtingen aangepast wordt. 

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - San José (Costa Rica)
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • 23 kilo ruimbagage
 • Alle overnachtingen in afwisselende accommodaties. Je slaapt max. met 4 personen op een kamer. Dit kunnen 2 mannen en 2 vrouwen of 4 vrouwen of 4 mannen op een kamer zijn.
 • Boottocht 2 uur
 • Raften op de Pacuare rivier
 • Bus + chauffeur 
 • Nationaal Park Arenal
 • Ontbijt
 • Canopy tour incl. superman optie
 • Toegang Paradise hotsprings
 • Ontbijt bij alle hotels, 2x diner, 2x lunch
 • Uitreisbelasting Costa Rica t.w.v. 28$ (is al bij vliegticket inclusief)
 • Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Gedeeltelijk: maaltijden
 • Reisverzekering
 • Optionele activiteiten
 • 40 dollar fooi + fooi voor de gids/chauffeur
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Kosten ter plekke

Hoewel dit niet makkelijk in te schatten is, hebben we een overzichtje voor je gemaakt: kosten en budget Costa Rica

Vluchttijden

De geplande vluchttijden kun je vinden onder het tabje data/prijzen bij de desbetreffende vertrekdatum. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Vliegen

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vindt om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisbegeleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd. 

Tijdig aanwezig zijn

Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanwezig zijn voor je vlucht. Vanuit Simi Reizen adviseren we je minimaal 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn zodat je voldoende tijd hebt om alle formaliteiten te doorlopen. 

Je bent tevens zelf verantwoordelijk voor het in het bezit zijn van de juiste documenten om een land in te mogen. Denk bijvoorbeeld aan een ID-kaart, paspoort of visum voor sommige reisbestemmingen.

Overnachtingen:

Het is bij Simi niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. Houd er rekening mee dat we tijdens deze rondreis in uiteenlopende accommodaties verblijven en dat de kwaliteit, zeker in de binnenlanden, niet vergelijkbaar is met Nederland. Een aantal van de hotels waar we verblijven kun je online bekijken.

Je slaapt tijdens deze rondreis in kamers voor 2 tot 4 personen. Indien je met 4 personen op een kamer slaapt, zul je merken dat in een aantal hotels slechts tweepersoonsbedden aanwezig zijn. 

Hotel Guanamar
Rancho Makena
Homestay in Juanilama
La Quinta de Sarapiqui 
Lirio Lodge Bungalow 

Let op: zoals bij elke rondreis kan het gebeuren dat uitgeweken moet worden naar een vergelijkbaar hotel of lodge. Hoewel we dit tot een minimum proberen te beperken, kunnen we dus niet altijd 100% garanderen dat je in dezelfde accommodatie terecht komt als we gepland hebben. Een flexibele opstelling is bij een rondreis Costa Rica zeker aan te raden. 

Leeftijden

Deze reis wordt gecombineerd uitgevoerd voor de leeftijdsgroepen 18-25 en 24+. De minimumdeelname bedraagt 12 personen. Maximaal reis je met 20 personen. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan museau en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

Reisadviezen

Mits we welkom zijn in het land en er ter plaatse geen lockdown is zullen we de groepsreis ook uitvoeren bij een oranje reisadvies (als het oranje reisadvies gerelateerd is aan COVID). Houd hier rekening mee bij het plaatsen van een boeking. Een oranje reisadvies is geen geldige reden voor het zelf annuleren van je groepsreis. Hiermee worden dan wel de kansen vergroot dat je groepsreis gewoon door kan gaan.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Wo 08-12-2021
  Do 23-12-2021
  NIET BOEKBAAR
 • Ma 14-02-2022
  Di 01-03-2022
  2 359,00 €
 • Wo 13-04-2022
  Do 28-04-2022
  2 399,00 €
 • Ma 04-07-2022
  Di 19-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Di 06-09-2022
  Wo 21-09-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00

Hoe ver is het ongeveer naar Costa Rica?

We vliegen in totaal een uurtje of 11. De retourvlucht en ruimbagage is inbegrepen bij de reissom. 

Hoe ontmoet ik mijn reisgenoten?

Je reisgenoten leer je kennen via Mijn Simi. Hier zie je voornaam, woonplaats en leeftijd van je reisgenoten. Ook kun je je whatsapp nummer toevoegen om op die manier middels een whatsapp-groep alvast contact met elkaar te leggen.

Waarom deze rondreis?

Combineer een verre bestemming met een avontuurlijke rondreis en je hebt bijna automatisch een onvergetelijke vakantie. Je reist tijdens deze reis deels zelfstandig en kunt rekenen op een afwisselende reis waarbij je niet alleen de tropische regenwouden, maar ook de stranden van Costa Rica zult bezoeken. Een reis met afwisseling, een aantal mooie inbegrepen excursies en unieke overnachtingen. 

Hoe slapen we?

Je slaapt deels in hotels, maar brengt ook een aantal nachten door bij een lokale familie. Tijdens deze rondreis verblijven we in degelijke hotels, appartementen en huisjes, maar reken niet op luxe. Costa Rica is een prachtig land, maar de faciliteiten zijn niet vergelijkbaar met Nederland. Houd hier dus rekening mee en stel je verwachtingen bij. Je boekt een avontuur, geen all-inclusive resort. 

Je slaapt meestal in vierpersoonskamers met twee tweepersoonsbedden. Bij sprake van een tweepersoonsbed slaap je altijd met iemand van hetzelfde geslacht. Afhankelijk van de groepssamenstelling slaap je samen met mensen van hetzelfde geslacht op een kamer, of twee om twee.

Hoe groot is de groep?

We gaan uit van een groep tussen de 10 en 15 personen, maar maximaal reizen we met 19 reizigers. 

Kan ik pinnen in Costa Rica?

Op het vliegveld en in de grotere plaatsen kun je pinnen in een geldautomaat. We raden je wel aan om ook een creditcard mee te nemen en deze te gebruiken op het moment dat pinnen niet lukt. Er zijn tevens kaarten te koop waar je een soort tegoed op kunt plaatsen, dit kan handig zijn. Houd er rekening mee dat je bankpas op "wereld" staat.

Dit kun je vaak via internetbankieren zelf aanpassen. Let er daarnaast op dat je slechts 1 keer per 24 uur in een geldautomaat geld op kunt nemen. Kies altijd voor de optie "continue without conversion" bij het opnemen van geld. 

Heb ik bereik met mijn mobiel?

Op sommige plekken is wifi beschikbaar, maar niet overal. Houd er daarnaast rekening mee dat je buiten de EU reist en roamingkosten van toepassing zijn. Ons advies: laat je telefoon lekker thuis en geniet van je reis. 

Wat is het tijdsverschil?

Er geldt een tijdsverschil van 7 uur vergeleken met Nederland. Het is 7 uur vroeger in Costa Rica. 

Welke taal en munteenheid is er?

Over het algemeen wordt Spaans gesproken, maar in de meer toeristische gebieden waar wij doorheen trekken kun je ook goed uit de voeten met Engels. 

Amerikaanse dollars worden vrijwel overal geaccepteerd (tegen een ongunstiger koers vaak). De officiele muneenheid is de Colon. 1 euro is ongeveer 650 Colon. 

Paspoort en geldigheid

Hoewel niet verplicht raden we je aan ervoor te zorgen dat je paspoort nog 6 maanden geldig is bij terugkomst. 

 • door Groepsreis Costa Rica (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 16-01-2020

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  In januari 2020 heb ik een prachtige reis gemaakt met Simi reizen door Costa Rica! De afwisseling tussen ontspanning en activiteiten was goed. Het was bijzonder om de verschillende klimaatzones en natuurgebieden te bezoeken en ook met de lokale bevolking kennis te maken; overnachten bij een Costa Ricaans gastgezin was hierbij heel uniek! We hadden een goede comfortabele bus waarmee we bijna elke dag reden. Ook onze chauffeur Jimmie was heel leuk!
  Zeker een reis en vakantie om nooit te vergeten. Bij twijfel gewoon doen! Pura Vida!

 • door Groepsreis Costa Rica (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 16-02-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  In augustus naar Costa Rica geweest met Simi. Echt een top vakantie gehad! Er was een goede afwisseling tussen de wandelingen door de regenwouden en andere activiteiten (raften, ziplinen, surfen, ...). De laatste paar dagen nog relaxen aan het strand. Accomodatie, vervoer en de reisleiding was top, dus echt de moeite waard :)

 • door Groepsreis Costa Rica (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 02-08-2018

  8.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Afgelopen augustus ben ik met Simi naar Costa Rica afgereisd. Ik heb een prachtige tijd gehad en heb ontzettend veel mooie natuur en wilde dieren gezien. De groep, gids en reisleiding vanuit Simi waren allemaal super relaxed! Het vervoer, de accomodaties, activiteiten etc. waren allemaal goed geregeld. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld. Gewoon een super tijd gehad!

 • door Groepsreis Costa Rica (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 02-08-2018

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  In augustus naar Costa Rica geweest met Simi. Echt een top vakantie gehad! Er was een goede afwisseling tussen de wandelingen door de regenwouden en andere activiteiten (raften, ziplinen, surfen, ...). De laatste paar dagen nog relaxen aan het strand. Accomodatie, vervoer en de reisleiding was top, dus echt de moeite waard :)

 • door Groepsreis Costa Rica (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 02-08-2018

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Voor de eerste keer mee geweest met Simi Reizen naar Costa Rica. Ondanks dat deze reis voor het eerst uitgevoerd werd, was alles super geregeld. Geen stress gehad over hotels, restaurants of de veiligheid. De activiteiten waren uitdagend, afwisselend en alles bij elkaar was de reis gewoon supergaaf! Zeker een aanrader. Mede dankzij reisleiders Annelien en Dirk de tijd van mijn leven gehad in Costa-Rica!

Over Costa Rica

Costa Rica ligt in Midden Amerika, boven Panama en onder Nicaragua. Verwacht geen superdeluxe hotels en houd er rekening mee dat je tijdens deze rondreis regelmatig door onherbergzaam gebied trekt. Als natuurliefhebber kun je in Costa Rica je hart ophalen: op weinig plekken in de wereld is de biodiversiteit zo groot en kun je zoveel verschillende soorten planten en dieren vinden. 

Aan de kust is het het hele jaar door rond de 30 graden, in de hogere gebieden ligt de temperatuur rond de 20 graden. December tot april is de beste reistijd voor Costa Rica, als je het regenseizoen wilt vermijden. Wat ons betreft niet echt een reden, want juist een beetje regen geeft wel charme aan de reis. 

We bieden deze rondreis zowel in het hoogseizoen zelf aan als in het Costa-Ricaans hoogseizoen (december-april). 

Houd er rekening mee dat je op een aantal plekken in Costa Rica regen kunt verwachten. Het is niet voor niks het tropisch "regen"woud. Bij onze eigen test van deze rondreis hebben we regen meegemaakt, maar door de aangename temperatuur is dat nooit storend. 

Veiligheid

Over het algemeen is Costa Rica een veilig land, waarbij we veelal in de drukkere toeristische gebieden zijn. Wel zijn er, zoals in alle Midden Amerikaanse landen, veiligheidsrisico's. We reizen tijdens deze groepsreis altijd als groep samen. We raden je aan voor vertrek de website van buitenlandse zaken te raadplegen. 

Zoals in elk land geldt dat we aanraden om niet al je geld op 1 plaats te bewaren en behalve een creditcard of bankpas ook een tweede pas mee te nemen zodat je altijd geld op kunt nemen indien nodig. Een kopie van je paspoort of rijbewijs in Nederland achterlaten bij een bekende is ook geen overbodige maatregel, omdat het in geval van diefstal of verlies het verkrijgen van een noodpaspoort kan versnellen. 

Prijzen

Voor een diner betaal je tussen de 15 en 20 euro. Lunch tussen de 10 en 15. Ontbijt is inbegrepen bij de reissom op alle plekken. 

Inentingen

Er gelden geen verplichte inentingen in Costa Rica, tenzij je binnen 7 dagen voor vertrek in een land geweest bent waar gele koorts voor komt. 

Aangeraden wordt: DTP.

Reizen met medische bijzonderheden

Hoewel de medische zorg bij deze bestemming prima is, vragen we je om er rekening mee te houden dat de zorg hier anders is geregeld dan hoe wij dit in Nederland gewend zijn. Indien je medische bijzonderheden hebt mag je uiteraard gewoon mee, maar vereist dat wel iets meer voorbereiding. We raden je zeer sterk aan het volgende te doen alvorens je het besluit maakt om te boeken:

 • Tenzij je iets levensbedreigends hebt, willen ziekenhuizen van te voren vaak weten of de zorg daadwerkelijk betaald wordt. Houd er dus rekening mee dat hulpposten je kunnen vragen het bedrag voor te schieten.
 • Controleer zorgvuldig het dekkingsoverzicht van je zorgverzekering en neem indien onduidelijkheden contact op met de verzekeringsmaatschappij.
 • Controleer ook zorgvuldig het dekkingsoverzicht van de reisverzekering en neem indien onduidelijkheden contact op met de desbetreffende verzekeringsmaatschappij.
 • Overleg je reisplannen met je (huis)arts die bekend is met je medische bijzonderheden.

Indien je een medische aandoening hebt waarbij een acuut ziekenhuisbezoek wellicht vereist gaat zijn, raden we je helaas af deze groepsreis te boeken. Doordat we ook de natuur intrekken kan het helaas even duren voordat we bij het ziekenhuis zijn. Indien een reis eerder af dient te worden gebroken vanwege medische bijzonderheden, is het handig er rekening mee te houden dan de kosten voor de vliegreis terug voor eigen rekening zijn. Daarnaast zou het natuurlijk erg zonde zijn als je de reis eerder dient af te breken, dus weeg dit goed af. Bij rondreizen dient de reisbegeleider met de groep verder te reizen en kan diegene helaas niet bij je achterblijven in het ziekenhuis. Natuurlijk proberen we je zo goed mogelijk te begeleiden, maar is dit op afstand.

Optionele activiteiten

Ter plaatse kun je verschillende activiteiten nog bijboeken. Bijvoorbeeld:

 • Ziplinen (+/- 50 USD)
 • Catamaran (+/- 80 USD)
 • Quad rijden (+/- 75 USD)

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. Optionele activiteiten boek je zelf ter plaatse bij. Simi Reizen is hierin geen partij en kan niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde optionele activiteiten. Optionele activiteiten worden door lokale aanbieders uitgevoerd waarbij Simi Reizen geen controles doet met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot de activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden en kosten. 

Hoe ver is het ongeveer naar Costa Rica?

We vliegen in totaal een uurtje of 11. De retourvlucht en ruimbagage is inbegrepen bij de reissom. 

Moet ik rekening houden met het regenseizoen?

Het "droge" seizoen in Costa Rica ligt tussen december en april. Het natte seizoen ligt tussen mei en november. We hebben informatie over het regenseizoen Costa Rica voor je verzameld. 

Costa Rica en corona

In Costa Rica ben je als toerist gewoon welkom. Je hoeft geen PCR-test te doen voor vertrek en je hoeft niet gevaccineerd te zijn om naar Costa Rica te kunnen reizen. Wat wel verplicht is, is het afsluiten van een verzekering met COVID-dekking. Verdere informatie vind je op deze pagina. Bij terugkomst in Nederland zul je ofwel een vaccinatiebewijs moeten tonen, een herstelbewijs of een negatieve test. Let op: hoewel we deze informatie zorgvuldig bijhouden, is het aan de reiziger zelf om deze informatie te controleren en te voldoen aan de toegangseisen.

Hoe ontmoet ik mijn reisgenoten?

Je reisgenoten leer je kennen via Mijn Simi. Hier zie je voornaam, woonplaats en leeftijd van je reisgenoten. Ook kun je je whatsapp nummer toevoegen om op die manier middels een whatsapp-groep alvast contact met elkaar te leggen.

Hoeveel geef ik ter plaatse nog uit?

Voor iedereen is het verschillend wat ze ter plekke nog uitgeven. De rondreis is op zich vrij volledig en het is geen noodzaak om ter plekke nog heel veel extra uit te geven. We hebben een overzichtje van kosten en budget in Costa Rica gemaakt om je een beetje een beeld te geven van de uitgaven ter plaatse. 

Waarom deze rondreis?

Combineer een verre bestemming met een avontuurlijke rondreis en je hebt bijna automatisch een onvergetelijke vakantie. Je reist tijdens deze reis deels zelfstandig en kunt rekenen op een afwisselende reis waarbij je niet alleen de tropische regenwouden, maar ook de stranden van Costa Rica zult bezoeken. Een reis met afwisseling, een aantal mooie inbegrepen excursies en unieke overnachtingen. 

Hoe slapen we?

Je slaapt deels in hotels, maar brengt ook een aantal nachten door bij een lokale familie. Tijdens deze rondreis verblijven we in degelijke hotels, appartementen en huisjes, maar reken niet op luxe. Costa Rica is een prachtig land, maar de faciliteiten zijn niet vergelijkbaar met Nederland. Houd hier dus rekening mee en stel je verwachtingen bij. Je boekt een avontuur, geen all-inclusive resort. 

Hoe groot is de groep?

We gaan uit van een groep tussen de 10 en 15 personen, maar maximaal reizen we met 19 reizigers. 

Kan ik pinnen in Costa Rica?

Op het vliegveld en in de grotere plaatsen kun je pinnen in een geldautomaat. We raden je wel aan om ook een creditcard mee te nemen en deze te gebruiken op het moment dat pinnen niet lukt. Er zijn tevens kaarten te koop waar je een soort tegoed op kunt plaatsen, dit kan handig zijn. Houd er rekening mee dat je bankpas op "wereld" staat.

Dit kun je vaak via internetbankieren zelf aanpassen. Let er daarnaast op dat je slechts 1 keer per 24 uur in een geldautomaat geld op kunt nemen. Kies altijd voor de optie "continue without conversion" bij het opnemen van geld. 

Heb ik bereik met mijn mobiel?

Op sommige plekken is wifi beschikbaar, maar niet overal. Houd er daarnaast rekening mee dat je buiten de EU reist en roamingkosten van toepassing zijn. Ons advies: laat je telefoon lekker thuis en geniet van je reis. 

Wat is het tijdsverschil?

Er geldt een tijdsverschil van 7 uur vergeleken met Nederland. Het is 7 uur vroeger in Costa Rica. 

Welke taal en munteenheid is er?

Over het algemeen wordt Spaans gesproken, maar in de meer toeristische gebieden waar wij doorheen trekken kun je ook goed uit de voeten met Engels. 

Amerikaanse dollars worden vrijwel overal geaccepteerd (tegen een ongunstiger koers vaak). De officiele munteenheid is de Colon. 1 euro is ongeveer 650 Colon. 

Paspoort en geldigheid

Hoewel niet verplicht raden we je aan ervoor te zorgen dat je paspoort nog 6 maanden geldig is bij terugkomst. 

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Costa Rica en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje reisinformatie voor meer informatie m.b.t. corona.