Meer informatie over reizen tijdens corona op onze corona-pagina voor herfst en winterreizen in 2020 en begin 2021 en onze corona-pagina 2021. Of lees meer over waarom je toch "gewoon" en zorgeloos kunt boeken.

Relaxvakantie Cyprus

Relaxvakantie Cyprus

 • 18-25 jaar
 • 8 dagen
 • Eenvoudig

Het mooie Cyprus, het geboorte-eiland van de Griekse godin Aphrodite, heeft ontzettend veel te bieden. Tijdens deze groepsvakantie Cyprus heb je voldoende tijd om te relaxen, maar hebben we ook een aantal excursies en super leuke watersport activiteiten gepland staan. Door deze reis in groepsverband te maken, staat je een week te wachten vol waterpret, gezellige terras-momenten en het ontdekken van de mooie cultuur!

Cyprus is een eiland in de Middelandse zee (onder Turkije) en na Sicilië en Sardinië het grootste eiland in dit water. Tijdens de groepsreis Cyprus slapen we in een mooi hotel in Limassol, de op een na grootste stad van Cyprus, gelegen aan de zuidkust. Vanuit hier gaan we een aantal mooie activiteiten ondernemen.

Op het programma staan diverse watersportactiviteiten, namelijk SUP, de spinner, een bananenboot en zeekajakken. Daarnaast verkennen we onder andere Latchi Beach, de Blue Lagoon en de UNESCO archeologische stad Choirokotia. Daarnaast heb je voldoende vrije tijd om ook zelf plannen te maken. Zodoende kan je zelf de reis zo actief of relaxt maken als je zelf wilt!

Limassol heeft een kosmopolitische uitstraling en heeft voldoende gezellige terrasjes, mooie boulevards en bijzondere bezienswaardigheden. Het is hier prima mogelijk om een drankje te doen met je reisgenoten en om een avondje uit te gaan in een van de nachtclubs. Naast de genoemde activiteiten zijn ook de vluchten, de overnachtingen, het ontbijt en de transfers allemaal al inbegrepen bij je reissom. Tijdens de reis is een Nederlandstalige reisleider aanwezig en tijdens de twee excursiedagen reist een lokale gids met ons mee.

Als je op zoek bent naar een relaxvakantie op een zonnige bestemming, waarbij je ook kunt genieten van een aantal leuke activiteiten in groepsverband, dan is dit de groepsreis die je zoekt! In juni en juli heb je zonzekerheid en is de kans op neerslag nihil. Een heerlijk mediterraan klimaat staat je te wachten.

Let op: de leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-39 jaar reizen bij deze groepsreis samen. Je reist dus met een reisgroep van 18 tot 39 jarigen. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20200 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 151,50 €, 8 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights

 • Heerlijk mediterraan klimaat
 • Combineer activiteiten met relaxen
 • Overnacht in Limassol
 • Diverse watersportactiviteiten
 • Ontdek Latchi Beach en Blue Lagoon
 • Cultuur en geschiedenis
 • Samen met leeftijdsgenoten
 • Veel inbegrepen bij je reissom

Dag 1 - Dag van aankomst op Cyprus

Vandaag vliegen we naar het prachtige Cyprus, waar de Simi reisleider jullie opwacht op de luchthaven. Met een transfer reizen we naar ons hotel in Limassol, een stad aan de zuidkust van Cyprus, aan de middellandse zee. Het hotel heeft een prachtige locatie, aangezien direct naast het hotel een zwembaaitje te vinden is. Op ongeveer 10 minuten loopafstand kun je het grotere Harmony Beach vinden. 

In het hotel kun je je rustig even opfrissen. Op basis van de heenweg kun je zelf bepalen met wie je graag een kamer wilt delen. In Cyprus slapen we in driepersoonskamers. We zoeken een restaurantje op om samen te dineren en de reisleider neemt met jullie de planning door voor de komende dagen. Uiteraard is dit ook een mooi moment om verder kennis met elkaar te maken.

 • Tijdens de groepsvakantie Cyprus is een Nederlandstalige reisleider aanwezig
 • Limassol heeft een kosmopolitische uitstraling en kent mooie boulevards, stranden, gebouwen en een grote haven. Ook zijn er meer dan voldoende nachtclubs en terrasjes.

Dag 2 - Tijd voor watersport

Na het het ontbijt vertrekken we naar een dichtbij gelegen strand voor een dag vol met watersport activiteiten! We beginnen met SUP, een enorm populaire wateractiviteit die bezig is met een enorme opmars in de hele wereld. Een leuke, eenvoudige manier om het water te verkennen en te genieten van uitzicht over de kust. Voor mensen die nog niet bekend zijn met SUP: SUP staat voor stand up paddling. Je gaat staan op een SUP board en beweegt je voort met een peddel. Gegarandeerd waterpret!

Daarna hebben we tijd om even te relaxen op het strand, om vervolgens op een opblaasbare bananenboot te stappen. Met maar liefst 60 kilometer per uur vliegen we over het water. De challenge is om op het luchtkussen te blijven zitten. We keren terug naar het hotel, waarna je weer de mogelijkheid hebt om een restaurantje op te zoeken.

 • Enkele weken voor vertrek ontvang je van ons inloggegevens voor Mijn Simi. Hierin kun je contact leggen met je reisgenoten door je telefoonnummer achter te laten en kun je je vertrekinformatie vinden.

Dag 3 - Vrije dag met diverse mogelijkheden

Je hebt vandaag de hele dag de tijd om zelf naar wens in te plannen. Onder het kopje ‘bestemming’ kun je al diverse ideeën vinden voor leuke activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving.

Optionele activiteiten die vandaag mogelijk zijn:

 • Catamarancruise: verken de stranden en de baaien van Cyprus tijdens een catamarancruise. Deze activiteit duurt een groot deel van de dag. We vetrekken vanuit Limassol en maken een stop bij Cape Gate, waar je kunt zwemmen en snorkelen. Bij het Ladies Mile Beach kun je kanoën. Tijdens de activiteit is een lunchbuffet inbegrepen. Deze optionele activiteit kost 55 euro per persoon, waarbij de transfers van en naar het hotel zijn inbegrepen. 
 • Excursie Limassol National Forest Park: bezoek een mooi Forest Park in de buurt van de stad. Vooral fijn als je even de stad wilt ontvluchten en graag de natuur opzoekt. In het bos staan onder andere dennen, eucalyptus planten en olijfbomen. Prijs per persoon is 15 euro. 

Dag 4 - Watersport

Weer een nieuwe dag gevuld met leuke groepsactiviteiten! We vertrekken naar hetzelfde strand als op dag 2 en beginnen met een kajaktocht op open zee. We genieten van het mooie uitzicht, de frisse lucht en het zonnetje. Een relaxte activiteit, en doordat we het op zee doen kun je zelf bepalen of je voor een intensievere kajaktocht gaat of liever een beetje dobbert.

Daarna heb je de tijd om weer even te relaxen op het strandVervolgens gaan we het avontuur aan op een spinner of bananenboot. De spinner een ronde band die rondjes draait terwijl een bootje je voorruit trekt.

 • Iets meer dan de helft van onze reizigers reist alleen. Je mag alleen boeken, maar ook samen met een vriend, vriendin of groepje vrienden.
 • In juni en juli is de gemiddelde maximumtempartuur 29 tot 32 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur 18 tot 20 graden. Heerlijke zomeravonden!

Dag 5 - Blue Lagoon, boottocht en strandbezoek

Een nieuwe dag is aangebroken in het zonnige Cyprus. Na het ontbijt vertrekken we naar Latchi, te vinden aan de westkust. Doordat Cyprus niet mega groot is bereiken we deze mooie plek in slechts een uur en twinig minuten rijden. Latchi is een kust dorpje met een haventje en een mooie charme. We maken hier een mooie wandeling langs de kliffen en bezoeken vervolgens Latchi Beach, een prachtig schoon zandstrand aan de westkust.

Na het genieten van de kust vertrekken we met de boot naar de Blue Lagoon van Cyprus. Een snel kijkje op Google laat je zien hoe prachtig het hier is. Het water is hier ontzettend helder en mooi blauw. De boottocht duurt een uur naar de Blue Lagoon toe, waar we een uur lang kunnen relaxen en een paar prachtige vakantiekiekjes kunnen maken, om vervolgens nog een uur terug te varen.

 • Alcoholische dranken en lokale wijn aan boord zijn niet inbegrepen.

Dag 6 - Vrije dagen met diverse mogelijkheden

Na gisteren een volle dag genoten te hebben, hebben we vandaag weer de tijd om de dag zelf in te vullen. Vaak vinden mensen het al fijn om vooraf in de WhatsApp groep met reisgenoten samen plannen te maken, maar natuurlijk kan dat ook ter plekke. We hebben vandaag twee optionele activiteiten voor je in petto:

 • Bezoek aan de Marina van Limassol: Limassol Marina biedt plaats voor 650 jachten van 80 tot 110 meter. Op het terrein kun je de jachten bekijken en diverse restaurants en winkels vinden. Prijs per persoon is 15 euro.
 • Watersportmogelijkheden: Indien je graag iets extra’s op het water wilt ondernemen, is dat mogelijk bij te boeken vanaf het strand. Er zijn diverse mogelijkheden tegen diverse tarieven, waaronder waterfietsen.

Dag 7 - Choirokoitia - Athienou - Nicosia

Een volle dag op de planning vol met cultuur en geschiedenis! Het eerste wat we vandaag bezichtigen is Choirokoitia, een bijzondere plek dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Choirokoitia is een archeologische site. Het is een van de oudste opgegraven dorpen van Cyprus en komt uit 7000 tot 4000 voor Christus. Om het oude dorp te bezichtigen zullen we een stukje moeten klimmen en afdalen. 

Vervolgens bezoeken we Athienou, waar we een lokale traditionele bakkerij bezoeken met een oude molen. Hier leren we van de lokale bakker hoe we traditioneel brood kunnen maken en volgt een proeverij. Daarna bezoeken we een melkveehouderij. Hier krijg je uitleg over halloumi wordt gemaakt, een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. We krijgen een korte rondleiding en een proeverij.

We reizen door naar de hoofdstad van Cyprus, Nicosia. Hier bezoeken we de Nicosia Market, een gezellige markt met kleine straatjes vol met marktkraampjes. Voor een lokaal souveniertje is dit the place to be. Vanavond is de laatste avond in het mooie Cyprus. Met een gezellig afscheidsdiner in Limassol (niet inbegrepen) sluiten we vakantie samen goed af.

Dag 8 - Weer naar Nederland

Vandaag is de laatste dag van de groepsvakantie Cyprus aangebroken. De transfer brengt ons weer naar de luchthaven waarna we weer naar Nederland vliegen. Afhankelijk van de vliegtijden heb je nog even de tijd om te relaxen bij het zwembad. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van elkaar en thuis te genieten van alle mooie vakantiefoto's die je hebt gemaakt.

 • Voor de gehele groepsreis geldt dat het programma kan afwijken i.v.m. diverse omstandigheden. Bijvoorbeeld door logistieke redenen of het weer. We proberen de planning van de website uiteraard zo goed als mogelijk proberen aan te houden.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Retourvlucht Amsterdam - Cyprus
 • Ruimbagage
 • Bijdrage SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt de SGR deze voorwaarden toe.
 • 7x overnachting Harmony Hotel (3p-kamer)
 • 7x ontbijt in Harmony Hotel
 • Transfer van luchthaven naar hotel en andersom
 • Transfers inbegrepen excursies
 • SUP
 • Bananenboot
 • Kajaktocht
 • Spinner Rid
 • Wandelen op het strand van Latchi
 • Blue Lagoon boottocht met lunch
 • Excursie Chirokitia
 • Rondleiding oude molen en traditionele bakkerij incl. proeverij
 • Bezoek aan traditionele melkproductie en proeverij van traditionele Halloumi kaas 
 • Lokale gids dag 5 en 7
 • Nederlandstalige reisleiding in Cyprus

Exclusief

 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Vertrekinformatie

We reizen naar Cyprus met het vliegtuig. De retourvlucht is inbegrepen bij je reissom, net als je ruimbagage. We reizen met een groepsticket, wat ervoor zorgt dat we allemaal samen kunnen vliegen. Indien je heel last minute boekt kunnen we dit helaas niet altijd garanderen. Zodra de vliegtijden bekend zijn, kun je deze vinden bij het tabje data/prijzen.

Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De defintieve vluchttijden kun je enkele weken voor vertrek vinden in je Simi account.

Let op: Zorg ervoor dat je je naam exact overneemt zoals op je paspoort of id-kaart aangegeven. Het gaat hierbij om je eerste officiele voornaam en je volledige achternaam. Dit hebben wij nodig voor je vliegticket. Indien je dit niet juist doorgeeft zijn kosten voor rectificatie voor eigen rekening.

We vliegen vanaf Schiphol Airport. Je kunt door een Whatsappgroep aan te maken met je reisgenoten (via Mijn Simi account) samen een verzameltijd afspreken zodat jullie samen in kunnen checken. Zorg ervoor dat je drie uur van tevoren op de luchthaven aanwezig bent, zodat je niet hoeft te haasten. 

Je reisleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Samen / alleen reizen en reisgenoten

Iets meer dan de helft van de Simi reizigers reizen alleen. Je mag de Simi reizen in je eentje boeken, maar ook samen met een vriend, een vriendin of met een groepje. In het boekingsformulier kun je bij 'bijzonderheden' aangeven met wie je samen reist.

Op basis van de heenreis mogen jullie zelf beslissen wat de kamerindeling gaat worden. Mannen en vrouwen slapen gescheiden.

Leeftijdsgroepen en minimumdeelname

De leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-39 jaar reizen bij deze groepsreis Cyprus samen. De oudste deelnemer van je reisgroep is hierdoor minimaal 18 jaar en de oudste maximaal 39 jaar. Afhankelijk van de verdeling binnen de groep kun je er zelf voor kiezen om meer of minder je eigen plan te trekken tijdens deze jongerenvakantie. 

Het minimum aantal deelnemers om de groepsreis door te laten gaan is 16 personen. Maximaal kunnen er 20 personen mee.

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je:

 1. Je vertrekinformatie en de opstaptijden zien
 2. Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 3. Je Whatsapp nummer toevoegen en een whatsapp groep starten
 4. Het forum bezoeken en je voorstellen
 5. Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 6. Je reisverzekering nog afsluiten
 7. Je (restant)betaling doen via iDeal

Deze groepsreis boeken

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR.

Uitgaan in Cyprus

Onze jongerenvakanties zijn absoluut geen zuipvakanties. Natuurlijk is er wel de gelegenheid om in de avond uit te gaan in de nachtclubs en om terassjes te pakken. Houd er rekening mee dat als er een activiteit gepland staat, we verwachten dat je hier helder aan deel kunt nemen. Het is in het hotel niet toegestaan om drankvoorraden mee te nemen. Houd het gezellig!

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Di 15-06-2021
  Di 22-06-2021
  1 149,00 €
 • Di 22-06-2021
  Di 29-06-2021
  1 149,00 €
 • Di 29-06-2021
  Di 06-07-2021
  1 149,00 €
 • Di 06-07-2021
  Di 13-07-2021
  1 149,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Montenegro actieve groepsreis (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Deze rondreis door Montenegro was ontzettend leuk. Het land is prachtig en alle activiteiten die georganiseerd worden zijn geweldig om te doen. Odile onze reisleidster zorgde vanaf het begin voor een prettige, gezellige en open sfeer. Ze wist ons goed te informeren en maakte altijd tijd voor het spelen van een spelletje of een gezellig praatje. De accommodaties waar we verbleven waren eenvoudig maar prima. De vakantie is voorbij gevlogen!

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-25) op 19-07-2019

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Super gave groepsreis gehad in Slovenie.
  Gave activiteiten mogen doen. De groep en ook de reisleiding was super leuk, en zorgden voor een super gezellige sfeer.

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-25) op 09-08-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Dit was mijn eerste groepsreis met Simi. In het begin vond ik het redelijk spannend om te boeken, omdat ik niet wist in wat voor groep ik zou komen en of het wel zou klikken. Uiteindelijk waren deze spanningen tevergeefs, want ik het ontzettend leuk gehad met de groep. Bedankt voor de super vakantie Simi!

 • door Sri Lanka (Jongerenvakanties 18-25) op 07-11-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Deze reis was echt geweldig, mooi land, aardige locals. Top geregeld allemaal. Goede gids en reisleidster. De groep was leuk en gezellig waardoor ook zeker de reis geslaagd was. Veel mooie plekken gezien, activiteiten zoals raften en canyoning waren echt gaaf om te doen. En dan helemaal in de omgeving als Sri Lanka. De treinrit waar mooie omgevingen te zien zijn. En de lion rock beklimmen en dan het uitzicht zien dat is geweldig om te doen.
  Daarom geef ik deze reis een 9 en raad ik het zeker mensen aan om de reis te gaan maken.

 • door Kroatie actief () op 05-07-2019

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb enorm genoten van de vakantie! Het programma bevat leuke activiteiten en biedt daarnaast mogelijkheden genoeg om ook nog zelf dingen te ondernemen. De reisleiding creeerde een hele gezellige sfeer en stond altijd voor iedereen klaar.

 • door Lapland groepsreis Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 17-02-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Vorige week thuis gekomen van een geweldige week in Lapland, wat een ervaring! Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis mee ging en het is me heel goed bevallen! De activiteiten waren iedere dag goed geregeld en er was ook tijd voor ontspanning.
  Lapland is koud, maar zo ontzettend mooi dat je dat bijna vergeet (en ik ben echt een enorme koukleum!).
  Ik vond het heel relaxed om zo georganiseerd op reis te gaan, je hoeft nergens aan te denken want het hele programma is al voor je uitgestippeld :)
  Bedankt Simi, Reisleider en groep voor deze fantastische reis!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Leuke reis met SIMI naar Frankrijk. De week zat redelijk gevuld met activiteiten maar er was ook tijd om lekker bij t zwembad te liggen. Busreis was lang, maar gezellig

 • door Kroatie Deluxe (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 31-07-2019

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Alles was goed georganiseerd en we kregen van de reisleidster dagelijks een uitgebreid programma voor de komende dag. Het programma zelf was ook top, mede doordat er ook plekken werden opgezocht waar minder toeristen komen. Bijvoorbeeld door bij de Cliffs of Moher op een rustige plek te beginnen waar bijna geen toeristen komen. Hierdoor voel je je meer 1 met de natuur en de groep dan wanneer je door mensenmassas zou lopen.

 • door Frankrijk Actief () op 05-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik reisde alleen maar al snel hadden we een gezellig en hecht groepje. We hadden een groepje van negen meiden bij elkaar en werden door onze reisleider Michel al snel het prinsessenkamp genoemd. Hij was een zeer leuke en enthousiaste reisleider. We hebben veel activiteiten daar gedaan maar er was ook zeker tijd om te rusten en te socializen met andere campinggasten en de andere leeftijdsgroepen.
  Het enige nadeel vond ik dat er geen free wifi op de camping was en dat de bus tijdens de heenreis en terugreis best koud was.
  Voor de verder rest heb ik een top vakantie gehad en zou ik zo nog een keer een vakantie boeken bij simireizen

 • door Sri Lanka (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 07-11-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een top vakantie gehad eigenlijk op aan te merken, heel veel gezien en gedaan. we hadden een leuke groep de mensen in sri lanka zijn super aardig. En ik beveelt het iedereen aan het mooi divers land. Simi heeft alles netjes geregeld.

Overnachten

We overnachten tijdens de groepsreis in het recent vernieuwde Harmony Bay Hotel in Limassol. We verblijven in het rustige gebied Germasogeia. Het hotel ligt vlakbij de kust en heeft een mooie ligging. 

Het drie-sterren hotel heeft 138 kamers, dit maakt het een middelgroot hotel. We slapen in driepersoonskamers, waarbij je zelf mag kiezen op basis van de heenweg met wie je graag een kamer deelt. Mannen en vrouwen slapen gescheiden. De kamers zijn ruim en licht en hebben airco. Ook heeft iedere kamer een badkamer. Het hotel heeft een 24-uursreceptie.

Op Booking.com scoort het hotel een 8.4 op 10, waarbij het goed scoort op personeel, faciliteiten, hygiene, comfort en locatie.

Faciliteiten hotel

 • een buitenzwembad aan de kustkant met zonneterras
 • Een sportzaal
 • Een sauna
 • Een bar
 • Een restaurant met uitzicht over de zee
 • gratis wifi

In de omgeving

Bij het hotel

In de buurt van het hotel kun je diverse restaurantjes, eettentjes en barretjes vinden. Ook aan de kust! Daarnaast zijn er een aantal kleine supermarkten letterlijk om de hoek te vinden, waar je terecht kunt als je wat snacks wilt kopen of een flesje drinken. Op 5 minuten loopafstand kun je een Starbucks vinden, met daarnaast ook een Costa Coffee. Zin in een simpele warme hap na een lange dag? Dan ligt ook de McDonald’s op slechts 6 minuten loopafstand. 

Naast het hotel kun je een strandje vinden in een baai. Op ongeveer 10 minuten loopafstand kun je een groter strand vinden, Harmony Bay. We verblijven in een levendig gedeelte van de stad, maar niet middenin het centrum. Deels houden we zodoende de groepsreis betaalbaar, deels kun je je hierdoor ook terugtrekken uit de drukte en rustigere strandjes bezoeken. In de omgeving is echter voldoende te beleven en je kunt gemakkelijk naar het drukkere stadsgedeelte reizen.

Tips voor in de omgeving

 • My Mall: groot winkelcentrumcomplex (15/20 minuten rijafstand)
 • Fasouri Watermania Waterpark: voor een dag waterpret (20 minuten rijafstand)
 • Kourian: archeologische vindplaats met onder andere restanten van een amfitheater (25 minuten rijafstand)
 • Sanctuary of Apollo Hylates: restanten van Romeinse baden en slaapzalen. Goed te combineren met Kourian (25 minuten rijafstand)
 • Kasteel van Limassol: waar Richard Leeuwenhoek in is getrouwd (15 minuten rijafstand)
 • Amathos Ruins: ruines (10 minuten rijafstand)
 • Cyprus Wine Museun: leer hoe in Cyprus wijn wordt gemaakt (20 minuten rijafstand)

Optionele activiteiten

Optionele activiteiten

Er zijn diverse optionele activiteiten mogelijk die ook staan vermeldt in het dag-tot-dag programma. Ter plekke bij te boeken:

 • Catamarancruise op dag 3
 • Limassol National Forest Park excursie op dag 3
 • Bezoek Marina van Limassol op dag 6
 • Watersportmogelijkheden op dag 6

In het dag-tot-dag programma kun je meer informatie vinden over deze activiteiten.

Andere mogelijkheden

Indien je op een vrije dag graag een groter uitstapje wil maken, hebben we de volgende suggesties:

 • Pafos: Het archeologische park van Pafos is een leuk uitstapje waarbij je mozaieken, de Tombs of the Kings en een kasteel kunt bezichtigen. 
 • Hop on hop off tour: Het is mogelijk om een hop on hop off tour te ondernemen die langs de hoogtepunten rijdt van Limassol. Mogelijk van dinsdag t/m zondag. Deze bus rijdt ook naar Kourion.
 • Bezoek de steden Lacarna (en Makenzie Beach!) en hoofstad Nicosia

Vervoer op Cyprus

Naar de binnenstad van Limassol

Wil je graag het centrum bezoeken? Dan kun je eenvoudig met een aantal reisgenoten een taxi te nemen en de kosten te delen. De taxiprijzen zijn vergelijkbaar met Nederland. Het is ongeveer 15 minuten rijden naar bijvoorbeeld het kasteel van Limassol. In de avond heb je in Limassol een bruisend nachtleven. Als je iets goedkoper uit wil zijn kun je ook de bus nemen. Voor het hotel ligt een bushalte. 

Een andere stad bezoeken

Indien je een andere stad wil bezoeken tijdens je vrije dagen op Cyprus is het een aanrader om eens te kijken naar de snelbussen. Deze bussen brengen je eenvoudig naar de stad naar keuze en zijn daarnaast ook nog eens een stuk goedkoper dan een taxi. Vanuit Limassol rijden er bussen naar:

 • Lacarna: enkele rit duurt +/- 1 uur en 30 minuten. Dagkaart kost +/- 7 euro.
 • Nicosia: enkele rit duurt +/- 1 uur en 45 minuten. Dagkaart kost +/- 9 euro.
 • Pafos: enkele rit duurt +/- 1 uur en 15 minuten. Dagkaart kost +/- 7 euro.

Let op: prijzen en tijden kunnen gewijzigd worden door de busmaatschappij.

Over Limassol 

Limassol heeft een heerlijke kosmopolitische uitstraling. Met mooie boulevards, stranden, een grote jachthaven en mooie gebouwen is het een fijne overnachtingslocatie. Je kunt er veel winkels, restaurants, nachtclubs en terrasjes vinden. Je kunt de stad vinden aan de zuidkust van Cyprus en het is de op een na grootste stad van het eiland.

Eten en drinken Cyprus

Het eten op Cyprus kent vooral Griekse en Turkse invloeden. Het eten is heerlijk mediterraan, bestaande uit vlees- en visgerechten van de grill, gegrilde groenten, stoofschotels, kabab, salades en brood. Een tip is om meze uit te proberen als je een keer met wat reisgenoten samen gaat eten. Dan krijg je namelijk allemaal kleine hapjes in tapas vorm zodat je van alles wat kunt proberen. In Limassol kun je ook een aantal fast food restaurants vinden voor als je even een snelle hap wil eten, bijvoorbeeld omdat je langer op het strand wil liggen. Probeer ook vooral een Brandy Sour, een Cypriotisch drankje en het lokale bier, Keo.

Wat voor weer kan ik verwachten in Cyprus?

Een van de redenen voor veel mensen om naar Cyprus op vakantie te gaan is het weer. Cyprus kent een heerlijk mediterraan klimaat. In juni en juli heb je absolute zonzekerheid en is de kans op neerslag nihil. In juni en juli is de gemiddelde maximumtemperatuur 29 tot 32 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur 18 tot 20 graden.

Dit zorgt voor heerlijke zomerse avonden, en lekkere temperaturen overdag om zowel te genieten van het strand, als van de watersporten en excursies. Neem wel wat kleding met lange mouwen mee voor iets frissere avonden met zeewind.

Hoe duur is Cyprus?

Cyprus was voordat de Euro er gebruikt werd vrij prijzig. Sinds de Euro is veel in het land goedkoper dan in Nederland. Natuurlijk kan het allemaal in de toeristische gebieden iets prijziger zijn. Bijna overal worden pinpassen geaccepteerd, maar een beetje contant geld op zak hebben kan geen kwaad. Ter plekke kun je voldoende pinautomaten vinden. Houd er rekening mee dat je soms transactiekosten moet betalen bij het pinnen. Dit kan verschillen per pinautomaat.

Een eenvoudige avondmaaltijd kost ongeveer 12 tot 20 euro. Een kopje koffie kun je scoren voor ongeveer 3 tot 4 euro en een biertje voor 3 tot 4 euro in Limassol. Per restaurant en terrasje kan dit uiteraard verschillen. Handig om te weten is dat soms bedieningsgeld al is inbegrepen bij een restaurant. Op de rekening kun je zien staan of dit het geval is. Indien je tevreden bent wordt het netjes gevonden als je wat extra fooi geeft.

Kan ik voorafgaand de groepsreis kennismaken met mijn reisgenoten?

Het is bij Simi Reizen mogelijk om voorafgaand de groepsreis kennis te maken met je reisgenoten. Enkele weken voor vertrek ontvang je per mail de inloggegevens van Mijn Simi. Hierin kun je onder andere een lijst vinden van deelnemers van de lijst. Door hier je telefoonnummer achter te laten kunnen jullie samen een Whatsappgroep aanmaken. 98% van de deelnemers doet dit daadwerkelijk.

We raden het aan om in de Whatsappgroep ook afspraken te maken voor het verzamelen op de luchthaven, zodat jullie samen kunnen inchecken. Daarnaast vinden sommige groepen het ook leuk om elkaar al te ontmoeten alvorens de groepsreis.

Waar kan ik meer informatie vinden over verzekeringen?

Het is verplicht om een reisverzekering af te sluiten die de activiteiten dekt die je gaat ondernemen. Indien je een doorlopende reisverzekering hebt, informeer dan naar het dekkingsoverzicht en sluit indien nodig een extra pakket af voor je vakantie. Ook is het mogelijk om via Simi Reizen een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Ook is het mogelijk om via Simi Reizen een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging. Lees meer over onze kortlopende reis- en annuleringsverzekeringen.

Ik wil samen reien met een vriend of vriendin, kan dat?

Iets meer dan de helft van de reizigers van Simi Reizen reist alleen. Natuurlijk is het ook mogelijk om samen te reizen met een of enkele mensen die je al kent. Je vult hierbij allemaal een eigen boekingsformulier in. In het veld 'bijzonderheden' kun je aangeven met wie je samen reist.

Wat is nog meer handig om vooraf te weten over Cyprus?

 • Valuta: Hoewel Cyprus geografisch in Azie ligt, behoort het land tot de Europese Unie en kun je hier gemakkelijk betalen met de Euro.
 • Ligging Cyprus: Cyprus is een eiland in de Middelandse Zee. Het is na Sicilië en Sardinië het grootste eiland in dit water. Je kunt Cyprus vinden onder Turkije.
 • Id-kaart of paspoort: Je kunt met zowel je paspoort als je id-kaart Cyprus inreizen. 
 • Visum: Je hebt voor Cyprus geen visum nodig.
 • Talen: Op Cyprus wordt Turks en Grieks gesproken. In het gebied waar wij zitten is dit voornamelijk Grieks. Vaak kun je prima met Engels uit de voeten.
 • Tijdsverschil: In de zomer is het in Cyprus een uur later dan in Nederland. 
 • Wereldstekker: Je hebt voor Cyprus een wereldstekker nodig. Het gaat hierbij om type G.
 • Vaccinaties: Er zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Op de website van de GGD kun je het actuele advies vinden.