Singlereizen Egypte
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL SGR ANVR

Singlereizen Egypte

Vanaf 2 006,50 €

Egypte is een bijzondere bestemming. Bij deze rondreis boek je een zeer volledige rondreis door Egypte met eigenlijk alles inbegrepen wat je zou willen zien en beleven in Egypte. We bezoeken de beroemde piramides, maken een cruise over de Nijl en hebben zelfs nog tijd voor een beetje zon en strand.

Met deze rondreis Egypte boek je een zeer volledige reis waarbij de entreekosten voor de belangrijkste plekken gewoon inbegrepen zijn bij je reissom. Behalve (een aantal) maaltijden en drankjes hoef je dus verder niet zoveel meer uit te geven op bestemming. 

De retourvlucht is tevens inbegrepen bij je reissom. We hebben ervoor gekozen om voor een zeer compleet pakket te gaan bij deze rondreis, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.  

 • 10 Excursies
 • Incl. bagage
 • 12 dagen
 • Normale Moeilijkheid
 • 18-32 jaar
 • 11x O, 2x D, 3x L
 • 15 - 25 personen
 • Incl.vlucht
 • Hotel

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Retourvlucht Amsterdam - Caïro
 • Nederlandstalige Simi reisbegeleider
 • Ruimbagage (20 of 23 kg)
 • Handbagage
 • 1 nacht in slaaptrein (13 dagen programma) OF binnenlandse vlucht Caïro - Aswan (12-daagse reis)
 • 3 nachten aan boord van Nijlcruise incl. ontbijt, lunch en diner
 • 2 nachten all-inclusive in Hurghada
 • Overige nachten in hotels en ecolodges
 • Transfers 
 • Bezoek piramides en Sphinx, Egyptisch museum met Engelstalige gids
 • Alexandrië met bezoek aan Catacomben, Qaitbay Citadel (buitenzijde, geen rondleiding), Montazah tuinen
 • Nijlcruise met sightseeing Luxor, Karnak, Edfou tempel, Abu Simbel, Philae tempel
 • Bezoek Abu Simbel
 • Bezoek Siwa
 • Dagelijks ontbijt
 • Nijlcruise op basis van volpension (ontbijt, lunch, diner)
 • All-inclusive tijdens verblijf in Hurghada
 • 2 nachten Siwa op basis van ontbijt en diner inbegrepen

Exclusief

Niet inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Eigen uitgaven
 • Drankjes, behalve bij de all-inclusive dagen in Hurghada
 • Visum Egypte (visum koop je bij aankomst, tussen de EUR 25 en EUR 30, contant in EUR te betalen)
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven voor bv. vaccinaties

Dag 1 - Amsterdam - Caïro

We vliegen vandaag vanaf Schiphol naar Caïro. Over het algemeen vliegen we met een overstap. Geplande vluchttijden kun je vinden onder het tabblad data/prijzen. Vluchttijden kunnen altijd wijzigen, we zijn daarbij afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. 

Bij aankomst in Caïro worden we opgehaald. Als toerist moet je een toeristenvisum kopen bij aankomst. De kosten bedragen rond de EUR 25. 

Deze nacht overnachten we in Caïro. We verblijven tijdens deze rondreis in viersterrenhotels, maar houd er rekening mee dat kwaliteit alsnog wisselend kan zijn. Voor rondreizen buiten Europa is een flexibele, praktische opstelling belangrijk. Omarm het avontuur en geniet van een fantastische vakantie die op ieders bucketlist hoort te staan.

LET OP: hoewel we het programma helemaal uitvoeren zoals gepland kan de volgorde van activiteiten en reisdagen wisselen. We proberen je reis optimaal in te richten, dus afhankelijk van met name vluchttijden moeten we soms wijzigingen doorvoeren om het programma perfect te laten verlopen. Boek deze reis niet als je behoefte hebt aan veel duidelijkheid. 

Dag 2 - Caïro, bezoek piramiden en Egyptisch museum

Na het ontbijt worden we opgehaald en bezoeken we de beroemde piramides. De piramide van Cheops is de grootste van de drie hoofdpiramides en is de enige overlever van de originele 7 wereldwonderen. De best bewaarde piramide is echter de piramide van Chephren. 

Natuurlijk bezoeken we ook de Sphinx met voeten van 15 meter lang. Het Egyptisch museum is het oudste archeologische museum in het Midden-Oosten en heeft een grote collectie antiek uit de tijd van de Farao's. 

We reizen vanaf de piramides vervolgens richting het treinstation, waar we aan boord gaan van de nachttrein die ons naar Aswan zal brengen. Een relaxte manier van reizen, waarbij we overnachten aan boord van de slaaptrein. 

Overnachting - aan boord van de slaaptrein - let op: voor sommige vertrekdata maken we gebruik van een inbegrepen binnenlandse vlucht naar Aswan. Dit is per datum verschillend. 

Dag 3 - Aswan

We komen aan in Aswan, waar onze gids ons opwacht. We bezoeken de grote dam van Aswan. Deze stuwdam is een gigantisch bouwwerk dat de moeite van een bezoekje zeker waard is.

Vervolgens bezoeken we de Philae tempel. De tempel van Isis was een van de laatste nog actieve tempels van Egypte, dat ook tijdens de Byzantijnse overheersing nog in gebruik was. Later is de tempel gebruikt als Christelijke kerk. 

We lunchen aan boord van onze Nijlcruise die vandaag begint. Ook avondeten is inbegrepen vandaag. We maken voor we echt met onze cruise beginnen nog een rondvaart met een Felucca schip waarmee we Aswan bij de ondergaande zon kunnen bewonderen. 

We overnachten aan boord van het schip. Je hoeft niet bang te zijn voor zeeziekte, het water op de Nijl is kalm en niet te vergelijken met de zee. 

Dag 4 - Tempel van Abu Simbel

De Grote Tempel van Abu Simbel is een van de meest indrukwekkende monumenten van Egypte. De tempel is uitgehouwen in de rotsen door Koning Ramses de tweede, rond 1264 voor Christus. De tempel staat vooral bekend vanwege de gigantische standbeelden die de voorkant "bewaken". We brengen een bezoek aan de tempel. 

We vertrekken weer richting Aswan waar we lunch krijgen en vertrekken naar Kom Ombo, waar we de tempel bezoeken. Deze tempel is uniek omdat alles dubbel uitgevoerd is, om twee verschillende goden te eren. Alles is symmetrisch gebouwd. 

We keren terug naar de boot, waar we dineren en overnachten. De boot heeft ongeveer 60 hutten in totaal en zijn op basis van volpension geboekt. Dat betekent dat ontbijt, lunch en diner inbegrepen zijn. 

Houd er daarnaast rekening mee dat het wenselijk is om her en der een kleine fooi te geven, bijvoorbeeld aan degene die je koffer aan boord tilt etc. Je reisbegeleider vertelt je hier meer over. 

Dag 5 - Edfou en Karnak tempel

We brengen vandaag een bezoek aan de Tempel van Horus. Na de rondleiding varen we door naar Luxor. We lunchen aan boord van de cruise en worden dan naar de Abu el Haggag moskee gebracht om deze te bezichtigen. 

Vervolgens bezoeken we de Luxor tempel en de grootste tempel van de wereld, de Karnak Tempel, gewijd aan de god Amun. 

Na het diner staat ons nog een buikdansshow met traditionele muziek te wachten. Een beetje over the top toeristisch, maar stiekem vaak toch wel heel leuk, zeker met een groep reisgenoten. 

Deze avond genieten we op de boot van de uitzichten om ons heen. Het varen op de Nijl is een bijzondere ervaring.

Tijdens deze cruise kun je genieten van het landschap dat aan je voorbij glijdt en met de nodige excursies tussendoor is er meer dan genoeg afwisseling tijdens dit gedeelte van de rondreis Egypte. 

Dag 6 - Bezoek Vallei der Koningen

Na het ontbijt eindigt onze Nijlcruise en vertrekken we richting de westkant van Luxor. We bezoeken de beroemde Vallei der Koningen waar vele graftombes gevonden zijn. Hier bevindt zich onder andere de tombe van Tut-Ankh-Amun die nog maar recent is ontdekt en vooral beroemd is omdat het nog zo intact was. 

We bezoeken ook de Tempel van Der el Bahari, toegewijd aan Koningin Hatshepsut. Daarna bezoeken we nog de twee beroemde kolossen van Memnon.

Na zoveel cultuur en een intensief begin van de rondreis, wordt het tijd voor een beetje rust en ontspanning. We vertrekken naar de populaire badplaats Hurghada waar we op basis van all-inclusive even kunnen bijkomen. 

Tijd om even lekker bij te komen, te relaxen en te genieten van het strand. 

Dag 7 - Hurghada

Het begin van deze rondreis Egypte is best intensief, dus na een kleine week rondreizen is niks fijner dan gewoon een dagje niksen. Je verblijft op basis van een tweepersoonskamer in een allinclusive resort (Sindbad club of soortgelijk) en kunt na het uitslapen genieten van zon, zee en strand. Zelfs in november is het hier vaak nog rond de 25 graden overdag. 

Boek een heerlijke hamman of massage (optioneel), geniet van inbegrepen cocktails en drankjes, snacks en eten. 

Ter plekke kun je vaak nog optionele activiteiten bijboeken als een duik, snorkelen of andere excursies. 

* afhankelijk van de reisperiode kunnen zwembaden gesloten zijn. 

Dag 8 - Hurghada - Caïro

We reizen vandaag dwars door Egypte vanaf Hurghada naar Caïro met de bus, nadat we nog genoten hebben van een duik in het zwembad en een lekker ontbijt. We zijn ongeveer 6 uur onderweg, maar stoppen onderweg regelmatig om even de benen te strekken en natuurlijk voor een goede lunch. 

Onderweg zie je het binnenland van Egypte en volgen we de kustlijn van de Rode zee. Een mooie route waarbij we onderweg door verschillende stadjes komen die een stuk minder toeristisch zijn en je een goed beeld geven van het leven in Egypte. 

We checken in in het hotel in Caïro waar we de rest van de dag vrij hebben. Bij elke groepsreis is de balans tussen vrije tijd en tijd met de groep ontzettend belangrijk. We proberen bij al onze groepsreizen goed op die balans te letten. 

 

Dag 9 - Alexandria

We reizen vandaag naar Alexandrië, de stad die vernoemd is naar Alexander de Grote en de een na grootste stad van Egypte. Een stad met een lange historie. We bezoeken de catacomben van Kom El Shoukafa, een archeologische vindplaats die ontdekt werd doordat een ezel in op 28 september 1900 door een gat in de grond zakte. 

Er zijn zowel Romeinse als Egyptische invloeden te vinden. We bezoeken vervolgens de Citadel van fort Qaitby van de buitenzijde. Het is mogelijk de citadel ook van binnen te bezoeken (ongeveer 13$), maar voor de meeste mensen is de indrukwekkende buitenkant van deze citadel voldoende.

Hierna bezoeken we de Morsi Abu Alabas Moskee. Indien je de moskee binnen wilt, dien je een sjaal/hoofddoek te dragen. In je Simi account geven we je meer informatie over de lokale gebruiken en do's en don'ts voor Egypte. 

We sluiten de dag af met de fantastische Montazah tuinen die we zullen bezoeken met de groep. 

Een volle dagtour weer waarin je enorm veel gaat zien. 

Dag 10 - Al Almien

We bezoeken vandaag het WW2 museum in Al Almein, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog een grote tankoorlog plaatsvond. Een interessante tussenstop, dat je meer informatie geeft over Egypte tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vervolgens reizen we door naar het stadje Shali, een mooie plek met huizen en gebouwen die opgebouwd zijn met zand. Door de combinatie van zand en zout worden de muren zo stevig als beton. 

We reizen vervolgens door naar Siwa, waar we zullen overnachten. 

Dag 11 - Siwa

Na het ontbijt brengen we met een gids een bezoek aan Cleopatra's Spring, een natuurlijke bron waarvan gezegd wordt dat Cleopatra hier baadde. 

Vervolgens brengt onze tour ons naar de Mountain of the Dead, een van de meest belangrijke begraafplaatsen waar duizenden begraafplaatsen zijn uitgehakt in de rotsen. 

Vervolgens bezoeken we de tempel van Alexander de Grote

We overnachten deze nacht in Siwa in de woestijn in een eenvoudig tentenkamp. Een unieke, fantastische locatie waar je de nacht doorbrengt. Diner is inbegrepen. 

Dag 12 - Siwa - Caïro

We reizen vandaag terug naar Caïro. Heb je de variant waarin de rondreis 12 dagen duurt, dan is de volgorde van de rondreis anders, maar heb je nog altijd alle activiteiten zoals die gepland staan. We maken de reis zodanig dat je optimaal kunt genieten en er alles uit kunt halen. 

Onderweg naar Caïro komen we door Marsa Matrouh aan de kust. 

Bij aankomst in Caïro is het tijd voor de laatste volle avond in Egypte. Ga lekker ergens uit eten, geniet van de levendigheid van de stad en neem afscheid van dit bijzondere land. Eindelijk kun je de piramides afstrepen van de bucketlist, maar je zult merken dat de andere plekken die je tijdens deze rondreis bezoekt minstens zoveel indruk maken! 

Dag 13 - Vertrek

Vandaag vliegen we terug naar Nederland. Indien je de variant van 12 dagen hebt gekozen kun je onder het kopje "belangrijk" vinden hoe de overnachtingen dan gepland zijn. 

Je ziet dezelfde dingen, alleen maken we geen gebruik van de slaaptrein, maar vliegen naar Aswan. Deze vlucht is inbegrepen bij de reissom. Indien je de 13 dagen reis hebt reis je per slaaptrein naar Aswan (ook inbegrepen).  

Voordat je boekt: Egypte en flexibiliteit

Als je een rondreis door Egypte boekt, reis je naar een land met andere standaarden dan we in Nederland gewend zijn. De Egyptische cultuur wijkt af van de Nederlandse cultuur. Je boekt een reis naar een arm land, met een minimumloon dat rond de 87 euro ligt. Per maand welteverstaan! 

Als je naar Egypte reist is het van belang dat je een flexibele opstelling hebt. Dingen gaan niet altijd zoals gepland. Zelfs met onze beste inspanningen kunnen we niet voorkomen dat dingen wel eens anders uitpakken in de praktijk. Probeer je Nederlandse verwachtingspatroon dus thuis te laten als je deze rondreis boekt en geniet van wat er op je pad komt. Wij doen er alles aan om een onvergetelijke mooie vakantie voor je te maken, maar zonder flexibele opstelling kun je dit soort reizen beter niet maken. 

Vluchtinformatie

Onder het kopje data/prijzen vind je de vluchtinformatie. Vluchten zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Als vluchttijden wijzigen wordt dit weergegeven in je Simi account.

Je vliegt in principe altijd samen met je reisgenoten, mits je tijdig boekt. Tot ongeveer 2 maanden voor vertrek kom je op ons groepsticket erbij. Boek je meer lastminute, dan kunnen we dat niet meer garanderen. Wil je dus meevliegen met de rest, stel je boeking dan niet uit. 

Omdat we afhankelijk zijn van de airlines kunnen we nooit harde garanties bieden over samen vliegen. Houd daar rekening mee. 

Overnachtingslocaties

We overnachten gedurende de Egypte groepsreizen in diverse accommodaties. Bij de hotels gaat dit om viersterren-accommodatie. Houd er rekening mee dat we de accommodaties met zorg hebben uitgezocht, maar dat deze van wisselende kwaliteit kunnen zijn. In landen als Egypte kun je niet op alle plekken dezelfde kwaliteit verwachten in een viersterrenhotel, als in een viersterrenhotel in Nederland.

Indien 12-daagse groepsreis geboekt:

 • Nacht 1: Hotel in Caïro
 • Nacht 2, 3 en 4: Aan boord van het schip op de Nijl
 • Nacht 5 en 6: All-inclusive hotel in Hurghada
 • Nacht 7: Hotel in Caïro
 • Nacht 8: Hotel in Alexandria
 • Nacht 9: Hotel in Siwa
 • Nacht 10: Kamperen in Siwa
 • Nacht 11: Hotel in Caïro

Indien 13-daagse groepsreis geboekt:

 • Nacht 1: Hotel in Caïro
 • Nacht 2: Overnachting in nachttrein
 • Nacht 3, 4 en 5: Aan boord van het schip op de Nijl
 • Nacht 6 en 7: All-inclusive hotel in Hurghada
 • Nacht 8: Hotel in Caïro
 • Nacht 9: Hotel in Alexandria
 • Nacht 10: Hotel in Siwa
 • Nacht 11: Kamperen in Siwa
 • Nacht 12: Hotel in Caïro

Fooien

Het is gebruikelijk om fooi te geven in Egypte aan de mensen die je ondersteunen tijdens de reis. Je reisleider zal aangeven wat het bedrag is dat wordt verwacht. Een fooi van 10% bij een restaurant is gangbaar. Meer mag natuurlijk ook als je heel tevreden bent met de service. 

Het geven van een fooi is niet optioneel, maar hoort simpelweg bij het land dat je bezoekt. 

Afdingen

Afdingen is niet vreemd als je in een winkel bent en een luxe-product koopt. Bij een supermarkt ding je niet af, maar bij marktkraampjes en dergelijke is afdingen gebruikelijk. Doe dat met respect. Als je geen zin hebt in een verkooppraatje, loop dan gewoon door. Blijf niet uit beleefdheid staan, want dan sta je er twee uur later nog. 

Groepssamenstelling

Je reist met mensen tussen de 18 en 32 jaar oud. Incidenteel kan er iemand meereizen die iets ouder is. Doordat onze groepsreizen alleen voor een specifieke leeftijdsgroep zijn weet je zeker dat je reist met mensen die in ieder geval geen tientallen jaren ouder zijn. Hoewel leeftijd niet zoveel zegt, vinden we het belangrijk om reizen aan te bieden waarbij je een idee hebt van de leeftijden van je reisgenoten. Niet voor niets is Simi verreweg de grootste aanbieder van echte reizen voor deze leeftijdsgroep. 

Mijn Simi en kennismaken

Uiterlijk vier weken voor vertrek krijg je van ons inloggegevens. In de praktijk is dit vaak sneller, maar uiterlijk vier weken voor vertrek kun je in je Simi account kennismaken met je reisgenoten, alvast wat afspreken en je vertrekinformatie en vluchtinformatie terugvinden. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Een pakketreis wordt altijd gedekt door de SGR, die garant staan voor de touroperator in het geval van een faillissement (niet aan de orde, maar wel belangrijk om te weten). Als reisorganisator zijn we er daarnaast voor je om hulp en bijstand te verlenen als er iets gebeurt. Dat betekent dat we je altijd zullen helpen indien iets anders gaat dan gepland. Als er ter plaatse iets gebeurt waardoor de reis niet voortgezet kan worden, bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting of ander natuurgeweld, dan is het onze verantwoordelijkheid om je weer veilig thuis te krijgen. 

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn (incl. evt. boosterprikken). Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan musea en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Rondreis Amerika Californie (Jongerenreizen 18-25) op 09-08-2017

  7

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Californie is heel erg mooi, de afwisseling van natuur en steden was erg leuk. De hotel en motels waren over het algemeen goed. Soms waren er wat spanningen in de groep, ik vind dat de reisleidster hier op bepaalde momenten meer had moeten ingrijpen. Over het algemeen was de reis wel geslaagd.

  Hoi Martje,

  Bedankt voor je reactie. We gaan het intern bespreken!

 • door Spanje Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 05-08-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Dit is een geweldige reis! Ik kies voor een groepsreis omdat ik het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen. Dat is zeker gelukt op deze reis. Wat een leuke groep mensen! Onze reisleidster Jaana verdient een pluim. Ze heeft het talent volledig te integreren in de groep, is zeer sociaal em gezellig, weet te faciliteren wanneer nodig en past de perfecte hoeveelheid dominantie toe om de groep onder controle te houden. Ook is ze heel open en laat ze de groep zelf bepalen. De activiteiten zoals raften, kayakken en canyoning zijn goed georganiseerd en de busreis is ondanks de 20 uur rijden goed te doen. De campings zijn simpel, het sanitair niet goed. Maar dat maakt de vakantie niet minder geslaagd

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 05-08-2019

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Goed verzorgde reis, leuke activiteiten met afwisseling van strand en zee, en uiterst goede reisleidster

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 10-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik ben als eerste groep naar noord-ierland geweest. Ik heb hele bijzondere, mooie dingen gezien en meegemaakt. Voor mij was het ook de eerste keer in een groepsreis, wat goed is bevallen. Ook de reisleidster Vera was erg gezellig en fijn om als reisleidster te hebben. De buschauffeurs Sean en Anthony konden veel vertellen over de geschiedenis en cultuur en waren ook super gezellig. Super ervaring dus!

 • door USA deep south rondreis (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 06-05-2022

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik ben in mei mee geweest met Simi naar de VS waar we de deep South ontdekt hebben. Voor mij al de 3e keer met Simi en het heeft zoals altijd niet teleur gesteld. Alles goed geregeld en als er iets was dan zat iris de reisbegeleider er gelijk bovenop. Er word natuurlijk wel enige flexibiliteit van je gevraagd, omdat je toch elke nacht ergens anders slaapt. Zeker een aanrader.

 • door Noorwegen en Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 04-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De reisleiding was perfect, ze waren super gezellig. Daarnaast wisten ze ook nog veel te vertellen. De accommodaties waar we zijn geweest waren allemaal prachtig. Je hebt bij elke plaats hetgeen wat je nodig hebt. Het reizen in de 9-persoons busjes was super leuk. Je kunt bijslapen als dat nodig was of de mensen van de groep beter leren kennen. De prijs voor de reis is aan de dure kant maar je krijgt er een ongelooflijk mooie herinnering voor terug. Ik zou deze reis iedereen aanbevelen...

  Dankjewel Erik!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 26-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Erg leuke en gezellige vakantie, leuke activiteiten, maar ook voldoende vrije tijd om nog iets te doen of juist te relaxen. Alles prima geregeld op de camping en met de activiteiten. En gezellige leuke reisleiding.

 • door Lapland groepsreis Zweden (Jongerenreizen 18-25) op 23-01-2022

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  De Lapland reis in Zweden was onwijs gaaf. Super gave dingen meegemaakt. Zeker een aanrader om deze reis te boeken naar het relaxte, maar ook avontuurlijke Zweden.

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 10-07-2018

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Van 10 tot en met 16 juli heb ik deelgenomen aam de rondreis door Noord-Ierland. In deze kleine, maar overvolle week hebben we enorm veel gezien, gedaan en beleefd. Van de drukke straten van Belfast tot de torenhoge kliffen van Sleave League , gidsen Seanie en Anthony van IrishExperienceTours brachten ons er heen. Bij iedere highlight vertelde ze een leuk praatje en ze zorgden voor een onvergetelijke onderdompeling in de Ierse cultuur.
  Het was de eerste keer dat ik met een groep reisde. Spannend, maar al gauw supergezellig!
  Reisleidster Vera leidde de reis in goede banen.
  Soms was het programma wat vol en de regen wat nat, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een top vakantie!

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenreizen 18-25) op 11-08-2016

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Mooie, rustige plek op de camping in Zweden. Ik ben helaas wel een dag ziek geweest, samen met nog een aantal reizigers. Dat is goed opgelost, we hebben het gemeld en ter plekke een oplossing gekregen waar we tevreden mee waren. Het was wel jammer natuurlijk, maar heel veel kunnen ze er niet aan doen als mensen ziek worden. Daarna nog een heerlijke twee weken gehad met overwegend hele erg mooi weer ook. Ik vond de trollstigen heel erg mooi en het kamperen op de niet te luxe campings erg leuk. Maakt de reis toch bijzonder

  Dankjewel Arie voor je feedback. Ontzettend vervelend dat jullie niet 100% hebben kunnen genieten van de eerste dagen, maar fijn dat jullie dit hebben laten weten, zodat we in ieder geval konden zorgen dat alle activiteiten doorgingen.

Kaartje rondreis Egypte

Kaartje toevoegen

Over Egypte

Leuk om te weten is dat Egypte maar liefst zeven plekken kent die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Wij bezoeken er hier ... van.

Egypte en veiligheid

Een aantal dingen om rekening mee te houden als je de groepsreis Egypte afweegt:

 • Zoals in iedere grote stad, raden we ook aan om in grote steden en toeristische gebieden in Egypte wat meer te letten op elkaar en je spullen. Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis.
 • Schrik niet als je op sommige plekken militairen of veel politie-agenten ziet staan. Dit komt in Egypte vaker voor op de drukkere plekken en is puur ter veiligheid. De aanslagen in Egypte zijn sterk verminderd, maar de kans is helaas nog wel aanwezig.
 • In Egypte is kans op politieke onrust. Indien er sprake is van politieke onrust, is dit met name te merken rondom gebouwen van de veiligheidsdiensten en overheidsgebouwen. Probeer deze plekken dus te vermijden.
 • Plan je iets buiten het programma om? Doe dit dan samen met minimaal enkele reisgenoten. In de avond kun je beter de gezelligheid opzoeken in een een niet te ver rondom de accommodatie. Ga geen straten of wijken in waar je weinig toeristen ziet, dus gebruik een beetje je gezonde verstand. 
 • Het verkeer is chaotisch in de grote steden. Let goed op als je de weg oversteekt en neem geen onnodige risico's.
 • Bespreek geen politieke zaken. Je bent er op vakantie.
 • Helaas wordt LHBTI is Egypte niet geaccepteerd. Uiteraard heel vervelend, maar we raden je aan in dit geval de reisbestemming goed af te wegen.
 • Zoals in heel veel landen: maak geen foto's van demonstraties en miliaire- en overheidsgebouwen.
 • We raden je zeer sterk af om in landen als Egypte gemotoriseerde voertuigen te huren. Hier vallen ook waterscooters onder.
 • To check: Er reist tijdens de Egypte rondreis een lokale gids mee. Hij of zij woont hier, dus weet het beste wat de wat minder veilige plekken zijn. Volg zijn of haar instructies dus op als je wat gaan ondernemen buiten het programma om.

Kortom: wees alert, maar geniet volop van je vakantie!

Over de plekken die we bezoeken

Lokale gebruiken Egypte

Betalen in Egypte

Medische hulp en reizen met een ziekte 

Hoewel de gezondheidszorg in Egypte prima is geregeld, raden we je af deze groepsreis Egypte te boeken als de kans groter dan gebruikelijk aanwezig is dat je tijdens je reis een arts moet bezoeken. Houd er rekening mee dat de kosten vaak door jezelf in contanten moeten worden voorgeschoten en dat je deze pas later terug kunt claimen bij je verzekering.

Het weer in Egypte

Egypte kent een woestijnklimaat. Er valt maar weinig regen door het jaar heen en er komen geen temperaturen voor onder de 20 graden celcius. Om de ergste hitte te vermijden reizen wij niet in de Nederlandse hoogseizoensmaanden naar Egypte, maar uitsluitend in maanden als maart, april, mei, oktober en november. Desondanks zal je alle dagen goed moeten smeren om verbranding te voorkomen, zeker als je meer richting de woestijn reist. In de woestijn kan het in de nachten juist wel heel erg afkoelen.

 • Maart: gemiddeld 25 graden maximaal
 • April: gemiddeld 27 graden maximaal
 • Mei: gemiddeld 30 graden maximaal
 • Oktober: gemiddeld 30 graden maximaal
 • November: gemiddeld 26 graden maximaal

De watertemperatuur is altijd tussen de 24 en 30 graden. We raden mensen met astma af deze groepsreis Egypte in de maand april te boeken, dan heb je meer kans op wat meer wind met woestijnzand.

Wat zijn praktische zaken om rekening mee te houden?

..

Hoeveel procent reist ongeveer alleen mee?

..

Ik wil graag samen reizen met een vriend of vriendin, hoe geef ik dit aan?

..

Wat betekenen de gekleurde bolletjes bij de vertrekdata?

..

Kan ik ook kiezen voor het nemen van een optie?

..

Welke verzekeringen dien ik af te sluiten?

..

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie groepsreizen?

Op de hoogte blijven van de avonturen van reizigers, nieuwtjes en nieuwe groepsreizen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief (+/- 6 keer per jaar een mail) en ons volgen op YouTube (voor aftermovies van groepsreizen) en Facebook en Instagram (voor het 'live' volgen van reisavonturen, reisfoto's en leuke nieuwtjes).

In hoeverre kan er rekening worden gehouden met allergieën en diëten?

..

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland binnen te mogen reizen en om aan het programma te kunnen deelnemen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je de regels m.b.t. de toegangseisen controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Ook of een boosterprik noodzakelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona. Via je vertrekinformatie brengen we je enkele weken voor vertrek op de hoogte van de geldende regels.