Survivalvakanties 15-19 jaar Franse Ardennen

Survivalvakantie Franse Ardennen

Vanaf de zomer van 2019 kunnen avontuurlijke jongeren tussen de 15 en 19 jaar in de Franse Ardennen mee op survivalvakantie. Ben jij altijd dat sportieve type dat op een vakantie het liefst gaat mountainbiken, kanovaren en rotsklimmen? Tijdens deze reis staan allemaal van dit soort survial- en Ardennen-activiteiten op het prorgramma. Samen met minimaal 10 andere leeftijdsgenoten slaap je op een gezellige kamping aan een rivier waarin je kunt zwemmen om lekker bij te komen van de outdooractivitieiten. We maken er een echte Ardennen week van met gezellige kampvuuravonden.

Survivalvakantie in de Franse Ardennen 15-17 jaar

De grootste hightlights van deze survivalvakantie

Dropping

2-daagse tocht met vlot en kano

Rotsklimmen

Mountainbiken

Gezellige kampvuuravonden

Vlotbouwen

Highrope parcours

Enthousiaste reisleiding

Inclusief maaltijden

De Franse Ardennen

De Franse Ardennen bieden ontzettend veel mogelijkheden voor diverse outdooractiviteiten tijdens een survivalvakantie. De natuur bestaat uit bossen, meren en kent een heuvelig / bergachtig landschap. Daarnaast is het weer in de zomer perfect voor outdooractiviteiten. Met een gemiddelde 23 graden in juli en augustus is het zowel perfect om actieve activiteiten te doen en daarnaast te genieten van het mooie weer. Tijdens deze groepsreis organiseren we een spannende dropping, maken we een tweedaagse tocht met een kano en zelfgebouwd vlot waarbij we op een andere locatie slapen, gaan we rotsklimmen en stappen we op de mountainbike om lekker smerig en voldaan terug te komen op de camping. Op de eennalaatste dag gaan we daarnaast naar een hoogteparcours waarbij we ook een stukje vrije val zullen ervaren en gaan tokkelen. Een goed gevuld programma! Daarnaast is er natuurlijk ook genoeg vrije tijd om met je leeftijdsgenoten te gaan relaxen bij het riviertje, een gezelschapsspelletje te spelen of om lekker in het gras te genieten van de zon.

Een groot voordeel van de meeste activiteiten tijdens de jeugdreis is dat je deel kunt nemen op je eigen niveau. Ben je bijvoorbeeld wel in voor avontuurlijke activiteiten maar twijfel je of je wel sportief genoeg bent? Dan is twijfelen niet nodig. Bij bijvoorbeeld de hoogteparcours kun je kiezen tussen verschillende routes en bij het kanovaren is er ook geen sprake van een wedstrijd. De pittigste activiteit zal waarschijnlijk het mountainbiken zijn. Dit ligt eraan dat we de hoogteverschillen in Nederland niet gewend zijn. Als je last hebt van hoogtevrees zal de reisleiding je helpen door er rustig de tijd voor te nemen. Uiteraard is het uiteindelijk je eigen beslissing of je een activiteit uiteindelijk wel of niet doet als het lastig is. We zorgen er zo veel mogelijk voor dat de activiteiten voor iedereen te doen zijn en dat je extra uitdaging kunt krijgen indien je dat graag wilt. We maken er gewoon een gezellige en sportieve vakantie van en zorgen ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft! 

Mogelijkheid tot doorreizen ouders

We reizen met de groep per touringcar naar de Franse Ardennen, wat ons ongeveer vijf uur kost. Daarnaast is het ook mogelijk dat je ouders je komen brengen. Deze locatie is namelijk ideaal om vervolgens door te reizen naar Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland of Duitsland. Als je ouders je komen halen en brengen krijg je 40 euro korting op de reissom. 

Groepssamenstelling

Tijdens deze achtdaagse actieve groepsreis is er sprake van een iets andere leeftijdssamenstelling dan bij onze andere groepsreizen. Vanaf 15 jaar mag je met deze jongerenreis al mee, in plaats van vanaf 16 jaar. Daarnaast verwachten wij dat de leeftijden iets lager zullen liggen tijdens deze survivalvakantie, waardoor dit een reis wordt voor mensen tot en met 19 jaar in plaats van 22. De 15 tot en met 19 jarigen reizen over het algemeen samen tijdens de actieve reis, maar mochten de groepen groot genoeg zijn (10 personen of meer per leeftijdsgroep) dan splitsen we de groepen op in 15-17 jarigen groep en een 18-19 jarigen groep. We verwachten een groep van tieners die houden van gezelligheid, avontuur, outdoor, actie en kamperen. Je kunt de reis alleen boeken maar ook samen met iemand die je kent.

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer weten?

Jongerenreizen
Kampen in de zomer
Reizen in een groep
Schoolvakanties

Heb je al zin in een lekker actieve vakantie? Bekijk dan voor de reispagina's. Indien je vragen hebt mag je altijd contact met ons opnemen.