Singlereis Georgië

Singlereis Georgië

 • 23-35 jaar
 • 11 dagen
 • Uitdagend/Intensief

Georgie is avontuurlijk, ruig, gevarieerd en cultureel. Tijdens deze elfdaagse rondreis door Georgië ontdek je in de zomervakantie de mooiste locaties van dit Oost-Europese land. We beginnen en eindigen in de hoofdstad van Georgië, Tbilisi. Deze gastvrije stad heeft ontzettend veel te bieden, van een fort boven op de heuvel, tot een bazaar met typisch Georgische producten, kleurrijke gebouwen en interessante oude kerkjes. Het is een stad dat niet te vergelijken is met West-Europese steden en zal je in de zomervakantie zeker niet vervelen.

Een rondreis door Georgie zou geen groepsreis door Georgie zijn als we niet verder zouden kijken dan Tbilisi. Deze rondreis in de zomervakantie staat in het teken van avontuur. We reizen door kleine dorpjes in het Kaukasus gebergte, maken verschillende trektochten samen met paarden die ons eten en onze tassen vervoeren, zien verschillende UNESCO sites, reizen natuurlijk de berg op naar de bekende Gergeti Trinity Church met een fantastisch uitzicht over de bergen en nog veel meer. De trektochten maken we in de regio Tusheti, wat bekend staat om de mooie wandelgebieden. Tijdens de rondreis maken we vier mooie dagwandeltochten door de natuur van Tusheti en wisselen we dit af met drukkere plaatsjes en de stad Tbilisi.

Georgië is heerlijk authentiek, zeker omdat nog niet zoveel mensen het land hebben bezocht. Het landschap is zo divers dat de uitzichten je tijdens de gehele groepsrondreis zullen blijven verrassen. Georgië staat bekend om de mooie berglandschappen en 30% aan bos. Grote delen van het land zijn nog onaangetast. Ontdek hoe gastvriendelijk de mensen zijn, hoe gevarieërd het eten is en geniet van de groepsgezelligheid met andere 18 tot 35 jarigen. Deze groepsreis Georgië is een zo goed als complete rondreis. Reis mee met deze singlereis naar Georgië waarbij de vlucht, het programma en entrees zoals onderstaand beschreven, de accommodaties, Nederlandstalige reisleider, Engelstalige gids en zelfs de maaltijden allemaal zijn inbegrepen!

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 57%

 • Man43%

 • Gem. leeftijd 201928 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 576,50 €, 11 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights

 • Hoofdstad Tbilisi verkennen
 • Slapen in hotels en guesthouses
 • Hikes Tusheti regio met paarden
 • Kaukasus gebergte
 • Diverse UNESCO sites
 • Anuari Castle
 • Gergeti Trinity Church
 • Georgische militaire weg
 • Prachtige natuur
 • Waterreservoir van Zhinvali
 • Berglift naar Narikala Fortress
 • En meer!

Dag 1 - Amsterdam - Tbilisi

De rondreis kan beginnen! We vliegen naar Tbilisi Airport. Doordat het 3 uur later is in Georgië (vanwege het tijdsverschil) zullen we vroeg in de ochtend op dag 2 aankomen in deze hoofdstad van Georgie. De transfer en de Nederlandstalige reisleider zullen jullie opwachten bij het vliegveld om vervolgens naar het hotel te gaan. We checken in en pakken nog even een paar uur slaap voordat we een citytour krijgen door de stad Tbilisi en daarna gaan dineren.

Dag 2 - Tbilisi

Jullie krijgen een rondleiding door het oude stadsgedeelte van Tbilisi. Wandelend zul je diverse belangrijke plekken in de stad tegenkomen. Je zult zien dat de geschiedenis hier erg breed is en dat er verschillende bouwwerken uit diverse eeuwen te vinden zijn in de hoofdstad van Georgië. We zien onder andere de Metekhi Church, de Bridge of Peace, het district van Sulphur Baths, een waterval, het Meidan Bazaar met Georgische specialiteiten en reizen met een berglift omhoog naar Narikala Fortress.

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië. De rivier Mtkvari loopt dwars door de stad heen en op de top van de heuvel kun je een mooi fort zien staan. De stad heeft 1,4 miljoen inwoners en is in totaal maarliefst 726 m2 groot. Er leven mensen met diverse afkomsten in de stad en de stad kent door de geschiedenis veel verschillende bouwstijlen. De hoofdstad van Georgië heeft veel hoogteverschillen waardoor je van veel punten mooie foto's kunt maken van de stad. Tbilisi is erg veilig, ook in de avond. Je kunt er daarnaast genoeg terrasjes vinden om in de avond gezellig wat je groepsgenoten te gaan drinken. Wist je dat in Tbilisi ook het achtiende seizoen van het bekende programma Wie is de Mol is begonnen?

In de avond krijgen jullie vrije tijd zodat je uit kunt rusten van de reis of met groepsgenoten alvast een avondwandeling kunt maken door de stad. 

Dag 3 - Tbilisi - Omalo - Shenako

Na het ontbijt zullen we bij het hotel worden opgehaald en reizen we naar de plaats Omalo. Tussendoor zullen we verschillende stops maken. De route die we zullen rijden staat bekend om de bijzonder mooie uitzichten en de gehele regio staat op de UNESCO lijst. We rijden dwars door mooie stukken natuur en zien diverse culturele monumenten en gebouwen. 

Ook zullen we een stuk rijden over de Abano Pass in het Kaukasus gebergte, een weg langs de bergen. Deze route ligt best hoog (2960 meter boven zeeniveau) en hierdoor staan ook nu weer mooie uitzichten op je te wachten. De rit duurt in totaal 6 tot 7 uur en is een echte sightseeing route. We reizen ook door het grootste nationale park van Europa in Tusheti en zien het Keselo Fort en het Ethnography Museum in Omalo. 

Na Omalo vertrekken we richting de plaats Shenako. Dit is een dorp dat vol staat met 'balkonhuisjes' en bekend staat om de 19e eeuwse kerk. Gezamenlijk zullen we dineren in een guesthouse in dit dorp, waarin we ook zullen overnachten.

Dag 4 - Shenako - Chigho

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een trektocht naar het dorpje Chigho. Dit dorpje ligt in de historische regio Tusheti. Tijdens de trektocht komen we langs verschillende kleine dorpjes en mooie uitzichten. We bezoeken Diklo en Old Diklo, de laatste dorpjes voor de regio overgang van Daghestani naar Tusheti. Vanaf de top bieden de twee dorpjes je supermooie uitzichten over het gebied. 

We vervolgen onze weg naar de Senare Pass, waarbij we weer verschillende mooie uitzichtmomenten hebben over bijvoorbeeld Sachaghmo, Gometsiri en andere Tusheti dorpjes. Tot slot dalen we af in een diepe kloof, waarbij de trail verborgen is tussen het groene beboste gebied vol met dennenbomen. 

We dineren en overnachten in een guesthouse in Chigho. 

 • De trektocht is ongeveer 15 kilometer lang. We zullen hier naar verwachting 5 tot 6 uur over doen.
 • Tijdens de trektochten reizen paarden met ons mee om het eten te vervoeren.
 • Bij deze reis is het zeer van belang dat je goede wandelschoenen meebrengt, type B of C. Je voeten zijn je dankbaar!

Dag 5 - Chigho - Chesho

Vandaag staat er weer een mooie wandeling door Tusheti op de planning. We wandelen door een kloof van Chigho naar Chesno. Onderweg komen we door de dorpen Dartlo, Kvavlo en Dano, waarvan Dartlo ook op de lijst van UNESCO staat. Het plaatsje is tussen 2011 en 2017 gerenoveerd en kent een unieke architectuur, mooie torens en bijzondere muurtekeningen. We slapen in een simpele maar comfortabele guesthouse in Chesho.

 • De trektocht is ongeveer 15 kilometer lang. We zullen hier naar verwachting 5 tot 6 uur over doen.

Dag 6 - Chesho - Alisgori

Na het ontbijt maken we ons klaar voor de derde trektocht. We reizen naar het dorpje Alisgori, gelegen in de Gometsari kloof. We komen door het plaatsje Pharsma, ook wel het meest romantische dorpje van Georgië genoemd. In dit dorpje kennen ze verschillende interessante legendes en een uitgebreide geschiedenis.

We bereiken tijdens het wandelen door Georgië de Nakhaicho Mountain, waar twee kloven te zien zijn. Dit zijn de Pariqita en de Gometsai kloven. Vanaf hier zul je verschillende gletsjers, open weides en massieve bossen tegenkomen. 

We overnachten in een guesthouse is Alisgori.

 • De trektocht is ongeveer 14 kilometer lang. We zullen hier naar verwachting 5 tot 6 uur over doen.
 • Verbaas je er niet over als er opeens een hele kudde schapen over hetzelfde pad loopt.

Dag 7 - Alisgori - Mirgvela

Vandaag staat de laatste trektocht op het programma. We wandelen naar Mirgvela, een dorpje ver weg van de grote steden en letterlijk in de middle of nowhere. Zo genieten we nog echt een hele dag van de rust en stilte in deze mooie natuur, voordat we weer terugkeren naar Tbilisi. Om het dorp heen staan onzettend veel dennebomen, waardoor je ook vanuit hier weer hele mooie uitzichten hebt.

Onderweg bezoeken we het dorpje Dochu. Dochu ligt is een rotsachtig gebied en staat op de lijst van UNESCO. Je kunt hier opnieuw weer balconied houses vinden, maar dan met drie verdiepingen. 

Je hebt vandaag de mogelijkheid om het dorpje Bochorna te bezoeken (optioneel). Dit dorp ligt op 2300 tot 2500 meter boven zeeniveau en is het hoogst gelegen dorpje in Europa. De 200 inwoners hebben hier een typisch Georgische levenswijze en wonen in schattige stenen huisjes. Het dorpje ligt tussen de groene bergen en soms wonen deze mensen letterlijk in de wolken. Je kunt je misschien al voorstellen wat een prachtig uitzicht je hier te wachten staat.

 • De trektocht is ongeveer 13 kilometer lang. We zullen hier naar verwachting 5 tot 6 uur over doen.

Dag 8 - Mirgvela - Tbilisi

De trektocht dagen zitten erop en vandaag reizen we terug naar Tbilisi, waarvanuit we nog verschillende mooie locaties gaan bekijken en leuke activiteiten op de planning hebben staan van de singlereis. Vandaag is een echte reisdag en we zullen in totaal naar verwachting 5 tot 6 uur in de bus zitten.

Aangekomen in Tbilisi checken we in in het hotel en zullen we samen avondeten. Afhangend van hoe lang we onderweg zijn heb je vrije tijd in Tbilisi. Ga bijvoorbeeld met je reisgenoten van de groepsreis een leuke stadswandeling maken of een drankje doen op een terrasje.

 • Koop aan het begin van de groepsreis in Tbilisi alvast wat snacks voor de komende dagen. Je gaat niet snel een supermarkt tegenkomen. Ook voor de busrit van vandaag kan het lekker zijn om wat snacks bij je te hebben.

Dag 9 - Tbilisi - Kazbegi - Tbilisi

We vertrekken richting Kazbegi en zullen onderweg het middeleeuwse Ananuri Castle zien. Het kasteel kent diverse legendes en de geschiedenis gaat terug naar de 13e eeuw. Door de rijke geschiedenis rondom dit kasteel hebben de Georgiers de weg naar dit kasteel de Georgische militaire weg genoemd. Ook zien we het waterreservoir van Zhinvali, wat Tbilisi voorziet van drinkwater. Ook dit waterreservoir kent verschillende legendes en mysterieuze verhalen. Zo geloven de Georgiers dat er onder water een kerk uit de 12e eeuw is verborgen en dat het geluk brengt als je de de klokken van deze kerk aanraakt, maar ook dat als het waterniveau daalt, dat deze kerk weer tevoorschijn zal komen. Bij beide bezoekpunten zul je een prachtig uitzicht hebben over de Aragvi rivier.

We rijden door en krijgen een mooie panorama view te zien over het Kaukasus gebergte vanaf 2.395 meter hoogte. Hierna zullen we met 4x4's omhoog klimmen naar de bekende Gergeti Trinity Church dat dateert uit de 14e eeuw. Je staat op een 2.170 meter hoge berg en hebt het meest fantastische uitzicht over de de bergen, dalen en soms zelfs besneeuwde toppen van Georgië. Komt deze locatie je bekend voor? Dat zou best kunnen! Het spel 'een kwestie van vertrouwen' heeft zich hier afgespeeld tijdens de derde aflevering van Wie is de Mol in 2018.

Na een intensieve maar indrukwekkende dag zullen we weer terugkeren naar Tbilisi, waar we zullen dineren en daarna overnachten in het hotel.

Dag 10 - Tbilisi - Mtskheta - Tbilisi

De laatste echte rondreisdag is aangebroken en ook vandaag is er weer sprake van een mooi programma. We reizen eerst naar Mtskheta, waar we het Jvari klooster bekijken met uitzicht over een driesplitsing van rivieren tussen de bergen door. Dit betreffen de rivieren Aragvi en Mtkvari. Vervolgens bezoeken we de Svetitskhoveli Cathedral waar voor de Georgiers het heilige tuniek te vinden is van Jezus Christus. Fun fact: De meeste Georgiers (65%) zijn Christelijk Orthodox.

Hierna zullen we weer terugreizen naar Tbilisi en is het tijd en krijgen jullie nog even vrije tijd om deze hoofdstad van Georgië verder te ontdekken.

Aan het begin van de avond zullen we dineren en breekt ons laatste avondje in Georgie aan van deze jongerenreis.

Dag 11 - Tbilisi - Amsterdam

In de vroege ochtend zullen we afscheid nemen van het mooie Georgië en Tbilisi en met een transfer naar het vliegveld gebracht worden. In 4,5 tot 5,5 uurtjes vliegen zullen we weer aankomen in Nederland. Als we in Nederland aankomen is het weer drie uur vroeger vanwege het tijdsverschil, waardoor we nog in de ochtend weer in Amsterdam zullen arriveren.

 • Er zijn weinig faciliteiten in de bergen van Georgie. Lekker avontuurlijk, maar dit houdt ook in dat je vantevoren goed moet afwegen of deze reis wat voor je is. Je kunt tussendoor de trektochten niet zomaar afhaken en zult echt door moeten hiken tot het eindpunt. 
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals het weer kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids aanpassingen worden gemaakt in het programma van de singlereis. Bij een jongeren rondreis is zeker enige flexibiliteit noodzakelijk.
 • Vanwege de minder aanwezige hulp in dit gebied raden we het sterk af deze reis te boeken als je een ziekte of aandoening hebt waarbij de mogelijkheid bestaat dat je hiervoor medische hulp nodig gaat hebben, bijvoorbeeld in het geval van diabetes en epilepsie. Ondanks dat de zorg- of reisverzekering wellicht wat kosten zullen dekken, dien je ook bijna altijd eigen risico te betalen en kan het zijn dan je niet alles vergoed krijgt. Indien je twijfelt, kun je ons het beste even mailen of bellen alvorens je boekt.

Belangrijke informatie / vertrekgarantie

De minimumdeelname voor onze groepsreis naar Georgië is 16 personen. Tijdens deze rondreis is er sprake van gecombineerde leeftijdsgroepen zodat we vrijwel zeker zijn van dat de groepsreis door kan gaan. 98% van onze groepsreizen gaat door. Je reist bij deze reis samen met met maximaal 23 andere 18 tot 35 jarigen. 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis per vliegtuig inclusief handbagage
 • Alle transfers
 • Accommodaties in hotels en guesthouses
 • Ontbijt, lunch en diner in Georgie exclusief lunch op aankomstdag
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Engelstalige gids 
 • Paarden tijdens de trektochten voor vervoeren eten
 • Alle activiteiten die in het programma zijn opgenomen
 • Verblijfskosten

Exclusief

Niet inbegrepen zijn de volgende kosten:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Ruimbagage
 • Kosten voor eventuele inentingen
 • Eigen uitgaven
 • Drankjes
 • Optionele activiteiten

Vluchtinformatie

We reizen naar Georgië per vliegtuig. In totaal ben je ongeveer 4 tot 5 uur in de lucht. Afhankelijk van de vertrekdatum en de beschikbare tickets reizen we zonder of met 1 overstap, in de meeste gevallen is dit het geval. Zodra de vliegtijden bekend zijn, worden deze op de website of in je Simi profiel weergegeven na het boeken.

We proberen uiteraard zoveel mogelijk mensen op dezelfde vlucht te krijgen. Echter kunnen de vluchtprijzen sterk wijzigen naarmate het hoogseizoen eraan komt. Daarom kan het gebeuren dat er met twee verschillende vliegtuigmaatschappijen wordt gevlogen waarbij de ene groep een half uurtje later aankomt dan de andere. Op deze manier proberen we de reis betaalbaar te houden. Je vliegt echter nooit alleen. 

Houd er dan ook rekening mee dat hoe later je boekt, hoe meer kans je hebt dat de reis iets duurder wordt. Indien de vliegprijzen stijgen, zijn wij genoodzaakt om ook de prijs van deze reis iets te verhogen. 

Regelen voor vertrek

Voor Georgië hoef je geen visum aan te vragen. Ook zijn er geen vaccinaties verplicht, al worden DTP en hepatitus A vaccinaties wel aangeraden. Door de lange geldigheidsduur bij meerdere prikken van deze vaccinaties kan het zijn dat je hiervoor nog beschermd bent als je dit eerder hebt laten doen. Dit kun je checken in je vaccinatieboekje of bij je huisarts. Als je geen inentingen hebt gehad voor de mazelen wordt deze vaccinatie ook aangeraden.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iedereen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Bagage

Voor deze reis is het van groot belang dat je geen koffer meeneemt. Tijdens de trektochten zullen de paarden namelijk de bagage vervoeren. Het is van groot belang dat dit een weekendtas of backpack is, aangezien ze anders niet vastgemaakt kunnen worden aan de paarden. Probeer ook vooral niet te zwaar te pakken. Zie onderstaande foto voor een voorbeeld van hoe de bagage vervoerd zal worden en wat er ongeveer van je tas verwacht wordt.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 11-08-2017

  geen foto

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Wat een super vakantie! De gezelligheid van de medekamp genoten, de reisleiders en de gidsen hebben deze vakantie grmaakt. Super omgeving die je kunt verkennen in je vrije tijd. Een goede mix tussen (extreme) activiteiten en relaxen. Is het nog niet extreem genoeg is de rafttocht op de Guil zeker aan te raden als extra activiteit. Kortom een ervaring om nooit te vergeten!

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenvakanties 18-22) op 15-08-2015

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De reisleiding was perfect, ze waren super gezellig. Daarnaast wisten ze ook nog veel te vertellen. De accommodaties waar we zijn geweest waren allemaal prachtig. Je hebt bij elke plaats hetgeen wat je nodig hebt. Het reizen in de 9-persoons busjes was super leuk. Je kunt bijslapen als dat nodig was of de mensen van de groep beter leren kennen. De prijs voor de reis is aan de dure kant maar je krijgt er een ongelooflijk mooie herinnering voor terug. Ik zou deze reis iedereen aanbevelen...

  Dankjewel Erik!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 11-08-2017

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wat was dit een gave vakantie zeg!!! Ik stapte erin met een "leeg a4tje" en al snel werd het met super leuke ervaringen vol geschreven! Als eerste werden we al heel warm welkom geheten door de reisleiding: Joyce, Suzanne en Joost jullie zijn echt toppertjes ❤️
  Ook werd het "a4je" vol geschreven met ervaringen, dingen die ik niet vaak doe... Alles had iets bijzonders bijvoorbeeld bij het parapenten leek het wel magic waardoor je in de lucht bleef zweven.
  Na een hele dag actief bezig zijn, waren er natuurlijk ook de gezellige avonden. We deden allemaal leuke kaart spelletjes zoals pesten, ezelen en weerwolven. Dit ging samen met een lekker biertje en foute muziek.
  De groep was ook heel gezellig met veel humor en het leek net of we iedereen, inclusief de reisleiding, al jaren kende!!
  Deze ervaringen, de activiteiten, de groep en de reisleiding jullie staan allemaal op mijn a4tje en gaan mee in mijn schatkist (hart) vol mooie verhalen en ervaringen!!!

  Ps: de eigenschappen van de reisleiding...:
  Spontaan, gezellig, veel humor, staan open voor iedereen, lekker gek, zorgzaam, kunnen goede wraps maken, dansen op
  Foute muziek, modderschilderingen maken en houden van veel spelletjes en vergeet vooral het SOEP MET BALLEN LIED niet !!!!!!

  Liefs Merel

 • door Groepsreis Noord Ierland (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 19-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Super leuke vakantie gehad naar Noord-Ierland (19/7-25/7). Hele mooie en interessante plekken bezocht en genoten van alle gezelligheid! Ook reisleider Vera was top en regelde alles perfect. Zeker een aanrader!

 • door 15-daagse rondreis Nationale Parken (Jongerenvakanties 18-22) op 18-09-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige vakantie gehad! Een mooie reis, goed georganiseerd en een leuk gezelschap.

  Fijn om te horen dat je het leuk hebt gehad Nicole!

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 07-07-2017

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Het was een fantastische vakantie! Geweldige activiteiten en heel gezellige groep. De omgeving is prachtig en op de camping is een mooi meertje om even lekker in af te koelen, waar ook bepaalde luchtkussen in het water lagen om je mee te vermaken.

 • door Jongerenreizen Ierland (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 06-08-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Reisleiders brachten veel sfeer in de groep. Er werden veel activiteiten ondernomen en genoeg vrijheid gegeven.
  Hele leuke reis!

 • door Jongerenreizen Ierland (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 28-07-2018

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  9

  Leuke, maar een best vermoeiende reis. 10 dagen is precies goed. Mooi land en alles is goed geregeld. Ook is er een goede balans tussen activiteiten en vrije tijd. Er wordt veel gewandeld, maar je mag alles doen op je eigen tempo en een goede conditie is niet per se nodig. De reisleiding is jong en heel gezellig en de buschauffeur weet veel over Ierland te vertellen. Al met al dus een geslaagde reis!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 16-08-2017

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Net terug van Kroatië easy super een naar mijn zin gehad. De reisleiding stond altijd klaar voor je. Mooi plaatsjes bezocht, en veel leuke activiteiten gedaan!!

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 07-07-2017

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Op deze vakantie verveel je je geen enkel moment. Elke dag hadden we leuke en erg gevarieerde activiteiten, maar ook ruim genoeg tijd om lekker te zwemmen of iets anders voor jezelf te doen. De reisleiding was serieus zodra dat nodig was en had alles onder controle, maar was op de meeste momenten niet te onderscheiden van de reizigers, wat hartstikke gezellig is

De hotels en guesthouses

We verblijven tijdens deze groepsreis in de zomervakantie 4 nachten in een hotel in Tbilisi en 5 nachten in verschillende guesthouses in kleinere dorpjes. De meeste guesthouses zijn recent open en zijn eenvoudig, maar comfortabel en net. Ze passen perfect bij de trektochten door typisch Georgië. Je slaapt, verschillend per guesthouse, meestal samen met 1 tot 3 andere medereizigers op een kamer. Ondanks dat we in de bergen verblijven kun je een douche verwachten met warm water en is er internet (verwacht hier door de bergen niet het beste internet). Bij de meeste guesthouses zijn er ongeveer 3 of 4 badkamers. De guesthouses zijn meestal gemaakt van hout en kennen een simpele maar leuke Georgische inrichting. De hotels in Tblisi betreffen nette 3 sterren hotels.

Voorbereiden voor de trektochten

Tijdens de rondreis door Georgië maken we verschillende trektochten. Bereid je hier goed op voor door bergschoenen (B/C) mee te nemen en daarnaast ook kleding en een rugzak die lekker zitten. Houd er rekening mee dat het in de bergen wat koeler kan zijn dan in Tbilisi, zeker aangezien op hoogtes lopen van 1800 tot 3000 meter hoogte in de bergen. We hopen natuurlijk van niet maar het kan ook voorkomen dat het regent, waardoor (lichtgewicht) regenkleding ook handig kan zijn. Neem altijd voldoende water mee. Wat snacks kunnen natuurlijk ook nooit kwaad!

Als je vaker wandelingen maakt, zijn deze hikes prima te doen. Ze zijn avontuurlijk, met hoogteverschillen en vooral ontzettend mooi. Het is de beste manier om de Tusheti regio te ontdekken. Als je al even niet hebt gewandeld hebt kan het handig zijn een paar flinke oefenwandelingen te maken alvorens je vertrekt naar Georgië. Doordat er weinig faciliteiten zijn in de bergen kun je simpelweg tussendoor niet afhaken. We zullen vier dagen achter elkaar wandelen. De wandelingen varieren tussend de 13 tot 15 kilometer en bij alle wandelingen zijn we ongeveer 5 tot 6 uur onderweg (vanwege hoogteverschillen), inclusief pauzes. Bedenk dus goed van tevoren of deze reis bij je past en of je de hikes aankunt.

Medische hulp en reizen met een ziekte

In dit gebied komen minder ziekenhuizen en huisartsen voor dan we in Nederland gewend zijn. Natuurlijk hopen we dat het niet nodig is dat we medische hulp moeten inschakelen, maar het is altijd handig er van tevoren over na te denken. Mocht er iets gebeuren in de lager gelegen gebieden, dan word je opgehaald met een ambulance en in de hoge berggebieden met een helikopter. Ook hier geldt hetzelfde alarmnummer; 112.

Vanwege de minder aanwezige hulp in dit gebied raden we het sterk af deze reis te boeken als je een ziekte of aandoening hebt waarbij de mogelijkheid bestaat dat je hiervoor medische hulp nodig gaat hebben, bijvoorbeeld in het geval van diabetes en epilepsie. Ondanks dat de zorg- of reisverzekering wellicht wat kosten zullen dekken, dien je ook bijna altijd eigen risico te betalen en kan het zijn dan je niet alles vergoed krijgt. Indien je twijfelt, kun je ons het beste even mailen of bellen alvorens je boekt.

Weetjes

 • Tbilisi - Tbilisi is de hoofdstad van Georgie en hier zal de groepsreis beginnen en eindigen. Het is een stad vol gastvrije mensen, kleurrijke gebouwen, interessante oude kerkjes en diverse bouwstijlen. Ook kun je hier een mooi fort vinden op de heuvel. De stad is vrij West-Europees en er leven mensen van diverse afkomsten samen. 
 • Georgie - Georgie bestaat voor 30% uit bossen en is hiermee een groen land. De bevolking staat bekend als levensgenieters en zijn over het algemeen altijd in voor een goed feest. Iedere gast die het land bezoekt is voor Georgiers een geschenk van God, waardoor ze erg gastvrij zijn. 
 • Kleding - Qua kleding hoef je op cultureel gebied niet met veel rekening te houden. Enkel als je een kerk binnengaat dien je netjes gekleed te zijn. Georgische vrouwen dragen in de kerk vaak een hoefddoekje. Goede wandelschoenen zijn wel een echte must (type B/C). Neem voornamelijk kleding mee dat je in laagjes kunt dragen. In de bergen en in de avonden kan het namelijk best afkoelen.
 • Eten en drinken - Mensen in Georgie houden van eten. Ze eten vaak kleine koude en warme hapjes als voorgerechten en houden veel van vlees, kruiden, peper, plat brood, walnoten, bonen, kaas en paprika. Deze producten zul je dan ook veel in de gerechten tegenkomen. Georgie staat bekend om wijn, maar ze houden hier ook van (rijst)bier. Water kun je het beste niet uit de kraan drinken maar kopen.
 • Taal - In Georgie hebben de mensen hun eigen taal, Georgisch. Ze hebben een eigen alfabet en de taal lijkt dan ook niet op andere Europese talen. De jongere bevolking kan goed Engels. 
 • Elektriciteit - Je hoeft geen wereldstekker aan te schaffen, de stopcontacten zijn in Georgie hetzelfde.

V. Hoe kan ik Georgie betalen?

A. In Georgie kent men de Lari als valuta. In de grotere steden kun je pinautomaten vinden. Houd er rekening mee voordat we naar de rustigere gebieden vertrekken dat pinnen hier niet tot niet altijd mogelijk kan zijn. Met de creditcard betalen is ook niet overal gebruikelijk. Het is handig om altijd wat contant geld bij je te hebben. Voor het pinnen met je bankpas dien je deze in te stellen op wereldwijde betalingen, aangezien Nederlandse banken het land Georgie niet onder Europa laten vallen.

V. Wat voor temperaturen kan ik verwachten?

A. In de zomerperiode ligt de gemiddelde maximale temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Houd er echter rekening mee dat de temperatuur in de bergen een stuk lager kan liggen (gemiddeld 20 graden).

V. Wat voor koffer / tas dien ik mee te nemen?

Voor deze reis is het van groot belang dat je geen koffer meeneemt. Tijdens de trektochten zullen de paarden namelijk de bagage vervoeren. Het is van groot belang dat dit een weekendtas of grote rugzak is, aangezien ze anders niet vastgemaakt kunnen worden aan de paarden. Probeer ook vooral niet te zwaar te pakken. Zie ook de reisinformatie voor een voorbeeldfoto.

V. Ik wandel nooit, kan ik mee?

Als je nooit wandelt en niet in de gelegenheid bent om van tevoren wandelingen te maken om te oefenen, raden we je deze reis af. De reden hiervoor is het simpele feit dat je tussendoor de hikes niet kunt afhaken, gezien de weinige faciliteiten in de bergen van Georgie. Boek deze reis dus alleen als je weet dat je wandelingen van 13 tot 15 km aankunt, inclusief hoogteverschillen in de bergen. Deze reis is echt gemaakt voor avontuurlijke jongeren die vaker wandelen en hikes maken. Wandel je vaker en wil je deze reis graag boeken? Zorg dan voor goed ingelopen wandelschoenen en maak eventueel voorafgaand de reis nog enkele wandelingen om er weer in te komen. De paarden dragen onze weekendtassen, wat een hoop gewicht scheelt op je rug. Een dagrugzak meenemen voor water, snack en eventueel (lichtgewicht)

regenkleding kan handig zijn.

V. Is het handig deze reis te maken met een ziekte of aandoening?

Om kort en bondig te zijn; nee. Natuurlijk zullen we je ook even uitleggen waarom. In dit gebied komen minder ziekenhuizen en huisartsen voor dan we in Nederland gewend zijn. Medische hulp duurt langer, zeker in de hooggelegen gebieden waar een traumahelikopter moet komen. Als je een ziekte of aandoening hebt waarbij de mogelijkheid bestaat dat je hiervoor medische hulp nodig gaat hebben, bijvoorbeeld in het geval van diabetes en epilepsie, raden we je deze reis sterk af. Ondanks dat de zorg- of reisverzekering wellicht wat kosten zullen dekken, dien je ook bijna altijd eigen risico te betalen en kan het zijn dan je niet alles vergoed krijgt. Indien je twijfelt, kun je ons het beste even mailen of bellen alvorens je boekt.

V. Is Georgie een veilige vakantiebestemming?

A. Georgie is voor het grootste gedeelte van het land een veilige vakantiebestemming en is voornamelijk groen gebied. Dit betekent dat je hier veilig kunt reizen zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Er zijn twee gebieden waarbij sterk wordt afgeraden om daar naartoe reizen en bij het grensgebied met Rusland geldt geel, wat betekent dat er mogelijk veiligheidsrisico's kunnen voorkomen. De rode gedeelten betreffen de regio's Abchazie en Zuid-Ossetie. Deze gebieden hebben zichzelf met behulp van Rusland onafhankelijk verklaard en kun je niet meer bezoeken.

Wij reizen in Georgie uitsluitend in groen gebied en komen niet in de buurt van de gevaarlijke gebieden. Het gebied waar wij naartoe gaan is rustig en bestaat voornamelijk uit natuur. Hier gelden geen veiligheidsrisico's volgens de Rijksoverheid. Ook de hoofdstad van Georgie ligt in groen gebied. Tbilisi is een veilige stad. Zelfs in de avond kun je hier prima gewoon alleen over de straten wandelen. Wees wel, net als in iedere grote stad in de wereld, alert op zakkenrollers.

V. Mag ik ook samen reizen met een vriend, vriendin of groepje?

Ja, dat mag! Ongeveer 55% van onze reizigers reist alleen en 45% reist samen met iemand of met een groepje. Als je aangeeft bij je boeking dat je samenreist zorgen we ervoor dat jullie samen kunnen slapen (mits niet meer mensen dan het aantal bedden per kamer).

V. Ik ben vegetarisch / veganistisch. Kan ik deze reis boeken?

Hoewel vegetarisch of veganistisch zijn in het buitenland nog wel eens problemen op kan leveren met de menukeuzes, kan er tijdens deze reis prima rekening mee worden gehouden. Aangezien het ontbijt, de lunch en het avondeten zijn inbegrepen, kan onze contactpersoon in Georgie hier rekening mee voor je houden. Vergeet dit echter niet vooraf aan te geven bij je boeking. Het kan wellicht verstandig zijn om snacks voor tijdens het wandelen vanuit Nederland mee te nemen, zodat je zeker weet dat deze passen bij je allergieen of dieet.