Singlereis Georgië

Singlereis Georgië

 • 23-35 jaar
 • 11 dagen
 • Uitdagend/Intensief

Georgie is avontuurlijk, ruig, gevarieerd en cultureel. Tijdens deze elfdaagse rondreis door Georgië ontdek je in de zomervakantie de mooiste locaties van dit Oost-Europese land. We beginnen en eindigen in de hoofdstad van Georgië, Tbilisi. Deze gastvrije stad heeft ontzettend veel te bieden, van een fort boven op de heuvel, tot een bazaar met typisch Georgische producten, kleurrijke gebouwen en interessante oude kerkjes. Het is een stad dat niet te vergelijken is met West-Europese steden en zal je in de zomervakantie zeker niet vervelen.

Een rondreis door Georgie zou geen groepsreis door Georgie zijn als we niet verder zouden kijken dan Tbilisi. Deze rondreis in de zomervakantie staat in het teken van avontuur. We reizen door kleine dorpjes in het Kaukasus gebergte, maken verschillende trektochten samen met paarden die ons eten en onze tassen vervoeren, zien verschillende UNESCO sites, reizen natuurlijk de berg op naar de bekende Gergeti Trinity Church met een fantastisch uitzicht over de bergen en nog veel meer. De trektochten maken we in de regio Tusheti, wat bekend staat om de mooie wandelgebieden. Tijdens de rondreis maken we vier mooie dagwandeltochten door de natuur van Tusheti en wisselen we dit af met drukkere plaatsjes en de stad Tbilisi.

Georgië is heerlijk authentiek, zeker omdat nog niet zoveel mensen het land hebben bezocht. Het landschap is zo divers dat de uitzichten je tijdens de gehele groepsrondreis zullen blijven verrassen. Georgië staat bekend om de mooie berglandschappen en 30% aan bos. Grote delen van het land zijn nog onaangetast. Ontdek hoe gastvriendelijk de mensen zijn, hoe gevarieërd het eten is en geniet van de groepsgezelligheid met andere 18 tot 35 jarigen. Deze groepsreis Georgië is een zo goed als complete rondreis. Reis mee met deze singlereis naar Georgië waarbij de vlucht, het programma en entrees zoals onderstaand beschreven, de accommodaties, Nederlandstalige reisleider, Engelstalige gids en zelfs de maaltijden allemaal zijn inbegrepen!

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 201923 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 501,50 €, 11 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights

 • Hoofdstad Tbilisi verkennen
 • Slapen in hotels en guesthouses
 • Hikes Tusheti regio met paarden
 • Kaukasus gebergte
 • Diverse UNESCO sites
 • Anuari Castle
 • Gergeti Trinity Church
 • Georgische militaire weg
 • Prachtige natuur
 • Waterreservoir van Zhinvali
 • Berglift naar Narikala Fortress
 • En meer!

Dag 1 - Amsterdam - Tbilisi

De rondreis kan beginnen! We vliegen naar Tbilisi Airport. Doordat het 3 uur later is in Georgië (vanwege het tijdsverschil) zullen we vroeg in de ochtend op dag 2 aankomen in deze hoofdstad van Georgie. De transfer en de Nederlandstalige reisleider zullen jullie opwachten bij het vliegveld om vervolgens naar het hotel te gaan. We checken in en pakken nog even een paar uur slaap voordat we een citytour krijgen door de stad Tbilisi.

Dag 2 - Tbilisi

Jullie krijgen een rondleiding door het oude stadsgedeelte van Tbilisi. Wandelend zul je diverse belangrijke plekken in de stad tegenkomen. Je zult zien dat de geschiedenis hier erg breed is en dat er verschillende bouwwerken uit diverse eeuwen te vinden zijn in de hoofdstad van Georgië. We zien onder andere de Metekhi Church, de Bridge of Peace, het district van Sulphur Baths, een waterval, het Meidan Bazaar met Georgische specialiteiten en reizen met een berglift omhoog naar Narikala Fortress.

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië. De rivier Mtkvari loopt dwars door de stad heen en op de top van de heuvel kun je een mooi fort zien staan. De stad heeft 1,4 miljoen inwoners en is in totaal maarliefst 726 m2 groot. Er leven mensen met diverse afkomsten in de stad en de stad kent door de geschiedenis veel verschillende bouwstijlen. De hoofdstad van Georgië heeft veel hoogteverschillen waardoor je van veel punten mooie foto's kunt maken van de stad. Tbilisi is erg veilig, ook in de avond. Je kunt er daarnaast genoeg terrasjes vinden om in de avond gezellig wat je groepsgenoten te gaan drinken. Wist je dat in Tbilisi ook het achtiende seizoen van het bekende programma Wie is de Mol is begonnen?

In de avond krijgen jullie vrije tijd zodat je uit kunt rusten van de reis of met groepsgenoten alvast een avondwandeling kunt maken door de stad. 

Dag 3 - Tbilisi - Omalo - Shenako

Na het ontbijt zullen we bij het hotel worden opgehaald en reizen we naar de plaats Omalo. Tussendoor zullen we verschillende stops maken. De route die we zullen rijden staat bekend om de bijzonder mooie uitzichten en de gehele regio staat op de UNESCO lijst. We rijden dwars door mooie stukken natuur en zien diverse culturele monumenten en gebouwen. 

Ook zullen we een stuk rijden over de Abano Pass in het Kaukasus gebergte, een weg langs de bergen. Deze route ligt best hoog (2960 meter boven zeeniveau) en hierdoor staan ook nu weer mooie uitzichten op je te wachten. De rit duurt in totaal 6 tot 7 uur en is een echte sightseeing route. We reizen ook door het grootste nationale park van Europa in Tusheti en zien het Keselo Fort en het Ethnography Museum in Omalo. 

Na Omalo vertrekken we richting de plaats Shenako. Dit is een dorp dat vol staat met 'balkonhuisjes' en bekend staat om de 19e eeuwse kerk. Gezamenlijk zullen we dineren in een guesthouse in dit dorp, waarin we ook zullen overnachten.

Dag 4 - Shenako - Chigho

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een trektocht naar het dorpje Chigho. Dit dorpje ligt in de historische regio Tusheti. Tijdens de trektocht komen we langs verschillende kleine dorpjes en mooie uitzichten. We bezoeken Diklo en Old Diklo, de laatste dorpjes voor de regio overgang van Daghestani naar Tusheti. Vanaf de top bieden de twee dorpjes je supermooie uitzichten over het gebied. 

We vervolgen onze weg naar de Senare Pass, waarbij we weer verschillende mooie uitzichtmomenten hebben over bijvoorbeeld Sachaghmo, Gometsiri en andere Tusheti dorpjes. Tot slot dalen we af in een diepe kloof, waarbij de trail verborgen is tussen het groene beboste gebied vol met dennenbomen. 

We dineren en overnachten in een guesthouse in Chigho. 

 • De trektocht is ongeveer 15 kilometer lang. We zullen hier naar verwachting 5 tot 6 uur over doen.
 • Tijdens de trektochten reizen paarden met ons mee om het eten te vervoeren.
 • Bij deze reis is het zeer van belang dat je goede wandelschoenen meebrengt, type B of C. Je voeten zijn je dankbaar!

Dag 5 - Chigho - Chesho

Vandaag staat er weer een mooie wandeling door Tusheti op de planning. We wandelen door een kloof van Chigho naar Chesno. Onderweg komen we door de dorpen Dartlo, Kvavlo en Dano, waarvan Dartlo ook op de lijst van UNESCO staat. Het plaatsje is tussen 2011 en 2017 gerenoveerd en kent een unieke architectuur, mooie torens en bijzondere muurtekeningen. We slapen in een simpele maar comfortabele guesthouse in Chesho.

 • De trektocht is ongeveer 15 kilometer lang. We zullen hier naar verwachting 5 tot 6 uur over doen.

Dag 6 - Chesho - Alisgori

Na het ontbijt maken we ons klaar voor de derde trektocht. We reizen naar het dorpje Alisgori, gelegen in de Gometsari kloof. We komen door het plaatsje Pharsma, ook wel het meest romantische dorpje van Georgië genoemd. In dit dorpje kennen ze verschillende interessante legendes en een uitgebreide geschiedenis.

We bereiken tijdens het wandelen door Georgië de Nakhaicho Mountain, waar twee kloven te zien zijn. Dit zijn de Pariqita en de Gometsai kloven. Vanaf hier zul je verschillende gletsjers, open weides en massieve bossen tegenkomen. 

We overnachten in een guesthouse is Alisgori.

 • De trektocht is ongeveer 14 kilometer lang. We zullen hier naar verwachting 5 tot 6 uur over doen.
 • Verbaas je er niet over als er opeens een hele kudde schapen over hetzelfde pad loopt.

Dag 7 - Alisgori - Mirgvela

Vandaag staat de laatste trektocht op het programma. We wandelen naar Mirgvela, een dorpje ver weg van de grote steden en letterlijk in de middle of nowhere. Zo genieten we nog echt een hele dag van de rust en stilte in deze mooie natuur, voordat we weer terugkeren naar Tbilisi. Om het dorp heen staan onzettend veel dennebomen, waardoor je ook vanuit hier weer hele mooie uitzichten hebt.

Onderweg bezoeken we het dorpje Dochu. Dochu ligt is een rotsachtig gebied en staat op de lijst van UNESCO. Je kunt hier opnieuw weer balconied houses vinden, maar dan met drie verdiepingen. 

Je hebt vandaag de mogelijkheid om het dorpje Bochorna te bezoeken (optioneel). Dit dorp ligt op 2300 tot 2500 meter boven zeeniveau en is het hoogst gelegen dorpje in Europa. De 200 inwoners hebben hier een typisch Georgische levenswijze en wonen in schattige stenen huisjes. Het dorpje ligt tussen de groene bergen en soms wonen deze mensen letterlijk in de wolken. Je kunt je misschien al voorstellen wat een prachtig uitzicht je hier te wachten staat.

 • De trektocht is ongeveer 13 kilometer lang. We zullen hier naar verwachting 5 tot 6 uur over doen.

Dag 8 - Mirgvela - Tbilisi

De trektocht dagen zitten erop en vandaag reizen we terug naar Tbilisi, waarvanuit we nog verschillende mooie locaties gaan bekijken en leuke activiteiten op de planning hebben staan van de singlereis. Vandaag is een echte reisdag en we zullen in totaal naar verwachting 5 tot 6 uur in de bus zitten.

Aangekomen in Tbilisi checken we in in het hotel en zullen we samen avondeten. Afhangend van hoe lang we onderweg zijn heb je vrije tijd in Tbilisi. Ga bijvoorbeeld met je reisgenoten van de groepsreis een leuke stadswandeling maken of een drankje doen op een terrasje.

 • Koop aan het begin van de groepsreis in Tbilisi alvast wat snacks voor de komende dagen. Je gaat niet snel een supermarkt tegenkomen. Ook voor de busrit van vandaag kan het lekker zijn om wat snacks bij je te hebben.

Dag 9 - Tbilisi - Kazbegi - Tbilisi

We vertrekken richting Kazbegi en zullen onderweg het middeleeuwse Ananuri Castle zien. Het kasteel kent diverse legendes en de geschiedenis gaat terug naar de 13e eeuw. Door de rijke geschiedenis rondom dit kasteel hebben de Georgiers de weg naar dit kasteel de Georgische militaire weg genoemd. Ook zien we het waterreservoir van Zhinvali, wat Tbilisi voorziet van drinkwater. Ook dit waterreservoir kent verschillende legendes en mysterieuze verhalen. Zo geloven de Georgiers dat er onder water een kerk uit de 12e eeuw is verborgen en dat het geluk brengt als je de de klokken van deze kerk aanraakt, maar ook dat als het waterniveau daalt, dat deze kerk weer tevoorschijn zal komen. Bij beide bezoekpunten zul je een prachtig uitzicht hebben over de Aragvi rivier.

We rijden door en krijgen een mooie panorama view te zien over het Kaukasus gebergte vanaf 2.395 meter hoogte. Hierna zullen we met 4x4's omhoog klimmen naar de bekende Gergeti Trinity Church dat dateert uit de 14e eeuw. Je staat op een 2.170 meter hoge berg en hebt het meest fantastische uitzicht over de de bergen, dalen en soms zelfs besneeuwde toppen van Georgië. Komt deze locatie je bekend voor? Dat zou best kunnen! Het spel 'een kwestie van vertrouwen' heeft zich hier afgespeeld tijdens de derde aflevering van Wie is de Mol in 2018.

Na een intensieve maar indrukwekkende dag zullen we weer terugkeren naar Tbilisi, waar we zullen dineren en daarna overnachten in het hotel.

Dag 10 - Tbilisi - Mtskheta - Tbilisi

De laatste echte rondreisdag is aangebroken en ook vandaag is er weer sprake van een mooi programma. We reizen eerst naar Mtskheta, waar we het Jvari klooster bekijken met uitzicht over een driesplitsing van rivieren tussen de bergen door. Dit betreffen de rivieren Aragvi en Mtkvari. Vervolgens bezoeken we de Svetitskhoveli Cathedral waar voor de Georgiers het heilige tuniek te vinden is van Jezus Christus. Fun fact: De meeste Georgiers (65%) zijn Christelijk Orthodox.

Hierna zullen we weer terugreizen naar Tbilisi en is het tijd en krijgen jullie nog even vrije tijd om deze hoofdstad van Georgië verder te ontdekken.

Aan het begin van de avond zullen we dineren en breekt ons laatste avondje in Georgie aan van deze jongerenreis.

Dag 11 - Tbilisi - Amsterdam

In de vroege ochtend zullen we afscheid nemen van het mooie Georgië en Tbilisi en met een transfer naar het vliegveld gebracht worden. In 4,5 tot 5,5 uurtjes vliegen zullen we weer aankomen in Nederland. Als we in Nederland aankomen is het weer drie uur vroeger vanwege het tijdsverschil, waardoor we nog in de ochtend weer in Amsterdam zullen arriveren.

 • Er zijn weinig faciliteiten in de bergen van Georgie. Lekker avontuurlijk, maar dit houdt ook in dat je vantevoren goed moet afwegen of deze reis wat voor je is. Je kunt tussendoor de trektochten niet zomaar afhaken en zult echt door moeten hiken tot het eindpunt. 
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals het weer kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids aanpassingen worden gemaakt in het programma van de singlereis. Bij een jongeren rondreis is zeker enige flexibiliteit noodzakelijk.
 • Vanwege de minder aanwezige hulp in dit gebied raden we het sterk af deze reis te boeken als je een ziekte of aandoening hebt waarbij de mogelijkheid bestaat dat je hiervoor medische hulp nodig gaat hebben, bijvoorbeeld in het geval van diabetes en epilepsie. Ondanks dat de zorg- of reisverzekering wellicht wat kosten zullen dekken, dien je ook bijna altijd eigen risico te betalen en kan het zijn dan je niet alles vergoed krijgt. Indien je twijfelt, kun je ons het beste even mailen of bellen alvorens je boekt.

Belangrijke informatie / vertrekgarantie

De minimumdeelname voor onze groepsreis naar Georgië is 16 personen. Tijdens deze rondreis is er sprake van gecombineerde leeftijdsgroepen zodat we vrijwel zeker zijn van dat de groepsreis door kan gaan. 98% van onze groepsreizen gaat door. Je reist bij deze reis samen met met maximaal 23 andere 18 tot 35 jarigen. 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis per vliegtuig inclusief handbagage
 • Alle transfers
 • Accommodaties in hotels en guesthouses
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Engelstalige gids 
 • Paarden tijdens de trektochten voor vervoeren eten
 • Alle activiteiten die in het programma zijn opgenomen
 • Verblijfskosten

Exclusief

Niet inbegrepen zijn de volgende kosten:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Ruimbagage
 • Kosten voor eventuele inentingen
 • Eigen uitgaven
 • Drankjes
 • Optionele activiteiten

Vluchtinformatie

We reizen naar Georgië per vliegtuig. In totaal ben je ongeveer 4 tot 5 uur in de lucht. Afhankelijk van de vertrekdatum en de beschikbare tickets reizen we zonder of met 1 overstap, in de meeste gevallen is dit het geval. Zodra de vliegtijden bekend zijn, worden deze op de website of in je Simi profiel weergegeven na het boeken.

We proberen uiteraard zoveel mogelijk mensen op dezelfde vlucht te krijgen. Echter kunnen de vluchtprijzen sterk wijzigen naarmate het hoogseizoen eraan komt. Daarom kan het gebeuren dat er met twee verschillende vliegtuigmaatschappijen wordt gevlogen waarbij de ene groep een half uurtje later aankomt dan de andere. Op deze manier proberen we de reis betaalbaar te houden. Je vliegt echter nooit alleen. 

Houd er dan ook rekening mee dat hoe later je boekt, hoe meer kans je hebt dat de reis iets duurder wordt. Indien de vliegprijzen stijgen, zijn wij genoodzaakt om ook de prijs van deze reis iets te verhogen. 

Regelen voor vertrek

Voor Georgië hoef je geen visum aan te vragen. Ook zijn er geen vaccinaties verplicht, al worden DTP en hepatitus A vaccinaties wel aangeraden. Door de lange geldigheidsduur bij meerdere prikken van deze vaccinaties kan het zijn dat je hiervoor nog beschermd bent als je dit eerder hebt laten doen. Dit kun je checken in je vaccinatieboekje of bij je huisarts. Als je geen inentingen hebt gehad voor de mazelen wordt deze vaccinatie ook aangeraden.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iedereen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Bagage

Voor deze reis is het van groot belang dat je geen koffer meeneemt. Tijdens de trektochten zullen de paarden namelijk de bagage vervoeren. Het is van groot belang dat dit een weekendtas of backpack is, aangezien ze anders niet vastgemaakt kunnen worden aan de paarden. Probeer ook vooral niet te zwaar te pakken. Zie onderstaande foto voor een voorbeeld van hoe de bagage vervoerd zal worden en wat er ongeveer van je tas verwacht wordt.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs
 • Zo 14-07-2019
  Wo 24-07-2019
  1 499,00 €
 • Do 25-07-2019
  Zo 04-08-2019
  1 499,00 €
 • Ma 05-08-2019
  Do 15-08-2019
  1 499,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Rondreis Canada / USA (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 03-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een fantastische rondreis gemaakt door Noord-Amerika met Simi Reizen!
  Het begon allemaal met een kennismakingsbijeenkomst, zodat we van tevoren wisten met wie we op vakantie gingen. Daarna via de whatsapp-groep gezamenlijk de voorbereidingen voor een geweldige vakantie getroffen.
  In Amerika aangekomen hebben we 4 SUV's gehuurd, 1 auto per 4 personen, waar we de hele vakantie mee door Amerika gereden hebben.
  De hotels waarin we sliepen waren eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien en gelegen in leuke gezellige dorpjes waar we 's avonds ook nog even de bar in konden duiken.
  Wat ik ook een pluspunt vond, was dat er veel ruimte was voor eigen inbreng. Als we onderweg iets tegenkwamen waar we wilde stoppen was dit geen probleem en als een deel van de groep liever iets anders wilde doen werd dit ook geregeld.
  De reisleiding was erg gezellig en zorgde ervoor dat iedereen het naar zijn zin had, we hebben onwijs gelachen! En wat ook genoemd mag worden, is dat hij zelfs mee is gaan hardlopen om half 8 's ochtends. Tja, klant is koning(in)!
  Al met al was het een onvergetelijke reis met een gezellige groep (we spreken nog steeds met elkaar af) en leuke activiteiten!

 • door Rondreis Canada / USA (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 15-05-2018

  geen foto

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik ben met Simi meegeweest op de rondreis door Canada en de VS. Dit is echt één van de mooiste en leukste reizen die ik ooit gedaan heb. Om te beginnen hadden we een ontzettend leuke groep - 17 man inclusief onze reisleidster - waarin iedereen goed met elkaar overweg kon. In deze twee weken hebben we heel veel gedaan. Voor mij waren de hoogtepunten de Icefields Parkway tussen Banff en Jasper, Yellowstone bezoeken in de vroege ochtend met mist, wandelen in Sawtooth national forest en door de kloof van de Salmon river rijden. Wat ik vooral heel leuk vond was dat we veel onze eigen plannen konden maken, soms met de hele groep en soms alleen met je eigen auto. Er waren sowieso vaak meerdere opties in het officiële draaiboek maar voor eigen inbreng was ook veel ruimte. Zo kwam iemand met het idee om 's ochtends vroeg naar Yellowstone te gaan, en dit bleek uiteindelijk één van de mooiste dingen te worden die we gedaan hebben. Niet iedereen had zin om zo vroeg z'n nest uit te komen, en dat was helemaal prima omdat we met meerdere auto's konden wisselen. Dit gaf je meer het idee dat je met een groep vrienden op pad was, in plaats van met een tot in de puntjes uitgezochte groepsreis.

  Sommige dingen hadden echter wel wat beter uitgezocht mogen worden. Omdat wij nog vroeg in het seizoen waren, waren sommige wegen nog niet open. Dit zagen we pas op het laatste moment en daardoor zijn we toch wat extra tijd kwijtgeraakt met het maken van een alternatief plan. Ook vond ik de hotels niet altijd even leuk. Over het algemeen waren ze wel mooier en luxer dan ik me van te voren had voorgesteld, maar veel hotels lagen aan drukke hoofdwegen op ongezellige plekken. Hier kan nog wel het één en ander in worden verbeterd, mits het budget dit toelaat...

  Let ook op: als je de reis van mei boekt heb je kans dat sommige wegen, zoals de Going to the Sun Road in Glacier of de weg naar Moraine Lake in Banff, nog dicht zijn vanwege sneeuw. Bij ons waren veel van de meren in Canada ook nog bevroren. Toch denk ik dat de keuze voor mei de goede is geweest omdat je in deze tijd van het jaar nog mooie besneeuwde bergtoppen hebt, de bomen nog mooi lichtgroen zijn en het nog niet erg druk is qua toeristen. Zo hadden we bijvoorbeeld een eersterangs plek bij Old Faithful in Yellowstone en toen we vroeg in de ochtend bij de Artist's Paintpots waren, waren wij de enigen daar.

  Ik was erg tevreden over ons reisleiding. Ze deed actief mee in de groep, was vrolijk en probeerde niet zich te verheffen boven ons. In feite was ze gewoon een mede-reisgenoot die toevallig ook het draaiboek had. Het scheelde wel dat er niet veel problemen waren in de groep onderling.

  Eén van de leukste dingen aan het concept van de reis vind ik het feit dat je zelf met auto's rijd. In feite doe je een roadtrip met als enige verplichting dat je om zeven uur 's avonds bij het volgende hotel moet zijn. Omdat brandstof zo goedkoop is (onze groep was in totaal €81pp kwijt) kan je dit in Amerika makkelijk doen. De auto's waren erg netjes en luxe (we hadden zelfs een auto die gloednieuw was met 21km op de teller) en konden veel aan. Ik vond het erg jammer dat ik niet mocht rijden door mijn leeftijd/rijbewijs maar ook op de achterbank heb ik me erg goed vermaakt. Het grootste nadeel was dat de bestuurders en bijbestuurders niet mochten wisselen tussen auto's en dat je per auto maar maximaal twee bestuurders kon hebben. Dit laatste was niet altijd een probleem maar zeker voor lange afstanden had het wel fijn kunnen zijn.

  Kortom, ik zou deze reis zeker aanraden aan anderen. Je moet wel van een beetje avontuur houden en je moet zeker van natuur houden. Als je daaraan voldoet zal je het zeker weten naar je zin hebben!

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenvakanties 18-22) op 15-08-2015

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De reisleiding was perfect, ze waren super gezellig. Daarnaast wisten ze ook nog veel te vertellen. De accommodaties waar we zijn geweest waren allemaal prachtig. Je hebt bij elke plaats hetgeen wat je nodig hebt. Het reizen in de 9-persoons busjes was super leuk. Je kunt bijslapen als dat nodig was of de mensen van de groep beter leren kennen. De prijs voor de reis is aan de dure kant maar je krijgt er een ongelooflijk mooie herinnering voor terug. Ik zou deze reis iedereen aanbevelen...

  Dankjewel Erik!

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenvakanties 18-22) op 29-07-2017

  image

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Leuke ervaring om back to basic te gaan. Geen toilet, douche, stroom etc. Je verblijft in een kampement waar je dagelijks een hiketocht van 3 km maakt om in een busje te stappen naar activiteiten als hiken, canyoning, kajakken (rustig en wildwater), caving etc. Je vult dagelijks je drinkwater bij uit een bron van bergwater. Er wordt Servisch voor je gekookt (veel vlees, veel zout, er moet misschien een alternatief voor vergetariërs komen). Je slaapt in tentjes op een yoga matje en wast jezelf in de rivier. Leuk om in een groep te komen van allerlei mensen die dit als uitdaging zien. Ik ben zelf met 2 vrienden gekomen, ook reizen veel mensen alleen.
  Minpunten: Slapen op een yoga matje, weinig vrije tijd, veel reistijd naar activiteiten toe.
  Pluspunten: Activiteiten worden goed verzorgd, begeleiding is professioneel en past zich aan de sfeer aan, er wordt voor je gekookt.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 29-07-2016

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een echte TOP vakantie gehad! We hadden een onwijs leuke groep en iedereen kon goed met elkaar opschieten. We hadden fantastische activiteiten en ook op de camping kon je je altijd vermaken met de groep. Reisleiding was top en alle gidsen waren enthousiast en super gezellig! Ik zou het zeker aan iedereen aanraden omdat het gewoon echt een top vakantie is!

  Ik heb een echte TOP vakantie gehad! We hadden een onwijs leuke groep en iedereen kon goed met elkaar opschieten. We hadden fantastische activiteiten en ook op de camping kon je je altijd vermaken met de groep. Reisleiding was top en alle gidsen waren enthousiast en super gezellig! Ik zou het zeker aan iedereen aanraden omdat het gewoon echt een top vakantie is!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenvakanties 18-22) op 18-08-2016

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  9

  Heerlijke reis gehad. Op de heenweg was de buschauffeur chagrijnig en hebben we niet zoveel gestopt, maar eenmaal op de bestemming was ik dat vergeten. De camping is mooi, sanitair schoon en het ligt echt direct aan zee.
  De reisleiding was over het algemeen heel goed en betrokken, maar ik kon niet met iedere reisleider even goed opschieten. Gelukkig kon ik mijn verhaal kwijt bij de anderen dus dat was verder geen probleem

 • door (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 08-07-2016

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  leuk - wil weer op vakantie!

  Beviel goed!

 • door Groepsreis Noord Ierland (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 06-08-2018

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een hele gezellige reis met een gezellige groep en leuke plaatsjes zoals oa GoT locaties en ook de Bushmillz distillery, de oudste whiskeydestilleerderij ter wereld.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 11-08-2017

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Zojuist ben ik terug gekomen van mijn Simi-vakantie, eigenlijk zou ik meteen weer terug willen gaan. Ik zou deze vakantie dan ook aan iedereen aanraden die houdt van sportieve activiteiten, warm weer en het ontmoeten van nieuwe mensen.
  Ik heb mij samen opgegeven met drie vrienden. Hier werd heel goed rekening mee gehouden bij het indelen van activiteiten, tentindeling etc. Wees vooral niet bang dat er extreme groepjesvorming komt als je je met mensen opgeeft die je al kent. Doordat iedereen zich opgeeft voor iets dat hij/zij waarschijnlijk leuk vind worden de groepjes al snel in het geheel opgenomen.
  Onze reisleiding (Suzanne, Joyce en Joost) deden er naar mijn mening alles aan om het leuk en gezellig te maken (dit is zeker gelukt!). Toen wij aankwamen en waren bijgekomen van de reis namen zij het initiatief om ons het dorpje met supermarkt en het zwembad te laten zien. Doordat wij dit met de hele groep deden werd er meteen een band geschept. Ook tijdens de rest van de reis kon je naar hen toe komen als er iets was, of als je gewoon even gezellig wat wilde praten. Dit heeft bijna iedereen gedaan, waardoor er een sterke band ontstond.
  De camping was prima, het washok werd goed schoon gehouden, net als het zwembad, waar ik veel van mijn vrije tijd heb doorgebracht. Deze vrije tijd was ruim aanwezig naast de georganiseerde activiteiten. In deze tijd kon je een extra activiteit regelen bij de begeleiding, of zelf op pad gaan, bijvoorbeeld naar Guillestre dat ongeveer 15 minuten lopen was.
  Ten slotte moet ik nog iets vertellen over de activiteiten zelf. Het was ten eerste voor iedereen vanaf het begin duidelijk wanneer hij/zij wat ging doen en wat hiervoor nodig was. Ten tweede waren ze hartstikke gaaf en begeleid door gidsen die duidelijk wisten wat ze deden. Hierdoor kon iedereen op eigen niveau veilig genieten.
  Dit alles heeft ertoe geleid dat ik een 10 geef voor deze reis en ik volgend jaar waarschijnlijk weer een Simi-reis wil gaan doen.

 • door Jongerenreizen Ierland (Jongerenvakanties 18-22) op 20-07-2017

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  De reis zelf was super en goed georganiseerd. Op een of twee hostels na, was alles netjes en voldoende. De geplande activiteiten waren tof, al had er best een wandeling af gemogen en een stuk vrije tijd in een stad bijv best voor mogen komen. De reisleider was vriendelijk, maar miste een stuk professionaliteit en een proactieve houding. Echter doet dat niet af aan de fantastische reis en zou zo weer opnieuw met Simi willen reizen. Thumbs up!

De hotels en guesthouses

We verblijven tijdens deze groepsreis in de zomervakantie 4 nachten in een hotel in Tbilisi en 5 nachten in verschillende guesthouses in kleinere dorpjes. De meeste guesthouses zijn recent open en zijn eenvoudig, maar comfortabel en net. Ze passen perfect bij de trektochten door typisch Georgië. Je slaapt, verschillend per guesthouse, meestal samen met 1 tot 3 andere medereizigers op een kamer. Ondanks dat we in de bergen verblijven kun je een douche verwachten met warm water en is er internet (verwacht hier door de bergen niet het beste internet). Bij de meeste guesthouses zijn er ongeveer 3 of 4 badkamers. De guesthouses zijn meestal gemaakt van hout en kennen een simpele maar leuke Georgische inrichting. De hotels in Tblisi betreffen nette 3 sterren hotels.

Voorbereiden voor de trektochten

Tijdens de rondreis door Georgië maken we verschillende trektochten. Bereid je hier goed op voor door bergschoenen (B/C) mee te nemen en daarnaast ook kleding en een rugzak die lekker zitten. Houd er rekening mee dat het in de bergen wat koeler kan zijn dan in Tbilisi, zeker aangezien op hoogtes lopen van 1800 tot 3000 meter hoogte in de bergen. We hopen natuurlijk van niet maar het kan ook voorkomen dat het regent, waardoor (lichtgewicht) regenkleding ook handig kan zijn. Neem altijd voldoende water mee. Wat snacks kunnen natuurlijk ook nooit kwaad!

Als je vaker wandelingen maakt, zijn deze hikes prima te doen. Ze zijn avontuurlijk, met hoogteverschillen en vooral ontzettend mooi. Het is de beste manier om de Tusheti regio te ontdekken. Als je al even niet hebt gewandeld hebt kan het handig zijn een paar flinke oefenwandelingen te maken alvorens je vertrekt naar Georgië. Doordat er weinig faciliteiten zijn in de bergen kun je simpelweg tussendoor niet afhaken. We zullen vier dagen achter elkaar wandelen. De wandelingen varieren tussend de 13 tot 15 kilometer en bij alle wandelingen zijn we ongeveer 5 tot 6 uur onderweg (vanwege hoogteverschillen), inclusief pauzes. Bedenk dus goed van tevoren of deze reis bij je past en of je de hikes aankunt.

Medische hulp en reizen met een ziekte

In dit gebied komen minder ziekenhuizen en huisartsen voor dan we in Nederland gewend zijn. Natuurlijk hopen we dat het niet nodig is dat we medische hulp moeten inschakelen, maar het is altijd handig er van tevoren over na te denken. Mocht er iets gebeuren in de lager gelegen gebieden, dan word je opgehaald met een ambulance en in de hoge berggebieden met een helikopter. Ook hier geldt hetzelfde alarmnummer; 112.

Vanwege de minder aanwezige hulp in dit gebied raden we het sterk af deze reis te boeken als je een ziekte of aandoening hebt waarbij de mogelijkheid bestaat dat je hiervoor medische hulp nodig gaat hebben, bijvoorbeeld in het geval van diabetes en epilepsie. Ondanks dat de zorg- of reisverzekering wellicht wat kosten zullen dekken, dien je ook bijna altijd eigen risico te betalen en kan het zijn dan je niet alles vergoed krijgt. Indien je twijfelt, kun je ons het beste even mailen of bellen alvorens je boekt.

Weetjes

 • Tbilisi - Tbilisi is de hoofdstad van Georgie en hier zal de groepsreis beginnen en eindigen. Het is een stad vol gastvrije mensen, kleurrijke gebouwen, interessante oude kerkjes en diverse bouwstijlen. Ook kun je hier een mooi fort vinden op de heuvel. De stad is vrij West-Europees en er leven mensen van diverse afkomsten samen. 
 • Georgie - Georgie bestaat voor 30% uit bossen en is hiermee een groen land. De bevolking staat bekend als levensgenieters en zijn over het algemeen altijd in voor een goed feest. Iedere gast die het land bezoekt is voor Georgiers een geschenk van God, waardoor ze erg gastvrij zijn. 
 • Kleding - Qua kleding hoef je op cultureel gebied niet met veel rekening te houden. Enkel als je een kerk binnengaat dien je netjes gekleed te zijn. Georgische vrouwen dragen in de kerk vaak een hoefddoekje. Goede wandelschoenen zijn wel een echte must (type B/C). Neem voornamelijk kleding mee dat je in laagjes kunt dragen. In de bergen en in de avonden kan het namelijk best afkoelen.
 • Eten en drinken - Mensen in Georgie houden van eten. Ze eten vaak kleine koude en warme hapjes als voorgerechten en houden veel van vlees, kruiden, peper, plat brood, walnoten, bonen, kaas en paprika. Deze producten zul je dan ook veel in de gerechten tegenkomen. Georgie staat bekend om wijn, maar ze houden hier ook van (rijst)bier. Water kun je het beste niet uit de kraan drinken maar kopen.
 • Taal - In Georgie hebben de mensen hun eigen taal, Georgisch. Ze hebben een eigen alfabet en de taal lijkt dan ook niet op andere Europese talen. De jongere bevolking kan goed Engels. 
 • Elektriciteit - Je hoeft geen wereldstekker aan te schaffen, de stopcontacten zijn in Georgie hetzelfde.

V. Hoe kan ik Georgie betalen?

A. In Georgie kent men de Lari als valuta. In de grotere steden kun je pinautomaten vinden. Houd er rekening mee voordat we naar de rustigere gebieden vertrekken dat pinnen hier niet tot niet altijd mogelijk kan zijn. Met de creditcard betalen is ook niet overal gebruikelijk. Het is handig om altijd wat contant geld bij je te hebben. Voor het pinnen met je bankpas dien je deze in te stellen op wereldwijde betalingen, aangezien Nederlandse banken het land Georgie niet onder Europa laten vallen.

V. Wat voor temperaturen kan ik verwachten?

A. In de zomerperiode ligt de gemiddelde maximale temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Houd er echter rekening mee dat de temperatuur in de bergen een stuk lager kan liggen (gemiddeld 20 graden).

V. Wat voor koffer / tas dien ik mee te nemen?

Voor deze reis is het van groot belang dat je geen koffer meeneemt. Tijdens de trektochten zullen de paarden namelijk de bagage vervoeren. Het is van groot belang dat dit een weekendtas of grote rugzak is, aangezien ze anders niet vastgemaakt kunnen worden aan de paarden. Probeer ook vooral niet te zwaar te pakken. Zie ook de reisinformatie voor een voorbeeldfoto.

V. Ik wandel nooit, kan ik mee?

Als je nooit wandelt en niet in de gelegenheid bent om van tevoren wandelingen te maken om te oefenen, raden we je deze reis af. De reden hiervoor is het simpele feit dat je tussendoor de hikes niet kunt afhaken, gezien de weinige faciliteiten in de bergen van Georgie. Boek deze reis dus alleen als je weet dat je wandelingen van 13 tot 15 km aankunt, inclusief hoogteverschillen in de bergen. Deze reis is echt gemaakt voor avontuurlijke jongeren die vaker wandelen en hikes maken. Wandel je vaker en wil je deze reis graag boeken? Zorg dan voor goed ingelopen wandelschoenen en maak eventueel voorafgaand de reis nog enkele wandelingen om er weer in te komen. De paarden dragen onze weekendtassen, wat een hoop gewicht scheelt op je rug. Een dagrugzak meenemen voor water, snack en eventueel (lichtgewicht)

regenkleding kan handig zijn.

V. Is het handig deze reis te maken met een ziekte of aandoening?

Om kort en bondig te zijn; nee. Natuurlijk zullen we je ook even uitleggen waarom. In dit gebied komen minder ziekenhuizen en huisartsen voor dan we in Nederland gewend zijn. Medische hulp duurt langer, zeker in de hooggelegen gebieden waar een traumahelikopter moet komen. Als je een ziekte of aandoening hebt waarbij de mogelijkheid bestaat dat je hiervoor medische hulp nodig gaat hebben, bijvoorbeeld in het geval van diabetes en epilepsie, raden we je deze reis sterk af. Ondanks dat de zorg- of reisverzekering wellicht wat kosten zullen dekken, dien je ook bijna altijd eigen risico te betalen en kan het zijn dan je niet alles vergoed krijgt. Indien je twijfelt, kun je ons het beste even mailen of bellen alvorens je boekt.

V. Is Georgie een veilige vakantiebestemming?

A. Georgie is voor het grootste gedeelte van het land een veilige vakantiebestemming en is voornamelijk groen gebied. Dit betekent dat je hier veilig kunt reizen zonder bijzondere veiligheidsrisico's. Er zijn twee gebieden waarbij sterk wordt afgeraden om daar naartoe reizen en bij het grensgebied met Rusland geldt geel, wat betekent dat er mogelijk veiligheidsrisico's kunnen voorkomen. De rode gedeelten betreffen de regio's Abchazie en Zuid-Ossetie. Deze gebieden hebben zichzelf met behulp van Rusland onafhankelijk verklaard en kun je niet meer bezoeken.

Wij reizen in Georgie uitsluitend in groen gebied en komen niet in de buurt van de gevaarlijke gebieden. Het gebied waar wij naartoe gaan is rustig en bestaat voornamelijk uit natuur. Hier gelden geen veiligheidsrisico's volgens de Rijksoverheid. Ook de hoofdstad van Georgie ligt in groen gebied. Tbilisi is een veilige stad. Zelfs in de avond kun je hier prima gewoon alleen over de straten wandelen. Wees wel, net als in iedere grote stad in de wereld, alert op zakkenrollers.

V. Mag ik ook samen reizen met een vriend, vriendin of groepje?

Ja, dat mag! Ongeveer 55% van onze reizigers reist alleen en 45% reist samen met iemand of met een groepje. Als je aangeeft bij je boeking dat je samenreist zorgen we ervoor dat jullie samen kunnen slapen (mits niet meer mensen dan het aantal bedden per kamer).

V. Ik ben vegetarisch / veganistisch. Kan ik deze reis boeken?

Hoewel vegetarisch of veganistisch zijn in het buitenland nog wel eens problemen op kan leveren met de menukeuzes, kan er tijdens deze reis prima rekening mee worden gehouden. Aangezien het ontbijt, de lunch en het avondeten zijn inbegrepen, kan onze contactpersoon in Georgie hier rekening mee voor je houden. Vergeet dit echter niet vooraf aan te geven bij je boeking. Het kan wellicht verstandig zijn om snacks voor tijdens het wandelen vanuit Nederland mee te nemen, zodat je zeker weet dat deze passen bij je allergieen of dieet.