Jongeren rondreis Georgië trekking

  • Altijd incl. excursies
  • Altijd incl. vervoer
  • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Georgië groepsreis

Is avontuurlijk bezig zijn helemaal jouw ding? Dan is deze jongeren rondreis door Georgië zeker wat voor jou! Tijdens deze tiendaagse groepsreis Georgië maak je namelijk vier mooie trektochten door de Tusheti regio, een van de mooiste natuurgebieden van Georgië. Je ziet het Kaukasus gebergte en kleine dorpjes waar gastvriendelijke inwoners op een typische Georgische levenswijze hun dagen doorkomen. Denk bij de hikes ook aan kronkelige wandelpaden op hoogtes waarbij je mooie uitzichten te wachten staan en paarden die met ons meereizen om onze bagage te vervoeren. We combineren de trektochten met een aantal dagen in de stad Tbilisi en mooie plekken om te bezoeken rondom deze stad, zoals de Gergeti Trinity Church en het Anuari Castle. Hierdoor is deze groepsrondreis door Georgië heerlijk gevarieerd en ontdek je Georgië op diverse manieren. Ook bij deze reis beleef je het avontuur samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 35 jaar! 

LET OP: in 2020 wordt deze groepsreis helaas niet aangeboden. Bekijk het overige reisaanbod voor een andere geweldige groepsreis.

Hoogtepunten

Trektochten door Tusheti

Paarden mee met de trektocht

Hoofdstad Tbilisi

Kaukasus gebergte

Anuari Castle

Hotels en guesthouses

Gastvrije mensen

Gergeti Trinity Church

Georgische miltiaire weg

Prachtige natuur

Narikala Fortress

En meer!

Het land Georgië is heerlijk authentiek. Het verschilt enorm van andere Oost-Europese landen maar ook van de meeste Aziatische landen. Georgië ligt grotendeels in Azië en voor een klein deel in Europa. In Tbilisi zul je dan tijdens de singlereis Georgië ook zien dat er mensen leven met diverse afkomsten en dat er ook verschillende bouwstijlen te spotten zijn. Het meest kenmerkende voor Georgië is eigenlijk de natuur.

Het land bestaat voor 30% uit bos en is hiermee een erg groen land. In combinatie met flinke hoogteverschillen en oude dorpjes is het zeker een bestemming om te bezoeken als je houd van een mooie natuur tijdens de groepsreis. Als je houd van hikes en trektochten is de Tusheti regio hiervoor het beste gebied. Gedurende de vier trektochten van de Georgië jongerenreis reizen er paarden met ons mee om onze bagage te vervoeren. Georgischer kan niet. We zullen meer van de cultuur ontdekken in de guesthouses waarin we verblijven in de bergen, tijdens ons verblijf in Tbilisi en bij onze bezoeken aan diverse locaties rondom Tbilisi.

Wat ga je beleven tijdens de Georgië singlereis?

De jongerenreis Georgië heeft een gevarieerde planning. Zo beginnen we de reis in Tbilisi en vertrekken we op de tweede dag naar het Tusheti gebergte. Onderweg rijden we over de Abano Pass in het Kaukasus gebergte en reizen we door het grootste nationale park van Europa. We brengen een bezoek aan het Keselo Fort, de plaats Omalo en het Ethnography Museum. Op de derde dag maken we de eerste trektocht. Ook vandaag bezoeken we leuke plaatsjes. Daarnaast dalen we af in een diepe kloof tijdens de hike en lopen we over de Senare Pass, waar je mooie uitzichten hebt over het gebied.

De vierde dag hiken we door de dorpen Dartlo, Kvavlo en Dano naar Chesno. Op de vijfde dag staan de dorpjes Alisgori en Pharsma op de planning en lopen we over de Nakhaicho Mountain, waarbij we zicht hebben over twee interessante kloven. We zien gletsjers, open weides en massieve bossen. De laatste trektocht van de groepsreis Georgië maken we op de zesde dag.

Dit stuk bevindt zich letterlijk in the middle of nowhere. We bezoeken het UNESCO dorpje Dochu, gelegen in rotsachtig gebied en gevuld met leuke balconied houses.

We reizen op de zevende dag van de single reis Georgië weer terug naar Tbilisi en bezoeken onderweg het Anuari Castle met diverse legendes. We reizen door over de Georgische militaire weg naar het waterreservoir van Zhinvali, waar ook diverse legendes over bekend zijn. We hebben een mooi uitzicht over de Aragvi rivier en als je denkt het mooiste uitzicht van vandaag gezien te hebben, reizen we nog door naar de Gergeti Trinity Church. We overnachten vanaf vandaag weer in Tbilisi.

Dag 9 is de laatste echte dag in Georgië. We reizen naar Mtskheta en bezoeken het Jvari Klooster en de Svetitskhoveli Cathedral, waar het heilige tuniek van Jezus Christus te vinden is. Natuurlijk besteden we ook nog wat tijd in Tbilisi zelf. We krijgen een rondleiding door het oude stadsgedeelte en bezoeken onder andere de Bridge of Peace, een waterval en nemen de berglift omhoog naar Narikala Fortress. 

De Georgië rondreis trektochten

Gedurende de jongeren rondreis Georgië maken we op de derde t/m de zesde reisdag vier trektochten. Iedere dag zijn we naar schatting 5 tot 6 uur onderweg, al is dat natuurlijk afhankelijk van het looptempo van de groep en het weer. De routes zijn niet langer dan 15 kilometer.

Doordat je in de bergen loopt (1800 tot 3000 meter hoogte), ben je altijd wat langer onderweg en vallen de kilometers altijd wat zwaarder dan als je in het platte Nederland loopt. Denk daarom goed na of deze reis echt wat voor jou is. In de bergen kun je namelijk niet zomaar afhaken. Er zullen paarden met ons meereizen die onze bagage (weekendtas of backpack) zullen vervoeren. Dit maakt de hikes typisch Georgisch. De hikes zijn avontuurlijk en vooral ontzettend mooi. Door de hoogteverschillen zul je mooie uitzichten gaan zien.

Na de hike kom je terecht bij comfortabele en net ingerichte guesthouses in de bergen. Vaak lekker eenvoudig, maar er is altijd een douche aanwezig met warm water (indien de zon voldoende heeft geschenen) en meestal internet (verwacht echter niet erg sterk internet in de bergen). Je slaapt met 1 tot 3 andere medereizigers op kamer en vaak zijn en 3 tot 4 badkamers aanwezig. In Tbilisi slapen we in een comfortabel 3 sterren hotel.

Inbegrepen bij de jongerenreis Georgië 

Deze rondreis Georgië is een vrij complete groepsreis. De vlucht naar Tbilisi is inbegrepen (en uiteraard ook de terugreis), inclusief de transfer naar het eerste hotel. Alle overnachtingen in hotels en guesthouses zijn inbegrepen bij de prijs en een Nederlandstalige reisbegeleider zal tijdens de reis aanwezig zijn. Tijdens de trektochten door de Tusheti regio is het handig om iemand mee te hebben die de weg kent en daarnaast is het natuurlijk leuk als iemand jullie wat uitleg kan geven over de locaties die je bezoekt. Daarom reist er ook een Engelstalige gids met jullie mee.

Tijdens de trektochten reizen er paarden met ons mee voor het vervoeren van de backpacks en weekendtassen. Alle entreeprijzen van de in het prorgamma opgenomen locaties, en de transfers ernaartoe, zijn inbegrepen. Dit betreffen het Keselo Fort, het Ethnography Museum, Castle Ananuri, het Zhinvali reservoir met toffe legenden, de Gergeti Trinity Church met het mooie uitzicht over de bergen rondom Tbilisi, het Jvari Monastery, de Svetitskhoveli Cathedral, de Metekhi Church en het Narikala Fort. Bij deze groepsreis Georgië zijn ook het ontbijt, de lunch en het avondeten inbegrepen. Tot slot zijn uiteraard de verblijfskosten inbegrepen voor in Georgië.

Meer over het land Georgië

Georgië is een land dat deels in Europa ligt maar grotendeels in Azië. Het grenst aan Azerbeidzjan, Armenië, Rusland en Turkije. Het land heeft 3,7 miljoen inwoners, waarvan er al 1,1 in de hoofdstad Tbilisi wonen. Zo'n 30% van het land bestaat uit bos en door de lage bevolkingsaantal zijn veel delen van de natuur onaangestast. Dit maakt het een mooie reisbestemming voor een Simi groepsreis. Tbilisi zelf kent veel gastvrije mensen met diverse afkomsten en veel interessante en kleurrijke gebouwen in diverse bouwstijlen. Een hoogtepunt is het fort bovenop de heuvel, waarvanaf je een mooi uitzicht hebt over de stad. 

De bevolking staat bekend als gastvrij, levensgenieters en altijd in voor een leuk feestje. Ze zien iedere nieuwe bezoeker aan het land als een geschenk van God. De meeste mensen zijn Christelijk Orthodox (65%), waardoor je ook veel kerkjes zult zien staan in het land tijdens de jongerenreis Georgië. De meeste vrouwen bezoeken de kerk met een hoofddoekje, maar verder hoef je niet rekening te houden met qua kleding op religieus gebied. Ze hebben hier een eigen taal, Georgisch. Deze taal heeft een eigen alfabet. Deels daarom gaat er een lokale Engels- en Georgischsprekende gids mee. De jongere bevolking kan vaak goed Engels. Handig als je zelf in je vrije tijd iets wilt bezoeken!

In Georgië houden ze qua eten van vlees, kruiden, peper, kaas, bonen, paprika, plat brood en walnoten. Deze producten zal je dan ook veel tegenkomen in de gerechten die je gaat eten. De voorgerechtjes zijn vaak koude en warme kleine hapjes. Als we kijken naar drinken, drinken de meeste mensen graag wijn en (rijst)bier. Houd er rekening mee dat je in dit land geen water uit de kraan kunt drinken. 

Samen of alleen mee met de Georgië groepsreis

Je kunt ervoor kiezen om alleen, samen met iemand die je kent of met een groepje mee te gaan met de Georgië single reis. Bij verre reizen zul je zien dat de meeste mensen alleen zullen reizen. Ook zal een deel dus samen met een of meerdere mensen de Georgië singlereis boeken. Echter reizen deze mensen ook bewust mee met een Georgië groepsreis en zal je zien dat vanaf dag een de sfeer er al snel in zit en mensen het snel met elkaar kunnen vinden. Tijdens de eerste dag heb je de kans om elkaar al goed te leren kennen. Nauurlijk kan het zo zijn dat je het spannend lijkt om alleen mee te reizen. Daarom geven we je de mogelijkheid om vooraf online kennis te maken met je reisgenoten. Vanaf de maand mei beginnen we met het versturen van de Simi inloggegevens. Als je met deze gegevens inlogt op onze website kun je de voornamen, woonplaatsen en telefoonnummers inzien van je reisgenoten en kunnen jullie een Whatsappgroep maken. Wat ook leuk kan zijn is om vooraf met de groep al een keer af te spreken met een leuk uitje!

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer informatie

Natuur groepsvakanties
Wandel groepsreizen
Reisinformatie jongeren rondreizen
Actieve jongeren vakanties