Groepsreizen Georgië

 • Altijd incl. excursies
 • Altijd incl. vervoer
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Georgië groepsreis

Tijdens de groepsreizen Georgië krijg je een goed beeld van dit bijzonder mooie land. Met indrukwekkende bergen, prachtige gebouwen en een heel eigen cultuur beleef je in Georgië een unieke, onvergetelijke vakantie. 

De Georgie reizen

Groepsreis Georgië

12 dagen

Avontuurlijke groepsreizen Georgié. Rondreis door Georgië met veel inbegrepen excursies en vluchten.

 • Verblijf in Appartement
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten grotendeels of geheel inbegrepen
voor 1949.00
BEKIJK REIS

Singlereizen Georgië

12 dagen

Actieve 12-daagse rondreis Georgië. Maak kennis met dit bijzondere land en de prachtige natuur en gebouwen.

 • Verblijf in Appartement
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten grotendeels of geheel inbegrepen
voor 1949.00
BEKIJK REIS

Hoogtepunten

Hoofdstad Tbilisi

Kaukasus gebergte

Verblijf in hotels

UNESCO-hotspots

Diverse wandelingen

Gastvrije mensen

Prachtige natuur

Het land Georgië is heerlijk authentiek. Het verschilt enorm van andere Oost-Europese landen maar ook van de meeste Aziatische landen. Georgië ligt grotendeels in Azië en voor een klein deel in Europa. In Tbilisi zul je dan tijdens de singlereis Georgië ook zien dat er mensen leven met diverse afkomsten en dat er ook verschillende bouwstijlen te spotten zijn. Het meest kenmerkende voor Georgië is eigenlijk de natuur.

Het land bestaat voor 30% uit bos en is hiermee een erg groen land. In combinatie met flinke hoogteverschillen en oude dorpjes is het zeker een bestemming om te bezoeken als je houd van een mooie natuur, wandelen en cultuur tijdens de groepsreis. We bezoeken prachtige locaties in een land dat nét even wat anders is dan andere landen.

Wellicht weet je niet precies wat je mag verwachten van een rondreis Georgië. Lees daarom de uitgebreide brochure eens door

Wat ga je beleven tijdens de Georgië singlereis?

De 12-daagse jongerenreis Georgië heeft een gevarieerde planning. Zo beginnen we de reis in Tbilisi, hebben we hier een mooie rondleiding door het oude stadsgedeelte en vertrekken we op de derde dag naar de wijnregio Kakheti, waar een wijnproeverij en een bezoek aan het Lavra klooster op de planning staan.

Ook op de vierde dag brengen we een bezoek aan twee mooie gebouwen, namelijk het Jvari klooster uit de zesde eeuw en de Svetiskhoveli kathedraal. We maken vandaag kennis met de prachtige natuur van Georgië met een bezoek aan het Borjomi park. Op de vijfde dag genieten we van sightseeing, voordat we op de zesde dag een wandeling maken door de prachtige Khabishevi valei, voordat we het bijzondere Gelati Complex bezoeken.

Op dag zeven van de single reis maken we een nieuwe mooie wandeltocht, ditmaal bij de Okatse kloof. De volgende dag doen we het na al een heel mooi programma iets rustiger aan, we genieten van een sightseeing dagje met een bezoek aan de Nikortsminda kathedraal. Op de negende dag maken we weer kennis met de lokale bevolking door de markt van Kutaisi te bezoeken, waarna we een oude in rotsen uitgehouwen stad bezoeken. Vervolgens reizen we door naar het Kaukasus-gebergte, waar op dag 10 een mooie wandeling op de planning staat. We bezoeken een van de mooiste kathedralen van het land en maken Georgische dumplings, lekker! Vervolgens reizen we weer terug naar Tbilisi, waar je de dag verder in kunt plannen naar wens.

De plekken zeggen je misschien nog niet heel veel. Even Googelen kan je wat antwoorden geven, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen het allemaal over je heen te laten komen. De groepsreis Georgië is met zorg samengesteld en je gaat absoluut hele mooie plekken bezoeken! Een rondreis betekent per definitie veel doen en zien, maar we hebben ook hier en daar vrije tijd in het programma om ergens een lekker drankje te scoren of even niets te doen.

Georgie groepsreis

De Georgië rondreis wandelingen

Gedurende de jongeren rondreis Georgië maken we aantal mooie wandelingen. Te voet kom je immers op prachtige plekken waar je met ander vervoer niet kunt komen! De hikes zijn niet mega intensief, maar het is wel van belang goede wandelschoenen mee te nemen die je van tevoren hebt ingelopen. We hebben te maken met hoogteverschillen die je in Nederland niet hebt, waardoor het belangrijk is deze groepsreis alleen te boeken als je graag ook wandelend mooie plekken wilt bereiken. Reken op hele mooie uitzichten! De volgende wandelingen gaan we doen:

 • City tour te voet door Tbilisi op dag 2
 • Wandeling Kvabiskevi vallei op dag 6 (+/- 2 uur)
 • Wandeling Okatse kloof op dag 7 (+/- 3 uur)
 • Wandeling naar een mooie kathedraal op dag 10 

Overnachten tijdens de Georgië singlereis

De Georgië groepsreis is een echte rondreis. We overnachten op diverse leuke plekken, namelijk in Tbilisi (de hoofdstad), Akhaltsikhe, Kutaisi en in Gudauri. We slapen in middenklasse hotels en je deelt een kamer met twee reisgenoten van hetzelfde geslacht. Uiteraard mag je zelf beslissen met wie je graag een kamer wilt delen.

Inbegrepen bij de jongerenreis Georgië 

Deze rondreis Georgië is een vrij complete groepsreis. De vlucht naar Tbilisi is inbegrepen (en uiteraard ook de terugreis), inclusief de transfers die ter plekke benodigd zijn voor het programma. Alle overnachtingen in hotels zijn inbegrepen bij de prijs en een Engelstalige lokale gids zal tijdens de reis aanwezig zijn. Er staan diverse inbegrepen excursies en maaltijden op het programma. Onder het tabje inbegrepen op de reispagina kun je vinden wat er allemaal exact is inbegrepen bij je rondreis Georgië.

Georgie rondreis jongeren

Meer over het land Georgië

Georgië is een land dat deels in Europa ligt maar grotendeels in Azië. Het grenst aan Azerbeidzjan, Armenië, Rusland en Turkije. Het land heeft 3,7 miljoen inwoners, waarvan er al 1,1 in de hoofdstad Tbilisi wonen. Zo'n 30% van het land bestaat uit bos en door de lage bevolkingsaantal zijn veel delen van de natuur onaangetast. Dit maakt het een mooie reisbestemming voor een Simi groepsreis. Tbilisi zelf kent veel gastvrije mensen met diverse afkomsten en veel interessante en kleurrijke gebouwen in diverse bouwstijlen. Een hoogtepunt is het fort bovenop de heuvel, waar vanaf je een mooi uitzicht hebt over de stad. 

De bevolking staat bekend als gastvrij, levensgenieters en altijd in voor een leuk feestje. Ze zien iedere nieuwe bezoeker aan het land als een geschenk van God. De meeste mensen zijn Christelijk Orthodox (65%), waardoor je ook veel kerkjes zult zien staan in het land tijdens de jongerenreis Georgië. De meeste vrouwen bezoeken de kerk met een hoofddoekje, maar verder hoef je niet rekening te houden met qua kleding op religieus gebied. 

In Georgië houden ze qua eten van vlees, kruiden, peper, kaas, bonen, paprika, plat brood en walnoten. Deze producten zal je dan ook veel tegenkomen in de gerechten die je gaat eten. De voorgerechtjes zijn vaak koude en warme kleine hapjes. Als we kijken naar drinken, drinken de meeste mensen graag wijn en (rijst)bier. Houd er rekening mee dat je in dit land geen water uit de kraan kunt drinken. 

Samen of alleen mee met de Georgië groepsreis

Je kunt ervoor kiezen om alleen, samen met iemand die je kent of met een groepje mee te gaan met de Georgië single reis. Bij verre reizen zul je zien dat de meeste mensen alleen zullen reizen. Ook zal een deel dus samen met een of meerdere mensen de Georgië singlereis boeken. Echter reizen deze mensen ook bewust mee met een Georgië groepsreis en zal je zien dat vanaf dag een de sfeer er al snel in zit en mensen het snel met elkaar kunnen vinden.

Tijdens de eerste dag heb je de kans om elkaar al goed te leren kennen. Natuurlijk kan het zo zijn dat je het spannend lijkt om alleen mee te reizen. Daarom geven we je de mogelijkheid om vooraf online kennis te maken met je reisgenoten. Enkele weken voor vertrek beginnen we met het versturen van de Simi inloggegevens. Als je met deze gegevens inlogt op onze website kun je de voornamen, woonplaatsen en telefoonnummers inzien van je reisgenoten en kunnen jullie een Whatsappgroep maken. Wat ook leuk kan zijn is om vooraf met de groep al een keer af te spreken met een leuk uitje!

Georgie rondreizen

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.