Samenstelling afgelopen jaar

50%
50%
Gem. leeftijd 2017: 0 jaar

Griekenland Kos zeezeilen

Leer catamaranzeilen op het Griekse eiland Kos. Een populaire toeristenbestemming en niet voor niets. Zon, zee, strand en het leren bezeilen van een catamaran zijn de belangrijkste ingrediënten van deze jongerenvakantie.

Je zeilt in de baai van Kefalos en leert in een aantal dagen de basis van het zeilen met een catamaran. Een uitdagende sport, maar zelfs voor de onervaren zeiler is dit een prachtige kans om lekker actief bezig te zijn en te genieten van Griekenland.

Bij deze groepsreis is de vlucht niet inbegrepen. Je kunt dus eenvoudig je relaxvakantie combineren met een weekje zeezeilen of aan het einde van je zeilweek nog een paar dagen in Kos-stad verblijven en genieten van de vele terrasjes en uitgaansmogelijkheden.

Je verblijft in een eenvoudig hotel. Ontbijt is inbegrepen elke dag. Verspreid over zes dagen kun je kiezen om elke dag een dagdeel te zeilen of drie hele dagen te zeilen.

Ter plaatse kun je er ook voor kiezen je zeilpakket uit te breiden (als je de smaak te pakken hebt) of te genieten van het strand.

Ga voor een zomers zeilavontuur met onze groepsreis in prachtig Griekenland.

 • 3 dagen of 6 dagdelen catamaran
 • Verblijf incl. eenvoudig ontbijt
 • Transfers inbegrepen
 • Gem. 32 graden in de zomer
 • Hotel met buitenzwembad
 • Zeilen in de baai van Kefalos

691,50 €,-
8 dagen

BOEK DEZE REIS

Deze reis boek je zonder vlucht en kun je dus ideaal combineren met een langer verblijf op Kos.

Deze zeilreis wordt veelal individueel geboekt, maar je kunt uiteraard ook samen reizen. Als je op zoek bent naar een actieve vakantie waarbij je dagelijks een deel van de dag actief bezig bent, maar ondertussen natuurlijk ook van de Griekse zon kunt genieten is dit ideaal.

Dag 1: vlucht en aankomst

Vandaag begint je week op Kos. Voor vertrek geef je aan ons je vluchttijden door. Vervolgens word je op het vliegveld van Kos opgehaald en naar de bestemming gebracht.

Je verblijft tijdens deze reis in hotel Eleni in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer is op verzoek ook mogelijk tegen een toeslag.

Dag 2 / 7:

Na het ontbijt volgt een eerste instructie en uitleg over de technische details van het catamaranzeilen. Onder begeleiding van een ervaren gids leer je de belangrijkste basisprincipes tijdens het zeezeilen door de baai. Je zult de smaak al snel te pakken hebben.

Je vaart in de baai van Kefalos, een baai die beschut wordt door heuvels en daardoor ideaal is voor beginnende catamaran-zeilers. Je hoeft dus geen ervaring te hebben om te leren catamaranzeilen.

Dagelijks wordt gezeild in de ochtend (10:00 - 13:00) of in de middag (15:00-18:00). We hebben ervoor gekozen standaard drie dagen zeilen in het te boeken pakket op te nemen. Dit geeft je namelijk de flexibiliteit om ook te genieten van het strand en natuurlijk het eiland verder te verkennen. 

Ontbijt is elke dag inbegrepen. Voor de overige maaltijden zoeken we regelmatig een leuk restaurantje op. Doordat we niet in het meest toeristische gedeelte zitten van Kos is het mogelijk om tegen goede prijzen een maaltijd te kopen.

Dag 8:

Vandaag eindigt je reis op Kos. Als je terugvliegt naar huis zetten we je af bij het vliegveld, maar als je je verblijf nog verlengd hebt met een paar dagen Kos Stad kun je natuurlijk ook daar afgezet worden op verzoek.

Zeezeilen Kos

Zoals we al eerder aangaven is het niet nodig om ervaring te hebben als je aan dit avontuur begint. Vanuit Simi Reizen bieden we deze reis alleen aan in de leeftijdsgroep 23+, maar ben je jonger, dan zijn er wel mogelijkheden dit te boeken. Houd er rekening mee dat er ter plaatse ook jongere mensen aanwezig kunnen zijn van andere organisaties of die deze reis bij een Vlaamse touroperator geboekt hebben.

We varen met een catamaran, dus je kunt je voorstellen dat het er spectaculair uit kan zien. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt zul je merken dat je steeds een stapje verder wilt.

In drie volle dagen zeilen is het een beetje afhankelijk van je eigen eerdere ervaringen en kunsten om te bepalen hoe het niveau aan het einde gaat zijn, dat wisselt per persoon, maar zou ook niet het uitgangspunt van je vakantie moeten zijn. Wel is het natuurlijk leuk als je je eigen vorderingen elke dag merkt.

De catamarans zijn 2 of 3 persoons. Zwemvesten en trapezegordels (bij een Catamaran kun je immers "buiten de boot" hangen) worden verzorgd.

Reisdata:

De reisdata die we op de site hebben benoemd zijn in principe onze vaste data. De reden dat we dit doen is zodat de kans groot is dat er andere Simi-reizigers aanwezig zijn. Het is niet leuk om een groep te hebben waarin elke twee dagen weer mensen vertrekken of aankomen.

Zeezeilen

Voor deze vakantie heb je geen bijzondere conditie nodig. Catamaranzeilen is relatief eenvoudig aan te leren. Natuurlijk wordt rekening gehouden met ieder individu en wordt het niveau op maat aangepast. Maak je dus vooral niet te druk, het leren catamaranzeilen is vooral ontzettend leuk.

Tijdens het zeilen blijf je in principe binnen de baai. Dit geeft je enorm veel mogelijkheden om te oefenen op het nagenoeg vlakke en superheldere water.

Vertrekinformatie

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die een vlucht aanbieden van of naar Kos in de zomer. Reken voor de vlucht op ongeveer EUR 450, maar we raden je aan even goed te kijken naar verschillende reisdagen en verschillende luchthavens. Zo zou je de luchthavens van de volgende plekken sowieso eigenlijk even moeten bekijken (via skyscanner of google flights bv, of kiwi.com).

 • Groningen
 • Dusseldorf 
 • Dusseldorf Weeze
 • Eindhoven
 • Rotterdam
 • Schiphol

Natuurlijk mede afhankelijk van je woonplaats.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Bijdrage Garantiefonds Stichting GGTO.
 • Verblijf in tweepersoonshotelkamer (gescheiden bedden) of studio
 • 3x wekelijks verschoning handdoeken en bedlinnen
 • 3 volle dagen of 6 dagdelen zeilen met instructie en gebruik van alle materialen in een prachtige twee- of driepersoons catamaran.
 • Ontbijt (eenvoudig)
 • Gebruik van zwembad van hotel Eleni
 • 7 overnachtingen
 • Transfers van en naar vliegveld

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt.
 • Bijdrage calamiteitenfonds
 • Vlucht naar Kos

Optionele activiteiten

Je kunt ter plaatse extra activiteiten zoals fietsen, kitesurfen, windsurfen en nog veel meer bijboeken. Goed voor de afwisseling wellicht!

Veiligheid

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Minimumdeelname

Er geldt geen minimumdeelname voor deze reis, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je wel graag met anderen reist. Als je wilt kan je reis dus altijd doorgaan, er zullen ter plaatse zeker nog andere mensen zijn waar je het goed mee gaat kunnen vinden. Wil je echt graag in een groep, dan zijn er extra annuleringsmogelijkheden vanuit Simi. We raden je in dat geval wel heel dringend aan om te wachten met het boeken van je vlucht tot wij je ook zekerheid kunnen geven.

Boeken van deze reis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting GGTO.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

f

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenvakanties 18-22) op 15-08-2015

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De reisleiding was perfect, ze waren super gezellig. Daarnaast wisten ze ook nog veel te vertellen. De accommodaties waar we zijn geweest waren allemaal prachtig. Je hebt bij elke plaats hetgeen wat je nodig hebt. Het reizen in de 9-persoons busjes was super leuk. Je kunt bijslapen als dat nodig was of de mensen van de groep beter leren kennen. De prijs voor de reis is aan de dure kant maar je krijgt er een ongelooflijk mooie herinnering voor terug. Ik zou deze reis iedereen aanbevelen...

  Dankjewel Erik!

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties 23-35) op 29-07-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 15-17 jaar) op 19-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een leuke en actieve vakantie met leuke reis genoten , de mensen op de camping waren heel aardig en we konden goed met de gidsen overweg

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 17-07-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Geweldig leuke reisleiding, mengde zich goed met de groep. Verder waren er voldoende activiteiten om de dagen te vullen en in je vrije tijd was er genoeg op en rondom de camping te doen.
  Bij aamkomst en vertrek waren er bepaalde complicaties. Zoals het feit dat er bij vertrek weinig ruimte was voor koffers en na de wissel de buschauffeurs erg veel klaagde over niets, maar hier kan de reisorganisatie Simi zelf niets aan doen. Verder was het even lastig bij aankomst en vertrek dat er 2 groepen tegelijk aanwezig waren, waardoor er gewisseld moest worden van slaapplaatsen.

  Maar om terug te komen op de goede punten, het is een vakantie waarbij de groep een groot deel uitmaakt van het verloop van je vaka en deze groep was geweldig. De reisleiding was er om eventuele klachten aan te horen en ervoor te zorgen dat dit verholpen werd. Al om al, je hebt heel snel een leuke groep, vooral als je open staat voor contacten, en wanneer dit het geval is, dan heb je een super leuke vakantie

  Geweldig leuke reisleiding, mengde zich goed met de groep. Verder waren er voldoende activiteiten om de dagen te vullen en in je vrije tijd was er genoeg op en rondom de camping te doen.
  Bij aamkomst en vertrek waren er bepaalde complicaties. Zoals het feit dat er bij vertrek weinig ruimte was voor koffers en na de wissel de buschauffeurs erg veel klaagde over niets, maar hier kan de reisorganisatie Simi zelf niets aan doen. Verder was het even lastig bij aankomst en vertrek dat er 2 groepen tegelijk aanwezig waren, waardoor er gewisseld moest worden van slaapplaatsen.

  Maar om terug te komen op de goede punten, het is een vakantie waarbij de groep een groot deel uitmaakt van het verloop van je vaka en deze groep was geweldig. De reisleiding was er om eventuele klachten aan te horen en ervoor te zorgen dat dit verholpen werd. Al om al, je hebt heel snel een leuke groep, vooral als je open staat voor contacten, en wanneer dit het geval is, dan heb je een super leuke vakantie

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 02-08-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Geweldige vakantie gehad met een super leuke groep in Slovenië.

  In de ochtend naar de bakker (5min lopen). Overdag lekker actief met de activiteiten. Ook een lekker meertje bij de camping waar je kon zwemmen. Op de camping zitten erg veel Nederlanders. S'avonds lekker bij het kampvuur zitten.

  Na die 10 dagen heb je veel mee gemaakt met de hele groep en is het echt jammer dat je afscheid moet nemen.

  De reisleiding (Demi en Dominique) waren super en hebben zich echt ingezet voor ons. Zij hebben voor elkaar gekregen dat iedereen alle optionele activiteiten gewoon kon doen. Echt toppers!

  Voor simi, er zijn 2 paklijsten. 1 op de site en 1 bij de boeking. Die kwamen niet helemaal overeen met elkaar.

  Minpuntjes aan de reis

  De bus naar Slovenië zit met de groep van Kroatie in 1 bus. Opzich geen probleem maar de bagage moest onderin de bus op passagiers stoelen waardoor de bus echt erg vol was.

  Een enkele buschauffeur op de heenreis en terugreis was wat kortaf/chagrijnig. Weinig stops. Gelukkig zat er wel een wc in de bus maar het zou wel fijn zijn als er iets meer plaspauzes zijn waardoor iedereen even de benen kan strekken....

  Geweldige vakantie gehad met een super leuke groep in Slovenië.

  In de ochtend naar de bakker (5min lopen). Overdag lekker actief met de activiteiten. Ook een lekker meertje bij de camping waar je kon zwemmen. Op de camping zitten erg veel Nederlanders. S'avonds lekker bij het kampvuur zitten.

  Na die 10 dagen heb je veel mee gemaakt met de hele groep en is het echt jammer dat je afscheid moet nemen.

  De reisleiding (Demi en Dominique) waren super en hebben zich echt ingezet voor ons. Zij hebben voor elkaar gekregen dat iedereen alle optionele activiteiten gewoon kon doen. Echt toppers!

  Voor simi, er zijn 2 paklijsten. 1 op de site en 1 bij de boeking. Die kwamen niet helemaal overeen met elkaar.

  Minpuntjes aan de reis

  De bus naar Slovenië zit met de groep van Kroatie in 1 bus. Opzich geen probleem maar de bagage moest onderin de bus op passagiers stoelen waardoor de bus echt erg vol was.

  Een enkele buschauffeur op de heenreis en terugreis was wat kortaf/chagrijnig. Weinig stops. Gelukkig zat er wel een wc in de bus maar het zou wel fijn zijn als er iets meer plaspauzes zijn waardoor iedereen even de benen kan strekken....

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 25-07-2016

  image

  7.7

  REISLEIDING

  5

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik ben net terug uit Slovenië en wat was het leuk! Geweldige groep, heel veel activiteiten die bij de prijs inbegrepen zaten en veel mogelijkheden om extra dingen bij te boeken naar je eigen zin (bijvoorbeeld mountainbiken, skydiven, parapente, ziplinen, dagje naar Ljubljana etc.). Op de camping was veel mogelijk, we hebben vaak een kampvuur gemaakt en tot laat gezellig gedaan. De sfeer was top, ik heb genoten van alle leuke dingen en ben thuisgekomen met nieuwe vrienden.

  Het enige grote minpunt bij mijn vakantie was een van onze reisleidsters (Chaneequa), ze was erg ongemotiveerd en ging op 1x na niet mee met activiteiten. We hebben haar amper gezien en ze communiceerde met ons via een whiteboard in plaats van persoonlijk. Ze regelde alleen het hoognodige, de rest moesten we zelf maar uitzoeken. Ook dreigde ze dingen af te lassen als we bepaalde dingen niet deden. Onze andere reisleidster, Nina, wilde er wel graag een feestje van maken en mengde zich regelmatig met de groep. Helaas communiceerde Chaneequa amper met haar waardoor ze weinig tot niets kon betekenen voor ons, hoe graag ze dat zelf ook wilde.

  De klacht over onze reisleidster hebben we gemeld bij Simi, die zelfs laat op de avond nog de telefoon opnamen, onze klacht hoog opnamen en gelijk actie ondernamen. Ze communiceerden duidelijk wat er met onze klacht zou gebeuren en loste het gelijk op. Een dikke pluim voor Simi voor deze goede service. Ik ga volgend jaar weer mee!

  Ik ben net terug uit Slovenië en wat was het leuk! Geweldige groep, heel veel activiteiten die bij de prijs inbegrepen zaten en veel mogelijkheden om extra dingen bij te boeken naar je eigen zin (bijvoorbeeld mountainbiken, skydiven, parapente, ziplinen, dagje naar Ljubljana etc.). Op de camping was veel mogelijk, we hebben vaak een kampvuur gemaakt en tot laat gezellig gedaan. De sfeer was top, ik heb genoten van alle leuke dingen en ben thuisgekomen met nieuwe vrienden.

  Het enige grote minpunt bij mijn vakantie was een van onze reisleidsters (Chaneequa), ze was erg ongemotiveerd en ging op 1x na niet mee met activiteiten. We hebben haar amper gezien en ze communiceerde met ons via een whiteboard in plaats van persoonlijk. Ze regelde alleen het hoognodige, de rest moesten we zelf maar uitzoeken. Ook dreigde ze dingen af te lassen als we bepaalde dingen niet deden. Onze andere reisleidster, Nina, wilde er wel graag een feestje van maken en mengde zich regelmatig met de groep. Helaas communiceerde Chaneequa amper met haar waardoor ze weinig tot niets kon betekenen voor ons, hoe graag ze dat zelf ook wilde.

  De klacht over onze reisleidster hebben we gemeld bij Simi, die zelfs laat op de avond nog de telefoon opnamen, onze klacht hoog opnamen en gelijk actie ondernamen. Ze communiceerden duidelijk wat er met onze klacht zou gebeuren en loste het gelijk op. Een dikke pluim voor Simi voor deze goede service. Ik ga volgend jaar weer mee!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenvakanties 18-22) op 11-07-2015

  image

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  We hebben een hele toffe vakantie achter de rug!

  De busreis was erg lang, ongeveer 24 uur. Maar dit wisten we van te voren, dus als je je er op in stelt valt het wel mee.

  De groep was leuk, de reisleiding was gezellig en de activiteiten waren super. We hebben gedoken, geraft, steden bezocht, gesnorkeld, naar feestjes geweest en aan extreme canyoning gedaan. Ik vond het fijn dat er ruimte voor eigen inbreng was, wat betreft eten en activiteiten.

  Dit was een vakantie om nooit te vergeten!

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 17-07-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De beste vakantie ooit! Die had ik dit jaar bij Simi-reizen! De groep was enorm gezellig en had eigenlijk vanaf dag 1 al een klik! De hele vakantie was enorm gezellig en dat bleef niet alleen bij de vakantie, want na de vakantie hebben we al 2 reunien gehad en de derde is al gepland! De reisleiding Chaneequa en Ozzie waren ook geweldig en mengden zich goed in de groep! Daarnaast waren ook de activiteiten enorm leuk! Conclusie: Een geweldige ervaring en onvergetelijke herinnering rijker!...

  De beste vakantie ooit! Die had ik dit jaar bij Simi-reizen! De groep was enorm gezellig en had eigenlijk vanaf dag 1 al een klik! De hele vakantie was enorm gezellig en dat bleef niet alleen bij de vakantie, want na de vakantie hebben we al 2 reunien gehad en de derde is al gepland! De reisleiding Chaneequa en Ozzie waren ook geweldig en mengden zich goed in de groep! Daarnaast waren ook de activiteiten enorm leuk! Conclusie: Een geweldige ervaring en onvergetelijke herinnering rijker!...

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 15-17 jaar) op 05-08-2016

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Zoon 17 ging mee op deze actieve vakantie en raakte gewond aan zijn voet. Hij werd goed verzorgd en niet alleen gelaten. Wij werden goed geïnformeerd. Het noodnummer was goed bereikbaar. Zoon moest aldaar naar een dokter. Er werd ook gezorgd voor een iemand die kon tolken. De kosten konden worden voorgeschoten. Er zijn dus goede afspraken/procedures bij Simireizen ook als er iets mis gaat. Zoon heeft verder een topvakantie gehad

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenvakanties 18-22) op 04-08-2016

  image

  5

  REISLEIDING

  5

  PRIJS KWALITEIT

  5

  ACTIVITEITEN

  5

  Vanwege nalatigheid van de reisorganisatie zou ik Simi Reizen nooit aanraden. De bestemming was prachtig, maar de respons van de 'reisleiding' en al helemaal van het hoofdkantoor / 'klantenservice' van Simi Reizen was schandalig. Ik vind het niet normaal als de helft van een reisgroep ziek wordt vanwege slechte hygiëne op de camping. Maar blijkbaar vindt de klantenservice van Simi Reizen dat wél. Tsja, jammer!

  Beste Branco,

  Zoals in onze mailwisseling ook aangegeven, heb je tijdens je vakantie nooit iets gemeld. We hebben dan ook nooit de mogelijkheid gekregen je klacht ter plaatse op te lossen. Als je vervolgens nadat je al twee weken thuis bent 250€ compensatie eist van een organisatie die niet in de gelegenheid gesteld is je probleem op te lossen, dan krijg je inderdaad niet het door jou gewenste antwoord.

  We doen altijd ons best klachten serieus te nemen en ik vind het jammer dat je tijdens je reis ziek bent geworden. Als we dit direct vermeld hadden gekregen hadden we natuurlijk gezorgd dat je alsnog de kanotocht kon doen waar je naar uitkeek.

V. Hoe warm is het op Kos in de zomer?

A. De gemiddelde maximum-temperatuur is in juli en augustus 32 graden, warm dus! Denk hier ook goed aan bij het inpakken. Heb je een gevoelige huid die snel verbrandt? Neem dan extra beschermende zonnebrand mee en zorg dat je ook overdag goed nadenkt over de zon. Een pet kan bijvoorbeeld al een hoop schelen.

V. Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de reis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken.

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. Deze reis wordt veel geboekt door mensen die al van plan zijn naar Kos te gaan en hun verblijf willen uitbreiden, maar ook door mensen die zich al jaren voorgenomen hebben te leren catamaran zeilen. Je hoeft echt niet supersportief te zijn, maar een interesse in zeilen hebben is natuurlijk wel superhandig.

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisleiders de meeste bijzonderheden prima handelen.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. In de omgeving van het hotel zijn genoeg restaurantjes te vinden. Houd er wel rekening mee dat het niet altijd eenvoudig zal zijn om Halal te eten. Voor vegetarische mensen is over het algemeen voldoende divers aanbod beschikbaar.

V. Kan ik op andere reisdata reizen?

A. Ja, dat kan opzich wel, maar het is voor jezelf en je medereizigers het prettigst om er van begin tot eind bij te zijn natuurlijk. Neem gerust contact met ons op als je wilt afwijken van de reisdata.

V. Wat ben ik ter plekke nog kwijt?

A. Dat bepaal je voor een groot deel zelf, maar reken erop dat je eigenlijk elke avond wel ergens uit eten gaat. Maaltijden varieren tussen de 10 tot 12 euro tot rond de 20. Een an ander hangt natuurlijk ook af van je eigen wensen. Het is goed mogelijk de kosten beheersbaar te maken in ieder geval.