Samenstelling afgelopen jaar

50%
50%
Gem. leeftijd 2017: 0 jaar

Griekenland Kos zeezeilen

Leer catamaranzeilen op het Griekse eiland Kos. Een populaire toeristenbestemming en niet voor niets. Zon, zee, strand en het leren bezeilen van een catamaran zijn de belangrijkste ingrediënten van deze jongerenvakantie.

Je zeilt in de baai van Kefalos en leert in een aantal dagen de basis van het zeilen met een catamaran. Een uitdagende sport, maar zelfs voor de onervaren zeiler is dit een prachtige kans om lekker actief bezig te zijn en te genieten van Griekenland.

Bij deze groepsreis is de vlucht niet inbegrepen. Je kunt dus eenvoudig je relaxvakantie combineren met een weekje zeezeilen of aan het einde van je zeilweek nog een paar dagen in Kos-stad verblijven en genieten van de vele terrasjes en uitgaansmogelijkheden.

Je verblijft in een eenvoudig hotel. Ontbijt is inbegrepen elke dag. Verspreid over zes dagen kun je kiezen om elke dag een dagdeel te zeilen of drie hele dagen te zeilen.

Ter plaatse kun je er ook voor kiezen je zeilpakket uit te breiden (als je de smaak te pakken hebt) of te genieten van het strand.

Ga voor een zomers zeilavontuur met onze groepsreis in prachtig Griekenland.

 • 3 dagen of 6 dagdelen catamaran
 • Verblijf incl. eenvoudig ontbijt
 • Transfers inbegrepen
 • Gem. 32 graden in de zomer
 • Hotel met buitenzwembad
 • Zeilen in de baai van Kefalos

691,50 €,-
8 dagen

BOEK DEZE REIS

Deze reis boek je zonder vlucht en kun je dus ideaal combineren met een langer verblijf op Kos.

Deze zeilreis wordt veelal individueel geboekt, maar je kunt uiteraard ook samen reizen. Als je op zoek bent naar een actieve vakantie waarbij je dagelijks een deel van de dag actief bezig bent, maar ondertussen natuurlijk ook van de Griekse zon kunt genieten is dit ideaal.

Dag 1: vlucht en aankomst

Vandaag begint je week op Kos. Voor vertrek geef je aan ons je vluchttijden door. Vervolgens word je op het vliegveld van Kos opgehaald en naar de bestemming gebracht.

Je verblijft tijdens deze reis in hotel Eleni in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer is op verzoek ook mogelijk tegen een toeslag.

Dag 2 / 7:

Na het ontbijt volgt een eerste instructie en uitleg over de technische details van het catamaranzeilen. Onder begeleiding van een ervaren gids leer je de belangrijkste basisprincipes tijdens het zeezeilen door de baai. Je zult de smaak al snel te pakken hebben.

Je vaart in de baai van Kefalos, een baai die beschut wordt door heuvels en daardoor ideaal is voor beginnende catamaran-zeilers. Je hoeft dus geen ervaring te hebben om te leren catamaranzeilen.

Dagelijks wordt gezeild in de ochtend (10:00 - 13:00) of in de middag (15:00-18:00). We hebben ervoor gekozen standaard drie dagen zeilen in het te boeken pakket op te nemen. Dit geeft je namelijk de flexibiliteit om ook te genieten van het strand en natuurlijk het eiland verder te verkennen. 

Ontbijt is elke dag inbegrepen. Voor de overige maaltijden zoeken we regelmatig een leuk restaurantje op. Doordat we niet in het meest toeristische gedeelte zitten van Kos is het mogelijk om tegen goede prijzen een maaltijd te kopen.

Dag 8:

Vandaag eindigt je reis op Kos. Als je terugvliegt naar huis zetten we je af bij het vliegveld, maar als je je verblijf nog verlengd hebt met een paar dagen Kos Stad kun je natuurlijk ook daar afgezet worden op verzoek.

Zeezeilen Kos

Zoals we al eerder aangaven is het niet nodig om ervaring te hebben als je aan dit avontuur begint. Vanuit Simi Reizen bieden we deze reis alleen aan in de leeftijdsgroep 23+, maar ben je jonger, dan zijn er wel mogelijkheden dit te boeken. Houd er rekening mee dat er ter plaatse ook jongere mensen aanwezig kunnen zijn van andere organisaties of die deze reis bij een Vlaamse touroperator geboekt hebben.

We varen met een catamaran, dus je kunt je voorstellen dat het er spectaculair uit kan zien. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt zul je merken dat je steeds een stapje verder wilt.

In drie volle dagen zeilen is het een beetje afhankelijk van je eigen eerdere ervaringen en kunsten om te bepalen hoe het niveau aan het einde gaat zijn, dat wisselt per persoon, maar zou ook niet het uitgangspunt van je vakantie moeten zijn. Wel is het natuurlijk leuk als je je eigen vorderingen elke dag merkt.

De catamarans zijn 2 of 3 persoons. Zwemvesten en trapezegordels (bij een Catamaran kun je immers "buiten de boot" hangen) worden verzorgd.

Reisdata:

De reisdata die we op de site hebben benoemd zijn in principe onze vaste data. De reden dat we dit doen is zodat de kans groot is dat er andere Simi-reizigers aanwezig zijn. Het is niet leuk om een groep te hebben waarin elke twee dagen weer mensen vertrekken of aankomen.

Zeezeilen

Voor deze vakantie heb je geen bijzondere conditie nodig. Catamaranzeilen is relatief eenvoudig aan te leren. Natuurlijk wordt rekening gehouden met ieder individu en wordt het niveau op maat aangepast. Maak je dus vooral niet te druk, het leren catamaranzeilen is vooral ontzettend leuk.

Tijdens het zeilen blijf je in principe binnen de baai. Dit geeft je enorm veel mogelijkheden om te oefenen op het nagenoeg vlakke en superheldere water.

Vertrekinformatie

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die een vlucht aanbieden van of naar Kos in de zomer. Reken voor de vlucht op ongeveer EUR 450, maar we raden je aan even goed te kijken naar verschillende reisdagen en verschillende luchthavens. Zo zou je de luchthavens van de volgende plekken sowieso eigenlijk even moeten bekijken (via skyscanner of google flights bv, of kiwi.com).

 • Groningen
 • Dusseldorf 
 • Dusseldorf Weeze
 • Eindhoven
 • Rotterdam
 • Schiphol

Natuurlijk mede afhankelijk van je woonplaats.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Bijdrage Garantiefonds Stichting GGTO.
 • Verblijf in tweepersoonshotelkamer (gescheiden bedden) of studio
 • 3x wekelijks verschoning handdoeken en bedlinnen
 • 3 volle dagen of 6 dagdelen zeilen met instructie en gebruik van alle materialen in een prachtige twee- of driepersoons catamaran.
 • Ontbijt (eenvoudig)
 • Gebruik van zwembad van hotel Eleni
 • 7 overnachtingen
 • Transfers van en naar vliegveld

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt.
 • Bijdrage calamiteitenfonds
 • Vlucht naar Kos

Optionele activiteiten

Je kunt ter plaatse extra activiteiten zoals fietsen, kitesurfen, windsurfen en nog veel meer bijboeken. Goed voor de afwisseling wellicht!

Veiligheid

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Minimumdeelname

Er geldt geen minimumdeelname voor deze reis, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je wel graag met anderen reist. Als je wilt kan je reis dus altijd doorgaan, er zullen ter plaatse zeker nog andere mensen zijn waar je het goed mee gaat kunnen vinden. Wil je echt graag in een groep, dan zijn er extra annuleringsmogelijkheden vanuit Simi. We raden je in dat geval wel heel dringend aan om te wachten met het boeken van je vlucht tot wij je ook zekerheid kunnen geven.

Boeken van deze reis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting GGTO.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

f

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 15-17 jaar) op 02-08-2016

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige vakantie gehad met simi in Kroatië. We hadden een super groep met super leuke reisleiding! Famke, manon, joyce en mellissa super bedankt jullie waren echt super tof! We hebben echt super vette dingen gedaan zoals raften en kayakken dus deze vakantie ga ik echt nooit meer vergeten!

  Een geweldige vakantie gehad met simi in Kroatië. We hadden een super groep met super leuke reisleiding! Famke, manon, joyce en mellissa super bedankt jullie waren echt super tof! We hebben echt super vette dingen gedaan zoals raften en kayakken dus deze vakantie ga ik echt nooit meer vergeten!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 29-07-2016

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Had niet verwacht dat het zo keuk zal worden. Top groep met alleen maar leuke mensen. Ook de reisleiders waren top. Activiteiten waren goed geregeld. Klein stukje lopen naar het dorp en de supermarkt. Het is nou eenmaal een actieve vakantie dus dat hoort er bij. In een zin een top vakantie.

  Had niet verwacht dat het zo keuk zal worden. Top groep met alleen maar leuke mensen. Ook de reisleiders waren top. Activiteiten waren goed geregeld. Klein stukje lopen naar het dorp en de supermarkt. Het is nou eenmaal een actieve vakantie dus dat hoort er bij. In een zin een top vakantie.

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 17-07-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wat een super vakantie heb ik gehad! Meteen op de heenweg was het al super gezellig! Hierdoor was ik de slechte start (m'n koffer pastte eerst niet in de bus door een fout van de busorganisatie) gelukkig al snel vergeten.

  De camping zelf was erg leuk. Buiten de activiteiten om hebben we veel gezwommen in het meer en in het riviertje. In de avond vaak kampvuur met marshmallows.

  De activiteiten waren ook goed geregeld en erg leuk, vooral het canyoning en het bellyjakken vond ik super leuk! Ook konden we de laatste 3 dagen nog optionele activiteiten doen zoals een trekking tocht, mountainbiken, naar Lublijana, skydiven, etc.

  Onze reisleiders waren ook top! Ozzie en Chaneequa hebben alles super goed geregeld! We konden goed bij ze terecht met vragen en verder deden ze gezellig met ons mee!

  Al met al een super reis gehad met veel nieuwe vriendschappen!..

  Wat een super vakantie heb ik gehad! Meteen op de heenweg was het al super gezellig! Hierdoor was ik de slechte start (m'n koffer pastte eerst niet in de bus door een fout van de busorganisatie) gelukkig al snel vergeten.

  De camping zelf was erg leuk. Buiten de activiteiten om hebben we veel gezwommen in het meer en in het riviertje. In de avond vaak kampvuur met marshmallows.

  De activiteiten waren ook goed geregeld en erg leuk, vooral het canyoning en het bellyjakken vond ik super leuk! Ook konden we de laatste 3 dagen nog optionele activiteiten doen zoals een trekking tocht, mountainbiken, naar Lublijana, skydiven, etc.

  Onze reisleiders waren ook top! Ozzie en Chaneequa hebben alles super goed geregeld! We konden goed bij ze terecht met vragen en verder deden ze gezellig met ons mee!

  Al met al een super reis gehad met veel nieuwe vriendschappen!..

 • door Kroatie jongerenreis appartement (Jongerenvakanties 18-22) op 02-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Bij de appartementen is ees busje veel makkelijker dan het openbaar vervoer.
  Maar wij namen met de taxi en melisa heeft het voor ons willen regelen.

  Ik ga volgend jaar waarschijnlijk weer bij simi reizen boeken de activiteiten en de reisleiding was helemaal top

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 15-17 jaar) op 11-07-2015

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Top activiteiten gedaan. Superleuke gidsen. Cayoning was helemaal super, raften was wat saai maar wel heel gezellig. Camping lag dichtbij het strand en was super geregeld. Schone douches enzo

  Ik zou nog meer activiteiten willen doen

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 15-17 jaar) op 29-07-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was echt een top vakantie. Ik had het niet beter kunnen hebben. Iedereen kon het met elkaar vinden en iedereen werkte mee aan de dingen die moesten worden gedaan. Het dorpje was een stukje lopen, maar dat was geen probleem.

  Het was echt een top vakantie. Ik had het niet beter kunnen hebben. Iedereen kon het met elkaar vinden en iedereen werkte mee aan de dingen die moesten worden gedaan. Het dorpje was een stukje lopen, maar dat was geen probleem.

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenvakanties 18-22) op 07-07-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Fantastische rondreis gehad. Het weer niet altijd even goed maar wel de mooiste plekjes bezocht. heel veel wandeltochten, Rondane was heel mooi en de gletsjer een aanrader voor iedereen hoewel het wel mistig was toen wij er waren

  Doordat je veel onderweg bent is het wel een beetje vermoeiend soms

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenvakanties 18-22) op 02-08-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een fantasische en onvergetelijke vakantie gehad in Kroatie!

  We gingen met de bus naar Kroatie, het was een lange busreis maar de reisleiding (Famke, Joyce, Melissa en Manon) maakte er al in de bus iets gezelligs van. Doormiddel van speed-daten leerden we elkaar alvast kennen en leuke manier van kennis maken. Toen we aankwamen op de camping stond er ontbijt klaar. We konden heerlijk gaan bij komen van de lange busreis. Op de camping is een heerlijk strand, waar je heerlijk kan genieten.

  De activiteiten die in het programma zaten waren perfect geregeld en ook onwijs leuk! Bij ons kon op de dag dat het zeekajakken en snokkelen gepland stond niet door gaan door het weer. De reisleiding heeft dit goed opgepakt en de activiteit verplaatst. Naast de activiteiten heb je ook nog genoeg vrije tijd om op het strand te liggen of zelf activiteiten te ondernemen.
  Ook zeker een aanrader om als extra activiteit te doen is Blue Lagoon. Het is zo mooi!

  De camping is erg leuk en ziet er netjes uit. je bent zo bij het strand, de boulevaar, supermarkt, restaurantjes.

  We hadden een dag last van noodweer. De tenten volgen de lucht in, dit had te maken met dat de tenten helemaal niet goed vast zaten. De reisleiding deed toen vrij weining in deze situatie, maar gelukkig hadden wij een hele aardige buurman die ons ontzettend goed heeft gelopen. De reisleiding was opzoek naar haringen en ander gereedschap zodat de tenten zouden blijven staan. Helaas was het te duur en mochten ze het van simi niet aanschaffen. Mijn tip zou voor Simi-Reizen zijn: zorg dat er een gereedsschapkoffer, extra haringen, extra scheerlijnen, stoormbanden, gevulde ehbo-doos aanwezig is op elke loactie waar Simi-Reizen zit.

  Als je een vraag hebt aan Simi-Reizen je krijgt erg zo snel antwoord. Complimenten voor de snelle service!

  Verder heb ik een onwijs leuke en gezellige vakantie gehad in Kroatie. Wij hadden een super toffe groep! Ik wil de reisleiding (Manon, Famke, Joyce en Melissa) onwijs bedanken voor deze fantasche vakantie. Jullie zijn top reisleidsters!!

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties 23-35) op 29-07-2016

  image

  7.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Was een leuk groep .plek was mooie .begeleiding was goed. Minput was in de tent zat aan de voorkant een grote scheur in

  Was een leuk groep .plek was mooie .begeleiding was goed. Minput was in de tent zat aan de voorkant een grote scheur in

 • door (Jongerenreizen 15-17 jaar) op 22-07-2016

  geen foto

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Topvakantie gehad!

  Super

V. Hoe warm is het op Kos in de zomer?

A. De gemiddelde maximum-temperatuur is in juli en augustus 32 graden, warm dus! Denk hier ook goed aan bij het inpakken. Heb je een gevoelige huid die snel verbrandt? Neem dan extra beschermende zonnebrand mee en zorg dat je ook overdag goed nadenkt over de zon. Een pet kan bijvoorbeeld al een hoop schelen.

V. Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de reis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken.

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. Deze reis wordt veel geboekt door mensen die al van plan zijn naar Kos te gaan en hun verblijf willen uitbreiden, maar ook door mensen die zich al jaren voorgenomen hebben te leren catamaran zeilen. Je hoeft echt niet supersportief te zijn, maar een interesse in zeilen hebben is natuurlijk wel superhandig.

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisleiders de meeste bijzonderheden prima handelen.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. In de omgeving van het hotel zijn genoeg restaurantjes te vinden. Houd er wel rekening mee dat het niet altijd eenvoudig zal zijn om Halal te eten. Voor vegetarische mensen is over het algemeen voldoende divers aanbod beschikbaar.

V. Kan ik op andere reisdata reizen?

A. Ja, dat kan opzich wel, maar het is voor jezelf en je medereizigers het prettigst om er van begin tot eind bij te zijn natuurlijk. Neem gerust contact met ons op als je wilt afwijken van de reisdata.

V. Wat ben ik ter plekke nog kwijt?

A. Dat bepaal je voor een groot deel zelf, maar reken erop dat je eigenlijk elke avond wel ergens uit eten gaat. Maaltijden varieren tussen de 10 tot 12 euro tot rond de 20. Een an ander hangt natuurlijk ook af van je eigen wensen. Het is goed mogelijk de kosten beheersbaar te maken in ieder geval.