Samenstelling afgelopen jaar

50%
50%
Gem. leeftijd 2017: 0 jaar

Griekenland Kos zeezeilen

Leer catamaranzeilen op het Griekse eiland Kos. Een populaire toeristenbestemming en niet voor niets. Zon, zee, strand en het leren bezeilen van een catamaran zijn de belangrijkste ingrediënten van deze jongerenvakantie.

Je zeilt in de baai van Kefalos en leert in een aantal dagen de basis van het zeilen met een catamaran. Een uitdagende sport, maar zelfs voor de onervaren zeiler is dit een prachtige kans om lekker actief bezig te zijn en te genieten van Griekenland.

Bij deze groepsreis is de vlucht niet inbegrepen. Je kunt dus eenvoudig je relaxvakantie combineren met een weekje zeezeilen of aan het einde van je zeilweek nog een paar dagen in Kos-stad verblijven en genieten van de vele terrasjes en uitgaansmogelijkheden.

Je verblijft in een eenvoudig hotel. Ontbijt is inbegrepen elke dag. Verspreid over zes dagen kun je kiezen om elke dag een dagdeel te zeilen of drie hele dagen te zeilen.

Ter plaatse kun je er ook voor kiezen je zeilpakket uit te breiden (als je de smaak te pakken hebt) of te genieten van het strand.

Ga voor een zomers zeilavontuur met onze groepsreis in prachtig Griekenland.

 • 3 dagen of 6 dagdelen catamaran
 • Verblijf incl. eenvoudig ontbijt
 • Transfers inbegrepen
 • Gem. 32 graden in de zomer
 • Hotel met buitenzwembad
 • Zeilen in de baai van Kefalos

691,50 €,-
8 dagen

BOEK DEZE REIS

Deze reis boek je zonder vlucht en kun je dus ideaal combineren met een langer verblijf op Kos.

Deze zeilreis wordt veelal individueel geboekt, maar je kunt uiteraard ook samen reizen. Als je op zoek bent naar een actieve vakantie waarbij je dagelijks een deel van de dag actief bezig bent, maar ondertussen natuurlijk ook van de Griekse zon kunt genieten is dit ideaal.

Dag 1: vlucht en aankomst

Vandaag begint je week op Kos. Voor vertrek geef je aan ons je vluchttijden door. Vervolgens word je op het vliegveld van Kos opgehaald en naar de bestemming gebracht.

Je verblijft tijdens deze reis in hotel Eleni in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer is op verzoek ook mogelijk tegen een toeslag.

Dag 2 / 7:

Na het ontbijt volgt een eerste instructie en uitleg over de technische details van het catamaranzeilen. Onder begeleiding van een ervaren gids leer je de belangrijkste basisprincipes tijdens het zeezeilen door de baai. Je zult de smaak al snel te pakken hebben.

Je vaart in de baai van Kefalos, een baai die beschut wordt door heuvels en daardoor ideaal is voor beginnende catamaran-zeilers. Je hoeft dus geen ervaring te hebben om te leren catamaranzeilen.

Dagelijks wordt gezeild in de ochtend (10:00 - 13:00) of in de middag (15:00-18:00). We hebben ervoor gekozen standaard drie dagen zeilen in het te boeken pakket op te nemen. Dit geeft je namelijk de flexibiliteit om ook te genieten van het strand en natuurlijk het eiland verder te verkennen. 

Ontbijt is elke dag inbegrepen. Voor de overige maaltijden zoeken we regelmatig een leuk restaurantje op. Doordat we niet in het meest toeristische gedeelte zitten van Kos is het mogelijk om tegen goede prijzen een maaltijd te kopen.

Dag 8:

Vandaag eindigt je reis op Kos. Als je terugvliegt naar huis zetten we je af bij het vliegveld, maar als je je verblijf nog verlengd hebt met een paar dagen Kos Stad kun je natuurlijk ook daar afgezet worden op verzoek.

Zeezeilen Kos

Zoals we al eerder aangaven is het niet nodig om ervaring te hebben als je aan dit avontuur begint. Vanuit Simi Reizen bieden we deze reis alleen aan in de leeftijdsgroep 23+, maar ben je jonger, dan zijn er wel mogelijkheden dit te boeken. Houd er rekening mee dat er ter plaatse ook jongere mensen aanwezig kunnen zijn van andere organisaties of die deze reis bij een Vlaamse touroperator geboekt hebben.

We varen met een catamaran, dus je kunt je voorstellen dat het er spectaculair uit kan zien. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt zul je merken dat je steeds een stapje verder wilt.

In drie volle dagen zeilen is het een beetje afhankelijk van je eigen eerdere ervaringen en kunsten om te bepalen hoe het niveau aan het einde gaat zijn, dat wisselt per persoon, maar zou ook niet het uitgangspunt van je vakantie moeten zijn. Wel is het natuurlijk leuk als je je eigen vorderingen elke dag merkt.

De catamarans zijn 2 of 3 persoons. Zwemvesten en trapezegordels (bij een Catamaran kun je immers "buiten de boot" hangen) worden verzorgd.

Reisdata:

De reisdata die we op de site hebben benoemd zijn in principe onze vaste data. De reden dat we dit doen is zodat de kans groot is dat er andere Simi-reizigers aanwezig zijn. Het is niet leuk om een groep te hebben waarin elke twee dagen weer mensen vertrekken of aankomen.

Zeezeilen

Voor deze vakantie heb je geen bijzondere conditie nodig. Catamaranzeilen is relatief eenvoudig aan te leren. Natuurlijk wordt rekening gehouden met ieder individu en wordt het niveau op maat aangepast. Maak je dus vooral niet te druk, het leren catamaranzeilen is vooral ontzettend leuk.

Tijdens het zeilen blijf je in principe binnen de baai. Dit geeft je enorm veel mogelijkheden om te oefenen op het nagenoeg vlakke en superheldere water.

Vertrekinformatie

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die een vlucht aanbieden van of naar Kos in de zomer. Reken voor de vlucht op ongeveer EUR 450, maar we raden je aan even goed te kijken naar verschillende reisdagen en verschillende luchthavens. Zo zou je de luchthavens van de volgende plekken sowieso eigenlijk even moeten bekijken (via skyscanner of google flights bv, of kiwi.com).

 • Groningen
 • Dusseldorf 
 • Dusseldorf Weeze
 • Eindhoven
 • Rotterdam
 • Schiphol

Natuurlijk mede afhankelijk van je woonplaats.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Bijdrage Garantiefonds Stichting GGTO.
 • Verblijf in tweepersoonshotelkamer (gescheiden bedden) of studio
 • 3x wekelijks verschoning handdoeken en bedlinnen
 • 3 volle dagen of 6 dagdelen zeilen met instructie en gebruik van alle materialen in een prachtige twee- of driepersoons catamaran.
 • Ontbijt (eenvoudig)
 • Gebruik van zwembad van hotel Eleni
 • 7 overnachtingen
 • Transfers van en naar vliegveld

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt.
 • Bijdrage calamiteitenfonds
 • Vlucht naar Kos

Optionele activiteiten

Je kunt ter plaatse extra activiteiten zoals fietsen, kitesurfen, windsurfen en nog veel meer bijboeken. Goed voor de afwisseling wellicht!

Veiligheid

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Minimumdeelname

Er geldt geen minimumdeelname voor deze reis, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je wel graag met anderen reist. Als je wilt kan je reis dus altijd doorgaan, er zullen ter plaatse zeker nog andere mensen zijn waar je het goed mee gaat kunnen vinden. Wil je echt graag in een groep, dan zijn er extra annuleringsmogelijkheden vanuit Simi. We raden je in dat geval wel heel dringend aan om te wachten met het boeken van je vlucht tot wij je ook zekerheid kunnen geven.

Boeken van deze reis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting GGTO.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

f

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Actieve vakanties 23-35) op 18-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De gezelligheid ging al meteen van start in de bus. Ook al zit je lang in een bus voor mijn gevoel waren wij daar behoorlijk snel. Slapen blijft uiteraard wat vervelend maar was goed te doen. Goede bus en chauffeur.

  De stad Split en omgeving is prachtig. De activiteiten die wij deden waren allemaal in of rond de Stad Split. Deze activiteiten waren top geregeld en met veel plezier gedaan. De reisleiding was ook geweldig, behulpzaam en meedenkend.

  De camping is ruim opzet en goed onderhouden. De douche-/toiletvoorzieningen zijn in erg nette staat.

  Ben je opzoek naar een actieve en gezellige vakantie met mogelijkheden tot nog eigen extra activiteiten dan zit je goed bij Simi Reizen

 • door (Jongerenreizen 15-17 jaar) op 22-07-2016

  geen foto

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Topvakantie gehad!

  Super

 • door Kroatie actief (Jongerenvakanties 18-22) op 09-07-2016

  image

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Super vakantie
  Goede, rustige busreis met ervaren chauffeurs met voldoende stops.
  Accommodatie (tent) was goed, de tenten waren ruim voldoende voor 3 personen met bijbehorende koffers.
  De activiteiten waren super! gedoken,geraft, canyoning gedaan, echt heel leuk,zeker voor de beginner zoals ik.
  De camping was goed, mooi strand, supermarkt aanwezig en voldoende douche/wc ruimtes
  De reisleiding was erg goed, 4 super leuke mensen die de hele vakantie voor de klaarstaan.
  En bovenal en super leuke groep mensen ontmoet met ieder een eigen verhaal (leeftijdgroep 15 t/m 27 jaar) een gemixte groep van 2 (kleinere) groepen uit heel nederland. echt vrienden die ik zeker na de vakantie weer ga zien.
  Simi reizen, bedankt!

 • door (Jongerenreizen 15-17 jaar) op 12-08-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Net terug van 10 dagen actief doen in Frankrijk. GEWELDIG ! Met tranen in de ogen afscheid genomen van de leuke groep en onze toffe reisleiders Jesse en Ozzie. Een reis om niet te vergeten, grensverleggend, liefdevol, een hoop humor en lekker actief.

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties 23-35) op 29-07-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

 • door Noorwegen en Zweden (Actieve vakanties 23-35) op 11-08-2016

  image

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  We waren heel even in verwarring dat de leeftijden gecombineerd waren, dat is wel een puntje. Verder een supermooie, leuke, avontuurlijke, bijzondere, afwisselende reis gehad en zelfs een eland gezien!!!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenvakanties 18-22) op 18-08-2016

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  9

  Heerlijke reis gehad. Op de heenweg was de buschauffeur chagrijnig en hebben we niet zoveel gestopt, maar eenmaal op de bestemming was ik dat vergeten. De camping is mooi, sanitair schoon en het ligt echt direct aan zee.
  De reisleiding was over het algemeen heel goed en betrokken, maar ik kon niet met iedere reisleider even goed opschieten. Gelukkig kon ik mijn verhaal kwijt bij de anderen dus dat was verder geen probleem

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 15-07-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  k vond het een topvakantie, met veel verschillende activiteiten en een geweldige reisleiding! Geen op of aanmerkingen, in een woord: geweldig!
  Jammer dat er geen contact mag worden gehouden met de reisleiding, ook niet in wat specialere gevallen, maar misschien aan de andere kant ook wel begrijpelijk
  -Dylan-

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 15-17 jaar) op 19-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een leuke en actieve vakantie met leuke reis genoten , de mensen op de camping waren heel aardig en we konden goed met de gidsen overweg

 • door Kroatie actief (Jongerenvakanties 18-22) op 10-08-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Gisteren thuis gekomen van een fantastische reis naar Kroatië met Simi reizen. Ik was in 2013 al met Simi reizen naar Kroatië geweest en was benieuwd hoe een tweede keer zou zijn. Het was nog leuker dan de vorige keer en het had nog wel 3 weken mogen duren wat mij betreft. Ik had actief geboekt omdat ik graag weer wilde canyoningen, de activiteiten waren leuk en voor iedereen op niveau. Alleen het slacklinen viel voor mij een beetje tegen, ik vond het persoonlijk wat minder en dat mag wat mij betreft uit het programma. Als je moet kiezen tussen easy of actief zou ik zeker actief boeken omdat canyoningen een ervaring op zich is die je niet mag missen. De camping zelf is netjes verzorgd, aan twee privé stranden en schoon sanitair. De tenten met veldbedjes zijn prima evenals de partytent met tafels en banken. Het leuke aan Kroatië is dat je dichtbij split zit en dat er de mogelijkheid is om uit te gaan.
  De reisleiding (Bianca, Manon, Famke en Sebastiaan) was echt geweldig. Mijn complimenten daarvoor. Zij zorgden ervoor dat alles op rolletjes liep en stonden altijd voor de deelnemers klaar. Manon en Famke waren echt twee top meiden die echt altijd voor je klaar stonden. Het maakte niet uit of het 's ochtends, 's middags, 's avonds of 's nachts was of dat ze hun bed uit moesten voor je, ze waren er altijd voor je. Sebastiaan was de lolbroek van allemaal, hij was altijd in voor een geintje maar was dan wel weer serieus op de momenten als dat moest.
  Ik zou iedereen aanraden om met Simi reizen naar Kroatië te gaan en zou zo voor een derde keer meegaan!

V. Hoe warm is het op Kos in de zomer?

A. De gemiddelde maximum-temperatuur is in juli en augustus 32 graden, warm dus! Denk hier ook goed aan bij het inpakken. Heb je een gevoelige huid die snel verbrandt? Neem dan extra beschermende zonnebrand mee en zorg dat je ook overdag goed nadenkt over de zon. Een pet kan bijvoorbeeld al een hoop schelen.

V. Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de reis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken.

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. Deze reis wordt veel geboekt door mensen die al van plan zijn naar Kos te gaan en hun verblijf willen uitbreiden, maar ook door mensen die zich al jaren voorgenomen hebben te leren catamaran zeilen. Je hoeft echt niet supersportief te zijn, maar een interesse in zeilen hebben is natuurlijk wel superhandig.

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisleiders de meeste bijzonderheden prima handelen.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. In de omgeving van het hotel zijn genoeg restaurantjes te vinden. Houd er wel rekening mee dat het niet altijd eenvoudig zal zijn om Halal te eten. Voor vegetarische mensen is over het algemeen voldoende divers aanbod beschikbaar.

V. Kan ik op andere reisdata reizen?

A. Ja, dat kan opzich wel, maar het is voor jezelf en je medereizigers het prettigst om er van begin tot eind bij te zijn natuurlijk. Neem gerust contact met ons op als je wilt afwijken van de reisdata.

V. Wat ben ik ter plekke nog kwijt?

A. Dat bepaal je voor een groot deel zelf, maar reken erop dat je eigenlijk elke avond wel ergens uit eten gaat. Maaltijden varieren tussen de 10 tot 12 euro tot rond de 20. Een an ander hangt natuurlijk ook af van je eigen wensen. Het is goed mogelijk de kosten beheersbaar te maken in ieder geval.