Groepsreis Griekenland

Groepsreis Griekenland

 • 18-22 jaar
 • 8 dagen
 • Eenvoudig

Dat Griekenland een prachtig land is hoeven we je vast niet te vertellen. Als je er nog niet geweest bent, dan heb je vast wel eens wat mooie plaatjes van Griekenland langs zien komen. In Griekenland kun je een prachtige kustlijn vinden, een gevarieerde natuur en daarnaast natuurlijk ook heerlijk eten. Door de enorme populariteit van de Griekenland en Macedonie rondreis konden we dan ook niet anders dan jullie nog een leuk programma aanbieden in Griekenland voor de zomer van 2020.

Tijdens deze groepsreis Griekenland verblijven we in de kustplaats Neoi Poroi, te vinden in de regio Dio-Olympos. Tijdens deze groepsvakantie Griekenland staan er diverse leuke activiteiten op het programma die zijn inbegrepen bij je reissom. In je vrije tijd kun je heerlijk genieten van het zandstrand, de boulevard en het pakken van een terrasje. Met een gemiddelde maximum temperatuur tussen de 25 en 30 graden kan dit alleen maar genieten worden!

Op het programma van de groepsreis Griekenland staat een relaxte kajaktocht, een gezellige boottocht, een city tour door het bruisende Thessaloniki, actief raften en als kers op de taart een hike bij de Oympus Mountain. Je combineert actief bezig zijn met relaxte activiteiten en je hebt ook voldoende vrije tijd om te genieten van alles om je heen. Hiermee is de groepsreis dan ook vergelijkbaar met de groepsreis Kroatie Deluxe.

Deze 8-daagse groepsreis Griekenland maak je samen mee met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 35 jaar. Alle activiteiten onderneem je samen met je reisgroep. De activiteiten, de vluchten en de activiteiten zijn allemaal al inbegrepen bij je reissom.

Neem vooral onderstaande kopjes goed door om te ontdekken of deze gezellige groepsreis Griekenland wat voor jou is. In het dag-tot-dag programma lees je het programma per dag. 

Let op: Bij deze groepsvakantie reizen de leeftijdsgroepen 18-22 jaar en 23-35 jaar samen. Ook als je 23+ bent kun je gewoon boeken via deze 18-22 pagina, aangezien je samen reist.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 41%

 • Man59%

 • Gem. leeftijd 202024 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 066,50 €, 8 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights

 • Grieks zonnetje
 • Verblijf in een kustplaats
 • Relaxt kajakken
 • Gezellige boottocht
 • City tour door Thessaloniki
 • Actief raften
 • Hike Mount Olympus
 • Vlucht, verbijf en activiteiten incl.

Dag 1 - Onderweg naar Griekenland!

Vandaag vliegen we naar het prachtige Griekenland! Met max. 1 overstap reizen we naar Thessaloniki, waar een transfer ons op staat te wachten om naar Neoi Poroi af te reizen. Hier zullen we ons de komende dagen gaan vermaken! Dit is een gezellige kustplaats aan de zee met een fijne boulevard met terrasjes. Tijdens deze groepsreis Griekenland staan verschillende activiteiten op de planning, maar in je vrije tijd kun je hier dus heerlijk relaxen en genieten van het lekkere weer!

Vandaag hebben we geen activiteiten op de planning staan, zodat jullie rustig de tijd hebben om elkaar te leren kennen. Bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan een terrasje. De Nederlandstalige reisleider is in de meeste gevallen al aanwezig in Griekenland en zal jullie hier opwachten als jullie aankomen.

 • Je ontvangt van ons een Mijn Simi account. Hier kun je je reisgenoten inzien, je vertrekinformatie bekijken en de vluchtgegevens inzien. Door je telefoonnummer achter te laten kunnen jullie samen een Whatsappgroep aanmaken en al kennis met elkaar maken alvorens je groepsreis Griekenland van start gaat! De meeste groepen maken afspraken om elkaar al te treffen op de luchthaven om vervolgens samen in te checken.
 • Zorg dat je drie uur voor vertrek op Schiphol bent. Het is vervelend als je moet haasten.

Dag 2 - Kennis maken tijdens kajakken

Gisteren hebben we uitgebreid de tijd gehad om kennis met elkaar te maken, nu doet we dat nog wat meer tijdens een gezellige kajaktocht. Direct natuurlijk ook een mooie manier om Griekenland te ontdekken. Lekker dobberen op het water, een stukje peddelen en als je het heel warm krijgt duik je gewoon even het water in! We maken er samen een relaxte dag van.

De rest van de dag is vrij om het strandleven te ontdekken en te genieten van een welverdiende vakantiedag. 

 • Zorg ervoor dat je het verplichte formulier om Griekenland in te mogen reizen tijdig invult! Instructies krijg je vanuit je vertrekinformatie.

Dag 3 - Neoi Poroi ontdekken

Vandaag staat er een vrije dag op het programma. In de omgeving van Neo Poroi kun je onder andere mooie hikes maken, maar ook canyoning is een aanrader. Wateractiviteiten, maar ook een gewone rustige stranddag zijn natuurlijk ook een optie.

We hebben ervoor gekozen het programma niet helemaal vol te stoppen met activiteiten, zodat je op eigen gelegenheid verder kunt kijken naar activiteiten en dingen die je zou willen ondernemen. 

Daarnaast kun je veel watersporten beoefenen. Parasailing, de bekende bananenboot, tuben, jet ski, waterski, wakeboarden en stand up paddlen zijn allemaal mogelijk vanuit het stadje.

Dag 4 - Boottocht en Thessaloniki ontdekken

Hoe kun je beter de prachtige kust van Griekenland ontdekken dan tijdens een gezellige boottocht samen met je reisgenoten? Niet! Vandaag maken we een mooie boottocht. Zodra we meer details hebben over de exacte inhoud van de deze boottocht passen we dit aan op deze pagina. 

We reizen vandag naar Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland. Deze culturele stad is het zeker waard om ontdekt te worden. Daarom hebben we een city tour door Thessaloniki op de planning staan. We ontdekken zowel de historie van de stad als andere unieke plekken die de moeite waard zijn.

 • Tijdens je groepsreis is een Nederlandstalige reisleider aanwezig van Simi Reizen.

Dag 5 - Tijd voor actie: raften!

Tijd voor wat actie! We gaan de armen aan het werk zetten tijdens een actieve rafttocht. Alles draait vandaag om samen werken, sturen (heel erg belangrijk) en vooral ook genieten!

Intensievere stukken wisselen zich af met relaxtere stukken waar je even uit kunt rusten en om je heen kunt kijken naar de mooie natuur. Een ervaren raft instructeur reist met ons mee.

Raften is altijd een hit en hoewel het raften minder spectaculair is dan in bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk, biedt het je een fantastische kans om actief bezig te zijn, je te omringen met natuur en ook genoeg afwisseling te hebben van het strandliggen!

Dag 6 - Olympus Mountain hike

De Olympus is niet alleen de hoogste berg van Griekenland, maar staat ook centraal in de Griekse Mythologie. De berg wordt de verheven woonplaats van Zeus genoemd, die van daar zijn bliksemshichten afvuurde op de wereld beneden. Vandaag maken we een mooie hike bij de Olympus Mountain.

Afhankelijk van ieders wensen zijn er verschillende wandelroutes mogelijk op de berg. De makkelijkste tocht, naar een prachtig klooster is in totaal ongeveer 6 kilometer en laat je onderweg prachtige uitzichten en de Epina waterval zien. Een tweede mogelijkheid is een hike naar het Litochoro meer. Het is een iets pittiger tocht, maar je komt uiteindelijk bij een prachtig meertje terecht met helder water. 

Als jullie echt zin hebben in een uitdaging is het ook mogelijk helemaal tot aan de top te gaan. In dat geval is het wel noodzakelijk goede schoenen mee te nemen, dus iets om vooraf al met de groep te bespreken. 

Dag 7 - Vrije dag

Na inspanning is het tijd voor ontspanning! Vandaag hebben we geen vaste planning, maar bepalen we in overleg wat de mogelijkheden zijn. In de directe omgeving is veel natuur te vinden, maar een dagje strand kan natuurlijk ook.

Griekenland staat bekend om het lekkere eten, de warme zon en de gezellige mensen. Doordat dit reisprogramma nogal lastminute in elkaar gezet is kunnen we nog even geen lijstje met opties neerzetten, maar onze reisleider gaat dit voor jullie in orde maken zodat je tijdens de reis ook nog de mogelijkheid hebt om te kijken of je nog iets wilt ondernemen of gaat voor een dagje zon, zee en strand. Indien je een stad in de omgeving wilt bezoeken, ben je met een taxi met een half uur bijvoorbeeld in de mooie stad Katerini.

Dag 8 - Terugreis naar Nederland

Helaas komt aan alles een eind en dus ook aan deze fantastische vakantie. Met een telefoon vol mooie foto's stappen we de transfer in naar Thessaloniki. We nemen afscheid van het fijne Griekenland en reizen met een overstap weer terug naar Amsterdam.

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma. Bij een rondreis is het daarom altijd handig om een flexibele instelling te hebben.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Vliegreis Amsterdam - Thessaloniki met maximaal 1 overstap
 • Ruimbagage
 • Transfers ter plaatse naar activiteiten
 • Nederlandse reisleiding gedurende je reis
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen met uitzondering van optionele activiteiten. Voor deze groepsreis zijn inbegrepen: kajakken, boottocht, city tour Thessaloniki, raften, hike tocht Olympus Mountain.
 • Overnachting in appartementen in Neoi Poroi.
 • Afscheidsdiner
 • Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Corona informatie

Bij de groepsreis Griekenland zijn er een aantal maatregelen om rekening mee te houden. 

 • Tijdens transfers zijn mondkapjes net als in het OV in Nederland verplicht
 • Activiteiten kunnen gewoon volledig uitgevoerd worden
 • In het vliegtuig zijn mondkapjes verplicht
 • Er worden nog wekelijks versoepelingen aangekondigd. In je vertrekinformatie vind je de meest actuele informatie.
 • Je dient minimaal 48 uur voor vertrek een formulier in te vullen om Griekenland binnen te mogen reizen. Ook dienen we een formulier in te vullen voor Schiphol. Zie vertrekinformatie.

Informatie over formulieren en dergelijke kun je na het boeken terug vinden in je vertrekinformatie.

Dus in het kort: de situatie in Griekenland is de laatste periode erg snel verbeterd. We gaan ons uiterste best doen om een ontzettend gezellige reis voor je te organiseren met de paar beperkingen die er nu eenmaal zijn. 

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

De reisleiding zal aan het begin van de reis de recente maatregelen met de groep doornemen, zodat iedereen weet welke maatregelen er gelden in het land op moment van aankomst. Ze zullen je hooguit op iets aanspreken, maar het zijn geen handhavers. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dit constant gaat worden benadrukt tijdens je reis.

Vertrekinformatie

We reizen met het vliegtuig naar bestemming. Met 1 of geen overstap vlieg je naar Thessaloniki in Griekenland (afhankelijk van beschikbaarheid). Ook de terugvlucht is vanaf deze plaats. De totale tijd dat je in de lucht bent is ongeveer 3,5 uur en je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol. 

Let op: De reisleider zal jullie opvangen op de luchthaven van Thessaloniki. In enkele gevallen kan het zijn dat de reiseider al met jullie meevliegt. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Vluchttijden

De vluchttijden kun je terug vinden in je Mijn Simi account, zodra je vliegticket geboekt is. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. 

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Samen of alleen reizen

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen en je reist dus zeker niet alleen als je in je eentje boekt. Ook de mensen die samen reizen boeken bewust een groepsreis, dus staan ook zeker open voor contact.

Reis je samen? Geef het dan op in het opmerkingen/bijzonderheden veldje. Dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Wie zijn mijn reisgenoten?

De 18-22 groep en de 23+ groep reizen tijdens deze groepsvakantie samen. Je reisgroep bestaat dus uit reizigers tussen de 18 en 35 jaar. Ongeveer 55% van de Simi reizigers is vrouw en 45% man en het zijn vooral mensen die houden van avontuur, gezelligheid en samen genieten. 

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking van de groepsreis ontvang je van ons enkele weken voor vertrek een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je last minute boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je onder andere je vertrekinformatie bekijken, je reisgenoten inzien, je telefoonnummer delen om samen een Whatsappgroep aan te maken alvorens de reis en kennis te maken, het forum bezoeken, eventueel nog een reisverzekering aflsluiten en gemakkelijk je (restant)betaling doe via iDeal.

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 16 personen. Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is en dat 98% van onze groepsreizen door gaat. Maximaal kunnen er 20 reizigers per reisdatum mee. Indien de minimumdeelname helaas niet bereikt wordt zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden.

Boeken van deze groepsreis

Boeken kun je via deze pagina bij het tabje data/prijzen. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. 42 dagen voor vertrek dient de restsom bij ons bijgeschreven te zijn. Indien je binnen de 42 dagen voor vertrek boekt gaat het bij het boeken om de volledige betaling. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de SGR.

Optionele activiteiten

Optionele activiteiten boek je zelf ter plaatse bij. Simi Reizen is hierin geen partij en kan niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde optionele activiteiten. Optionele activiteiten worden door lokale aanbieders uitgevoerd waarbij Simi Reizen geen controles doet met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot de activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden en kosten. 

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Rondreis Canada / USA (Groepsreizen & singlereizen 23-35) op 03-07-2018

  image

  8.3

  REISLEIDING

  6

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  3 t/m 17 juli 2018 groepsrondreis Canada/USA ervaren. Wat was dit een geweldige reis/roadtrip! 16 personen (inclusief reisleider), 4 huurautos, 4700 km. Ik was bang dat het reizen met meerdere autos de sfeer teniet zou doen maar niets is minder waar! Door het reizen met meerdere autos wordt het gevoel van een echte roadtrip gecreeerd. Dit is een absolute aanrader. Rijden in Canada/Amerika is fijn alsmede een eigen auto te hebben (extra opslagplaats!).
  De hotels/motels is van degelijke kwaliteit. Het ene hotel/motel meer dan de andere, maar geen van alle slecht. Tijdens deze reis verbleven wij in een hotel of motel. Bijna vrijwel overal is het ontbijt inbegrepen, jammer dat dit niet overal was aangezien de lunch/diner ook voor eigen rekening is.
  We hebben veel gezien van Alberta, Canada, Montana/Idaho/Wyoming, USA. Voor ons gevoel waren wij veel langer als 14 dagen onderweg door de vele indrukken. De groep waarmee ik reisde was enorm hecht, met vrijwel geen kleine subgroepen.
  Ondanks dat de reisleiding niet helemaal top was heb ik enorm genoten. Aanstaande december ga ik met Simi op kerstreis naar New York, Washington, Philadelphia. Volgend jaar wil ik graag mee met de reis naar Californie of Midwesten Nationale Parken (zie website Simi).

  Hoi Marvin,

  Bedankt voor je uitgebreide reactie. We hebben naar aanleiding van je reactie mbt de reisleiding samen al offline actie ondernemen, dank voor jullie begrip!

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 23-35) op 10-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De rondreis door Noord-Ierland was geweldig! Ik heb er ontzettend van genoten. Ondanks dat het de eerste keer was dat Simi deze reis organiseerde, verliep alles naar mijn idee heel vlot. Onze reisleidster Vera was geweldig. Naast alle goede zorgen, heeft ze mij, ondanks mijn hoogtevrees, de touwbrug over gekregen zodat ik ook kon genieten van het prachtige uitzicht. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad tijdens deze reis. Erg genoten van het prachtige landschap en de gezelligheid in de groep

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenvakanties 18-22) op 06-09-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  De hele vakantie was super, de rond reis door het hele land laat juist zien wat voor een land het is.
  De activiteiten die in het programma zitten zijn erg leuk en je hebt soms de mogelijkheid om optionele activiteiten te doen.
  Al met al was het een zeer geslaagde vakantie en hadden we een top reisleidster

 • door Rondreis Amerika Californie (Groepsreizen & singlereizen 23-35) op 05-06-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  n de trein naar huis na een prachtige roadtrip door Californie. Heel veel gezien in 2 weken, prachtige nationale parken en mooie steden. Goede hotels, leuke reisleiding en gezellige groep. Zeker een aanrader! De volgende reis naar New-york is al geboekt

 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 14-08-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een erg leuke vakantie, veel nieuwe mensen ontmoet & alles was goed georganiseerd via de organisatie. Zeker een aanrader

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 02-08-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Geweldige vakantie gehad met een super leuke groep in Slovenie.

  In de ochtend naar de bakker (5min lopen). Overdag lekker actief met de activiteiten. Ook een lekker meertje bij de camping waar je kon zwemmen. Op de camping zitten erg veel Nederlanders. Savonds lekker bij het kampvuur zitten.

  Na die 10 dagen heb je veel mee gemaakt met de hele groep en is het echt jammer dat je afscheid moet nemen.

  De reisleiding (Demi en Dominique) waren super en hebben zich echt ingezet voor ons. Zij hebben voor elkaar gekregen dat iedereen alle optionele activiteiten gewoon kon doen. Echt toppers!

  Voor simi, er zijn 2 paklijsten. 1 op de site en 1 bij de boeking. Die kwamen niet helemaal overeen met elkaar.

  Minpuntjes aan de reis

  De bus naar Slovenie zit met de groep van Kroatie in 1 bus. Opzich geen probleem maar de bagage moest onderin de bus op passagiers stoelen waardoor de bus echt erg vol was.

  Een enkele buschauffeur op de heenreis en terugreis was wat kortaf/chagrijnig. Weinig stops. Gelukkig zat er wel een wc in de bus maar het zou wel fijn zijn als er iets meer plaspauzes zijn waardoor iedereen even de benen kan strekken....

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 15-07-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  k vond het een topvakantie, met veel verschillende activiteiten en een geweldige reisleiding! Geen op of aanmerkingen, in een woord: geweldig!
  Jammer dat er geen contact mag worden gehouden met de reisleiding, ook niet in wat specialere gevallen, maar misschien aan de andere kant ook wel begrijpelijk
  -Dylan-

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 20-07-2018

  image

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  k heb een hele leuke week gehad in Frankrijk, de activiteiten waren top en waren goed geregeld. Het dorpje was op loopafstand waardoor je er makkelijk naartoe kon gaan in de ochtend of bijvoorbeeld in de avond om een drankje met elkaar te drinken in de locale pub. Daarnaast was de reisleider Sebastiaan echt een topper. Hij deed leuk mee en maakte ook vaak de sfeer in groep, maar hij was ook serieus op de momenten waarop dat moest en dan schakelde hij heel snel van jolig en vrolijk maar zijn serieuze kant. Al met al is het top week geweest en zal ik zeker Simi aanbevelen en nog een keer met Simi meegaan op reis.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 16-08-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Simi Reizen heeft de reis erg goed georganiseerd. Zelf heb ik geen hinder ondervonden van fouten op welk vlak dan ook. De accomodatie was niet echt van luxe voorzien, maar voldoende voor een actieve reis waarin je toch veel weg bent. Een waterglijbaan is leuk, maar niet nodig (als voorbeeld).
  Wat op campings vaak tegenvalt zijn de douches, maar deze waren hier prima met warm water!
  De activiteiten waren goed verspreid, maar had nog beter gekund. Ik zat in de groep die op 1 dag canyoning en via ferratta deed, wat prima te doen was, maar je had 3 vrije dagen hierdoor en dan is het op de camping wat minder goed vertoeven.
  Qua organisatie van de reisleiding wat betreft eten, geld en informatie vind ik ook niks te klagen. Enorm goed geregeld allemaal en ik ga zeker nog een keer mee!

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenvakanties 18-22) op 09-08-2019

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De reis zat heel goed in elkaar. We zijn met de auto door Utah, Montana, Idaho en Wyoming gereden en hebben veel mooie locaties gezien met als hoogtepunt Yellowstone National Park en Glacier National Park. De reisleider was heel flexibel en de groep mocht vaak meebeslissen over wat we gingen doen. Ik heb een supermooie tijd gehad!

  Dankjewel Bob!

Verblijf tijdens de groepsreizen

We verblijven in comfortabele appartementen vlakbij het strand. 

Over Griekenland

Griekenland is een populaire reisbestemming. Griekenland is het meest zuidelijke land van de Balkan en kent veel cultuur, geschiedenis, vriendelijke mensen en heeft een mooie natuur. Doordat het land mooie kustplaatsen heeft, maar ook binnenland met mooie natuur en bezienswaardigheden, is het een ideaal land voor een mooie rondreis met Simi Reizen. Het land staat bekend om de rijke geschiedenis vol met filosofie, sport en religie. Bij het oude Griekenland stond natuur en religie dan ook centraal. In de zomer is de kans op neerslag gemiddeld gezien vrij nihil en lopen de temperaturen vaak op tussen de 25 en 30 graden in het gebied waar wij zitten. Heerlijk weer dus voor een groepsreis! Omdat de luchtvochtigheid lager ligt dan in Nederland, zijn ook de hoge temperaturen hier een stuk aangenamer. In Griekenland wordt Grieks gesproken en in de zomer sprake van een uur tijdsverschil (het is er een uur later).

De Griekse keuken bestaat met name uit veel vlees, vis, ovengerechten en verse producten. Als je in Nederland een Grieks restaurant bezoekt is de keuken daarentegen wel anders dan wanneer je een restaurant in Griekenland bezoekt. Je kunt een mediterrane keuken verwachten met veel salade, groente, rijst, aardappelen, honing en fetakaas. Vaak zijn de gerechten ook redelijk gezond. In het binnenland wordt veel waarde gehecht aan vlees, rond de kust is dat meer vis.

Hoe kan ik betalen in Griekenland?

In 1981 in Griekenland lid geworden van de Europese Unie. Je kunt hier gewoon betalen met de euro. Voor Griekenland wordt aangeraden om voldoende contact geld mee te hebben omdat je op sommige plekken niet kunt pinnen (ook niet te veel vanwege veiligheid). Je kunt hier met de bankpas pinnen, wat vaak ook goedkoper is dan met de creditcard.

Het kan zijn dat er in beide landen transactiekosten worden gerekend voor het pinnen, waardoor het veelal goedkoper kan zijn om iets grotere bedragen tegelijk te pinnen in plaats van vaak kleine bedragen. Als er transactiekosten worden gerekend is dit vaak een paar euro per transactie.

Heb ik een visum nodig voor reizen naar Griekenland?

Voor Griekenland heb je ook een paspoort of identiteitskaart nodig, maar hoeft die niet langer geldig te zijn dan je verblijf. Je hebt voor deze groepsreis geen visum nodig. Let op: Je dient wel twee formulieren in te vullen in 2020. Meer informatie kun je vinden in je vertrekinformatie. Zorg ervoor dat je dit tijdig doet, anders heb je helaas geen toegang tot Griekenland.

Heb ik een wereldstekker nodig?

Je hebt voor Griekenland geen wereldstekker nodig. De voltage is 230 volt en de stopcontacten zijn hetzelfde. 

Kan ik het water gewoon drinken?

In Griekenland is het water prima veilig om te drinken. Ondanks dat het schoon is, zit er wel in lichte mate chloor in. Dit water smaakt anders dan in Nederland en als je er gevoelig voor bent kun je hierdoor een beetje last krijgen van je maag. Als je je er fijner bij voelt kun je beter flesjes water kopen in de supermarkt.

Worden er inentingen verplicht of aanbevolen?

Voor Griekenland zijn er geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Meer informatie kun je vinden op https://www.ggdreisvaccinaties.nl/heb-ik-een-vaccinatie-nodig en de Simi Reizen vaccinatie pagina.

Wat kost ongeveer een maaltijd en een drankje in Griekenland?

In Griekenland kost een normale maaltijd meestal rond de 10-15 euro. Dit kan verschillen per gebied. Een kopje koffie kost ongeveer 2,50 euro en een biertje 3 euro. Op sommige plekken worden de prijzen verhoogd in het hoogseizoen. Handig weetje: In Griekenland wordt verwacht dat je niet te bloot een restaurant bezoekt.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.