Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Groepsreis Griekenland
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Groepsreis Griekenland

 • 18-25 jaar
 • 8 dagen
 • Eenvoudig

Dat Griekenland een prachtig land is hoeven we je vast niet te vertellen. Als je er nog niet geweest bent, dan heb je vast wel eens wat mooie plaatjes van Griekenland langs zien komen. In Griekenland kun je een prachtige kustlijn vinden, een gevarieerde natuur en daarnaast natuurlijk ook heerlijk eten. Door de enorme populariteit van de Griekenland en Macedonie rondreis konden we dan ook niet anders dan jullie nog een leuk programma aanbieden in Griekenland voor de zomer van 2020.

Tijdens deze groepsreis Griekenland verblijven we in de kustplaats Neoi Poroi, te vinden in de regio Dio-Olympos. Tijdens deze groepsvakantie Griekenland staan er diverse leuke activiteiten op het programma die zijn inbegrepen bij je reissom. In je vrije tijd kun je heerlijk genieten van het zandstrand, de boulevard en het pakken van een terrasje. Met een gemiddelde maximum temperatuur tussen de 25 en 30 graden kan dit alleen maar genieten worden!

Op het programma van de groepsreis Griekenland staat een relaxte kajaktocht, een gezellige boottocht, een city tour door het bruisende Thessaloniki, actief raften en als kers op de taart een hike bij de Oympus Mountain. Je combineert actief bezig zijn met relaxte activiteiten en je hebt ook voldoende vrije tijd om te genieten van alles om je heen. Hiermee is de groepsreis dan ook vergelijkbaar met de groepsreis Kroatie Deluxe.

Deze 8-daagse groepsreis Griekenland maak je samen mee met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 39 jaar. Alle activiteiten onderneem je samen met je reisgroep. De activiteiten, de vluchten en de activiteiten zijn allemaal al inbegrepen bij je reissom.

Neem vooral onderstaande kopjes goed door om te ontdekken of deze gezellige groepsreis Griekenland wat voor jou is. In het dag-tot-dag programma lees je het programma per dag. 

Let op: Bij deze groepsvakantie reizen de leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-39 jaar samen. 

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 1 071,50 €, 8 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Onderweg naar Griekenland!

Vandaag vliegen we naar het prachtige Griekenland! Met max. 1 overstap reizen we naar Thessaloniki, waar een transfer ons op staat te wachten om naar Neoi Poroi af te reizen. Hier zullen we ons de komende dagen gaan vermaken! Dit is een gezellige kustplaats aan de zee met een fijne boulevard met terrasjes. Tijdens deze groepsreis Griekenland staan verschillende activiteiten op de planning, maar in je vrije tijd kun je hier dus heerlijk relaxen en genieten van het lekkere weer!

Vandaag hebben we geen activiteiten op de planning staan, zodat jullie rustig de tijd hebben om elkaar te leren kennen. Bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan een terrasje. De Nederlandstalige reisleider is in de meeste gevallen al aanwezig in Griekenland en zal jullie hier opwachten als jullie aankomen.

 • Je ontvangt van ons een Mijn Simi account. Hier kun je je reisgenoten inzien, je vertrekinformatie bekijken en de vluchtgegevens inzien. Door je telefoonnummer achter te laten kunnen jullie samen een Whatsappgroep aanmaken en al kennis met elkaar maken alvorens je groepsreis Griekenland van start gaat! De meeste groepen maken afspraken om elkaar al te treffen op de luchthaven om vervolgens samen in te checken.
 • Zorg dat je drie uur voor vertrek op Schiphol bent. Het is vervelend als je moet haasten.

Dag 2 - Kennis maken tijdens kajakken

Gisteren hebben we uitgebreid de tijd gehad om kennis met elkaar te maken, nu doet we dat nog wat meer tijdens een gezellige kajaktocht. Direct natuurlijk ook een mooie manier om Griekenland te ontdekken. Lekker dobberen op het water, een stukje peddelen en als je het heel warm krijgt duik je gewoon even het water in! We maken er samen een relaxte dag van.

De rest van de dag is vrij om het strandleven te ontdekken en te genieten van een welverdiende vakantiedag. 

 • Zorg ervoor dat je het verplichte formulier om Griekenland in te mogen reizen tijdig invult! Instructies krijg je vanuit je vertrekinformatie.

Dag 3 - Neoi Poroi ontdekken

Vandaag staat er een vrije dag op het programma. In de omgeving van Neo Poroi kun je onder andere mooie hikes maken, maar ook canyoning is een aanrader. Wateractiviteiten, maar ook een gewone rustige stranddag zijn natuurlijk ook een optie.

We hebben ervoor gekozen het programma niet helemaal vol te stoppen met activiteiten, zodat je op eigen gelegenheid verder kunt kijken naar activiteiten en dingen die je zou willen ondernemen. 

Daarnaast kun je veel watersporten beoefenen. Parasailing, de bekende bananenboot, tuben, jet ski, waterski, wakeboarden en stand up paddlen zijn allemaal mogelijk vanuit het stadje.

Dag 4 - Boottocht en Thessaloniki ontdekken

Hoe kun je beter de prachtige kust van Griekenland ontdekken dan tijdens een gezellige boottocht samen met je reisgenoten? Niet! Vandaag maken we een mooie boottocht. Zodra we meer details hebben over de exacte inhoud van de deze boottocht passen we dit aan op deze pagina. 

We reizen vandag naar Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland. Deze culturele stad is het zeker waard om ontdekt te worden. Daarom hebben we een city tour door Thessaloniki op de planning staan. We ontdekken zowel de historie van de stad als andere unieke plekken die de moeite waard zijn.

 • Tijdens je groepsreis is een Nederlandstalige reisleider aanwezig van Simi Reizen.

Dag 5 - Tijd voor actie: raften!

Tijd voor wat actie! We gaan de armen aan het werk zetten tijdens een actieve rafttocht. Alles draait vandaag om samen werken, sturen (heel erg belangrijk) en vooral ook genieten!

Intensievere stukken wisselen zich af met relaxtere stukken waar je even uit kunt rusten en om je heen kunt kijken naar de mooie natuur. Een ervaren raft instructeur reist met ons mee.

Raften is altijd een hit en hoewel het raften minder spectaculair is dan in bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk, biedt het je een fantastische kans om actief bezig te zijn, je te omringen met natuur en ook genoeg afwisseling te hebben van het strandliggen!

Dag 6 - Olympus Mountain hike

De Olympus is niet alleen de hoogste berg van Griekenland, maar staat ook centraal in de Griekse Mythologie. De berg wordt de verheven woonplaats van Zeus genoemd, die van daar zijn bliksemshichten afvuurde op de wereld beneden. Vandaag maken we een mooie hike bij de Olympus Mountain.

Afhankelijk van ieders wensen zijn er verschillende wandelroutes mogelijk op de berg. De makkelijkste tocht, naar een prachtig klooster is in totaal ongeveer 6 kilometer en laat je onderweg prachtige uitzichten en de Epina waterval zien. Een tweede mogelijkheid is een hike naar het Litochoro meer. Het is een iets pittiger tocht, maar je komt uiteindelijk bij een prachtig meertje terecht met helder water. 

Als jullie echt zin hebben in een uitdaging is het ook mogelijk helemaal tot aan de top te gaan. In dat geval is het wel noodzakelijk goede schoenen mee te nemen, dus iets om vooraf al met de groep te bespreken. 

Dag 7 - Vrije dag

Na inspanning is het tijd voor ontspanning! Vandaag hebben we geen vaste planning, maar bepalen we in overleg wat de mogelijkheden zijn. In de directe omgeving is veel natuur te vinden, maar een dagje strand kan natuurlijk ook.

Griekenland staat bekend om het lekkere eten, de warme zon en de gezellige mensen. Doordat dit reisprogramma nogal lastminute in elkaar gezet is kunnen we nog even geen lijstje met opties neerzetten, maar onze reisleider gaat dit voor jullie in orde maken zodat je tijdens de reis ook nog de mogelijkheid hebt om te kijken of je nog iets wilt ondernemen of gaat voor een dagje zon, zee en strand. Indien je een stad in de omgeving wilt bezoeken, ben je met een taxi met een half uur bijvoorbeeld in de mooie stad Katerini.

Dag 8 - Terugreis naar Nederland

Helaas komt aan alles een eind en dus ook aan deze fantastische vakantie. Met een telefoon vol mooie foto's stappen we de transfer in naar Thessaloniki. We nemen afscheid van het fijne Griekenland en reizen met een overstap weer terug naar Amsterdam.

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma. Bij een rondreis is het daarom altijd handig om een flexibele instelling te hebben.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Vliegreis Amsterdam - Thessaloniki met maximaal 1 overstap
 • Ruimbagage
 • Transfers ter plaatse naar activiteiten
 • Nederlandse reisleiding gedurende je reis
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen met uitzondering van optionele activiteiten. Voor deze groepsreis zijn inbegrepen: kajakken, boottocht, city tour Thessaloniki, raften, hike tocht Olympus Mountain.
 • Overnachting in appartementen in Neoi Poroi.
 • Afscheidsdiner
 • Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Corona informatie

Bij de groepsreis Griekenland zijn er een aantal maatregelen om rekening mee te houden. 

 • Tijdens transfers zijn mondkapjes net als in het OV in Nederland verplicht
 • Activiteiten kunnen gewoon volledig uitgevoerd worden
 • In het vliegtuig zijn mondkapjes verplicht
 • Er worden nog wekelijks versoepelingen aangekondigd. In je vertrekinformatie vind je de meest actuele informatie.
 • Je dient minimaal 48 uur voor vertrek een formulier in te vullen om Griekenland binnen te mogen reizen. Ook dienen we een formulier in te vullen voor Schiphol. Zie vertrekinformatie.

Informatie over formulieren en dergelijke kun je na het boeken terug vinden in je vertrekinformatie.

Dus in het kort: de situatie in Griekenland is de laatste periode erg snel verbeterd. We gaan ons uiterste best doen om een ontzettend gezellige reis voor je te organiseren met de paar beperkingen die er nu eenmaal zijn. 

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

De reisleiding zal aan het begin van de reis de recente maatregelen met de groep doornemen, zodat iedereen weet welke maatregelen er gelden in het land op moment van aankomst. Ze zullen je hooguit op iets aanspreken, maar het zijn geen handhavers. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dit constant gaat worden benadrukt tijdens je reis.

Vertrekinformatie

We reizen met het vliegtuig naar bestemming. Met 1 of geen overstap vlieg je naar Thessaloniki in Griekenland (afhankelijk van beschikbaarheid). Ook de terugvlucht is vanaf deze plaats. De totale tijd dat je in de lucht bent is ongeveer 3,5 uur en je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol. 

Let op: De reisleider zal jullie opvangen op de luchthaven van Thessaloniki. In enkele gevallen kan het zijn dat de reiseider al met jullie meevliegt. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Vluchttijden

De vluchttijden kun je terug vinden in je Mijn Simi account, zodra je vliegticket geboekt is. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. 

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Samen of alleen reizen

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen en je reist dus zeker niet alleen als je in je eentje boekt. Ook de mensen die samen reizen boeken bewust een groepsreis, dus staan ook zeker open voor contact.

Reis je samen? Geef het dan op in het opmerkingen/bijzonderheden veldje. Dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Wie zijn mijn reisgenoten?

De 18-25 groep en de 24+ groep reizen tijdens deze groepsvakantie samen. Je reisgroep bestaat dus uit reizigers tussen de 18 en 39 jaar. Ongeveer 55% van de Simi reizigers is vrouw en 45% man en het zijn vooral mensen die houden van avontuur, gezelligheid en samen genieten. 

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking van de groepsreis ontvang je van ons enkele weken voor vertrek een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je last minute boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je onder andere je vertrekinformatie bekijken, je reisgenoten inzien, je telefoonnummer delen om samen een Whatsappgroep aan te maken alvorens de reis en kennis te maken, het forum bezoeken, eventueel nog een reisverzekering aflsluiten en gemakkelijk je (restant)betaling doe via iDeal.

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 16 personen. Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is en dat 98% van onze groepsreizen door gaat. Maximaal kunnen er 20 reizigers per reisdatum mee. Indien de minimumdeelname helaas niet bereikt wordt zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden.

Boeken van deze groepsreis

Boeken kun je via deze pagina bij het tabje data/prijzen. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. 42 dagen voor vertrek dient de restsom bij ons bijgeschreven te zijn. Indien je binnen de 42 dagen voor vertrek boekt gaat het bij het boeken om de volledige betaling. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de SGR.

Optionele activiteiten

Optionele activiteiten boek je zelf ter plaatse bij. Simi Reizen is hierin geen partij en kan niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde optionele activiteiten. Optionele activiteiten worden door lokale aanbieders uitgevoerd waarbij Simi Reizen geen controles doet met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot de activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden en kosten. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 18-25) op 06-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  In eerste instantie wist ik niet wat ik moest verwachten van deze reis. Maar elke verwachting is ruim overtroffen.
  Zelf vond ik het prettig dat de activiteiten voor je geregeld werden en dat ik wist welke activiteiten op de planning staan.
  Daarnaast heb ik het heel erg naar mijn zin gehad op de camping. Alles was aanwezig om te kamperen, maar geen overbodige luxe.
  Mede dankzij de fantastische groep en de reisleiders (Sven en Sebastiaan waren mijn begeleiders en Vera en Annelies waren ook aanwezig) die aanwezig waren heb ik het zeker naar mijn zin gehad.

 • door Frankrijk Actief () op 19-08-2016

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een leuke en actieve vakantie met leuke reis genoten , de mensen op de camping waren heel aardig en we konden goed met de gidsen overweg

 • door Kroatie actief () op 14-08-2019

  9.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Een fantastische week beleefd. Nieuwe vriendschappen opgebouwd en elke dag met vol plezier de activiteiten uitgevoerd. De combinatie tussen relaxen en actief bezig zijn is erg fijn, zo voelde het echt als vakantie! Samen met de reisleiding en de groep was deze vakantie elke dag een feestje en kijk ik met veel plezier terug op deze vakantie!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 07-09-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Prijs/kwaliteitverhouding en uitvoering erg goed.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 17-07-2016

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Geweldig leuke reisleiding, mengde zich goed met de groep. Verder waren er voldoende activiteiten om de dagen te vullen en in je vrije tijd was er genoeg op en rondom de camping te doen.
  Bij aamkomst en vertrek waren er bepaalde complicaties. Zoals het feit dat er bij vertrek weinig ruimte was voor koffers en na de wissel de buschauffeurs erg veel klaagde over niets, maar hier kan de reisorganisatie Simi zelf niets aan doen. Verder was het even lastig bij aankomst en vertrek dat er 2 groepen tegelijk aanwezig waren, waardoor er gewisseld moest worden van slaapplaatsen.

  Maar om terug te komen op de goede punten, het is een vakantie waarbij de groep een groot deel uitmaakt van het verloop van je vaka en deze groep was geweldig. De reisleiding was er om eventuele klachten aan te horen en ervoor te zorgen dat dit verholpen werd. Al om al, je hebt heel snel een leuke groep, vooral als je open staat voor contacten, en wanneer dit het geval is, dan heb je een super leuke vakantie

  Geweldig leuke reisleiding, mengde zich goed met de groep. Verder waren er voldoende activiteiten om de dagen te vullen en in je vrije tijd was er genoeg op en rondom de camping te doen.
  Bij aamkomst en vertrek waren er bepaalde complicaties. Zoals het feit dat er bij vertrek weinig ruimte was voor koffers en na de wissel de buschauffeurs erg veel klaagde over niets, maar hier kan de reisorganisatie Simi zelf niets aan doen. Verder was het even lastig bij aankomst en vertrek dat er 2 groepen tegelijk aanwezig waren, waardoor er gewisseld moest worden van slaapplaatsen.

  Maar om terug te komen op de goede punten, het is een vakantie waarbij de groep een groot deel uitmaakt van het verloop van je vaka en deze groep was geweldig. De reisleiding was er om eventuele klachten aan te horen en ervoor te zorgen dat dit verholpen werd. Al om al, je hebt heel snel een leuke groep, vooral als je open staat voor contacten, en wanneer dit het geval is, dan heb je een super leuke vakantie

 • door Jongerenreizen Ierland (Jongerenreizen 18-25) op 20-07-2017

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  De reis zelf was super en goed georganiseerd. Op een of twee hostels na, was alles netjes en voldoende. De geplande activiteiten waren tof, al had er best een wandeling af gemogen en een stuk vrije tijd in een stad bijv best voor mogen komen. De reisleider was vriendelijk, maar miste een stuk professionaliteit en een proactieve houding. Echter doet dat niet af aan de fantastische reis en zou zo weer opnieuw met Simi willen reizen. Thumbs up!

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 05-08-2021

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Goede reis je krijgt waar voor je geld en alles is super goed geregeld. Ook de reis leider was aardig trok veel met de groep op dus alleen maar positieve opmerkingen over deze reis

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 11-08-2017

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wat was dit een gave vakantie zeg!!! Ik stapte erin met een leeg a4tje en al snel werd het met super leuke ervaringen vol geschreven! Als eerste werden we al heel warm welkom geheten door de reisleiding: Joyce, Suzanne en Joost jullie zijn echt toppertjes
  Ook werd het a4je vol geschreven met ervaringen, dingen die ik niet vaak doe... Alles had iets bijzonders bijvoorbeeld bij het parapenten leek het wel magic waardoor je in de lucht bleef zweven.
  Na een hele dag actief bezig zijn, waren er natuurlijk ook de gezellige avonden. We deden allemaal leuke kaart spelletjes zoals pesten, ezelen en weerwolven. Dit ging samen met een lekker biertje en foute muziek.
  De groep was ook heel gezellig met veel humor en het leek net of we iedereen, inclusief de reisleiding, al jaren kende!!
  Deze ervaringen, de activiteiten, de groep en de reisleiding jullie staan allemaal op mijn a4tje en gaan mee in mijn schatkist (hart) vol mooie verhalen en ervaringen!!!

  Ps: de eigenschappen van de reisleiding...:
  Spontaan, gezellig, veel humor, staan open voor iedereen, lekker gek, zorgzaam, kunnen goede wraps maken, dansen op
  Foute muziek, modderschilderingen maken en houden van veel spelletjes en vergeet vooral het SOEP MET BALLEN LIED niet !!!!!!

  Liefs Merel

 • door Frankrijk Actief () op 05-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik reisde alleen maar al snel hadden we een gezellig en hecht groepje. We hadden een groepje van negen meiden bij elkaar en werden door onze reisleider Michel al snel het prinsessenkamp genoemd. Hij was een zeer leuke en enthousiaste reisleider. We hebben veel activiteiten daar gedaan maar er was ook zeker tijd om te rusten en te socializen met andere campinggasten en de andere leeftijdsgroepen.
  Het enige nadeel vond ik dat er geen free wifi op de camping was en dat de bus tijdens de heenreis en terugreis best koud was.
  Voor de verder rest heb ik een top vakantie gehad en zou ik zo nog een keer een vakantie boeken bij simireizen

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenreizen 18-25) op 28-07-2016

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Hele fijne reis gehad. Top reisgenoten, fijne reisleiding. Communicatie kon wat beter vanuit de reisleiders en soms waren ze wat afwezig, maar het was een mooie reis. Onderweg nog een keer problemen gehad met 1 van de busjes, maar heel snel opgelost en wij hebben er eigenlijk weinig van gemerkt.

Verblijf tijdens de groepsreizen

We verblijven in comfortabele appartementen vlakbij het strand. 

Over Griekenland

Griekenland is een populaire reisbestemming. Griekenland is het meest zuidelijke land van de Balkan en kent veel cultuur, geschiedenis, vriendelijke mensen en heeft een mooie natuur. Doordat het land mooie kustplaatsen heeft, maar ook binnenland met mooie natuur en bezienswaardigheden, is het een ideaal land voor een mooie rondreis met Simi Reizen. Het land staat bekend om de rijke geschiedenis vol met filosofie, sport en religie. Bij het oude Griekenland stond natuur en religie dan ook centraal. In de zomer is de kans op neerslag gemiddeld gezien vrij nihil en lopen de temperaturen vaak op tussen de 25 en 30 graden in het gebied waar wij zitten. Heerlijk weer dus voor een groepsreis! Omdat de luchtvochtigheid lager ligt dan in Nederland, zijn ook de hoge temperaturen hier een stuk aangenamer. In Griekenland wordt Grieks gesproken en in de zomer sprake van een uur tijdsverschil (het is er een uur later).

De Griekse keuken bestaat met name uit veel vlees, vis, ovengerechten en verse producten. Als je in Nederland een Grieks restaurant bezoekt is de keuken daarentegen wel anders dan wanneer je een restaurant in Griekenland bezoekt. Je kunt een mediterrane keuken verwachten met veel salade, groente, rijst, aardappelen, honing en fetakaas. Vaak zijn de gerechten ook redelijk gezond. In het binnenland wordt veel waarde gehecht aan vlees, rond de kust is dat meer vis.

Hoe kan ik betalen in Griekenland?

In 1981 in Griekenland lid geworden van de Europese Unie. Je kunt hier gewoon betalen met de euro. Voor Griekenland wordt aangeraden om voldoende contact geld mee te hebben omdat je op sommige plekken niet kunt pinnen (ook niet te veel vanwege veiligheid). Je kunt hier met de bankpas pinnen, wat vaak ook goedkoper is dan met de creditcard.

Het kan zijn dat er in beide landen transactiekosten worden gerekend voor het pinnen, waardoor het veelal goedkoper kan zijn om iets grotere bedragen tegelijk te pinnen in plaats van vaak kleine bedragen. Als er transactiekosten worden gerekend is dit vaak een paar euro per transactie.

Heb ik een visum nodig voor reizen naar Griekenland?

Voor Griekenland heb je ook een paspoort of identiteitskaart nodig, maar hoeft die niet langer geldig te zijn dan je verblijf. Je hebt voor deze groepsreis geen visum nodig. Let op: Je dient wel twee formulieren in te vullen in 2020. Meer informatie kun je vinden in je vertrekinformatie. Zorg ervoor dat je dit tijdig doet, anders heb je helaas geen toegang tot Griekenland.

Heb ik een wereldstekker nodig?

Je hebt voor Griekenland geen wereldstekker nodig. De voltage is 230 volt en de stopcontacten zijn hetzelfde. 

Kan ik het water gewoon drinken?

In Griekenland is het water prima veilig om te drinken. Ondanks dat het schoon is, zit er wel in lichte mate chloor in. Dit water smaakt anders dan in Nederland en als je er gevoelig voor bent kun je hierdoor een beetje last krijgen van je maag. Als je je er fijner bij voelt kun je beter flesjes water kopen in de supermarkt.

Worden er inentingen verplicht of aanbevolen?

Voor Griekenland zijn er geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Meer informatie kun je vinden op https://www.ggdreisvaccinaties.nl/heb-ik-een-vaccinatie-nodig en de Simi Reizen vaccinatie pagina.

Wat kost ongeveer een maaltijd en een drankje in Griekenland?

In Griekenland kost een normale maaltijd meestal rond de 10-15 euro. Dit kan verschillen per gebied. Een kopje koffie kost ongeveer 2,50 euro en een biertje 3 euro. Op sommige plekken worden de prijzen verhoogd in het hoogseizoen. Handig weetje: In Griekenland wordt verwacht dat je niet te bloot een restaurant bezoekt.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.