Toegangseisen Griekenland

Toegangseisen Griekenland

Laatste update 14-09-2021

Let op: dit jaar wijzigen de toegangseisen nog wel eens. Dat is allemaal niet zo heel spannend. Wij zorgen dat je voor je vertrek exact op de hoogte bent. Het enige dat jij hoeft te doen is de stappen volgen en lekker op vakantie gaan!

Let op: Onderstaande informatie is gericht op Nederlandse reizigers. Kom je uit België? Bekijk dan de reisadviezen en verplichtingen vanuit België.

Het reisadvies voor heel Griekenland is geel.

Het is als reiziger verplicht om ervoor te zorgen dat je voldoet aan alle gestelde eisen om een land binnen te komen. We raden je dan ook aan om deze pagina grondig door te lezen.  

  1. Vul het PLF-formulier in. Dit is een gezondheidsformulier dat je UITERLIJK 24 uur voor vertrek moet hebben ingevuld. Vul je het PLF-formulier in binnen de 24 uur voor vertrek? Dan ontvang je geen QR-code om Griekenland in te reizen, in dat geval wordt toegang tot Griekenland geweigerd. Het formulier vind je via deze link. Voor hulp bij het invullen kijk je op deze pagina
  2. Check de reisadviezen via deze link
  3. Ben je nog niet volledig gevaccineerd? Maak een afspraak voor een PCR-test of antigeentest. Let op: de PCR-test mag bij aankomst in Griekenland niet ouder zijn dan 72 uur. De antigeentest mag bij aankomst in Griekenland niet ouder zijn dan 48 uur. Hierbij geldt het moment van afname
  4. Ben je volledig gevaccineerd? Indien je volledig gevaccineerd bent tegen corona hoef je geen test te doen voor vertrek. De laatste vaccinatie, bij vaccinaties die 2 doses vereisen, dient wel ten minste 14 dagen voor je aankomst in Griekenland te zijn gedaan. De Janssen vaccinatie dient ook ten minste 14 dagen voor je aankomst in Griekenland te zijn gedaan. 
  5. Heb je corona gehad? In het geval dat je positief bent getest op COVID hoef je geen test te doen voor vertrek, het positieve testresultaat dient minimaal 20 dagen oud te zijn en maximaal 9 maanden oud. Je kunt dit aantonen met het herstelbewijs. 
  6. Vul de gezondheidsverklaring van het RIVM in. Deze wordt steekproefsgewijs gecontroleerd.

Hoe maak je een afspraak voor een gratis PCR-test of sneltest voor reizen in september?

Op 17 juni is bekendgemaakt dat PCR-testen en sneltesten deze zomer gratis worden. Op deze pagina van de Rijksoverheid kun je alle informatie vinden voor het inplannen van je gratis testafspraak. Een afspraak inplannen bij een van de aangesloten testlocaties is via deze pagina mogelijk vanaf 30 juni. Ook staat hier meer informatie over het uploaden van het testbewijs in de CoronaCheck-app.

Je kunt de gratis afspraak inplannen via Testenvoorjereis.nl.

In je vertrekinformatie geven we aan tussen welke tijdstippen we aanraden om een PCR-test te laten afnemen. Plan dit niet te strak en niet te ruim. 

We verzoeken je om tussen de tijd dat je een test gedaan hebt en je vertrek het contact met anderen zoveel mogelijk te beperken. Dat helpt ons om de zomer succesvol door te komen. 

Registratie in de CoronaCheck-app

Om het land binnen te mogen reizen dien je verplicht een QR-code te genereren in de CoronaCheck-app. Door het registreren toon je aan dat je aan de toegangseisen voldoet. In Mijn Simi kun je een documentje vinden met uitleg en meer informatie. Kom je er niet uit? Bekijk dan de veelgestelde vragen op de website www.coronacheck.nl of neem contact op met hun gratis helpdesk (tel: 0800-1421 (bereikbaar tussen 08.00 - 20.00 uur), mailadres: helpdesk@coronacheck.nl).

Let op: Ook als je 1x bent gevaccineerd kun je een QR-code activeren, echter hoeft het hebben van een QR-code nog niet te betekenen dat je voldoet aan alle toegangseisen. Controleer de toegangseisen in je vertrekinformatie. Je QR-code wordt automatisch geüpdatet bij een tweede vaccinatie.

Bovenstaande informatie is met de grootste zorg samengesteld. Je kunt hier echter geen rechten aan ontlenen. Je bent als reiziger ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de voorwaarden om een land in te kunnen reizen.