Tot 1 april betaal je slechts 10% aan. Lees veelgestelde vragen met betrekking tot corona hier. Gratis omboeken kan tot 65 dagen voor vertrek, het restant betaal je uitsluitend als het reisadvies "geel" of "groen" is. 

Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test!

Italië Toscane singlereizen

Italië Toscane singlereizen

 • 24-39 jaar
 • 10 dagen
 • Eenvoudig

Italië is het land van heerlijk eten, pittoreske dorpen, de olijfbomen, de stranden en stadjes en schilderachtige pleintjes. Vooral de regio Toscane is een lust voor het oog. Tijdens deze 10-daagse singlereis Italië ontdek je de mooiste steden en dorpen van deze regio en geniet je hier ook van diverse inbegrepen activiteiten. We ontdekken maar liefst zes steden die allemaal uniek zijn op hun eigen manier.

Op het programma van de groepsreis staan een bezoek aan de steden en dorpen Florence, Siena, San Gimignano, Pisa, Volterra en Lucca. Samen met de lokale gids die je meeneemt naar de mooiste plekken, zie je onder andere the Dome van Florence, het Piazza del Campo plein van Siena, de middeleeuwse torens van San Gimignano, de beroemde toren van Pisa, het Praetoriaanse paleis van Volterra en de stadsmuren van Lucca. Probeer in Siena ook zeker de filmlocaties te ontdekken van de film Letters to Julliet!

Daarnaast maken we een fietstocht door één van de laatste moerassige gebieden van Europa (Padule di Fucecchio) en gaan we canyoningen in de Apuaanse alpen. Ook een bezoek aan twee oude Italiaanse villa's mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een gevarieerde groepsreis Toscane, net als een stranddag.

We overnachten in Montecatini, een thermaalbadplaats dat centraal ligt tussen alle plekken die we gaan bezoeken tijdens deze singelreis Italië. Na het dagprogramma kun je heerlijk relaxen bij het zwembad van het hotel. Ook zijn er voldoende barretjes, restaurants en terrasjes te vinden in de omgeving.

Je reist samen met mensen tussen de 18 en 39 jaar die ook houden van ontdekken, gezelligheid, cultuur en geschiedenis. Je kunt alleen boeken (iets meer dan de helft van de reizigers boekt alleen), maar uiteraard ook samen met een vriend, vriendin of groepje.

In het onderstaande dagprogramma kun je vinden wat er allemaal op het programma staat. Fijn om te weten is dat de overnachtingen, de vluchten, de city tours, de activiteiten die we benoemen en deels de maaltijden allemaal al zijn inbegrepen bij je reissom. In Italië is een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig en daarnaast werken we met diverse lokale gidsen.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20210 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 401,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Highlights van deze reis

 • Combinatie geschiedenis en cultuur
 • Incl. overnachtingen, vlucht en programma
 • City tour Florence, Siena en San Gimignano
 • City tour Pisa, Volterra en Lucca
 • Montecatini Terme en Montecatini Alto ontdekken
 • Stranddag Viareggio
 • Canyoning in de Apuaanse Alpen
 • En meer!

Dag 1 - Aankomst in Montecatini Terme, Italië

Vandaag is de eerste reisdag van de groepsreis Italië aangebroken. We vliegen naar Florence, de hoofdstad van Toscane. Deze stad zullen we tijdens deze groepsreis ook gaan ontdekken. Bij aankomst op de luchthaven staat de reisbegeleider jullie op te wachten, net als de transfer. Deze transfer brengt jullie naar het hotel in Montecatini Terme

Montecatini bestaat uit twee gedeelten: het oude Montecatini Alto en het 'nieuwe' Montecatini Terme. Ons hotel ligt in het centrum van Montecatini Terme. Montecatini staat bekend als thermaalbadplaats en ligt centraal tussen de plekken die we bezoeken. Hierdoor kunnen we tijdens de gehele groepsreis op één plek overnachten en hoeven we niet de koffers constant in te pakken.

Nadat iedereen de tijd heeft gehad om even op te frissen maak je kennis met de reisbegeleider. Daarna maken we een wandeling door het grote stadspark naar de bekendste spa van Montecatini, de Tettuccio Spa. Tijdens het bezoek proosten we op de vakantie met een aperitief in het antieke café (inbegrepen). In dit café zie je schilderingen van Giulio Bargellini en Mario Biseo. Bekijk ook vooral de keramische creaties van Basilio Cascella in de Galleria delle Bibite in de spa, waarvan de eerste stenen al in de 15e eeuw zijn gelegd. We wandelen weer terug en daarna heb je vrije tijd en de mogelijkheid om samen uit eten te gaan.

Dag 2 - City tour Florence

Gisteren heb je wellicht al het een en ander van een afstandje gezien, maar vandaag is het echt tijd om Florence te ontdekken! Aangezien de stad al rond 59 voor Christus is gesticht door Julius Caesar en de stad ook wel de naam 'stad waar de renaissance is begonnen' draagt, kun je hier hele interessante architectuur bekijken. 

We reizen met de trein af naar Florence, zodoende kun je onderweg al veel meepakken van het prachtige landschap van Toscane. Aangekomen in Toscane hebben we hier een gegidste rondleiding, zodat je zeker weet dat je de belangrijkste hoogtepunten hebt gezien. We bezoeken met de gids onder andere the Dome (kathedraal), the Baptistery, Piazza della Signoria (mooi plein) en uiteraard Ponte Vecchio (bekende brug met huizen).

Om je ook de gelegenheid te geven om zelf nog het een en ander te ontdekken, heb je daarna nog vrije tijd om zelf de stad verder te verkennen. De reisbegeleider kan bij jullie aangeven welke plekken allemaal nog meer het bezoeken waard zijn. Daarna pakken we de trein weer terug naar Montecatini Terme.

 • Meer informatie over de accommodatie kun je vinden onder het tabje 'bestemming'.

Dag 3 - Wandeling Montecatini Alto

Zoals je al kon lezen bij dag 1, bestaat Montecatini uit twee gedeelten. Omdat we overnachten in Montecatini Terme, kun je dit stadsgedeelte verder ontdekken tijdens je verblijf. Vandaag verkennen we Montecatini Alto, het oude stadsgedeelte. Ook deze keer weet je zeker dat je niks mist, want ook vandaag is er een lokale gids aanwezig. We maken met de gids een mooie wandeling van ongeveer 2,5 kilometer (totale stijging: 180 m) naar Montecatini Alto met haar middeleeuwse uitstraling. We lopen over een verhard pard langs olijfgaarden en het bos.

Montecatini Alto is gebouwd op een heuvel. Hierdoor heb je vanaf het stadje een mooi uitzicht Montecatini Terme en haar omgeving. Vanaf sommige plekken kun je ook Lucca en Pistoia zien liggen. Bekijk vooral het gelijknamige kasteel van Roemseense oorsprong eens goed! De rondleiding eindigt op het plein, waar je het idee krijgt dat je in een tijdmachine bent gestapt. Hier heb je de tijd om te lunchen en uiteraard vast te genieten van je eerste Italiaanse ijsje (niet inbegrepen).

Waar men heen gaat, moet men vaak ook terug. Echter hoeft dat niet altijd op dezelfde manier! In 1898 is een spoorlijn aangelegd tussen de twee stadsgedeelten, zodat mensen gemakkelijk heen en weer konden reizen. We nemen het rode treintje terug naar Montecatini Terme. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 4 - City tour Siena en San Gimignano

In Toscane kun je ontzettend veel mooie stadjes vinden. Vandaag staan Siena en San Gimignano op de planning. Eerst reizen we met de bus naar Siena, de stad die bekend staat om de paardenraces. We brengen een bezoek aan Piazza del Campo (plein), the Dome (koepel) en andere beroemde en charmante plaatsen en monumenten. Probeer zeker de filmlocaties van Letters to Julliet hier te spotten! De lunch is vandaag inbegrepen en we gaan heerlijk picknicken.

Daarna vertrekken we naar San Gimignano. De hoge torens die boven het stadje uitreizen zullen snel opvallen. Naast deze middeleeuwse torens heeft San Gimignano ook nog haar stadsmuren staan. Tijdens de gegidste rondleiding zien we de mooiste plekken van het bergdorp. Probeer vooral eens de constructie van de stad in te beelden!

Daarna is het weer tijd om terug te keren naar het hotel. Leuk om te weten is dat het hotel een zwembad heeft, zodat je na het programma lekker een duik kunt nemen!

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunchpakket

Dag 5 - Fietstocht Padule di Fucecchio en spa

Tussendoor alle prachtige steden die we bezoeken hebben we ook nog een aantal andere programma-onderdelen op het planning staan. Hierdoor boek je een hele gevarieerde groepsreis Toscane. We brengen vandaag een bezoek aan het natuurreservaat Padule di Fucecchio. Dit doen we met de fiets! Als er een beetje wind staat betekent dat een heerlijk dagje uitwaaien. Padule di Fucecchio is een van de laatste moerassige gebieden van Europa. Geniet hier van de flora en fauna en vooral ook van de schattige huisjes die we onderweg tegenkomen.

In dit gebied heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de ergste oorlogsmisdaden plaatsgevonden, waarbij 174 Italiaanse burgers om het leven zijn gekomen. Ondanks dit verleden, wat uiteraard niet vergeten zal worden, bezoeken hedendaags natuurliefhebbers maar al te graag dit gebied voor de bijzondere vergezichten. De gids zal jullie tijdens de fietstocht meer kunnen vertellen over het ontstaan, de flora en fauna en de geschiedenis van het gebied.

We maken onderweg een stop bij een Italiaanse boerderij voor het proeven van een typisch Toscaanse snack. Ook maken we een stop bij de Grotta Giusti Spa. Hier kun je een duik nemen in het thermale zwembad. Daarna fietsen we weer terug naar Montecatini.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 6 - City tour Pisa & Volterra

Na een dag gespendeerd te hebben in de natuur is het weer tijd om de steden van Toscane een bezoek te brengen. Vandaag op de planning: Pisa en Volterra. Eerst reizen we met de bus af naar Pisa, de stad die bekend staat om haar scheve toren. De gids laat ons zien wat de stad allemaal nog meer te bieden heeft. We bezoeken onder andere Piazza die Miracoli, de kathedraal en the Baptistry (kapel). Na de rondleiding krijg je vrije tijd om een lekkere lunchzaak op te zoeken en wellicht weer een ijsje te scoren.

Na Pisa ontdekken we Volterra. Deze stad ligt bovenop een heuvel en staat bekend om de vele oude en smalle straatjes. De stad heeft zelfs nog een Romeins theater, maar ook veel interessante musea en twee stadsmuren. Niet voor niets vinden veel mensen dit de mooiste stad van Toscane. De gids neemt ons mee naar onder andere de Arch Door, het Priorspaleis, het Praetoriaanse paleis, de kathedraal en de Octagonal Baptistry (achthoekige kapel). We nemen daarna weer de bus naar het hotel.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunchpakket

Dag 7 - Canyoning & Lucca

Een groepsreis van Simi zou geen groepsreis van Simi zijn als we niet een beetje actie in het programma zouden verwerken. We brengen vandaag een bezoek aan Parco del Levigliese, een adventure park dat in het hart van de Apuaanse Alpen te vinden is. Hier vinden we uitdaging in een bergkloof, namelijk tijdens de activiteit canyoning

Deze canyoning route duurt ongeveer 2 uur. De lokale instructeurs geven voorafgaand de activiteit uitleg over wat je kunt verwachten. Zo komen we bijvoorbeeld onderweg 5 watervallen tegen. En ja, als je er niet langs kunt, zal je er misschien wel dwars doorheen moeten. Canyoning is een ontzettend populaire activiteit bij Simi en zal ook tijdens de Italië groepsreis een absoluut hoogtepunt zijn.

Na de activiteit heb je de tijd om je om te kleden en je lunchpakket op te eten, waarna we vertrekken naar Lucca. Lucca is opnieuw een pareltje. Ook deze stad heeft onzettend veel charme, mede door de stadsmuur, de vele musea en de schilderachtige pleinen. Samen met de gids hebben we een rondleiding door de stad, waarbij we onder andere over Via Fillungo lopen waarbij we diverse antieke huizen en torens zien. Ook zien we Piazza del Mercato. Dit is een bijzonder plein met middeleeuwse huizen die in een cirkel zijn gebouwd. We eindigen de tour op een van de stadsmuren. Daarna keren we met de bus weer terug naar het hotel.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunchpakket

Dag 8 - Vila Torrigiani en tuinen Vila Garzoni

We pakken nog een dagje cultuur mee door vandaag een bezoek te brengen aan twee interessante plekken. Met de bus vertrekken we naar de eerste stop: Villa Torrigiani. Deze prachtige villa, te vinden in de buitenwijken van Lucca, dateert uit 1593 en is gebruikt in diverse Italiaanse films. Wat deze villa doet onderscheiden van andere villa's is dat er veel gewerkt is met kleur en contrast. Vroeger was dit nog niet zo eenvoudig als nu. Daarom hebben ze gewerkt met veel verschillende materialen en vormen, waaronder grijze stenen, tufstenen, wit marmer, pilaren en bogen. Bij het entree loop je over een laan vol met Italiaanse cipressen. Ook de tuinen, die zijn gebaseerd op zeventiende eeuwse Franse tuinen, zijn erg bijzonder met haar Lucchese stijl inclusief bloemen, grasvelden en fonteinen. Na het bezoek aan de villa genieten we van een brunch en wijnproeverij in een wijnkelder in de omgeving.

Daarna brengen we een bezoek aan de bijzondere en enorme tuinen van Villa Garzoni in Collodi. De villa ligt vlakbij de plaats Collodi, dat bekend is als pseudoniem van de schrijver van Pinokkio (omdat zijn moeder daar is geboren). Door de eeuwen heen hebben diverse leiders en andere bekende mensen de villa en haar tuinen bezocht. De tuinen zijn niet in een enkele stijl gemaakt. Zo zie je er bijvoorbeeld een meertje, een bamboe bos, fonteinen, Griekse beelden en prachtige trappen. Er is zelfs een grot en een vlinderhuis aanwezig. In de late namiddag vertrekken we weer naar het hotel.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Dag 9 - Stranddag Viareggio, Lucca

We sluiten de groepsreis Italië goed af met een dagje strand! Met de zwemkleding al aan stappen we in de trein naar Viareggio. Hier kun je een heerlijk strand vinden aan de kust van Versilia. Hier zullen we ook lekker gaan picknicken. We genieten deze laatste hele reisdag nog even van de zon, de zee, het strand en de gezelligheid met de groep. 

Viareggio is de op één na grootste stad van de provincie Lucca. In de zomer zijn hier veel Italianen te vinden die de kust opzoeken en genieten van de gezellige boulevard (La Passeggiata) met leuke barretjes, ijstentjes en cafés. Ook in februari is Viareggio erg geliefd vanwege de grote viering van carnaval. In totaal heeft Viareggio zo'n 10 kilometer aan zandstrand.

Daarna keren we terug naar het hotel en genieten we van onze laatste avond in het prachtige Toscane. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunchpakket

 • Een gegidste rondleiding is inbegrepen bij de steden die we bezoeken. Entreegelden zijn hierbij exclusief.

Dag 10 - Vertrek naar Nederland

Deze laatste dag van de Italië groepsreis is het weer tijd om de spullen weer in de koffers te stoppen. Na ontzettend veel gezien en gedaan te hebben vertrekken we weer naar de luchthaven. We checken in en reizen weer af naar Nederland. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

 • De reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en tref je op de luchthaven in Italië.
 • Door online contact te leggen met je reisgenoten via Mijn Simi kunnen jullie afspraken maken voor het verzamelen op de luchthaven. Ook kun je in Mijn Simi je vertrekinformatie vinden.
 • Onder het kopje data/prijzen kun je de geplande vliegtijden beijken zodra deze bekend zijn. De definitieve tijden kun je enkele weken voor vertrek vinden in Mijn Simi.
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de reisbegeleider of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Vlucht Amsterdam - Florence
 • Vlucht Florence - Amsterdam
 • Ruimbagage 
 • 9 overnachtingen in economy hotel in Montecatini Terme (2- of 4persoonskamer)
 • Dagelijks continental breakfast 
 • Lunchpakket bij bezoek aan Florence, Siena/San Gimignano, Pisa, Parco Levigliesi/Lucca en Viareggio (aangegeven in dag tot dag-programma)
 • Vervoer met de bus ter plekke
 • Treinticket van en naar Florence en Viareggio
 • Ticket kabeltram Montecatini Alto - Montecatini Terme
 • Gegidste city tour Florence
 • Gegidste city tour Siena
 • Gegidste city tour San Gimignano
 • Gegidste city tour Pisa
 • Gegidste city tour Volterra
 • Gegidste city tour Lucca
 • Wandeling door Montecatini Terme
 • Halve dag hike Montecatini Alto
 • Fietstocht Padule di Fucecchio en Grotta Giusti (incl. thermale zwembad) en Tuscaanse snack
 • Gegidst bezoek aan Villa Torrigiani en Villa Garzoni 
 • Entree ticket Tettuccio Spa en aperitief bij historisch café
 • Stranddag Viareggio
 • Canyoning
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt (verplicht)
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • City tax: houd rekening met 1 euro per persoon per dag
 • Entree tickets voor bezoek aan musea, kerken en dergelijke in de steden en dorpen

Over de vlucht

De vluchten van en naar Florence Airport zijn bij deze groepsreis inbegrepen. Voor een compleet overzicht van alles wat wel en niet inbegrepen is willen we je graag doorverwijzen naar het tabje inbegrepen. 

Onder het tabje data/prijzen kun je de geplande vluchttijden vinden zodra deze bij ons bekend zijn. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De defintieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account. Het kan voorkomen dat we onderweg een overstap dienen te maken.

Handig om te weten:

 • Belangrijk: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.
 • Omdat we reizen in het hoogseizoen raden we aan om drie uur vantevoren aanwezig te zijn op Schiphol.
 • Via Mijn Simi kun je contact online leggen met je reisgenoten alvorens de groepsreis en afspraken met elkaar maken voor het verzamelen op de luchthaven.
 • Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Reis je samen?

Iets meer dan de helft van onze reizigers (55%) reist alleen, de andere 45% reist samen met een vriend, vriendin of een groepje. We verwachten voor de Italië groepsreizen niet anders. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iedereen kiest immers bewust voor een nieuwe groepsreis.

Indien je samen reist dienen alle reizigers apart het boekingsformulier in te vullen. Bij het vakje bijzonderheden kun je melden dat jullie samen reizen. Indien er een oranje bolletje staat bij de vertrekdatum, dan zijn er slechts nog enkele plekken vrij. Informeer in dat geval even of er nog voldoende plekken beschikbaar zijn om samen te reizen.

Groepsgenoten

Je reist samen met mensen tussen de 18 en 39 jaar. De leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-39 jaar reizen tijdens deze groepsreizen gecombineerd. Op basis van de heenweg mag je zelf bepalen met je graag een hotelkamer wil delen. De meeste mensen die mee gaan naar Italië zijn mensen die houden van cultuur, geschiedenis, gezelligheid en ontdekken.

Mijn Simi en vertrekinformatie

Uiterlijk vier weken voor vertrek ontvang je van ons inloggegevens voor Mijn Simi. In Mijn Simi kun je je vertrekinformatie vinden, net als je vluchtinformatie en een link naar de paklijst. Ook kun je hier de voornamen, leeftijden en woonplaatsen van je reisgenoten bekijken. Door je telefoonnummer achter te laten kunnen jullie samen een Whatsapp groep aanmaken. Simi Reizen maakt geen deel uit van dit Whatsapp gesprek. Op een enkeling na laat iedereen zijn of haar telefoonnummer achter. Sommige groepen vinden het ook leuk om alvorens de groepsreis Italië met elkaar af te spreken.

Ook kun je via Mijn Simi eenvoudig nog een reisverzekering afsluiten indien gewenst en je (restant)betaling doen via iDeal.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Wo 21-07-2021
  Vr 30-07-2021
  1 399,00 €
 • Vr 30-07-2021
  Zo 08-08-2021
  1 399,00 €
 • Zo 08-08-2021
  Di 17-08-2021
  1 399,00 €
 • Zo 12-09-2021
  Di 21-09-2021
  1 399,00 €
 • Di 21-09-2021
  Do 30-09-2021
  1 399,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Rondreis Canada / USA (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 03-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een fantastische rondreis gemaakt door Noord-Amerika met Simi Reizen!
  Het begon allemaal met een kennismakingsbijeenkomst, zodat we van tevoren wisten met wie we op vakantie gingen. Daarna via de whatsapp-groep gezamenlijk de voorbereidingen voor een geweldige vakantie getroffen.
  In Amerika aangekomen hebben we 4 SUVs gehuurd, 1 auto per 4 personen, waar we de hele vakantie mee door Amerika gereden hebben.
  De hotels waarin we sliepen waren eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien en gelegen in leuke gezellige dorpjes waar we s avonds ook nog even de bar in konden duiken.
  Wat ik ook een pluspunt vond, was dat er veel ruimte was voor eigen inbreng. Als we onderweg iets tegenkwamen waar we wilde stoppen was dit geen probleem en als een deel van de groep liever iets anders wilde doen werd dit ook geregeld.
  De reisleiding was erg gezellig en zorgde ervoor dat iedereen het naar zijn zin had, we hebben onwijs gelachen! En wat ook genoemd mag worden, is dat hij zelfs mee is gaan hardlopen om half 8 s ochtends. Tja, klant is koning(in)!
  Al met al was het een onvergetelijke reis met een gezellige groep (we spreken nog steeds met elkaar af) en leuke activiteiten!

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 09-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Geweldige reis gehad met een gezellige groep en de meest prachtige uitzichten. Tourguide Maria was ondanks de korte nachtjes een brok enthousiasme. Zou zeker weer een reis via Simi boeken!

 • door Zweden reis (Jongerenreizen 18-25) op 03-07-2015

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was echt een super leuke vakantie, veel gezien en veel gedaan! Echt een supper toffe groep en de leukste reisleiding die je maar kan bedenken.
  Als ik deze reis over moest doen had ik wel graag beter vervoer willen hebben van het vliegveld naar het hotel (6 km lopen of noorse kronen pinnen en met de bus) verder was alles top geregeld!

  Hoi Kornelieke,

  Bedankt voor je reactie. We hebben het nog uitvoerig over het oppikken vanaf het hotel gehad en gezorgd dat dat in de toekomst goed moet gaan. Bedankt voor je review!

 • door () op 08-07-2016

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  leuk - wil weer op vakantie!

  Beviel goed!

 • door Kroatie actief () op 14-08-2019

  image

  9.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb een mega leuke vakantie gehad! Een leuk programma waar je veel van Kroatie kan zien. Ook hadden we genoeg vrije tijd om zelf dingen te gaan doen. We hadden een grote maar gezellige groep met ze alle!

 • door Frankrijk Actief () op 26-07-2019

  image

  8

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Het was een gezellige reis met een leuke groep en leuke activiteiten. Het was een mooie locatie en een gezellige reisleider.

 • door Jongerenreizen Ierland (Jongerenreizen 18-25) op 11-07-2017

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Alles was goed geregeld en de sfeer was erg gezellig.

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenreizen 18-25) op 07-07-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Fantastische rondreis gehad. Het weer niet altijd even goed maar wel de mooiste plekjes bezocht. heel veel wandeltochten, Rondane was heel mooi en de gletsjer een aanrader voor iedereen hoewel het wel mistig was toen wij er waren

  Doordat je veel onderweg bent is het wel een beetje vermoeiend soms

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2017

  image

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Erg fijne begeleiding van wild serbia en vanuit simi de reisleidster. Hele leuke activiteiten en veel lokaal eten waardoor je de cultuur leert kennen. Tenten zijn goed maar slaapmatjes veel te dun en een duidelijlere beschrijving van de plaats en omgeving is belangrijk zoals het vermelden van de elke dag ochtend hike toch van een half uur en elke dag terug hike tocht van een half uur om van en naar het kamp te komen.

 • door Lapland groepsreis Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 17-02-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Woensdag terug gekomen van mijn eerste groepsreis naar lapland. Top ervaring!!!! Alles was goed geregeld en er werd duidelijk gewerkt vanuit het gemak en het oogpunt van de reiziger. Ik heb me nergens druk over hoeven maken en niets hoeven regelen, waardoor ik een onvergetelijke, ontspannen maar ook avontuurlijke vakantie heb gehad.

Over de accommodatie

Tijdens deze groepsreis overnachten we in Hotel Nuevo Savi in Montecatini Terme. Deze plek ligt fijn centraal voor alles wat je gaat beleven tijdens deze groepsreis.

De website van het hotel vind je hier.

Hotel Nuevo Savi is een driesterrenhotel en ligt in de hoofdstraat. Hierdoor zijn terrasjes en restaurants heerlijk snel bereikbaar. Je slaapt op een twee- of vierpersoonskamer. Op basis van de heenweg mag je zelf beslissen met wie je graag een kamer wil delen. Reis je samen met iemand? Geef het dan even aan bij het maken van je boeking. Mannen en vrouwen slapen gescheiden op de hotelkamers, zodat iedereen privacy heeft voor het omkleden.

Faciliteiten en details hotel:

 • De hotelkamers zijn eenvoudig, maar net en comfortabel
 • Iedere kamer heeft airconditioning en een eigen badkamer
 • Deels de kamers beschikken over een balkon
 • Dagelijks ontbijt bij het hotel is inbegrepen bij je reissom 
 • Het hotel heeft een buitenzwembad
 • Beneden heeft het hotel een restaurant en een klein terras

Op minder dan tien minuten loopafstand kun je onder andere Fontana Guidotti (fontein), Piazza del Polopolo (gezellig stukje stad), Basilica Santa Maria Assunta (kerk), Monumento ai Caduti (monument) en Padiglione dei Sali (historisch gebouw) vinden. 

Hieronder zie je twee afbeeldingen van het hotel.

Hotel Nuevo Savi, Montecatini Terme Hotel Nuevo Savi, Montecatini Terme

Over Montecatini Terme

Montecatini Terme is een gezellige stad in het hart van Toscane. Het ligt in het midden van de steden Florence en Pisa (beiden zijn ongeveer 45 kilometer verderop). Ook ligt de stad dichtbij de kunststadjes Siena, San Gimignano en Lucca. Dit maakt het de ideale locatie om te overnachten tijdens een groepsreis door Toscane. 

In Montecatini Terme kun je veel terrasjes en restaurantjes vinden, net als een aantal leuke barretjes. Montecatini Terme staat vooral ook bekend als een thermaalbadplaats, omdat het water een heilzame werking zou hebben. Je kunt hier dan ook negen verschillende spa's vinden, waarvan de Tettuccio Spa de bekendste is. In de zomer zijn de meeste winkels zelfs op zondag en in de avonden geopend, waardoor je tussendoor het programma hier ook prima kunt winkelen. 

Montecatini Terme is het 'nieuwe' stadsgedeelte. Het oude stadsgedeelte heeft Montecatini Alto. Ook dit oude stadsgedeelte gaan we bezoeken tijdens deze groepsreis Italië.

Kaartje groepsreis Italië

In het onderstaande kaartje kun je bekijken wat je allemaal gaat bezoeken tijdens de Italië groepsreis. Je kunt inzoomen op de kaart door te scrollen met je muis. Indien je deze pagina bezoekt op je mobiel kun je inzoomen door twee vingers te gebruiken. Klik vervolgens op een van de punten om meer over een specifieke locatie te lezen. 

Ik reis alleen, ben ik de enige?

Zeker niet. Meestal reist er ongeveer 60% alleen en 40% samen met een vriend, vriendin of een groepje. Ook deze mensen bewust een groepsreis om nieuwe mensen te leren kennen. Je zult merken dat vaak op dag 1 de sfeer er al in zit. Lees meer over de gemiddelde groepssamenstelling.

Welke groepsreizen zijn vergelijkbaar met deze groepsreis?

Groepsreizen die het meest vergelijkbaar met de Italië groepsreis zijn als volgt:

 • Cyprus: 8-daagse relaxvakantie met watersportactiviteiten, geschiedenis en cultuur
 • Griekenland rondreis: 10-daagse rondreis langs de hoogtepunten van Noord-Griekenland

Daarnaast kun je de volgende groepsreizen wellicht ook interessant vinden:

Wanneer is het handig om deze groepsreis te boeken?

We raden je aan om deze groepsreis tijdig te boeken. Niet alleen is tijdig boeken qua prijs vaak gunstiger, ook weet je dan zeker dat je plekje alvast vast ligt. Van Italië is de verwachting dat de reizen al vroegtijdig vol zullen raken.

Wat betekenen de gekleurde bolletjes bij de vertrekdata?

Onder het tabje 'data/prijzen' kun je de vertrekdata vinden. Als er een geel bolletje bij de vertrekdatum staat gaat het om de tien laatste plekken en bij een oranje bolletje om de allerlaatste plekken. Zodoende kun je in de gaten houden of je snel je keuze dient te maken.

Kan ik ook kiezen voor het nemen van een optie?

Als je graag mee wilt met deze groepsreis is het mogelijk om direct een boeking te plaatsen, maar kun je ook kiezen voor het nemen van een optie. Hoe dit precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen. Een optie nemen is vooral handig wanneer je nog vrij moet regelen of als je nog heel even wil nadenken over de groepsreis. Weet je zeker dat je graag mee wilt? Dan kun je een boeking plaatsen. Een boeking is namelijk direct een definitieve boeking.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

Op deze overeenkomst is inderdaad de garantieregeling van SGR van toepassing. Dit betekent dat jouw reissom op het moment dat je boekt volledig gegarandeerd wordt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Je kunt dus nooit je geld kwijt raken. Ook zijn we lid van de ANVR en het Calamiteitenfonds.

Wat zijn praktische zaken om rekening mee te houden?

Als je op vakantie gaat is het altijd handig om even te kijken of je een visum dient aan te vragen, eventuele vaccinaties verplicht zijn of worden aanbevolen, of je een wereldstekker nodig hebt en of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart. Al deze informatie kun je vinden op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen. Voor Italië geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: geen vaccinaties verplicht of aanbevolen (website ggd)
 • Wereldstekker: is nodig (informatie wereldstekker)
 • Paspoort of id-kaart: kan beide
 • Valuta: de Euro
 • Tijdsverschil: geen sprake van
 • Talen: In Italië wordt Italiaans gesproken. Vaak kun je prima met Engels uit de voeten.

Hoe werkt het met vliegen?

Als je mee gaat met de groepsreis Italië vlieg je op basis van een groepsticket naar Florence. Een groepsticket is een vliegticket waarbij we van tevoren al de nodige plekken reserveren en enkel nog jullie gegevens hoeven door te geven. Hierdoor weten we zeker dat we voor iedereen plek hebben in het vliegtuig. Let op: Indien je heel last minute boekt is het niet altijd meer mogelijk om op het groepsticket mee te vliegen. Lees meer over de vliegreis en de groepstickets.

Bij groepstickets heb je vooraf niet altijd een fysiek ticket nodig. Vaak is het voldoende om met je paspoort naar de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij te gaan, dan vinden ze je gegevens in het systeem. Deze informatie ontvang je allemaal in je vertrekinformatie, die je uiterlijk vier weken voor vertrekt ontvangt via Mijn Simi.

Let op: Vergeet niet bij vliegreizen altijd je eerste officiele voornaam aan ons door te geven via het boekingsformulier, exact zoals deze in je paspoort staat. 

Vlieg je voor de eerste keer? Neem dan eens een kijkje op onze pagina vliegen voor de eerste keer. help, hoe werkt dat?

Welke verzekeringen dien ik af te sluiten?

Lees meer over onze kortlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Wat moet ik allemaal meenemen?

Bekijk eens onze supportpagina regelen voor vertrek en kennismaken. Hier kun je een link vinden naar een suggestie paklijst voor de Italië groepsreis, maar ook handige tips over het vliegen, het vooraf online kennismaken met je reisgenoten en dergelijke. Enkele weken voor vertrek ontvang je inloggegevens voor Mijn Simi. Hier kun je je vertrekinformatie en vluchtgegevens vinden. Neem deze goed door en laat de informatie ook achter bij thuisblijvers. 

Verder hoef je enkel nog maar je koffer in te pakken en op tijd op de luchthaven te zijn. Indien je dat leuk lijkt kun je je natuurlijk ook al een beetje inlezen in de plekken die we bezoeken, maar je kunt je uiteraard ook laten verrassen. Heb je meer vragen over de groepsreis? Neem dan vooral contact met ons op. Dit kan via onze social media kanalen, per e-mail en onder kantoortijden ook telefonisch of via de chatfunctie op de website.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie groepsreizen?

Op de hoogte blijven van de avonturen van reizigers, nieuwtjes en nieuwe groepsreizen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief (+/- 6 keer per jaar een mail) en ons volgen op YouTube (voor aftermovies van groepsreizen) en Facebook en Instagram (voor 'live volgen van reisavonturen, reisfoto's en leuke nieuwtjes).

Ik heb een allergie of dieet, in hoeverre kan daar rekening mee worden gehouden?

Je kunt het in het boekingsformulier aangeven als je een dieet volgt of allergieën hebt, dan proberen we hier zo veel mogelijk rekening mee te houden. Indien je hele specifieke allergieën hebt of diëten volgt, kan het raadzaam zijn om wat snacks vanuit Nederland mee te nemen zodat je altijd iets bij je hebt dat je kunt eten. Eet je glutenvrij? Neem dan eens ons pagina door over glutenvrij reizen. Ook erg nuttig overigens als je andere allergieën of diëten hebt.

Ik gebruik medicijnen, heb ik een medische verklaring nodig?

Dat is geheel afhankelijk van welke medicijnen je gebruikt. Je kunt bij je huisarts navragen of je een medische verklaring nodig hebt voor deze bestemming. Vraag de verklaring, indien je deze nodig hebt, tijdig aan. Vergeet daarnaast niet om bijzonderheden aan te geven in het boekingsformulier