Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Kroatie Easy 16-17 jaar
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL SGR ANVR

Kroatie Easy 16-17 jaar

Vanaf 737,50 €

Helaas wordt deze groepsreis dit jaar niet aangeboden. Bekijk onze bestemmingen van dit jaar!

Strand, actie, avontuur en gezelligheid, dat is in het kort onze jongerenreis Kroatie. 11 dagen lang ben je op vakantie met je leeftijdsgenoten.

Vanaf een prachtige camping direct aan het strand ondernemen we van alles en kun je genieten van een unieke jongerenreis met mooi weer, heel veel gezelligheid en een beetje avontuur.

In 2016 en 2017 scoorde deze actieve jongerenreis maar liefst een 9.1 onder onze reizigers. See you at Simi dus!

Tijdens deze actieve strandvakantie verblijf op slechts 30 meter van het strand op een mooie camping aan een straat met cafeetjes, cocktailbars en restaurantjes. De een na grootste stad van Kroatie wacht je op voor een geweldig nachtleven met veel clubs, sfeer en gezelligheid!

Voor wie op zoek is naar een begeleide jongerenreis met de gezelligste Simi-hosts, op een steenworp afstand van het strand en inclusief een groot aantal activiteiten is dit de ideale jongerenvakantie.

Geniet van een echte jongeren groepsreis op 1 van de mooiste plekken van Kroatie. Je kunt in 2017 kiezen uit twee verschillende jongerenreizen (op dezelfde locatie) met elk een eigen reisprogramma.

Behalve aan het strand liggen staan ook verschillende top activiteiten voor je op het programma tijdens deze gezellige jongerenreis. Wil je het programma voor Kroatie Actief zien?

 • Excursies
 • 11 dagen
 • Eenvoudig

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

Highlights van deze jongeren-reis

 • 30 meter van het strand
 • Zeekajakken en snorkelen
 • Mountainbiken
 • Rivertubing
 • Dagexcursie Krka NP
 • en heel veel fun!
Bekijk meer

Waarom met Simi op reis?

 • Kroatie is al jaren de populairste bestemming
 • Deze reis scoort gemiddeld een 9.2 onder reizigers!
 • Top reisleiding
 • Top locatie direct aan het strand
 • Inclusief veel activiteiten
 • Vooraf online kennismaken met je reisgenoten

Dag 1

We vertrekken in de ochtend vanaf onze verschillende opstapplaatsen. De opstaptijd is afhankelijk van de busplanning en is ongeveer vier weken voor vertrek bekend.

Uiteraard reizen we in een comfortabele touringcar met keurmerk van de stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Zo weet je dat je bus goed uitgerust is en voorzien is van alle nodige veiligheidsvoorzorgen. Er zijn altijd minimaal 2 chauffeurs.

Onderweg stoppen we met enige regelmaat om de benen te strekken. 's Avonds zal er gelegenheid zijn om ergens wat uitgebreider te eten, maar houd er rekening mee dat de tijd waarop dit kan afhangt van de rijtijden van de chauffeurs, die moeten voldoen aan de rust- en rijtijden wet.

Dag 2

Na een lange maar hopelijk voorspoedige rit komen we aan in Kroatie, waar we uiteraard eerst genieten van een maaltijd (ontbijt of lunch afhankelijk van tijdstip) en kennismaken met de reisleiding. We leggen de belangrijkste dingen aan je uit, waarna we de tenten indelen en de praktische zaken even regelen. Vervolgens is er tijd om heerlijk te ontspannen, lekker te zwemmen, ergens wat te drinken of de omgeving te verkennen.

In de avond organiseert onze reisleiding een beachvolleybal toernooitje om elkaar nog wat beter te leren kennen. Deelname is uiteraard vrijwillig, maar supergezellig.

Dag 3

Vandaag staat mountainbiken op het programma. Een prachtige tocht door de Kroatische natuur, waar ieder in zijn eigen tempo de tocht kan doen. We maken er een relaxte maar mooie tijd van waarbij we langs prachtige plekjes komen. Zo leer je de omgeving nog iets beter kennen!

In de middag brengen we met de groep een bezoek aan Split centrum. Samen met de reisleiding bekijk je de historische gebouwen waar onder andere gedeelten van Game of Thrones zijn opgenomen. Deze excursie is overigens niet verplicht, je kunt zelf bepalen of je mee gaat.

Dag 4

Vandaag staat rivertubing op het programma. Bij rivertubing ga je in een grote rubberen band de rivier af. Een relaxte activiteit waar je, zeker met de temperaturen in de zomer lekker van afkoelt. Onderweg geniet je van ontzettend mooie landschappen. Daarnaast is het een ideale activiteit om je medereizigers eens om te gooien natuurlijk!  

Kroatie jongeren groepsreizen

Dag 5

Na een paar intensieve dagen met de groep is het prettig om ook even helemaal je eigen gang te kunnen gaan. Vandaag hebben we dan ook niks gepland zodat je heerlijk kunt relaxen, zelf dingen bij kunt boeken of een excursie kunt plannen. Bij de reisleiding kun je altijd terecht voor tips en grote kans dat ze zelf ook wel een aantal dingen bedenken waarbij je eenvoudig aan kunt sluiten.

Dag 6

Zeekajakken en snorkelen. Met zoveel kust om te ontdekken is het leuk om alles eens vanaf het water te bekijken. Met een zeekajak gaan we het water op. Eenmaal aangekomen op een mooi plekje gaan we van hieruit ook snorkelen. Een topactiviteit die helemaal past bij Kroatie.

Jongerenvakanties kroatie

Dag 7

Vandaag brengen we een bezoek aan het prachtige Krka national park. Tijdens deze dagexcursie zul je meer zien van het mooie Kroatie en kun je zwemmend onder de watervallen genieten van deze bijzondere plek!

jongeren-reizen kroatie

Dag 8

Vandaag heb je de keuze om een eigen activiteit in te plannen. In overleg kan er ook met de gehele groep iets gedaan worden. Onze reisleiders hebben leuke idëeen. Populair zijn bijvoorbeeld een excursie naar Bosnië, een jeepsafari in de bergen, ziplinen, paintballen, maar een excursie per boot of een rondtocht zijn ook mogelijk.

Jongerenvakantie kroatie

Dag 9

De eerste en enige echte stranddag. Omdat veel activiteiten maar een gedeelte van de dag in beslag nemen, heb je eigenlijk elke dag wel gelegenheid om naar het strand te gaan (is immers maar 30 meter van je tent af) en lekker te zwemmen. We hebben er daarom voor gekozen om maar 1 echte stranddag in te bouwen. Natuurlijk kun je op deze dag ook allerlei optionele activiteiten doen.
De vrijdagavond is de laatste uitgaans-avond in Split. Natuurlijk maken we er nog een klein feestje van de laatste avond!

Dag 10

De laatste dag van de vakantie alweer. In de ochtend pakken we alvast onze spullen in, maken de tenten weer netjes en ruimen we op. Vervolgens hebben we nog de hele middag om lekker op het strand te liggen.
In de avond vertrekt de touringcar weer richting Nederland (vertrektijd is afhankelijk van aankomsttijd nieuwe groep).

Groepsreis kroatie

Dag 11

Komen we weer terug aan op de verschillende opstapplaatsen.De aankomst-tijd is op een dergelijke afstand enorm afhankelijk van de drukte op de weg. De aankomst-tijd wordt gecommuniceerd via onze facebook-pagina.

Dag 1 -

Waarom met Simi op reis?

 • Kroatie is al jaren de populairste bestemming 
 • Deze reis scoort gemiddeld een 9.2 onder reizigers!
 • Top reisleiding
 • Top locatie direct aan het strand
 • Inclusief veel activiteiten
 • Vooraf online kennismaken met je reisgenoten

We vertrekken in de ochtend vanaf onze verschillende opstapplaatsen.

Uiteraard reizen we in een comfortabele touringcar met keurmerk van de stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Zo weet je dat je bus goed uitgerust is en voorzien is van alle nodige veiligheidsvoorzorgen. Er zijn altijd minimaal 2 chauffeurs.

Onderweg stoppen we met enige regelmaat om de benen te strekken. 's Avonds zal er gelegenheid zijn om ergens wat uitgebreider te eten.

Dag 2 - Dag 2

Na een lange maar hopelijk voorspoedige rit komen we aan in Kroatie, waar we uiteraard eerst genieten van een maaltijd (ontbijt of lunch afhankelijk van tijdstip) en kennismaken met de reisleiding. We leggen de belangrijkste dingen aan je uit, waarna we de tenten indelen en de praktische zaken even regelen. Vervolgens is er tijd om heerlijk te ontspannen, lekker te zwemmen, ergens wat te drinken of de omgeving te verkennen.

In de avond organiseert onze reisleiding een beachvolleybal toernooitje om elkaar nog wat beter te leren kennen. Deelname is uiteraard vrijwillig, maar supergezellig.

Tips:

 • Je kunt op de camping pinnen. Kies hierbij altijd "continue without conversion"
 • Je reisleider is er voor alles wat je kwijt wilt. Zoek ze dus op als er iets is, of dat nu iets praktisch is of iets dat je dwars zit, of iets waar je vragen over hebt. 

Dag 3 -

Vandaag staat mountainbiken op het programma. Een prachtige tocht door de Kroatische natuur, waar ieder in zijn eigen tempo de tocht kan doen. We maken er een relaxte maar mooie tijd van waarbij we langs prachtige plekjes komen. Zo leer je de omgeving nog iets beter kennen!

In de middag brengen we met de groep een bezoek aan Split centrum. Samen met de reisleiding bekijk je de historische gebouwen waar onder andere gedeelten van Game of Thrones zijn opgenomen. Deze excursie is overigens niet verplicht, je kunt zelf bepalen of je mee gaat.

Tips:

 • Zorg dat je voldoende water drinkt overdag. Het kan erg warm worden en je zult de eerste niet zijn die vergeet voldoende te drinken (en te eten)
 • Voor het zwemmen kunnen waterschoentjes praktisch zijn ivm stenen en zeeëgels die soms voorkomen. 

Dag 4 -

Vandaag staat rivertubing op het programma. Bij rivertubing ga je in een grote rubberen band de rivier af.

Een relaxte activiteit waar je, zeker met de temperaturen in de zomer lekker van afkoelt. Onderweg geniet je van ontzettend mooie landschappen. Daarnaast is het een ideale activiteit om je medereizigers eens om te gooien natuurlijk! 

Rivertubing is een activiteit die helemaal past in de relaxte sfeer van Kroatië easy. We worden opgehaald bij de camping en reizen met een transfer naar de rivier, waar we een aantal uur de tijd hebben om rustig stroomafwaarts te gaan in onze banden. 

Je zult onder de indruk zijn van de natuur waar je in terecht komt. Wat Kroatië zo'n topbestemming maakt is namelijk vooral de enorme afwisseling: het ene moment zit je op het strand, het andere moment bevind je je in de bergen. 

Tips:

 • Smeer je goed in vandaag!
 • Samen sta je sterk ;-) 

Dag 5 -

Na een paar intensieve dagen met de groep is het prettig om ook even helemaal je eigen gang te kunnen gaan. Vandaag hebben we dan ook niks gepland zodat je heerlijk kunt relaxen, zelf dingen bij kunt boeken of een excursie kunt plannen. Bij de reisleiding kun je altijd terecht voor tips en grote kans dat ze zelf ook wel een aantal dingen bedenken waarbij je eenvoudig aan kunt sluiten.

Dag 6 -

Zeekajakken en snorkelen. Met zoveel kust om te ontdekken is het leuk om alles eens vanaf het water te bekijken. Met een zeekajak gaan we het water op. Eenmaal aangekomen op een mooi plekje gaan we van hieruit ook snorkelen. Een topactiviteit die helemaal past bij Kroatie.

Dag 7 -

Vandaag brengen we een bezoek aan het prachtige Krka national park. Tijdens deze dagexcursie zul je meer zien van het mooie Kroatie en kun je zwemmend onder de watervallen genieten van deze bijzondere plek!

Dag 8 -

Vandaag heb je de keuze om een eigen activiteit in te plannen. In overleg kan er ook met de gehele groep iets gedaan worden. Onze reisleiders hebben leuke idëeen. Populair zijn bijvoorbeeld een excursie naar Bosnië, een jeepsafari in de bergen, ziplinen, paintballen, maar een excursie per boot of een rondtocht zijn ook mogelijk.

Dag 9 -

De eerste en enige echte stranddag. Omdat veel activiteiten maar een gedeelte van de dag in beslag nemen, heb je eigenlijk elke dag wel gelegenheid om naar het strand te gaan (is immers maar 30 meter van je tent af) en lekker te zwemmen. We hebben er daarom voor gekozen om maar 1 echte stranddag in te bouwen. Natuurlijk kun je op deze dag ook allerlei optionele activiteiten doen.
De vrijdagavond is de laatste uitgaans-avond in Split. Natuurlijk maken we er nog een klein feestje van de laatste avond!

Dag 10 -

De laatste dag van de vakantie alweer. In de ochtend pakken we alvast onze spullen in, maken de tenten weer netjes en ruimen we op. Vervolgens hebben we nog de hele middag om lekker op het strand te liggen. 

In de avond vertrekt de touringcar weer richting Nederland (vertrektijd is afhankelijk van aankomsttijd nieuwe groep).

Deze dag is ideaal om nog wat laatste inkopen te doen, souvenirtjes te shoppen, te relaxen aan het strand en natuurlijk om nog een keer met je hele groep ergens wat te gaan eten. Reserveer dit al wel in de ochtend, dan weet je zeker dat er een plekje is voor de hele groep. 

Tips:

 • Koop nog wat te snacken voor onderweg
 • Neem je slaapzak mee de bus in en gebruik die als hoofdkussen
 • Neem alvast een beetje afscheid van elkaar, met verschillende opstapplaatsen op de terugweg is dat wel eens lastig

Dag 11 -

Komen we weer terug aan op de verschillende opstapplaatsen.De aankomst-tijd is op een dergelijke afstand enorm afhankelijk van de drukte op de weg. De aankomst-tijd wordt gecommuniceerd naar de reizigers. 

Het is pas enkele uren voor aankomst mogelijk een realistische tijd door te geven, zelfs in de laatste uren kan een kleine verstoring op de weg zorgen voor een grote file. Normaalgesproken is de bus tussen 14:00 en 16:00 weer in Duiven en tegen 18:00 in Zwolle, maar die tijden zijn wel onder voorbehoud. 

Tip: 

 • Houd op de terugkomstdag de Simi Facebook pagina even in de gaten. Hier communiceren we de tijden over het algemeen ook. 
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Vertrekgarantie

In 2015, 2016 en 2017 zijn al onze Kroatie jongerenreizen altijd doorgegaan. We gaan er vanuit dat dit in 2018 ook het geval is. 

Waarom met Simi op reis?

 • Toplocatie op viersterrencamping
 • Direct aan het strand
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Inclusief activiteiten
 • Ideale combi van strand en actieve vakantie
 • In zonnig Zuid Kroatië in een levendige omgeving

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar met voldoende beenruimte. Simi Reizen gebruikt alleen touringcars die het keurmerk touringcarbedrijven dragen.
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen. Voor deze jongerenreis zijn dat: beachvolleybal, zeekajakken en snorkelen, mountainbiken, rivertubing, bezoek Krka.
  Optionele activiteiten zijn niet inbegrepen bij de reissom. 
 • 8 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen, tenten en veldbed of slaapmatje. 
 • Verblijfskosten
 • Ontbijt of lunch bij aankomst
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 3.
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Onze reisleiding heeft een receptenboek met goede en makkelijk te bereiden recepten en heeft een actieve rol in het koken en organiseren van deze zaken. Reken op tussen de 5 en 8 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep. 
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Vertrekinformatie

Voor deze jongerenreis Kroatie kun je kiezen uit de volgende opstapplaatsen:

 • Zwolle NS
 • Woerden (NS station)
 • Duiven (BP Tankstation Oldbroeken, A12)

Het is niet mogelijk ergens anders op te stappen.

LET OP: de eerste en laatste vertrekdatum reizen deels met het vliegtuig. Je vliegt hierbij van luchthaven Rotterdam The Hague of vanaf Schiphol. Door deze vluchten veranderen de vertrektijden iets, maar je bent even lang in Kroatie als wanneer je met de bus zou reizen.15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage is gratis inbegrepen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze vlucht.

Voor de groep die op 30 juni vertrekt geldt dat zij op de heenweg zullen vliegen en retour gaan met de touringcar.
Voor de groep die op 2 september terug komt geldt dat zij retour zullen vliegen naar Rotterdam. De heenweg vertrekt met de touringcar. De laatste groep is dus op 2 september terug in Nederland.

Let op: geef zoals gevraagd bij het boeken altijd je voornaam op zoals deze op je id-kaart of paspoort staat. Bij vliegreizen is dit van groot belang. Voorkom extra kosten en geef je voornaam exact door zoals op je reisdocument staat.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen.

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Leeftijdsgroepen

Je reist samen met de andere leeftijdsgroepen in de touringcar naar Kroatie. Dit is een touringcar die speciaal voor Simi rijdt, er zijn dus geen mensen van andere organisaties en dergelijke aanwezig. 

Over het algemeen bestaat de 16-17 groep uit 10 tot 15 personen, maar uiteraard zijn we hierbij afhankelijk van de inschrijvingen. 

Om logistieke redenen zullen sommige activiteiten uitgevoerd worden samen met de andere leeftijdsgroepen. Ter plaatse heeft elke groep zijn eigen kampement met eigen reisleiding en heb je met de andere leeftijdsgroepen niet veel te maken. 

Verblijf

Je verblijft op 4-sterrencamping Stobrec. Deze camping ligt ongeveer 5km van het stadscentrum van Split, de een na grootste stad van het land. Naast de camping ligt een gezellige boulevard en de camping ligt direct aan het strand. 

Je verblijft in een tent voor maximaal 4 personen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden. OP basis van de heenweg kun je beslissen bij wie je in de tent gaat.

Je slaapt op een veldbed of slaapmatje. Deze verzorgen wij. Lange mensen hebben voorrang bij het kiezen van een slaapmatje, omdat voor hen een veldbed niet altijd geschikt is. 

De camping zelf is uitstekend, schoon en er is gratis wifi beschikbaar (van wisselende kwaliteit). In de grote kooktent is ruimte om je apparatuur op te laden. In verband met brandveiligheid is er geen stroom beschikbaar in de slaaptenten. In de praktijk worden de slaaptenten ook uitsluitend gebruikt om te slapen, waarbij in de ochtend veel mensen hun bedje of matje buiten leggen om nog even te kunnen slapen voor de zon te heet wordt. 

Er is een grote kooktent waar ook de tafels en banken staan en waar we maaltijden kunnen bereiden etc. 

Kennismaken

Na je boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je:

 1. Je vertrekinformatie en de opstaptijden zien
 2. Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 3. Je Whatsapp nummer toevoegen en een whatsapp groep starten
 4. Het forum bezoeken en je voorstellen
 5. Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 6. Je reisverzekering nog afsluiten
 7. Je (restant)betaling doen via iDeal

Optionele activiteiten

Er zijn ter plaatse nog een heleboel activiteiten bij te boeken. Waar mogelijk organiseert de reisleiding dit in groepjes, zodat er gekeken kan worden of er nog een extra korting te krijgen is. De prijzen zijn in Kroatische Kuna. 7,5 kuna is ongeveer 1 euro.

Kano-safari - 350 kn per persoon
Canyoning - 350 kn per persoon
Extreem canyoning - 550 kn per persoon
Stand up paddling - 300 kn per persoon
Rotsklimmen - 370 kn per persoon
Bootexcursie eiland Bol - 230 kn per persoon
Zipline - 490 kn per persoon
Plitvice meren excursie - 490 kn per persoon
Mostar (Bosnie) en Medugorje - 510 kn per persoon
Dubrovnik excursie - 490 kn per persoon
Mountainbiken - 280 kn per persoon
Trekking Perun (berg) - 250 kn per persoon
Trekking Mosor - 295 kn per persoon
Rotsklimmen Perun Podstrana - 345 kn per persoon

Uitsluitend op basis van beschikbaarheid. Voor sommige activiteiten is een minimum deelname nodig. Je kunt optionele activiteiten ter plaatse beslissen en afrekenen.

Veiligheid, alcoholbeleid en uitgaan

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Alcoholbeleid 16-17:

In Kroatië gelden dezelfde regels met betrekking tot alcohol als in Nederland.

Omdat het leuk is om 's avonds het nachtleven toch mee te maken zal jullie reisleiding met jullie op pad gaan naar Split. Onze reisleiders zijn geen politie-agenten, maar houden wel een oogje in het zeil.  Dit betekent dat voor de groep van 16-17 jaar elke avond uitgaan in Split er niet in zit, aangezien onze reisleiding ook overdag keihard aan het werk is.

In de directe omgeving van de camping kun je echter ook prima terecht voor een drankje en een gezellige avond als we niet naar het centrum trekken.

Minimumdeelname jongerenreis Kroatië

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 20 personen, verspreid over de verschillende programma's en leeftijdsgroepen.

Indien de groep niet groot genoeg is om afzonderlijke leeftijdsgroepen aan te bieden, dan worden leeftijdsgroepen gecombineerd. Via Mijn Simi kun je dit zien als dit het geval is.

Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is.

Boeken van deze jongerenreis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR.

Het restant van de reissom moet 42 dagen voor vertrek bijgeschreven zijn op onze bankrekening. Via je Simi account kun je eenvoudig online met iDeal betalen. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • door Jongerenreis Kroatie Easy () op 15-07-2018

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Heb een geweldige vakantie gehad hier in split. Superveel leuke mensen ontmoet en de reisleiding was ook super. De busreis was wat minder vanwege het weinig beenruimte en de lange reis, vliegtuig was beter geweest. Ook waren de tenten bloedheet en de bedjes nou niet bepaald comfortabel. Ook waren de regels voor de 18- groep best streng. Hopelijk worden die volgendjaar wat losser. Het is tenslotte een vakantie en geen kamp. Voorderest vrij weinig slechte ervaringen gehad. De activiteiten waren ook erg leuk om te doen. De accomodatie was buiten de tentjes en de bedden ook echt super. Heerlijk genoten en kijk er met veel plezier en gezelligheid op terug.

 • door Jongerenreis Kroatie Easy () op 16-08-2017

  geen foto

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  ik heb het erg naar mijn zin gehad.ik had geweldige reisleiders en mede vakantiegangers mee en de activiteiten waren goed uitgekozen en georganiseerd

 • door Jongerenreis Kroatie Easy () op 16-08-2017

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Net terug van Kroatie easy super een naar mijn zin gehad. De reisleiding stond altijd klaar voor je. Mooi plaatsjes bezocht, en veel leuke activiteiten gedaan!!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy () op 02-08-2016

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige vakantie gehad met simi in Kroatie. We hadden een super groep met super leuke reisleiding! Famke, manon, joyce en mellissa super bedankt jullie waren echt super tof! We hebben echt super vette dingen gedaan zoals raften en kayakken dus deze vakantie ga ik echt nooit meer vergeten!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy () op 11-07-2015

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Top activiteiten gedaan. Superleuke gidsen. Cayoning was helemaal super, raften was wat saai maar wel heel gezellig. Camping lag dichtbij het strand en was super geregeld. Schone douches enzo

  Ik zou nog meer activiteiten willen doen

Camping Stobrec

Onze camping wordt ingesloten door zee aan drie kanten en is een prachtige viersterrencamping, voorzien van alle gemakken. De camping ligt op ongeveer 6 kilometer van het stadscentrum van Split, de een na grootste stad van Kroatië met een bruisend uitgaansleven. Het heerlijke weer maakt je vakantie compleet.

Direct in de omgeving van de camping vind je een aantal kleine supermarkten en iets verder een hele grote. De camping ligt aan een boulevard waar je perfect terecht kunt voor een drankje of iets eenvoudigs te eten. Door de boulevard is er een levendige sfeer. De camping wordt goed beveiligd en is een camping waar maar weinig groepen mogen staan.

Vanaf ons plekje lig je met een paar grote sprongen in zee, wat deze vakantie perfect geschikt maakt voor mensen die behalve actief bezig zijn ook willen genieten van het strand. Zoals de meeste stranden in Kroatie is het strand ook hier kiezel, maar er wordt jaarlijks een groot stuk strand opgespoten zodat zwemmen prettig is. Er is een mooie duikplank en er wordt ter plaatse ontzettend veel georganiseerd.

Faciliteiten camping

 • Direct aan het strand
 • Uitstekend sanitair. Gratis drie keer douchen per dag met bandje
 • Gratis wifi
 • Bar/restaurant en tweede bar aanwezig
 • Supermarktje aanwezig
 • Pinautomaat op de camping (tip: kies altijd continue without conversion!)
 • Fiets/scooterverhuur op de camping
 • Duikcentrum op camping
 • Massage mogelijkheden

Wat is er te doen in Split

Gemiddeld is het in juli en augustus rond de 26 graden, maar temperaturen tussen de 30 en 35 graden zijn geen uitzondering. De mediterrane sfeer van Split en de palmbomen helpen je zeker om een echt zomergevoel te krijgen!

Split zelf heeft veel te bieden. Zo is er een historisch stadscentrum dat nog terug gaat naar de tijd van de Romeinen. Je kunt de stadspoorten bezoeken, het paleis van Diocletanus en veel mooie smalle straatjes door.

Shoppen in Split

Split is daarnaast een moderne, levendige stad met een centrum met leuke winkels. Een aanrader voor degenen die echt willen shoppne is trouwens de grote "Mall of Split" waar je enorm veel winkels hebt. Deze ligt op ongeveer 2 kilometer van onze camping af.

Grote stad

Split is de op 1 na grootste stad van Kroatie. Dat betekent dat er ook van alles georganiseerd wordt. Het meest bekende voorbeeld is wellicht Ultra Europe dat in juli in Split wordt georganiseerd en waar 100.000 jongeren op af komen.

Extra activiteiten

Eigenlijk kun je in en rondom Split van alles doen. Je kunt bijvoorbeeld vanaf de camping enorm veel excursies boeken, bijvoorbeeld naar Bosnie of naar Dubrovnik. Vanuit Split centrum vertrekken ook veel veerboten naar de eilanden rondom Split. In overleg is er veel mogelijk.

Optionele activiteiten

Er zijn ter plaatse nog een heleboel activiteiten bij te boeken. Waar mogelijk organiseert de reisleiding dit in groepjes, zodat er gekeken kan worden of er nog een extra korting te krijgen is. De prijzen zijn in Kroatische Kuna. 7,5 kuna is ongeveer 1 euro.

Kano-safari - 350 kn per persoon
Canyoning - 350 kn per persoon
Extreem canyoning - 550 kn per persoon
Stand up paddling - 300 kn per persoon
Rotsklimmen - 370 kn per persoon
Bootexcursie eiland Bol - 230 kn per persoon
Zipline - 490 kn per persoon
Plitvice meren excursie - 490 kn per persoon
Mostar (Bosnie) en Medugorje - 510 kn per persoon
Dubrovnik excursie - 490 kn per persoon
Mountainbiken - 280 kn per persoon
Trekking Perun (berg) - 250 kn per persoon
Trekking Mosor - 295 kn per persoon
Rotsklimmen Perun Podstrana - 345 kn per persoon

Uitsluitend op basis van beschikbaarheid. Voor sommige activiteiten is een minimum deelname nodig. Je kunt optionele activiteiten ter plaatse beslissen en afrekenen.

Optionele activiteiten boek je rechtstreeks bij de betreffende aanbieder. Deze aanbieders werken niet direct met Simi Reizen samen. Je voert deze activiteiten dus op eigen verantwoordelijkheid uit. Bij onze eigen partners werken we samen en controleren we actief benodigde vergunningen en verzekeringen. Bij overige bedrijven hebben we die mogelijkheid niet. Simi Reizen is geen partij hierin.

Prijzen

Kroatie is een stuk goedkoper dan Nederland. Met name uit eten gaan is goedkoper, voor 12 tot 15 euro kun je prima uit eten. Ook dranken zijn goedkoper dan in Nederland, met prijzen die vaak wel bijna de helft lager zijn. Natuurlijk ben je op reis in een toeristisch gebied dus liggen de prijzen niet meer zo laag als vroeger, maar in ruil daarvoor zit je wel midden in de actie.

Betalen enzo

Je kunt gewoon pinnen op de camping. Ook net buiten de camping vind je nog een pinautomaat. Kies altijd voor "continue without conversion". Dat is altijd goedkoper en zorgt ervoor dat je eigen Nederlandse bank de omrekening van kuna naar euro doet. We raden je aan om gewoon in Kroatie te pinnen in plaats van in Nederland geld te wisselen. Het is een stuk goedkoper en een stuk eenvoudiger.

Onthoud dat je in het buitenland maar 1 keer per 24 uur kunt pinnen in een pin automaat.

In Kroatie betaalt men met de kuna. 7,5 kuna is ongeveer 1 euro (afhankelijk van de wisselkoers).

In winkels kun je over het algemeen gewoon pinnen, in restaurants en cafeetjes zelden tot nooit.

V. Hoe warm is het in Split in de zomer?

A. De gemiddelde maximum-temperatuur is in juni 22 graden, in juli 26 graden en in augustus 25 graden. Dit zijn gemiddelden, vaak is het een stuk warmer, reken op 33 tot 35 graden. Kijk hier voor meer info

V. Ik word dit jaar 16, kan ik dan mee met deze jongerenreis?

Ja, als je in het komend jaar 16 word kun je deze reis boeken. Ben je jonger, dan moet je helaas nog een jaartje wachten.

V. Wat is het beleid met betrekking tot uitgaan? Krijgen we wel vrijheid?

A. In Kroatië gelden dezelfde regels als in Nederland met betrekking tot uitgaan. Een reisleider van Simi Reizen zal altijd meegaan met de leeftijdsgroep 16-18 bij het uitgaan. Dit betekent dus dat je zeker niet elke dag gelegenheid zult hebben om uit te gaan, aangezien onze reisleiders al lange dagen maken. Aan de andere kant: hoe makkelijker het voor onze reisleiding gemaakt wordt, hoe meer zin ze zullen hebben om mee te gaan. Er is minimaal 2x deze vakantie een gelegenheid om goed uit te gaan, de rest gaat in overleg.

Houd er daarnaast rekening mee dat je niet overal binnen zult komen. Hierbij geldt: samen uit, samen thuis. We zoeken dus een plek op waar we gezellig met elkaar kunnen genieten van een leuke avond.

Reisleiders van Simi Reizen zijn geen politie-agenten en zullen zich ook niet zodanig gedragen. Aan de andere kant is de Simi reisleider wel verantwoordelijk voor onze deelnemers. Met goed overleg en een positieve instelling is veel mogelijk.

V. Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de jongerenreis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken. In 2015 zijn alle reizen vrijwel volledig vol geweest. Met name tussen half juli en half augustus kun je erop rekenen dat deze jongerenreizen vol zitten.

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. De samenstelling van de groep is natuurlijk altijd anders, maar over het algemeen kun je zeggen dat onze groepsreizen geboekt worden door actieve jongeren die houden van zon, zee en strand maar niet hele dagen alleen maar uit willen gaan en op het strand willen liggen.

V. Hoe werkt dat met de leeftijdsgroepen?

A. Elke reis is onderverdeeld in leeftijdsgroepen. Natuurlijk gebeurt het regelmatig dat mensen samen op vakantie gaan en in verschillende leeftijdsgroepen vallen. Dat is geen enkel probleem, jullie kiezen dan gewoon voor de jongerenreis die het beste bij jullie past.

A. De samenstelling van de groep is natuurlijk altijd anders, maar over het algemeen kun je zeggen dat onze groepsreizen geboekt worden door actieve jongeren die houden van zon, zee en strand maar niet hele dagen alleen maar uit willen gaan en op het strand willen liggen.

V. Wat moet ik me voorstellen bij de camping?

De camping waar we verblijven in Split is camping Stobrec (klik hier voor de site). Deze camping ligt direct aan het strand en is supergezellig. De plekken zijn schaduwrijk. We hebben op deze camping een kooktent staan en hebben alles gezellig ingericht. Je slaapt met maximaal 4 personen in een tent op fijne veldbedden. Je bent vanaf de camping binnen 1 minuut op het strand voor een heerlijke duik. De camping is aan drie zijden ingesloten door de zee. Bij de camping kun je onder andere bootjes huren.

V. Kun je in Split goed uitgaan?

A. Absoluut! Split is een grote stad met veel uitgaansgelegenheden. Houd er wel rekening mee dat 16-18-jarigen niet overal naar binnen kunnen. De reisleiders houden hier overigens voor deze groep rekening mee.

V. Wat moet ik allemaal meenemen?

A. Belangrijk tijdens deze actieve strandvakantie zijn oude schoenen die nat mogen worden. Ook een slaapzak neem je zelf mee. Daarnaast natuurlijk alles wat je nodig hebt voor een lekkere zomervakantie. We raden een zonnebril zeker aan! Check ook onze paklijst Kroatie.

V. Wij reizen samen/hebben een relatie, kunnen we samen slapen?

A. Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. Vaak kunnen we voor jullie dan een eigen tent regelen. Het is niet mogelijk om na je boeking nog aan te geven dat je samen reist.

V. Waar verblijven we?

A. Onze camping heet camping Stobrec en ligt net buiten Split, pal aan het strand. De camping heeft een restaurant/bar en in de directe omgeving zijn verschillende plekken om uit te kunnen. Met de reisleiding organiseren we natuurlijk ook de stap-avonden naar de beste clubs van Split!

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Houd er rekening mee dat dit geen vrijblijvende mogelijkheid is, maar gewoon onderdeel van onze algemene voorwaarden. Zodra er iets is wat invloed kan hebben op jezelf of de groep is het verplicht dit te melden bij boeking. Zo kunnen wij inschatten of onze reisleiding voldoende ondersteuning kan bieden. In elke groep zit wel iemand met een bijzonderheid, wat geen probleem is zolang we dit weten.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand!

V. Wat is er in de buurt te doen?

A. Kijk eens op deze pagina, daar vind je al wat informatie. Vanaf de camping kun je daarnaast ook vele excursies nog boeken, hoewel ons eigen programma vol genoeg is om geen extra dingen in te hoeven plannen.