Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Kroatie actief 24+
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Kroatie actief 24+

 • 24-39 jaar
 • 11 dagen
 • Normale Moeilijkheid

De regio Dalmatië in het zuiden van Kroatie is prachtig en kent een duizenden jaren oude geschiedenis. Tijdens deze actieve strandvakantie is er gelegenheid genoeg om de regio te verkennen, met als uitvalsbasis een 4-sterrencamping aan het strand inclusief een groot aantal activiteiten die standaard bij de prijs inbegrepen zijn.

Je verblijft tijdens deze afwisselende groepsreis op een prachtige camping direct aan het strand. Deze viersterrencamping beschikt over gratis wifi, goed en schoon sanitair en bevindt zich op slechts 30 meter van het water.

Bij je groepsreis boek je direct een aantal standaard inbegrepen activiteiten. Het grote voordeel hiervan is dat je je medereizigers goed leert kennen op het moment dat je samen activiteiten onderneemt. 

De camping waar we verblijven ligt direct aan het strand. De combi met activiteiten zorgt ervoor dat je én een gezellige groepsreis hebt én een strandvakantie perfect combineert met een actieve vakantie.

Per leeftijdsgroep is er een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig. Door de populariteit van deze groepsreizen is er vaak in april al geen plek meer in de hoogseizoensweken. Wees er dus op tijd bij als je deze vakantie wilt boeken. 

Met deze actieve groepsreis boek je een onvergetelijke vakantie naar een van de mooiste plekken van Europa. Gemiddeld boekt ongeveer 60% van de mensen deze reis solo. Andere mensen boeken samen met een vriend of vriendin. Hierdoor ontstaat altijd een mooie mix van mensen waarmee je de vakantie beleeft.

Split is als een na grootste stad van Kroatië en dankzij de ideale ligging in het zuiden van het land én direct aan de kust, een levendige, afwisselende stad. Je kunt hier prima uitgaan, genieten van het zonnetje, cocktails en hebt daarnaast een actief programma dat inbegrepen is bij je reissom. 

Let op: boek deze reis alleen als je er geen problemen hebt om eventueel met de groep van 18-25 jaar te reizen. Het is moeilijk vooraf te voorspellen hoeveel 24+ reizigers zich aanmelden, dit varieert van 3 tot 20 personen. 

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 826,50 €, 11 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Op naar Kroatië

Combineer een strandvakantie met een actieve vakantie tijdens deze uitermate gezellige groepsreis. Veel activiteiten zijn inbegrepen, maar er is daarnaast ook genoeg ruimte om zelf excursies te plannen, bijvoorbeeld naar Dubrovnik, de Plitvice meren of naar 1 van de vele eilanden voor de kust. In de ochtend vertrekt onze comfortabele touringcar vanaf de verschillende opstapplekken in het land. Simi reist uitsluitend met touringcars die het keurmerk van de Stichting touringcarbedrijven hebben. Onderweg stoppen we regelmatig. We raden je aan voor onderweg een kussen mee te nemen en iets te eten en te drinken. We stoppen in de avond op een plek waar ook avondeten gekocht kan worden. 

Het onderstaande reisprogramma geeft je een beeld van hoe onze jongerenvakantie Kroatie is opgebouwd. Ter plaatse kan de planning soms wat afwijken als dit beter uit komt. Om logistieke redenen kan het voorkomen dat de activiteiten gecombineerd worden uitgevoerd met deelnemers uit de andere leeftijdsgroepen.

Waarom met deze jongerenreis mee?

 • Deze jongeren reis Kroatie scoort al jaren een ruime 9 onder onze reizigers
 • Direct aan het strand
 • Top reisbegeleiding
 • Inclusief veel activiteiten
 • Ideale combi van actief en relaxen

Dag 2 - Relaxen en beachvolleyballen

De volgende ochtend komen we aan in Kroatie. We beginnen onze groepsreis met een gezamenlijke maaltijd (ontbijt of lunch afhankelijk van tijdstip). Zo leer je ook gelijk de reisbegeleiding een beetje kennen en is er even tijd om weer bij te komen van de reis.

Na het kiezen van de tent waarin je wilt slapen is er tijd om zelf te ontspannen. Lekker zwemmen, genieten van een drankje of het verkennen van de omgeving zijn allemaal veelgebruikte mogelijkheden.

In de avond organiseert onze reisbegeleiding een beachvolleybal toernooitje om elkaar nog wat beter te leren kennen. Deelname is uiteraard vrijwillig, maar supergezellig.

Tips:

 • Direct naast de camping ligt een gezellig straatje met barretjes, cafeetjes en restaurant. Een tweetal kleine supermarkten vind je hier ook. 
 • Je kunt aan twee kanten de zee in op de camping. Ons advies is om naar het gedeelte met de duikplank te gaan waar het water dieper is. 
 • Op de aankomstdag zijn veel mensen moe van de reis. Als je deze dag lekker rustig houdt, kun je de rest van je vakantie optimaal genieten.

Dag 3 - Zeekajakken en snorkelen

Vandaag gaan we zeekajakken en snorkelen. We worden vanaf de camping opgehaald en reizen een half uurtje langs de kust naar een prachtige plek vanwaar we gaan zeekajakken en snorkelen. We komen onderweg langs volledig verlaten stranden en unieke plekjes om te genieten van de prachtige natuur. Onderweg stoppen we op superleuke snorkelplekjes. Een avontuurlijke en ontzettend gezellige activiteit! Zie het onderstaande filmpje voor een impressie van deze dag!

Dag 4 - Raften op de Cetina rivier

Raften op het programma! Een ideale eerste kennismaking voor wie niet eerder geraft heeft. Bij het raften dalen we een rivier met stroomversnellingen af. Het raften in Kroatië vindt plaats op de Cetina rivier en is vooral een mooie natuurbeleving. We worden opgepikt vanaf de camping en rijden langs de kust de bergen in naar de plek waar onze tocht begint. 

Hoewel het raften in Kroatië qua intensiteit niet te vergelijken is met het raften op sommige andere plekken, is het een geweldig leuke manier om in de natuur te zijn, gezellig met je groep een activiteit te ondernemen en te zien hoe mooi ook de binnenlanden van Kroatië zijn. Uiteraard werken we samen met ervaren lokale professionals die ons een goede uitleg geven voordat we aan de activiteit deelnemen en ons de juiste materialen hiervoor geven.

 • Tip: Lees voor vertrek de paklijst goed door, daar staat alles in wat je mee moet nemen tijdens je vakantie.
 • Je kunt vooraf al online kennismaken met je reisgenoten door je Whatsappnummer in te vullen in Mijn Simi (inloggegevens krijg je van ons enkele weken voor vertrek). Vervolgens kunnen jullie een Whatsappgroep aanmaken en gezamenlijk genieten van de voorpret! Sommige groepen spreken zelfs al voor vertrek met elkaar af om een leuk uitje samen te ondernemen.

Dag 5 - Vrije dag - optionele activiteiten

Deze dag heb je vrij te besteden. Het levendige Split is een stad met een zeer levendig nachtleven. De vele discotheken en barretjes waar je 's avonds en 's nachts terecht kunt zijn voor zowel locals als toeristen een grote aanrader. Ben je in voor iets actiefs? Dan zijn er tientallen activiteiten die je zelf kunt ondernemen deze dag, bijvoorbeeld:

 • Biking in Split (aanrader) 
 • Jeep Safari
 • Raften 
 • Rotsklimmen
 • Stand up Paddling
 • Bezoek kasteel Game of Thrones

Voor de meeste activiteiten geldt een minimumdeelname. 

Dag 6 - Paintballen!

In de middag staat paintball op het programma. Hiervoor hebben we een fantastisch terrein waarbij we zeker weten dat ook bij jou de adrenaline door het lijf zal gieren. De eerste 100 paintballs zijn op onze kosten, extra paintballs kun je kopen voor ongeveer 5 euro per 100.

De rest van de dag is vrij te besteden. We hebben ervoor gekozen tijdens deze groepsreis voldoende tijd over te laten om ook zelf dingen te kunnen ondernemen, met of zonder je groepsgenoten. Het strand ligt direct aan de camping vast en net buiten de camping vind je een gezellige boulevard met cafeetjes en restaurants. Het centrum van Split ligt op ongeveer 5 kilometer afstand. Met de lokale bus betaal je ongeveer anderhalve euro voor een enkele reis naar het centrum van Split. Ga je 's avonds laat terug, dan is een taxi delen met vier personen het meest gunstig. Je betaalt dan ongeveer 5 euro per persoon. 

In de avond staat de Simi Summer Party op de planning in het thema "Viva Hollandia"! Vergeet dus niet om leuke themakleding mee te nemen! We hebben dit feestje samen met de reizigers van Kroatie Deluxe, dus het wordt een gezellig feestje!

 • Deze groepsreis is erg populair en zit vaak rond april al vol. Maximaal kunnen er 59 deelnemers mee, verspreid over de drie leeftijdsgroepen. Iedere leeftijdsgroep heeft een eigen kampement op de camping.

Dag 7 - Planning naar eigen invulling

Na een paar dagen elke dag een activiteit merken we dat iedereen het wel even relaxed vindt om zelf iets te kunnen ondernemen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in de buurt, van quadrijden tot een game of thrones tour, van jetski's huren tot catamaranzeilen en het bezoeken van unieke natuurparken. Je kunt alles ter plaatse boeken, op basis van beschikbaarheid. Aanraders zijn onder andere het zipline parcours in de bergen, de excursie naar Bosnie, een dagje Dubrovnik of een bezoek aan part-eiland Hvar. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om lekker aan het strand te liggen of ergens een terrasje te pikken. Er is in ieder geval meer dan genoeg te doen in de directe omgeving! 

Wel handig is om te weten dat als je gaat voor een optionele activiteit, je deze zelf ter plekke dient te boeken en rechtstreeks bij de aanbieder kunt betalen. Van de activiteiten die we aanbieden controleren we bij de lokale organisaties ieder jaar op vergunningen. Omdat we hier niet vanaf weten bij optionele activiteiten is deelname hieraan op basis van eigen risico. 

Onder het kopje 'bestemming' vind je een overzicht van activiteiten die onder andere te doen zijn in Split. Een bezoek aan de stad is ook een absolute aanrader!

Dag 8 - Canyoning

Tijd voor nog meer actie! Canyoning is een activiteit die altijd in de smaak valt. Bij canyoning daal je een rivierkloof af. Onderweg klauter je over rotsen, moet je soms sprongen van een aantal meter in het water maken, een stukje abseilen of gebruik maken van natuurlijk uitgesleten rotsen die een soort glijbaan zijn geworden. Een ontzettend leuke, afwisselende activiteit in prachtige natuur! Met de onderstaande video krijg je alvast een impressie!

Dag 9 - Beachday

De eerste en enige echte stranddag. Omdat veel activiteiten maar een gedeelte van de dag in beslag nemen, heb je eigenlijk elke dag wel gelegenheid om naar het strand te gaan (is immers maar 30 meter van je tent af) en lekker te zwemmen. We hebben er daarom voor gekozen om maar 1 echte stranddag in te bouwen. Natuurlijk kun je op deze dag ook allerlei optionele activiteiten doen.

De vrijdagavond is de laatste uitgaans-avond in Split. Natuurlijk maken we er nog een klein feestje van de laatste avond!

Tips:

 • Rondom de camping is van alles te doen en te beleven. 

Dag 10 - 11 Laatste dag en naar huis

De laatste dag van de vakantie alweer. In de ochtend pakken we alvast onze spullen in, maken de tenten weer netjes en ruimen we op. Vervolgens hebben we nog de hele middag om lekker op het strand te liggen. In de avond vertrekt de touringcar weer richting Nederland (vertrektijd is afhankelijk van aankomsttijd nieuwe groep).

De aankomsttijd in Nederland kunnen we nooit vooraf voorspellen. Meestal lukt het om in de loop van de middag iedereen weer af te zetten bij de verschillende opstapplaatsen, maar files en drukte kunnen eenvoudig zelfs op het laatste moment nog voor vertraging zorgen. Via onze facebook-pagina communiceren we de verwachtte aankomsttijd. 

LET OP: hoewel we tijdens onze groepsreizen het volledig programma uitvoeren, kan de volgorde om uiteenlopende redenen wijzigen. 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar met voldoende beenruimte. Deze touringcar rijdt exclusief voor Simi
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Handbagage
 • Beachvolleybal
 • Canyoning
 • Zeekajak & snorkelen
 • Raften
 • Paintball
 • Simi Summer Party
 • 8 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen, tenten en veldbed of slaapmatje. 
 • Verblijfskosten
 • Ontbijt of lunch bij aankomst
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 3.
 • Maaltijden en drankjes. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de 6 en 10 euro per dag, maar er zijn ook groepen die goedkoper of duurder uit zijn, dit hangt samen met wat de groep besluit gezamenlijk in te kopen en hoe vaak er op de camping gegeten wordt. 
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Over deze groepsreis

Deze groepsreis organiseren we vanuit Split in het Zuiden van Kroatie in de regio Dalmatie. Een prachtige omgeving met zon, zee en strand, maar ook veel historie en een ontzettend mooie uitvalsbasis om van alles te ondernemen.

Voor de 24+ groep hebben we op de camping een apart gedeelte gereserveerd. Indien je kiest voor de busreis zul je gedurende de reis samen met de andere leeftijdsgroepen reizen. Bij sommige activiteiten kan het zijn dat je samen met jongeren van 20 jaar en ouder wordt gevoegd, afhankelijk van de hoeveelheid boekingen voor deze reis in deze leeftijdsgroep.

LET OP: in tegenstelling tot veel van onze rondreizen zien we bij de reizen vanaf een vaste locatie vaak dat er minder 24+ boekingen zijn. Boek dus alleen als je er geen grote problemen mee hebt om eventueel ook met mensen tussen de 18 en 25 jaar te reizen. 

We raden je aan tijdig te boeken, deze jongerenreis zit vaak snel vol.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen.

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Vertrekinformatie

Het aantal opstapplaatsen hebben we zoveel mogelijk beperkt. Het is een lange busrit en voor de mensen die als eerste opstappen is het vervelend om vervolgens nog uren kwijt te zijn aan het onderweg oppikken van mensen. Zo snel mogelijk richting Kroatie, dat is het idee.

Je kunt je opstapplaats nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen.

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) - 07:45
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen - 09:15
 • Eindhoven (John F. Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop, bij Flying Pins) - 10:30

Je dient uiteraard zelf tijdig aanwezig te zijn op de opstapplaats. 

Het is niet mogelijk ergens anders op te stappen.

Let op: De opstapplaatsen staan vast, maar de vertrektijden kunnen door omstandigheden gewijzigd worden. Controleer altijd een dag voor vertrek daarom goed je vertrekinformatie. Deze kun je terugvinden in Mijn Simi.

Veiligheid, alcoholbeleid en uitgaan

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Houd er rekening mee dat je een georganiseerde groepsreis boekt. Hoewel je volledig vrij bent in wat je doet en wanneer vinden we het prettig als je de reisbegeleiding even laat weten wat de plannen zijn (als je bijvoorbeeld een dagexcursie wilt maken) en hoe ze je kunnen bereiken als het nodig is en andersom.

Alcohol is geen probleem. Wel verwachten we dat je het ook voor je medereizigers en reisbegeleiding leuk en gezellig houdt. Je boekt immers een groepsreis.

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je:

 1. Je vertrekinformatie en de opstaptijden zien
 2. Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 3. Je Whatsapp nummer toevoegen en een whatsapp groep starten
 4. Het forum bezoeken en je voorstellen
 5. Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 6. Je reisverzekering nog afsluiten
 7. Je (restant)betaling doen via iDeal

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 20 personen, verspreid over de verschillende programma's en leeftijdsgroepen. Maximaal kunnen er 59 deelnemers mee, verspreid over de verschillende leeftijdsgroepen.

Indien de groep niet groot genoeg is om afzonderlijke leeftijdsgroepen aan te bieden, dan worden leeftijdsgroepen gecombineerd. Via Mijn Simi kun je dit zien als dit het geval is.

Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is.

Boeken van deze vakantie

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR. Het restant van de reissom betaal je uiterlijk 42 dagen voor vertrek. 

Visum en andere vereisten

Je kunt naar Kroatië reizen met je ID-kaart of paspoort. Controleer voor vertrek of je paspoort of ID_kaart nog geldig is. In de bus noteren we je documentnummer om de grensovergang te bespoedigen. Tevens zal de camping dit registreren. 

Er gelden geen verplichte vaccinaties voor Kroatië. DTP wordt aangeraden voor de meeste landen in Europa en buiten Europa. 

Maaltijden

Ter plekke is het makkelijk om met je groep ervoor te kiezen om een groepspot aan te maken voor inkopen van het eten en eventueel ook het drinken voor het ontbijt en de lunch. Dan legt iedereen hetzelfde bedrag in en dan kan iemand uit de groep bijhouden hoeveel er wordt uitgegeven hieraan.

De reisbegeleider zal iedere ochtend bij het ontbijt een intekenlijst rond laten gaan voor het avondeten. Hierop kun je aangeven of je met de groep mee eet of zelf ergens zelfstandig om met een klein groepje ergens gaat eten. Je kunt dus per avond zelf kiezen wat je doet en als je mee eet hier afzonderlijk voor betalen. Als je niet mee eet hoef je dus niet aan deze maaltijd mee te betalen, omdat per keer wordt gekeken naar de intekenlijst. Hoe meer mensen mee eten, hoe gezellig en goedkoper natuurlijk! Voor het koken zullen we groepjes maken, zodat iedereen een keer aan de beurt komt. Dit doen we overigens ook voor de andere campingtaakjes. Dat hoort er ook bij als je mee gaat op campingreis en zodoende kunnen we het eerlijk verdelen.

Gemiddeld kun je, als je volledig op de camping mee eet, ongeveer rekenen op een bedrag tussen de 6 en 10 euro dat je per dag uitgeeft aan eten en drinken. Natuurlijk is dit een beetje afhankelijk van jullie wensen als groep.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan museau en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

Vanaf 2 januari 2022 kun je onderstaande reizen boeken. We verwachten dat een aantal reizen die dag direct vol zullen zitten. Wil je er tijdig bij zijn? Geef dan je e-mailadres door, dan geven we je tijdig een seintje dat je kunt boeken.

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Do 30-06-2022
  Zo 10-07-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  799,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Vr 08-07-2022
  Ma 18-07-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  799,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Za 16-07-2022
  Di 26-07-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  799,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Zo 24-07-2022
  Wo 03-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  799,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Ma 01-08-2022
  Do 11-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  799,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Di 09-08-2022
  Vr 19-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  799,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Wo 17-08-2022
  Za 27-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  799,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Do 25-08-2022
  Zo 04-09-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  799,00 €

 

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 05-09-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super georganiseerd, leuke reisbegeleiding, toffe activiteiten!

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 28-08-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wat een topvakantie!

  Dit is de kans om alleen op vakantie te gaan maar je niet alleen te hoeven voelen, je leert heel gemakkelijk andere mensen kennen want zij zijn ook allemaal alleen. Houd je van een sportieve vakantie dan zit je helemaal goed bij kroatie actief. Er zal ook ruimte zijn om te ontspannen aan het strand of aan het zwembad.

  Als je twijfelt om te gaan, niet doen! gewoon boeken! je gaat er geen spijt van krijgen

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 28-08-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Eerste reis met simi, goeie reisleiding, fijne accommodatie, leuke groep, leuke activiteiten. Voor de eerste keer is dit me zo onwijs goed bevallen, dat ik zeer zeker volgend jaar weer mee ga.
  Super organisatie, denken fijn met je mee, super dat alles geregeld is kwa activiteiten, fijne en goede accommodatie, in 1 woord beviel het me onwijs goed

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 28-08-2021

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een fantastische vakantie, die volledig geregeld is.

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 28-08-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Reis zou ik aanraden vanwege de meeste activiteiten en de groepsleiding. Er zijn namelijk verschillende dingen die je kan doen, wat het leuk maakt. En m.i ook de groep waar mee ik gereist heb.

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 09-07-2020

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Weer een geweldige reis gehad voor de 4e keer met met SIMI. Dit jaar de Kroatie actief reis gemaakt. Van 9 juli tot 19 juli. Vooral de reisleiding Femke en marrisa, waren top, ondanks dat het hun eerste reis was was alles goed gereld , en leek het alsof ze het al jaren hadden gedaan. Mocht je twijfelen over deze reis omdat het 1600 km met de bus is, laat je daar niet door afschrikken. Is zo voorbij omdat je met alleen maar leuker mensen deze reis maakt. Je houd er garandeert vrienden en herinneringen voor het leven aan over.

  Ook is de rest allemaal goed gereld goede camping, lekker aan het strand. Mooi zwembad en goede toilet voorzieningen. Altijd schoon en netjes.

  het uitgaan als je dat wilt. Is dat goed te doen 10 minuten met de bus, of Uber naar Split. En de rest van de activiteiten zijn goede georganiseerd met goede gidsen en materiaal.

  Dus deze reis is zoiezo een aanrader voor iedereen die een mix zoekt tussen actief en lekker ontspannen.

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 22-08-2019

  7.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Hele mooie vakantie gehad met veel leuke activiteiten. Leuke reisleiders. Super gezellige groep. Veel gelachen en mooie dingen gezien. Al met al helemaal top.

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 22-08-2019

  7.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Naar Kroatie geweest met 60 man waarvan 30 in onze leeftijdsgroep 18-22. Sven en Sebas waren super leuke reisleiders en we hadden een leuke groep , heel gezellig gehad. Activiteiten waren goed georganiseerd en er was nog genoeg vrije tijd voor jezelf.
  De busreis is lang en de beenruimte viel tegen maar het is prima te doen.
  Al met al, een leuke goed georganiseerde vakantie!

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 06-08-2019

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb enorm genoten van de vakantie! Het programma bevat leuke activiteiten en biedt daarnaast mogelijkheden genoeg om ook nog zelf dingen te ondernemen. De reisleiding creeerde een hele gezellige sfeer en stond altijd voor iedereen klaar.

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 21-07-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Zeer gezellige groep, goede reisleiding en hele leuke activiteiten

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 05-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een erg leuke vakantie, veel nieuwe mensen ontmoet & alles was goed georganiseerd via de organisatie. Zeker een aanrader

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 16-08-2018

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een zeer prettige vakantie gehad met veel leuke activiteiten. 
De reisleiding was zeer vriendelijk en duidelijk.

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 16-08-2018

  7

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Leuke groep mensen, goede reisleiding. Ze regelde problemen netjes en zodat de meeste mensen tevreden waren. Ze mengde zich gezellig onder de groep. Leuke activiteiten. Ik vond het in het algemeen goed geregeld.

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 24-08-2017

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  k ben mee geweest met de groepsreis Kroatie actief van Simi reizen. Dit was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis mee ging, ik heb deze reis alleen geboekt. Ik vond het allemaal erg spannend, veel nagekeken en veel nagedacht of ik dit wel moest doen. Maar achteraf vraag ik me af waar ik me zo druk om gemaakt had. De reis was echt geweldig. We hebben heel veel activiteiten gedaan, hadden super mooi weer, een goede accommodatie met mooie tenten en schoon sanitair. Dan de groep, die was echt geweldig, gelijk toen ik de bus in stapten was er al een klik en hebben de hele reis een geweldige tijd gehad met elkaar, van onbekenden naar echte vriendschappen. En last but not least de reisleiding Sanne en Pascale zonder deze twee dames was de reis niet geweest zoals hij was, je kon altijd bij ze terecht als er wat was, alles was altijd goed en op tijd geregeld, en niet te vergeten de stickers en de glitterpennen maar ook de karaoke busritten :D super gezellig. Toppers! Bedankt voor deze fijne vakantie!!

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 29-06-2017

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Heerlijke sportieve vakantie achter de rug.

  Er waren leuke activiteiten georganiseerd door Simi op mooie en bijzondere locaties. Een geweldige nieuwe groep mensen leren kennen die allemaal bij gedragen hebben aan een onvergetelijke vakantie! Verder kan ik ook alleen maar met lof praten over de reisleiding, twee energie volle enthousiaste begeleiders die met iedereen rekening hielden en ervoor zorgde dat iedereen een top vakantie heeft gehad

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 18-08-2016

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Split is een mooie locatie om op vakantie te gaan. Een oude stad aan zee waar van alles te doen is. De activiteiten die bij deze vakantie zijn gepland zijn in en rondom deze stad.

  De bussen zijn erg luxe en de chauffeurs rijden veilig en zijn erg vriendelijk. Slapen in de bus is altijd vervelend maar te doen. Er wordt met enige regelmaat gestopt om even de benen te strekken.

  De camping is ruim opgezet. Het terrein wordt goed onderhouden en de douche-/toiletvoorzieningen zijn in erg nette staat.

  De reisleiding is vriendelijk en duidelijk over wat wel en niet mag. Ze zijn erg meedenkend.

  Voor iemand die een actieve vakantie zoekt met gelegenheid tot het doen van eigen activiteiten is dit een zeer geschikte vakantie.

  Split is een mooie locatie om op vakantie te gaan. Een oude stad aan zee waar van alles te doen is. De activiteiten die bij deze vakantie zijn gepland zijn in en rondom deze stad.

  De bussen zijn erg luxe en de chauffeurs rijden veilig en zijn erg vriendelijk. Slapen in de bus is altijd vervelend maar te doen. Er wordt met enige regelmaat gestopt om even de benen te strekken.

  De camping is ruim opgezet. Het terrein wordt goed onderhouden en de douche-/toiletvoorzieningen zijn in erg nette staat.

  De reisleiding is vriendelijk en duidelijk over wat wel en niet mag. Ze zijn erg meedenkend.

  Voor iemand die een actieve vakantie zoekt met gelegenheid tot het doen van eigen activiteiten is dit een zeer geschikte vakantie.

Camping Stobrec

Onze camping (klik hier voor de site) wordt ingesloten door zee aan drie kanten en is een prachtige viersterrencamping, voorzien van alle gemakken. De camping ligt op ongeveer 6 kilometer van het stadscentrum van Split, de een na grootste stad van Kroatië met een bruisend uitgaansleven. Het heerlijke weer maakt je vakantie compleet.

Direct in de omgeving van de camping vind je een aantal kleine supermarkten en iets verder een hele grote. De camping ligt aan een boulevard waar je perfect terecht kunt voor een drankje of iets eenvoudigs te eten. Door de boulevard is er een levendige sfeer. De camping wordt goed beveiligd en is een camping waar maar weinig groepen mogen staan.

Vanaf ons plekje lig je met een paar grote sprongen in zee, wat deze vakantie perfect geschikt maakt voor mensen die behalve actief bezig zijn ook willen genieten van het strand. Zoals de meeste stranden in Kroatie is het strand ook hier kiezel, maar er wordt jaarlijks een groot stuk strand opgespoten zodat zwemmen prettig is. Er is een mooie duikplank en er wordt ter plaatse ontzettend veel georganiseerd.

De camping beschikt over gratis wifi (je ontvangt van ons een toegangscode), gratis douches en een zwembad (tegen betaling).

De plekken zijn schaduwrijk. We hebben op deze camping een kooktent staan en hebben alles gezellig ingericht. Je slaapt met maximaal 4 personen in een tent op fijne veldbedden. Een slaapzak dien je wel zelf mee te nemen en eventueel een kussen.

Op de camping zelf kun je daarnaast allerlei extra dingen doen zoals massages, yoga, maar ook kun je prima terecht in het restaurant op de camping. Het centrum van Split ligt op ongeveer 5 kilometer en is met de lokale bus voor anderhalve euro te bereiken. Mocht je uitgaan, dan is een taxi terug (gedeeld) ongeveer 5 euro per persoon.

Reis je samen en heb je een relatie? Geef dit dan vooraf door, vaak kunnen we nog wel een eigen tent regelen (kunnen we niet garanderen).

Faciliteiten camping

 • Direct aan het strand
 • Uitstekend sanitair. Gratis drie keer douchen per dag met bandje
 • Gratis wifi
 • Bar/restaurant en tweede bar aanwezig
 • Supermarktje aanwezig
 • Pinautomaat op de camping (tip: kies altijd continue without conversion!)
 • Fiets/scooterverhuur op de camping
 • Duikcentrum op camping
 • Massage mogelijkheden

Het weer in Split

Gemiddeld is het in juli en augustus rond de 26 graden, maar temperaturen tussen de 30 en 35 graden zijn geen uitzondering. De mediterrane sfeer van Split en de palmbomen helpen je zeker om een echt zomergevoel te krijgen!

Te doen in Split

Split zelf heeft veel te bieden. Zo is er een historisch stadscentrum dat nog terug gaat naar de tijd van de Romeinen. Je kunt de stadspoorten bezoeken, het paleis van Diocletanus en veel mooie smalle straatjes door.

Uitgaan in Split

Split is een ontzettend leuke stad om uit te gaan. Heb je geen zin om echt op pad te gaan, dan is de boulevard voor de camping ideaal om even iets te drinken. Wil je echt uit, dan is Split centrum een aanrader. Rond middernacht verplaatst het nachtleven zich naar het Bacvice strand, waar ook alle grote clubs liggen.

De vroege avond breng je door in bars als Fluid, Ghetto of Puls in het oude centrum van de stad.

Later op de avond kun je het beste terecht bij O'Hara, Club Equador, de Vanilla Club of Hemmingway.

Taxi's

Als je uit geweest ben zul je op de terugweg nagenoeg altijd een taxi delen met een aantal personen. Ga niet alleen in een taxi terug, dat is net als in alle andere landen op de wereld niet altijd handig. Spreek voor je vertrekt een vaste prijs af voor het vervoer naar de camping. Betaal niet meer, ook niet als de taxi-chauffeur erom vraagt.

Shoppen in Split

Split is daarnaast een moderne, levendige stad met een centrum met leuke winkels. Een aanrader voor degenen die echt willen shoppne is trouwens de grote "Mall of Split" waar je enorm veel winkels hebt. Deze ligt op ongeveer 2 kilometer van onze camping af.

Grote stad

Split is de op 1 na grootste stad van Kroatie. Dat betekent dat er ook van alles georganiseerd wordt. Het meest bekende voorbeeld is wellicht Ultra Europe dat in juli in Split wordt georganiseerd en waar 100.000 jongeren op af komen.

Extra activiteiten

Eigenlijk kun je in en rondom Split van alles doen. Je kunt bijvoorbeeld vanaf de camping enorm veel excursies boeken, bijvoorbeeld naar Bosnie of naar Dubrovnik. Vanuit Split centrum vertrekken ook veel veerboten naar de eilanden rondom Split. In overleg is er veel mogelijk.

Optionele activiteiten

Je kunt ter plaatse nog een groot aantal activiteiten zelf bijboeken. Extreme canyoning is een activiteit die enorm in de smaak valt bij alle reizigers die dit gedaan hebben. 7,5 kuna is ongeveer 1 euro. De prijzen kunnen tijdens de zomer gewijzigd zijn, dit zijn de tarieven die bij ons bekend zijn van de vorige zomer.

Kano-safari - 350 kn per persoon
Canyoning - 350 kn per persoon
Extreem canyoning - 550 kn per persoon
Stand up paddling - 300 kn per persoon
Rotsklimmen - 370 kn per persoon
Bootexcursie eiland Bol - 230 kn per persoon
Zipline - 490 kn per persoon
Plitvice meren excursie - 490 kn per persoon
Dubrovnik excursie - 490 kn per persoon
Mountainbiken - 280 kn per persoon
Trekking Perun (berg) - 250 kn per persoon
Trekking Mosor - 295 kn per persoon
Rotsklimmen Perun Podstrana - 345 kn per persoon

Uitsluitend op basis van beschikbaarheid. Voor sommige activiteiten is een minimum deelname nodig. Je kunt optionele activiteiten ter plaatse beslissen en afrekenen. Prijzen zijn een benadering en kunnen ter plaatse afwijken.

Optionele activiteiten boek je rechtstreeks bij de betreffende aanbieder. Deze aanbieders werken niet direct met Simi Reizen samen. Je voert deze activiteiten dus op eigen verantwoordelijkheid uit. Bij onze eigen partners werken we samen en controleren we actief benodigde vergunningen en verzekeringen. Bij overige bedrijven hebben we die mogelijkheid niet. Simi Reizen is geen partij hierin.

Prijzen

Kroatie is een stuk goedkoper dan Nederland. Met name uit eten gaan is goedkoper, voor 12 tot 15 euro kun je prima uit eten. Ook dranken zijn goedkoper dan in Nederland, met prijzen die vaak wel bijna de helft lager zijn. Natuurlijk ben je op reis in een toeristisch gebied dus liggen de prijzen niet meer zo laag als vroeger, maar in ruil daarvoor zit je wel midden in de actie.

Betalen enzo

Je kunt gewoon pinnen op de camping. Ook net buiten de camping vind je nog een pinautomaat. Kies altijd voor "continue without conversion". Dat is altijd goedkoper en zorgt ervoor dat je eigen Nederlandse bank de omrekening van kuna naar euro doet. We raden je aan om gewoon in Kroatie te pinnen in plaats van in Nederland geld te wisselen. Het is een stuk goedkoper en een stuk eenvoudiger.

Onthoud dat je in het buitenland maar 1 keer per 24 uur kunt pinnen in een pin automaat.

In Kroatie betaalt men met de kuna. 7,5 kuna is ongeveer 1 euro (afhankelijk van de wisselkoers).

In winkels kun je over het algemeen gewoon pinnen, in restaurants en cafeetjes zelden tot nooit.

Hoe werkt dat met de leeftijdsgroepen?

Je kunt de groepsreis Kroatië boeken in twee verschillende leeftijdsgroepen, de 18-25 jarigen groep en de 24-39 jarigen groep. Beide leeftijdsgroepen hebben een eigen kampement op de camping. Vanwege praktische redenen kan het zo zijn dat bij sommige activiteiten de leeftijdsgroepen worden gecombineerd. Je reist samen met mensen uit beide leeftijdsgroepen in de bus naar locatie. Reis je samen met een vriend, vriendin of groepje en vallen jullie in verschillende leeftijdsgroepen? Dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Jullie kunnen dan gewoon kiezen voor de jongerenreis leeftijdsgroep die het beste bij jullie past.

Wat voor mensen boeken deze groepsreis?

De samenstelling van iedere groep is natuurlijk altijd een beetje anders, maar over het algemeen kun je zeggen dat onze groepsreizen geboekt worden door actieve jongeren die houden van zon, zee en strand maar niet hele dagen alleen maar uit willen gaan en op het strand willen liggen. Natuurlijk horen één of meerdere avondjes uit er zeker bij, maar mensen die Kroatië Actief boeken willen ook graag het één en ander ondernemen tijdens hun groepsreis.

Wat moet ik me voorstellen bij de camping?

De camping waar we verblijven in Split is camping Stobrec (klik hier voor de site) en ligt net buiten Split. De camping heeft een restaurant/bar en in de directe omgeving zijn verschillende plekken om uit te kunnen. Met de reisbegeleiding organiseren we natuurlijk ook de stap-avonden naar de beste clubs van Split! De camping is super gezellig en de plekken zijn schaduwrijk. We hebben op deze camping een kooktent staan en hebben alles gezellig ingericht. Je slaapt met maximaal 4 personen in een tent op fijne veldbedden of matjes. Je bent vanaf de camping binnen 1 minuut op het strand voor een heerlijke duik. De camping is aan drie zijden ingesloten door de zee. Bij de camping kun je onder andere bootjes huren.

Kun je in Split goed uitgaan?

Absoluut! Split is een grote stad met veel uitgaansgelegenheden. In onze beste plekken om uit te gaan in Split blog kun je meer lezen over de verschillende uitgaansgelegenheden en geven we tips voor leuke barretjes en clubs. Je kunt hier ook de adressen en openingstijden bij zien staan, net als een kaartje, ideaal om er even bij te pakken tijdens je groepsreis Kroatië!

Wat is het beleid met betrekking tot uitgaan? Krijgen we wel vrijheid?

Uitgaan is natuurlijk mogelijk. Ook als je een extra excursie wilt boeken of ergens naartoe wilt is dat over het algemeen geen probleem. Wel vragen we je om dingen goed te overleggen met de reisbegeleiding zodat ze weten waar je bent en wat de plannen zijn. Ook vragen we je om helder en fit bij de activiteiten aanwezig te zijn.

Wat is er verder in de buurt te doen?

In verschillende blog artikelen geven we suggesties voor leuke dingen in de omgeving, zoals onze blogs over Split als reisbestemming en alles over de Kroatië jongerenreizen (met ook diverse tips voor in de omgeving zoals een Game of Thrones filmlocatie). Vanaf de camping kun je daarnaast ook vele excursies nog boeken, hoewel ons eigen programma vol genoeg is om geen extra dingen in te hoeven plannen.

Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de jongerenreis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken. De afgelopen jaren zijn alle reizen vrijwel volledig vol geweest. Met name tussen half juli en half augustus kun je erop rekenen dat deze jongerenreizen vol zitten. Indien bij je favoriete vertrekdatum een geel bolletje staat, hebben we nog 10 plekken vrij. Bij een oranje bolletje is het wel echt tijd om de knoop door te hakken, dan gaat het namelijk om de 1 tot 3 laatste plekken. 

Kan ik ook een optie nemen op deze groepsreis?

Als je graag mee wilt met deze groepsreis is het mogelijk om direct een boeking te plaatsen, maar kun je ook kiezen voor het nemen van een optie. Hoe dit precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen. Een optie nemen is vooral handig wanneer je nog vrij moet regelen of als je nog heel even wil nadenken over de groepsreis. Weet je zeker dat je graag mee wilt? Dan kun je een boeking plaatsen. Een boeking is namelijk direct een definitieve boeking.

Wat gebeurt er als mijn reis niet door kan gaan? 

Als we noodgedwongen je reis moeten annuleren, kun je je reis altijd omboeken naar een andere vertrekdatum of bestemming. De enige keer waar dit voorgekomen is, is in 2020 als gevolg van de corona-pandemie. We proberen altijd de kans enorm te beperken door de vertrekdata tactisch te kiezen. Daarnaast krijgen we altijd nog redelijk wat last minute boekingen. Meer informatie kun je vinden op onze pagina geboekt, en nu?.

Zijn er kluisjes aanwezig op de camping?

Helaas zijn er geen kluisjes beschikbaar. We raden het meenemen van waardevolle spullen zoveel mogelijk af. Hoewel er vrijwel altijd iemand bij de tenten aanwezig zal zijn is het bewaren en goed wegstoppen van je spullen je eigen verantwoordelijkheid. Bij de meeste activiteiten is er wel een mogelijkheid om waardevolle spullen tijdelijk te bewaren.

Wat zijn praktische zaken waar ik rekening mee dien te houden?

Als je op vakantie gaat is het altijd handig om even te kijken of je een visum dient aan te vragen, eventuele vaccinaties verplicht zijn of worden aanbevolen, of je een wereldstekker nodig hebt en of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart. Al deze informatie kun je vinden op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen. Voor Kroatië geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: geen vaccinaties verplicht, DTP aanbevolen, persoonsgebonden adviezen (website ggd)
 • Wereldstekker: niet nodig (informatie wereldstekker)
 • Paspoort of id-kaart: kan beide
 • Valuta: de Kroatische Kuna (informatie wisselkoers)
 • Tijdsverschil: geen sprake van
 • Talen: In Kroatië wordt Kroatisch gesproken. Vaak kun je prima met Engels uit de voeten.

Kan ik ter plekke geld opnemen?

Ter plekke zijn in Stobrec meerdere pinautomaten. De reisleider zal jullie vertellen waar je deze kunt vinden. Wisselen in Nederland is dus niet noodzakelijk (en is veel duurder). 1 Euro is ongeveer 7,50 Kuna. Betalen met een bankpas is goedkoper dan met een creditcard. Houd er rekening mee dat banken een klein bedrag aan transactiekosten rekenen.

Meestal betaal je +/- 1,20 procent transactiekosten bij betalen met je bankpas in een winkel (1,20 Euro bij een product van 100 Euro) en +/- 4 procent bij het opnemen van geld bij een pinautomaat (4 Euro bij een opname van 100 Euro). Je kunt eventueel bij je bank de meest recente transactiekosten navragen. Bekijk ook eens onze kosten ter plekke Kroatië pagina.

Hebben jullie meer informatie over de activiteiten die we gaan ondernemen?

Niet iedereen is bekend met alle activiteiten die we gaan ondernemen. Meer uitleg over de activiteiten kun je vinden op onze canyoning pagina, rafting pagina en algemene activiteiten pagina.

Hoe warm is het in Split en Stobrec in de zomer?

De gemiddelde maximum-temperatuur is in juni 22 graden, in juli 26 graden en in augustus 25 graden. Dit zijn gemiddelden, vaak is het een stuk warmer, reken op 33 tot 35 graden. Kijk hier voor meer info.

Wij reizen samen/hebben een relatie, kunnen we samen slapen?

Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. Vaak kunnen we voor jullie dan een eigen tent regelen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden, tenzij je aangeeft als stelletje te reizen. Voor stelletjes hebben we een beperkt aantal 2-persoonstenten (helaas geen garantie). Het is niet mogelijk om na je boeking nog aan te geven dat je samen reist.

Wat moet ik allemaal meenemen?

Belangrijk tijdens deze actieve strandvakantie zijn oude schoenen die nat mogen worden. Ook een slaapzak neem je zelf mee. Daarnaast natuurlijk alles wat je nodig hebt voor een lekkere zomervakantie. We raden een zonnebril zeker aan! Check ook onze paklijst Kroatie.

Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Houd er rekening mee dat dit geen vrijblijvende mogelijkheid is, maar gewoon onderdeel van onze algemene voorwaarden. Zodra er iets is wat invloed kan hebben op jezelf of de groep is het verplicht dit te melden bij boeking. Zo kunnen wij inschatten of onze reisbegeleiding voldoende ondersteuning kan bieden. In elke groep zit wel iemand met een bijzonderheid, wat geen probleem is zolang we dit weten.

Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand!

Kan ik verzekeringen afsluiten via Simi?

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Welke groepsreizen zijn vergelijkbaar met deze groepsreis?

Groepsreizen die het meest vergelijkbaar met de Kroatië groepsreis zijn als volgt:

 • Cyprus: 8-daagse relaxvakantie met watersportactiviteiten, geschiedenis en cultuur
 • Kroatië Deluxe: de 'luxere' 8-daagse versie van deze groepsreis, iets minder actief, iets meer relaxen
 • Spanje Actief: 9-daagse groepsreis met inbegrepen activiteiten in de bergen en relaxtijd aan het strand

Daarnaast kun je de volgende groepsreizen wellicht ook interessant vinden:

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie groepsreizen?

Op de hoogte blijven van de avonturen van reizigers, nieuwtjes en nieuwe groepsreizen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief (+/- 6 keer per jaar een mail) en ons volgen op YouTube (voor aftermovies van groepsreizen) en Facebook en Instagram (voor 'live volgen van reisavonturen, reisfoto's en leuke nieuwtjes).

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Kroatië en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona.