Samenstelling afgelopen jaar

53%
47%
Gem. leeftijd 2017: 0 jaar

Kroatie Split Appartementen

Wil je wel op jongerenreis, maar hecht je ook waarde aan een eigen douche en wil je meer zelf bepalen wat je doet? Dan is onze jongerenvakantie Kroatie vanuit een appartement wellicht iets voor jou.

Tijdens deze jongerenvakantie verblijf je in een 3 tot 6-persoons appartement. Boek je alleen, dan delen we je in bij mensen van ongeveer dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht. Aan de hand van de heenreis in de touringcar kun je overigens nog bepalen bij wie je graag in een appartement zou verblijven.

Boek je samen met vrienden? Voor groepjes van 3 of 4 personen kunnen we een eigen appartement regelen (met drie personen tegen een kleine meerprijs).

Je verblijft tijdens deze jongeren reis in het stadscentrum van Split, de een na grootste stad van Kroatie, midden in het centrum. Het strand is een klein kwartiertje lopen, maar je bevind je wel middenin het nachtleven en de bruisende Romeinse stad Split.

Overdag hebben we verschillende inbegrepen activiteiten op het programma staan, waarbij je ook de anderen tegenkomt die deze reis hebben geboekt, maar op de camping verblijven. Een ideale mix tussen een groepsreis en een reis waarbij je ook veel zelf kunt indelen en bepalen. Uiteraard pikken we je op in het centrum van Split voor de activiteiten die inbegrepen zijn bij de prijs.

 • Eenvoudig, schoon en net appartement
 • Middenin het centrum van Split
 • Middenin de actie
 • Inclusief activiteiten
 • Inclusief vervoer
 • Zeekajakken, snorkelen
 • Fantastisch zomerweer
 • Veel clubs en uitgaansgelegenheden

801,50 €,-
11 dagen

BOEK DEZE REIS

Tijdens deze reis combineer je een groepsreis met verschillende activiteiten met een verblijf in een appartement en alle vrijheid om te doen wat je tijdens je reis wilt doen. Een ideale combi van reizen met leeftijgsgenoten in groepsverband, maar met de vrijheid die je nodig hebt. Het grootste deel van de groep verblijft op een camping op ongeveer 5 km buiten de stad. Met de bus ben je hier in ongeveer 20/25 minuten.

Dag 1:

We vertrekken in de ochtend of aan het begin van de middag vanaf onze verschillende opstapplaatsen. Na een voorspoedige reis door Duitsland, Oostenrijk, Slovenie en natuurlijk Kroatie komen we de dag erna aan in Split. We reizen uitsluitend met touringcars die voorzien zijn van het keurmerk touringcarbedrijven.

Dag 2:

Bij aankomst in Split hebben we eerst een heerlijk ontbijt op de camping voor je klaarstaan. Vervolgens heb je nog even de tijd om te genieten van het strand. Tegen de middag arriveert de transfer die je naar je appartement zal brengen. Onderweg in de bus kun je bekijken met wie je samen in een appartement wilt verblijven. Groepjes die samen reizen worden uiteraard ook samen geplaatst.

In de avond heb je de keus om Split centrum te verkennen, maar je kunt er ook voor kiezen de stadsbus naar de camping te nemen (EUR 1.75 ongeveer) en je aan te sluiten voor het door de reisleiding georganiseerde beachvolleybal-toernooitje.

Dag 3:

Vandaag gaan we zeekajakken en snorkelen. In de ochtend word je opgehaald in het centrum van Split, waarna we ongeveer 45 minuten rijden naar de beginplek van het zeekajakken.

Na een goede uitleg gaan we vervolgens zeekajakken en onderweg snorkelen. Wat het zeekajakken extra leuk maakt is dat we op plekken komen waar bijna niemand komt. De kans dat we op volledig lege strandjes aankomen is dan ook groot. Een topervaring!

zeekajakken

Dag 4:

We nemen de bus naar het centrum van Split en maken een korte wandeling naar het gebied waar we gaan rotsklimmen. Onze gidsen staan al klaar om je de kneepjes van het rotsklimmen uit te leggen. Wat klimmen erg leuk maakt is dat het een activiteit is die iedereen op zijn of haar eigen niveau kan doen. Heb je het al eens eerder gedaan dan kun je kiezen voor een moeilijker route. Ben je een beginner of vind je het spannend om te rotsklimmen, dan heb je de mogelijkheid om het vanaf het begin te leren.

Dag 5:

Vandaag is er tijd om zelf iets te ondernemen. Dat kan een heerlijke dag op het strand zijn, maar ook een catamarantocht, bezoek aan eiland Hvar, het boeken van een extra activiteit of een excursie naar bijvoorbeeld de Plitvice meren of Krka Nationaal park (aanrader!).

kroatie uitgaan

Dag 6:

In de middag staat paintball op het programma. Hiervoor hebben we een fantastisch terrein waarbij we zeker weten dat ook bij jou de adrenaline door het lijf zal gieren. De eerste 100 paintballs zijn op onze kosten, extra paintballs kun je kopen voor ongeveer 5 euro per 100.

Dag 7:

Ook deze dag kun je zelf invullen. We hebben gemerkt dat mensen het prettig vinden om af en toe ook zelf iets te kunnen ondernemen. De mogelijkheden in en rondom Split zijn bijna eindeloos!

jongerenreis kroatie

Dag 8:

Tijd voor nog meer actie! Canyoning is een activiteit die altijd in de smaak valt. Bij canyoning daal je een rivierkloof af. Onderweg klauter je over rotsen, moet je soms sprongen van een aantal meter in het water maken, een stukje abseilen of gebruik maken van natuurlijk uitgesleten rotsen die een soort glijbaan zijn geworden. Een ontzettend leuke, afwisselende activiteit in prachtige natuur!

Dag 9:

Vandaag brengen we een bezoek aan Krka National Park. Zwemmend onder de watervallen in het nationale park zul je merken dat Kroatie veel meer te bieden heeft. Deze dagexcursie brengt je langs een paar van de mooiste plekjes van Kroatie.

Dag 10:

In de ochtend check je uit bij je appartement. Tegen de middag zal een transfer je naar de camping brengen, waar je de rest van de dag nog kunt genieten van het strand, een cocktail en met je medereizigers de vakantie goed kunt eindigen. In de avond vertrekt de touringcar weer en kun je terugkijken op een heerlijke vakantie in Kroatie.

Dag 11:

We komen tegen de middag weer aan in Nederland.

Inclusief

 • Vervoer van en naar Split met luxe touringcar.
 • Lokale transfer naar stadscentrum
 • Verblijf in 4-7 persoons appartement
 • Gratis wifi in appartement
 • Alle inbegrepen activiteiten zoals genoemd in het programma. Voor deze reis zijn dat: zeekajakken, snorkelen, rotsklimmen, bezoek Krka, paintball, canyoning.
 • Transfers van en naar activiteiten waar nodig
 • Ontbijt op aankomstdag
 • Bijdrage garantiefonds stichting GGTO (EUR 15)
 • 8 overnachtingen in appartement
 • Reisleider in de buurt die kan helpen waar nodig

Exclusief:

 • Vervoer naar de camping op de laatste dag (er gaan verschillende bussen naartoe)
 • Eventueel vervoer naar de camping gedurende de vakantie (waar de groep verblijft)
 • Maaltijden en drankjes. Elk appartement heeft kookgelegenheid. Uit eten gaan doe je al voor EUR 10
 • Eigen uitgaven
 • Optionele activiteiten

Per persoon wordt EUR 50 borg gevraagd. Deze reken je contant en in euro af bij de reisleider. Bij de eindinspectie voor vertrek krijg je dit weer terug, er vanuitgaande dat er geen schade is ontstaan.

Over de appartementen

We hebben verschillende mooie appartementen in het aanbod opgenomen. Allemaal liggen ze midden in het stadscentrum van Split en op loopafstand van het stadsstrand. De hieronder getoonde foto's zijn van de verschillende appartementen en geven aan wat je mag verwachten. Geen superdeluxe, maar wel meer dan degelijk en op een absolute toplocatie.

Elk appartement beschikt over tweepersoonsbedden, eenpersoonsbedden en sofa-bedden die je kunt gebruiken als bank en als slaapplek. Je boekt een appartement op indeling.

Reis je met vrienden, dan kun je een appartement als groepje boeken. Dit verzorgen wij automatisch voor je zodra je dit opgeeft bij de boeking.

Aan de hand van de heenreis kun je overigens nog beslissen met wie je samen in een appartement wilt verblijven. Je hebt dus de kans om je toekomstige kamergenoten alvast te leren kennen voor je een appartement gaat delen.

Alle appartementen zijn van vergelijkbare kwaliteit en beschikken over gratis wifi en airconditioning.

Split appartementen Appartementen kroatie

Appartemen jongeren split Kroatie appartement jongeren

Appartement kroatie jongerenreizen kroatie

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen.

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Boeken van deze reis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting GGTO.

 

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

Een paklijst is altijd vrij persoonlijk. De materialen voor gebruik tijdens outdoor-activiteiten zijn inbegrepen. Hier hoef je dus niks voor mee te nemen.

In ieder geval meenemen:

 • Een uitstekend humeur
 • Tandenborstel, tandpasta, douchegel, shampoo
 • Zonnebrandcrème
 • Regenjas
 • Polisnummer reisverzekering. Indien afgesloten bij Simi Reizen is dit niet nodig
 • European Health Insurance card. Deze vind je normaalgesproken op de achterzijde van je polispas.
 • Handdoeken
 • Zwemkleding
 • Paspoort of ID-kaart
 • Warme jas
 • Iets te lezen
 • Fototoestel
 • Rugzak (dagrugzak)
 • Bidon of drinkfles (1 liter)
 • door Kroatie jongerenreis appartement (Jongerenvakanties 18-22) op 02-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Bij de appartementen is ees busje veel makkelijker dan het openbaar vervoer.
  Maar wij namen met de taxi en melisa heeft het voor ons willen regelen.

  Ik ga volgend jaar waarschijnlijk weer bij simi reizen boeken de activiteiten en de reisleiding was helemaal top

Een paklijst is altijd vrij persoonlijk. De materialen voor gebruik tijdens outdoor-activiteiten zijn inbegrepen. Hier hoef je dus niks voor mee te nemen.

In ieder geval meenemen:

 • Een uitstekend humeur
 • Tandenborstel, tandpasta, douchegel, shampoo
 • Zonnebrandcrème
 • Regenjas
 • Polisnummer reisverzekering. Indien afgesloten bij Simi Reizen is dit niet nodig
 • European Health Insurance card. Deze vind je normaalgesproken op de achterzijde van je polispas.
 • Handdoeken
 • Zwemkleding
 • Paspoort of ID-kaart
 • Warme jas
 • Iets te lezen
 • Fototoestel
 • Rugzak (dagrugzak)
 • Bidon of drinkfles (1 liter)

Ik reis alleen: hoe gaat dat dan?

Als je alleen reist heb je twee keuzes: je kunt kiezen voor de groepsreis vanaf de camping of voor de reis met appartement. In het laatste geval boek je een plekje in 1 van de mooie appartementen die we hebben uitgekozen.

Doordat je al samen met je reisgenoten de busreis doet, kun je aan de hand daarvan kijken met welke mensen je goed op kunt schieten. Aan de hand daarvan kun je bij de reisleiding doorgeven met wie je samen wilt verblijven.

Wat is het verschil met de groepsreis vanaf de camping?

Het programma is in grote lijnen hetzelfde, maar je bent meer aangewezen op de mensen in je appartement. Je hebt meer vrijheid en kunt meer zelf ondernemen, maar je bent ook iets minder betrokken bij de grote groep. Die brengen natuurlijk veel tijd samen door op de camping en leren elkaar goed kennen.

Doordat je zelf niet op de camping verblijft zal dit iets anders zijn. Anderzijds zit je wel middenin het centrum van Split, met een lekkere douche, een fijn bed en op loopafstand van alle actie.

Het hangt dus heel erg af van wat je zoekt in je groepsreis. Wil je echt samen met de andere jongeren de reis beleven, dan raden we je de groepsreis op de camping aan. Wil je vooral genieten van Kroatie en veel zelf ondernemen buiten het programma om, dan is een appartement meer geschikt.

Waarom moet ik borg betalen?

Eigenaren van appartementen zijn logischerwijs altijd een beetje huiverig voor groepen jongeren. Hoewel de mensen die met Simi op reis gaan vooral ook boeken door de outdoor-activiteiten, willen we richting huiseigenaren graag zorgen dat we eventuele schades ook kunnen vergoeden. Uiteraard krijg je je borg van 50 euro terug bij de eindinspectie.

Zijn er nog andere regels waar ik aan moet denken?

Het appartement dat je boekt is geen verzamelplaats voor jongeren. Het is dus niet de bedoeling dat je de hele groep uitnodigt voor een feestje in het appartement. Daarnaast moet je er aan denken dat je met je groepje verantwoordelijk bent voor het netjes achterlaten van het appartement.

Wat bedoelen jullie met "midden in het centrum"

Het oude centrum van Split is opgebouwd rondom het paleis van Diocletanus en de stadspoort. Tijdens deze reis ben je altijd met een paar honderd meter middenin het centrum. Sommige appartemten liggen zelfs binnen de stadsmuur. Je verblijft echter gegarandeerd in het stadscentrum. Het strand ligt net buiten het centrum, maar is prima lopend bereikbaar.