Samenstelling afgelopen jaar

65%
35%
Gem. leeftijd 2018: 19 jaar
 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • Eten niet inbegrepen of deels

Kroatië Trogir jongerenvakantie

Tijdens deze vakantie in Kroatië verblijf je vlakbij het levendige Trogir op een kleine 30 kilometer van Split. Trogir is een toeristische trekpleister in Kroatië en is een prachtige oude stad met veel sfeer, maar ook uitgaansgelegenheden en plekken om lekker te eten en te drinken. Natuurlijk vind je op de goed uitgeruste camping die gemiddeld een 9 scoort op review sites onder andere een beachbar en lig je direct aan zee op een fantastische beschutte locatie. 

Behalve een tweetal inbegrepen activiteiten bij deze reis, kun je ervoor kiezen om je duikbrevet te halen tijdens deze reis! Een unieke kans om tegen redelijke kosten in het zeer heldere zeewater van Kroatië te leren duiken en een internationaal erkend brevet te halen. 

Deze vakantie combineert zon, zee en strand en ligt op een prachtige plek. Ideaal voor wie houdt van zee, zwemmen en graag naar een zonnig land op reis gaat, met leeftijdsgenoten. 

In ongeveer 15 minuten bereik je het bruisende centrum van Trogir, waar het in de zomer druk en levendig is.

Je boekt deze vakantie zonder duikcursus, maar kunt deze optioneel bijboeken.

Let op: deze reis wordt aangeboden in leeftijdsgroepen 16-17 en 18-22 en worden samengevoegd. Wel heeft elke leeftijdsgroep een eigen reisleider en gelden voor uitgaan andere regels voor de verschillende leeftijdsgroepen. 

Kijk voor onze andere jongerenreizen Kroatie hier.

Highlights

 • Loopafstand van Trogir
 • Camping direct aan strand
 • Incl. aantal activiteiten
 • Incl. reis en reisleiding
 • Mogelijkheid duikbrevet

621,50 €,-
11 dagen

BOEK DEZE REIS

Waarom met Simi op reis?

 • Kroatie is al jaren de populairste bestemming 
 • Nieuwe reis vlakbij Trogir (loopafstand!)
 • Top reisleiding
 • Top locatie direct aan het strand
 • Mogelijkheid om een internationaal erkend duikbrevet te halen
 • Vooraf online kennismaken met je reisgenoten

Dag 1

We vertrekken in de ochtend vanaf onze verschillende opstapplaatsen. De opstaptijd is afhankelijk van de busplanning en is ongeveer vier weken voor vertrek bekend.

Uiteraard reizen we in een comfortabele touringcar met keurmerk van de stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Zo weet je dat je bus goed uitgerust is en voorzien is van alle nodige veiligheidsvoorzorgen. Er zijn altijd minimaal 2 chauffeurs.

Onderweg stoppen we met enige regelmaat om de benen te strekken. 's Avonds zal er gelegenheid zijn om ergens wat uitgebreider te eten, maar houd er rekening mee dat de tijd waarop dit kan afhangt van de rijtijden van de chauffeurs, die moeten voldoen aan de rust- en rijtijden wet.

Dag 2

Na een lange maar hopelijk voorspoedige rit komen we aan in Kroatie. Hier krijgen we nog een laatste transfer naar de camping, waar we uiteraard eerst genieten van een maaltijd (ontbijt of lunch afhankelijk van tijdstip) en kennismaken met de reisleiding. We leggen de belangrijkste dingen aan je uit, waarna we de tenten indelen en de praktische zaken even regelen.

's Middags beginnen we de vakantie gelijk goed en gaan we snorkelen met de groep. We vertrekken om 14:00 met de boot naar 1 van de mooie duiklocaties. Ook als je de duiklessen bijgeboekt hebt is het leuk om gelijk op de aankomstdag lekker het water in te gaan en alvast een voorproefje te krijgen. Na de briefing heb je tijd om te snorkelen en te zwemmen. Vervolgens maken we nog een kleine stop op een eilandje, waar je de gelegenheid hebt om iets te eten of te drinken. Tegen het einde van de middag zijn we weer terug en is er tijd om de omgeving te verkennen. 

Dag 3

Vandaag maken we een introductieduik met de hele groep. Indien je het duikpakket bijboekt een goede manier om te kijken hoe het duiken je bevalt en anders een leuke kennismaking met deze bijzondere activiteit. Je krijgt alle uitrusting van de gidsen, krijgt instructie over het duiken en het ademhalen onder water en maakt vervolgens een duik naar 6 tot 10 meter diepte. Behalve vissen kun je hier zeepaardjes en andere zeedieren zien. Het heldere water van de Adriatische zee is zeker de moeite waard!

Deze activiteit duurt in totaal ongeveer 2 uur.  

Dag 4 - 8 

Indien je de duikcursus geboekt hebt (EUR 350), begint vandaag je duikcursus. Heb je geen duikcursus geboekt, dan heb je gedurende deze dagen tijd om je dagen zelf in te vullen. Er is ontzettend veel te doen en te beleven rondom de camping. Daarnaast kun je een groot aantal excursies bijboeken, een bootje huren, een scooter huren en meer. Een aanrader is om een keer de stadsbus naar Split te nemen en Split te ontdekken. 

Informatie over de duikcursus

Tijdens de duikcursus leer je de basics van het openwater scuba duiken. In totaal maak je 8 duiken, waarbij je 4 keer vanaf de kust gaat duiken en 4 keer vanuit een boot. 

Tijdens de duiken vanaf de kust gaat het vooral om het leren van de basisoefeningen, controles die je moet doen en het veilig leren duiken. Bij de laatste vier duiken zul je vanaf een boot duiken. Ook hier krijg je natuurlijk uitgebreide ondersteuning en leer je veilig, goed en vertrouwd te duiken. 

Je ontvangt bij het succesvol volbrengen van de duikcursus het CMAS-certificaat, waarmee je internationaal tot 20 meter diep mag duiken. 

Verschil tussen PADI en CMAS

De beide cursussen worden niet bepaald door een verschil in kwaliteit, maar komt doordat er twee verschillende "clubs" zijn. Zo is PADI opgericht door duikinstructeurs, terwijl CMAS opgericht is door duikers die instructeur geworden zijn. Bij PADI kun je lid worden als je instructeur bent, bij CMAS geldt dat zowel duikers als instructeur lid kunnen worden. De kwaliteit is in beide gevallen gelijk: binnen Europa zijn de twee duikbrevetten onderling uitwisselbaar en kwalitatief even goed. 

Wanneer niet deze duikvakantie boeken?

Als je eenmaal gekozen hebt voor de duikcursus, wordt deze voor je ingepland door het duikcentrum. Het is dus niet mogelijk om op dag 1 te bedenken dat je het niet ziet zitten of de cursus halverwege af te breken. Denk hier dus goed over na. Wij raden de duikcursus af voor mensen die claustrofobisch zijn, snel hyperventileren of andere problemen hebben die plezierig duiken kunnen beinvloeden. Je kent jezelf het beste, dus ga bij jezelf na of het bij je past. 

Let op: je dient ter plekke een medische verklaring te ondertekenen. Het foutief of onvolledig invullen hiervan is niet alleen verboden, maar ook nog eens onverstandig. Daarnaast ben je verplicht eventuele bijzonderheden bij je boeking via Simi Reizen al door te geven. 

Weersinvloeden

We hebben in het programma rekening gehouden met slecht weer. Helaas hebben we het weer niet in de hand en hoewel het 's zomers over het algemeen prachtig weer is in Kroatië kun je ook hier pech hebben. We proberen het programma altijd zo te schuiven dat je alsnog gewoon het volledig programma kunt afronden, maar 100% garantie op het weer is er nooit. 

Ter plaatse bijboeken?

Je kunt de duikcursus op verschillende manieren boeken:

 1. Online bij het boeken via Simi
 2. Online nadat je geboekt hebt en kennisgemaakt hebt met je reisgenoten
 3. Ter plaatse

Nummer 2 en 3 zijn uitsluitend op basis van beschikbaarheid. Mensen die direct bij het online boeken de duikcursus bijboeken hebben voorrang bij het inplannen hiervan.

Dag 9

Vandaag gaan we slacklinen op de camping voor wie wil. In de namiddag organiseert de reisleiding een beachvolleybal toernooitje voor iedereen die wil. Omdat het ook de laatste avond is kunnen we daarna met de groep uitgaan in Trogir of, als daar vraag naar is, ons bij de Split groep voegen en met hen een mooie laatste avond maken! 

Dag 10

De laatste dag van de vakantie alweer. In de ochtend pakken we alvast onze spullen in, maken de tenten weer netjes en ruimen we op. Vervolgens hebben we nog de hele middag om lekker op het strand te liggen. 
In de avond vertrekt de touringcar weer richting Nederland (vertrektijd is afhankelijk van aankomsttijd nieuwe groep).

Dag 11

Komen we weer terug aan op de verschillende opstapplaatsen.De aankomst-tijd is op een dergelijke afstand enorm afhankelijk van de drukte op de weg. De aankomst-tijd wordt gecommuniceerd via onze facebook-pagina.

Vertrekgarantie

In 2015, 2016 en 2017 zijn al onze Kroatie jongerenreizen altijd doorgegaan. We gaan er vanuit dat dit in 2018 ook het geval is. 

Waarom met Simi op reis?

 • Direct aan het strand
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Inclusief een aantal activiteiten en de mogelijkheid om je duikbrevet te halen (tegen bijbetaling)
 • Op loopafstand van levendig Trogir
 • In zonnig Zuid Kroatië 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Bijdrage Garantiefonds Stichting GGTO. 
 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar met voldoende beenruimte. Simi Reizen gebruikt alleen touringcars die het keurmerk touringcarbedrijven dragen.
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen. Voor deze reis zijn dat: introductie duiken en snorkelen, beachvolleybal. 
 • 8 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen, tenten en veldbed of slaapmatje. 
 • Verblijfskosten
 • Ontbijt of lunch bij aankomst

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Let goed op dat als je gaat duiken, je goed oplet dat dit onder je verzekering valt!
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Onze reisleiding heeft een receptenboek met goede en makkelijk te bereiden recepten en heeft een actieve rol in het koken en organiseren van deze zaken. Reken op tussen de 5 en 8 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep. 
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Vertrekinformatie

Voor deze jongerenreis Kroatie kun je kiezen uit de volgende opstapplaatsen:

 • Zwolle NS
 • Woerden (NS station)
 • Duiven (BP Tankstation Oldbroeken, A12)

Het is niet mogelijk ergens anders op te stappen.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Leeftijdsgroepen

Je reist met onze touringcar die speciaal voor Simi rijdt naar Kroatië. In de bus kan het zijn dat je samen reist met de andere leeftijdsgroepen en met reizigers die naar Split danwel Slovenië reizen.

Hoewel we ons best doen elke groep en leeftijdsgroep bij elkaar te plaatsen, kunnen we dit nooit 100% garanderen. De mogelijkheid is aanwezig dat er twee touringcars rijden. Natuurlijk doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat we de reis voor iedereen zo ideaal mogelijk maken. 

Deze reis wordt in 2 leeftijdsgroepen aangeboden, 16-17 en 18-22. Beide groepen reizen samen. Indien mogelijk wordt de groep opgesplitst, maar dit is mede afhankelijk van het aantal reizigers. 

Verblijf

Tijdens deze jongerenreis verblijf je op Camping Rozac in Trogir. Deze camping scoort gemiddeld ongeveer een 8 op review websites en beidt schoon sanitair, ligt direct aan zee en op loopafstand vind je onder andere een kleine supermarkt, een aantal barretjes en verschillende beachbars. 

Zowel naar Trogir als naar het duikcentrum is het een goede twintig minuten lopen. 

Faciliteiten:

 • Gratis internet (wisselende kwaliteit)
 • Boothuur
 • Animatie
 • Schoon sanitair
 • Restaurant en beach bar
 • Verschillende excursies lokaal bij te boeken

Kennismaken

Na je boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je:

 1. Je vertrekinformatie en de opstaptijden zien
 2. Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 3. Je Whatsapp nummer toevoegen en een whatsapp groep starten
 4. Het forum bezoeken en je voorstellen
 5. Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 6. Je reisverzekering nog afsluiten
 7. Je (restant)betaling doen via iDeal

Optionele activiteiten

Er zijn ter plaatse nog een heleboel activiteiten bij te boeken. Waar mogelijk organiseert de reisleiding dit in groepjes, zodat er gekeken kan worden of er nog een extra korting te krijgen is. De prijzen zijn in Kroatische Kuna. 7,5 kuna is ongeveer 1 euro.

 • Jeepsafari
 • Vissen
 • Omis 
 • Eiland Bol/Brac
 • Raften
 • Ziplinen

Uitsluitend op basis van beschikbaarheid. Voor sommige activiteiten is een minimum deelname nodig. Je kunt optionele activiteiten ter plaatse beslissen en afrekenen.

Veiligheid, alcoholbeleid en uitgaan

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Alcoholbeleid 18+

Houd er rekening mee dat je voor het duiken fit moet zijn. Een kater is niet praktisch, maar ook niet veilig. Bij deze duikvakantie gaan we er vanuit dat je zelf nadenkt en met mate drinkt. 

Alcoholbeleid 16-17:

In Kroatië gelden dezelfde regels met betrekking tot alcohol als in Nederland.

Omdat het leuk is om 's avonds het nachtleven toch mee te maken zal jullie reisleiding met jullie op pad gaan. Onze reisleiders zijn geen politie-agenten, maar houden wel een oogje in het zeil.  Dit betekent dat voor de groep van 16-17 jaar elke avond uitgaan in Split er niet in zit, aangezien onze reisleiding ook overdag keihard aan het werk is.

In de directe omgeving van de camping kun je echter ook prima terecht voor een drankje en een gezellige avond als we niet naar het centrum trekken. 

Minimumdeelname jongerenreis Kroatië

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 12 personen, verspreid over de verschillende programma's en leeftijdsgroepen. Maximaal kunnen er 20 personen mee per vertrekdatum.

Zoals aangegeven is deze reis gecombineerd voor de leeftijdsgroepen 16-17 en 18-22. Wel gelden voor beide groepen andere regels met betrekking tot uitgaan. Houd er daarnaast rekening mee dat je enigszins fit moet verschijnen bij de duikcursus indien je deze gaat doen.

Boeken van deze jongerenreis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting GGTO.

Het restant van de reissom moet 42 dagen voor vertrek bijgeschreven zijn op onze bankrekening. Via je Simi account kun je eenvoudig online met iDeal betalen. 

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 16-08-2017

  geen foto

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  ik heb het erg naar mijn zin gehad.ik had geweldige reisleiders en mede vakantiegangers mee en de activiteiten waren goed uitgekozen en georganiseerd

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 25-07-2016

  image

  6.3

  REISLEIDING

  5

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Busreis was goed geregeld nette bus maar na wissel in Duitsland kregen we 2 chagerijnige buschauffeurs die gewoon in de bus rookte!

  Eenmaal aangekomen op de camping werder de kamers ingedeeld dit liep heel erg rommelig maar uiteindelijk had iedereen eenn slaapplek.

  De volgende ochtend was er onbijt en wandeltocht dit was goed geregeld.

  Maar hierna begon het gedoe van geen duidelijke uitleg van de dag planning . Savonds rond 12 uur werden groepen en tijdstip voor activiteiten van andere dag op bord gezet dus niet met ons gecommuniceerd. Tijden veranderde de helletijd.

  Ook was er geen goede comunicatie tussen reisleiders mogenlijk.

  Een keer heb ik 1,5 uur op eenn busje gewacht om me op te halen nadat we reisleider caneequa ons doorverwees naar iemand van de camping om het te regelen in de plaats van het zelf te regelen.

  Ook was de reisleider (caneequa) de helft van de tijd niet te vinden om vragen aan te stellen en door geen comunicatie vanuit caneequa naar nina konden wij onze vragen nergens kwijt.

  Maar al bij al heb ik een leuke vakantie gehad we hadden een top groep!

  Hoi Natasha,

  Het was voor ons fijn dat jullie uiteindelijk direct met het kantoor contact hebben gezocht. Zo hebben we in ieder geval het probleem nog met jullie als groep en met de reisleiding ter plaatse kunnen bespreken. Je feedback wordt meegenomen in de evaluatie van deze reis!

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 11-08-2017

  image

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik ben al op meerdere georganiseerde reizen geweest, maar deze beland toch zeker in de top. De activiteiten zijn soms pittig, maar voor iedereen goed te doen. De reisleiding coacht waar nodig en de reisgroep was gevarieerd in samenstelling, wat erg goed was voor de dynamiek. Al met al een topvakantie! Aanradertje als je houdt van de franse Alpen, veel gezelligheid en je zo nu en dan even flink in het zweet werken.

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenvakanties 18-22) op 29-07-2017

  image

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Erg fijne begeleiding van wild serbia en vanuit simi de reisleidster. Hele leuke activiteiten en veel lokaal eten waardoor je de cultuur leert kennen. Tenten zijn goed maar slaapmatjes veel te dun en een duidelijlere beschrijving van de plaats en omgeving is belangrijk zoals het vermelden van de elke dag ochtend hike toch van een half uur en elke dag terug hike tocht van een half uur om van en naar het kamp te komen.

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 02-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit jaar ben ik voor het eerst met Simi op vakantie gegaan, een ervaring die mij erg is bevallen! Wij hadden een ontzettend leuke groep met top reisleiding (Demi en Dominique). Zij hebben het mogelijk gemaakt dat (bijna) alle optionele activiteiten ook konden worden ingepland.

  De activiteiten die bij de reis inbegrepen zaten konden (wat mij betreft) wel op een moeilijker niveau. (misschien iets om hier groepen op in te delen?) Overigens waren de activiteiten wel erg leuk om te doen!

  Verder was het sanitair bij het hostel niet je van het. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de douchekop en wc rol kunnen ophangen en het mocht iets vaker worden schoongemaakt. Gelukkig kon er ook gebruik worden gemaakt van het sanitair voor de rest van de camping.

  Al met al heb ik een top vakantie gehad en kan ik iedereen deze reis aanbevelen :).

  Dit jaar ben ik voor het eerst met Simi op vakantie gegaan, een ervaring die mij erg is bevallen! Wij hadden een ontzettend leuke groep met top reisleiding (Demi en Dominique). Zij hebben het mogelijk gemaakt dat (bijna) alle optionele activiteiten ook konden worden ingepland.

  De activiteiten die bij de reis inbegrepen zaten konden (wat mij betreft) wel op een moeilijker niveau. (misschien iets om hier groepen op in te delen?) Overigens waren de activiteiten wel erg leuk om te doen!

  Verder was het sanitair bij het hostel niet je van het. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de douchekop en wc rol kunnen ophangen en het mocht iets vaker worden schoongemaakt. Gelukkig kon er ook gebruik worden gemaakt van het sanitair voor de rest van de camping.

  Al met al heb ik een top vakantie gehad en kan ik iedereen deze reis aanbevelen :).

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenvakanties 18-22) op 18-08-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  In 1 woord echt GEWELDIG! Mensen die twijfelen echt gaan. Het is de perfecte combinatie van uitgaan en actieve dingen. Elke avond tot laat uitgaan en vroeg weer op voor een van de leuke activiteiten. Gezellig met z'n allen eten in het restaurant. Cocktailbar op loopafstand. Uitgaan in split voor weinig geld. Daar zegt niemand nee tegen toch! Een liter cocktail voor omgerekend maar 15 euro! Ik ben nu al van plan om volgend jaar weer te gaan en veel vrienden van mij zeiden ook al dat ze wilden gaan dus hoop ook mensen van hier enthousiast te maken en te kunnen zeggen : SEE YOU AT SIMI

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 11-08-2017

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Busreis in prima touringcars, met vriendelijke chauffeurs die hun best deden om de reis zo aangenaam mogelijk te maken. De accommodatie was prima. De tenten waren ruim, konden goed gelucht worden en de veldbedden en slaapmatjes die aanwezig waren, waren in prima staat. De reisleiding was zeer professioneel, vriendelijk en begaan met de wensen van de deelnemers. Ze deden hun uiterste best om de hele reis en alle activiteiten in goede banen te leiden, maar waren 's avonds ook aanwezig om met de hele groep een gezellige avond te hebben. De prijs/kwaliteit verhouding van de reis is uitstekend, aangezien de busreis, het verblijf en het merendeel van de activiteiten in de prijs verwerkt zijn, terwijl die prijs op zich al relatief scherp is. Overigens waren deze activiteiten zeer goed georganiseerd, met lokale gidsen die professioneel en veilig te werk gingen en vaak ook Nederlands spraken. Mijn algemene waardering voor deze vakantie is dan ook een 10, het was gewoon echt een geweldige vakantie

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenvakanties 18-22) op 11-08-2016

  image

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Mooie, rustige plek op de camping in Zweden. Ik ben helaas wel een dag ziek geweest, samen met nog een aantal reizigers. Dat is goed opgelost, we hebben het gemeld en ter plekke een oplossing gekregen waar we tevreden mee waren. Het was wel jammer natuurlijk, maar heel veel kunnen ze er niet aan doen als mensen ziek worden. Daarna nog een heerlijke twee weken gehad met overwegend hele erg mooi weer ook. Ik vond de trollstigen heel erg mooi en het kamperen op de niet te luxe campings erg leuk. Maakt de reis toch bijzonder

  Dankjewel Arie voor je feedback. Ontzettend vervelend dat jullie niet 100% hebben kunnen genieten van de eerste dagen, maar fijn dat jullie dit hebben laten weten, zodat we in ieder geval konden zorgen dat alle activiteiten doorgingen.

 • door Kroatie actief (Jongerenvakanties 18-22) op 10-08-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Gisteren thuis gekomen van een fantastische reis naar Kroatië met Simi reizen. Ik was in 2013 al met Simi reizen naar Kroatië geweest en was benieuwd hoe een tweede keer zou zijn. Het was nog leuker dan de vorige keer en het had nog wel 3 weken mogen duren wat mij betreft. Ik had actief geboekt omdat ik graag weer wilde canyoningen, de activiteiten waren leuk en voor iedereen op niveau. Alleen het slacklinen viel voor mij een beetje tegen, ik vond het persoonlijk wat minder en dat mag wat mij betreft uit het programma. Als je moet kiezen tussen easy of actief zou ik zeker actief boeken omdat canyoningen een ervaring op zich is die je niet mag missen. De camping zelf is netjes verzorgd, aan twee privé stranden en schoon sanitair. De tenten met veldbedjes zijn prima evenals de partytent met tafels en banken. Het leuke aan Kroatië is dat je dichtbij split zit en dat er de mogelijkheid is om uit te gaan.
  De reisleiding (Bianca, Manon, Famke en Sebastiaan) was echt geweldig. Mijn complimenten daarvoor. Zij zorgden ervoor dat alles op rolletjes liep en stonden altijd voor de deelnemers klaar. Manon en Famke waren echt twee top meiden die echt altijd voor je klaar stonden. Het maakte niet uit of het 's ochtends, 's middags, 's avonds of 's nachts was of dat ze hun bed uit moesten voor je, ze waren er altijd voor je. Sebastiaan was de lolbroek van allemaal, hij was altijd in voor een geintje maar was dan wel weer serieus op de momenten als dat moest.
  Ik zou iedereen aanraden om met Simi reizen naar Kroatië te gaan en zou zo voor een derde keer meegaan!

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenvakanties 18-22) op 29-07-2017

  image

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Leuke ervaring om back to basic te gaan. Geen toilet, douche, stroom etc. Je verblijft in een kampement waar je dagelijks een hiketocht van 3 km maakt om in een busje te stappen naar activiteiten als hiken, canyoning, kajakken (rustig en wildwater), caving etc. Je vult dagelijks je drinkwater bij uit een bron van bergwater. Er wordt Servisch voor je gekookt (veel vlees, veel zout, er moet misschien een alternatief voor vergetariërs komen). Je slaapt in tentjes op een yoga matje en wast jezelf in de rivier. Leuk om in een groep te komen van allerlei mensen die dit als uitdaging zien. Ik ben zelf met 2 vrienden gekomen, ook reizen veel mensen alleen.
  Minpunten: Slapen op een yoga matje, weinig vrije tijd, veel reistijd naar activiteiten toe.
  Pluspunten: Activiteiten worden goed verzorgd, begeleiding is professioneel en past zich aan de sfeer aan, er wordt voor je gekookt.

Camping Rozac

De camping ligt op 2 kilometer van het historische Trogir. Op loopafstand bevindt zich een boulevard met verschillende beachbars, cafeetjes, een paar supermarktjes en een aantal restaurantjes. 

Faciliteiten camping

 • Direct aan het strand
 • Schoon sanitair
 • Gratis wifi
 • Bar/restaurant 
 • Pinautomaat op loopafstand (tip: kies altijd continue without conversion!)
 • Scooterverhuur en bootverhuur op de camping
 • Massage mogelijkheden

Wat is er te doen in Trogir

Gemiddeld is het in juli en augustus rond de 26 graden, maar temperaturen tussen de 30 en 35 graden zijn geen uitzondering. De mediterrane sfeer helpen je zeker om een echt zomergevoel te krijgen!

Trogir is een belangrijke handelsstad geweest en is bekend om de oude stadsmuur en is al sinds de prehistorie een belangrijke plek. Behalve grieken, 

Prijzen

Kroatie is een stuk goedkoper dan Nederland. Met name uit eten gaan is goedkoper, voor 12 tot 15 euro kun je prima uit eten. Ook dranken zijn goedkoper dan in Nederland, met prijzen die vaak wel bijna de helft lager zijn. Natuurlijk ben je op reis in een toeristisch gebied dus liggen de prijzen niet meer zo laag als vroeger, maar in ruil daarvoor zit je wel midden in de actie.

Betalen enzo

Je kunt gewoon pinnen in Kroatië. Kies altijd voor "continue without conversion". Dat is altijd goedkoper en zorgt ervoor dat je eigen Nederlandse bank de omrekening van kuna naar euro doet. We raden je aan om gewoon in Kroatie te pinnen in plaats van in Nederland geld te wisselen. Het is een stuk goedkoper en een stuk eenvoudiger.

Onthoud dat je in het buitenland maar 1 keer per 24 uur kunt pinnen in een pin automaat.

In Kroatie betaalt men met de kuna. 7,5 kuna is ongeveer 1 euro (afhankelijk van de wisselkoers).

In winkels kun je over het algemeen gewoon pinnen, in restaurants en cafeetjes zelden tot nooit.

V. Hoe warm is het in Trogir in de zomer?

A. De gemiddelde maximum-temperatuur is in juni 22 graden, in juli 26 graden en in augustus 25 graden. Dit zijn gemiddelden, vaak is het een stuk warmer, reken op 33 tot 35 graden. Kijk hier voor meer info

V. Ik word dit jaar 16, kan ik dan mee met deze jongerenreis?

Ja, als je in het komend jaar 16 word kun je deze reis boeken. Ben je jonger, dan moet je helaas nog een jaartje wachten.

V. Ik zie dat de reis gecombineerd is voor twee leeftijdsgroepen, maar wil alleen met mensen van mijn eigen leeftijd reizen, kan dat?

Natuurlijk kun je tijdens je vakantie zelf bepalen met wie je optrekt. Je zult zien dat er in elke groep vanzelf een natuurlijke verdeling ontstaat (die vaak niks met leeftijd te maken heeft trouwens). Als je echt alleen met mensen van je eigen leeftijd wilt reizen raden we je af om deze vakantie te boeken. 

V. Wat is het beleid met betrekking tot uitgaan? Krijgen we wel vrijheid?

A. In Kroatië gelden dezelfde regels als in Nederland met betrekking tot uitgaan. Een reisleider van Simi Reizen zal altijd meegaan met de leeftijdsgroep 16-18 bij het uitgaan. Dit betekent dus dat je zeker niet elke dag gelegenheid zult hebben om uit te gaan, aangezien onze reisleiders al lange dagen maken. Aan de andere kant: hoe makkelijker het voor onze reisleiding gemaakt wordt, hoe meer zin ze zullen hebben om mee te gaan. Er is minimaal 2x deze vakantie een gelegenheid om goed uit te gaan, de rest gaat in overleg.

Houd er daarnaast rekening mee dat je niet overal binnen zult komen. Hierbij geldt: samen uit, samen thuis. We zoeken dus een plek op waar we gezellig met elkaar kunnen genieten van een leuke avond.

Reisleiders van Simi Reizen zijn geen politie-agenten en zullen zich ook niet zodanig gedragen. Aan de andere kant is de Simi reisleider wel verantwoordelijk voor onze deelnemers. Met goed overleg en een positieve instelling is veel mogelijk.

V. Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de jongerenreis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken. In 2015 zijn alle reizen vrijwel volledig vol geweest. Met name tussen half juli en half augustus kun je erop rekenen dat deze jongerenreizen vol zitten.

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. De samenstelling van de groep is natuurlijk altijd anders, maar over het algemeen kun je zeggen dat onze groepsreizen geboekt worden door actieve jongeren die houden van zon, zee en strand maar niet hele dagen alleen maar uit willen gaan en op het strand willen liggen.

V. Wat moet ik allemaal meenemen?

A. Belangrijk tijdens deze actieve strandvakantie zijn oude schoenen die nat mogen worden. Ook een slaapzak neem je zelf mee. Daarnaast natuurlijk alles wat je nodig hebt voor een lekkere zomervakantie. We raden een zonnebril zeker aan! Check ook onze paklijst Kroatie.

V. Wij reizen samen/hebben een relatie, kunnen we samen slapen?

A. Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. Vaak kunnen we voor jullie dan een eigen tent regelen. Het is niet mogelijk om na je boeking nog aan te geven dat je samen reist.

V. Waar verblijven we?

A. Onze camping heet camping Rozac en ligt bij Trogir. Als je naar het kopje "bestemming" gaat kun je meer informatie vinden over de camping. 

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Houd er rekening mee dat dit geen vrijblijvende mogelijkheid is, maar gewoon onderdeel van onze algemene voorwaarden.

Zodra er iets is wat invloed kan hebben op jezelf of de groep is het verplicht dit te melden bij boeking. Zo kunnen wij inschatten of onze reisleiding voldoende ondersteuning kan bieden. In elke groep zit wel iemand met een bijzonderheid, wat geen probleem is zolang we dit weten.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand!