Samenstelling afgelopen jaar

50%
50%
Gem. leeftijd 2018: 19 jaar
 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • Eten niet inbegrepen of deels

Kroatië Trogir jongerenvakantie

Tijdens deze vakantie in Kroatië verblijf je vlakbij het levendige Trogir op een kleine 30 kilometer van Split. Trogir is een toeristische trekpleister in Kroatië en is een prachtige oude stad met veel sfeer, maar ook uitgaansgelegenheden en plekken om lekker te eten en te drinken. Natuurlijk vind je op de goed uitgeruste camping die gemiddeld een 9 scoort op review sites onder andere een beachbar en lig je direct aan zee op een fantastische beschutte locatie. 

Behalve een tweetal inbegrepen activiteiten bij deze reis, kun je ervoor kiezen om je duikbrevet te halen tijdens deze reis! Een unieke kans om tegen redelijke kosten in het zeer heldere zeewater van Kroatië te leren duiken en een internationaal erkend brevet te halen. 

Deze vakantie combineert zon, zee en strand en ligt op een prachtige plek. Ideaal voor wie houdt van zee, zwemmen en graag naar een zonnig land op reis gaat, met leeftijdsgenoten. 

In ongeveer 15 minuten bereik je het bruisende centrum van Trogir, waar het in de zomer druk en levendig is.

Je boekt deze vakantie zonder duikcursus, maar kunt deze optioneel bijboeken.

Let op: deze reis wordt aangeboden in leeftijdsgroepen 16-17 en 18-22 en worden samengevoegd. Wel heeft elke leeftijdsgroep een eigen reisleider en gelden voor uitgaan andere regels voor de verschillende leeftijdsgroepen. 

Kijk voor onze andere jongerenreizen Kroatie hier.

Highlights

 • Loopafstand van Trogir
 • Camping direct aan strand
 • Incl. aantal activiteiten
 • Incl. reis en reisleiding
 • Mogelijkheid duikbrevet

621,50 €,-
11 dagen

BOEK DEZE REIS

Waarom met Simi op reis?

 • Kroatie is al jaren de populairste bestemming 
 • Nieuwe reis vlakbij Trogir (loopafstand!)
 • Top reisleiding
 • Top locatie direct aan het strand
 • Mogelijkheid om een internationaal erkend duikbrevet te halen
 • Vooraf online kennismaken met je reisgenoten

Dag 1

We vertrekken in de ochtend vanaf onze verschillende opstapplaatsen. De opstaptijd is afhankelijk van de busplanning en is ongeveer vier weken voor vertrek bekend.

Uiteraard reizen we in een comfortabele touringcar met keurmerk van de stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Zo weet je dat je bus goed uitgerust is en voorzien is van alle nodige veiligheidsvoorzorgen. Er zijn altijd minimaal 2 chauffeurs.

Onderweg stoppen we met enige regelmaat om de benen te strekken. 's Avonds zal er gelegenheid zijn om ergens wat uitgebreider te eten, maar houd er rekening mee dat de tijd waarop dit kan afhangt van de rijtijden van de chauffeurs, die moeten voldoen aan de rust- en rijtijden wet.

Dag 2

Na een lange maar hopelijk voorspoedige rit komen we aan in Kroatie. Hier krijgen we nog een laatste transfer naar de camping, waar we uiteraard eerst genieten van een maaltijd (ontbijt of lunch afhankelijk van tijdstip) en kennismaken met de reisleiding. We leggen de belangrijkste dingen aan je uit, waarna we de tenten indelen en de praktische zaken even regelen.

's Middags beginnen we de vakantie gelijk goed en gaan we snorkelen met de groep. We vertrekken om 14:00 met de boot naar 1 van de mooie duiklocaties. Ook als je de duiklessen bijgeboekt hebt is het leuk om gelijk op de aankomstdag lekker het water in te gaan en alvast een voorproefje te krijgen. Na de briefing heb je tijd om te snorkelen en te zwemmen. Vervolgens maken we nog een kleine stop op een eilandje, waar je de gelegenheid hebt om iets te eten of te drinken. Tegen het einde van de middag zijn we weer terug en is er tijd om de omgeving te verkennen. 

Dag 3

Vandaag maken we een introductieduik met de hele groep. Indien je het duikpakket bijboekt een goede manier om te kijken hoe het duiken je bevalt en anders een leuke kennismaking met deze bijzondere activiteit. Je krijgt alle uitrusting van de gidsen, krijgt instructie over het duiken en het ademhalen onder water en maakt vervolgens een duik naar 6 tot 10 meter diepte. Behalve vissen kun je hier zeepaardjes en andere zeedieren zien. Het heldere water van de Adriatische zee is zeker de moeite waard!

Deze activiteit duurt in totaal ongeveer 2 uur.  

Dag 4 - 8 

Indien je de duikcursus geboekt hebt (EUR 350), begint vandaag je duikcursus. Heb je geen duikcursus geboekt, dan heb je gedurende deze dagen tijd om je dagen zelf in te vullen. Er is ontzettend veel te doen en te beleven rondom de camping. Daarnaast kun je een groot aantal excursies bijboeken, een bootje huren, een scooter huren en meer. Een aanrader is om een keer de stadsbus naar Split te nemen en Split te ontdekken. 

Informatie over de duikcursus

Tijdens de duikcursus leer je de basics van het openwater scuba duiken. In totaal maak je 8 duiken, waarbij je 4 keer vanaf de kust gaat duiken en 4 keer vanuit een boot. 

Tijdens de duiken vanaf de kust gaat het vooral om het leren van de basisoefeningen, controles die je moet doen en het veilig leren duiken. Bij de laatste vier duiken zul je vanaf een boot duiken. Ook hier krijg je natuurlijk uitgebreide ondersteuning en leer je veilig, goed en vertrouwd te duiken. 

Je ontvangt bij het succesvol volbrengen van de duikcursus het CMAS-certificaat, waarmee je internationaal tot 20 meter diep mag duiken. 

Verschil tussen PADI en CMAS

De beide cursussen worden niet bepaald door een verschil in kwaliteit, maar komt doordat er twee verschillende "clubs" zijn. Zo is PADI opgericht door duikinstructeurs, terwijl CMAS opgericht is door duikers die instructeur geworden zijn. Bij PADI kun je lid worden als je instructeur bent, bij CMAS geldt dat zowel duikers als instructeur lid kunnen worden. De kwaliteit is in beide gevallen gelijk: binnen Europa zijn de twee duikbrevetten onderling uitwisselbaar en kwalitatief even goed. 

Wanneer niet deze duikvakantie boeken?

Als je eenmaal gekozen hebt voor de duikcursus, wordt deze voor je ingepland door het duikcentrum. Het is dus niet mogelijk om op dag 1 te bedenken dat je het niet ziet zitten of de cursus halverwege af te breken. Denk hier dus goed over na. Wij raden de duikcursus af voor mensen die claustrofobisch zijn, snel hyperventileren of andere problemen hebben die plezierig duiken kunnen beinvloeden. Je kent jezelf het beste, dus ga bij jezelf na of het bij je past. 

Let op: je dient ter plekke een medische verklaring te ondertekenen. Het foutief of onvolledig invullen hiervan is niet alleen verboden, maar ook nog eens onverstandig. Daarnaast ben je verplicht eventuele bijzonderheden bij je boeking via Simi Reizen al door te geven. 

Weersinvloeden

We hebben in het programma rekening gehouden met slecht weer. Helaas hebben we het weer niet in de hand en hoewel het 's zomers over het algemeen prachtig weer is in Kroatië kun je ook hier pech hebben. We proberen het programma altijd zo te schuiven dat je alsnog gewoon het volledig programma kunt afronden, maar 100% garantie op het weer is er nooit. 

Ter plaatse bijboeken?

Je kunt de duikcursus op verschillende manieren boeken:

 1. Online bij het boeken via Simi
 2. Online nadat je geboekt hebt en kennisgemaakt hebt met je reisgenoten
 3. Ter plaatse

Nummer 2 en 3 zijn uitsluitend op basis van beschikbaarheid. Mensen die direct bij het online boeken de duikcursus bijboeken hebben voorrang bij het inplannen hiervan.

Dag 9

Vandaag gaan we slacklinen op de camping voor wie wil. In de namiddag organiseert de reisleiding een beachvolleybal toernooitje voor iedereen die wil. Omdat het ook de laatste avond is kunnen we daarna met de groep uitgaan in Trogir of, als daar vraag naar is, ons bij de Split groep voegen en met hen een mooie laatste avond maken! 

Dag 10

De laatste dag van de vakantie alweer. In de ochtend pakken we alvast onze spullen in, maken de tenten weer netjes en ruimen we op. Vervolgens hebben we nog de hele middag om lekker op het strand te liggen. 
In de avond vertrekt de touringcar weer richting Nederland (vertrektijd is afhankelijk van aankomsttijd nieuwe groep).

Dag 11

Komen we weer terug aan op de verschillende opstapplaatsen.De aankomst-tijd is op een dergelijke afstand enorm afhankelijk van de drukte op de weg. De aankomst-tijd wordt gecommuniceerd via onze facebook-pagina.

Vertrekgarantie

In 2015, 2016 en 2017 zijn al onze Kroatie jongerenreizen altijd doorgegaan. We gaan er vanuit dat dit in 2018 ook het geval is. 

Waarom met Simi op reis?

 • Direct aan het strand
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Inclusief een aantal activiteiten en de mogelijkheid om je duikbrevet te halen (tegen bijbetaling)
 • Op loopafstand van levendig Trogir
 • In zonnig Zuid Kroatië 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Bijdrage Garantiefonds Stichting GGTO. 
 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar met voldoende beenruimte. Simi Reizen gebruikt alleen touringcars die het keurmerk touringcarbedrijven dragen.
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen. Voor deze reis zijn dat: introductie duiken en snorkelen, beachvolleybal. 
 • 8 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen, tenten en veldbed of slaapmatje. 
 • Verblijfskosten
 • Ontbijt of lunch bij aankomst

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Let goed op dat als je gaat duiken, je goed oplet dat dit onder je verzekering valt!
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Onze reisleiding heeft een receptenboek met goede en makkelijk te bereiden recepten en heeft een actieve rol in het koken en organiseren van deze zaken. Reken op tussen de 5 en 8 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep. 
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Vertrekinformatie

Voor deze jongerenreis Kroatie kun je kiezen uit de volgende opstapplaatsen:

 • Zwolle NS
 • Woerden (NS station)
 • Duiven (BP Tankstation Oldbroeken, A12)

Het is niet mogelijk ergens anders op te stappen.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Leeftijdsgroepen

Je reist met onze touringcar die speciaal voor Simi rijdt naar Kroatië. In de bus kan het zijn dat je samen reist met de andere leeftijdsgroepen en met reizigers die naar Split danwel Slovenië reizen.

Hoewel we ons best doen elke groep en leeftijdsgroep bij elkaar te plaatsen, kunnen we dit nooit 100% garanderen. De mogelijkheid is aanwezig dat er twee touringcars rijden. Natuurlijk doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat we de reis voor iedereen zo ideaal mogelijk maken. 

Deze reis wordt in 2 leeftijdsgroepen aangeboden, 16-17 en 18-22. Beide groepen reizen samen. Indien mogelijk wordt de groep opgesplitst, maar dit is mede afhankelijk van het aantal reizigers. 

Verblijf

Tijdens deze jongerenreis verblijf je op Camping Rozac in Trogir. Deze camping scoort gemiddeld ongeveer een 8 op review websites en beidt schoon sanitair, ligt direct aan zee en op loopafstand vind je onder andere een kleine supermarkt, een aantal barretjes en verschillende beachbars. 

Zowel naar Trogir als naar het duikcentrum is het een goede twintig minuten lopen. 

Faciliteiten:

 • Gratis internet (wisselende kwaliteit)
 • Boothuur
 • Animatie
 • Schoon sanitair
 • Restaurant en beach bar
 • Verschillende excursies lokaal bij te boeken

Kennismaken

Na je boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je:

 1. Je vertrekinformatie en de opstaptijden zien
 2. Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 3. Je Whatsapp nummer toevoegen en een whatsapp groep starten
 4. Het forum bezoeken en je voorstellen
 5. Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 6. Je reisverzekering nog afsluiten
 7. Je (restant)betaling doen via iDeal

Optionele activiteiten

Er zijn ter plaatse nog een heleboel activiteiten bij te boeken. Waar mogelijk organiseert de reisleiding dit in groepjes, zodat er gekeken kan worden of er nog een extra korting te krijgen is. De prijzen zijn in Kroatische Kuna. 7,5 kuna is ongeveer 1 euro.

 • Jeepsafari
 • Vissen
 • Omis 
 • Eiland Bol/Brac
 • Raften
 • Ziplinen

Uitsluitend op basis van beschikbaarheid. Voor sommige activiteiten is een minimum deelname nodig. Je kunt optionele activiteiten ter plaatse beslissen en afrekenen.

Veiligheid, alcoholbeleid en uitgaan

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Alcoholbeleid 18+

Houd er rekening mee dat je voor het duiken fit moet zijn. Een kater is niet praktisch, maar ook niet veilig. Bij deze duikvakantie gaan we er vanuit dat je zelf nadenkt en met mate drinkt. 

Alcoholbeleid 16-17:

In Kroatië gelden dezelfde regels met betrekking tot alcohol als in Nederland.

Omdat het leuk is om 's avonds het nachtleven toch mee te maken zal jullie reisleiding met jullie op pad gaan. Onze reisleiders zijn geen politie-agenten, maar houden wel een oogje in het zeil.  Dit betekent dat voor de groep van 16-17 jaar elke avond uitgaan in Split er niet in zit, aangezien onze reisleiding ook overdag keihard aan het werk is.

In de directe omgeving van de camping kun je echter ook prima terecht voor een drankje en een gezellige avond als we niet naar het centrum trekken. 

Minimumdeelname jongerenreis Kroatië

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 12 personen, verspreid over de verschillende programma's en leeftijdsgroepen. Maximaal kunnen er 20 personen mee per vertrekdatum.

Zoals aangegeven is deze reis gecombineerd voor de leeftijdsgroepen 16-17 en 18-22. Wel gelden voor beide groepen andere regels met betrekking tot uitgaan. Houd er daarnaast rekening mee dat je enigszins fit moet verschijnen bij de duikcursus indien je deze gaat doen.

Boeken van deze jongerenreis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting GGTO.

Het restant van de reissom moet 42 dagen voor vertrek bijgeschreven zijn op onze bankrekening. Via je Simi account kun je eenvoudig online met iDeal betalen. 

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Kroatie actief (Jongerenvakanties 18-22) op 10-08-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Gisteren thuis gekomen van een fantastische reis naar Kroatië met Simi reizen. Ik was in 2013 al met Simi reizen naar Kroatië geweest en was benieuwd hoe een tweede keer zou zijn. Het was nog leuker dan de vorige keer en het had nog wel 3 weken mogen duren wat mij betreft. Ik had actief geboekt omdat ik graag weer wilde canyoningen, de activiteiten waren leuk en voor iedereen op niveau. Alleen het slacklinen viel voor mij een beetje tegen, ik vond het persoonlijk wat minder en dat mag wat mij betreft uit het programma. Als je moet kiezen tussen easy of actief zou ik zeker actief boeken omdat canyoningen een ervaring op zich is die je niet mag missen. De camping zelf is netjes verzorgd, aan twee privé stranden en schoon sanitair. De tenten met veldbedjes zijn prima evenals de partytent met tafels en banken. Het leuke aan Kroatië is dat je dichtbij split zit en dat er de mogelijkheid is om uit te gaan.
  De reisleiding (Bianca, Manon, Famke en Sebastiaan) was echt geweldig. Mijn complimenten daarvoor. Zij zorgden ervoor dat alles op rolletjes liep en stonden altijd voor de deelnemers klaar. Manon en Famke waren echt twee top meiden die echt altijd voor je klaar stonden. Het maakte niet uit of het 's ochtends, 's middags, 's avonds of 's nachts was of dat ze hun bed uit moesten voor je, ze waren er altijd voor je. Sebastiaan was de lolbroek van allemaal, hij was altijd in voor een geintje maar was dan wel weer serieus op de momenten als dat moest.
  Ik zou iedereen aanraden om met Simi reizen naar Kroatië te gaan en zou zo voor een derde keer meegaan!

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 29-07-2016

  image

  7.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Was een leuk groep .plek was mooie .begeleiding was goed. Minput was in de tent zat aan de voorkant een grote scheur in

  Was een leuk groep .plek was mooie .begeleiding was goed. Minput was in de tent zat aan de voorkant een grote scheur in

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 02-08-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Deze vakantie had van mij drie keer zo lang mogen duren. Zo ontiegelijk heb ik het naar mijn zin gehad. Een paar dagen thuis en ik mis mn reisgenootjes al! Geluk gehad met de gezellige groep en natuurlijk met de reisleiding. Demi en Dominique, jullie waren toppers! Altijd gezellig maar wanneer er adequaat gehandeld moest worden wisten jullie van aanpakken. Ook hebben jullie het voor elkaar gekregen dat bijna iedereen alle optionele activiteiten kon kiezen, ook al waren dit er soms vier per persoon. Echt top. Camping was heerlijk met een meertje en riviertje. Voor in de rivier zijn waterschoenen wel aan te raden. Het sanitair was over het algemeen goed geregeld, alleen het hostel zouden ze vaker schoon mogen maken. Gelukkig mochten wij ook gebruik maken van de andere gebouwen die minstens twee keer per dag bijgehouden werden. De activiteiten waren leuk maar door lage waterstand minder spectaculair dan verwacht. Wel goed instapniveau, iedereen kon overal mee doen. Als ik een tip mag geven, boek een optionele mountainbike tocht bij de White Rabbit. Super leuke ervaring! De reis terug duurde helaas wat langer door problemen met het gewicht van de bus. Voor Simi als tip: weeg de koffers en geef een limiet aan de kilo's. Hoeven we 's nachts niet 5 uur vertraging op te lopen met corrupte Oostenrijkse politieagenten ;)
  Deze vakantie was waardevoller dan met een punt of pen te beschrijven. Wat een ervaring, zeker boeken zeg ik!...

  Deze vakantie had van mij drie keer zo lang mogen duren. Zo ontiegelijk heb ik het naar mijn zin gehad. Een paar dagen thuis en ik mis mn reisgenootjes al! Geluk gehad met de gezellige groep en natuurlijk met de reisleiding. Demi en Dominique, jullie waren toppers! Altijd gezellig maar wanneer er adequaat gehandeld moest worden wisten jullie van aanpakken. Ook hebben jullie het voor elkaar gekregen dat bijna iedereen alle optionele activiteiten kon kiezen, ook al waren dit er soms vier per persoon. Echt top. Camping was heerlijk met een meertje en riviertje. Voor in de rivier zijn waterschoenen wel aan te raden. Het sanitair was over het algemeen goed geregeld, alleen het hostel zouden ze vaker schoon mogen maken. Gelukkig mochten wij ook gebruik maken van de andere gebouwen die minstens twee keer per dag bijgehouden werden. De activiteiten waren leuk maar door lage waterstand minder spectaculair dan verwacht. Wel goed instapniveau, iedereen kon overal mee doen. Als ik een tip mag geven, boek een optionele mountainbike tocht bij de White Rabbit. Super leuke ervaring! De reis terug duurde helaas wat langer door problemen met het gewicht van de bus. Voor Simi als tip: weeg de koffers en geef een limiet aan de kilo's. Hoeven we 's nachts niet 5 uur vertraging op te lopen met corrupte Oostenrijkse politieagenten ;)
  Deze vakantie was waardevoller dan met een punt of pen te beschrijven. Wat een ervaring, zeker boeken zeg ik!...

 • door Jongerenreizen Ierland (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 26-09-2017

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wauw! Wat een toffe reis gehad. Heel spannend vond ik het maar al snel was de spanning weg. We hadden een super leuke en toffe reisleidster die haar best echt deed voor iedereen. Ik had van te voren bijvoorbeeld aan gegeven dat mijn engels nier zo goed was en ze kwam naar me toe dat ze het voor me zou vertalen en als ik iets niet begreep het gewoon moest zeggen. Dit was heel fijn zo had ik er wel vertrouwen in. Uiteindelijk begreep ik eigenlijk best veel dus ook de gidsen die we hadden waren duidelijk. Ook een super buschauffeur die samen met maria de reisleidster goede sfeer erin hielden. We hadden in de groep een meisje met autisme wat soms ook wel lastig was maar ook daar hield ze goed rekening mee. En wat was ierland mooi. En wat hebben we veel gezien echt tof! Ook de planning was fijn. Met afwisseling actiever en minder actief. En begin van de week de berg beklommen was ook echt goed voor de band met de reisgenoten. Super bedankt voor deze top ervaring. ..

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 16-08-2017

  image

  7.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  De reis was erg leuk. Leuke activiteiten. De groep was heel gezellig.
  De hostel waarin we in sliepen had weinig sanitair. En was niet al te schoon.

  De groepsindeling die Simi reizen belooft klopt niet. Ik ben twee keer mee gegaan en twee keer hebben ze de groepen bij elkaar gezet. Terwijl Simi reizen van tevoren aangeeft dat de groep apart blijven

  Hoi Thomas,

  Bedankt voor je review. Het is wel degelijk de bedoeling dat groepen opgesplitst worden, ook bij de reis in Slovenië. Praktisch is een 100% scheiding niet helemaal mogelijk, maar het is absoluut de bedoeling geweest dat ook bij jullie groep de 18-22 en 23+ gescheiden zou zijn. We gaan het intern bespreken!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenvakanties 18-22) op 11-07-2015

  image

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  We hebben een hele toffe vakantie achter de rug!

  De busreis was erg lang, ongeveer 24 uur. Maar dit wisten we van te voren, dus als je je er op in stelt valt het wel mee.

  De groep was leuk, de reisleiding was gezellig en de activiteiten waren super. We hebben gedoken, geraft, steden bezocht, gesnorkeld, naar feestjes geweest en aan extreme canyoning gedaan. Ik vond het fijn dat er ruimte voor eigen inbreng was, wat betreft eten en activiteiten.

  Dit was een vakantie om nooit te vergeten!

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 07-07-2017

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik ben net terug van een geweldige reis in Slovenië! Ik heb ontzettend veel leuke mensen leren kennen en heb geweldige activiteiten gedaan. De reisleiding (Sebas en Joost) krijgt van mij een dikke 10! Ze waren er als reisleiding als je ze nodig had, maar vielen ook heel goed in de grap en waren altijd gezellig. Wat me echter tegenviel was het feit dat er geen EHBO-doos aanwezig was op de locatie, terwijl deze wel meerdere keren nodig was. Gelukkig is er in de loop van de week een geregeld. Een ander negatief puntje van de vakantie was dat er een overlappende nacht is, waarbij de nieuwe en oude groep beide nog op locatie zijn. Dit betekende dat wij al uit onze kamers waren gezet en snachts buiten moesten slapen. Veel mensen hebben deze nacht geen oog dichtgedaan van de kou en ik ben er zelfs ziek van geworden! Dit alles mocht de pret niet drukken, dus ik ga zeker volgend jaar met Simi op vakantie! ..

  Hoi Jasmijn,

  Wat vervelend te horen dat je ziek geworden bent. We hebben naar aanleiding van onder andere jouw feedback voor volgend zomer een andere oplossing gezocht en gevonden voor de laatste overnachting. Het jaar hiervoor hebben we het ook op de manier gedaan zoals jij dit had, maar toen waren de groepen veel kleiner en was het makkelijker te regelen. Nu, met de grotere groepen zijn we erachter dat het inderdaad niet echt lekker werkt die laatste avond. Aangepast dus voor 2018!

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 02-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit jaar ben ik voor het eerst met Simi op vakantie gegaan, een ervaring die mij erg is bevallen! Wij hadden een ontzettend leuke groep met top reisleiding (Demi en Dominique). Zij hebben het mogelijk gemaakt dat (bijna) alle optionele activiteiten ook konden worden ingepland.

  De activiteiten die bij de reis inbegrepen zaten konden (wat mij betreft) wel op een moeilijker niveau. (misschien iets om hier groepen op in te delen?) Overigens waren de activiteiten wel erg leuk om te doen!

  Verder was het sanitair bij het hostel niet je van het. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de douchekop en wc rol kunnen ophangen en het mocht iets vaker worden schoongemaakt. Gelukkig kon er ook gebruik worden gemaakt van het sanitair voor de rest van de camping.

  Al met al heb ik een top vakantie gehad en kan ik iedereen deze reis aanbevelen :).

  Dit jaar ben ik voor het eerst met Simi op vakantie gegaan, een ervaring die mij erg is bevallen! Wij hadden een ontzettend leuke groep met top reisleiding (Demi en Dominique). Zij hebben het mogelijk gemaakt dat (bijna) alle optionele activiteiten ook konden worden ingepland.

  De activiteiten die bij de reis inbegrepen zaten konden (wat mij betreft) wel op een moeilijker niveau. (misschien iets om hier groepen op in te delen?) Overigens waren de activiteiten wel erg leuk om te doen!

  Verder was het sanitair bij het hostel niet je van het. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de douchekop en wc rol kunnen ophangen en het mocht iets vaker worden schoongemaakt. Gelukkig kon er ook gebruik worden gemaakt van het sanitair voor de rest van de camping.

  Al met al heb ik een top vakantie gehad en kan ik iedereen deze reis aanbevelen :).

 • door Zweden reis (Jongerenvakanties 18-22) op 16-08-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Prachtige vakantie met zeer goede begeleiding. Steeds fantastisch geholpen bij vragen en problemen. Zeker aan te raden

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 17-07-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Geweldig leuke reisleiding, mengde zich goed met de groep. Verder waren er voldoende activiteiten om de dagen te vullen en in je vrije tijd was er genoeg op en rondom de camping te doen.
  Bij aamkomst en vertrek waren er bepaalde complicaties. Zoals het feit dat er bij vertrek weinig ruimte was voor koffers en na de wissel de buschauffeurs erg veel klaagde over niets, maar hier kan de reisorganisatie Simi zelf niets aan doen. Verder was het even lastig bij aankomst en vertrek dat er 2 groepen tegelijk aanwezig waren, waardoor er gewisseld moest worden van slaapplaatsen.

  Maar om terug te komen op de goede punten, het is een vakantie waarbij de groep een groot deel uitmaakt van het verloop van je vaka en deze groep was geweldig. De reisleiding was er om eventuele klachten aan te horen en ervoor te zorgen dat dit verholpen werd. Al om al, je hebt heel snel een leuke groep, vooral als je open staat voor contacten, en wanneer dit het geval is, dan heb je een super leuke vakantie

  Geweldig leuke reisleiding, mengde zich goed met de groep. Verder waren er voldoende activiteiten om de dagen te vullen en in je vrije tijd was er genoeg op en rondom de camping te doen.
  Bij aamkomst en vertrek waren er bepaalde complicaties. Zoals het feit dat er bij vertrek weinig ruimte was voor koffers en na de wissel de buschauffeurs erg veel klaagde over niets, maar hier kan de reisorganisatie Simi zelf niets aan doen. Verder was het even lastig bij aankomst en vertrek dat er 2 groepen tegelijk aanwezig waren, waardoor er gewisseld moest worden van slaapplaatsen.

  Maar om terug te komen op de goede punten, het is een vakantie waarbij de groep een groot deel uitmaakt van het verloop van je vaka en deze groep was geweldig. De reisleiding was er om eventuele klachten aan te horen en ervoor te zorgen dat dit verholpen werd. Al om al, je hebt heel snel een leuke groep, vooral als je open staat voor contacten, en wanneer dit het geval is, dan heb je een super leuke vakantie

Camping Rozac

De camping ligt op 2 kilometer van het historische Trogir. Op loopafstand bevindt zich een boulevard met verschillende beachbars, cafeetjes, een paar supermarktjes en een aantal restaurantjes. 

Faciliteiten camping

 • Direct aan het strand
 • Schoon sanitair
 • Gratis wifi
 • Bar/restaurant 
 • Pinautomaat op loopafstand (tip: kies altijd continue without conversion!)
 • Scooterverhuur en bootverhuur op de camping
 • Massage mogelijkheden

Wat is er te doen in Trogir

Gemiddeld is het in juli en augustus rond de 26 graden, maar temperaturen tussen de 30 en 35 graden zijn geen uitzondering. De mediterrane sfeer helpen je zeker om een echt zomergevoel te krijgen!

Trogir is een belangrijke handelsstad geweest en is bekend om de oude stadsmuur en is al sinds de prehistorie een belangrijke plek. Behalve grieken, 

Prijzen

Kroatie is een stuk goedkoper dan Nederland. Met name uit eten gaan is goedkoper, voor 12 tot 15 euro kun je prima uit eten. Ook dranken zijn goedkoper dan in Nederland, met prijzen die vaak wel bijna de helft lager zijn. Natuurlijk ben je op reis in een toeristisch gebied dus liggen de prijzen niet meer zo laag als vroeger, maar in ruil daarvoor zit je wel midden in de actie.

Betalen enzo

Je kunt gewoon pinnen in Kroatië. Kies altijd voor "continue without conversion". Dat is altijd goedkoper en zorgt ervoor dat je eigen Nederlandse bank de omrekening van kuna naar euro doet. We raden je aan om gewoon in Kroatie te pinnen in plaats van in Nederland geld te wisselen. Het is een stuk goedkoper en een stuk eenvoudiger.

Onthoud dat je in het buitenland maar 1 keer per 24 uur kunt pinnen in een pin automaat.

In Kroatie betaalt men met de kuna. 7,5 kuna is ongeveer 1 euro (afhankelijk van de wisselkoers).

In winkels kun je over het algemeen gewoon pinnen, in restaurants en cafeetjes zelden tot nooit.

V. Hoe warm is het in Trogir in de zomer?

A. De gemiddelde maximum-temperatuur is in juni 22 graden, in juli 26 graden en in augustus 25 graden. Dit zijn gemiddelden, vaak is het een stuk warmer, reken op 33 tot 35 graden. Kijk hier voor meer info

V. Ik word dit jaar 16, kan ik dan mee met deze jongerenreis?

Ja, als je in het komend jaar 16 word kun je deze reis boeken. Ben je jonger, dan moet je helaas nog een jaartje wachten.

V. Ik zie dat de reis gecombineerd is voor twee leeftijdsgroepen, maar wil alleen met mensen van mijn eigen leeftijd reizen, kan dat?

Natuurlijk kun je tijdens je vakantie zelf bepalen met wie je optrekt. Je zult zien dat er in elke groep vanzelf een natuurlijke verdeling ontstaat (die vaak niks met leeftijd te maken heeft trouwens). Als je echt alleen met mensen van je eigen leeftijd wilt reizen raden we je af om deze vakantie te boeken. 

V. Wat is het beleid met betrekking tot uitgaan? Krijgen we wel vrijheid?

A. In Kroatië gelden dezelfde regels als in Nederland met betrekking tot uitgaan. Een reisleider van Simi Reizen zal altijd meegaan met de leeftijdsgroep 16-18 bij het uitgaan. Dit betekent dus dat je zeker niet elke dag gelegenheid zult hebben om uit te gaan, aangezien onze reisleiders al lange dagen maken. Aan de andere kant: hoe makkelijker het voor onze reisleiding gemaakt wordt, hoe meer zin ze zullen hebben om mee te gaan. Er is minimaal 2x deze vakantie een gelegenheid om goed uit te gaan, de rest gaat in overleg.

Houd er daarnaast rekening mee dat je niet overal binnen zult komen. Hierbij geldt: samen uit, samen thuis. We zoeken dus een plek op waar we gezellig met elkaar kunnen genieten van een leuke avond.

Reisleiders van Simi Reizen zijn geen politie-agenten en zullen zich ook niet zodanig gedragen. Aan de andere kant is de Simi reisleider wel verantwoordelijk voor onze deelnemers. Met goed overleg en een positieve instelling is veel mogelijk.

V. Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de jongerenreis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken. In 2015 zijn alle reizen vrijwel volledig vol geweest. Met name tussen half juli en half augustus kun je erop rekenen dat deze jongerenreizen vol zitten.

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. De samenstelling van de groep is natuurlijk altijd anders, maar over het algemeen kun je zeggen dat onze groepsreizen geboekt worden door actieve jongeren die houden van zon, zee en strand maar niet hele dagen alleen maar uit willen gaan en op het strand willen liggen.

V. Wat moet ik allemaal meenemen?

A. Belangrijk tijdens deze actieve strandvakantie zijn oude schoenen die nat mogen worden. Ook een slaapzak neem je zelf mee. Daarnaast natuurlijk alles wat je nodig hebt voor een lekkere zomervakantie. We raden een zonnebril zeker aan! Check ook onze paklijst Kroatie.

V. Wij reizen samen/hebben een relatie, kunnen we samen slapen?

A. Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. Vaak kunnen we voor jullie dan een eigen tent regelen. Het is niet mogelijk om na je boeking nog aan te geven dat je samen reist.

V. Waar verblijven we?

A. Onze camping heet camping Rozac en ligt bij Trogir. Als je naar het kopje "bestemming" gaat kun je meer informatie vinden over de camping. 

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Houd er rekening mee dat dit geen vrijblijvende mogelijkheid is, maar gewoon onderdeel van onze algemene voorwaarden.

Zodra er iets is wat invloed kan hebben op jezelf of de groep is het verplicht dit te melden bij boeking. Zo kunnen wij inschatten of onze reisleiding voldoende ondersteuning kan bieden. In elke groep zit wel iemand met een bijzonderheid, wat geen probleem is zolang we dit weten.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand!