Wintervakanties Lapland

Jongerenvakanties Lapland

Lapland, het gebied boven de poolcirkel, is fascinerend en een bijzondere plek voor een wintervakantie met andere jongeren. Tijdens deze 8-daagse groepsreis Lapland is veel standaard inbegrepen. Zo is je vlucht, ruimbagage en verblijf in een mooi hotel (op basis van 2-persoonskamer) inbegrepen. Ook alle bijzondere activiteiten tijdens deze reis zijn gewoon inbegrepen bij je reissom.

Als je altijd al eens het noorderlicht hebt willen zien, een wintervakantie in de sneeuw wilt ervaren en eindelijk eens die husky-tocht wilt maken en die bijzondere sneeuwscootertocht, dan is dit de ideale groepsreis voor jou! 

Wintervakanties Lapland 2019

Winterreis Lapland Zweden

8 dagen

Wintervakantie in Zweden met winterse activiteiten in de sneeuw. Inclusief vlucht, maaltijden, activiteiten, verblijf en vervoer.

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
voor 1699.00
BEKIJK REIS

Lapland wintervakantie

8 dagen

8-daagse vliegreis naar Zweeds Lapland. Ga voor een unieke winervakantie vanuit een prima hotel, incl. maaltijden, activiteiten, verblijf en vervoer.

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
voor 1699.00
BEKIJK REIS
Lapland jongerenreizen
 • Mooi eco-hotel
 • Incl. retourvlucht
 • Incl. alle activiteiten
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Husky-tocht
 • Sneeuwscootertocht
 • IJsvissen
 • Sneeuwschoentocht
 • Goede kans op noorderlicht
 • En meer!

Noorderlicht Lapland

Het noorderlicht is 1 van de redenen om Lapland te bezoeken. Doordat er weinig onnatuurlijk licht is en je hoog in het noorden zit is de kans op het spotten van het noorderlicht wel 90% in de winterperiode. Natuurlijk houden we de kans op het noorderlicht in de gaten tijdens onze winterreis en waarschuwen we je direct als dit bijzondere natuurfenomeen wordt waargenomen.

In de winterperiode is de kans op het meemaken van het noorderlicht groot. Een extra bonus in een toch al prachtige omgeving!

Lapland winter groepsreis

Activiteiten winter Lapland

De activiteiten die je tijdens deze groepsreizen kunt boeken wisselen een beetje per periode en zijn mede afhankelijk van het weer en de periode. Lees de volledige reisprogramma's om precies te zien wat er inbegrepen is bij onze Lapland avonturen reizen!

Activiteiten die mogelijk zijn:

 • Sneeuwscootertochten - met je eigen sneeuwscooter maken we tochten door het besneeuwde landschap. Over bevroren meren waar je kunt scheuren, maar ook door mooie bospaden, langs velden en op heuvels maken we een indrukwekkende sneeuwscootertocht. Een echte must als je een Lapland-reis boekt.
 • IJsvissen - we maken een wak in het ijs met een ijsboor en nemen vervolgens de tijd om een vis te vangen. Eventueel bereiden we de vis ter plaatse op een kampvuur.
 • Husky tochten - Lapland is natuurlijk HET gebied voor spectaculaire husky-tochten. Tijdens onze groepsreizen kiezen we meestal voor de korte variant, een soort kennismaking met de sledehonden sport. Eventueel kun je naar eigen wens nog een extra tocht bijboeken.
 • Sneeuwschoenwandelingen - sneeuwschoenen zijn de makkelijkste manier om jezelf te verplaatsen in de vaak diepe sneeuw in Lapland.
 • Sauna - een bezoek aan Lapland zonder bezoek aan een sauna is natuurlijk onmogelijk. Bij de hotels waar we verblijven kun je dan ook genieten van een saunabezoek, natuurlijk afgesloten met een sprong in ijskoud water!

Groepsreis Lapland

zwedengroepsreiswinterhoogtepunten

BLOG

Zweden groepsreis in de winter: de hoogtepunten

Groepsreizen Lapland

Lapland is een reisbestemming die juist als groepsreis veel te bieden heeft. Samen met je reisgenoten maak je bijzondere activiteiten mee, verblijf je in een mooi hotel en heb je buiten de activiteiten om het gezelschap van anderen om je heen om je vakantie helemaal onvergetelijk te maken.

Hoewel een groepsreis niet voor iedereen de ideale vakantie is, is het bij Lapland wel te overwegen. Doordat de dagen in de winter kort zijn is het leuk om samen met je reisgenoten de tijd die je in en rondom het hotel doorbrengt zo leuk mogelijk te maken. Toch liever in de zomer naar deze mooie bestemming? Dan hebben we ook een zomerse reis naar Noorwegen en Zweden.

Daarnaast is een groepsvakantie in Europa natuurlijk heel goed voor het leren kennen van nieuwe mensen. Vaak maak je contact met mensen waarmee je in je normale leven niet zo snel in aanraking komt, maar waar het super mee klikt. Er zijn tijdens onze groepsreizen dan ook al vele hechte vriendschappen ontstaan. Sommige van onze groepen spreken zelfs jaren na dato nog met elkaar af om dingen te ondernemen of boeken gezamenlijk een reis bij Simi.

Voordelen van een groepsreis Lapland:

 • Veel standaard inbegrepen bij de reissom
 • Volledig verzorgd
 • Echt winter
 • Je reist met leeftijdgenoten, dus gezellig
 • Mooi hotel met prima kamers

Winter in Lapland

Gemiddeld is Lapland qua temperatuur in februari koud, met gemiddelde temperaturen tussen de -5 en -15, maar het kan ook makkelijk -30 of kouder worden. Met goede kleding is dit overigens geen enkel probleem en als het zonnetje schijnt zul je merken dat het vaak zelfs heel aangenaam is. Je kunt ter plaatse nog extra kleding huren. Handig als je iemand bent die het snel koud heeft.

De winter in Lapland is daarnaast vooral ontzettend mooi. Witte bomen, besneeuwde landschappen en meren, heel veel rust, maar ook ontzettend veel activiteiten die standaard in het programma zitten. De kans op het zien van het noorderlicht tijdens deze groepsreis is groot, maar natuurlijk wel afhankelijk van het weer en de natuur.

Houd er wel rekening mee dat je in Lapland altijd afgelegen zit. Een klein winkeltje kun je nog vinden, maar er is om je heen geen stad of groot dorp waar je van alles kunt doen. Na een dag buiten is die behoefte er ook niet zo, het is dan leuker om met de groep een spelletje te doen of te relaxen.

laplandbucketlist

BLOG

Lapland op je bucketlist

Groepsvakantie met leeftijdsgenoten

Je reist tijdens onze groepsreizen Lapland samen met reizigers tussen de 18 en 35 jaar oud. Gemiddeld ligt de leeftijd tussen de 21 en 26 ongeveer, maar de spreiding kan groot zijn. Het is trouwens zo dat de meeste mensen niet goed met elkaar op kunnen schieten omdat ze even oud zijn, maar vooral als mensen gedeelde interesses hebben. Het type reiziger dat voor een avontuurlijke wintervakantie in Lapland kiest, past over het algemeen erg goed bij elkaar.

Voorbereiding wintervakanties Lapland

Voor deze groepsreis Lapland is een beetje voorbereiding van belang. De temperaturen overdag zijn over het algemeen best goed te doen, maar met name in de avonden kan het extreem afkoelen. Omdat we natuurlijk op jacht gaan naar het noorderlicht tijdens deze jongerenreis, is het belangrijk ons kledingadvies goed op te volgen. Ter plaatse kun je eventueel een winterpakket huren met de belangrijkste winterkleding voor jouw reis naar Lapland. 

Het allerbelangrijkste bij deze groepsreizen naar Lapland is dat je kiest voor kleding in laagjes. Zo kun je als je ergens binnen komt snel je jas en trui uittrekken en andersom als het afkoelt snel weer kleding toevoegen. Dit is de grootste truc bij het maken van je Lapland plannen!

Minstens zo belangrijk: waterdichte of waterafstotende snowboots of hoge, waterafstotende bergschoenen. Neem voldoende sokken mee, door de sneeuw zul je vaker van sokken wisselen. Droge voeten zijn het belangrijkste bij het leven in de winter in Lapland. 

Vergeet ook geen zonnebrandcreme mee te nemen! De zon en de weerkaatsing op de sneeuw kunnen ervoor zorgen dat je snel verbrand, zelfs bij hele koude temperaturen!

Tijdens je reis is het van belang om goed en regelmatig te drinken. 

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer weten?

Vliegvakanties
Jongerenreizen singles
Groepsreizen
Alle reisbestemmingen