Wintervakanties Lapland

Wintervakantie Lapland 18-35 jaar - vanaf Hannover

Wintervakantie Zweden - vanaf Schiphol

Lapland groepsreizen

Winter groepsreis lapland 

Lapland spreekt tot de verbeelding. Het land van sneeuw en ijs, waar kou, verlatenheid en de wilde natuur bij elkaar komen. Lapland is daarnaast ook steeds populairder als vakantiebestemming ter afwisseling van de "normale" wintersportvakanties. En terecht, want je kunt er enorm veel ondernemen en doen in de winter.

Verschillende reisprogramma's Lapland

In elke vakantie die we aanbieden in Lapland hebben we een verschillend aanbod. Zo kun je afhankelijk van je eigen voorkeuren kijken welke groepsreis het beste bij je past. In 2018 heb je keus uit twee reisprogramma's, elk met hun eigen unieke eigenschappen en mogelijkheden. 

Noorderlicht Lapland

Het noorderlicht is 1 van de redenen om Lapland te bezoeken. Doordat er weinig onnatuurlijk licht is en je hoog in het noorden zit is de kans op het spotten van het noorderlicht wel 90% in de winterperiode. Natuurlijk houden we de kans op het noorderlicht in de gaten tijdens onze winterreis en waarschuwen we je direct als dit bijzondere natuurfenomeen wordt waargenomen.

In de winterperiode is de kans op het meemaken van het noorderlciht groot. Een extra bonus in een toch al prachtige omgeving!

Lapland winter groepsreis Groepsreis Lapland

Activiteiten winter Lapland

De activiteiten die je tijdens deze groepsreizen kunt boeken wisselen een beetje per periode en zijn mede afhankelijk van het weer en de periode. Lees de volledige reisprogramma's om precies te zien wat er inbegrepen is bij onze Lapland avonturen reizen!

Activiteiten die mogelijk zijn:

 • Sneeuwscootertochten - met je eigen sneeuwscooter maken we tochten door het besneeuwde landschap. Over bevroren meren waar je kunt scheuren, maar ook door mooie bospaden, langs velden en op heuvels maken we een indrukwekkende sneeuwscootertocht. Een echte must als je een Lapland-reis boekt.
 • IJsvissen - we maken een wak in het ijs met een ijsboor en nemen vervolgens de tijd om een vis te vangen. Eventueel bereiden we de vis ter plaatse op een kampvuur.
 • Husky tochten - Lapland is natuurlijk HET gebied voor spectaculaire husky-tochten. Tijdens onze groepsreizen kiezen we meestal voor de korte variant, een soort kennismaking met de sledehonden sport. Eventueel kun je naar eigen wens nog een extra tocht bijboeken.
 • IJshotel - elk jaar wordt in de buurt van ons hotel het ijshotel opgebouwd. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit hotel te bezoeken en te zien hoe de opbouw gaat van een dergelijk groot project van ijs.
 • Sneeuwschoenwandelingen - sneeuwschoenen zijn de makkelijkste manier om jezelf te verplaatsen in de vaak diepe sneeuw in Lapland.
 • Sauna - een bezoek aan Lapland zonder bezoek aan een sauna is natuurlijk onmogelijk. Bij de hotels waar we verblijven kun je dan ook genieten van een saunabezoek, natuurlijk afgesloten met een sprong in ijskoud water!

Groepsreizen Lapland

Lapland is een reisbestemming die juist als groepsreis veel te bieden heeft. Samen met je reisgenoten maak je bijzondere activiteiten mee, verblijf je in een mooi hotel en heb je buiten de activiteiten om het gezelschap van anderen om je heen om je vakantie helemaal onvergetelijk te maken.

Hoewel een groepsreis niet voor iedereen de ideale vakantie is, is het bij Lapland wel te overwegen. Doordat de dagen in de winter kort zijn is het leuk om samen met je reisgenoten de tijd die je in en rondom het hotel doorbrengt zo leuk mogelijk te maken.

Daarnaast is een groepsvakantie natuurlijk heel goed voor het leren kennen van nieuwe mensen. Vaak maak je contact met mensen waarmee je in je normale leven niet zo snel in aanraking komt, maar waar het super mee klikt. Er zijn tijdens onze groepsreizen dan ook al vele hechte vriendschappen ontstaan. Sommige van onze groepen spreken zelfs jaren na dato nog met elkaar af om dingen te ondernemen of boeken gezamenlijk een reis bij Simi.

Voordelen van een groepsreis Lapland:

 • Veel standaard inbegrepen bij de reissom
 • Volledig verzorgd
 • Echt winter
 • Je reist met leeftijdgenoten, dus gezellig
 • Mooi hotel met prima kamers

Winter in Lapland

Gemiddeld is Lapland qua temperatuur in februari koud, met gemiddelde temperaturen tussen de -5 en -15, maar het kan ook makkelijk -30 of kouder worden. Met goede kleding is dit overigens geen enkel probleem en als het zonnetje schijnt zul je merken dat het vaak zelfs heel aangenaam is. Je kunt ter plaatse nog extra kleding huren. Handig als je iemand bent die het snel koud heeft.

De winter in Lapland is daarnaast vooral ontzettend mooi. Witte bomen, besneeuwde landschappen en meren, heel veel rust, maar ook ontzettend veel activiteiten die standaard in het programma zitten. De kans op het zien van het noorderlicht tijdens deze groepsreis is groot, maar natuurlijk wel afhankelijk van het weer en de natuur.

Houd er wel rekening mee dat je in Lapland altijd afgelegen zit. Een klein winkeltje kun je nog vinden, maar er is om je heen geen stad of groot dorp waar je van alles kunt doen. Na een dag buiten is die behoefte er ook niet zo, het is dan leuker om met de groep een spelletje te doen of te relaxen.

Groepsvakantie met leeftijdsgenoten

Je reist tijdens onze groepsreizen Lapland samen met reizigers tussen de 18 en 35 jaar oud. Gemiddeld ligt de leeftijd tussen de 21 en 26 ongeveer, maar de spreiding kan groot zijn. Het is trouwens zo dat de meeste mensen niet goed met elkaar op kunnen schieten omdat ze even oud zijn, maar vooral als mensen gedeelde interesses hebben. Het type reiziger dat voor een avontuurlijke wintervakantie in Lapland kiest, past over het algemeen erg goed bij elkaar.

 • Unieke wintervakanties
 • Sneeuw
 • Een hele andere wereld
 • Een must do!
 • Sneeuwscootertochten
 • Sauna
 • Meer