Wintervakanties Lapland

Ultieme bucketlist sledehonden-avontuur

Binnenkort vind je hiet het programma voor een 5-daags winteravontuur!

Lapland wintervakanties 2018

Lapland wintervakanties Lapland winter groepsreizen

Lapland spreekt tot de verbeelding. Het land van sneeuw en ijs, waar kou, verlatenheid en de wilde natuur bij elkaar komen. Lapland is daarnaast ook steeds populairder als vakantiebestemming ter afwisseling van de "normale" wintersportvakanties. En terecht, want je kunt er enorm veel ondernemen en doen in de winter.

Deze Lapland reizen zijn groepsreizen, maar ook op individuele basis te boeken in andere periodes. Zo is het een populaire gezinsreis Lapland en krijgen kinderen tot en met 11 jaar maar liefst 50% korting.

Verschillende reisprogramma's Lapland

In elke vakantie die we aanbieden in Lapland hebben we een verschillend aanbod. Zo is de wintervakantie in maart 2017 een all-inclusive Lapland vakantie waarbij niet alleen maaltijden, maar ook frisdranken inbegrepen zijn bij de reissom. Ook de inhoud van het reisprogramma is telkens iets anders. Met oud en nieuw bijvoorbeeld besteden we natuurlijk extra aandacht aan de jaarwisseling en maken we er een enorm bijzondere jaarwisseling van in het besneeuwde Lapland.

Noorderlicht Lapland

Het noorderlicht is 1 van de redenen om Lapland te bezoeken. Doordat er weinig onnatuurlijk licht is en je hoog in het noorden zit is de kans op het spotten van het noorderlicht wel 90% in de winterperiode. Natuurlijk houden we de kans op het noorderlicht in de gaten tijdens onze winterreis en waarschuwen we je direct als dit bijzondere natuurfenomeen wordt waargenomen.

In de winterperiode is de kans op het meemaken van het noorderlciht groot. Een extra bonus in een toch al prachtige omgeving!

Lapland groepsreizen wintervakantie noorderlicht vakanties

Activiteiten winter Lapland

De activiteiten die je tijdens deze groepsreizen kunt boeken wisselen een beetje per periode en zijn mede afhankelijk van het weer en de periode. Lees de volledige reisprogramma's om precies te zien wat er inbegrepen is bij onze Lapland avonturen reizen!

Activiteiten die mogelijk zijn:

 • Sneeuwscootertochten - met je eigen sneeuwscooter maken we tochten door het besneeuwde landschap. Over bevroren meren waar je kunt scheuren, maar ook door mooie bospaden, langs velden en op heuvels maken we een indrukwekkende sneeuwscootertocht. Een echte must als je een Lapland-reis boekt.
 • IJsvissen - we maken een wak in het ijs met een ijsboor en nemen vervolgens de tijd om een vis te vangen. Eventueel bereiden we de vis ter plaatse op een kampvuur.
 • Husky tochten - Lapland is natuurlijk HET gebied voor spectaculaire husky-tochten. Tijdens onze groepsreizen kiezen we meestal voor de korte variant, een soort kennismaking met de sledehonden sport. Eventueel kun je naar eigen wens nog een extra tocht bijboeken.
 • IJshotel - elk jaar wordt in de buurt van ons hotel het ijshotel opgebouwd. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit hotel te bezoeken en te zien hoe de opbouw gaat van een dergelijk groot project van ijs.
 • Sneeuwschoenwandelingen - sneeuwschoenen zijn de makkelijkste manier om jezelf te verplaatsen in de vaak diepe sneeuw in Lapland.
 • Sauna - een bezoek aan Lapland zonder bezoek aan een sauna is natuurlijk onmogelijk. Bij de hotels waar we verblijven kun je dan ook genieten van een saunabezoek, natuurlijk afgesloten met een sprong in ijskoud water!
 • Meevaren op een ijsbreker - een unieke activiteit is het meevaren op een ijsbreker. Je maakt mee hoe deze ijsbreker de zeestraat ijsvrij houdt zodat de schepen ongestoord door het ijskoude water kunnen varen.

Groepsreizen Lapland

Lapland is een reisbestemming die juist als groepsreis veel te bieden heeft. Samen met je reisgenoten maak je bijzondere activiteiten mee, verblijf je in een mooi hotel en heb je buiten de activiteiten om het gezelschap van anderen om je heen om je vakantie helemaal onvergetelijk te maken.

Hoewel een groepsreis niet voor iedereen de ideale vakantie is, is het bij Lapland wel te overwegen. Doordat de dagen in de winter kort zijn is het leuk om samen met je reisgenoten de tijd die je in en rondom het hotel doorbrengt zo leuk mogelijk te maken.

Daarnaast is een groepsvakantie natuurlijk heel goed voor het leren kennen van nieuwe mensen. Vaak maak je contact met mensen waarmee je in je normale leven niet zo snel in aanraking komt, maar waar het super mee klikt. Er zijn tijdens onze groepsreizen dan ook al vele hechte vriendschappen ontstaan. Sommige van onze groepen spreken zelfs jaren na dato nog met elkaar af om dingen te ondernemen of boeken gezamenlijk een reis bij Simi.

 • Unieke wintervakanties
 • Sneeuw
 • Een hele andere wereld
 • Een must do!
 • Sneeuwscootertochten
 • Sauna
 • Meer