Jongerenvakantie Malediven

Jongerenvakantie Malediven

 • 18-22 jaar
 • 15 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Een absolute droombestemming! De Malediven zijn een eilandengroep met parelwitte stranden en helder zeewater. De eilandengroep ligt middenin de Indische Oceaan en is met recht een bijzondere droombestemming te noemen.

In samenwerking met een lokale partner hebben we een reispakket samengesteld dat, zeker gezien de vele activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom, een meer dan uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding biedt. 

In tegenstelling tot andere reizen naar de Malediven, zijn bij deze groepsreis alle activiteiten en je PADI openwater cursus inbegrepen, evenals alle maaltijden terwijl je op de eilanden bent, alle transfer per speedboat en een groot aantal unieke activiteiten. 

Tijdens deze groepsreis beleef je de autenthieke Malediven. We verblijven op een lokaal eiland waar niet veel toeristen komen. Je zult dus niet snel het gevoel hebben dat je op een toeristische plek bent. De stranden zijn fantastisch, het water perfect van temperatuur. Je zonnebrand moet je zeker niet vergeten! 

Inbegrepen bij deze reis zijn de gehele PADI cursus open water diver (of advanced open water cursus) maar ook verschillende snorkeltrips, een dagverblijf in een luxe resort met onbeperkt eten en drinken, alle maaltijden en nog een groot aantal leuke, lokale ervaringen zoals een voetbalwedstrijd tegen de lokale inwoners. 

Op de Malediven is elk plekje Instagram-waardig en echt zo mooi als je het in je gedachten voorstelt. De ultieme combi van een relaxvakantie en een actieve vakantie op 1 van de meest bijzondere plekken ter wereld. 

Let op: je vliegticket is bij deze reis NIET inbegrepen. Lees het kopje reisinformatie voor details over het boeken van je vlucht. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 201921 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 601,50 €, 15 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights:

 • Alle maaltijden inbegrepen
 • Onbeperkt koffie/thee
 • PADI openwater cursus incl.
 • Lokale eiland-experience
 • Parelwitte stranden
 • Snorkeltrips 
 • Vistocht bij zonsondergang
 • Picnic Island dagtrip
 • Dagverblijf all-inclusive resort
 • Bezoek Male hoofdstad
 • Voetballen tegen lokaal team

Dag 1 - Vlucht

We vliegen vandaag vanuit Nederland, Duitsland of België naar Malé, de hoofdstad van de Malediven. Bij je boeking geef je aan of je je vlucht via Simi Reizen wilt regelen of zelf regelt.

Ook geef je hier aan of je vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Zaventem wilt vliegen. De vluchten vanuit Duitsland zijn vaak goedkoper, dus als je niet te ver van Düsseldorf af woont is dat zeker het overwegen waard (soms wel 400 euro goedkoper!).

Voor je verblijf heb je geen visum nodig, met je Nederlands of Vlaams paspoort kun je gewoon als toerist in de Malediven verblijven. 

Boek je je vlucht zelf? Dan kun je deze pas boeken als de reis gegarandeerd vertrekt (vanaf 8 personen). We laten je dat per e-mail weten. Boek je de vlucht via ons? Dan nemen we contact op zodra de reis gegarandeerd is. 

Dag 2 - Nederland - Malé

De totale vluchtduur incl. overstap is tussen de 13 en de 16 uur over het algemeen. 

Bij aankomst in Malé worden we opgehaald en reizen we per speedboat naar "ons" eiland voor de komende weken. Onderweg kom je langs verschillende luxe resorts, prachtige eilandjes en verschillende kleuren water. Met een beetje geluk zien we dolfijnen onderweg. 

We maken hier kennis met elkaar en onze reisleider die je gedurende de reis zal begeleiden. Na een heerlijke maaltijd en tijd om te zwemmen krijgen we een rondleiding over het eiland waar we zullen verblijven. 

Tips:

 • Als je je PADI openwater al hebt kun je in plaats daarvan je Advanced open water diver certificaat behalen. 
 • Wil of kun je niet duiken? Je kunt er altijd voor kiezen om alleen te snorkelen. Vind je het spannend? No worries, de duikinstructeurs zijn erg geduldig en nemen alle tijd om je op je gemak te stellen en doen het stapje voor stapje.

Dag 3 - Relax en instructiedag

Vandaag beginnen we met het theoretische deel van de duikcursus. We bekijken een video en nemen de belangrijkste dingen alvast door, voorafgaand aan de echte cursus. 

De middag en avond zijn vrij, met in de avond een beachvolleybal-toernooitje met je medereizigers op het programma. Vandaag is er dus meer dan genoeg tijd om te relaxen, bij te komen, het eiland te verkennen en te genieten van het heerlijke water van de Indische Oceaan. 

Je zult merken dat er op het eiland een relaxte sfeer hangt en je enorm gaat ontspannen!Het guesthouse waar we verblijven heeft trouwens gewoon airconditioning en er is wifi beschikbaar, allebei zeer welkom!

Dag 4 - Beschutwater-duiken + Lokaal diner

De PADI openwater cursus bestaat uit een aantal verplichte onderdelen. Elke dag wordt een gedeelte van de theorie doorgenomen en getest. Je begint je duikavontuur met een duik in beschut water. Je duikt dan al wel in de zee, maar in een gebied waar het water rustig is en je alle tijd hebt om de techniek te oefenen. Vandaag maken we twee beschutwater-duiken. 

's Avonds stellen de lokale eilandbewoners hun keukens open en dineren we met de inwoners van het eiland. We krijgen lokale specialiteiten en maken op die manier ook echt kennis met het leven op het eiland. Tijdens de reis krijg je sowieso een goed beeld van hoe de mensen op de Malediven (buiten de resorts) echt leven. 

Tips:

 • De Malediven zijn Islamitisch. Pas je dus aan en heb een open, fijne houding. Je hoeft geen hoofddoekje op, maar wees respectvol en vriendelijk, dat wordt enorm gewaardeerd.
 • Je kriijgt een ECHTE Malediven belevenis, geen resort-vakantie die je overal kan doen, maar een uniek inkijkje in het echte leven. Je steunt op deze manier ook heel concreet de lokale bevolking, in plaats van de investeerders achter de grote resorts.

 

Dag 5 - Duiklessen

Vandaag staat de hele dag in het teken van duiken. We beginnen na ons heerlijke ontbijt met het vervolg van onze duikcursus. Met het PADI openwater certificaat mag je na de afronding van de cursus over de hele wereld tot 18 meter diepte duiken. Superhandig om te hebben, want hiermee kun je waar ook ter wereld zonder problemen mooie duiken maken. 

We maken verschillende beschutwaterduiken en leren meer over theorie en veiligheid. Zorg dat je goed ontbijt, want het duiken maakt hongerig!

Na het avondeten komen onze duikinstructeurs langs om de dag door te spreken en je opgedane kennis te testen, als onderdeel van de cursus.

 

Dag 6 - Duiken en kennistest

Na het ontbijt gaan we de boot op en maken we onze eerste openwater duiken. Samen met je duikinstructeur neem je alles nog eens door, voor je de letterlijke sprong in het diepe waagt. Onderweg kom je een grote verscheidenheid aan zeeleven tegen. Met een beetje geluk een reuzenschildpad, maar ook (kleine) haaien en een diverse hoeveelheid vissen in uiteenlopende kleuren (denk aan Finding Nemo!) zul je tegenkomen tijdens je duik vandaag. 

We weten zeker dat je na deze duiken de smaak te pakken hebt. Aan het einde van de dag nemen de duikinstructeurs de theorie nog eens met je door, zodat je je optimaal veilig voelt in het water.

Aan het einde van de middag is er nog tijd om even te relaxen op de mooie stranden. 

Dag 7 - Openwater duiken + examen!

We gaan verder met onze open water duiken vandaag. Nu je al een aantal keren gedoken hebt, zul je merken dat het je steeds makkelijker afgaat, je steeds beter weet wat je aan het doen bent en steeds meer zelfvertrouwen krijgt in het duiken. 

We sluiten de cursus als alles goed gaat vandaag af en doen gelijk examen. Tijdens het examen krijg je verschillende opdrachten en laat je aan je duikinstructeur zien dat je alles weet over het veilig en verantwoord duiken in open water tot 18 meter diepte. 

Over het examen hoef je je niet te druk te maken, als je het voorgaande deel zonder problemen gedaan hebt is het examen alleen maar een samenvatting van wat je al geleerd hebt.

Na een spectaculaire waterdag hebben we 's avonds nog sunset fishing op het programma staan. De vangst bereiden we natuurlijk!

Dag 8 - Picnic Island

Vandaag maken we een boottocht naar een onbewoond tropisch eiland. Hier maken we er een relaxte dag van op ons geweldige bounty-island in de Indische Oceaan. Geniet van helderblauwe zee, weidse uitzichten en witte stranden. Je hebt hier geen filters nodig voor je Instagram account ;-) 

Als je behoefte hebt aan wat meer actie, kun je vanaf deze plek vandaag onder andere de jetski uitproberen en een aantal andere top water activiteiten (tegen bijbetaling). Je kunt onder andere wakeboarden, jet ski, waterskieen of met een tube achter de boot varen. Prijzen variëren van 12$ voor een SUP tot jetskiën voor 64$ per half uur. 

Zoals bij al onze reizen is ook het programma dat je van dag tot dag ziet hier, een indicatie. We zijn altijd afhankelijk van de weersomstandigheden, logistiek en praktische planning. De volgorde kan dus afwijken van wat je hier ziet. Wel kun je er vanuit gaan dat alles wat we in het dag-tot-dag programma beschrijven, ook daadwerkelijk gedaan wordt. 

Dag 9 - Vrije dag

Na een aantal dagen die vooral in het teken van het leren duiken stonden, staat er vandaag niks op het programma en kun je uitslapen, relaxen, zwemmen of snorkelen. Indien je je PADI open water gedaan hebt en de smaak te pakken hebt en direct je Advanced Open Water wilt halen, is dit ook een optie. Je betaalt hiervoor $400 rechtstreeks aan de duikschool. In dat geval begint je duik vandaag. Je kunt eventueel ook kiezen om alleen een fun-duik te doen (60$). 

's Avonds heeft de reisleider een gezellige groepsavond georganiseerd. Deelname is natuurlijk vrijblijvend, maar wel zo gezellig.

Dag 10 - Bezoek aan hoofdstad Male

We laten "ons" eiland even achter ons. Na een ruime week op een eiland geleefd te hebben, is het vandaag tijd om de hoofdstad van de Malediven op te zoeken: Malé. Ook een eiland, maar met veel meer inwoners. Hier vind je winkels, terrasjes en de drukte van een grote stad. Doordat de eilanden op de Malediven klein zijn, krijg je hier weer echt het gevoel in Azië te zijn met de nauwe straatjes, drukte, vele restaurants en barretjes.

We raden je aan de lokale marktjes (vismarkt en fruit/groente markt) te bezoeken. Je kunt ook een bezoek brengen aan het nationaal museum of de grootste Moskee van de Malediven. Het is vooral lekker om even weer van de grote stad te genieten en wat energie te krijgen van het leven in de stad. 

Aan het eind van de middag varen we terug naar "ons" eiland. In Malé heb je ook gelegenheid gehad om even te pinnen, wat snacks in te kopen en wellicht wat te shoppen aan souvenirtjes en kadootjes. 

Dag 11 - All-inclusive resortbezoek

De foto hiernaast is een #nofilter en gemaakt op het resort waar we deze dag verblijven. We varen vandaag naar het Clubmed resort waar we de hele dag zullen doorbrengen. Alle eten en drinken (ook alcohol) is inbegrepen bij je bezoek. Je kunt genieten van de grote zwembaden, het mooi aangelegde strand en gratis onder andere kajaks lenen om een stuk te varen. 

Een fijne onderbreking met een relaxed bezoek aan dit mooie privé-resort. Deze dag vul je helemaal zelf in verder, de meeste mensen zullen gewoon lekker relaxen bij het strand. Het is eventueel mogelijk verschillende activiteiten bij te boeken ter plaatse, maar reken erop dat deze zo'n drie keer zo duur zijn als op ons eigen eiland. 

Tips:

 • Houd het leuk, met name vwb alcohol. Niemand wordt blij van aangeschoten mensen om zich heen. Bovendien moet je nog terug met de boot ;-) 
 • Vergeet niet je foto's te maken. Het is een sprookjesachtig mooie plek waar bijna elk plekje foto-waardig is. 

Dag 12 - Snorkelen

Vandaag staat snorkelen op het programma. Met de reisleider maken we een mooi tochtje rondom het eiland. De rest van de dag is er tijd om te genieten van het mooie weer. 

In het guesthouse waar we verblijven is gewoon wifi beschikbaar trouwens, evenals airconditioning op de kamers. 

Dag 13 - Voetbalwedstrijd

Vandaag kun je er opnieuw voor kiezen om een funduik te maken of om je Advanced Open Water af te maken. Als het financieel mogelijk is raden we je zeker aan om de Advanced open Water cursus te doen na je open water.

Dan heb je gelijk beide certificaten en kun je wereldwijd overal duiken. Daarnaast is de Advanced Open Water cursus ook nog eens super interessant wegens onder andere de nachtduik die erbij zit en de grote mate van zelfstandigheid die je leert. 

In de avond maken we ons klaar voor een voetbalwedstrijdje tegen de lokale eilandbewoners. Deze komen wekelijks samen om te voetballen, maar gaan graag de uitdaging aan om ons Nederlanders op hun eigen terrein te verslaan natuurlijk! 

Dag 14 - Allerlaatste duik en afscheidsdiner

Vandaag is je laatste kans om nog een duik te maken (optioneel), te relaxen aan het strand of een activiteit te ondernemen. Op de Malediven is natuurlijk alles georganiseerd rondom het water, dus je kunt er een groot aantal watersporten doen. Een kajak huren om mee het eiland rond te varen is bijvoorbeeld een aanrader, maar een surfles is bijvoorbeeld ook een optie. 

's Avonds hebben we met de hele groep het afscheidsdiner, met natuurlijk alle traditionele elementen van de Malediven erbij. 

Je zult terugkijken op een intensieve, maar avontuurlijke reis. Helaas wordt het hierna al snel weer "back to reality" en blijft het voorlopig weer even een kwestie van dromen. 

Het is trouwens mogelijk om in deze vakantie zowel je PADI open water als je Advanced open water cursus te doen. indien je dit wilt, betaal je ter plaatse $400 aan onze lokale partner. 

Dag 15 - Transfer en vlucht

We varen vandaag terug naar het hoofdeiland en het vliegveld. We pakken onze spullen in, zeggen gedag tegen het personeel dat ons de afgelopen weken heeft mogen verzorgen en nemen afscheid van "ons" eiland. 

We worden ruim op tijd afgezet bij het vliegveld, kunnen daar nog wat laatste souvenirtjes inkopen en vliegen vervolgens terug naar Nederland. 

Belangrijk:

 • Boek je vlucht niet eerder dan dat de reis gegarandeerd is. 
 • Indien je een goedkopere vlucht kunt vinden als je een dag eerder aankomt of een dag later vertrekt, is het mogelijk om tegen bijbetaling een nacht in een guesthouse in Malé te boeken. Dit kan alleen als je dit direct bij boeking aangeeft.
 • Boek je je vlucht via Simi, dan valt deze vlucht onder de garantieregeling van de SGR als pakketreis. 
 • Het is je eigen verantwoording om op tijd op bestemming te zijn (tenzij je je vlucht via ons boekt). Ben je later, dan is een transfer voor eigen rekening. 

Vluchten

Bij deze groepsreis is de retourvlucht niet inbegrepen, in tegenstelling tot al onze andere groepsreizen waar dit wel het geval is. De reden hiervoor is dat mensen vaak de Malediven willen combineren met andere reisbestemmingen zoals Indonesië (Bali), Sri Lanka of Maleisië. De prijs van je vlucht ligt normaalgesproken ergens tussen de 600 en 1100 euro. Als je bereid bent langer onderweg te zijn soms zelfs nog goedkoper. Vliegen vanaf Düsseldorf is vaak het goedkoopst overigens en kan voor dezelfde vertrekdatum wel enkele honderden euro's schelen. 

Vlucht boeken via Simi Reizen

Je kunt je vlucht gewoon door Simi laten regelen. Je betaalt dan EUR 35 voor het reserveren van het ticket, naast de kosten van het ticket zelf. Simi Reizen heeft soms echter toegang tot speciale tarieven via onze partner. Daarnaast is het zo dat op het moment dat je je vlucht via Simi boekt, deze ook valt onder het verzekerde bedrag van je pakketreis via de SGR. Boek je je vlucht los, dan is dat geen onderdeel van de pakketreis die je via Simi boekt. 

In het veld bijzonderheden geef je aan of je je vlucht zelf boekt of door ons wilt laten boeken. 

Indien je zelf je vlucht boekt:

 1. Wacht tot je van ons hoort dat de reis definitief doorgaat!!! Je kunt pas je ticket boeken als je van ons uit te horen hebt gekregen per e-mail of via deze website dat de reis op jouw vertrekdatum definitief doorgaat. 
 2. Je vliegt naar het internationale vliegveld van Malé (MLE).
 3. Onze tip: check skyscanner of kiwi.com en probeer behalve Amsterdam ook een Zaventem (Brussel) of Düsseldorf als airport in te typen. Soms kan dat een hoop schelen. 
 4. Je krijgt van ons te horen op welke dag en welk tijdstip je in Malé wordt verwacht en weer vertrekt. We geven daarbij een aantal suggesties voor vluchten. Wacht ook deze even af. 

Indien wij je vlucht boeken:

 1. Je vlucht wordt geboekt zodra zeker is dat de reis doorgaat. Je krijgt dan van ons een voorstel. Ga je hiermee akkoord, dan boeken we je vlucht. 
 2. Je vlucht valt onder de pakketreis die je boekt en is daarmee gegarandeerd door de SGR als onderdeel van de dekking.
 3. We boeken mensen zoveel mogelijk samen op 1 vlucht. 
 4. Standaard kiezen we voor Amsterdam. Wil je ergens anders vandaag vliegen, laat het ons dan weten in het opmerkingenveld van je boeking.

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 12 personen. 

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

INCLUSIEF

Inbegrepen bij je reissom zijn de volgende onderdelen:

 • Alle maaltijden (39x) vanaf aankomst op het eiland waar we verblijven tot en met het vertrek richting het vliegveld. Op de vertrekdag en aankomstdag de maaltijden gedeeltelijk. 
 • PADI openwater cursus (deze cursus duurt bij normaal weer 5 dagen en bestaat uit vijf duiken vanaf de kant en 4 duiken in open water. 
 • Advanced Open Water cursus indien je je reguliere PADI open water certificaat al hebt. Wil je tijdens je vakantie beide cursussen doen (dat kan), dan betaal je ter plaatse 400$ aan de duikschool. 
 • Vistocht bij zonsondergang
 • Picnic Island bezoek
 • Dagtrip hoofdstad Malé
 • Dagtrip all-inclusive (ook alcohol) Clubmed Malediven
 • Voetbalwedstrijd tegen lokale inwoners
 • Onbeperkt koffie/thee
 • Diner bij lokale eilandbewoners 
 • Alle transfers en speedboat transfers
 • Boekingskosten 
 • Water 
 • Verblijf in guesthousesop indeling - 2 tot 4-persoonskamers.
 • Gebruik van wifi in guesthouse
 • Nederlandstalige reisleider
 • Snorkelen 
 • Strandvolleybal
 • Gratis gebruik van snorkelspullen gedurende je hele verblijf

EXCLUSIEF

 • Retourvlucht naar Malé
 • Verzekeringen - let met name op of je duikcursus wordt verzekerd!
 • Eigen uitgaven
 • Drankjes
 • Optionele activiteiten

Over het eten & drinken

Houd er rekening mee dat men in de Malediven ook Aziatisch eet. Hoewel het menu van de maaltijden enigszins aangepast is aan onze voorkeuren, moet je je blijven beseffen dat je in een ander land bent, officieel zelfs een ontwikkelingsland. Houd er daarnaast rekening mee dat je naar een Islamitisch land reist. Alcohol is daar verboden, met uitzondering van de dag dat we naar het Clubmed resort gaan. 

Lokale gewoonten

Wat deze groepsreis zo bijzonder maakt is dat we niet op een privé-resort verblijven, maar op de eilanden waar de echte inwoners wonen. Dit maakt onze reis niet alleen heel bijzonder, maar betekent ook dat je je een beetje moet aanpassen. Zo heeft elk eiland een "guest beach" waar je gewoon in je bikini kunt rondlopen. Daarbuiten is dit niet toegestaan. 

Fysieke/psychische gezondheid - ivm Duikcursus

Je kunt alleen duiken als je geen medische problemen hebt. Je dient bij aankomst in de Malediven een gezondheidsverklaring te overleggen. Je ontvangt van ons voorafgaand alvast de benodigde formulieren. Vul deze naar waarheid in! Het zou zonde zijn als de duikleraren je weigeren om medische redenen. Het formulier (in het Engels) kun je vooraf invullen en scannen en opsturen naar ons. Instructies hiervoor vind je ook in je Simi account. 

Twijfel je? Neem dan even contact met ons op. We vragen het graag even voor je na!

Over de Malediven

De Malediven zijn echt zo mooi als ze lijken! Parelwitte stranden, diverse heldere kleuren in zee, een heerlijke eilandsfeer en natuurlijk fantastisch lekker weer. Deze reis is geheel verzorgd en inclusief alles. Er komen dus niet of nauwelijks nog kosten bij, het programma is van nature vol genoeg om niet veel meer extra te doen dan lekker aan het strand liggen en drinken uit een kokosnoot. Deze groepsreis wordt exclusief aangeboden door Simi Reizen en zul je bij geen enkele andere Nederlandse aanbieder vinden, zeker niet met zoveel inbegrepen activiteiten en maaltijden. 

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs
 • Do 01-08-2019
  Do 15-08-2019
  1 599,00 €
 • Di 10-09-2019
  Di 24-09-2019
  1 599,00 €

r

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 15-07-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een zeer geslaagde vakantie gehad in Frankrijk. Het is je geld echt waard! Je komt tijdens activiteiten op plaatsen waar je anders nooit zal komen. Ook de reisleiding waren echte leuke toppers! Is moeilijk te overtreffen! Thanksss ♥

 • door Jongerenreizen Ierland (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 06-08-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een topreis met simi. In diverse prachtige plaatsen in Ierland geweest. Veel gewandeld en andere actieve dingen gedaan. Topreisleidster vanuit Nederland en hele aardige en behulpzame gids uit Ierland. Alles goed geregeld en de groep was heel fijn. Ierland is een prachtig land!

 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 08-08-2018

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Echt de meest fantastische reis!!! Ik zat bij de 18- group maar we mengden met de ouderen en het was zo gezellig! De bus reis vloog voorbij en de grote camping was erg lux met heerlijke douches en grote tenten en een receptie met WiFi en airco. De reisleiding waren verantwoordelijk en het waren geen politie agenten (wat alcohol betreft en zo) maar ze hielden alles een beetje in het gareel en ik voelde me super veilig. Ik vond Sven met name een geweldige reisleider. Hij was gerespecteerd en als we ons een beetje gedroegen kregen we net zo veel respect en gezelligheid terug. We konden precies zelfstandig genoeg zijn om ons lekker vrij te voelen en de activiteiten waren erg goed geregeld. Ik ging zonder iemand te kennen maar het integreren in de groep ging zo gemakkelijk, iedereen was gezellig en aardig. ECHT een aanrader, het verdient een dikke 10/10!!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 29-07-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Echt een top week gehad met alleen maar leuke mensen en hele gave activiteiten. Ik heb allemaal dingen gedaan en gezien die ik niet had willen missen! Tussendoor ook nog voldoende ruimte gehad om bij te komen en de ervaringen te laten bezinken, maar dit hoeft niet, want er zijn extra activiteiten bij te boeken. Al met al een vakantie om nooit te vergeten en het is elke euro waard geweest!

  Echt een top week gehad met alleen maar leuke mensen en hele gave activiteiten. Ik heb allemaal dingen gedaan en gezien die ik niet had willen missen! Tussendoor ook nog voldoende ruimte gehad om bij te komen en de ervaringen te laten bezinken, maar dit hoeft niet, want er zijn extra activiteiten bij te boeken. Al met al een vakantie om nooit te vergeten en het is elke euro waard geweest!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 11-08-2017

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Kort maar krachtig
  10\10
  De sfeer was heel relaxt met humor. Als je twijfelt gewoon gaan. Actieviteiten konden wat extremer. Maar er moet ook rekening gehouden worden met de minions. Goed eten (credits: Demian). Tenten zijn ruim. Het was vooral leuk door de gezelligheid en een toffe groep!

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 29-07-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 07-07-2017

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik ben net terug van een geweldige reis in Slovenië! Ik heb ontzettend veel leuke mensen leren kennen en heb geweldige activiteiten gedaan. De reisleiding (Sebas en Joost) krijgt van mij een dikke 10! Ze waren er als reisleiding als je ze nodig had, maar vielen ook heel goed in de grap en waren altijd gezellig. Wat me echter tegenviel was het feit dat er geen EHBO-doos aanwezig was op de locatie, terwijl deze wel meerdere keren nodig was. Gelukkig is er in de loop van de week een geregeld. Een ander negatief puntje van de vakantie was dat er een overlappende nacht is, waarbij de nieuwe en oude groep beide nog op locatie zijn. Dit betekende dat wij al uit onze kamers waren gezet en snachts buiten moesten slapen. Veel mensen hebben deze nacht geen oog dichtgedaan van de kou en ik ben er zelfs ziek van geworden! Dit alles mocht de pret niet drukken, dus ik ga zeker volgend jaar met Simi op vakantie! ..

  Hoi Jasmijn,

  Wat vervelend te horen dat je ziek geworden bent. We hebben naar aanleiding van onder andere jouw feedback voor volgend zomer een andere oplossing gezocht en gevonden voor de laatste overnachting. Het jaar hiervoor hebben we het ook op de manier gedaan zoals jij dit had, maar toen waren de groepen veel kleiner en was het makkelijker te regelen. Nu, met de grotere groepen zijn we erachter dat het inderdaad niet echt lekker werkt die laatste avond. Aangepast dus voor 2018!

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 17-07-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De beste vakantie ooit! Die had ik dit jaar bij Simi-reizen! De groep was enorm gezellig en had eigenlijk vanaf dag 1 al een klik! De hele vakantie was enorm gezellig en dat bleef niet alleen bij de vakantie, want na de vakantie hebben we al 2 reunien gehad en de derde is al gepland! De reisleiding Chaneequa en Ozzie waren ook geweldig en mengden zich goed in de groep! Daarnaast waren ook de activiteiten enorm leuk! Conclusie: Een geweldige ervaring en onvergetelijke herinnering rijker!...

  De beste vakantie ooit! Die had ik dit jaar bij Simi-reizen! De groep was enorm gezellig en had eigenlijk vanaf dag 1 al een klik! De hele vakantie was enorm gezellig en dat bleef niet alleen bij de vakantie, want na de vakantie hebben we al 2 reunien gehad en de derde is al gepland! De reisleiding Chaneequa en Ozzie waren ook geweldig en mengden zich goed in de groep! Daarnaast waren ook de activiteiten enorm leuk! Conclusie: Een geweldige ervaring en onvergetelijke herinnering rijker!...

 • door Groepsreis Costa Rica (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 02-08-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  In augustus naar Costa Rica geweest met Simi. Echt een top vakantie gehad! Er was een goede afwisseling tussen de wandelingen door de regenwouden en andere activiteiten (raften, ziplinen, surfen, ...). De laatste paar dagen nog relaxen aan het strand. Accomodatie, vervoer en de reisleiding was top, dus echt de moeite waard :)

 • door Rondreis Amerika Californie (Jongerenvakanties 18-22) op 09-08-2017

  geen foto

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  De Californië reis werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Er waren enkele puntjes die verbeterd konden worden maar dit is dit de reisleiding goed opgevangen.

  Hoi Esmé,

  Dankjewel voor je review over deze (nieuwe) reis. We hebben een lijstje met verbeterpunten voor komend jaar en gaan er werk van maken!

Malediven

De Malediven zijn een eilandengroep in de Indische Oceaan die vooral bekend staat vanwege de bizar mooie stranden, de mooiste duikmogelijkheden ter wereld en parelwitte stranden. De Malediven staan daarnaast bekend als duur, luxe en als echte droombestemming. Als enige aanbieder in Nederland boek je nu groepsreizen voor mensen tussen de 18 en 35 naar de Malediven, inclusief een volledig programma, alle maaltijden en alle transfers. 

Malediven groepsreis goedkoop

Lokale eiland-experience!

Je boekt met deze groepsvakantie een lokale eiland beleving. We verblijven op een lokaal eiland, dat in tegenstelling tot de grote resorts niet aanvoelt als een grote tourist trap. Hier wonen de echte eilanders, zie je het dagelijks leven en maak je mee hoe het echt er aan toe gaat. We gaan tijdens ons verblijf een keer eten bij een lokaal gezin en worden uitgenodigd om een kijkje te nemen. Daarnaast wordt er elke week gevoetbald tegen een lokaal team dat op vaste tijden traint en ons graag probeert in te maken. 

Geen alcohol

Yup! Op de Malediven mag je geen alcohol gebruiken, met uitzondering van de resorts. Maar, no worries, er zijn enorm veel lekkere sapjes en natuurlijk kokosnoten om van te snoepen. Je zult de alcohol niet missen. 

Duikcursus

Tijdens onze vakantie krijg je een duikcursus. Deze bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Met onze lokale expert doen we verschillende duiken tot 18 meter diepte. We krijgen uitgebreide instructies en bezoeken een aantal fantastisch mooie plekjes om te duiken. Behalve de gigantische zeeschildpadden kun je tijdens onze reis ook haaien (kleintjes), heel veel verschillende soorten tropische vissen, manta's en andere zeedieren bewonderen. Je duikt direct op 1 van de mooiste plekken van de wereld en onze instructeurs maken met plezier foto's en filmpjes tijdens je duikcursus.

Na het behalen van je diploma mag je over de hele wereld duiken tot 18 meter diepte. Je krijgt een officieel PADI certificaat. Je houdt aan deze vakantie dus niet alleen een fijn gevoel over, maar ook een cerfiticaat dat wereldwijd geaccepteerd wordt. 

Advanced open water

Heb je je PADI al en wil je je verder verdiepen in de wondere wereld van het duiken? Dan kun je ervoor kiezen een advanced open water course te doen. Deze doe je grotendeels gelijktijdig met de anderen, maar met een andere instructeur die je door het extra programma heen loodst. 

Relaxen en bezig zijn

Het mooie van deze groepsreis is dat je enerzijds een best vol programma hebt, maar anderzijds ook meer dan genoeg tijd hebt om te genieten van de mooie stranden en het fantastisch lekkere zwemwater. Daarnaast ben je natuurlijk met een groep leeftijdsgenoten op pad, waardoor deze reis zeker onvergetelijk wordt. 

Boeken de meeste mensen hun vlucht via jullie, of zelf?

Dat is wisselend. Sommige mensen vinden het prettig om zelf een vlucht uit te zoeken, omdat je op die manier kunt kiezen voor bijvoorbeeld een goedkope vlucht of een snelle vlucht. In de meeste gevallen kiezen mensen ervoor om de vlucht via Simi te boeken. 

Vluchtprijzen zijn altijd erg afhankelijk van de periode waarin gereist wordt. In de zomervakantie zijn vluchten vaak een stuk duurder dan daarbuiten. Daarnaast wisselen vluchtprijzen ook wel eens. Skyscanner of Kiwi.com zijn goede bronnen voor een indicatie van je vluchtprijs. 

Kan ik ook eerder aankomen of later vertrekken?

In principe niet, maar als je vlucht een stuk goedkoper ervan wordt, kunnen we zeker met je meedenken. Je zult dan eventueel een nacht in een guesthouse op Malé verblijven en zelf een taxi naar het vliegveld moeten nemen. 

Wanneer kan ik de duikcursus niet doen?

Als je epilepsie hebt, een longaandoening of hartproblemen is een duikcursus niet mogelijk. In sommige gevallen kan een aanvullende doktersverklaring worden opgevraagd door de lokale duikschool. Je dient daarnaast een medische verklaring en een aantal formulieren in te vullen. Houd er rekening mee dat het je eigen verantwoordelijkheid is de gegevens tijdig en juist in te vullen. 

Moet ik een visum hebben voor de Malediven?

Met je Nederlandse of Vlaamse paspoort heb je geen visum nodig voor de Malediven. Wel dient je paspoort uiteraard geldig te zijn, geadviseerd wordt dat deze tot 6 maanden na afloop geldig is. 

Kan ik pinnen op de Malediven?

Op het eiland waar we verblijven zeer beperkt. We raden je aan om op het vliegveld alvast te pinnen. Indien je extra duiken of activiteiten boekt ter plaatse kun je deze wel met een creditcard afrekenen. 

Wat voor faciliteiten zijn er op het eiland?

Op het eiland waar we verblijven zijn niet veel faciliteiten, maar je vindt er wel een aantal winkeltjes, restaurantjes en barretjes (geen alcohol!). Je reis is echter dermate gevuld met zowel activiteiten als maaltijden dat je eigenlijk ter plekke niet veel meer hoeft uit te geven.

Hoeveel mensen reizen alleen?

Je kunt er vanuit gaan dat bij elke reis ongeveer 60% van de mensen alleen reist. Vaak zijn er iets meer vrouwen dan mannen, maar dat is per reis wisselend.

Is het echt zo mooi als op de foto's?

YUP! De instagrammability van de Malediven is nagenoeg perfect. Prachtige stranden, heerlijk helder water en fantastische kleurverschillen in het water zorgen ervoor dat je thuiskomt met fantastische plaatjes.

Wifi

In de guesthouses is gewoon wifi beschikbaar. Op het vliegveld kun je ook een lokale simkaart kopen. Voor ongeveer 20 euro koop je een simkaartje met voldoende data om te kunnen internetten waar je wilt.