Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Groepsreis Marokko winter
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Groepsreis Marokko winter

 • 18-39 jaar
 • 11 dagen
 • Uitdagend/Intensief

Deze 11-daagse groepsreis Marokko is wat voor jou als je graag nieuwe culturen wilt ontdekken, altijd al een keer op een kameel hebt willen hobbelen in de Sahara, gelukkig wordt van wandelen door de bergen en ook graag wat stad mee pakt. Marokko is een ontzettend gevarieerd land en daardoor kun je tijdens deze groepsreis Marokko genieten van een superleuk en divers programma dat je samen gaat beleven met reisgenoten tussen de 18 en 39 jaar.

Op het programma staan onder andere het ontdekken van de bezienswaardigheden van Marrakech, het genieten van de heldere sterrenhemel bij een knetterend kampvuur, een jeeptour door de Sahara en bijzondere plekken ontdekken tijdens diverse wandeltochten met muilezels in het Atlasgebergte. Ook maak je een traditionele kookles en theeceremonie mee en ontdek je een Game of Thrones filmlocatie. Je maakt kennis met het échte Marokko en pakt ook het toeristische maar ó zo leuke Marrakech mee. In het onderstaande dag-tot-dag programma kun je lezen wat er elke dag op het programma staat. 

We slapen tijdens deze groepsreis Marokko op diverse plekken. Bijvoorbeeld een aantal nachten in Marrakech, maar ook twee nachten in de Sahara op een bedoeïenkamp en in diverse lodges in het Atlasgebergte. Deze overnachtingen zijn net als de vlucht, een groot deel van de maaltijden en het hieronder beschreven programma inbegrepen bij je reissom. Hierdoor boek je een hele complete rondreis Marokko. In Marokko reizen een Nederlandstalige Simi reisbegeleider en een lokale gids mee.

Je hebt voor Marokko de keuze uit twee reisprogramma's; deze winterse groepsreis Marokko en de zomerreis Marokko. Indien je de keuze hebt kunnen we je aanraden voor het winterprogramma te gaan, omdat we door de lagere temperaturen tijdens deze groepsreis Marokko ook een bezoek kunnen brengen aan de Sahara. 

Let op: de 18-25 groep en 24-39 groep reizen tijdens deze groepsreis Marokko samen.

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 1 156,50 €, 11 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Op naar Marokko

De groepsreis Marokko gaat vandaag van start! Met het vliegtuig reizen we af naar Marrakech, de vierde grootste stad van Marokko. Door voorafgaand de groepsreis Marokko contact te leggen met je reisgenoten kunnen jullie samen afspreken op de luchthaven voordat jullie gaan inchecken.

Aangekomen in het zonnige Marrakech staat de Nederlandstalige Simi reisbegeleider jullie op te wachten en brengt de transfer jullie naar de eerste accommodatie van de groepsreis, te vinden in Marrakech. Door hier de eerste nacht door te brengen, maak je direct kennis met de Marokkaanse cultuur en sfeer. Uiteraard mag je zelf bepalen met welke reisgenoten je graag een kamer wilt delen. 

Afhankelijk van de aankomsttijd kun je samen met je reisgenoten alvast het e.e.a. ontdekken in de stad. In de avond raden we aan om gezamenlijk een welkomstdiner te plannen, zodat jullie direct goed kennis met elkaar kunnen maken. Verderop deze groepsreis Marokko heb je meer tijd om de stad te ontdekken. 

Overnachting: hotel of riad in Marrakech

 • Informatie over de diverse accommodaties kun je vinden onder het tabje bestemming.
 • Je reisgroep bestaat uit min. 10 en max. 24 personen tussen de 18 en 39 jaar.

Dag 2 - Richting het Atlasgebergte

We nemen later tijdens deze groepsreis Marokko de tijd om Marrakech verder te ontdekken en trekken eerst de bergen in. Op naar het avontuur! Je krijgt direct een impressie van hoe Marokko er óók uitziet en kunt nog wat meer kennis met elkaar maken in de bus. De totale rit vandaag duurt 5 tot 6 uur (inclusief stops), dus we raden aan wat snacks mee te nemen. 

Onderweg komen we prachtige uitzichtpunten tegen en krijg je uiteraard de mogelijkheid om de benen te strekken en mooie foto's te maken van het bijzondere landschap. We reizen de Hoge Atlas over richting de rozenvallei en zien bij een heldere dag de hoogste top van het Marokkaanse Atlasgebergte: de top van Mount Toukbal (4.167 meter hoog). Vervolgens komen we aan bij de bekende Tizi-n-Tichka pas met een hoogte van 2.260 meter, waar we genieten van de scherpe haarspeldbochten en panoramische uitzichten (de foto rechts geeft je vast een beetje een idee).

Bij de afdaling van de bergpas zul je merken dat het klimaat al droger begint te worden. Leuk om te weten is dat in dit gebied veel films zijn opgenomen vanwege het woestijn landschap. Het laatste stukje reizen we langs de Vallei van Duizend Kasba's, waar nomaden hun geiten, schapen en kamelen hoeden en zien we Kelaat M'Gouna. Een Kasba is een fort waar ooit leiders en landeigenaren in woonden, gemaakt van pise-modder. We overnachten in een lokale lodge in Boutaghar, waar we er voorafgaand het slapen samen een mooie avond van maken.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en diner
Overnachting: lokale lodge in Boutaghrar

Dag 3 - Village of Boutaghrar

We worden wakker in Boutaghrar in een totaal andere wereld dan wat we in Nederland gewend zijn, heerlijk. Vandaag staat dan ook helemaal in het teken van het ontdekken van het dorpsleven van de inwoners. Tijdens deze local experience wandelen we door de groene velden en ontdekken we de traditionele landbouw- en irrigatietechnieken waar ze hier gebruik van maken. Bij een lokaal gezin staat een theeceremonie op de planning. Het proeven van Marokkaanse thee hoort er natuurlijk bij.

Nadat we de lekkere thee geproefd hebben is het tijd voor andere proeverijen. Op de binnenplaats van de Kasba van het dorp staat een traditionele kookles op de planning, waardoor we echt goed kennismaken met de lokale gerechten. Om de dag compleet te maken maak je daarna een muilezelrit mee naar de andere kant van het dorp, waar we een bezoek brengen aan de plaatselijke souk (kleine markt). Nadat we weer zijn aangekomen bij de lodge heb je nog vrije tijd om te relaxen, een praatje te maken met de locals of om een spelletje te spelen met je reisgenoten. 

Inbegrepen maaltidjen: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: lokale lodge in Boutaghrar  

Dag 4 - De rozenvallei verkennen

Vandaag staat de eerste wandeling op het programma. We maken een wandeling door de rozenvallei langs groene velden en Berberdorpen. Onderweg genieten we van een picknick lunch op het dak van een oude Kasba in het dorp Elhout, met een prachtig panoramisch uitzicht over de vallei. 

De wandeling vervolgt zich naar de Agouti-kloven. We wandelen door bredere en smallere stukken van de prachtige kloof en als er water ligt zullen we zelfs een stukje verder moeten lopen zonder schoenen aan. Een bijzondere ervaring natuurlijk. Tijdens deze dag ontdek je opnieuw de enorme diversiteit van de ongerepte natuur van Marokko. In het dorp Almdoun zullen we vannacht overnachten in een lokale lodge.

 • Tijdens diverse trektochten reizen muilezels met ons mee die onze bagage vervoeren.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: lokale lodge in Almdoun 

Dag 5 - Trektocht berberdorpen en kloven

Tijd voor een nieuwe mooie trektocht door het Atlasgebergte. We wandelen vandaag ongeveer 5 uur. We komen langs de Berberdorpen Amejgag en R'Bat, waar de huizen gemaakt zijn van natuurlijke producten zoals modder en waar de valleien en rozenstruiken de omgeving domineren. 

Na de lunch maken we een afdaling naar de kloven van Amejgag, die langs de rivier loopt. We lopen deels door de kloven heen voordat we weer aankomen bij onze lodge in Almdoun. Na deze wandeling is het tijd voor ontspanning! In de avond staat een traditionele muziek- en dansvoorstelling en Henna-ceremonie op de planning. Om de voeten wat rust te bieden, doen we dit in de accommodatie.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: lokale lodge in Almdoun 

 • Goed ingelopen wandelschoenen zijn een must tijdens deze groepsreis Marokko. 
 • Je hebt geen extreem goede conditie nodig, maar wel doorzettingsvermogen en ervaring met langere wandeltochten.

Dag 6 - Een avontuur in de woestijn

Vandaag staat iets op de planning waar je ongetwijfeld de afgelopen dagen al heel erg naar hebt uitgekeken. Het busje brengt ons naar de Merzouga-woestijn, waarbij we onderweg opnieuw genieten van schitterende uitzichten over de nabij gelegen stadjes met groene rivieroases en groene palmbomen. Ook zie we diverse rotsformaties aan de horizon verschijnen. Onderweg maken we een stop bij de door de Todra rivier gevormde Todra kloof met muren van 300 meter hoog. Hier kun je ervoor kiezen om een korte wandeling te maken, maar kun je ook lekker pootje paden in het koele water.

Daarna rijden we verder door het dorre landschap van de woestijn en hebben we onderweg nog de mogelijkheid voor diverse korte stops in kleine steden met levendige en kleurrijke markten. Zo passeren we bijvoorbeeld Erfoud, dat bekend staat om de vijgen, fossielen en zelfgemaakte decoratieve borden en kommen. De lokale gids zal met jullie de opties doorbespreken.

Dan verschijnt aan de horizon eindelijk waar we naar op zoek zijn: de zandzee van Erg Chebbi, onderdeel van de Sahara. Dit woestijngedeelte is 35 vierkante kilometer groot en de duinen zijn soms 200 meter hoog. We stappen op een kameel voor een kameelrit door de woestijn, genieten van de zonsondergang terwijl we op een zandheuvel zitten en genieten daarna van het diner en traditionele muziek bij het kampvuur. Overnachten doen we vannacht in een bedoeïentent in de woestijn, waarbij af en toe naar buiten sneaken geen kwaad kan om even te genieten van de ontzettend heldere sterrenhemel.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: kamperen op een bedoeïenkamp, omgeving Erg Chebbi

Dag 7 - Het leven in de woestijn

We raden je het absoluut aan om vandaag wat eerder op te staan zodat je kunt genieten van de zonsopgang! Dit zal je namelijk heel erg lang bij blijven. Na het ontbijt is het tijd voor een ochtendwandeling door de zandduinen. Onder de Tamarisk bomen houden we in de schaduw een picknick lunch, waarna een jeep tour op de planning staat door de duinen van Erg Chebbi.

Ook maken we kennis met de lokale nomaden en genieten we van een lekker kopje thee bij een van de lokale gezinnen. Vervolgens staat een bezoek op de planning aan het Gnawa-huis in het dorp Khamleya, waar we kennis maken met Gnaoua-muziek. Van oorsprong is dit spirituele en genezende muziek, waarbij populaire Maâlems (meestermuzikanten) de muziek mainstream maken door het toevoegen van een levendige beat. Na het diner houden we gezamenlijk een gezellige kampvuuravond met Berberse muziek van de lokale bevolking, waarna we nog een nachtje overnachten in de woestijn.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: kamperen op een bedoeïenkamp, omgeving Erg Chebbi 

 • Optioneel is het vandaag mogelijk om een sandboard te huren of deel te nemen aan een quad ATV-tour. 

Dag 8 - Een dag vol verrassingen

We laten de woestijn achter ons en genieten van een dagje sightseeing. De eerste stop die we maken is in Rissani, een dorp waar we een wandeling kunnen maken over de traditionele markt (indien het een marktdag is). Onderweg zien we acaciabossen met de parapluvormige bomen (aangepast aan de barre omstandigheden), weer een ideale locatie voor de lunch.

Daarna komen we aan bij de Draa-vallei, waar veel dadelpalmen te vinden zijn. Tot slot komen we aan in Ouarzazate, waar we vannacht ook zullen overnachten. Dit is een groeiende stad waar toeristen graag overnachten voordat ze aan een woestijnrit beginnen. De stad staat bekend om de filmindustrie en je kunt hier dan ook twee filmstudio's vinden. Optioneel is het mogelijk om één van deze te bezoeken (Atlas Corporation Studios of CLA Studios). Onder andere scènes van Game of Thrones, Gladiator, the Last Temptation of Christ, Alexander en Black Hawk Down zijn in en rondom Oaurzazate opgenomen! Indien er voldoende interesse is kunnen we onderweg ook een stop maken bij het Musée du Cinema, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van het filmmaken in deze omgeving.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: hotel in Ouarzazate 

Dag 9 - Aït Ben Haddou & panoramische uitzichten

Het is tijd om weer richting Marrakech af te reizen. Onderweg zien we weer een aantal pareltjes. We beginnen de dag met een bezoek aan Aït Ben Haddou, waar je de beroemdste Kasba kunt vinden van Marokko. De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De opgetrokken huizen (ook wel skar genoemd), gemaakt met bijzondere bouwtechnieken, dateren uit de 17e eeuw toen de trans-Sahara route tussen Marrakech, Ouarzazate en de zuidelijke woestijn liep. Deze bouwtechnieken werden al toegepast vanaf de 11e eeuw.

Via de Tizi-n-Tichka pas reizen we weer terug, zodat we nog eenmaal kunnen genieten van de prachtige panoramische uitzichten in dit gebied. In Taddert, een dorp dat we passeren, kan optioneel een bezoek worden gebracht aan de Argan Oil Cooperative indien er voldoende interesse is binnen de groep.

Opnieuw zien we de bijzondere veranderingen van het landschap als we van de Hoge Atlas afdalen. We zien onder andere riviervalleien die in de heuvels zijn uitgehouwen. We reizen het bruisende Marrakech weer binnen, waar we de laatste dagen zullen overnachten.

Inbegrepen maaltijd: ontbijt
Overnachting: hotel of riad in Marrakech 

Dag 10 - Op naar de rode stad: Marrakech

De laatste volle dag in Marokko is vandaag aangebroken. Omdat we aan het begin van de groepsreis Marokko slechts een avond van Marrakech hebben meegekregen, staat vandaag na het ontbijt een ochtendrondleiding door de stad op de planning. De chauffeur haalt ons op en brengt ons naar de oude medina, waar een lokale gids ons staat op te wachten. Tijdens de rondleiding zien we het Bahia-paleis, daterend uit de 19e eeuw. Een leuk feitje is dat Bahia 'genialiteit' betekent. Ook zien we de Koutoubia-moskee met haar opvallende minaret (toren). 

We wandelen door een van de historische poorten van de medina en zien de middeleeuwse manier van leven van de inwoners. We zien de verborgen wijken en karavanserai die ooit Foundouks heette. Dit waren veilige overnachtingslocaties voor kampeerders en handelaren. Natuurlijk zien we ook de souk en uiteraard het beroemde Djemaa El Fna-plein, wat een waar openluchttheater is door de straatartiesten en marktkooplieden. Daarna heb je vrije tijd om de stad verder te ontdekken. Onder het tabje bestemming kun je diverse tips vinden en natuurlijk krijg je ter plekke ook leuke suggesties van je reisbegeleider.

Inbegrepen maaltijd: ontbijt
Overnachting: hotel of riad in Marrakech 

Dag 11 - De laatste reisdag

Vandaag kun je afhankelijk van de vluchttijden nog het een en ander ondernemen in Marrakech. Daarna is het tijd om de stad achter ons te laten en weer in te checken voor onze vlucht naar huis.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

 • Onder de blauwe tabjes kun je extra informatie vinden over de bestemming, accommodaties en dergelijke!
 • Er zijn weinig faciliteiten in de bergen. Weeg dus goed af of deze groepsreis wat voor jou is, je kunt tijdens de trektochten helaas niet zomaar afhaken.
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals het weer kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids aanpassingen worden gemaakt in het programma. Bij een rondreis is daarom zeker enige flexibiliteit noodzakelijk.
 • Vanwege de minder aanwezige hulp in de bergen en de woestijn raden we het sterk af om deze reis te boeken als je een ziekte of aandoening hebt waarbij de mogelijkheid bestaat dat je hiervoor medische hulp nodig gaat hebben, bijvoorbeeld in het geval van diabetes en epilepsie. Zie meer informatie onder het tabje 'bestemming'. 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis per vliegtuig inclusief handbagage
 • 3 overnachtingen in een riad of hotel in Marrakech (2- of 3-persoonskamer)
 • 2 overnachtingen in een lokale lodge in Boutaghrar, Rozenvallei 
 • 2 overnachtingen in een lokale lodge in Almdoun, Rozenvallei 
 • 2 overnachtingen op een bedouïnenkampement in de woestijn incl. gebruik tenten en slaapmatten
 • 1 overnachting in een riad of hotel in Ouarzazate (2- of 3-persoonskamer)
 • Verblijfskosten
 • Alle transfers (moderne voertuigen met oplaadmogelijkheden)
 • Nederlandstalige Simi reisbegeleider gedurende de hele groepsreis m.u.v. de vlucht
 • Engelstalige lokale gids gedurende de hele verblijfsduur in Marokko
 • Professionele meereizende kok voor de inbegrepen maaltijden
 • Groot deel van de maaltijden: zie dag-tot-dag programma
 • Diverse wandeltrektochten door het Atlasgebergte, deels met muilezels
 • Sightseeing dagen dag 2 en dag 8
 • Theeceremonie, traditionele kookles en muilezelrit in Boutaghrar
 • Traditionele muziek- en dansvoorstelling en henna-ceremonie in Almdoun
 • Bezoek Todra kloof en kameelrit door de woestijn op dag 6
 • Jeeptour in de woestijn en kennismaking met lokale gezinnen op dag 7
 • Bezoek Aït Ben Haddou op dag 9
 • Rondleiding met lokale gids door Marrakech op dag 10

Exclusief

Niet inbegrepen zijn de volgende kosten:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Ruimbagage
 • Slaapzak en kussentje
 • Fooi (zie tabje bestemming)
 • Eigen uitgaven
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Minimumdeelname

Om deze groepsreis Marokko doorgang te kunnen bieden dienen minimaal 10 mensen zich in te schrijven voor deze groepsreis. Maximaal kunnen er 24 personen mee. Iedereen is tussen de 18 en 39 jaar oud. 98% van onze groepsreizen gaat door. We verwachten dan ook dat het behalen van de minimumdeelname geen probleem zal zijn.

Iets meer dan de helft van onze reizigers reist alleen. Anderen reizen samen met een vriend, een vriendin of een groepje. Ook mensen die samen reizen kiezen bewust voor een groepsreis. Hierdoor ontstaat er een goede mix aan reisgenoten.

Bij het tabje data/prijzen kun je zien of de groepsreis bijna vol zit. Zodra er een geel bolletje bij een vertrekdatum verschijnt, gaat het om de tien laatste plekken. Bij een oranje bolletje gaat het om de 1, 2 of 3 laatste plekken. We raden je aan bij een oranje bolletje de knoop door te hakken, aangezien het dan altijd vrij snel gaat. Uiteraard mag je ook altijd bij ons informeren naar de groepssamenstelling.

Vluchtinformatie

We reizen naar Marokko met het vliegtuig. Maximaal maken we één overstap, maar het kan ook voorkomen dat we rechtstreeks vliegen. Dit is afhankelijk van het beschikbare aantal vliegtickets en de vertrekdatum.

In Mijn Simi, je persoonlijke reisaccount, kun je een lijst vinden met de voornamen, leeftijden en woonplaatsen van je reisgenoten. Door hier je telefoonnummer achter te laten kunnen jullie al voorafgaand de groepsreis Marokko contact met elkaar leggen en afspraken maken voor het samen inchecken. Je inlog ontvang je enkele weken voor vertrek. Sommige groepen vinden het ook leuk om alvorens de groepsreis Marokko een keer met elkaar af te spreken.

Onder het tabje data/prijzen kun je de geplande vliegtijden inzien indien deze al bekend zijn. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Let op: Je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Let op: Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee tijdens de groepsreis Marokko. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Let op: Wees tijdig aanwezig op de luchthaven. We raden je aan drie uur voor vertrek aanwezig te zijn. 

Regelen voor vertrek

Er zijn een aantal dingen die je dient te regelen voor vertrek:

 • Geldigheidsduur paspoort: je paspoort dient bij vertrek uit Marokko nog 6 maanden geldig te zijn. Je hoeft geen visum aan te vragen.
 • Vaccinaties: Geen vaccinaties verplicht, maar de GGD raad wel de DTP en hepatitis A vaccinaties aan. Daarnaast zijn er vanuit een aantal persoons- en reisgebonden adviezen. 
 • Wandelschoenen: Loop je wandelschoenen goed in indien je dit nog niet hebt gedaan. Ook een dagrugzak die fijn zit is handig.
 • Paklijst: Bekijk onze suggestie paklijst en vul deze voor jezelf aan waar nodig. Probeer niet te zwaar te pakken.
 • Weekendtas: Regel tijdig een goede weekendtas of backpack als je deze nog niet hebt. Valt vaak ook nog wel te lenen bij iemand uit de omgeving. Koffers kunnen niet vastgemaakt worden aan de muilezels. 

Let op: Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit zijn van de juiste documenten om het land in te mogen reizen tijdens de Marokko groepsreis.

Thuisapotheekje

We raden je aan de volgende producten mee te nemen:

 • paracetamol
 • blarenpleisters 
 • DEET
 • zonnebrandcrème
 • Diarreeremmers en O.R.S.

Het kan voorkomen dat je in Marokko last krijgt van diarree. Je voorkomt dit zoveel mogelijk door geen kraanwater te drinken en geen ijsklontjes in je drinken te bestellen. 

Mijn Simi en vertrekinformatie

Uiterlijk vier weken voor vertrek ontvang je van ons per mail je inloggegevens voor Mijn Simi. Indien je eerder met ons mee bent geweest kun je inloggen met je oude gegevens. Naast de vluchtgegevens en informatie over je reisgroep kun je hier ook enkele weken voor vertrek je vertrekinformatie vinden. Neem deze goed door! Ook kun je via Mijn Simi eenvoudig nog een reisverzekering afsluiten indien gewenst en je (restant)betaling doen via iDeal. Een eventuele annuleringsverzekering sluit je het beste direct af tijdens het boeken. Deze kan eventueel uiterlijk 7 dagen na de boeking nog erbij afgesloten worden. Zie voor meer informatie over de verzekeringen de tab 'FAQ'.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Bij Simi reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket of programma inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de reisorganisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan museau en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

Reisadviezen

Mits we welkom zijn in het land en er ter plaatse geen lockdown is zullen we de groepsreis ook uitvoeren bij een oranje reisadvies (als het oranje reisadvies gerelateerd is aan COVID). Houd hier rekening mee bij het plaatsen van een boeking. Een oranje reisadvies is geen geldige reden voor het zelf annuleren van je groepsreis. Hiermee worden dan wel de kansen vergroot dat je groepsreis gewoon door kan gaan.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 18-03-2022
  Ma 28-03-2022
  1 149,00 €
 • Vr 06-05-2022
  Ma 16-05-2022
  1 149,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Montenegro actieve groepsreis (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 19-07-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  De tweede reis met Simi, deze keer naar Montenegro. Aangezien ik vorig jaar met Simi naar Californie was geweest had ik wat minder van deze reis verwacht maar niets was minder waar.

  Het land zelf was al heel mooi, van de strand stadjes, hiken rond een heel mooi meer, zwemmen in een grot, raften, slapen in de berghutjes met een enorm mooie hike daarbij, echt alles was zo mooi! Qua activiteiten was er echt wel voor iedereen wat, zelfs vrije tijd. Had totaal niet verwacht dat het zo relaxed zou zijn met hoeveel we wel niet gedaan hebben.

  Ook was de groep echt enorm gezellig, niets geen vervelende dingen en iedereen was er gewoon om leuk op vakantie te zijn. De reisleidster, Odile, was ook erg goed bezig deze reis. Ondanks dat het de eerste keer Montenegro was was alles evengoed geregeld en was ze ook gezellig bezig met de groep waardoor het leek alsof ze echt onderdeel was van de groep.

  Montenegro, je was (en bent) geweldig!

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 14-08-2019

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Geweldige 10 dagen gehad met een groep, leuke reisleidster en een leuke en vriendelijke chauffeur die ons veel kon vertellen van het land en leuke grapjes kon maken tijdens de reis

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenreizen 18-25) op 06-09-2019

  7.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Hele leuke vakantie met een goede mix van actief en cultuur. De reis was goed geregeld. Reisleidster Warda: Toppertje!

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 27-07-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Het is zo goed geregeld, zowel door de reisleidster als door de buschauffeur. Ik heb echt een top vakantie gehad bij simi reizen. Zoveel mooie plekken gezien. Er werd rekening gehouden met de groep er werd geregeld naar meningen gevraagd of we een avondje voor ons zelf wilde of met de groep. Ook was de sfeer in de groep erg leuk en gezellig kort om een hele mooie tijd!!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een super leuke vakantie, de camping was prima voor de reis. Activiteiten waren leuk en uitdagend. Daarnaast was de reisleiding erg gezellig, maar streng op de juiste momenten.

 • door Groepsreis Costa Rica (Jongerenreizen 18-25) op 16-02-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  In augustus naar Costa Rica geweest met Simi. Echt een top vakantie gehad! Er was een goede afwisseling tussen de wandelingen door de regenwouden en andere activiteiten (raften, ziplinen, surfen, ...). De laatste paar dagen nog relaxen aan het strand. Accomodatie, vervoer en de reisleiding was top, dus echt de moeite waard :)

 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 18-25) op 11-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb de Kroatie actief reis gedaan en het was echt een geweldige ervaring, onze reisleider Tibo was super gezellig en kon leuk met ons mee doen en ook een goede rol als reisleider aanhouden! Ik ben erg tevreden over de activiteiten, veel afwisseling en veel te zien. Voor herhaling vatbaar

 • door Rondreis Canada / USA (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 07-06-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was de eerste keer dat ik zo een reis gemaakt heb. De reisleider (Ernst) was een gezellige , enthousiaste man die zijn werk erg leuk vind om te doen! Ik ben blij dat ik deze reis heb kunnen maken!

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenreizen 18-25) op 06-09-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  De hele vakantie was super, de rond reis door het hele land laat juist zien wat voor een land het is.
  De activiteiten die in het programma zitten zijn erg leuk en je hebt soms de mogelijkheid om optionele activiteiten te doen.
  Al met al was het een zeer geslaagde vakantie en hadden we een top reisleidster

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 16-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een 9 voor een prachtige reis in een mooie omgeving. Waarin activiteiten goed georganiseerd waren. Helaas was de tijdsplanning niet altijd even goed, waardoor wij soms wel eens voor een verrassing stonden. Ondanks dat een leuke groep met een prettige reisleiding en een goede Servische gids die veel wist te vertellen over het land en de cultuur.

Overnachtingslocaties 

Hieronder kun je en overzicht vinden van de overnachtingslocaties tijdens de 11-daagse groepsreis Marokko.

Nacht 1 - Le Caspien Hotel in Marrakech of vergelijkbaar, 2- of 3-persoonskamer 
Nacht 2 en 3 - Lokale lodge in het dorp Boutaghrar, Rozenvallei
Nacht 4 en 5 - Lokale lodge in het dorp Almdoun, Rozenvallei
Nacht 6 en 7 - Bedouïnenkamp Erg Chebbi, de Sahara
Nacht 8 - Hotel of riad in Ourzazate, 2- of 3-persoonskamer
Nacht 9 en 10 - Le Caspien Hotel in Marrakech of vergelijkbaar, 2- of 3-persoonskamer 

Op basis van de heenweg beslis je zelf met wie je graag een kamer of tent wilt delen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden. 

Kamperen

Voor het kamperen in de Sahara dien je een warme slaapzak en eventueel een klein kussentje mee te nemen. De rest wordt door ons verzorgd. 

Internet

Op de meeste plekken is wifi aanwezig, maar niet overal. 

Let op: niet alle telefoonabonnementen bieden gratis internet in Marokko. Controleer dit dus even bij je provider.

Over de trektochten en de bagage 

Tijdens deze groepsreis Marokko maak je verschillende trektochten in het Atlasgebergte.

Conditie

Wandel je vaker? Dan zijn deze trektochten waarschijnlijk goed voor je te doen. Indien je niet (meer) zo vaak wandelt raden we je aan om alvorens de groepsreis een aantal stevige wandeltochten te plannen. Zodoende begin je met een goede voorbereiding aan deze groepsreis. We vragen geen extreme conditie van je voor deze groepsreis, maar je dient er wel rekening mee te houden dat je tijdens de trektochten niet zomaar kunt afhaken en dat we te maken krijgen met hoogteverschillen. 

Handig om mee te nemen voor de trektochten

Tijdens diverse trektochten reizen muilezels met ons mee die de bagage vervoeren. Hiervoor is het noodzakelijk dat je tijdens deze groepsreis Marokko geen koffer meeneemt, maar een backpack of weekendtas. Koffers kunnen niet vervoerd worden met de muilezels. Probeer daarnaast een beetje licht te pakken. Ook reist tijdens diverse trektochten een kok met ons mee.

We raden je aan goed ingelopen bergschoenen of wandelschoenen mee te nemen van type B/C. Meer informatie hierover kun je vinden op onze bergschoenen pagina met diverse tips. Ook een dagrugzakje is erg handig, waarin je water, snacks en bijvoorbeeld een extra vest mee kunt nemen. In Marrakech heb je de mogelijkheid nog waterflesjes en snacks te kopen voor tijdens de trektochten. Ook kun je, rekening houdend met de douaneregels, vanuit Nederland al wat snacks meenemen.

Over Marrakech

Tijdens deze winterse groepsreis Marokko verblijf je drie nachten in het bruisende Marrakech, gelegen in het westen van het land. Marrakech is de vierde grootste stad van het land en tevens ook één van de vier koningssteden. Ondanks dat het een grote stad is, liggen alle bezienswaardigheden redelijk dicht bij elkaar. Marrakech staat in het teken van ontdekken, kleurrijke gebouwen, lekker eten uitproberen en bijzondere bezienswaardigheden spotten. Eén van de dingen die niet niet te missen valt is de medina, het oude stadsgedeelte van Marrakech. In dit autovrije stadsgedeelte kun je de meeste bezienswaardigheden vinden, zoals het Bahia Paleis, de Koutoubia moskee en het Jemaa el Fna plein. Ook de souk kun je zeker niet overslaan.

 • Het Bahia Paleis: Komen we tegen tijdens de inbegrepen rondleiding door Marrakech. Het paleis met een oppervlakte van 8.000 vierkante meter is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, met haar 150 kamers die allemaal uitzicht hebben over de binnenplaats of de tuinen.
 • De Koutoubia moskee: Ligt bij het Jemaa el Fna plein en is de grootste moskee van de stad. Enkel moslims mogen de moskee betreden, maar ook van buiten is het een echt pareltje. 
 • De souk: Dit is een complex van kleine straatjes met talloze winkeltjes. In de meeste straatjes liggen winkels die dezelfde producten verkopen dicht bij elkaar, waardoor alles redelijk gecatagoriseerd is. Afdingen kan hier gewoon, als je het maar doet met respect. Ook worden hier veel kruiden en aardewerken verkocht. Het is heerlijk om hier een beetje te verdwalen, omdat je steeds opnieuw nieuwe ontdekkingen doet. Zodra je terug wilt, kun je op veel plekken bordjes vinden die de weg wijzen naar het Jemaa el Fna Plein. Mocht je heel verdwaald zijn, dan zijn er altijd locals die je maar al te graag de weg willen wijzen in ruil voor wat contant geld. 
 • Het Jemaa el Fna plein: Het bekendste (en drukste) plein van Marrakech, waar locals en toeristen samen komen. Hier wordt van alles verkocht en je kunt hier dus ook heerlijk rondstruinen en lekker eten uitproberen voor een klein prijsje. Je komt hier dingen tegen die je niet snel op een markt in Nederland ziet. Van handlezers en acrobaten tot aan slangenbezweerders en mensen met apen. 

Let op: Wij staan niet achter het inzetten van dieren voor toeristische doeleinden op verkeerde wijze. Zo worden bij de giftige cobra's van slangenbezweerders vaak de tanden verwijderd, zodat de slang niet meer giftig is. Indien dat niet is gedaan, levert dat ook nog eens een gevaarlijke situatie op. We willen jullie dan ook graag vragen hier respect voor te hebben en niet op de foto te gaan met dieren op dit plein. 

Lokale gebruiken Marokko 

Een aantal dingen met betrekking tot lokale gebruiken zijn handig om te weten voor deze groepsreis Marokko.

 • Kleding - We raden je aan zowel dikke als dunne kleding mee te nemen, afhankelijk van het voorspelde weerbericht. Probeer vooral kleding mee te nemen dat je in laagjes kunt dragen en neem wat warmere kledingstukken mee voor de avonden in de bergen en de Sahara. Ook kunnen we op sommige plekken sneeuw tegenkomen. Marokko is een Islamitisch land. Van zowel mannen als vrouwen wordt verwacht dat je je knieën en schouders bedekt. Voor vrouwen is het handig om een dunne sjaal mee te nemen die kan dienen als hoofddoek bij bezoek aan religieuze plekken. De kans is erg klein, maar als het weerbericht regen aangeeft is het handig om je wandelschoenen in te spuiten met waterafstotende protect-spray en regenkleding mee te nemen.
 • Alcohol - Alcohol is slecht verkrijgbaar in Marokko en ook nog eens erg prijzig. Alcohol drinken wordt niet overal geaccepteerd. We willen je vragen hier rekening mee te houden. Indien je een bar of café bezoekt vragen we je dit samen met minimaal één andere reisgenoot te doen. Het is in Marokko overigens niet gebruikelijk dat enkel vrouwen wat met elkaar gaan drinken.
 • Fooi geven - Fooi geven is in Marokko gebruikelijk bij een bezoek aan een restaurant of bar. Ook is het gebruikelijk lokale gidsen fooi te geven. Jullie reisbegeleider zal aan het begin van de reis aangeven op welke plekken het gebruikelijk is tijdens deze groepsreis Marokko. Bij een restaurant kun je ongeveer 10% aanhouden en in een café is ongeveer 1 Dirham per drankje gebruikelijk. 
 • Afdingen - Afdingen is ook heel gebruikelijk, bijvoorbeeld bij het kopen van een souvenir of bij het nemen van een taxi. Onderhandel met respect en houd er rekening mee dat als je eenmaal gaat onderhandelen, in Marokko ook van je verwacht wordt dat je het uiteindelijk koopt.
 • Fotograferen - In Marokko is het niet toegestaan om vrouwen te fotograferen zonder het vragen van toestemming. Ook mag je geen militaire objecten en vliegvelden vastleggen en is het niet toegestaan om de politie of religieuze gebeurtenissen te fotograferen.

Tijdens de groepsreis Marokko reizen ter plekke een Nederlandstalige reisbegeleider en lokale gids mee. Indien je meer wilt weten over lokale gebruiken of bijvoorbeeld twijfelt of je iets mag fotograferen, dan kun je dit natuurlijk altijd aan ze navragen.

Betalen in Marokko 

In Marokko wordt betaald met de Marokkaanse Dirham. In de steden kun je geld opnemen bij een pinautomaat. Dit is veel goedkoper dan in Nederland wisselen. Extra tips:

 • Heb je ook een creditcard? Dan kunnen we aanraden om deze ook mee te nemen en op een aparte plek van je pinpas te bewaren. Mocht je de pech hebben dat je Nederlandse betaalpas weigert, kun je nog geld opnemen met je creditcard. Het bewaren op een andere plek is handig voor al je de pech hebt je portemonnee kwijt te raken. 
 • 1 Euro is ongeveer 0,092 Euro (check hier de huidige wisselkoers). 
 • Let op: Je betaalpas dient op wereldwijd pinnen ingesteld te staan. Controleer dit voor vertrek bij je bank (vaak via de bankapp eenvoudig te regelen). 
 • Let op: Als je het land uitreist mag je maximaal 1000 Dirham uitvoeren.
 • Op vrijdagmiddag zijn de banken gesloten. 

How to: geld opnemen in het buitenland 

Als je voor de eerste keer geld opneemt in het buitenland zal je opvallen dat je wat extra vragen worden gesteld. We leggen je uit hoe het opnemen van geld in het buitenland werkt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • Voer je pinpas in.
 • Als eerste krijg je de keuze tussen savings accountcurrent/checking account en credit account. De tweede optie is je reguliere betaalrekening.
 • Nu kun je aangeven hoeveel geld je wil opnemen. Bereken dit vast vooraf in de lokale valuta door te kijken naar de huidige wisselkoers.
 • Vervolgens wordt gevraagd of je with conversion of without conversion wilt opnemen. Bij with conversion wordt de wisselkoers bepaalt door de lokale bank. Bij without conversion doet je eigen bank dit. Without conversion is altijd voordeliger.
 • Je gewenste bedrag komt nu uit de automaat.
 • Let op: Soms krijg je de betaalpas direct terug alvorens het opnemen, soms pas achteraf. Controleer dus of je je bankpas weer bij je hebt als je weg loopt.

Medische hulp en reizen met een ziekte 

In de bergen zijn geen ziekenhuizen. Natuurlijk hopen we dat het niet nodig is dat we medische hulp moeten inschakelen, maar het is altijd handig er van tevoren over na te denken. Mocht er iets gebeuren in de lager gelegen gebieden, dan word je opgehaald met een ambulance en in de hoge berggebieden met een helikopter. Ook hier geldt hetzelfde alarmnummer; 112.

Vanwege de minder aanwezige hulp in dit gebied raden we het sterk af deze reis te boeken als je een ziekte of aandoening hebt waarbij de mogelijkheid bestaat dat je hiervoor medische hulp nodig gaat hebben, bijvoorbeeld in het geval van diabetes en epilepsie. Ondanks dat de zorg- of reisverzekering wellicht wat kosten zullen dekken, dien je ook bijna altijd eigen risico te betalen en kan het zijn dan je niet alles vergoed krijgt. Indien je twijfelt, kun je ons het beste even mailen of bellen alvorens je boekt.

Het weer in Marokko 

In de winter kun je rekenen op een fijne temperatuur in Marokko. Hieronder staan de gemiddelde temperaturen vermeldt van Marrakech van verschillende maanden waarin we kunnen vertrekken. Houd er rekening mee dat het in de bergen koeler kan zijn dan in Marrakech. In de Sahara is het overdag warm en in de nacht kan het goed afkoelen.

 • Februari - gem. minimumtemperatuur 8 graden, gem. maximumtemperatuur 20 graden, gem. 7 uren zonneschijn per dag
 • Maart - gem. minimumtemperatuur 9 graden, gem. maximumtemperatuur 22 graden, gem. 8 uren zonneschijn per dag
 • April - gem. minimumtemperatuur 11 graden, gem. maximumtemperatuur 24 graden, gem. 9 uren zonneschijn per dag
 • Mei - gem. minimumtemperatuur 14 graden, gem. maximumtemperatuur 28 graden, gem. 9 uren zonneschijn per dag
 • September - gem. minimumtemperatuur 18 graden, gem. maximumtemperatuur 32 graden, gem. 9 uren zonneschijn per dag
 • Oktober - gem. minimumtemperatuur 15 graden, gem. maximumtemperatuur 27 graden, gem. 8 uren zonneschijn per dag
 • November - gem. minimumtemperatuur 10 graden, gem. maximumtemperatuur 22 graden, gem. 7 uren zonneschijn per dag

In de winterperiode is er kans op lichte neerslag, echter gaat dit gemiddeld om slechts 2 tot 7 dagen neerslag per maand. 

Wat zijn praktische zaken om rekening mee te houden?

Als je op vakantie gaat is het altijd handig om even te kijken of je een visum dient aan te vragen, eventuele vaccinaties verplicht zijn of worden aanbevolen, of je een wereldstekker nodig hebt en of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart. Al deze informatie kun je vinden op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen. Voor de Marokko groepsreis geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: DTP en hepatitis A worden aanbevolen, daarnaast zijn er persoonsgebonden adviezen (website ggd)
 • Wereldstekker: is niet nodig (informatie wereldstekker)
 • Paspoort of id-kaart: paspoort die tot 6 maanden na vetrek uit Marokko geldig is
 • Valuta: Marokkaanse Dirham
 • Tijdsverschil: in Marokko is het 1 uur vroeger in de zomer (in de winter geen tijdsverschil)
 • Talen: Arabisch
 • Toiletten: In Marokko spoel je wc-papier niet door het toilet maar doe je dit in een prullenbakje. Neem voor de zekerheid tissues mee.

Wat is Mijn Simi precies?

Mijn Simi is je persoonlijke reisaccount. Enkele weken voor vertrek ontvang je hiervoor inloggegevens per e-mail. In Mijn Simi kun je je vertrekinformatie en vluchtinformatie bekijken, net als de voornamen, leeftijden en woonplaatsen van je reisgenoten. Door hier je telefoonnummer achter te laten kunnen jullie alvorens de groepsreis al contact met elkaar leggen. Vrijwel iedereen doet dit, al is dit uiteraard vrijwillig. Ook kun je hier eenvoudig je restantbetaling doen via iDeal.

Ik wil graag samen reizen met een vriend of vriendin, hoe geef ik dit aan?

Ongeveer 60% van onze reizigers reist alleen. De andere 40% reist samen met een vriend, vriendin of groepje. Indien je samen reist met een vriend, vriendin of groepje kun je dit eenvoudig aangeven in het boekingsformulier bij het veldje 'bijzonderheden'. Iedereen dient wel een eigen boekingsformulier in te vullen. Lees meer over de gemiddelde groepssamenstelling.

Wat moet ik allemaal meenemen?

Bekijk eens onze supportpagina regelen voor vertrek en kennismaken. Hier kun je een link vinden naar onze paklijsten pagina van de Marokko groepsreis (ook te vinden in je vertrekinformatie). Onder het tabje 'bestemming' kun je nog wat tips vinden m.b.t. je kleding. Sowieso zijn goede wandelschoenen aan te raden en zowel dunne als dikkere kleding dat je in laagjes kunt dragen.

Wanneer is het handig om deze groepsreis te boeken?

We raden je aan om deze groepsreis tijdig te boeken. Niet alleen is tijdig boeken qua prijs vaak gunstiger, ook weet je dan zeker dat je plekje alvast vast ligt. 

Wat betekenen de gekleurde bolletjes bij de vertrekdata?

Onder het tabje 'data/prijzen' kun je de vertrekdata vinden van de Marokko groepsreis. Als er een geel bolletje bij de vertrekdatum staat gaat het om de tien laatste plekken en bij een oranje bolletje om de allerlaatste plekken. Zodoende kun je in de gaten houden of je snel je keuze dient te maken. Indien je met meerdere mensen samen wil reizen en er een oranje bolletje bij de vertrekdatum staat, informeer dan even bij ons of er nog voldoende plekken vrij zijn.

Kan ik ook kiezen voor het nemen van een optie?

Als je graag mee wilt met deze groepsreis Marokko is het mogelijk om direct een boeking te plaatsen, maar kun je ook kiezen voor het nemen van een optie. Hoe dit precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen. Een optie nemen is vooral handig wanneer je nog vrij moet regelen of als je nog heel even wil nadenken over de groepsreis. Weet je zeker dat je graag mee wilt? Dan kun je een boeking plaatsen. Een boeking is namelijk direct een definitieve boeking.

Ik heb nog nooit gekampeerd, hebben jullie tips?

Kamperen in de woestijn is een fantastische ervaring, waardoor we je zeker aanraden je hierdoor niet te laten tegenhouden. Bij een heldere nacht heb je zicht op een schitterende sterrenhemel en de gezellige kampvuuravond maakt deze bijzondere ervaring compleet. Op onze kamperen voor de eerste keer pagina kun je wat handige tips vinden.

Wat is de SGR?

Op deze overeenkomst is inderdaad de garantieregeling van SGR van toepassing. Dit betekent dat jouw reissom op het moment dat je boekt volledig gegarandeerd wordt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Je kunt dus nooit je geld kwijt raken. Ook zijn we lid van de ANVR en het Calamiteitenfonds.

Welke verzekeringen dien ik af te sluiten?

Lees meer over onze kortlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle activiteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie groepsreizen?

Op de hoogte blijven van de avonturen van reizigers, nieuwtjes en nieuwe groepsreizen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief (+/- 6 keer per jaar een mail) en ons volgen op YouTube (voor aftermovies van groepsreizen) en Facebook en Instagram (voor het 'live' volgen van reisavonturen, reisfoto's en leuke nieuwtjes).

Wat kan ik van de maaltijden verwachten? En kan ik meereizen als ik een allergie heb of dieet volg?

Een groot deel van de maaltijden zijn tijdens je Marokko groepreis inbegrepen bij je reissom. In Marokko maken ze vooral veel stoofpotten, met vlees, groenten of couscous. In Marokko wordt geen varkensvlees gegeten. Eet je vegetarisch? Dan kun je dit aan ons doorgeven in het boekingsformulier. Helaas kunnen we met andere allergieën en diëten geen rekening houden omdat de voorraden meegenomen worden de bergen en woestijn in. Indien je glutenvrij eet moeten we je dan ook helaas deze groepsreis Marokko afraden, aangezien je daarbij zelf eten en pannen dient mee te nemen, wat erg onhandig is.

Ik gebruik medicijnen, heb ik een medische verklaring nodig?

Dat is geheel afhankelijk van welke medicijnen je gebruikt. Je kunt bij je huisarts navragen of je een medische verklaring nodig hebt voor deze bestemming. Vraag de verklaring, indien je deze nodig hebt, tijdig aan. Vergeet daarnaast niet om bijzonderheden aan te geven in het boekingsformulier

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Marokko en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje reisinformatie voor meer informatie m.b.t. corona.