Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Marokko groepsreizen zomer
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Marokko groepsreizen zomer

 • 18-39 jaar
 • 11 dagen
 • Uitdagend/Intensief

Tijdens deze gevarieerde groepsreis ontdek je het échte Marokko; een uniek en indrukwekkend land vol verrassingen. Met een paar uurtjes vliegen ben je er al en kun je ein-de-lijk ook zeggen dat je een keer in Afrika bent geweest! Onder andere diverse trektochten in het Atlasgebergte met meereizende muilezels en het ontdekken van de bijzondere steden Marrakech en Essaouira staan op het programma van deze authentieke groepsreis Marokko.

We overnachten een paar nachten bij de Berbers in het gebergte om je de echte lokale ervaring te bieden, maar gaan ook kamperen in de wilde natuur en overnachten in de steden. Ook zien we tijdens de trektochten natuurlijk een aantal mooie dorpjes met kasba's en oases en andere bijzondere plekken.

Je hebt als je naar Marokko wilt de keuze uit twee varianten: een winterreis en een zomerreis. In de zomer is het op sommige plekken te warm om te reizen, waardoor we bij de zomervariant andere leuke dingen in het programma van de groepsreis Marokko hebben opgenomen. Wil je ook heel graag de Sahara bezoeken? Dan raden we je aan een kijkje te nemen bij onze winterse groepsreis Marokko (vertrekt vanaf september).

Je reist tijdens de groepsreis Marokko samen met minimaal 9 en maximaal 23 leeftijdsgenoten tussen de 18 en 39 jaar. Ter plekke is een Nederlandstalige Simi reisbegeleider aanwezig en een lokale gids. In de bergen reizen muilezels, een team muilezelbestuurders en een kok met ons mee. Gezelligheid ten top én een mega unieke ervaring!

De vluchten, transfers, overnachtingen en het programma zijn allemaal al inbegrepen bij de reissom van de groepsreis Marokko. Ook is een groot deel van de maaltijden al inbegrepen bij je reissom. In het onderstaande dag-tot-dag programma kun je vinden wat allemaal op de planning staat van deze toffe groepsreis Marokko. 

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 1 106,50 €, 11 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Aankomst in Marrakech

De groepsreis Marokko kan van start gaan! Vandaag vlieg je (met maximaal 1 overstap) naar Marrakech, de vierde grootste stad van Marokko. Afhankelijk van de vluchttijden komen we aan het einde van de middag of in de avond aan in Marrakech. Hierdoor heb je direct de mogelijkheid voor een korte kennismaking met de stad. 

We overnachten in een hotel of riad in de stad, waarbij je de kamer deelt met 1 of 2 andere reisgenoten. Op basis van de heenweg mag je zelf beslissen met wie je graag een kamer wilt delen. Morgen gaan we direct de bergen in, maar op dag 9 ga je Marrakech verder ontdekken tijdens een rondleiding door de stad. Verder staat deze groepsreis Marokko vooral in het teken van de prachtige natuur. Het is handig om in Marrakech vast geld om te nemen en wat water en snacks te kopen voor de trektochten. In de bergen staan helaas geen pinautomaten.

We raden jullie zeker aan om bij een vroege aankomst samen een hapje te gaan eten in de stad. Marrakech heeft een groot aantal goedkope maar lekkere plekken om te eten. Probeer een lokale Tajine of bestel ergens een lekkere pizza. Alcohol is zo goed als niet verkrijgbaar in Marokko.

Overnachting: hotel of riad in Marrakech

Dag 2 - Naar de bergen

Tijd om de bergen in te trekken. We vertrekken op tijd, want de rit duurt (inclusief stops) ongeveer 5 uur. Je maakt direct kennis met het prachtige Atlasgebergte. De eerste stop die we maken is een stop bij de Ouzoud watervallen van 110 meter hoog (volgens de lokale bevolking de mooiste watervallen van Marokko!). De tweede stop is een lunchstop in de bergplaats Azilal. Daarna is het tijd om te klimmen, want we rijden naar een hoogte van 2200 meter op de Oughbar pass. Hier maken we uiteraard ook even een stop, want je hebt hier een prachtig uitzicht over het M'goun-gebergte en de valleien.

Na te hebben genoten van dit prachtige uitzicht reizen we naar de vallei van Ait Abbas. Locals noemen dit ook wel the Happy Valley! Vanaf hier is het nog maar een klein stukje naar Imleghs, het Berber dorp waar we vannacht zullen overnachten. Probeer hier zeker een beetje kennis te maken met de lokale bevolking en de manier van leven. 

De M'goun berg is de tweede grootste berg van het Atlasgebergte. Het M'goun Geoparc staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, mede omdat hier voetafdrukken en botten zijn gevonden van diverse dinosaurus soorten. Indien we geen vertragingen oplopen onderweg heb je in Azilal de tijd om optioneel het Dino Museum te bezoeken. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: lokale lodge in de Aït Bouguemez vallei

Dag 3 - Het leven in de vallei ontdekken

Vandaag ontdekken we meer van de vallei en haar bewoners in deze wereld van prachtige uitzichten, bijzondere rotsplateaus en schilderachtige valleien. In de ochtend staat een kookworkshop op de planning met een Berberfamilie. Tijdens deze groepsreis Marokko dompelen we je onder in de cultuur en gebruiken!

Na de lunch is het tijd voor een wandeltocht. We maken een kleine klim naar de graanschuur en het heiligdom van Sidi Moussa. Hier komen we meer te weten over de geschiedenis van dit gebied. Sidi Moussa is een gerespecteerde heilige, bekend om zijn vermogen om spirituele ziekten en onvruchtbaarheid van vrouwen te verzorgen. De graanschuur werd in oorlogstijd gebruikt om gewassen, sieraden en waardevolle documenten in op te slaan. Door de hoge ligging zou de graanschuur goed beschermd kunnen worden en zouden ze tijdig eventuele troepen van de koning aan kunnen zien komen. Ook wordt je hier getrakteerd op een mooi uitzicht.

We dalen af naar het dorp Tabant, dat bekend staat om haar bijzondere watermolens. Op zondagen komen mensen uit de omgeving hier samen voor de markt. In het dorp Ageurd N'ouzrou zien we voetafdrukken van dinosauriërs. De totale wandeling vandaag duurt 5 uur, waarbij we niet te maken hebben met gigantische hoogteverschillen. Per muilezel zullen we terugkeren naar de lodge, waar we nog een nachtje overnachten.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner

Dag 4 - Eerste trektocht: de Tizi-n-Aït Imi pas

De eerste echte trektocht met muilezels staat vandaag op de planning. We maken kennis met de kok en muilezelbestuurders die met ons meereizen en natuurlijk ook met de muilezels zelf. Daarna is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken en de bagage aan de muilezels te verbinden. Tijd om het Atlasgebergte verder in te trekken! 

We wandelen langs bijzonder groene velden naar het dorp Aït Imi. Hier maken we een klim op de Tizi-n-Aït Imi pas met een hoogte van 2900 meter. Zodra we wat meer hoogte hebben bereikt staan je prachtige panoramische uitzichten te wachten over de Atlas-keten en haar hellingen. We komen aan in de vallei van M'goun, waar de Imgounen stam woont. Zij leven ver van de bewoonde wereld en hebben dan ook hun eigen tradities. Veel inwoners zijn dan ook boeren en ook veel nomaden komen hier regelmatig. Onze camping voor vanavond is te vinden in de buurt van het dorp Tighremt N’Ait Hamed. De wandeling vandaag duurt 5 tot 6 uur, waarbij we maximaal 905 meter stijgen en 800 meter dalen. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: camping nabij dorp Tighremt N'Aït Hamed

 • In een meegebrachte dagrugzak kun je zelf nog wat snacks en water meenemen. 
 • Voor de trektochten is het noodzakelijk dat je goed ingedragen wandelschoenen meeneemt.
 • Een goede conditie is ook noodzakelijk. Zorg ervoor dat je geoefent hebt met flinke dagwandelingen.

Dag 5 - Tweede trektocht: vallei van Ouzirimt

Opnieuw een mooie trektocht op de planning vol met nieuwe verrassingen. We dalen af naar de vallei van Ouzirimt via een pad dat langs de rivier loopt. Hier zien we veel Berberdorpen liggen die zijn omgeven door velden en tuinen. Door de vruchtbaarheid van de valleien kunnen de Berbers hier al eeuwenlang afgelegen wonen van de buitenwereld.

De route van vandaag eindigt bij de ingang van de M'Goun-kloven, absoluut de mooiste kloven van het Atlasgebergte in Marokko. Morgen zullen we hier dwars doorheen lopen! Bij het kampement vlakbij de kloven rusten we lekker uit en kunnen we nakletsen over wat we vandaag allemaal hebben gezien. Een tip is om een leuk spelletje mee te nemen. De totale wandeling duurt ongeveer 6,5 uur, waarbij je maximaal 500 meter zult stijgen en 350 meter zult dalen.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: kamperen vlakbij ingang M'Goun kloven

 • Tijdens alle trektochten van dag 4 t/m 7 zullen de muilezels, muilezelbestuurders en de kok met ons meereizen.
 • Let op: Marokko is in veel opzichten vrij modern. Wel wordt het gewaardeerd als je je kleding enigszins aanpast aan het land. Onder het kopje "bestemming" vind je hier meer informatie over. 

Dag 6 - Derde trektocht: M'Goun-kloven

Vandaag staat wel een heel bijzonder avontuur op de planning. We laten de prachtige uitzichten van bovenaf achter ons en gaan de diepte in. We wandelen namelijk met twee lokale gidsen dwars door de M'goun canyon. Door de foto's bovenaan de pagina te bekijken kun je zien wat je kunt verwachten vandaag, en opnieuw laat de route maar weer zien dat je te voet zo veel meer moois kunt ontdekken dan met de auto.

De kloof is soms erg smal met enorme hoge 'muren'. Afhankelijk van de waterstand zullen we soms zelfs tot de knieën door het water moeten. Uiteraard zorgen we ervoor dat de bagage droog blijft. Het dorp Tighanimine is ons eindpunt. Omdat vandaag een zwaardere dag is zetten de gidsen het kampement op, maar mocht je nog wat extra energie hebben is een beetje hulp uiteraard welkom. De wandeling duurt +/- 5 uur en 30 minuten, met een max. stijging en daling van 600 meter. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: kamperen vlakbij dorp Tiranimine

 • Voor deze dagtocht kan een extra paar meegebrachte schoenen geen kwaad. Dan blijven je wandelschoenen droog voor de volgende trektocht ;-).

Dag 7 - Vierde trektocht: Vallei van Rozen

De laatste trektocht staat vandaag op de planning. Daarna is het tijd om andere mooie plekken in Marokko te ontdekken! Vandaag zien we tijdens de wandeling de dorpen in de kloven en langs de oevers van de rivier. Een gebied dat bij de lokale bevolking bekend staat als de 'tuinen van de Atlas', aangezien het de toegangspoort is tot de Vallei van Rozen.

In de maand mei kun je in de vallei zo'n 300 tot 400 ton aan rozen zien staan. Leuk om te weten is dat niemand precies weet hoe de rozen hier gekomen zijn. De legende is dat een Berberse koopman de rozen eeuwen geleden heeft meegenomen. In de vroege ochtend verzorgen de lokale vrouwen de rozen en plukken ze deze, welke voornamelijk worden gebruikt voor zeep in Marokko zelf en voor de parfumindustrie.

In de zomer is de vallei ook prachtig. Er staan mooie fruitbomen en bijzondere kasba's (verdedigingsgebouwen met hoge muren). Vroeger woonden vaak de dorpshoofden in de kasba's. Aan het einde van de middag komen we aan in Boutaghrar, waar we na een aantal nachten kamperen zullen overnachten in een lokale lodge. Deze laatste trektocht duurt ongeveer 6 uur, waarbij we vooral zullen afdalen (ongeveer 500 meter). Dit maakt het een prettige laatste wandeling.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: lokale lodge in Boutaghrar

Dag 8 - Via Aït Ben Haddou naar Marrakech

Op de eerste reisdag hebben we al een korte kennismaking gehad met de stad Marrakech. Vandaag gaan we weer op weg naar deze bijzondere stad. Onderweg maken we met de transfer een stop in Kelaat Mgouna, een kleine stad dat tussen de Ouarzazate, de Sahara-woestijn en hoofdstad van de Vallei van Rozen ligt. Hier wordt jaarlijks in de maand mei het Rozenfestival gehouden met de rozen uit de Vallei van Rozen. Hierbij komen Berberse muzikanten samen die muziek maken met traditionele instrumenten.

De tweede stop is ook een bijzondere, namelijk Aït Ben HaddouDit is de beroemdste kasba van Marokko, dat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vroeger was het een belangrijke stop langs een oude Sahara-handelsroute. In Aït Ben Haddou zijn scenes opgenomen voor Game of Thones (Yunkai, the Yellow City), GladiatorThe Last Temptation of ChristAlexander en Black Hawk Down.

Via de Tizi N’Tichka-pas reizen we door naar Marrakech. Bij een tijdige aankomst kunnen we aanraden om vast wat belangrijke hoogtepunten van Marrakech op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek de grote markt (souk) in de Medina, het Bahia paleis of het paleis Dar M'Nebhi. Er is meer dan genoeg te beleven. We overnachten in Marrakech en de totale reisroute vandaag is 5/6 uur (312 km).

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: hotel of riad in Marrakech

Dag 9 - Marrakech verkennen en op naar Essaouira

In de ochtend staat een rondleiding langs de hoogtepunten van Marrakech op de planning. Met de transfer worden we naar de medina gebracht. Vanf hier neemt een lokake gids ons mee naar het 19e eeuwse Bahiapaleis, de Koutoubia-moskee met haar opmerkelijke minaret (hier mag je enkel in als je moslim bent) en een van de historische poorten van de oude medina. In dit bijna middeleeuwse stadsgedeelte zie je de inwoners van de stad bezig zijn met hun dagelijkse bezigheden.

Het bijzondere Djemaa el Fna-plein mag natuurlijk ook niet ontbreken, net als de de 'verbogen wijken', de souks en de Fondouks, een historische karavanserai. Fondouks dienden vroeger als veilige overnachtingslocaties voor handelaren. De straatartiesten en marktkooplieden vormen op het Djemaa el Fna-plein een waar openluchttheater. 

Daarna reizen we in drie uur tijd in de middag door naar de Essaouira, een havenstad aan de westkust van Marokko. Je zult merken dat deze stad een veel meer relaxte sfeer heeft. Hier heb je de rest van de dag vrije tijd. Loop vooral de Skala de la Kasbah (de 18e-eeuwse kustwallen) langs de kust. Deze zijn destijds ontworpen door Europese ingenieurs. De oude koperen kanonnen staan nog steeds langs de muren plus je hebt een mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan. Verken ook zeker de medina die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. 

Overnachting: hotel in Essaouira

Dag 10 - Vrije dag in Essaouira

Om de groepsreis Marokko relaxt af te sluiten heb je vandaag de hele dag om naar wens in te vullen. In Essaouira is voldoende te beleven! Natuurlijk zal de Simi reisbegeleider jullie voldoende tips geven, maar er zijn een aantal plekken die we al zeker kunnen uitlichten. Breng zeker een bezoek aan de vis- en kruidenmarkt. Ook de medina mag eigenlijk niet ontbreken. De kleurrijke smalle straatjes en gebouwen met houten deuren zijn een belevenis op zich. De medina is maar liefst 30 hectare groot en 300 jaar oud. Als je nog op zoek bent naar een origineel souvenirtje kun je goed op de souk terecht.

Essaouira staat bekend om de jaarlijkse kitesurf wedstrijd. De wind staat hier ideaal voor deze activiteit. Kitesurfen behoort dan ook tot de mogelijkheden voor een optionele activiteit, net als kameel-rijden op het strand, paardrijden en een ATV-avontuur. Ook uitwaaien op het strand met uitzicht over de Atlantische Oceaan is een aanrader. Of beklim de Skale de Ville, waarna je wordt getrakteerd op een mooi uitzicht over zowel de zee als de stad! 

Zowel Agadir als Essaouira zijn twee bekende kustplaatsen. Waar Agadir echter een hele drukbezochte kustplaats is, is Essaouira een stuk rustiger en gemoedelijker. We kunnen jullie zeker aanraden de laatste avond goed af te sluiten met een gezamenlijk diner en door een strandwandeling te maken.

Overnachting: hotel in Essaouira

Dag 11 - Weer terug naar Nederland

Helaas komt vandaag de groepsreis Marokko tot een einde en is het weer tijd om onze spullen in te pakken, afscheid te nemen van het prachtige Marokko en het vliegtuig te pakken. Afhankelijk van de vliegtijden heb je misschien in de ochtend nog de tijd om wat laatste dingen in Essaouira te bezoeken. De transfer naar de luchthaven duurt ongeveer 3 uur.

 • Een compleet overzicht van de accommodaties kun je vinden onder het tabje 'bestemming'.
 • Er zijn weinig faciliteiten in de bergen. Lekker avontuurlijk, maar dit houdt ook in dat je van tevoren goed moet afwegen of deze reis wat voor je is. Je kunt tussendoor de trektochten niet zomaar afhaken en zult echt door moeten hiken tot het eindpunt. 
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals het weer kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids aanpassingen worden gemaakt in het programma van de singlereis. Bij een jongeren rondreis is zeker enige flexibiliteit noodzakelijk.
 • Vanwege de minder aanwezige hulp in dit gebied raden we het sterk af deze reis te boeken als je een ziekte of aandoening hebt waarbij de mogelijkheid bestaat dat je hiervoor medische hulp nodig gaat hebben, bijvoorbeeld in het geval van diabetes en epilepsie. Zie meer informatie onder het tabje 'bestemming'.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis per vliegtuig inclusief handbagage
 • Alle transfers (moderne voertuigen met oplaadmogelijkheden)
 • 2x overnachting hotel of riad Marrakech 2- of 3persoonskamer
 • 2x overnachting hotel of riad Essaouira 2- of 3persoonskamer
 • Overnachtingen lokale losges op dag 2, 3 en 7
 • Verblijfskosten
 • Kampeermaterialen voor overige nachten: 2-persoonstenten, kooktent en slaapmatjes
 • Trektochten door het Atlasgebergte
 • Muilezels, een muilezelbestuurders en een kok die meereizen in het Atlasgebergte
 • Ontbijt, lunch en avondeten op dag 2 t/m 8
 • Engelstalige lokale gids gedurende de hele verblijfsduur in Marokko
 • Nederlandstalige Simi reisbegeleider gedurende de hele groepsreis m.u.v. de vlucht
 • Rondleiding met lokale gids door Marrakech incl. entreegelden voor monumenten die bezocht worden tijdens deze rondleiding

Exclusief

Niet inbegrepen zijn de volgende kosten:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Ruimbagage
 • Slaapzak en kussentje
 • Fooi (zie tabje bestemming)
 • Eigen uitgaven
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Minimumdeelname

De minimumdeelname om de zomerse groepsreis naar Marokko door te laten gaan is 10 personen. 98% van onze groepsreizen gaat door. Maximaal reis je met 23 andere reisgenoten. De 18-25 groep reist bij deze groepsreis Marokko samen met de 24-39 groep.

Vluchtinformatie

Naar Marokko zullen we afreizen met het vliegtuig. Bij een rechtstreekse vlucht is de vluchtduur iets minder dan vier uur. Het kan voorkomen dat we reizen met een overstap. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de tickets en welke vertrekdatum we vertrekken. In dat geval zijn we iets langer onderweg. 

Onder het tabje data/prijzen kun je de geplande vliegtijden inzien indien deze al bekend zijn. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Let op: Je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Let op: Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee tijdens de groepsreis Marokko. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Let op: Wees tijdig aanwezig op de luchthaven. We raden je aan drie uur voor vertrek aanwezig te zijn. Jullie kunnen in de Whatsappgroep afspraken maken om gezamenlijk in te checken.

Regelen voor vertrek

Een aantal dingen zijn belangrijk om te regelen voorafgaand je groepsreis Marokko:

 • Je hoeft voor Marokko geen visum aan te vragen.
 • Er zijn geen vaccinaties verplicht, maar de GGD raad wel de DTP en hepatitis A vaccinaties aan. Bij je huisarts of in je vaccinatieboekje kun je controleren of deze nog geldig zijn indien je deze eerder hebt laten zetten. Daarnaast zijn er vanuit de GGD een aantal persoons- en reisgebonden adviezen. 
 • Voor deze groepsreis Marokko is het van groot belang dat je goed ingelopen wandelschoenen meeneemt.
 • Je paspoort dient bij vertrek uit Marokko nog 6 maanden geldig te zijn. 

Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit zijn van de juiste documenten om het land in te mogen reizen tijdens de Marokko groepsreis.

Reis je samen?

Indien je samen reist tijdens de Marokko groepsreis kun je dit aangeven in het boekingsformulier bij het veldje bijzonderheden. Iedere reiziger dient een eigen formulier in te vullen. 

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iedereen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Bagage

Omdat we tijdens de groepsreizen Marokko trektochten maken met muilezels is het van groot belang dat je geen koffer meeneemt maar een weekendtas of backpack. Alleen een weekendtas of backpack kan namelijk vastgemaakt worden aan de muilezels. Probeer ook vooral niet te zwaar te pakken. 

Thuisapotheekje

Een iets onsmakelijker onderwerp, maar het kan voorkomen dat je last krijgt van diarree in Marokko. Diarree voorkom je zo veel mogelijk door geen kraanwater te drinken en een drankje te bestellen zonder ijsklontjes. We raden het aan om voor de zekerheid diarreeremmers en O.R.S. mee te nemen. Verder is ook handig:

 • paracetamol
 • blarenpleisters 
 • DEET
 • zonnebrandcrème

Mijn Simi en vertrekinformatie

Uiterlijk vier weken voor vertrek ontvang je van ons per mail je inloggegevens voor Mijn Simi. Indien je eerder met ons mee bent geweest kun je inloggen met je oude gegevens. In Mijn Simi kun je je vertrekinformatie bekijken, net als informatie over de vlucht en je reisgenoten. Van je reisgenoten zie je de voornamen, leeftijden en woonplaatsen. Door in deze lijst je telefoonnummer achter te laten kunnen jullie samen een Whatsappgroep aanmaken om voorafgaand de groepsreis Marokko al kennis met elkaar te maken. Sommige groepen vinden het leuk om alvorens de reis al een keer met elkaar af te spreken. Ook kun je via Mijn Simi eenvoudig nog een reisverzekering afsluiten indien gewenst en je (restant)betaling doen via iDeal. Een eventuele annuleringsverzekering sluit je het beste direct af tijdens het boeken. Deze kan eventueel uiterlijk 7 dagen na de boeking nog erbij afgesloten worden. Zie voor meer informatie over de verzekeringen de tab 'FAQ'.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Bij Simi reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket of programma inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de reisorganisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan museau en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

Reisadviezen

Mits we welkom zijn in het land en er ter plaatse geen lockdown is zullen we de groepsreis ook uitvoeren bij een oranje reisadvies (als het oranje reisadvies gerelateerd is aan COVID). Houd hier rekening mee bij het plaatsen van een boeking. Een oranje reisadvies is geen geldige reden voor het zelf annuleren van je groepsreis. Hiermee worden dan wel de kansen vergroot dat je groepsreis gewoon door kan gaan.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

Vanaf 2 januari 2022 kun je onderstaande reizen boeken. We verwachten dat een aantal reizen die dag direct vol zullen zitten. Wil je er tijdig bij zijn? Geef dan je e-mailadres door, dan geven we je tijdig een seintje dat je kunt boeken.

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Di 12-07-2022
  Vr 22-07-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  1 149,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Vr 22-07-2022
  Ma 01-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  1 149,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Ma 01-08-2022
  Do 11-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  1 149,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 19-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De rondreis door Noord-Ierland was geweldig! Ik heb er ontzettend van genoten. Ondanks dat het de eerste keer was dat Simi deze reis organiseerde, verliep alles naar mijn idee heel vlot. Onze reisleidster Vera was geweldig. Naast alle goede zorgen, heeft ze mij, ondanks mijn hoogtevrees, de touwbrug over gekregen zodat ik ook kon genieten van het prachtige uitzicht. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad tijdens deze reis. Erg genoten van het prachtige landschap en de gezelligheid in de groep.

  Bedankt voor de feedback Marloes! Ook leuk om te horen dat reisleider Vera je heeft geholpen met de touwbrug.

 • door Kroatie actief () op 14-08-2019

  9.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Een fantastische week beleefd. Nieuwe vriendschappen opgebouwd en elke dag met vol plezier de activiteiten uitgevoerd. De combinatie tussen relaxen en actief bezig zijn is erg fijn, zo voelde het echt als vakantie! Samen met de reisleiding en de groep was deze vakantie elke dag een feestje en kijk ik met veel plezier terug op deze vakantie!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 19-08-2016

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super vakantie als je nog twijfelt!, niet doen!
  beste vakantie die ooit gehad heb,
  super begeleiding, super reisgidsen, en fantiastische activiteiten en groep dynamiek.

  Super vakantie als je nog twijfelt!, niet doen!
  beste vakantie die ooit gehad heb,
  super begeleiding, super reisgidsen, en fantiastische activiteiten en groep dynamiek.

 • door Rondreis Georgie (Jongerenreizen 18-25) op 14-07-2019

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ervaar, doe mee, geniet!
  Dat zijn de belangrijkste dingen die je niet mag ontwijken.
  In Tbilisi slaap je in een hotel waar je s ochtends en s avonds eet. De Georgische keuken is heel divers met veel gerechten die wij in het westen niet kennen. Alles is het proberen waard, ook de drank die ze zelf maken.
  Om in de bergen te komen rijd je een dag in een 4x4 busje. De weg wordt steeds hobbeliger, maar daar wen je snel aan. Elke ochtend krijg je een lunchpakket mee van het guest house, in de middag lunch je dan onder het oog van een prachtig uitzicht.
  Ons kent ons in het Tusheti gebergte, iedereen is vriendelijk. De guesthouses zijn netjes verzorgd met een bed, wc en douche, diner, ontbijt en een lunchpakket voor onderweg. WiFi en stroom is beperkt aanwezig, dus je komt geheel zen terug van vakantie.
  Water om te drinken komt rechtstreeks uit de bergen, onderweg vang je het op uit een stroompje of een kleine waterval.
  Het zijn stevige hikes met veel hoogte verschil, zorg dus dat je voorbereid op pad gaat. Een paar extra trappen lopen zou al helpen.
  Onze reisleider was een topper! Hij deed met alles mee, zocht naar oplossingen en hield de sfeer positief en gezellig.
  Ik persoonlijk zou deze reis zo opnieuw doen. Door de mensen, de groep, de reisgids en reisleider en niet te vergeten voor het land!

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenreizen 18-25) op 19-07-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Simi Reizen is een leuke organisatie om je vakantie bij te boeken.
  Ze regelen alles voor je van vlucht tot verblijf en x aantal keer avond eten. Deze vakantie was zo vet om mee te maken. We deden alles samen als groep van moment 1, Ook onze reisleider Odile was druk bezig zodat het tijdens de reis allemaal soepel verliep. Na het raften wilde we buiten de organisatie om Zipeline en ook dat is gelukkig mogelijk en worden we gewoon met de bus van Simi heen gebracht!
  De reis is goed in elkaar gezet, voldoende afwisseling met activiteiten en rust momenten. Het mooiste moment vond ik in de bergen, met zn alle zonder internet, spellen spelen, wandelen, eten wat de pot schaft, kampvuurtje en sterren kijken en ook met de hike houden we rekening met wat we willen en zo heeft iedereen het naar zijn zin!

  Als we uit de bergen terug komen hebben we veel vrije tijd om zelf Budva te ontdekken ook heerlijk en konden we uitrusten aan het strand. Odile ging ook mee naar het vliegveld en was er bij tot de controle van de tassen! Super fijn zo kon ze helpen tot de laatste minuut!

  De reis is moeilijk te beschrijven hoe hij is geweest, het was een GEWELDIGE beleving!

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenreizen 18-25) op 27-07-2018

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het land was mooi. Zijn op verschillende plaatsen geweest. In de bergen maar ook in de zee. Veel mooie activiteiten gedaan en veel dingen gezien. De reisleidster was duidelijk. Helaas mocht ik veel dingen niet eten maar dat komt omdat ik een stofwisselingsziekte heb waardoor ik geen melk en lactose mag binnenkrijgen. Maar hier had ik van tevoren wel een beetje rekening mee gehouden

 • door Slovenie (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 19-07-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Deze reis bestond uit leuke, sportieve activiteiten op het land en in het water in de mooie natuur van Slovenie. Naast de activiteiten was er ook nog vrije tijd om bijvoorbeeld naar het meertje te gaan of een potje te volleyballen op de camping. De reisleiders (Daan en Kelly) waren enthousiast en gezellig. Een echte aanrader!

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 07-09-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Voor het eerst mee met Simi naar Noord-Griekenland. Super leuke reis gehad met genoeg leuke activiteiten zoals kayakken!! Een reis die ik had willen missen dankzij de leuke groep en onze reisleidster Kim!

 • door Jongerenreizen Ierland (Jongerenreizen 18-25) op 20-07-2017

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik ben nu net 2 dagen terug uit Ierland, en nog steeds aan het na genieten van de mooie fotos die mijn reisgenoten(vooral) en ik gemaakt hebben. Het is een reis waarbij je veel wandelt in de mooie ruige natuur, ik vond dat echt heerlijk om tot rust te komen en toch actief bezig te zijn. Wij gingen s avonds uit eten en daarna ging een deel van de groep door naar de pub. De pubs zijn echt super gezellig in Ierland! En het Ierse bier smaakt verrukkelijk! Er was wel wat verdeeldheid in onze groep, de ene helft was meer van de late avondjes in de pub, dan de andere helft, die ging lekker op tijd naar bed om de volgende dag weer fit te zijn. Deze ruimte was er voor iedereen om zijn eigen plan te trekken. Je zit ook wel wat uur in de bus, je ziet daardoor heel veel van het prachtige landschap. Als ik wat tips mag geven voor volgend jaar zou ik op sommige plaatsen iets langer blijven, zoals Dingle bijvoorbeeld, daar was veel te doen. En dan met iets meer optionele activiteiten die je kan kiezen. Wij wilden eigenlijk nog wel voor ons zelf daar surfen met een groepje, maar dat was er toch niet meer van gekomen, door tijd gebrek. Wel hele mooie plaatsjes gehad en eindigen in Dublin was ook heel gaaf, daar hebben we een mooie laatste avond beleefd. Ik zou de Guinness fabriek er ook als optionele activiteit bij doen volgend jaar. Het is echt heel mooi van binnen, aan ieder detail is gedacht, en bovenaan kan je helemaal over Dublin heen kijken, echt indrukwekkend. Op het eiland Inis Oirr, hebben wij ervoor gekozen om het op de mountainbike te verkennen, dat is ook een hele leuke manier waardoor je veel te zien krijgt! De hostels waren allemaal heel fijn en netjes, met bij alle hostels (op een na) een ontbijt. Soms ook nog met keuze in yoghurt met fruit. Dat was prima geregeld. Ik vond de St. Croagh Patrick berg heel uitdagend en mooi om te beklimmen, goed dat Simi die in het begin heeft gedaan, daardoor kwam er gelijk een soort groepsgevoel en teamspirit naar boven binnen onze groep. Ook de cliffs of moher waren heel indrukwekkend, steeds als je dacht dat het niet meer mooier kon, werd je toch weer verbaast met nog mooiere uitzichten. Tijdens de wandeling naar het puntje waren er nog weinig toeristen, dat was heerlijk rustgevend. Alleen op het eind waren veel toeristen. Galway vond ik de gezelligste stad, echt een studenten stad met ook veel gezelligheid in de straten met muzikanten en activiteiten in het park. Ik heb echt een onvergetelijke vakantie beleefd, met een geweldige groep mensen! Ik weet zeker dat ik nog eens terug ga naar Ierland. Simi en mijn reisleider Olivier, bedankt voor deze mooie vakantie! .

 • door Rondreis Georgie (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 25-07-2019

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De vakantie naar Georgie was ontzettend leuk! Veel gewandeld in prachtige natuur en mooie geschiedenis gezien. Alles was ontzettend goed geregeld door simi en onze reisleider, zowel de accommodaties als het vervoer en de gidsen. Helemaal top!

Overnachtingslocaties

Hieronder kun je en overzicht vinden van de overnachtingslocaties tijdens de 11-daagse groepsreis Marokko.

Nacht 1 - Le Caspien Hotel in Marrakech of vergelijkbaar, 2- of 3-persoonskamer 
Nacht 2 en 3 - Dar Itrane Lodge of vergelijkbaar, Aït Bougemez vallei
Nacht 4 - Camping nabij dorp Tighremt N'Ait Hamed
Nacht 5 - Kamperen vlakbij ingang M'Goun kloven
Nacht 6 - Kamperen vlakbij dorp Tighanimine 
Nacht 7 - Lodge Tamaloutte of vergelijkbaar, Boutaghrar
Nacht 8 - Le Caspien Hotel in Marrakech of vergelijkbaar, 2- of 3-persoonskamer 
Nacht 9 en 10 - Miramar Hotel of vergelijkbaar, Essaouira 

Voor het kamperen worden tweepersoons tenten, een kooktent, kookmaterialen en slaapmatjes door ons verzorgd. Zelf dien je nog een warme slaapzak mee te nemen en eventueel een klein kussentje. Op basis van de heenweg mag je zelf beslissen met wie je een kamer of tent deelt tijdens de reis. Uiteraard kun je hier ook mee variëren. Mannen en vrouwen slapen gescheiden tijdens de groepsreis Marokko. 

Op de meeste plekken is wifi aanwezig, maar niet overal. Let op: niet alle telefoonabonnementen bieden gratis internet in Marokko. Controleer dit dus even bij je provider.

Over de trektochten en de bagage

In Marokko maken we verschillende trektochten door de bergen. We raden hiervoor aan met het volgende rekening te houden:

 • Bereid je hier goed op voor door goed ingelopen wandelschoenen of bergschoenen (B/C) mee te nemen
 • Neem ook een dagrugzak mee, zodat je zelf wat snacks en water mee kunt nemen de bergen in
 • Neem lichtgewicht kleding mee dat je in laagjes kunt dragen (linnen of katoenen kleding is handig voor warme dagen, maar denk ook aan warmere kleding voor koude avonden in de bergen)
 • In Marrakech kun je waterflesjes en snacks kopen voor tijdens de trektochten. Let bij het meenemen van eventuele snacks vanuit Nederland op de douaneregels.

De trektochten zijn goed te doen voor mensen die met regelmaat wandelen. Indien je dit de laatste tijd niet meer zo veel hebt gedaan, raden we je aan om van te voren een aantal goede wandelingen te maken. Doordat er weinig faciliteiten zijn in de bergen kun je simpelweg tussendoor niet zomaar afhaken. Houd er rekening mee dat je in Marokko wel te maken gaat hebben met hoogteverschillen.

Tijdens de trektochten reizen muilezels, muilezelbestuurders en de kok met ons mee. Voor het bagagevervoer met de muilezels is het noodzakelijk dat je geen koffer meeneemt, maar een backpack of een weekendtas. Koffers kunnen simpelweg niet vastgemaakt worden aan de muilezels. Probeer daarnaast ook licht te pakken voor de Marokko groepsreis. 

Kaartje rondreis Marokko

Over Marrakech

Tijdens deze groepsreis Marokko ontdek je de vierde grootste stad van Marokko, Marrakech. Marrakech kun je vinden in het westen van het land en is één van de vier koningssteden van Marokko. Marrakech staat in het teken van ontdekken. Het is veelzijdig, kleurrijk, je kunt er veel dingen proeven en veel bezienswaardigheden bekijken. Tips voor in Marrakech:

 • Medina - De medina is het oudste stadsgedeelte van Marrakech en tevens autovrij. Hier kun je de meeste bezienswaardigheden vinden. Voorbeelden hiervan zijn het Bahia Paleis en de Koutoubia Moskee. Het Bahia Paleis is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Marokko en dateert uit de negentiende eeuw. Het is maar liefst 8.000 vierkante meter groot en heeft 150 kamers, allemaal gelegen aan de binnenplaats of tuinen. De Koutoubia moskee kun je zien vanaf het Jemaa el Fna plein en is de grootste moskee van de stad. Enkel moslims mogen de moskee betreden, maar ook van buiten is het een echt pareltje. 
 • Souk - De souk is het stadsgedeelte waar je alle kleine winkeltjes kunt vinden en dus ook het beste een souvenir kunt scoren. Hier kun je lekker verdwalen in de redelijk gecategoriseerde smalle straatjes met o.a. souvenirs, kleding en heel veel kruiden. Onderhandelen is hier heel gebruikelijk, zolang je het maar respectvol doet. Vaak krijg je een product uiteindelijk voor de helft van de prijs mee. Zodra je terug wilt, kun je op veel plekken bordjes vinden die de weg wijzen naar het Jemaa el Fna Plein. Mocht je heel verdwaald zijn, dan zijn er altijd locals die je maar al te graag de weg willen wijzen in ruil voor wat contant geld. 
 • Jemaa el Fna plein - Dit is het bekendste (en drukste) plein van Marrakech, waar in de avonden van alles te beleven valt. Struin over de markt en probeer heerlijke lokale gerechtjes uit zoals Marrokaanse couscous! Vaak zijn deze ook niet erg prijzig. Zowel locals als toeristen komen graag op dit plein samen. Naast het verkoop van eten zie je hier ook wat dingen die je niet snel in Nederland ziet. Zo zijn er bijvoorbeeld ook handlezers, acrobaten, slangenbezweerders en mensen met aapjes die je maar al te graag op de foto laten gaan met het dier. 

Let op: Wij staan niet achter het inzetten van dieren voor toeristische doeleinden op verkeerde wijze. Zo worden bij de giftige cobra's van slangenbezweerders vaak de tanden verwijderd, zodat de slang niet meer giftig is. Indien dat niet is gedaan, levert dat ook nog eens een gevaarlijke situatie op. We willen jullie dan ook graag vragen hier respect voor te hebben en niet op de foto te gaan met dieren op dit plein. 

Het weer in Marokko

In Marokko is het in de zomermaanden heerlijk weer. De kans op neerslag is nihil, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32 tot 36 graden in juli en augustus en de gemiddelde minimumtemperatuur is 20 tot 21 graden. In de bergen is het altijd wat frisser. Dit is wel zo fijn voor het wandelen. We raden daarom ook aan om kleding mee te nemen dat je in laagjes kunt dragen, zodat je gemakkelijk iets aan of uit kunt trekken als het warmer of kouder wordt.

Lokale gebruiken Marokko

Fooi geven

Fooi geven is in Marokko heel gebruikelijk. Houd bij restaurants rekening met 10% van de rekening en bij een café ongeveer 1 Dirham per drankje. Ter plekke zal de reisbegeleider het tijdens de groepsreis Marokko aangeven als het op meer plekken gebruikelijk is om een fooi te geven, zoals aan de gidsen of bij openbare toiletten.

Afdingen

In Marokko is afdingen heel gebruikelijk bij bijvoorbeeld het nemen van een taxi of het kopen van een souvenir. We willen je vragen met respect te onderhandelen. Let op: Als je eenmaal gaat onderhandelen wordt ook van je verwacht dat je het koopt. 

Kleding

We raden je aan om kleding mee te nemen dat je in laagjes kunt dragen. Zodoende kun je gemakkelijk iets uit of aantrekken als je het koud of warm krijgt. Daarnaast is Marokko een Islamitisch land, waardoor er ook nog een aantal extra dingen zijn om rekening mee te houden m.b.t. kleding. Van zowel mannen als vrouwen wordt verwacht dat je je knieën en schouders bedekt. Een t-shirt met daaronder een dunne linnen broek kan dus prima. Voor vrouwen is het handig om een dunne sjaal mee te nemen. Deze kan dienen als hoofddoek op plekken waar dat gebruikelijk is. Hierbij kun je denken aan een moskee bezoek, waarbij verwacht wordt dat je je gehele armen en benen bedekt. Tijdens de wandeltochten en dergelijke zelf hoef je niet je haar te bedekken. We raden je voor de kleding aan om lichtgewicht kleding mee te nemen, van bij voorkeur katoen of linnen. Denk eraan dat het in de avonden in de bergen goed af kan koelen.

Alcohol

Alcohol is slecht verkrijgbaar in Marokko en daarnaast ook erg prijzig. Voor Moslims is het namelijk verboden om alcohol te drinken. In grotere steden kun je soms wel alcohol vinden in bars. Wil je een bar of café bezoeken? Bezoek dit dan samen met minimaal één andere reisgenoot. Ook is het in Marokko niet gebruikelijk dat enkel vrouwen wat met elkaar wat gaan drinken. 

Fotograferen

Natuurlijk is het ontzettend leuk om je groepsreis Marokko zo veel mogelijk vast te leggen. Houd er wel rekening mee dat je niet zo maar mensen fotografeert, zeker vrouwen fotograferen is een no go zonder dat je toestemming hebt gevraagd. Het fotograferen van militaire objecten, de politie en vliegvelden is verboden. Ook het vastleggen van religieuze gebeurtenissen is af te raden.

Betalen in Marokko

In Marokko wordt betaald met de Marokkaanse Dirham. 1 Euro is ongeveer 0,092 Euro (check hier de huidige wisselkoers). In de steden Marrakech en Essaouria kun je pinnen, in de bergen is daar geen mogelijkheid toe. In Marrakech komt het in het hoogseizoen wel eens voor dat de pinautomaten leeg zijn. Zorg er dus voor dat je op locatie tijdig voldoende hebt gepind. Heb je ook een creditcard? Dan kunnen we aanraden om deze ook mee te nemen en op een aparte plek van je pinpas te bewaren. Mocht je de pech hebben dat je Nederlandse betaalpas weigert, kun je nog geld opnemen met je creditcard. Het bewaren op een andere plek is handig voor al je de pech hebt je portemonnee kwijt te raken. Op vrijdagmiddag zijn veel banken gesloten.

Let op: Je betaalpas dient op wereldwijd pinnen ingesteld te staan. Controleer dit voor vertrek bij je bank (vaak via de bankapp eenvoudig te regelen). 

Let op: Als je het land uitreist mag je maximaal 1000 Dirham uitvoeren.

Medische hulp en reizen met een ziekte

In de bergen zijn geen ziekenhuizen. Natuurlijk hopen we dat het niet nodig is dat we medische hulp moeten inschakelen, maar het is altijd handig er van tevoren over na te denken. Mocht er iets gebeuren in de lager gelegen gebieden, dan word je opgehaald met een ambulance en in de hoge berggebieden met een helikopter. Ook hier geldt hetzelfde alarmnummer; 112.

Vanwege de minder aanwezige hulp in dit gebied raden we het sterk af deze reis te boeken als je een ziekte of aandoening hebt waarbij de mogelijkheid bestaat dat je hiervoor medische hulp nodig gaat hebben, bijvoorbeeld in het geval van diabetes en epilepsie. Ondanks dat de zorg- of reisverzekering wellicht wat kosten zullen dekken, dien je ook bijna altijd eigen risico te betalen en kan het zijn dan je niet alles vergoed krijgt. Indien je twijfelt, kun je ons het beste even mailen of bellen alvorens je boekt.

Ik reis alleen, ben ik de enige?

Je bent zeker niet de enige die alleen reist. Ongeveer 60% van onze reizigers reist alleen. De andere 40% reist samen met een vriend, een vriendin of een groepje. Ook mensen die samen reizen boeken natuurlijk bewust een groepsreis. Lees meer over de gemiddelde groepssamenstelling.

Hoe weet ik of een groepsreis iets voor mij is?

Groepsreizen zijn hartstikke leuk! Maar het is natuurlijk logisch dat je hier even over wilt nadenken als je dit nog nooit gedaan hebt. Het leuke aan de groepsreizen van Simi Reizen is dat je samen reist met leeftijdsgenoten. Lees meer op onze is een groepsreis iets voor mij? pagina.

Vliegen we samen in groepsverband?

Als je tijdig boekt reis je samen met je andere reisgenoten naar locatie. Indien je erg last minute boekt kunnen we dit helaas niet altijd meer garanderen vanwege het aantal beschikbare plekken in het vliegtuig. Door via Mijn Simi contact te leggen met je reisgenoten kunnen jullie afspraken maken voor het samen inchecken. De meeste groepen doen dit dan ook.

Hoe weet ik of kamperen iets voor mij is?

De beste manier om daarachter te komen is natuurlijk door het te proberen. Op onze kamperen voor de eerste keer pagina kun je wat handige tips vinden.

Wanneer is het handig om deze groepsreis te boeken?

We raden je aan om deze groepsreis tijdig te boeken. Niet alleen is tijdig boeken qua prijs vaak gunstiger, ook weet je dan zeker dat je plekje alvast vast ligt. 

Wat betekenen de gekleurde bolletjes bij de vertrekdata?

Onder het tabje 'data/prijzen' kun je de vertrekdata vinden van de Marokko groepsreis. Als er een geel bolletje bij de vertrekdatum staat gaat het om de tien laatste plekken en bij een oranje bolletje om de allerlaatste plekken. Zodoende kun je in de gaten houden of je snel je keuze dient te maken. Indien je met meerdere mensen samen wil reizen en er een oranje bolletje bij de vertrekdatum staat, informeer dan even bij ons of er nog voldoende plekken vrij zijn.

Kan ik ook kiezen voor het nemen van een optie?

Als je graag mee wilt met deze groepsreis Marokko is het mogelijk om direct een boeking te plaatsen, maar kun je ook kiezen voor het nemen van een optie. Hoe dit precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen. Een optie nemen is vooral handig wanneer je nog vrij moet regelen of als je nog heel even wil nadenken over de groepsreis. Weet je zeker dat je graag mee wilt? Dan kun je een boeking plaatsen. Een boeking is namelijk direct een definitieve boeking.

Zijn jullie aangesloten bij de SGR?

Op deze overeenkomst is inderdaad de garantieregeling van SGR van toepassing. Dit betekent dat jouw reissom op het moment dat je boekt volledig gegarandeerd wordt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Je kunt dus nooit je geld kwijt raken. Ook zijn we lid van de ANVR en het Calamiteitenfonds.

Ik heb geboekt, en nu?

Wat leuk dat je mee gaat met de Marokko groepsreis! Je ontvangt van ons een bevestiging van de geboekte reis per e-mail. Let op: Soms kan deze mail in de spam inbox verdwijnen. Controleer je gegevens in de boekingsbevestiging nog een keer goed. Maximaal vier weken voor vertrek ontvang je van ons inloggegevens voor Mijn Simi. Hier kun je gemakkelijk je restantbetaling voldoen via iDeal, je reisgenoten bekijken en samen een Whatsappgroep aanmaken en je vlucht- en vertrekinformatie bekijken. Indien je vragen hebt tussendoor, mag je die natuurlijk altijd aan ons stellen. Meer informatie kun je vinden op onze geboekt, en nu? pagina.

Wat zijn praktische zaken om rekening mee te houden?

Als je op vakantie gaat is het altijd handig om even te kijken of je een visum dient aan te vragen, eventuele vaccinaties verplicht zijn of worden aanbevolen, of je een wereldstekker nodig hebt en of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart. Al deze informatie kun je vinden op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen. Voor de Marokko groepsreis geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: niet nodig
 • Vaccinaties: DTP en hepatitis A worden aanbevolen, daarnaast zijn er persoonsgebonden adviezen (website ggd)
 • Wereldstekker: is niet nodig (informatie wereldstekker)
 • Paspoort of id-kaart: paspoort die tot 6 maanden na vetrek uit Marokko geldig is
 • Valuta: Marokkaanse Dirham
 • Tijdsverschil: in Marokko is het 1 uur vroeger in de zomer (in de winter geen tijdsverschil)
 • Talen: Arabisch
 • Toiletten: In Marokko spoel je wc-papier niet door het toilet maar doe je dit in een prullenbakje. Neem voor de zekerheid tissues mee.

Welke verzekeringen dien ik af te sluiten?

Lees meer over onze kortlopende annuleringsverzekering en kortlopende reisverzekering.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle activiteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Wat moet ik allemaal meenemen?

Bekijk eens onze supportpagina regelen voor vertrek en kennismaken. Hier kun je een link vinden naar onze paklijsten pagina van de Marokko groepsreis (staat ook vermeldt in je vertrekinformatie). Onder het tabje 'bestemming' kun je nog wat tips vinden m.b.t. je kleding.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de wandelingen?

We raden je zeker aan om voorafgaand de groepsreis Marokko enkele voorbereidingswandelingen te maken. Daarnaast zijn goed ingelopen wandelschoenen een must. Bouw je wandelingen rustig op en houd er rekening mee dat we in Marokko door de bergen gaan wandelen. Natuurlijk is het ook een mogelijkheid om samen met je reisgenoten deze voorbereidingswandelingen te maken. Zodoende leer je elkaar direct goed kennen! Indien je slechter te been bent of helemaal geen ervaring hebt met wandelen willen we je deze groepsreis helaas afraden. Afhaken is in de bergen namelijk geen optie.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie groepsreizen?

Op de hoogte blijven van de avonturen van reizigers, nieuwtjes en nieuwe groepsreizen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief (+/- 6 keer per jaar een mail) en ons volgen op YouTube (voor aftermovies van groepsreizen) en Facebook en Instagram (voor 'live volgen van reisavonturen, reisfoto's en leuke nieuwtjes).

Is er wifi in Marokko?

Op de meeste plekken is gewoon wifi. In de bergen is dit echter niet altijd zo. Informeer dus thuisblijvers over dat je wellicht soms wat langer offline bent tijdens de groepsreis Marokko. De meeste databundels zijn niet geldig in Marokko. Je kunt dit controleren bij je provider.

Wat kan ik van de maaltijden verwachten? En kan ik meereizen als ik een allergie heb of dieet volg?

Een groot deel van de maaltijden zijn tijdens je Marokko groepreis inbegrepen bij je reissom. In Marokko maken ze vooral veel stoofpotten, met vlees, groenten of couscous. In Marokko wordt geen varkensvlees gegeten. Eet je vegetarisch? Dan kun je dit aan ons doorgeven in het boekingsformulier. Helaas kunnen we met andere allergieën en diëten geen rekening houden omdat de voorraden meegenomen worden de bergen in. Indien je glutenvrij eet moeten we je dan ook helaas deze groepsreis Marokko afraden, aangezien je daarbij zelf eten en pannen dient mee te nemen, wat erg onhandig is.

Ik gebruik medicijnen, heb ik een medische verklaring nodig?

Dat is geheel afhankelijk van welke medicijnen je gebruikt. Je kunt bij je huisarts navragen of je een medische verklaring nodig hebt voor deze bestemming. Vraag de verklaring, indien je deze nodig hebt, tijdig aan. Vergeet daarnaast niet om bijzonderheden aan te geven in het boekingsformulier

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Marokko en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje reisinformatie voor meer informatie m.b.t. corona.