Tot en met 31 januari betaal je slechts 10% aan. Leg je plekje voordelig vast. Lees veelgestelde vragen met betrekking tot corona hier. Gratis omboeken kan tot 65 dagen voor vertrek, het restant betaal je uitsluitend als het reisadvies "geel" of "groen" is. 

Singlereis Avontuurlijk Noorwegen Winter

Singlereis Avontuurlijk Noorwegen Winter

 • 24-39 jaar
 • 8 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Noorwegen is prachtig in de winter. Een dik pak sneeuw, hoge bergen en bevroren meren kenmerken het landschap van dit land in de winter. Een prachtige omgeving voor een gezellige wintervakantie met groepsgenoten! Tijdens deze singlereis avontuurlijk Noorwegen ontdek je welke activiteiten er allemaal mogelijk zijn in de sneeuw. De eerste dagen staan in het teken van het onder de knie krijgen van sneeuwschoenwandelen en cross-country skiën, wat goed van pas komt op dag 6 van de groepsreis. Deze dag maken we nameijk het hoogtepunt mee: de Besseggen hike. Een van de meest populaire hikes van Noorwegen en absoluut een mooie uitdaging in de winter. We hiken, skiën en sneeuwschoenwandelen deze route.

We leren de technieken van cross-country skien, krijgen meer te weten over de 'Norwegian Mountain Code' en navigatie skills, genieten van verhalen rondom het kampvuur en maken gratis gebruik van de hot tub en de sauna. In je vrije tijd is de huur van ski's en sneeuwschoenen inbegrepen bij je reissom. Daarnaast gaan we natuurlijk ook ijsvissen en bouwen we een iglo. Indien de weeromstandigheden het toelaten kun je zelfs onder de sterrenhemel hierin overnachten!

Bij deze singlereis Noorwegen Winter Adventure zijn de vlucht, transfers, activiteiten, bovenstaand beschreven huur, gebruik van de hot tub en sauna EN alle maaltijden ter plekke inbegrepen in de reissom. Je boekt dus een hele complete groepsreis! In het onderstaande dagprogramma kun je vinden wat er iedere dag op de planning staat.

Noorwegen leent zich perfect voor een avontuurlijke vakantie, ook zeker in de winter. Met een ruige en ongerepte natuur, weinig mensen en het uitgestrekte land zijn er veel mogelijkheden voor leuke activiteiten tijdens een groepsreis. Een waarschuwing: Noorwegen werkt verslavend. Je maakt deze groepsreis samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 39 jaar mee. Overnachten doen we tijdens deze 8-daagse single reis Noorwegen in een lodge vlakbij Jotunheimen National park Zeker als dit gebied bedekt is in een laagje sneeuw, is het een sprookje om hier te overnachten! 

Je hebt voor deze groepsreis geen specifieke ervaring nodig, maar een redelijke conditie kan zeker wel in je voordeel werken. Afhankelijk van de vaardigheden van de groep kunnen de gidsen ervoor zorgen dat de activiteiten tijdens de groepsreis Noorwegen Winter Adventure voor iedereen goed te doen zijn. Past deze single reis Noorwegen goed bij jou? Dan is het er zeker een die we je willen aanraden! Een avontuur om nooit te vergeten.

Let op: de leeftijdsgroepen 18-25 en 24-39 reizen tijdens deze groepsreis samen. Je reist dus in een groep met mensen tussen de 18 en 39 jaar.

Bekijk ook de wintergroepseis in Zweden!

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20210 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 921,50 €, 8 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie
 • Verblijf vlakbij het prachtige Jotunheimen NP
 • Cross-country skiing
 • Basis navigatie skills leren voor in de bergen
 • Ijsvissen en verhalen rond het kampvuur
 • De beroemde Besseggen hike
 • Gratis gebruik van de hot tub en sauna
 • Ski- en sneeuwschoenhuur gedurende verblijf
 • Ervaren berggidsen
 • Incl. maaltijden en activiteiten
 • Incl. vluchten en overnachtingen

Dag 1 - Onderweg naar het prachtige Noorwegen

De dag van je groepsreis is aangebroken. We nemen vandaag het vliegtuig naar Oslo, waar we met ongeveer 1,5 a 2 uur vliegen zullen aankomen. Vervolgens staat de transfer jullie op te wachten die ons naar de accommodatie brengt. Tijdens de ongeveer 4 uur durende rit kun je alvast genieten van het prachtige landschap waar je de komende week van kunt genieten en vast een beetje kennismaken met je reisgenoten. 

Aangekomen in de lodge maken we kennis met de ervaren berggidsen die ons deze week zullen begeleiden en maak je kennis met je reisgenoten. De eerste keer samen avondeten is daar een goede mogelijkheid voor! De berggidsen nemen de week alvast een beetje met ons door zodat je weet hoe je vakantie er uit gaat zien.

Inbegrepen maaltijden: avondeten

 • Zorg ervoor dat je drie uur voor vertrek aanwezig bent op Schiphol. Het is vervelend als je moet haasten.
 • Via Mijn Simi kun je voor vertrek al contact leggen met je reisgenoten. 96% doet dit ook.

Dag 2 - Cross-country skien onder de knie krijgen

We worden wakker in het besneeuwde Noorwegen, genieten van een lekker ontbijtje in de lodge en maken ons daarna klaar voor de eerste activiteit van de groepsreis.

De berggids leert ons de basis van cross-country skiën. Om op te warmen spelen we een aantal spelletjes op deze latten en vervolgens leren we een aantal technieken die de komende dagen goed van pas zullen komen. We gaan de komende dagen natuurlijk veel oefenen voor de Besseggen hike!

In de avond leren we meer over welke spullen nodig zijn in de besneeuwde bergen van Noorwegen en waarom deze zo belangrijk zijn. Ook zal de berggids meer vertellen over hoe je je het beste warm kunt aankleden voor alle winterse omstandigheden. Erg leuk om te weten, en vooral ook erg nuttig voor de komende dagen!

De huur van sneeuwschoenen en de cross-country skies is de hele verblijfsperiode inbegrepen bij je reissom. Je kunt voorafgaand of na een activiteit dus altijd deze spullen ophalen voor wat plezier in de sneeuw met je reisgenoten!

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

 • Je slaapt tijdens deze groepsreis in een tweepersoonskamer, samen met een reisgenoot.

Dag 3 - Cross-country skien en navigatie skills

vertrekken. Met de geleerde skills van gisteren nog vers in het geheugen cross-country skien we naar een nabij gelegen uitzichtpunt. Hier aangekomen genieten we van het welverdiende prachtige uitzicht. 

Daarna lunchen we in de natuur en komen we meer te weten over de zogenoemde 'Norwegian Mountain Code', onmisbaar voor mensen die in Noorwegen wonen of mensen die hier graag hiken. Wat moet je allemaal bij je hebben als je de bergen in trekt? Welke skills zijn hiervoor handig om te beheersen? Welke kleding kun je het beste aantrekken? De berggids gaat het ons allemaal vertellen! Ook leren we basis navigatie skills.

We komen weer aan bij de accommodatie en hebben nog even tijd alvorens het avondeten om te genieten van de hot tub. Voor de die hards: ga eerst voor een 'snow bath' en duik daarna de hot tub in!

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

 • De groepsreis wordt begeleid door ervaren en professionele berggidsen.

Dag 4 - Een iglo bouwen!

Altijd al een iglo willen bouwen? Vandaag is je kans! De missie van vandaag is om een iglo of overnachtingslocatie te maken die geschikt is om een nacht in te overnachten. Je krijgt tips van de berggidsen.

Opnieuw voor de die hards: je mag vanavond in je zelf gebouwde overnachtingslocatie overnachten! Val in slaap onder de sterrenhemel en wordt wakker met een fantastisch uitzicht als je je ogen opent. Indien je liever in de lodge slaapt, mag dit natuurlijk ook. 

Let op: het is afhankelijk van het weer en de sneeuw conditie of deze activiteit doorgang kan vinden.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

 • De activiteiten die worden genoemd in dit reisprogramma zijn inbegrepen bij de reissom, inclusief gebruik van materialen die hiervoor nodig zijn.
 • In de maanden januari, februari en maart is het gemiddeld maximaal -3 graden en minimaal -15 graden. Controleer het weerbericht voor vertrek! Je ontvangt van ons een paklijst.

Dag 5 - IJsvissen

Vandaag hebben we in de ochtend een vrije planning, zodat je deze zelf in kunt vullen naar wens. Lees bijvoorbeeld even een boekje bij de open haard of ga cross-country skien of sneeuwschoenwandelen! Of speel met z'n allen een leuk gezelschapsspelletje. Het is allemaal mogelijk.

In de middag reizen we naar een dichtbij gelegen meer en gaan we ijsvissen. Hoe dit werkt? We maken een gat in het ijs van het bevroren meer. Met een vishaak proberen we vervolgens vis te vangen dat op dit zonlicht afkomt. Wist je dat er zelfs toernooien voor deze activiteit bestaan? Als we geluk hebben vangen we vandaag forel!

Na het ijsvissen verzamelen we rond het kampvuur, heerlijk knus en gezellig. Tijd om even op te warmen en voor verhalen rondom het kampvuur!

Optioneel: Vandaag is het mogelijk om optioneel deel te nemen aan ice canyoning op sneeuwschoenen. Dit kun je ter plekke bijboeken. Onder het kopje reisinformatie kun je de tarieven vinden.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

 • Ski- en sneeuwschoenhuur voor je gehele verblijf is inbegrepen bij je reissom.

Dag 6 - Besseggen hike

We zijn aangekomen bij het absolute hoogtepunt van de groepsreis: de Besseggen hike! Het is een van de meest populaire hikes van Noorwegen en niet voor niets. Je wordt beloond met prachtige uitzichten tijdens de tocht. We steken het hoofdgedeelte over en daarna cross-country skien of wandelen we met de sneeuwschoenen naar het Veslfjellet uitzichtpunt. Hier staat je een prachtig uitzicht te wachten over meer Gjende en de bergpieken van Jotunheimen National Park. We hebben natuurlijk de afgelopen dagen hard geoefend met het onder de knie krijgen van cross-country skien en sneeuwschoenwandelen en nu gaan we daar goed gebruik van maken! Als je jezelf wilt uitdagen kun je kijken of je vandaag tijdens de tocht nog wat weet van de geleerde navigatie skills.

De berggids reist met ons mee zodat we de route veilig kunnen lopen. In de winter doe je ongeveer 8 tot 9 uur over deze trip. In de ochtend zal de berggids vertellen welke kleding je het beste aan kunt trekken, aangezien de temperaturen kunnen varieren. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

 • Voor vandaag zijn goede schoenen met voldoende grip, een goede rugzak, een winddichte jas, thermo ondergoed, een muts, handschoenen, een zonnebril en zonnebrandcreme cruciaal.

Dag 7 - Cross-country ski tocht en kampvuur

We eindigen de fantastische week met een gemakkelijke maar leuke cross-country ski tocht en lunchen voor de laatste keer in de buitenlucht. In de middag verzamelen we bij het kampvuur om onszelf op te warmen. Natuurlijk hoort hier een lekkere snack bij en wat te drinken. We genieten na van alles wat we samen hebben meegemaakt.

Na het kampvuur is het tijd voor het afscheidsdiner. In de avond kun je nog even de hot tub induiken, nog een mooie wandeling maken in de sneeuw of nog iets anders leuks doen met je reisgenoten. 

Optioneel: Vandaag is het mogelijk om optioneel deel te nemen aan een sledehondentocht. Dit kun je ter plekke bijboeken. Onder het kopje reisinformatie kun je de tarieven vinden.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten

 • Je maakt de hele week gratis gebruik van de sauna en hot tub!
 • Neem vooral een boekje of gezelschapsspelletje mee op reis! Rondom het kampvuur is bijvoorbeeld het spel weerwolven ontzettend leuk om samen te spelen.

Dag 8 - Weer terug naar huis

Helaas is de groepsreis tot een eind gekomen. Met een rugzak vol herinneringen stappen we in de transfer die ons, na het afscheid nemen van de berggidsen, weer terug brengt naar de luchthaven van Oslo. Tijdens de rit zwaaien we de natuur van Noorwegen uit waar we deze week zo van genoten hebben. De transfer duurt weer ongeveer 4 uur.

Daarna nemen we het vliegtuig weer naar Amsterdam. Ook deze vlucht duurt ongeveer 1,5 a 2 uur.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden (bij Noorwegen vooral het weer) kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen dienen te worden gemaakt in het programma. Het is handig om een flexibele opstelling te hebben.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam-Oslo en terug
 • Transfer naar accommodatie en terug
 • Ervaren professionele berggidsen
 • Accommodatie (2-p kamer)
 • Ski- en sneeuwschoenhuur alle dagen van verblijf
 • Gebruik van de sauna en hot-tub
 • Cross-country ski les en spelletjes
 • Basic skills les over de bergen
 • Basis navigatie skills leren
 • Een iglo bouwen en optioneel hierin overnachten
 • Ijsvissen 
 • Meerdere keren kampvuur
 • Besseggen hike
 • De volgende maaltijden: diner dag 1, ontbijt/lunch/diner dag 2-7, ontbijt dag 8

Exclusief

 • Drankjes en snacks en overige maaltijden
 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt
 • Ruimbagage
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Vertrekinformatie

We reizen op basis van individuele vliegtickets naar Oslo. We proberen uiteraard zoveel mogelijk mensen samen te laten vliegen. Je reist in ieder geval altijd samen met minimaal een andere reisgenoot. Het kan soms voorkomen dat je op de heenweg of terugweg even moet wachten tot de groep compleet is of totdat je vlucht vertrekt doordat er sprake is van twee verschillende vluchten. Meestal vliegen we heen tussen 07.00 en 11.00 uur.

De berggidsen wachten jullie op in Noorwegen. Boek deze reis dus alleen als je het geen probleem vind om samen je groep / een medereiziger in te checken en te vliegen en dus zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het slechts zelden of slechts zeer beperkt.

Let op: Het is van groot belang dat je bij je boeking je naam doorgeeft zoals deze op je paspoort of ID-kaart staat aangegeven. Het gaat uitsluitend om je eerste officiele voornaam en je volledige achternaam. Doe je dit niet, zijn de kosten voor eigen rekening. Controleer dit dus goed want deze kosten kunnen oplopen tot bijna 100 euro!

Groepssamenstelling

Meer dan de helft van de reizigers van Simi Reizen reist alleen. Dit zorgt voor een leuke groepssamenstelling. Ook de mensen die samen boeken, boeken bewust een groepsreis en staan dus ook zeker open voor contact. Als stelletje kun je ook prima met deze groepsreis mee reizen omdat we slapen in tweepersoonskamers. Geef het wel even duidelijk bij je boeking aan als je samen reist. Je reist samen met reizigers tussen de 18 en 39 jaar. De meeste mensen die meereizen naar Noorwegen zijn reizigers die houden van natuur, avontuur, gezelligheid en samen genieten.

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze Noorwegen rondreis is 6 personen. Maximaal kunnen er 14 deelnemers per reisdatum mee. Indien de minimumdeelname helaas niet bereikt wordt zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden. 98% van onze groepsreizen gaat gewoon door.

Bij het kopje data en prijzen kun je zien welke reizen al bijna vol zitten. Als er een geel bolletje bij een vertrekdatum staat, dan gaat het om de 10 laatste plekken. Bij een oranje bolletje gaat het om de laatste plek, of de tweede of derde laatste plekken. Informeer gerust bij ons naar de samenstelling.

Conditie en doorzettingsvermogen

De meeste groepsreizen van Simi zijn voor iedereen uitdagend, maar goed te doen. Deze groepsreis heeft een samenstelling van redelijk eenvoudige activiteiten en uitdagendere activiteiten. De zwaarste activiteit zal de Besseggen hike zijn. In de zomer doe je over deze hike ongeveer 6 uur, maar aangezien wij deze in de winter lopen, doen we er iets langer over (8 a 9 uur naar verwachting) en kan de tocht wat zwaarder uitvallen. 

Je hoeft absoluut geen top sporter te zijn om aan deze reis deel te kunnen nemen, maar we raden je wel af om deze reis te boeken als als je een ziekte of aandoening hebt die de activiteiten kunnen bemoeilijken. De reisbegeleiders zullen kijken naar het niveau van de groep en daar enigszins aanpassen in kunnen maken, maar het is natuurlijk vervelend als een hele groep wordt opgehouden.

De medische hulp is in Noorwegen uitstekend, maar indien je een bepaalde ziekte of aandoening hebt is het handig om in je achterhoofd te houden dat de hulpdiensten er langer over doen om je te bereiken als je midden in de natuur bent. Indien je diabetes hebt, zouden we je deze reis sterk af willen raden. Als je milde epilepsie hebt kun je wel mee, maar zorg ervoor dat je de juiste voorbereidingen hebt getroffen. Bij twijfel; neem contact met ons op!

We willen natuurlijk iedereen de kans bieden om mee te gaan met deze groepsreis, maar we zien natuurlijk ook iedereen graag weer heelhuids thuis komen. Dat is de reden dat we hier over informeren en aangeven dat het bij bepaalde ziektes en aandoeningen niet verstandig is om deze groepsreis te boeken. De berggidsen mogen ter plekke bij twijfel iemand uitsluiten van een activiteit. Nogmaals: niet om te pesten, maar puur voor de veiligheid.

Het is verplicht om bijzonderheden op te geven.

Boeken van deze winterreis Noorwegen

Je kunt een boeking maken voor deze groepsreis door op de roze 'boek deze reis' of blauwe 'data/prijzen' te klikken. Selecteer de gewenste vertrekdatum en vervolgens klik je op 'boek deze reis'. Je komt nu terecht bij het boekingsformulier. Je kunt ook direct eventuele kortlopende verzekeringen afsluiten. De kortlopende annuleringsverzekering kan enkel worden afgesloten bij het maken van de boeking. De kortlopende reisverzekering kun je tot een dag voor vertrek nog bijboeken via Mijn Simi, mits je deze direct betaalt. Vergeet niet eventuele bijzonderheden door te geven. Nadat je de boeking hebt gemaakt ontvang je van ons een bevestigingsmail. Bewaar deze goed! 

Bij het maken van je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom + eventuele kosten van de afgesloten verzekeringen. Deze kun je via iDeal of met een handmatige overboeking voldoen. Maximaal 42 dagen voor vertrek dient het restant van de reissom bij ons bijgeschreven te zijn. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de stichting SGR. 

Uiterlijk vier weken voor vertrek, maar meestal al eerder, ontvang je van ons een mailtje met inloggegevens voor Mijn Simi. Hier kun je onder andere je vertrekinformatie lezen en je telefoonnummer achterlaten om online contact te leggen met je reisgenoten.

Kennismaken met je reisgenoten

In Mijn Simi kun je de voornamen, leeftijden en woonplaatsen zien staan van je reisgenoten. Hier kun je optioneel je telefoonnummer invoeren. 98% van de reizigers doet dit. Vervolgens kunnen jullie samen een Whatsappgroep aanmaken en online contact met elkaar leggen. Sommige groepen spreken ook al met elkaar af alvorens de reis. We raden het aan om in deze app groep samen afspraken te maken voor het verzamelen op de luchthaven. Zodoende kunnen jullie samen inchecken.

Waarom mee met Simi Reizen?

 • Veel is al inbegrepen bij je reissom
 • Je reist samen met leeftijdsgenoten
 • Veel keuze uit verschillende soorten groepsreizen
 • Simi Reizen is aangesloten bij de ANVR
 • Je reisgeld wordt gegarandeerd door de stichting SGR

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Optionele activiteiten

De volgende optionele activiteiten zijn ter plekke bij te boeken:

 • Sledehondentocht: 1800 NOK per persoon incl. transfer (+/- 160/170 euro)
 • Ice canyoning: 1000 NOK per persoon incl. transfer (+/- 85/95 euro)

Optionele sledehondentocht

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. Optionele activiteiten boek je zelf ter plaatse bij. Simi Reizen is hierin geen partij en kan niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde optionele activiteiten. Optionele activiteiten worden door lokale aanbieders uitgevoerd waarbij Simi Reizen geen controles doet met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot de activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden (en kosten, indien bekend). 

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Za 06-03-2021
  Za 13-03-2021
  1 919,00 €
 • Za 13-03-2021
  Za 20-03-2021
  1 919,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 06-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Topreis! Deze reis was dit jaar voor het eerst te boeken. Alles was goed geregeld. We hadden goede auto,s, prima hotels en een hele leuke reisleidster. Ook was dit keer de navigatie beter geregeld. Ik had op zich in Los Angeles nog graag een dag meer de tijd gehad om nog wat meer te zien van de stad, maar verder heb ik een hele goede vakantie gehad

 • door Montenegro actieve groepsreis (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit jaar ben ik voor het eerst op vakantie geweest met simi reizen en ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Alles was goed geregeld en onze reisleidster (Odile) was heel aardig en heeft geholpen de reis tot een succes te maken door ons goed te informeren over het programma van iedere dag en met de groep te overleggen zodat iedereen het naar de zin had.
  Het programma was goed gevuld, maar er was zeker ook ruimte om af en toe even te ontspannen en je eigen ding te doen. Ook de informatie vooraf was uitgebreid, ik had het gevoel dat ik daardoor goed voorbereid op reis kon. Sommige info was een beetje verouderd, maar na opheldering gevraagd te hebben werd alles duidelijk uitgelegd en meteen aangepast op de site. Ik heb in ieder geval een fantastische vakantie gehad met een hele leuke groep en reisleiding; ik ben zeker van plan in de toekomst nog een keer te gaan naar een nieuwe bestemming!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 18-25) op 16-08-2018

  geen foto

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Erg leuke vakantie gehad, heen en terugreis met een toerbus, mooie bus en nette bus maar als lang persoon (ci 1,85) toch net wat te weinig beenruimte, maar wel uit te houden.

Erg mooie camping met veel vrijheid, uitzicht op het strand, Veel reismogelijkheden in omgeving, Erg leuke activiteiten die eventueel bij te de boeken zijn. Tevens veel ruimte om naar eigen smaak activiteiten bij te boeken en te doen wat je wilt.

Leuke en gezellige reisleiding die bij aankomst al veel over de omgeving konden vertellen. Ook qua eet/uitgaansgelegenheden en reismogelijkheden konden ze je goed adviseren.

Erg gezellige en leuke reisgenoten wat de vakantie echt compleet maakt.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 05-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Leuke groep, goede begeleiding, bijna alles was tot in perfectie geregeld. We hadden een fantastische reisleider nadat de andere twee na de eerste dag al weg gingen. Sebastiaan was altijd vrolijk actief en eigenlijk gewoon een deel van de groep en wanneer het moest of noodzakelijk was was hij echt de reisleider. En oja de heenreis was ook erg gezellig door de ondernemende Kelly.

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super toffe week gehad in Frankrijk. Reisleider Sven kreeg het voor elkaar om van een setje losse individuen een heuse groep te maken. Los waar het kon en strak waar het moest.
  De activiteiten waren top, maar met name de sfeer maakte dat mijn week briljant was.
  Louter liefde!

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2019

  image

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Van 9 tot 22 augustus ben ik met de groepsreis Canada / Noordwest USA van simi meegeweest. Het was een bijzondere ervaring om met een huurauto door prachtige nationale parken te rijden. De dagafstanden zijn wel lang (4600 km in 14 dagen), dus als bestuurder kan dit wel vermoeiend worden. Gelukkig kan je met een bijbestuurder wisselen en zorgen de vele stops in de natuurparken voor de nodige afwisseling, maar hou er rekening mee dat als je je als bestuurder opgeeft je wel de verantwoording neemt om iedere dag zo fris en fruitig mogelijk in de auto te stappen. Groot voordeel, je kan met je medebestuurder bepalen hoe je de dag wil indelen en waar je naartoe wil rijden. Op een paar reisdagen na rijdt elke auto zelfstandig en sta je vrij om de activiteiten te doen die je leuk vindt (van lange wandeling tot zo veel mogelijk stops) Je medepassagiers kunnen van auto wisselen. Een nadeel vond ik wel dat er geen navigatie bij de huurauto was geregeld en er waren geen wegenkaarten beschikbaar. Navigeren ging via google maps, maar zelf vond ik dit niet prettig. Regelmatig was de wifi niet bestand tegen een bombardement van offline kaarten downloaden, waardoor er autos zijn geweest die vrijwel zonder navigatie hebben gereden. Uiteindelijk is het allemaal wel goed gekomen, de reisleider neemt ons commentaar over de navigatie mee naar simi voor de reizen van volgend seizoen.

  De motels/hotels waren over het algemeen prima, vooral de lokaal gerunde motels hebben toch een sfeertje wat een keten niet na kan doen. Hou er wel rekening mee dat je een tweepersoons bed (met 1 grote deken) deelt met een medereizigers, zelf heb ik het niet als probleem ervaren. De bedden waren erg goed en elke dag konden we ontbijt halen bij de lokale supermarkt of was er een simpel ontbijt bij het motel. Amerika en Canada hebben mij in ieder geval aangenaam verrast met hun natuurpracht, uitgestrekte landschappen en gastvrijheid. Ieder national park heeft iets unieks, van de blauwe meren van Banff tot de geisers van Yellowstone. Het liefst zou je een week in bijvoorbeeld Yellowstone willen rijden, maar je hebt maar 1 dag om alles wat je wilt zien te zien. Wat research van de nationale parken voor je vakantie kan zeker helpen. Laatste tip als je deze reis wilt maken, neem een trui en joggingbroek mee voor de koude avonden.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 13-07-2018

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Leuke vakantie in Frankrijk met simi gehad. De activiteiten zijn erg leuk en soms uitdagend te noemen. Wanneer een activiteit goed bevalt en je nog een keer eenzelfde soort activiteit wil doen kun je dit bijboeken maar dat kan dan weer niet via de kampleiding waardoor het erg veel geregel is. Het kampement is eenvoudig maar er is precies wat je nodig hebt. De omgeving is een typisch Frans dorpje waar enkele restaurantjes zitten en een kroeg waar laat in de avond wat bier, wijn of fris genuttigd kan worden.
  Maar het meest positieve is de groep. Iedereen komt er in de eerste plaats om vakantie te vieren door met elkaar uitdagende activiteiten te doen en dat maakt dat de groep reizigers erg gezellig is.

 • door Kroatie Deluxe (Jongerenreizen 18-25) op 15-07-2020

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  De vakantie naar Kroatie (deluxe) was geweldig. Vanaf het moment van verzamelen op schiphol tot het vertrekken op de luchthaven in Split. Alles liep soepel.

  Ondanks dat wij de dag voor vertrek te horen kregen dat Kroatie oranje had gekregen, i.v.m. toename coronabesmettingen, heeft de reisorganisatie alles tip top geregeld. Wij kregen een vervangende reisleider voor de laatste dag, omdat onze huidige reisleidster met de actief groep (camping) overgeplaatst moest worden naar Slovenie. Dit was dan ook even een domper, maar dat hield ons niet tegen om er toch nog een geweldige laatste avond van te gaan maken. De 80's party kon gewoon in ons appartementencomplex doorgaan....

  De activiteiten: (boottocht, rivertubing, krka watervallen, raften i.p.v. Kajakken en ook nog de vrije momenten/dagen die je zelf in kon plannen) waren goed georganiseerd en voor mij is het zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor deze geweldige vakantie......

 • door Spanje Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 05-08-2019

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Dit is een geweldige reis! Ik kies voor een groepsreis omdat ik het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen. Dat is zeker gelukt op deze reis. Wat een leuke groep mensen! Onze reisleidster Jaana verdient een pluim. Ze heeft het talent volledig te integreren in de groep, is zeer sociaal em gezellig, weet te faciliteren wanneer nodig en past de perfecte hoeveelheid dominantie toe om de groep onder controle te houden. Ook is ze heel open en laat ze de groep zelf bepalen. De activiteiten zoals raften, kayakken en canyoning zijn goed georganiseerd en de busreis is ondanks de 20 uur rijden goed te doen. De campings zijn simpel, het sanitair niet goed. Maar dat maakt de vakantie niet minder geslaagd

 • door Kroatie Deluxe (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 07-08-2019

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Goed geregelde vakantie met leuke ervaringen, mooie activiteiten die je zeker wilt beleven. Door de reisbegeleiding ( Sven en Sebastiaan ) heb ik leuke dagen beleefd, al met al een top vakantie.

Overnachten tijdens de groepsreis

We overnachten tijdens deze groepsreis in de Bessheim Lodge naast Jotunheimen National Park en de Besseggen ridge. In het onderstaande kaartje staat aangegeven waar we slapen. Deze logde ligt op 970 meter boven zeeniveau en heeft 54 appartementen en kamers in totaal. De meeste toeristen die slapen in de lodge komen naar dit gebied om te hiken in de natuur.

Als we aan komen rijden bij de accommodatie dan kun je al zien dat we in een prachtig stukje natuur verblijven. Aan de voorzijde van het hotel ligt het meer Øvre Sjodalsvatnet. Dit meer is omringd door mooie bergen. Zeker als de bergen bedekt zijn met sneeuw, is dit een prachtig aanzicht.

Bessheim accommodatie

We slapen in tweepersoonskamers. Soms zijn dit twee enkele bedden en soms is dit een tweepersoonsbed. Mannen en vrouwen slapen hierbij gescheiden, tenzij je aangeeft als stelletje te reizen. Iedere slaapkamer heeft een eigen badkamer. Er zijn bedlinnen en handdoeken aanwezig.

Reis je als stelletje of met een vriend of vriendin samen? Geef het dan duidelijk aan bij je boeking! Dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Noorwegen overnachtingslocatie

Eten en drinken tijdens de groepsreis

We eten en drinken bij de lodge tijdens deze groepsreis. Hier serveren ze met name traditioneel Noors eten. Hierbij kun je denken aan vis, vlees, aardappelen en groente. Vooral vis is erg populair in Noorwegen. Op sommige dagen hebben we een middagprogramma, waardoor we tijdens het ontbijt alvast een lunchpakketje maken voor in de middag. Op de aankomstdag is het avondeten inbegrepen en op de vertrekdag is het ontbijt inbegrepen. Op de overige dagen zijn ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen bij de reissom. Drankjes en snacks zijn niet inbegrepen.

Bij de logde kunnen ze prima rekening houden met allergieen en dieten, mits je dit bij je boeking aan ons doorgeeft zodat wij dit ook aan de lodge tijdig kunnen doorgeven.

Eten en drinken Bessheim accommodatie

Over Noorwegen

Noorwegen is een land dat een blijvende indruk achterlaat, of je er nou naartoe reist in de winter, lente, zomer of in de herfst. Niet heel gek daarom dat we meerdere Noorwegen groepsreizen aanbieden. In de zomer kun je mee met de Noorwegen/Zweden groepsreis of de Noorwegen Bucketlist Adventure en in de winter kun je naar Noorwegen met deze bijzondere groepsreis.

Levendige steden, kleine bergstadjes, bijzondere hikes, enorme bergen, rivieren, meren, nationale parken, de fjorden en de gletsjers.. het is mogelijk om hele gevarieerde groepsreizen te maken in Noorwegen. De meeste mensen reizen af naar Noorwegen voor de natuur. Ook tijdens Simi's groepsreizen staat de natuur beduidend op nummer 1. Door verschillende groepsactiviteiten te ondernemen, ontdek je de diverse natuur van Noorwegen en maak je gevarieerde reis mee.

kampvuur Bessheim accommodatie

Betalen in Noorwegen

In Noorwegen hebben ze een eigen munteenheid, de Noorse Kroon. Je kunt het simpel berekenen: 1 euro is ongeveer 10 a 11 kronen. Controleer wel even voor vertrek of de wisselkoers is gewijzigd. Noorwegen is een redelijk duur land vergeleken met Nederland, vooral als je kijkt naar eten en drinken, alcohol en brandstof. Het scheelt natuurlijk dat veel maaltijden al zijn inbegrepen bij je reissom.

Het weer in dit gebied in Noorwegen

Houd er rekening mee dat het best koud kan worden. We raden het aan om kleding mee te nemen dat je in laagjes kunt dragen. Zodoende kun je gemakkelijk iets aan- of uittrekken als je het koud of warm krijgt. Gemiddeld gezien wordt het in dit gebied in Noorwegen in de maanden januari, februari en maart maximaal -3 graden en minimaal -15 graden. Controleer het weerbericht goed voor vertrek. Op onze paklijsten pagina geven we je suggesties over wat handig om mee te nemen.

In Noorwegen kennen ze langere nachten in de winter:

 • In januari wordt het om kwart voor negen / half tien licht en wordt het donker om kwart over drie / half vijf.
 • In februari wordt het om kwart over zeven / kwart voor negen licht en wordt het donker om half vijf / kwart voor zes.
 • In maart wordt het om kwart voor zeven / kwart over zeven licht en wordt het donker om kwart voor zes / acht uur.

Dien ik met een id-kaart te reizen of met een paspoort?

Noorwegen valt niet onder de Europese Unie, maar is wel lid van het schengen gebied. Hierdoor mag je het land ook met je id-kaart inreizen. 

Op hoeveel extra kosten kan ik rekenen?

Je boekt een groepsreis waarbij heel veel al is inbegrepen. Daarom bepaal je in redelijke mate zelf hoeveel je ter plekke nog uitgeeft, bijvoorbeeld aan optionele activiteiten. Bij het kopje 'inbegrepen' kun je vinden wat er allemaal inclusief en exclusief is. 

Ik heb een allergie of dieet, kan ik dit bij jullie aangeven?

Ja zeker. Je kunt dit aangeven in het vakje bijzonderheden in het boekingsformulier. Vergeet dit niet, anders kunnen we hier geen rekening mee houden.

Wat voor kleding is handig om mee te nemen naar Noorwegen?

Laagjes houden je warmer dan 1 dik kledingstuk. Voor de koude dagen raden we daarom aan om kleding mee te nemen dat je in laagjes kunt dragen. Als je het warm krijgt, kun je ook eenvoudig iets uittrekken. Neem zowel luchtige als warme kleding mee en ook zeker een aantal dikke truien. We raden ook waterdichte kleding en schoenen aan. Als je berg- of wandelschoenen hebt, dan willen we je sterk aanraden deze mee te nemen. Indien je deze niet hebt, dan kunnen we je sterk aanraden om schoenen mee te nemen die je enkels goed beschermen en zeer goede grip hebben.

Ik gebruik medicijnen, heb ik voor Noorwegen een medische verklaring nodig?

Dat is geheel afhankelijk van welke medicijnen je gebruikt. Je kunt bij je huisarts navragen of je een medische verklaring nodig hebt voor deze bestemming. vraag de verklaring, indien je deze nodig hebt, tijdig aan. Vergeet daarnaast niet om bijzonderheden aan te geven op het boekingsformulier.

Hoe weet ik of ik nog kan boeken?

Zolang er geen vol staat bij de gewenste vertrekdatum, kun je nog gewoon boeken!

Als ik een reisverzekering afsluit met outdoordekking, zijn hierbij dan ook de optionele activiteiten gedekt?

Standaard zijn alle activiteiten gedekt die in ons programma zijn opgenomen bij deze rondreis. Met betrekking tot de optionele activiteiten kan het verschillen of deze wel of niet gedekt worden door de verzekering. Hiervoor raden we je aan om het dekkingoverzicht goed door te nemen. Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.