Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Singlereizen Oostenrijk
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL SGR ANVR

Singlereizen Oostenrijk

Vanaf 966,50 €

De Oostenrijkse Alpen zijn niet alleen in de winter mooi, maar zeker ook in de zomer. Tijdens deze singlereizen Oostenrijk reis je af naar het zuiden van Oostenrijk, naar het zonnige Karinthië. De bergen, gezonde inspanning en voldoende tijd voor ontspanning maken deze wandelreis een aanrader voor iedereen die graag buiten is. 

De nadruk ligt tijdens deze groepsreis is het maken van mooie wandeltochten. Omdat elke groep anders is kunnen we aan de hand van de wensen het programma gedeeltelijk aanpassen. Enkele activiteiten voeren we uit in samenwerking met een gediplomeerde berggids uit de omgeving. 

Voor deze singlereis hoef je geen perfecte conditie te hebben. Wel is het van belang dat je van wandelen houdt en is het handig om je voor deze reis een beetje voor te bereiden. Sommige wandelingen zijn enkele uren, maar er zitten een aantal dagvullende wandeltochten bij. 

Je verblijft tijdens deze reis grotendeels in appartementen. De laatste nacht overnacht je in Villach in een eenvoudig hotel. Ga voor een heerlijke wandelvakantie in het zonnige zuiden van Oostenrijk en geniet! 

Let op: Deze groepsreis wordt gecombineerd uitgevoerd met de 18+ groep.

 • 7 Excursies
 • Incl.bagage
 • 10 dagen
 • Normale Moeilijkheid
 • 18-32 jaar
 • 1x ontbijt
 • 8-16 personen
 • Incl.busreis
 • Appartments

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

Highlights

 • Geniet van de Oostenrijkse Alpen
 • Diverse mooie wandeltochten
 • Klettersteig / via ferrata
 • Beklimming Ankogel
 • Villach ontdekken
 • NL-talige reisbegeleider
Bekijk meer

Inbegrepen bij deze reis:

 • Vervoer van en naar Oostenrijk
 • 20 kg ruimbagage plus handbagage
 • 6x overnachting in Pension Edlinger (4-6 personen per kamer)
 • 1x ontbijt bij aankomst in Oostenrijk
 • Alle transfers, treinkaartjes etc. voor in het programma opgenomen onderdelen
 • Beklimming Ankogel met berggids
 • Klettersteig met gids
 • Wandeltochten volgens programma
 • Zwembad
 • 1x overnachting in Villach
 • Nederlandstalige reisbegeleiding op dag 2 t/m 8. 
 • Gebruik van Kärnten karte voor gratis toegang tot 100 attracties en bezienswaardigheden

Niet inbegrepen:

 • Eigen uitgaven en optionele activiteiten
 • Maaltijden met uitzondering van ontbijt op aankomstdag. Elk appartement heeft kookgelegenheid. Mallnitz heeft daarnaast prima restaurants en afhaal mogelijkheden. 
 • Bagage-opslag laatste dag in Villach
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Dag 1 - Oostenrijk

Aan het einde van de middag vertrekken we (onder voorbehoud van wijzigingen) vanaf onze verschillende opstapplaatsen in het land met de touringcar. De touringcar rijdt 's nachts door en maakt een tussenstop om wat te eten en te drinken onderweg. Afhankelijk van het rijschema zal de bus nog enkele keren een korte of langere stop maken. 

We komen in de vroege ochtend van dag 2 aan op onze reisbestemming: Villach. Hier nemen we de trein naar het stadje Mallnitz dat onze uitvalsbasis is voor deze groepsreis. 

Reizen met een touringcar heeft voordelen en nadelen, maar het is een snelle, veilige en effectieve manier om te reizen. Je leert je reisgenoten daarnaast ook alvast een beetje beter kennen. 

Tips: 

 • Als je wilt slapen onderweg, neem een hoofdkussen of kussentje mee
 • Ben je snel wagenziek, neem dan pilletjes mee. We kunnen helaas geen plekken voorin de bus beloven
 • Zorg dat je ID-kaart of paspoort in je handbagage meereist. Dit voorkomt vertraging bij de grens


Dag 2 - Naar Mallnitz

We zijn vroeg in de ochtend aangekomen in Villach en nemen van daar de trein naar het stadje Mallnitz, omgeven door het Nationaal Park Hohe Tauern. Bij aankomst staat het ontbijt voor ons klaar. De reisbegeleider wacht op je in Villach. 

We verblijven de komende dagen in een gezellig pension in Mallnitz dat gerund wordt door een Nederlands stel. Je slaapt in 4 tot 6 persoonskamers met keukentje, wc en douche. Wifi is uiteraard aanwezig. 

Nadat we tijd hebben gehad om even bij te komen en ons te installeren maken we een mooie wandeling in de omgeving. Deze wandeling duurt twee tot drie uur en kent geen grote hoogteverschillen. 

In de middag heb je tijd voor jezelf om een terrasje te bezoeken, even bij te komen of nog een wandeling te maken. Tijdens je verblijf ontvang je van ons de Kärnten karte waarmee je gratis toegang krijgt tot een heleboel attracties zoals zwembaden, kabelbanen en meer. 

Dag 3 - Wandeltocht

Na een goede nachtrust ontbijten we als groep (niet inbegrepen, we bezoeken een bakker) trekken we de wandelschoenen aan. Ben je iemand die gevoelig is voor bijvoorbeeld knieblessures? Overweeg dan trekking-stokken mee te nemen. Deze verminderen de belasting aan gewrichten enorm. 

We maken een dagvullende wandeltocht naar de Watzingerhütte op ruim 1500 meter hoogte. Deze tocht duurt 4 tot 5 uur, maar is technisch geen ingewikkelde route. We wandelen naar het uitzichtspunt bij de hut, waar je kunt genieten van verchillende gerechten. Brood meenemen kan natuurlijk ook. De totale tocht neemt 4 tot 5 uur in beslag. Het hoogteverschil is ongeveer 450 meter. 

Tijdens de wandelingen passen we ons aan elkaar aan. Bij sommige wandelingen zoals de tocht van vandaag kun je afspreken dat een gedeelte al vooruit gaat als er veel tempoverschil is. We maken daar duidelijke afspraken over vooraf. In alle situaties geldt dat we als groep reizen, aanpassen hoort daar bij :-)

Tips:

 • Neem de tijd om te genieten van het uitzicht en sfeer van de typische berghutten en alm-restaurants die je tegenkomt
 • Smeer je goed in, de zonnekracht is fel en verbranden gaat sneller dan je denkt (of voelt)
 • Stop als je moe bent niet te vaak. Beter is het om je tempo te verlagen maar wel consequent door te lopen. Het opstarten nadat je stil hebt gestaan of gezeten is vermoeiender dan op laag tempo rustig doorgaan. 

Dag 4 - Klettersteig

Een bergvakantie is niet compleet zonder klettersteig. Een klettersteig of Via Ferrata is een term voor een route waarbij je gezekerd aan een staalkabel een bergwand bedwingt. Het is niet hetzelfde als rotsklimmen, maar meer een verticale klautertocht. Voor mensen met hoogtevrees zeker spannend, maar ook zonder hoogtevrees is een klettersteig goed voor de nodige adrenaline. 

Deze activiteit wordt uitgevoerd in samenwerking met een gediplomeerde lokale berggids die voorafgaand een veiligheidsinstructie zal geven. De geplande klettersteig is voor iedereen te doen. De uitrusting verzorgen wij. 

In de middag heb je tijd om op eigen gelegenheid een wandeltocht te maken of lekker te gaan zwemmen. Een aanrader is ook om 1 van de kabelbanen te nemen en daar nog een korte wandeling te maken. 

Mallnitz heeft restaurantjes en cafe's. Bij het pension vind je een gezellige biergarten in Oostenrijkse stijl. 

Dag 5 - Wandeltocht - Tauernuberquerung

Het Nationaal Park de Hohe Tauern is een fantastisch mooi Nationaal Park met grote stukken ongerepte natuur. We verzamelen deze ochtend al om 07:45 bij het treinstation van Mallnitz en zijn vervolgens de hele dag onderweg naar de Hagener Hütte op 2446 meter hoogte. 

Je maakt vandaag een mooie wandeltocht waar je op twee punten de mogelijkheid hebt voortijdig te stoppen. We lopen naar een berghut op ruim 2400 meter hoogte. Onderweg zijn sommige stukken steil, maar andere stukken weer relatief eenvoudig. 

Neem onderweg ook rustig de tijd om te genieten van het uitzicht, een hapje en een drankje en de bergen om je heen. Bij hutten kun je eenvoudige gerechten krijgen en drankjes. We raden wel altijd aan om ook zelf wat voor onderweg mee te nemen. De tocht van vandaag is een mooie inspannende wandeltocht, maar vereist geen speciale technieken. Je loopt deze wandeling samen met een lokale wandelgids. 

Dag 6 - Wandeling, waterval, zwemmen

Na het ontbijt nemen we de bus naar het nabijgelegen Obervellach. Hier maken we een eenvoudige wandeling naar de Groppensteinschlucht waar je uitzicht hebt op een mooie waterval. Met de tocht van de vorige dag nog in de benen is het lekker om iets rustiger aan te doen vandaag. In totaal kost het ongeveer anderhalf uur om naar de top van de waterval te komen. 

Het programma zoals we omschrijven is goed te doen voor iedereen. In overleg met je reisleider kun je het programma verzwaren of juist wat eenvoudiger maken als daar consensus over is in de groep. Er zijn honderden mogelijkheden in de omgeving, van eenvoudig tot pittig. We proberen tijdens onze groepsreizen flexibel te blijven en de reis aan te passen aan de wensen van de groep. Doordat er onderling veel verschil kan zijn bij groepen is het programma dus niet in beton gegoten. 

In de middag brengen we een bezoek aan het zwembad van Obervellach (met zowel binnen als buitenzwembad). Het zwembad is tot 19:30 geopend. 

Dag 7 - Ankogel met berggids

We verzamelen in de ochtend en nemen de kabelbaan. Na een uitleg door de berggids gaan we op weg naar het hoogste punt van deze vakantie: de beklimming van de Ankogel van 3252 meter hoog. Het wordt klauteren en klimmen om het laatste stuk van deze berg succesvol te beklimmen. 

We beginnen op ongeveer 2500 meter hoogte en hebben dus nog ruim 700 hoogtemeters af te leggen. Dit kost normaliter tussen de 3 en de 5 uur, afhankelijk van de groep. De terugweg is iets sneller, maar ook weer groepafahankelijk. 

We voeren deze activiteit uit met verschillende berggidsen. Elke berggids neemt maximaal tussen de 4 en 6 personen mee. Hoewel de beklimming van de Ankogel niet extreem is, brengt bergsport risico's met zich mee. Het opvolgen van de instructies is noodzakelijk. Ook het hebben van goede, degelijke bergschoenen en de overige op de paklijst aangegeven materialen zijn van groot belang. 

De beklimming van de Ankogel is een letterlijk hoogtepunt van deze wandelvakantie! 

Tip: ben je nog geen ervaren wandelaar? Geen punt, maar zorg dat je bergschoenen ingelopen zijn voor je aan je reis begint. Niks vervelenders dan blaren of schoenen die net niet ideaal blijken te zijn. 

Dag 8 - Vrije dag en Villach

Vandaag hebben we een vrije dag ingepland. Dit is de dag die je kunt gebruiken om nog extra activiteiten in te plannen, een eigen mooie wandeltocht te maken of gewoon een dagje te relaxen. 

Activiteiten die mogelijk zijn in de omgeving zijn onder andere raften, canyoning of een tandemsprong parapenten. Er zijn daarnaast honderden wandeltochten te maken. Met de kaart die je van ons krijgt kun je 9 verschillende kabelbanen in de omgeving gratis gebruiken. Ook zijn er boottochten die je gratis kunt doen en allerhande andere activiteiten.

We raden je aan om zeker nog een mooie wandeltocht te maken, wellicht nog een bergtopje mee te pakken (als je nog puf hebt) en er nog een fantastische dag van te maken.

We vertrekken aan het begin van de avond richting de stad Villach. Villach is een van de grootste steden van Karinthië. De historische binnenstad is de moeite meer dan waard. 

We overnachten deze laatste nacht in een eenvoudig hotel in Villach.

Dag 9 - Villach en touringcar

Na heerlijk uitgeslapen te hebben begint je laatste dag in de Oostenrijkse bergen. Jullie reisleider zal in de vroege ochtend met de nieuwe groep vertrekken naar Mallnitz en neemt de avond ervoor dus al afscheid.

Voor deze laatste dag krijg je van ons een aantal tips en dingen om te doen. Zo is het bezoeken van de Pyramidenkogel de moeite waard. Je kunt deze per bus bereiken. Je kunt hier onder andere de hoogste glijbaan van Europa beleven. Entree is gratis met de kaart die je van ons krijgt. Het wandelen naar de ruïne van kasteel Landskron is ook de moeite waard. 

Zwemmen in de Ossiacher See is een aanrader op een warme dag. De bagage wordt gedurende de dag in het hotel voor je bewaard. 's Avonds kun je met de groep nog genieten van een afscheidsdiner. We raden je aan dit wel als groep al wel vast te reserveren, zodat er voldoende plek is voor iedereen. 

Het natuurpark Dobratsch biedt een hoop wandelmogelijkheden voor wie nog een mooie wandeling wil maken deze dag. In de late avond worden we opgepikt door de touringcar. Jullie ontvangen van de reisleider een appje met de exacte tijd zodra deze bekend is. De planning is om rond half elf in de avond te vertrekken. 

Dag 10 - Thuis

Naar verwachting komen we vroeg in de ochtend weer aan in Nederland. De exacte tijden zijn afhankelijk van de vertrektijd van de touringcar, die weer afhankelijk is van de drukte op de weg. 

We weten zeker dat je terugkijkt op een heel ontspannen, prettige en gezellige wandelvakantie in een van de mooiste gebieden van Oostenrijk. 

info:

 • Je ontvangt van ons tips voor het optimaal maken van je laatste dag in het mooie Villach. 
 • Er is vanaf de ochtend van dag 9 geen reisbegeleider meer. Wel is je reisbegeleider nog altijd bereikbaar per telefoon en app. 
 • Je ontvangt gedurende de dag een appje met de tijd waarop we vertrekken uit Villach. 
 • Vergeet niet van je laatste dag te genieten. Om maximaal te genieten is het handig om echt een planning te maken van je laatste dag. Zo voorkom je dat je aan het "wachten" gaat. 

Verblijf & vervoer

Tijdens deze groepsreis verblijven we 6 nachten in Pension Edlinger in Mallnitz en 1 nacht in Villach. De eerste en laatste nacht breng je door in de touringcar die je comfortabel en snel naar de plek van bestemming brengt. 

De touringcar is uitgerust met alle nodige voorzorgsmaatregelen, heeft een toilet en wifi aan boord en leent zich prima voor een fijne reis. De touringcar stopt onderweg voor een warme maaltijd. 

Je kunt je opstapplaats nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen. Je hebt de keuze uit de volgende opstapplaatsen:

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) - gepland vertrek 14:30
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen - gepland vertrek 15:45
 • Eindhoven (John F. Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) - gepland vertrek 16:45

De vertrektijden kun je vinden in de vertrekinformatie zodra je je Simi inlog hebt ontvangen. Je dient uiteraard zelf tijdig aanwezig te zijn op de opstapplaats. 

Er is geen mogelijkheid om ergens anders op te stappen. We hebben er bewust voor gekozen de opstapplaatsen beperkt te houden, zodat de mensen die als eerste instappen niet nog 10 stops moeten maken voor we eindelijk "echt" vertrekken.

Let op: De opstapplaatsen staan vast, maar de vertrektijden kunnen door omstandigheden gewijzigd worden. Controleer altijd een dag voor vertrek daarom goed je vertrekinformatie. Deze kun je terugvinden in Mijn Simi.

Onder het kopje "bestemming" vind je meer informatie over de accommodatie. 

Leeftijden

Deze groepsreis wordt uitgevoerd samen met de 18-24 groep. 

Groepsgrootte

De minimumdeelname voor deze groepsreis is 8 personen. Het maximum aantal is 16 personen. Je reist met de groep die naar Slovenië gaat richting Oostenrijk. Bij het instappen zal de buschauffeur laten weten waar de andere Oostenrijk-reizigers zitten. We raden je altijd aan vooraf al even contact met je reisgenoten op te nemen via onze speciale inlogpagina. Zo kun je vooraf al een beetje samen voorbereiden en wellicht al kennismaken. 

Let op: Omdat we voor deze groepsreis veel last minute boekingen binnen krijgen, besluiten we uiterlijk twee weken van tevoren of de groepsreis door kan gaan indien er enkele weken voor vertrek nog niet voldoende deelnemers zijn. De kans dat je groepsreis gewoon door kan gaan, wordt daarmee in dat geval zeker groter. We verwachten alle vertrekdata gewoon met voldoende deelnemers op pad te gaan. Boek je groepsreis dus zeker minimaal twee weken voor vertrek, maar het liefst al eerder. Als iedereen afwacht, dan zou het natuurlijk zonde zijn als we de groepsreis moeten annuleren terwijl er eigenlijk voldoende mensen zijn die graag mee willen. Daarnaast kun je dan al eerder kennis maken met je reisgenoten!

Waarom een pakketreis boeken? 

Een pakketreis biedt zekerheid in tijden waarin zekerheid van belang is. Simi Reizen is lid van ANVR, waarmee we eerlijke consumentenvoorwaarden hanteren. Simi Reizen is tevens lid van de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden.

Deze stichting zorgt ervoor dat jouw reissom gedekt is in geval van faillissement. Daarnaast zijn we aangesloten bij het Calamiteitenfonds, dat uitkeert als er plotseling een aardbeving of bosbrand ontstaat die aangemeld wordt als calamiteit. 

Bij het boeken van een pakketreis val je onder de Europese richtlijn pakketreizen waarin de rechten van reizigers uitgebreid worden beschreven. 

Niveau en wandelingen

Je boekt een wandelvakantie. Je hoeft voor deze vakantie geen topsporter te zijn. Wel is het belangrijk dat je enigszins voorbereid op pad gaat. Goed ingelopen wandelschoenen zijn daarvoor verreweg het belangrijkste. Zorg dat je je wandelschoenen tijdig koopt en ook daadwerkelijk inloopt. Spreek bijvoorbeeld met je reisgenoten af om eens een stuk te gaan wandelen voor vertrek. Zo leer je elkaar kennen en kun je gelijk je schoenen inlopen.

Kenmerken van goede wandelschoenen:

 • Waterafstotend. Spuit ze nog eens in voor vertrek. 
 • Bedekken de enkel en geven ondersteuning. De meeste wandelblessures gebeuren aan de enkels. 
 • Gemaakt van leer en met een stevige zool
 • De categorie wandelschoenen die bij deze reis past is B/C. 

Backpack of koffer?

We maken tijdens de reis alleen dagtochten. Een gewone koffer kan dus prima. Wel is het voor overdag handig om een rugzakje mee te nemen waarin je minimaal 1 tot 2 liter water in kwijt kunt en wat te eten voor onderweg.

Voorbereidingen die je moet treffen 

 • Loop je wandelschoenen goed in
 • Koop blarenpleisters vooraf als je twijfelt
 • Loop af en toe een stuk op wandeltempo op je bergschoenen
 • Lees de paklijst grondig door
 • Deze groepsreis wordt nog leuker als je je verdiept in de omgeving. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn (incl. evt. boosterprikken). Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan musea en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Een pakketreis wordt altijd gedekt door de SGR, die garant staan voor de touroperator in het geval van een faillissement (niet aan de orde, maar wel belangrijk om te weten). Als reisorganisator zijn we er daarnaast voor je om hulp en bijstand te verlenen als er iets gebeurt. Dat betekent dat we je altijd zullen helpen indien iets anders gaat dan gepland. Als er ter plaatse iets gebeurt waardoor de reis niet voortgezet kan worden, bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting of ander natuurgeweld, dan is het onze verantwoordelijkheid om je weer veilig thuis te krijgen. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Spanje Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 29-07-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Alles is vlotjes verlopen. De activiteiten waren gevarieerd. Eerst de activiteiten en daarna chillen en spelletjes doen op het strand en de camping was erg sfeervol.

 • door Canada Only (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 30-07-2022

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De reis was heel gaaf! Super mooie dingen gezien maar het tempo lag heel hoog. Daarom bij sommige plekken echt alleen de tijd gehad om er langs te gaan maar niet voldoende tijd om te ontdekken.
  Ik zou zo nog een keer gaan! De reis was verder goed georganiseerd, duidelijke uitleg door onze fantastische reisleidster en de groep was super gezellig. Echt een aanrader!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2016

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Had niet verwacht dat het zo keuk zal worden. Top groep met alleen maar leuke mensen. Ook de reisleiders waren top. Activiteiten waren goed geregeld. Klein stukje lopen naar het dorp en de supermarkt. Het is nou eenmaal een actieve vakantie dus dat hoort er bij. In een zin een top vakantie.

  Had niet verwacht dat het zo keuk zal worden. Top groep met alleen maar leuke mensen. Ook de reisleiders waren top. Activiteiten waren goed geregeld. Klein stukje lopen naar het dorp en de supermarkt. Het is nou eenmaal een actieve vakantie dus dat hoort er bij. In een zin een top vakantie.

 • door Rondreis Canada / USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 03-07-2018

  8.3

  REISLEIDING

  6

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  3 t/m 17 juli 2018 groepsrondreis Canada/USA ervaren. Wat was dit een geweldige reis/roadtrip! 16 personen (inclusief reisleider), 4 huurautos, 4700 km. Ik was bang dat het reizen met meerdere autos de sfeer teniet zou doen maar niets is minder waar! Door het reizen met meerdere autos wordt het gevoel van een echte roadtrip gecreeerd. Dit is een absolute aanrader. Rijden in Canada/Amerika is fijn alsmede een eigen auto te hebben (extra opslagplaats!).
  De hotels/motels is van degelijke kwaliteit. Het ene hotel/motel meer dan de andere, maar geen van alle slecht. Tijdens deze reis verbleven wij in een hotel of motel. Bijna vrijwel overal is het ontbijt inbegrepen, jammer dat dit niet overal was aangezien de lunch/diner ook voor eigen rekening is.
  We hebben veel gezien van Alberta, Canada, Montana/Idaho/Wyoming, USA. Voor ons gevoel waren wij veel langer als 14 dagen onderweg door de vele indrukken. De groep waarmee ik reisde was enorm hecht, met vrijwel geen kleine subgroepen.
  Ondanks dat de reisleiding niet helemaal top was heb ik enorm genoten. Aanstaande december ga ik met Simi op kerstreis naar New York, Washington, Philadelphia. Volgend jaar wil ik graag mee met de reis naar Californie of Midwesten Nationale Parken (zie website Simi).

  Hoi Marvin,

  Bedankt voor je uitgebreide reactie. We hebben naar aanleiding van je reactie mbt de reisleiding samen al offline actie ondernemen, dank voor jullie begrip!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 20-07-2018

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  k heb een hele leuke week gehad in Frankrijk, de activiteiten waren top en waren goed geregeld. Het dorpje was op loopafstand waardoor je er makkelijk naartoe kon gaan in de ochtend of bijvoorbeeld in de avond om een drankje met elkaar te drinken in de locale pub. Daarnaast was de reisleider Sebastiaan echt een topper. Hij deed leuk mee en maakte ook vaak de sfeer in groep, maar hij was ook serieus op de momenten waarop dat moest en dan schakelde hij heel snel van jolig en vrolijk maar zijn serieuze kant. Al met al is het top week geweest en zal ik zeker Simi aanbevelen en nog een keer met Simi meegaan op reis.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 16-07-2021

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Wat een top reis was dit,
  Vervoer:
  laten we beginnen bij minuut 1 je stapt in de bus met 24 andere onbekende. Dat lijkt spannend maar eigenlijk is het super gezellig. Je gaat allemaal met hetzelfde doel naar dezelfde bestemming, namelijk, een top vakantie aangaan met elkaar. Dat is bij ons wel echt gelukt. Iedereen leerde elkaar kennen en het klikte, we waren al een hechte groep toen we na 24 uur reizen de bus uitstapte.

  Over de accomodatie:
  Je hebt 2 mogenlijkheden tenten + veldbedden of hutjes met bedden. Dit is afhankelijk van groepsgrootte en groepsindeling. Ik vond dit heel goed geregeld allemaal, maar dit kwam misschien ook omdat we een kleinere groep hadden dat we meer keus hadden.

  Reisleiding:
  Nou wat een toppers zijn dit bij simi!!!!
  Ze zorgen echt dat jij geniet van je reis en dat is toch wel het belangrijkste, dani even in het zonnetje zetten want die heeft daar dit jaar voor gezorgd dat wij als groep echt een geweldige week hebben gehad. Alles had je op een rijtje activiteiten, eten, vervoer je regelde het wel!

  Prijs/kwaliteit:
  Zoals verwacht heb ik het ook gekregen. Heb niet het idee gehad dat ik nu veel betaald heb voor de fantastische vakantie die ik heb gehad. Ik vond alles leuk, hadden we een alternatief voor kajakken werd het niet gewoon geschrapt maar regelde ze een goede vervanger voor deze activiteit

  Algemene ervaring:
  Als je gaat voor een goed geregelde vakantie met lekker veel activiteiten en gezellige kampvuurtjes, kies, simi reizen, Slovenie!!

 • door Canada Only (Jongerenreizen 18-25) op 30-07-2022

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De reis naar Canada met Simi is een van de mooiste reizen die ik gemaakt heb. Samen met een ontzettend leuke groep hebben we in korte tijd het westen van Canada ontdekt. We hebben ontzettend veel gezien en gedaan, waaronder ziplinen, helikopter vliegen, paardrijden, raften, mountainbiken en een walvissafari. De walvissafari in Victoria en het mountainbiken in Whistler waren inbegrepen bij de reis, de rest hebben we zelf van te voren of tijdens de reis geboekt. (Tip: doe dit zo snel mogelijk, het liefst al voordat je in Canada bent vanwege de drukte)

  Het reizen door Canada met meerdere SUV’s vond ik erg fijn omdat je zo eenvoudig een groepje kan maken waarmee je een specifieke activiteit of hike wilt gaan doen. Onderweg van A naar B kun je op verschillende plekken even stoppen voor een foto, hike, plaspauze of om even je benen te strekken. Onze reisleidster Marissa zette de mooiste stops in de route zodat we ze eenvoudig konden vinden en waar nodig spraken we hier weer af met de groep.
  Tijdens de reis wissel je regelmatig van auto(groepje) waardoor je iedereen goed leert kennen wat erg prettig is. Dit zelfde geldt voor de kamerindeling, om de 3 dagen werd er een nieuwe indeling gemaakt waardoor je aan het eind van de reis bijna met iedereen op een kamer hebt geslapen. We sliepen in motels en hotels die allemaal erg netjes en schoon waren.

  Omdat de reis nu voor de tweede keer op deze manier werd gegeven waren er nog wel wat verbeterpuntjes (ontbijt, route keuze). Dit zal worden aangepakt zodat ze reis de volgende keer nog beter gaat worden.

  Canada is adembenemend mooi en ik zou zo nog een keer terugkomen om voor een langere periode door Canada te reizen en al het moois nogmaals te beleven.

  Als je opzoek bent naar een onvergetelijke, avontuurlijke, gezellige, geplande maar toch flexibele vakantie zou ik de Canada Only reis van Simi zeker aanbevelen!

 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 18-25) op 05-09-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Alles top geregeld, niets op aan te merken!

 • door Frankrijk Actief () op 05-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik reisde alleen maar al snel hadden we een gezellig en hecht groepje. We hadden een groepje van negen meiden bij elkaar en werden door onze reisleider Michel al snel het prinsessenkamp genoemd. Hij was een zeer leuke en enthousiaste reisleider. We hebben veel activiteiten daar gedaan maar er was ook zeker tijd om te rusten en te socializen met andere campinggasten en de andere leeftijdsgroepen.
  Het enige nadeel vond ik dat er geen free wifi op de camping was en dat de bus tijdens de heenreis en terugreis best koud was.
  Voor de verder rest heb ik een top vakantie gehad en zou ik zo nog een keer een vakantie boeken bij simireizen

 • door Grand Tour of the West - USA (Jongerenreizen 18-25) op 01-09-2022

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Wat een ontzettend mooie reis. Intensief maar wel de moeite waard. Je ziet binnen 15 dagen ontzettend veel.
  Fijne groep, leuke reisleidster en vervoer was een leuk idee, waardoor je namelijk kunt splitsen als je iets wilt bezoeken.

Pension Edlinger 

Tijdens deze groepsreis verblijf je in Pension Edlinger in het stadje Mallnitz, dat gerund wordt door een Nederlands stel. Je verblijft met vier tot zes personen op een kamer. Op basis van de heenweg mag je zelf beslissen met wie je graag een kamer wilt delen. Hieronder kun je een aantal foto's vinden zodat je een idee hebt van hoe het pension eruit ziet. Op sommige kamers kan het zijn dat er een slaapbank is. Deze zijn kwalitatief prima. In overleg kun je deze natuurlijk door wisselen. De appartementen hebben een eigen badkamer.

Meer informatie over het pension en wat je kunt verwachten vind je hier. 

Voorbeeldkamer accommodatie Voorbeeldaccommodatie Oostenrijk Voorbeeldaccommodatie Oostenrijk

Mallnitz

In de omgeving van het pension kun je veel vinden op loopafstand. Zo is supermarkt Billa te bereiken met 7 minuten lopen, de bakkerij Kniesek voor een lekker ontbijtje of lunch met 6 minuten lopen en een pinautomaat met 2 minuten lopen. Op de zesde dag is een bezoek aan het zwembad van Obervellach inbegrepen bij je reissom, maar mocht je ook hier zin hebben in wat waterpret, kun je met 7 minuten lopen het zwembad van Mallnitz vinden (zwembad Tauernbad). 

Mallnitz ligt midden in het nationale park Hohe Tauern. Deze ideale locatie trekt in de zomer wandelaars en mountainbikers aan en in de winter komen toeristen er graag voor een gezellige wintersportvakantie. Met zo'n 1000 inwoners is het een fijne bestemming als je niet het massatoerisme op wilt zoeken. Hohe Tauern National Park bestaat uit meer dan 300 hoge bergen en ook bijzondere gletsjers.

Villach

De laatste nacht verblijf je in Villach, de een na grootste stad van Karinthië met ongeveer 60.000 inwoners. We verblijven hier in een eenvoudig hotel. Villach ligt tussen een aantal grote meren, waaronder de Wörthersee en de Faaker See. Een interessant weetje over de stad is dat in Villach veel Romeinse voorwerpen zijn gevonden. Je kunt in deze stad veel bezienswaardigheden vinden en ook rondlopen in het oude centrumgedeelte of langs de rivier de Drau is zeker de moeite waard. Zin in een drankje? Dan kun je ook terecht bij een groot aantal terrassen. Een aanrader is het pakken van een terrasje op het middeleeuwse plein. Ook kun je er leuk winkelen of een musea bezoeken. Het is geen mega grote stad, waardoor er een gezellige sfeer hangt. De reisbegeleider zal de aanraders met jullie bespreken op locatie, zodat je kunt kijken wat je graag wilt ondernemen deze dag.

Karinthië

Karinthië is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het Oostenrijkse Alpenlandschap gecombineerd met veel zon zorgen dat Karinthië de laatste jaren ook bij toeristen steeds meer in de smaak valt. 

Mallnitz ligt in het hart van het Nationalpark de Hohe Tauern en is een van de mooiste wandelregio's van Europa. Er zijn tientallen wandeltochten vanuit Mallnitz zelf te maken, maar ook in de directe omgeving vind je een groot aantal wandelmogelijkheden. Je kunt het qua inspanning zo gek maken als je zelf wilt, van eenvoudige wandeltochten tot Alpiene beklimmingen. 

Koken en maaltijden

In Mallnitz hebben alle appartementen hebben een eigen keukentje. Samen met de gehele groep of met het groepje waarmee je slaapt in een appartement kun je samen jullie kook-skills aan elkaar overbrengen door het bereiden van lekkere maaltijden maar ook zijn er voldoende mogelijkheden in de buurt om uit eten te gaan. Daarnaast zijn er in Mallnitz diverse barretjes en restaurants te vinden, bijvoorbeeld het Sportcafe op 2 minuten loopafstand. Ook hebben de restaurants afhaalmogelijkheden zodat je het samen op kunt eten in het appartement als je even wilt nakletsen over de dag. Ook in Villach zijn voldoende restaurants te vinden. Je kunt in Oostenrijk overigens ook veel vegetarische opties vinden. 

Het weer in Oostenrijk

In juli en augustus ligt de gemiddelde minimumtemperatuur rond de 12 graden en de gemiddelde maximumtemperatuur rond de 24-25 graden. Op hogere plekken kan het uiteraard wat koeler zijn. Karinthië staat bekend om de vele zonuren, in juli en augustus zijn dit er gemiddeld 8 per dag. Kans op neerslag is aanwezig, maar door de bergen kan het ook goed overwaaien. Het grootste deel van de tijd is het altijd wel droog. Controleer voor vertrek even het weerbericht en neem kleding mee voor verschillende weertypen.

Weetjes over Oostenrijk

 • Oostenrijk staat bekend om keramiek, zoetigheid, de welbekende Mozartkugeln (chocolade), aardewerk, bellen en Sissi-beeldjes. Je kunt er dus leuke souvenirs scoren!
 • In Oostenrijk worden lekkere biertjes en wijntjes gemaakt. Leuk om het een en ander te proeven! Al vanaf 12.00 uur in de middag zitten de Oostenrijkers graag op het terras.
 • In Oostenrijk kun je veel mooie bergen vinden, waar ook vaak bergmeren met kraakhelder water te vinden zijn.
 • Oostenrijk bestaat uit 9 zelfstandige deelstaten.
 • In Oostenrijk wordt met name Duits gesproken. 
 • Wist je dat de hoogste berg van Oostenrijk 3.398 meter hoog is? Dat is de berg Grosslockner.
 • Je kunt in Oostenrijk gemakkelijk betalen met de euro.

Moet ik een goede conditie hebben?

Het belangrijkste is dat je zin hebt om echt een wandelvakantie te doen. Op sommige momenten kan dat betekenen dat je stevig door moet zetten, maar de wandeltochten zijn niet uitgezocht op moeilijkheid, maar om het plezier dat je eraan kunt beleven. In overleg is veel mogelijk en kunnen we indien nodig onderdelen aanpassen, zowel door het wat pittiger te maken als door het wat lichter te maken. 

Hoe werkt dat precies met de leeftijdsgroepen?

Deze groepsreis kan geboekt worden in de 18-25 en in de 24-32 leeftijdsgroep. Deze twee leeftijdsgroepen reizen bij deze reis standaard gecombineerd als één reisgroep. Je reist dus samen met mensen tussen de 18 en 32 jaar. Incidenteel kan het voorkomen dat iemand mee reist die iets ouder is.

Ik heb hoogtevrees, hoe gaat dat?

Bij de klettersteig en Ankogel ben je het meest bewust van hoogteverschillen. Als je vertrouwen in jezelf hebt en het lopen in bergachtig terrein is het geen probleem. We raden je aan het te proberen, maar vooral duidelijk uit te spreken hoe het met je gaat. 

Wordt er rekening gehouden met een dieet?

Doordat je eigenlijk de hele reis zelf kunt koken kun je dus je dieetwensen gewoon met je reisgenoten bespreken. Voor de meeste dieten kun je in Oostenrijk in de supermarkten uitstekend terecht. Prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland voor de meeste producten. 

Hoe zit het precies met slapen? 

Je slaapt met 4 tot 6 personen op een kamer in een degelijk en net pension. Elk appartement heeft zijn eigen keukentje waardoor je indien gewenst zou kunnen koken op locatie. Het pension heeft een gezellige biergarten en in de directe omgeving vind je verschillende restaurants en cafeetjes. Ook afhaal is geen probleem. 

Hebben jullie nog wandeltips?

Jazeker! Bij wandelen is het van belang dat je een regelmatig tempo kiest dat je langere tijd vol kunt houden. Vaak zien we dat groepen veel korte pauzes houden, maar na elke pauze wordt in beweging komen wat moeilijker. Rustig doorlopen in een gelijk tempo is prettiger en houd je langer vol.

Overweeg daarnaast wandelstokken. Die kunnen in de bergen een groot verschil maken. Vergeet daarnaast niet dat het vaak warm en zonnig is (gelukkig!) dus neem een hoofddeksel mee en smeer je goed in elke ochtend.

Daarnaast zien we vaak dat mensen de neiging hebben om gigantisch veel water mee te nemen. Hoewel drinken erg belangrijk is kun je al een hoop voorkomen door 's ochtends en bij terugkeer goed te drinken. Overdag kun je dan met een liter of maximaal 2 liter water prima af. Je zult zien dat je berggids niet of nauwelijks drinkt onderweg. En die kunnen het weten! 

Waarom is er een reisbegeleider mee?

De reisbegeleider is jouw contactpersoon met Simi en is ervoor om te zorgen dat we het programma zoveel mogelijk uitvoeren als gepland. Houd er rekening mee dat bij een bergvakantie het weer van groot belang kan zijn. Als het stortregent of als er onweer dreigt kan het zijn dat de planning omgegooid moet worden. De planning wordt uitsluitend gewijzigd om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je vakantie kunt halen. 

De reisbegeleider is geen gids. Als groep zoeken jullie zelf de routes uit met de informatie die je van ons krijgt. Bij andere wandeltochten is een berggids wel aanwezig. De reisbegeleider zorgt ervoor dat het programma uitvoerd wordt zoals gepland. 

De reisbegeleider is er de laatste dag in Villach ook niet bij. Dit komt omdat de nieuwe groep in de ochtend aankomt en het voor deze bestemming noodzakelijk is om een reisbegeleider te hebben die op de hoogte is van de bestemming en de mooiste wandeltochten in de omgeving. Dat werkt niet als we elke week een andere reisbegeleider sturen. 

Hoe kan ik me voorbereiden?

 • Maak regelmatige wandeltochten van tussen de 8 en 15 kilometer lang. 
 • Loop je schoenen goed in (kunnen we niet vaak genoeg benadrukken)
 • Loop regelmatig een stukje hard of ga fietsen voor je conditie

LET OP: De laatste plek kan enkel geboekt worden door een man i.v.m. de kamerindeling.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Oostenrijk en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Ook of een boosterprik noodzakelijk is. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona.