Groepsreizen Peru

Groepsreizen Peru

 • 18-22 jaar
 • 17 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Een rondreis Peru is een onvergetelijke ervaring. Overblijfselen vanuit de Inca-tijd met als bijzonder hoogtepunt Macchu Picchu, maar ook het andesgebergte, het titicacameer en de enorme afwisseling die je in Peru kunt beleven, maken het een bijzondere reisbestemming. 

Deze rondreis brengt je naar verschillende plekken en heeft veel standaard inbegrepen excursies. Bij Simi boek je geen singlereis in de pure zin van het woord, maar veel van de reizigers die met ons op pad gaan, zijn wel single of alleenreizend. Je boekt een echte groepsreis, waarbij gezelligheid, sfeer en actief bezig zijn de hoofdingrediënten zijn. 

Deze groepsreis brengt je naar enorm uiteenlopende landschappen. Van de indrukwekkende Andes met bergen van ruim 6000 meter hoog, tot de amazone jungle waar we enkele nachten zullen verblijven. Miereneters, anacondas, verschillende apensoorten en tropische vogelsoorten kun je hier spotten. 

Een groepsreis Peru is een ware belevenis, met voldoende avontuurvoor iedereen die op zoek is naar een beetje actie, maar met een goed ontwikkeld toeristisch netwerk. Je zult merken dat op bepaalde punten het toerisme al echt groot is, maar er zullen tijdens deze rondreis voldoende plekken zijn waar je nog authentiek Peru beleeft. 

Deze singlereizen worden aangeboden in de leeftijdsgroep 18-22 en 23 plus, maar gezien de vertrekdata verwachten we dat de gemiddelde leeftijd voor deze nieuwe rondreis meer richting de 30 ligt. Houd er daarnaast rekening mee dat een aantal activiteiten vrij intensief zijn en zeker voor de tweedaagse trekking een goede conditie noodzakelijk is. 

Houd er bij het prijsvergelijken rekening mee dat we bij Simi Reizen gekozen hebben voor een Nederlandstalige gids en het standaard inbegrepen maken van excursies die vaak buiten de reissom worden gehouden bij anderen (bv. de treinrit naar Macchu Pichu). Zo weet je vooraf goed waar je aan toe bent en beperken we de extra kosten ter plaatse zoveel mogelijk. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20190 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

2 751,50 €, 17 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights van deze rondreis

 • Macchu Picchu
 • Bezoek Lima
 • Bellestas eilanden
 • Nazca lijnen
 • Colca canyon
 • Spot de Condor!
 • Titicaca meer
 • Drijvende eilanden van Uros
 • Cusco
 • Puerto Maldonado 
 • Verblijf in jungle-lodge
 • Jungle hike

Dag 1 - Amsterdam - Lima

We vliegen met een rechtstreekse KLM-vlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru. De totale vluchtduur is ongeveer 12,5 uur maar dankzij de rechtstreeks vlucht zul je daar niet al te veel van merken. Bij aankomst in Lima worden we opgewacht door onze Nederlandstalige reisleider die ons de komende weken in Peru zal begeleiden tijdens onze rondreis.

We overnachten in een Hostel (Kokopelli hostel of soortgelijk) in een vierpersoonskamer. Natuurlijk gaan we in de avond nog ergens lekker wat eten en kunnen de mensen die nog puf hebben alvast een klein stukje van Lima ontdekken. 

Dag 2 - Lima

Je hebt vandaag de hele dag de tijd om Lima te verkennen met de groep. Na een lange vlucht is het fijn om niet teveel geplande activiteiten te hoeven ondernemen. Je kunt er eventueel voor kiezen een gegidste stadstour te doen, maar eigenlijk zouden we zeggen: ga lekker met je groep op pad, leer elkaar kennen en neem de tijd. 

Bezoek het Plaza de Armas, maak een selfie bij de indrukwekkende fontein en bezoek het Peruaans Parlementsgebouw voor de broodnodige foto's. 

De Iglesia (kerk) de Santo Domingo is ook een aanrader. Het klooster ligt middenin het centrum van de stad en is een aanrader om te bezichtigen. Foto's maken is hier trouwens verboden (!!). 

Met bijna 8 miljoen inwoners is Lima een grote stad met veel verschillende wijken. Bezoek bijvoorbeeld Barranco direct aan de kust met mooie streetart en fijne stranden. In de avond iis een bezoek aan El Circuito Magico del agua een aanrader. Deze gigantische fonteinen geven elke avond een spectaculaire watershow. 

Wie op zoek is naar het Peruaans nachtleven kan terecht naar Miraflores gaan. 

Dag 3 - Lima - Puerto Maldonado (vlucht)

We vliegen vandaag met een binnenlandse vlucht van Lima naar Puerto Maldonado in het Amazone-gebied. 

Bij aankomst in Puerto Maldonado, de wereldhoofstad van de biodiversiteit, worden we opgehaald door onze lokale gids. We maken een boottocht van ongeveer twee uur met lunch geserveerd aan boord. Behalve uiteenlopende vogels kun je kaaimannen, toekans, verschillende apensoorten en de makau spotten. Ook capibara's, miereneters en schildpadden, kikkers en zelfs jaguars zijn te spotten met een beetje geluk. 

Na de boottocht worden we in onze lodge ontvangen met cocktails. Aan het eind van de dag staat een avond excursie op het programma door de jungle, waarbij we de nachtdieren kunnen spotten. 

Dag 4 - Puerto Maldonado - jungle hike!

We staan weer eens vroeg op vandaag en gaan na het ontbijt op pad voor een jungle hike van ongeveer 2,5 uur naar het Sachavacayoc meer. Onderweg zul je veel verschillende planten- en diersoorten zien. Met een beetje geluk zie je zelfs een anaconda (geen zorgen, een anaconda is een wurgslang, geen gifslang...). 

Bij aankomst bij het meer pakken we de kano, waarna we een picnic in het bos hebben bij het meer. Na de lunch kun je eventueel gaan vissen of genieten van even relaxen in 1 van de hangmatten bij het meer. 

In de avond gaan we opnieuw op zoek naar de nachtdieren van de jungle. Avondeten is tijdens je verblijf in de lodge inbegrepen trouwens.

Dag 5 - Puerto Maldonado

We reizen vandaag vanuit Puerto Maldonado naar Cuzco, de keizelijke stad en hoofdstad van de regio Cuzco. Rond 6 uur 's avonds vertrekt onze bus naar Cuzco. De totale busreis duurt ongeveer 11 uur. Vroeg in de ochtend komen we vervolgens aan in Cuzco. We worden hier opgehaald en naar ons hotel gebracht.

Onderweg terug vanuit de lodge kunnen we op ons gemak afscheid nemen van de indrukwekkende natuur in het Amazonegebied.

Tijdens de busrit wordt er wel eten gegeven, maar we raden je zeker aan om ook zelf een en ander voor onderweg te kopen, dat is altijd prettig.

Cuzco is een stad met ongeveer een half miljoen inwoners en wordt ook wel de Keizerlijke stad genoemd en was vroeger een hoofdstad van de Inca's, voor de Spanjaarden Peru veroverden. Het historische centrum van Cuzco staat op de UNESCO werelderfgoederenlijst. 

Dag 6 - Cuzco

Na het eerste gedeelte van deze rondreis eigenlijk elke dag volle dagen gehad te hebben, heb je vandaag tijd om zelf te bepalen wat je gaat doen. Je zou een zogenaamd B.T.C kaartje kunnen kopen waarmee je toegang krijgt tot een groot aantal attracties in Cuzco. Je kunt deze op verschillende plekken kopen, je gids kan je op weg helpen. 

In Cuzco zijn veel plekken waar je lekker kunt eten en drinken. Het is er toeristisch, dus je zult vele nationaliteiten tegenkomen. Bezoek in ieder geval het levendige plein, loop naar het uitzichtspunt San Cristobal of volg de route die de Lonely Planet heeft gepubliceerd over Cuzco. Met deze wandeltocht kom je langs alle hoogtepunten en langs veel koloniale straten en gebouwen. 

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een dagje niks te doen, of juist de actie op te zoeken en te gaan paardrijden of raften. Ook vanuit onze Nederlandstalige gids zul je enkele suggesties en mogelijkheden krijgen om activiteiten te ondernemen, maar kijk vooral zelf wat je wilt doen en uitgeven ter plaatse.

Dag 7 - Machu Picchu

Hoe toeristisch het ook is, Machu Picchu is een geweldig hoogtepunt van deze rondreis Peru. We reizen naar deze bijzondere plek, die in 1911 herontdekt werd en uitgeroepen is tot 1 van de nieuwe 7 wereldwonderen met de trein. Hoewel veel mensen de Inca-trail lopen, hebben we ervoor gekozen niet de vierdaagse tocht, waar overnacht moet worden in tentjes te doen, maar in plaats daarvan Machu Picchu alleen als sightseeing te doen.

Bij aankomst worden we opgewacht door een gids en krijgen we een rondleiding langs de hoogtepunten van deze bijzondere "verborgen" stad van de Inca's. 

We reizen met de trein naar Macchu Picchu en genieten onderweg van indrukwekkende panorama's van het Andes-gebergte. We overnachten bij terugkomst opnieuw in Cuzco. 

Dag 8 - Rainbow Mountain

Deze rondreis staat niet in het teken van lekker luieren, dus ook vandaag staan we weer zeer vroeg op voor onze trekking naar Rainbow Mountain. We ontbijten na een rit van twee uur in Pitumarca (inbegrepen) en gaan na een korte briefing van de gids verder naar het beginpunt van de trektocht. Hier klimmen we ongeveer 2,5 uur omhoog. 

Onderweg zien we verschillende flora en fauna en maken we een mooie tocht naar de berg toe. We nemen natuurlijk uitgebreid de tijd voor de foto's van deze bijzondere plek. We wandelen twee uurtjes terug en krijgen een lunch als we terugkomen in Pitumarca (inbegrepen). Vervolgens reizen we terug naar Cuzco, waar we aan het begin van de avond weer terug komen

Houd er rekening mee dat je inmiddels al een lange reis erop hebt zitten, want deze rondreis Peru is best intensief. We raden je dan ook aan om op dag 10 in Cuzco ook echt even tijd te nemen voor jezelf en niet teveel te plannen. 

We overnachten weer in Cuzco. 

Tips: 

 • Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen hebt, die je ook tijdig inloopt. 
 • Bij veel wandelingen is het tempo niet zo belangrijk, maar is het vooral belangrijk dat je in een regelmatig tempo loopt en vooral niet te vaak stopt. 

Dag 9 - Cuzco - Puno

Vanuit het hotel worden we naar het busstation gebracht. Hier vertrekt de bus naar Puno. We reizen met een lokale bus, die in totaal ongeveer 6,5 uur onderweg gaat zijn. Met de bus reis je zoals de meeste mensen binnen Peru reizen. Er zijn ontzettend veel busmaatschappijen en Peru heeft een goede infrastructuur wat bussen betreft. Bij aankomst in Puno worden we opgehaald en naar het hotel gebracht. Er zal iemand klaarstaan met een bordje met Simi Reizen erop. 

We raden je aan voordat je op de bus stapt nog even wat te snacken te halen voor onderweg. Deze rondreis is geen aanrader voor mensen die snel wagenziek worden. 

Dag 10 - Puno

We varen vandaag naar de drijvende eilanden van Uros en Taquile. We genieten van de rust van het Titicacameer. Onderweg krijgen we "traditionele" manieren te zien om bijvoorbeeld akkerbouw te doen en te weven. Een relaxed dagje na een aantal intensieve bergdagen en een goede manier om Peru weer op een andere manier te ervaren. 

Het Titicacameer ligt op ruim 3800 meter hoogte en is gemiddelde 140 tot 180 meter diep. Ongeveer veertig van de eilanden worden nog bewoond door de oorspronkelijke etnische groepering, de Uros-indianen. 

Dag 11 - Puno - Colca Vallei

We staan weer vroeg op vandaag en reizen naar Chivay langs een geweldig landschap. We rijden door een groot deel van de Peruviaanse hoogvlakte. Onderweg maken we een aantal stops, zoals in Lagunillas waar we verschillende bijzondere vogels kunnen spotten. Daarna rijden we naar Pampa Canahua en drinken daar de lokale coca-blad thee. In Patapampa maken we een tussenstop om de vulkanen te bewonderen. 

Na de lunch (inbegrepen) worden we naar ons hotel gebracht in Chivay. 

Dag 12 - Colca Vallei - Arequipa

Ook deze dag is het weer supervroeg opstaan. We worden naar het Cruz del Condor punt gebracht, een uitkijkpunt waar de gigantische Condor met een spanwijdte van 3 meter te zien is. Deze imposante vogels staan symbool voor het Andesgebergte en zijn de moeite waard. Je ziet van hieruit 1 van de diepste canyons in de wereld. 

We bezoeken vervolgens het stadje Yanque en rijden door naar het kleine stadje Maca. We bezoeken nog een aantal mooie uitzichtspunten en krijgen op die manier een goed beeld van de Colca vallei. We maken nog een stop bij Toccra Pampa waar je lama's en alpaca's kunt zien. Aan het einde van de middag zijn we terug in Arequipa. 

Dag 13 - Arequipa

In Arequipa bevindt je je op ruim 2 kilometer hoogte. Arequipa ligt in de Andres en kijkt uit over drie vulkanen: Misti, Chachani en Pichu Pichu. Het wordt ook wel de witte stad genoemd vanwege de kloosters, kerken en huizen die gemaakt zijn van wit vulkaansteen. 

Het stadscentrum van Arequipa is zeker de moeite van het bezoeken waard. Omdat je al in de bergen bent kan het 's avonds flink afkoelen. Naar Peru zul je dan ook van alles wat aan kleding mee moeten nemen zodat je comfortabel reist. Daarnaast moet je een beetje praktisch inpakken, want je bent veel aan het reizen. 

Vanaf het centrale plein in Arequipa kun je vrijwel alle bezienswaardigheden te voet bezoeken.Het Santa Cataline klooster is een aanrader en 1 van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Arequipa. 

Een andere aanrader is om naar het uitzichtspunt Mirador de Yanahuara te gaan. Van hieruit zie je de stad goed en heb je uitzicht op de Misty Vulkaan. 

Dag 14 - Arequipa - Nazca

We reizen vandaag met de bus van Arequipa naar Nazca (10 uur). We komen laat in de avond aan in Nazca en worden daar opgehaald en naar ons hotel voor de nacht gebracht. In de ochtend heb je nog tijd om Arequipa verder te ontdekken. 

De reisdag zelf is natuurlijk intensief, maar om veel van Peru te kunnen zijn tijdens je rondreis ben je toch met enige regelmaat lang onderweg. Het is gelukkig wel echt de moeite waard en het meemaken van een lokale busrit is sowieso een aanrader. 

Dag 15 - Nazca - Paracas

Vanuit Nazca, waar we de nacht hebben doorgebracht reizen we met de bus naar Paracas. In de ochtend kun je er nog voor kiezen om een vlucht te maken boven de Nazca-lijnen. Deze geogliefen beelden verschillende dieren uit en zijn een raadsel voor wetenschappers. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Cantalloc aquaduct net buiten de stad. 

Het museum Antonini is de moeite waard als je interesse hebt in de geschiedenis van de Nazca's. 

We verblijven deze nacht in een hotel in Nazca, een stadje in de woestijn, waarmee we weer een heel ander deel van Peru ontdekken.

Dag 16 - Ballestas eilanden

We maken vandaag een twee uur durende boottocht naar de Ballestas Eilanden. Behalve zeeleeuwen vind je hier verschillende vogels. Tijdens de tocht zien we verschillende rotsformaties, rotsbogen en zul je verschillende dieren zien. Onderweg naar de eilanden zie je de Candelabro, een 120 meter lange geoglief (tekening op de aarde) die op een duin getekend is. De Nazca lijnen kun je verder het beste vanuit de lucht zien. 

We worden vanuit Paracas met een transfer naar Lima gebracht, waar onze avontuurlijke rondreis door Peru tot een einde komt. We vliegen deze avond met een directe vlucht terug naar Nederland en komen daar op dag 17 aan. 

Dag 17 - aankomst Nederland

Dankzij onze directe vlucht met KLM komen we op dag 17 weer aan in Nederland. Je hebt dan de jungle gezien in het amazonegebied, het indrukwekkende titicacameer, Machu Picchu, Rainbow mountain en het Andes-gebergte.

We raden reizigers aan om na je reis nog een dagje vrij te nemen om bij te komen van je reis en je jetlag op die manier te beperken.  


Vluchttijden

18 september - Amsterdam 12:35 - Lima 18:05
3 oktober Lima 19:55 - Amsterdam 15:20 (+1, 4 oktober)

Inclusief

 • Rechtstreekse retourvlucht Amsterdam - Lima
 • Ruimbagage 23kg
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Alle overnachtingen
 • Binnenlandse vlucht Lima - Puerto Maldonado
 • Alle transfers en binnenlandse transporten
 • 1x lunch, ontbijt vrijwel elke dag (op 3 dagen na)
 • Treinreis Machu Picchu en bezoek met gids
 • 2x diner
 • Ballestas eilandtour
 • Jungle hike
 • Cocktail ontvangst
 • Verblijf in Amazone lodge
 • Lunch + boottocht Puerto Maldonado
 • Avondexcursie jungle
 • Kanotocht op meer in Amazonegebied
 • Rainbow mountain excursie (volle dag)
 • Bezoek Uros en Taquile eilanden Titicacameer
 • 2-daags bezoek Colca Canyon

Exclusief

 • Maaltijden 
 • Reisverzekering
 • Evt. inentingen etc.

Visum

Voor Peru is geen visum vereist, zolang je minder dan 90 dagen in Peru verblijft. Wel dient je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst. 

Belangrijke informatie rondreis Peru

Alle hieronderstaande informatie is aan verandering onderhevig en is puur bedoeld om je op weg te helpen. We kunnen nooit 100% garanderen dat er onvolkomenheden in de door ons zorgvuldig geselecteerde informatie staan. 

Vaccinaties

Tijdens deze jongerenvakantie kom je in aanraking met een andere cultuur, andere gewoonten en ander voedsel. Er gelden geen verplichte vaccinaties, maar er worden wel vaccinaties aanbevolen. Wij raden je altijd aan het zekere voor het onzekere te nemen. Neem voor informatie contact op met de GGD of je huisarts om je voor te laten lichten. Aanbevolen wordt DTP en hepatitis A. Tevens is een vaccinatie tegen gele koorts aan te raden. Het is aan jezelf om de afweging te maken om je wel of niet in te laten enten.

Reisapotheekje

We raden je aan voor je reis een aantal dingen mee te nemen ter voorzorg:

 • Paracetamol
 • Huidcrème (desinfecterend, bv. Nestosyl of Cetaflex)
 • Iets tegen diarree, bv Imodiumcapsules
 • Pleisters
 • Zouttabletten (ORS) 
 • Middel tegen insectenbeten
 • Eventueel een reisklamboe
 • Insecten-afweer met DEET als bestanddeel.
 • Zonnebrandcrème en evt. aftersun

Bovenstaande is alleen een advies. Je kunt natuurlijk zelf een inschatting maken van wat je prettig vind. 

Geld en betalen

Er wordt betaald met de Peruaanse Sol. 1 euro is ongeveer 4 Peruaanse Sol. Zorg dat je je pinpas geschikt maakt voor wereldbetalingen of specifiek voor Peru. Wij raden je aan om gewoon in Peru bij aankomst te pinnen en niet vooraf in Nederland geld te wisselen.

Het hebben van een tweede bankpas of creditcard als backup kan geen kwaad, of een x aantal euro contant, die je ter plekke kan wisselen. Houd dit altijd apart van je portemonnee, zodat je bij verlies of diefstal niet gelijk in de problemen komt. 

In Peru kun je op veel plekken gewoon pinnen, maar het is raadzaam op het vliegveld alvast geld op te nemen. Kies daarbij altijd voor de wisselkoers van je eigen bank, dit is stukken goedkoper!

Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling

Voedsel

In Peru kun je veel verschillende dingen eten. Vaak is het eten iets pittiger dan wij gewend zijn, maar niet extreem. Er zijn veel fruitdranken te krijgen en je kunt er prima een biertje drinken. Al met al kom je in Peru een goed ontwikkelde keuken tegen. Aan te raden is om geen dingen te eten die extreem afwijken van je normale eetpatroon. Let ook altijd op de hygiëne, die in veel landen toch anders wordt benaderd dan in Nederland. 

Veiligheid

Op enkele valleien na waar wij niet komen, is Peru een relatief veilig land met weinig grote veiligheidsrisico's. Zoals in elk land met grote tegenstellingen tussen arm en rijk, dien je op bepaalde plekken voorzichtig te zijn. Onze rondreis Peru komt uitsluitend in toeristische gebieden waar de veiligheid goed gewaarborgd wordt, maar zoals overal dien je op te letten. Loop niet te koop met waardevolle spullen, zorg dat je een kopie van je paspoort meeneemtn, bewaar een beetje geld of een tweede pinpas of creditcard apart en gebruik je verstand. Ga niet mee met onbekenden, bezoek geen gedeeltes van steden waar je niks te zoeken hebt. Lees het reisadvies van buitenlandse zaken goed door en luister naar je reisleider. 

Ons advies:

 • Zorg dat je een pinpas of creditcard gescheiden houd van je contant geld
 • Loop niet opzichtig met sieraden, dure telefoons of fototoestellen
 • Blijf een beetje bij elkaar in de buurt. Ga niet in je eentje 's avonds nog even een wandeling maken, je kunt ook overdrijven!
 • Laat spullen niet onbeheerd achter
 • En het belangrijkste advies: neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee. 

Tijdens onze rondreis Peru verblijven we in vrij toeristische gebieden, waar er geen echte risico's zijn, behalve ook hier weer het gebruiken van je gezond verstand. 

Temperatuur

De temperaturen tijdens deze reis wisselen enorm, doordat we zowel in de Amazone jungle verblijven als in het Andes-gebergte. Zorg dat je voldoende laagjes kleding meeneemt en bereid je voor op warm weer en koel weer. 

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 29-07-2016

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een echte TOP vakantie gehad! We hadden een onwijs leuke groep en iedereen kon goed met elkaar opschieten. We hadden fantastische activiteiten en ook op de camping kon je je altijd vermaken met de groep. Reisleiding was top en alle gidsen waren enthousiast en super gezellig! Ik zou het zeker aan iedereen aanraden omdat het gewoon echt een top vakantie is!

  Ik heb een echte TOP vakantie gehad! We hadden een onwijs leuke groep en iedereen kon goed met elkaar opschieten. We hadden fantastische activiteiten en ook op de camping kon je je altijd vermaken met de groep. Reisleiding was top en alle gidsen waren enthousiast en super gezellig! Ik zou het zeker aan iedereen aanraden omdat het gewoon echt een top vakantie is!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 15-07-2018

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Heb een geweldige vakantie gehad hier in split. Superveel leuke mensen ontmoet en de reisleiding was ook super. De busreis was wat minder vanwege het weinig beenruimte en de lange reis, vliegtuig was beter geweest. Ook waren de tenten bloedheet en de bedjes nou niet bepaald comfortabel. Ook waren de regels voor de 18- groep best streng. Hopelijk worden die volgendjaar wat losser. Het is tenslotte een vakantie en geen kamp. Voorderest vrij weinig slechte ervaringen gehad. De activiteiten waren ook erg leuk om te doen. De accomodatie was buiten de tentjes en de bedden ook echt super. Heerlijk genoten en kijk er met veel plezier en gezelligheid op terug.

 • door Rondreis Amerika Californie (Jongerenvakanties 18-22) op 09-08-2017

  geen foto

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Leuke reis gehad met Simi naar Amerika. 1 Dag voor vertrek waren de tickets niet helemaal goed geregeld waardoor we door het vliegtuig verspreid zouden zitten dit hebben we als groep opgelost met KLM. We kregen een beetje laat info over het zelf boeken van Alcatraz waardoor de mensen die dit wilde hier geen mogelijkheid meer voor hadden omdat het al vol was. (maar in San Francisco is zoveel te doen dat je , je niet hoeft te vervelen). Alle andere dingen waren super geregeld waardoor je, je als reiziger echt voelde dat je op vakantie was. Het zelf rijden tijdens de reis maakt het nog niet iets meer speciaal zodat iedere auto zijn eigen weg kon gaan. De reisleidster was super en zorgde ervoor dat iedereen zich zelf kon zijn. Zelfs bij problemen bij een hotel was alles super snel en goed opgelost wat voor de hele groep heel fijn was. Opnieuw een leuke vakantie gehad met Simi

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 06-07-2018

  geen foto

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Het was een erg leuke en actieve vakantie. Erg van genoten. Alles was goed geregeld en we hadden veel vrijheid. De reisleider ( Sebastiaan Hulshof ) was erg gezellig en was er voor ons als het nodig was. Topper!!! Volgend jaar weer.

 • door Groepsreis Schotland XL (Jongerenvakanties 18-22) op 17-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik was deze zomer meegeweest met de reis Schotland actief. Ik heb heel erg genoten van de activiteiten tijdens deze reis. Deze reis is door de Nederlandse en lokale reisleiders zeker een aanrader!!

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 07-07-2017

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Op deze vakantie verveel je je geen enkel moment. Elke dag hadden we leuke en erg gevarieerde activiteiten, maar ook ruim genoeg tijd om lekker te zwemmen of iets anders voor jezelf te doen. De reisleiding was serieus zodra dat nodig was en had alles onder controle, maar was op de meeste momenten niet te onderscheiden van de reizigers, wat hartstikke gezellig is

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenvakanties 18-22) op 16-08-2018

  geen foto

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Erg leuke vakantie gehad, heen en terugreis met een toerbus, mooie bus en nette bus maar als lang persoon (ci 1,85) toch net wat te weinig beenruimte, maar wel uit te houden.

Erg mooie camping met veel vrijheid, uitzicht op het strand, Veel reismogelijkheden in omgeving, Erg leuke activiteiten die eventueel bij te de boeken zijn. Tevens veel ruimte om naar eigen smaak activiteiten bij te boeken en te doen wat je wilt.

Leuke en gezellige reisleiding die bij aankomst al veel over de omgeving konden vertellen. Ook qua eet/uitgaansgelegenheden en reismogelijkheden konden ze je goed adviseren.

Erg gezellige en leuke reisgenoten wat de vakantie echt compleet maakt.

 • door Lapland groepsreis Zweden (Jongerenvakanties 18-22) op 21-02-2018

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Woensdag terug gekomen van mijn eerste groepsreis naar lapland. Top ervaring!!!! Alles was goed geregeld en er werd duidelijk gewerkt vanuit het gemak en het oogpunt van de reiziger. Ik heb me nergens druk over hoeven maken en niets hoeven regelen, waardoor ik een onvergetelijke, ontspannen maar ook avontuurlijke vakantie heb gehad.

 • door Slovenie (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 08-07-2018

  geen foto

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit was echt een super reis! Heerlijke ontspanning afgewisseld met leuke sportieve activiteiten. De begeleiding was erg goed, alles werd vlot geregeld en super gezellig (Jaana en Rody: bedankt!). Het enige wat beter kon, was de mogelijkheid om een moeilijkere variant van de activiteiten te doen. Sommige activiteiten waren namelijk vrij makkelijk.
Afgezien van dit kleine punt een top vakantie gehad!

 • door Lapland groepsreis Zweden (Jongerenvakanties 18-22) op 21-02-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  De reis naar lapland was een fantastisch avontuur. Een leuk en actief programma met een leuke reisleider. De hoogtepunten voor mij waren de husky tocht, het skiën en de sneeuwscooters. Accommodatie was erg goed, nette kamers en vriendelijk personeel. Ook lekker gegeten de gehele week. Ik raad deze reis zeker aan als je een keer iets helemaal anders wilt doen! Goede tip is het huren van het kledingpakket, dit was lekker warm en breng vooral wat spelletjes mee om met de groep te spelen in de avonden aangezien het tijdig donker is en je dan niet echt meer naar buiten wilt i.v.m. de temperatuur.

Over Peru

Peru ligt aan de westkust van Zuid-Amerika en grenst aan Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia en Chili. Peru staat bekend om de overblijfselen van het inca tijdperk en de Spaanse kolonisatie in de zestiende eeuw. Wat Peru als vakantieland interessant maakt zijn niet alleen de historische overblijfselen, maar ook de verschillende klimaten. Zo vind je er het indrukwekkend Andes-gebergte met bergen tot boven de 6000 meter hoog, maar ook tropische regenwouden in het Amazone-gebied. Daarnaast vind je de kusten van de grote oceaan. 

De natuur in Peru is indrukwekkend. Er leven verschillende soorten apen, waarvan de brulaap het meeste lawaai produceert. Ook de Anaconda is te vinden in Peru en kan wel 8 meter lang worden. Kaaimannen, boa constrictors, maar ook lama's en apalca's zul je wellicht zien tijdens je rondreizen in Peru. Tijdens onze boottocht naar de Ballestaseilanden kun je zelfs pinguïns zien!

Verblijf tijdens deze rondreis

Tijdens deze reis verblijven we in hotels en hostels. Natuurlijk bezoeken ook wij toeristische plekjes en kun je op sommige plekjes afvragen hoe authentiek dingen zijn, maar dat geldt voor alle toeristische hotspots.

Elke accommodatie beschikt over badkamer met toilet en douche (heet water niet overal zoals bij ons aanwezig). 

Ontbijt

Ontbijt is vrijwel elke dag inbegrepen.

Houd er rekening mee dat bij speciale dieten je zelf goed moet bedenken wat mogelijk is. Hoewel we in veel situaties wel rekening kunnen houden, moet je je realiseren dat je in een ander land met andere gewoonten bent waar de kennis over bepaalde allergieen wellicht beperkt is. Neem in dat geval zelf wat basisonderdelen, bv. muesli mee vanuit Nederland. 

Waarom Peru?

Zoals al onze reisbestemmingen kiezen we bestemmingen waar het toerisme al enigszins ontwikkeld is en waar je relatief veilig (buiten normale risico's die je overal hebt) kunt reizen. Peru heeft extreem veel te bieden en is enorm divers. Deze actieve vakantie in Peru past perfect bij ons reisaanbod. 

Wat voor mensen kiezen voor deze rondreis?

Voor deze rondreis moet je een beetje avontuurlijk zijn, niet te snel moe worden en houden van landen waar niet alles helemaal tot in de puntjes uitontwikkeld is. Zoek je dus een beetje avontuur, maar wil je wel gewoon Nederlandstalige reisleiding en een Nederlandstalige groep, dan is dit wel wat voor jou. Mensen die deze reis kiezen zijn altijd een beetje avontuurlijk en op zoek naar een reis met mensen die ook houden van natuur en rondreizen. 

Hoe intensief is de rondreis?

Dit is een intensieve rondreis. Niet alleen fysiek, maar je bent ook vaak vroeg op en lang onderweg. Je haalt wel het optimale uit je rondreis in Peru en hebt weinig tijd om je tussendoor te vervelen. Er zitten wel een aantal relatief rustige dagen in het programma, maar vaak worden die gevolgd door een lange busrit. Afstanden zijn groot, reizen duurt lang, dus een flexibele houding is zeker van belang. 

Hoe werkt het met vliegen?

We vliegen met een groepsticket. Je moet er daarbij vanuit gaan dat je reisleider al in Peru is om jullie reis voor te bereiden. Bij groepstickets heb je vooraf niet altijd een fysiek ticket nodig. Vaak is het voldoende om met je paspoort naar de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij te gaan, dan vinden ze je gegevens in het systeem.

Vergeet niet bij vliegreizen altijd je eerste officiele voornaam te gebruiken, exact zoals deze in je paspoort staat. 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Je krijgt van ons een uitgebreide paklijst met daarin onze adviezen voor deze reis naar Peru. Wat je in ieder geval niet moet vergeten is een adapter om de stroom om te vormen zodat je je mobiel kunt opladen. Daarnaast eventueel een elektrisch muggenapparaatje en een paar handdoeken. Eventueel een klamboe, zodat je ongestoord kunt slapen. Op veel plekken zijn deze wel aanwezig, maar het kan zeker geen kwaad er 1 mee te nemen. 

Hoe groot is de kans dat een reis met Simi doorgaat?

In 2018 is 98,7% van al onze reizen doorgegaan. Hoewel we nooit 100% garanties kunnen geven, is de kans dus erg groot dat je gewoon lekker op vakantie gaat als je boekt. Hoe vroeger je boekt, hoe eerder we duidelijk hebben of de reis doorgang vindt. 

Soms maken mensen zich vooraf druk om de groepssamenstelling, die bij sommige andere reisorganisaties wordt gepubliceerd op de site. Wij publiceren deze gegevens niet, maar je kunt wel contact opnemen om ernaar te vragen. In de praktijk blijkt echter dat er altijd een goede mix is qua man/vrouw (40/60% over het algemeen) en de leeftijden ergens tussen de 20 en de 30 liggen. Het allerbelangrijkste is echter dat iedereen voor dezelfde bestemming als jou gekozen heeft, dus dat maakt de kans dat het klikt al groot!

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.