Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Singlereizen Peru
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Singlereizen Peru

 • 24-39 jaar
 • 17 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Helaas staat deze groepsreis niet gepland voor 2020. Bekijk vooral onze andere bestemmingen!

Een rondreis Peru is een onvergetelijke ervaring. Overblijfselen vanuit de Inca-tijd met als bijzonder hoogtepunt Macchu Picchu, maar ook het andesgebergte, het titicacameer en de enorme afwisseling die je in Peru kunt beleven, maken het een bijzondere reisbestemming. 

Deze rondreis brengt je naar verschillende plekken en heeft veel standaard inbegrepen excursies. Bij Simi boek je geen singlereis in de pure zin van het woord, maar veel van de reizigers die met ons op pad gaan, zijn wel single of alleenreizend. Je boekt een echte groepsreis, waarbij gezelligheid, sfeer en actief bezig zijn de hoofdingrediënten zijn. 

Deze groepsreis brengt je naar enorm uiteenlopende landschappen. Van de indrukwekkende Andes met bergen van ruim 6000 meter hoog, tot de amazone jungle waar we enkele nachten zullen verblijven. Miereneters, anacondas, verschillende apensoorten en tropische vogelsoorten kun je hier spotten. 

Een groepsreis Peru is een ware belevenis, met voldoende avontuurvoor iedereen die op zoek is naar een beetje actie, maar met een goed ontwikkeld toeristisch netwerk. Je zult merken dat op bepaalde punten het toerisme al echt groot is, maar er zullen tijdens deze rondreis voldoende plekken zijn waar je nog authentiek Peru beleeft. 

Deze singlereizen worden aangeboden in de leeftijdsgroep 18-25 en 24 plus, maar gezien de vertrekdata verwachten we dat de gemiddelde leeftijd voor deze nieuwe rondreis meer richting de 30 ligt. Houd er daarnaast rekening mee dat een aantal activiteiten vrij intensief zijn en zeker voor de tweedaagse trekking een goede conditie noodzakelijk is. 

Houd er bij het prijsvergelijken rekening mee dat we bij Simi Reizen gekozen hebben voor een Nederlandstalige gids en het standaard inbegrepen maken van excursies die vaak buiten de reissom worden gehouden bij anderen (bv. de treinrit naar Macchu Pichu). Zo weet je vooraf goed waar je aan toe bent en beperken we de extra kosten ter plaatse zoveel mogelijk. 

Alle singlereizen zien? 

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 2 756,50 €, 17 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Amsterdam - Lima

We vliegen met een rechtstreekse KLM-vlucht naar Lima, de hoofdstad van Peru. De totale vluchtduur is ongeveer 12,5 uur maar dankzij de rechtstreeks vlucht zul je daar niet al te veel van merken. Bij aankomst in Lima worden we opgewacht door onze Nederlandstalige reisleider die ons de komende weken in Peru zal begeleiden tijdens onze rondreis.

We overnachten in een Hostel (Kokopelli hostel of soortgelijk) in een vierpersoonskamer. Natuurlijk gaan we in de avond nog ergens lekker wat eten en kunnen de mensen die nog puf hebben alvast een klein stukje van Lima ontdekken. 

Dag 2 - Lima

Je hebt vandaag de hele dag de tijd om Lima te verkennen met de groep. Na een lange vlucht is het fijn om niet teveel geplande activiteiten te hoeven ondernemen. Je kunt er eventueel voor kiezen een gegidste stadstour te doen, maar eigenlijk zouden we zeggen: ga lekker met je groep op pad, leer elkaar kennen en neem de tijd. 

Bezoek het Plaza de Armas, maak een selfie bij de indrukwekkende fontein en bezoek het Peruaans Parlementsgebouw voor de broodnodige foto's. 

De Iglesia (kerk) de Santo Domingo is ook een aanrader. Het klooster ligt middenin het centrum van de stad en is een aanrader om te bezichtigen. Foto's maken is hier trouwens verboden (!!). 

Met bijna 8 miljoen inwoners is Lima een grote stad met veel verschillende wijken. Bezoek bijvoorbeeld Barranco direct aan de kust met mooie streetart en fijne stranden. In de avond iis een bezoek aan El Circuito Magico del agua een aanrader. Deze gigantische fonteinen geven elke avond een spectaculaire watershow. 

Wie op zoek is naar het Peruaans nachtleven kan terecht naar Miraflores gaan. 

Dag 3 - Lima - Puerto Maldonado (vlucht)

We vliegen vandaag met een binnenlandse vlucht van Lima naar Puerto Maldonado in het Amazone-gebied. 

Bij aankomst in Puerto Maldonado, de wereldhoofstad van de biodiversiteit, worden we opgehaald door onze lokale gids. We maken een boottocht van ongeveer twee uur met lunch geserveerd aan boord. Behalve uiteenlopende vogels kun je kaaimannen, toekans, verschillende apensoorten en de makau spotten. Ook capibara's, miereneters en schildpadden, kikkers en zelfs jaguars zijn te spotten met een beetje geluk. 

Na de boottocht worden we in onze lodge ontvangen met cocktails. Aan het eind van de dag staat een avond excursie op het programma door de jungle, waarbij we de nachtdieren kunnen spotten. 

Dag 4 - Puerto Maldonado - jungle hike!

We staan weer eens vroeg op vandaag en gaan na het ontbijt op pad voor een jungle hike van ongeveer 2,5 uur naar het Sachavacayoc meer. Onderweg zul je veel verschillende planten- en diersoorten zien. Met een beetje geluk zie je zelfs een anaconda (geen zorgen, een anaconda is een wurgslang, geen gifslang...). 

Bij aankomst bij het meer pakken we de kano, waarna we een picnic in het bos hebben bij het meer. Na de lunch kun je eventueel gaan vissen of genieten van even relaxen in 1 van de hangmatten bij het meer. 

In de avond gaan we opnieuw op zoek naar de nachtdieren van de jungle. Avondeten is tijdens je verblijf in de lodge inbegrepen trouwens.

Dag 5 - Puerto Maldonado

We reizen vandaag vanuit Puerto Maldonado naar Cuzco, de keizelijke stad en hoofdstad van de regio Cuzco. Rond 6 uur 's avonds vertrekt onze bus naar Cuzco. De totale busreis duurt ongeveer 11 uur. Vroeg in de ochtend komen we vervolgens aan in Cuzco. We worden hier opgehaald en naar ons hotel gebracht.

Onderweg terug vanuit de lodge kunnen we op ons gemak afscheid nemen van de indrukwekkende natuur in het Amazonegebied.

Tijdens de busrit wordt er wel eten gegeven, maar we raden je zeker aan om ook zelf een en ander voor onderweg te kopen, dat is altijd prettig.

Cuzco is een stad met ongeveer een half miljoen inwoners en wordt ook wel de Keizerlijke stad genoemd en was vroeger een hoofdstad van de Inca's, voor de Spanjaarden Peru veroverden. Het historische centrum van Cuzco staat op de UNESCO werelderfgoederenlijst. 

Dag 6 - Cusco

Na het eerste gedeelte van deze rondreis eigenlijk elke dag volle dagen gehad te hebben, heb je vandaag tijd om zelf te bepalen wat je gaat doen. Je zou een zogenaamd B.T.C kaartje kunnen kopen waarmee je toegang krijgt tot een groot aantal attracties in Cuzco. Je kunt deze op verschillende plekken kopen, je gids kan je op weg helpen. 

In Cuzco zijn veel plekken waar je lekker kunt eten en drinken. Het is er toeristisch, dus je zult vele nationaliteiten tegenkomen. Bezoek in ieder geval het levendige plein, loop naar het uitzichtspunt San Cristobal of volg de route die de Lonely Planet heeft gepubliceerd over Cuzco. Met deze wandeltocht kom je langs alle hoogtepunten en langs veel koloniale straten en gebouwen. 

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een dagje niks te doen, of juist de actie op te zoeken en te gaan paardrijden of raften. Ook vanuit onze Nederlandstalige gids zul je enkele suggesties en mogelijkheden krijgen om activiteiten te ondernemen, maar kijk vooral zelf wat je wilt doen en uitgeven ter plaatse.

Dag 7 - Machu Picchu

Hoe toeristisch het ook is, Machu Picchu is een geweldig hoogtepunt van deze rondreis Peru. We reizen naar deze bijzondere plek, die in 1911 herontdekt werd en uitgeroepen is tot 1 van de nieuwe 7 wereldwonderen met de trein. Hoewel veel mensen de Inca-trail lopen, hebben we ervoor gekozen niet de vierdaagse tocht, waar overnacht moet worden in tentjes te doen, maar in plaats daarvan Machu Picchu alleen als sightseeing te doen.

Bij aankomst worden we opgewacht door een gids en krijgen we een rondleiding langs de hoogtepunten van deze bijzondere "verborgen" stad van de Inca's. 

We reizen met de trein naar Macchu Picchu en genieten onderweg van indrukwekkende panorama's van het Andes-gebergte. We overnachten bij terugkomst opnieuw in Cuzco. 

Dag 8 - Rainbow Mountain

Deze rondreis staat niet in het teken van lekker luieren, dus ook vandaag staan we weer zeer vroeg op voor onze trekking naar Rainbow Mountain. We ontbijten na een rit van twee uur in Pitumarca (inbegrepen) en gaan na een korte briefing van de gids verder naar het beginpunt van de trektocht. Hier klimmen we ongeveer 2,5 uur omhoog. 

Onderweg zien we verschillende flora en fauna en maken we een mooie tocht naar de berg toe. We nemen natuurlijk uitgebreid de tijd voor de foto's van deze bijzondere plek. We wandelen twee uurtjes terug en krijgen een lunch als we terugkomen in Pitumarca (inbegrepen). Vervolgens reizen we terug naar Cuzco, waar we aan het begin van de avond weer terug komen

Houd er rekening mee dat je inmiddels al een lange reis erop hebt zitten, want deze rondreis Peru is best intensief. We raden je dan ook aan om op dag 10 in Cuzco ook echt even tijd te nemen voor jezelf en niet teveel te plannen. 

We overnachten weer in Cuzco. 

Tips: 

 • Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen hebt, die je ook tijdig inloopt. 
 • Bij veel wandelingen is het tempo niet zo belangrijk, maar is het vooral belangrijk dat je in een regelmatig tempo loopt en vooral niet te vaak stopt. 

Dag 9 - Cuzco - Puno

Vanuit het hotel worden we naar het busstation gebracht. Hier vertrekt de bus naar Puno. We reizen met een lokale bus, die in totaal ongeveer 6,5 uur onderweg gaat zijn. Met de bus reis je zoals de meeste mensen binnen Peru reizen. Er zijn ontzettend veel busmaatschappijen en Peru heeft een goede infrastructuur wat bussen betreft. Bij aankomst in Puno worden we opgehaald en naar het hotel gebracht. Er zal iemand klaarstaan met een bordje met Simi Reizen erop. 

We raden je aan voordat je op de bus stapt nog even wat te snacken te halen voor onderweg. Deze rondreis is geen aanrader voor mensen die snel wagenziek worden. 

Dag 10 - Puno

We varen vandaag naar de drijvende eilanden van Uros en Taquile. We genieten van de rust van het Titicacameer. Onderweg krijgen we "traditionele" manieren te zien om bijvoorbeeld akkerbouw te doen en te weven. Een relaxed dagje na een aantal intensieve bergdagen en een goede manier om Peru weer op een andere manier te ervaren. 

Het Titicacameer ligt op ruim 3800 meter hoogte en is gemiddelde 140 tot 180 meter diep. Ongeveer veertig van de eilanden worden nog bewoond door de oorspronkelijke etnische groepering, de Uros-indianen. 

Dag 11 - Puno - Colca Vallei

We staan weer vroeg op vandaag en reizen naar Chivay langs een geweldig landschap. We rijden door een groot deel van de Peruviaanse hoogvlakte. Onderweg maken we een aantal stops, zoals in Lagunillas waar we verschillende bijzondere vogels kunnen spotten. Daarna rijden we naar Pampa Canahua en drinken daar de lokale coca-blad thee. In Patapampa maken we een tussenstop om de vulkanen te bewonderen. 

Na de lunch (inbegrepen) worden we naar ons hotel gebracht in Chivay. 

Dag 12 - Colca Vallei - Arequipa

Ook deze dag is het weer supervroeg opstaan. We worden naar het Cruz del Condor punt gebracht, een uitkijkpunt waar de gigantische Condor met een spanwijdte van 3 meter te zien is. Deze imposante vogels staan symbool voor het Andesgebergte en zijn de moeite waard. Je ziet van hieruit 1 van de diepste canyons in de wereld. 

We bezoeken vervolgens het stadje Yanque en rijden door naar het kleine stadje Maca. We bezoeken nog een aantal mooie uitzichtspunten en krijgen op die manier een goed beeld van de Colca vallei. We maken nog een stop bij Toccra Pampa waar je lama's en alpaca's kunt zien. Aan het einde van de middag zijn we terug in Arequipa. 

Dag 13 - Arequipa

In Arequipa bevindt je je op ruim 2 kilometer hoogte. Arequipa ligt in de Andres en kijkt uit over drie vulkanen: Misti, Chachani en Pichu Pichu. Het wordt ook wel de witte stad genoemd vanwege de kloosters, kerken en huizen die gemaakt zijn van wit vulkaansteen. 

Het stadscentrum van Arequipa is zeker de moeite van het bezoeken waard. Omdat je al in de bergen bent kan het 's avonds flink afkoelen. Naar Peru zul je dan ook van alles wat aan kleding mee moeten nemen zodat je comfortabel reist. Daarnaast moet je een beetje praktisch inpakken, want je bent veel aan het reizen. 

Vanaf het centrale plein in Arequipa kun je vrijwel alle bezienswaardigheden te voet bezoeken.Het Santa Cataline klooster is een aanrader en 1 van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Arequipa. 

Een andere aanrader is om naar het uitzichtspunt Mirador de Yanahuara te gaan. Van hieruit zie je de stad goed en heb je uitzicht op de Misty Vulkaan. 

Dag 14 - Arequipa - Nazca

We reizen vandaag met de bus van Arequipa naar Nazca (10 uur). We komen laat in de avond aan in Nazca en worden daar opgehaald en naar ons hotel voor de nacht gebracht. In de ochtend heb je nog tijd om Arequipa verder te ontdekken. 

De reisdag zelf is natuurlijk intensief, maar om veel van Peru te kunnen zijn tijdens je rondreis ben je toch met enige regelmaat lang onderweg. Het is gelukkig wel echt de moeite waard en het meemaken van een lokale busrit is sowieso een aanrader. 

Dag 15 - Nazca - Paracas

Vanuit Nazca, waar we de nacht hebben doorgebracht reizen we met de bus naar Paracas. In de ochtend kun je er nog voor kiezen om een vlucht te maken boven de Nazca-lijnen. Deze geogliefen beelden verschillende dieren uit en zijn een raadsel voor wetenschappers. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Cantalloc aquaduct net buiten de stad. 

Het museum Antonini is de moeite waard als je interesse hebt in de geschiedenis van de Nazca's. 

We verblijven deze nacht in een hotel in Nazca, een stadje in de woestijn, waarmee we weer een heel ander deel van Peru ontdekken.

Dag 16 - Ballestas eilanden

We maken vandaag een twee uur durende boottocht naar de Ballestas Eilanden. Behalve zeeleeuwen vind je hier verschillende vogels. Tijdens de tocht zien we verschillende rotsformaties, rotsbogen en zul je verschillende dieren zien. Onderweg naar de eilanden zie je de Candelabro, een 120 meter lange geoglief (tekening op de aarde) die op een duin getekend is. De Nazca lijnen kun je verder het beste vanuit de lucht zien. 

We worden vanuit Paracas met een transfer naar Lima gebracht, waar onze avontuurlijke rondreis door Peru tot een einde komt. We vliegen deze avond met een directe vlucht terug naar Nederland en komen daar op dag 17 aan. 

Dag 17 - Aankomst Nederland

Dankzij onze directe vlucht met KLM komen we op dag 17 weer aan in Nederland. Je hebt dan de jungle gezien in het amazonegebied, het indrukwekkende titicacameer, Machu Picchu, Rainbow mountain en het Andes-gebergte.

We raden reizigers aan om na je reis nog een dagje vrij te nemen om bij te komen van je reis en je jetlag op die manier te beperken.  


d

Vluchttijden

18 september - Amsterdam 12:35 - Lima 18:05
3 oktober Lima 19:55 - Amsterdam 15:20 (+1, 4 oktober)

Inclusief

 • Rechtstreekse retourvlucht Amsterdam - Lima
 • Ruimbagage 23kg
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Alle overnachtingen
 • Binnenlandse vlucht Lima - Puerto Maldonado
 • Alle transfers en binnenlandse transporten
 • 1x lunch, ontbijt vrijwel elke dag (op 3 dagen na)
 • Treinreis Machu Picchu en bezoek met gids
 • 2x diner
 • Ballestas eilandtour
 • Jungle hike
 • Cocktail ontvangst
 • Verblijf in Amazone lodge
 • Lunch + boottocht Puerto Maldonado
 • Avondexcursie jungle
 • Kanotocht op meer in Amazonegebied
 • Rainbow mountain excursie (volle dag)
 • Bezoek Uros en Taquile eilanden Titicacameer
 • 2-daags bezoek Colca Canyon

Exclusief

 • Maaltijden 
 • Reisverzekering
 • Evt. inentingen etc.

Visum

Voor Peru is geen visum vereist, zolang je minder dan 90 dagen in Peru verblijft. Wel dient je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst. 

Belangrijke informatie rondreis Peru

Alle hieronderstaande informatie is aan verandering onderhevig en is puur bedoeld om je op weg te helpen. We kunnen nooit 100% garanderen dat er onvolkomenheden in de door ons zorgvuldig geselecteerde informatie staan. 

Vaccinaties

Tijdens deze jongerenvakantie kom je in aanraking met een andere cultuur, andere gewoonten en ander voedsel. Er gelden geen verplichte vaccinaties, maar er worden wel vaccinaties aanbevolen. Wij raden je altijd aan het zekere voor het onzekere te nemen. Neem voor informatie contact op met de GGD of je huisarts om je voor te laten lichten. Aanbevolen wordt DTP en hepatitis A. Tevens is een vaccinatie tegen gele koorts aan te raden. Het is aan jezelf om de afweging te maken om je wel of niet in te laten enten.

Reisapotheekje

We raden je aan voor je reis een aantal dingen mee te nemen ter voorzorg:

 • Paracetamol
 • Huidcrème (desinfecterend, bv. Nestosyl of Cetaflex)
 • Iets tegen diarree, bv Imodiumcapsules
 • Pleisters
 • Zouttabletten (ORS) 
 • Middel tegen insectenbeten
 • Eventueel een reisklamboe
 • Insecten-afweer met DEET als bestanddeel.
 • Zonnebrandcrème en evt. aftersun

Bovenstaande is alleen een advies. Je kunt natuurlijk zelf een inschatting maken van wat je prettig vind. 

Geld en betalen

Er wordt betaald met de Peruaanse Sol. 1 euro is ongeveer 4 Peruaanse Sol. Zorg dat je je pinpas geschikt maakt voor wereldbetalingen of specifiek voor Peru. Wij raden je aan om gewoon in Peru bij aankomst te pinnen en niet vooraf in Nederland geld te wisselen.

Het hebben van een tweede bankpas of creditcard als backup kan geen kwaad, of een x aantal euro contant, die je ter plekke kan wisselen. Houd dit altijd apart van je portemonnee, zodat je bij verlies of diefstal niet gelijk in de problemen komt. 

In Peru kun je op veel plekken gewoon pinnen, maar het is raadzaam op het vliegveld alvast geld op te nemen. Kies daarbij altijd voor de wisselkoers van je eigen bank, dit is stukken goedkoper!

Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling

Voedsel

In Peru kun je veel verschillende dingen eten. Vaak is het eten iets pittiger dan wij gewend zijn, maar niet extreem. Er zijn veel fruitdranken te krijgen en je kunt er prima een biertje drinken. Al met al kom je in Peru een goed ontwikkelde keuken tegen. Aan te raden is om geen dingen te eten die extreem afwijken van je normale eetpatroon. Let ook altijd op de hygiëne, die in veel landen toch anders wordt benaderd dan in Nederland. 

Veiligheid

Op enkele valleien na waar wij niet komen, is Peru een relatief veilig land met weinig grote veiligheidsrisico's. Zoals in elk land met grote tegenstellingen tussen arm en rijk, dien je op bepaalde plekken voorzichtig te zijn. Onze rondreis Peru komt uitsluitend in toeristische gebieden waar de veiligheid goed gewaarborgd wordt, maar zoals overal dien je op te letten. Loop niet te koop met waardevolle spullen, zorg dat je een kopie van je paspoort meeneemtn, bewaar een beetje geld of een tweede pinpas of creditcard apart en gebruik je verstand. Ga niet mee met onbekenden, bezoek geen gedeeltes van steden waar je niks te zoeken hebt. Lees het reisadvies van buitenlandse zaken goed door en luister naar je reisleider. 

Ons advies:

 • Zorg dat je een pinpas of creditcard gescheiden houd van je contant geld
 • Loop niet opzichtig met sieraden, dure telefoons of fototoestellen
 • Blijf een beetje bij elkaar in de buurt. Ga niet in je eentje 's avonds nog even een wandeling maken, je kunt ook overdrijven!
 • Laat spullen niet onbeheerd achter
 • En het belangrijkste advies: neem zo min mogelijk waardevolle spullen mee. 

Tijdens onze rondreis Peru verblijven we in vrij toeristische gebieden, waar er geen echte risico's zijn, behalve ook hier weer het gebruiken van je gezond verstand. 

Temperatuur

De temperaturen tijdens deze reis wisselen enorm, doordat we zowel in de Amazone jungle verblijven als in het Andes-gebergte. Zorg dat je voldoende laagjes kleding meeneemt en bereid je voor op warm weer en koel weer. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Lapland groepsreis Zweden (Jongerenreizen 18-25) op 21-02-2018

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  De reis naar lapland was een fantastisch avontuur. Een leuk en actief programma met een leuke reisleider. De hoogtepunten voor mij waren de husky tocht, het skien en de sneeuwscooters. Accommodatie was erg goed, nette kamers en vriendelijk personeel. Ook lekker gegeten de gehele week. Ik raad deze reis zeker aan als je een keer iets helemaal anders wilt doen! Goede tip is het huren van het kledingpakket, dit was lekker warm en breng vooral wat spelletjes mee om met de groep te spelen in de avonden aangezien het tijdig donker is en je dan niet echt meer naar buiten wilt i.v.m. de temperatuur.

 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Jongerenreizen 18-25) op 17-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Nu paar dagen terug van de groepsreis Nationale parken in de VS. Een enorm mooie reis die goed was georganiseerd. Je reist met eigen autos, waardoor je lekker flexibel bent. Daarnaast is er geen vaste dagindeling, waardoor je lekker op pad kunt en niet ligt te stressen om ergens op tijd te zijn! We hebben enorm veel gezien, de nationale parken, het uitgestrekte landschap, de rechte wegen, de typische Amerikaanse restaurantjes, de typische hotels/motels (Vaak met zwembad om lekker af te koelen), het plaatje wat ik van Amerika had is compleet.

  Ook hadden we een fijne reisleidster. Niks moet, alles mag, maar wel een vraagbaak en iemand om op terug te vallen, als we zelf het even niet meer wisten. Ze was lekker enthousiast en sociaal, iemand waar je altijd wel mee kon lachen en in de avonduren deed ze gezellig mee met een spelletje. Ze heeft zeker bijgedragen aan het ontspannen vakantiegevoel.

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Heb echt een top vakantie gehad, leuke groep en een fantastische omgeving. Ernst onze reisleider was ook echt top. Zou zo weer met Simi op vakantie gaan, echt een aanrader.

 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 17-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Nu paar dagen terug van de groepsreis Nationale parken in de VS. Een enorm mooie reis die goed was georganiseerd. Je reist met eigen autos, waardoor je lekker flexibel bent. Daarnaast is er geen vaste dagindeling, waardoor je lekker op pad kunt en niet ligt te stressen om ergens op tijd te zijn! We hebben enorm veel gezien, de nationale parken, het uitgestrekte landschap, de rechte wegen, de typische Amerikaanse restaurantjes, de typische hotels/motels (Vaak met zwembad om lekker af te koelen), het plaatje wat ik van Amerika had is compleet.

  Ook hadden we een fijne reisleidster. Niks moet, alles mag, maar wel een vraagbaak en iemand om op terug te vallen, als we zelf het even niet meer wisten. Ze was lekker enthousiast en sociaal, iemand waar je altijd wel mee kon lachen en in de avonduren deed ze gezellig mee met een spelletje. Ze heeft zeker bijgedragen aan het ontspannen vakantiegevoel.

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Mijn eerste keer een reis met onbekenden en zo ver weg. Een super mooie reis. Alles was goed geregeld en een hele leuke en fijne reisleidster, Maria waar je alles aan kon vragen en je hart kon luchten als het even tegen zat. Een hele mooie omgeving en een nieuwe ervaring er bij. Je rijd wel veel per dag maar hierdoor zie je ook ontzettend veel van het mooie Canada en USA.

 • door Kroatie Deluxe (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 07-08-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Echt een topreis gehad! Hele gezellige groep om mee te reizen, en de activiteiten waren goed geregeld & hartstikke gaaf om te doen.

  Mitchell was een top reisleider; hij zorgde ervoor dat alles soepel verliep. Ook was hij zelf natuurlijk ook heel gezellig ;-)

  Het enige nadeel is dat we in ons appartement af en toe een koude douche hadden. Voordeel is wel dat je meteen wakker bent.


  Ik ben nu al twee keer met Simi op vakantie geweest, en beide keren beviel het uitstekend. Dikke aanrader!

 • door Kroatie Deluxe (Jongerenreizen 18-25) op 31-07-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Alles was goed georganiseerd en we kregen van de reisleidster dagelijks een uitgebreid programma voor de komende dag. Het programma zelf was ook top, mede doordat er ook plekken werden opgezocht waar minder toeristen komen. Bijvoorbeeld door bij de Cliffs of Moher op een rustige plek te beginnen waar bijna geen toeristen komen. Hierdoor voel je je meer 1 met de natuur en de groep dan wanneer je door mensenmassa s zou lopen.

 • door Jongerenreis Kroatie Easy () op 16-08-2017

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Net terug van Kroatie easy super een naar mijn zin gehad. De reisleiding stond altijd klaar voor je. Mooi plaatsjes bezocht, en veel leuke activiteiten gedaan!!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 29-06-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik vond de reis geweldig. Het land was top. Het weer was geweldig. De activiteiten waren ook helemaal geweldig. Vooral het canyoningen vond ik heel gaaf. De hulp van het camping team bij de activiteiten waren heel behulpzaam en duidelijk. Je kon ze alles vragen wat je maar wilde.

  De optionele activiteiten waren ook heel gaaf. Zo heb ik weer iets van mijn Bucket list af kunnen strepen. Paragliden. Alles liep heel vlot. Het was helemaal duidelijk. En echt heel erg vet.

  De reisleiders Janneke en Vera waren ook helemaal top. Ze waren heel aardig en duidelijk. Ze deden gezellig met ons mee. En waren gewoon top mensen om mee om te gaan.

  Het leukste van de vakantie vond ik nog wel de groep. Iedereen was zo gezellig en aardig. Al meteen op dag een had iedereen een klik met elkaar. Ook omdat het een kleine groep was was het wel gezelliger.

  Ik heb niet veel te zegen wat er verbeterd moet worden, maar als ik iets moet zeggen dan vond ik de bedden een beetje irritant om op te slapen. En in de kamer waar ik in sliep was geen stroom om onze apparaten op te laden. Maar dat is iets waar Simi niks aan kan doen.

  Dus ik vond het een geslaagde top vakantie en ik zou zo weer een reis willen boeken met het zelfde groepje.

 • door Groepsreis Costa Rica (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 16-02-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  In augustus naar Costa Rica geweest met Simi. Echt een top vakantie gehad! Er was een goede afwisseling tussen de wandelingen door de regenwouden en andere activiteiten (raften, ziplinen, surfen, ...). De laatste paar dagen nog relaxen aan het strand. Accomodatie, vervoer en de reisleiding was top, dus echt de moeite waard :)

Over Peru

Peru ligt aan de westkust van Zuid-Amerika en grenst aan Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia en Chili. Peru staat bekend om de overblijfselen van het inca tijdperk en de Spaanse kolonisatie in de zestiende eeuw. Wat Peru als vakantieland interessant maakt zijn niet alleen de historische overblijfselen, maar ook de verschillende klimaten. Zo vind je er het indrukwekkend Andes-gebergte met bergen tot boven de 6000 meter hoog, maar ook tropische regenwouden in het Amazone-gebied. Daarnaast vind je de kusten van de grote oceaan. 

De natuur in Peru is indrukwekkend. Er leven verschillende soorten apen, waarvan de brulaap het meeste lawaai produceert. Ook de Anaconda is te vinden in Peru en kan wel 8 meter lang worden. Kaaimannen, boa constrictors, maar ook lama's en apalca's zul je wellicht zien tijdens je rondreizen in Peru. Tijdens onze boottocht naar de Ballestaseilanden kun je zelfs pinguïns zien!

Verblijf tijdens deze rondreis

Tijdens deze reis verblijven we in hotels en hostels. Natuurlijk bezoeken ook wij toeristische plekjes en kun je op sommige plekjes afvragen hoe authentiek dingen zijn, maar dat geldt voor alle toeristische hotspots.

Elke accommodatie beschikt over badkamer met toilet en douche (heet water niet overal zoals bij ons aanwezig). 

Ontbijt

Ontbijt is vrijwel elke dag inbegrepen.

Houd er rekening mee dat bij speciale dieten je zelf goed moet bedenken wat mogelijk is. Hoewel we in veel situaties wel rekening kunnen houden, moet je je realiseren dat je in een ander land met andere gewoonten bent waar de kennis over bepaalde allergieen wellicht beperkt is. Neem in dat geval zelf wat basisonderdelen, bv. muesli mee vanuit Nederland. 

Waarom Peru?

Zoals al onze reisbestemmingen kiezen we bestemmingen waar het toerisme al enigszins ontwikkeld is en waar je relatief veilig (buiten normale risico's die je overal hebt) kunt reizen. Peru heeft extreem veel te bieden en is enorm divers. Deze actieve vakantie in Peru past perfect bij ons reisaanbod. 

Wat voor mensen kiezen voor deze rondreis?

Voor deze rondreis moet je een beetje avontuurlijk zijn, niet te snel moe worden en houden van landen waar niet alles helemaal tot in de puntjes uitontwikkeld is. Zoek je dus een beetje avontuur, maar wil je wel gewoon Nederlandstalige reisleiding en een Nederlandstalige groep, dan is dit wel wat voor jou. Mensen die deze reis kiezen zijn altijd een beetje avontuurlijk en op zoek naar een reis met mensen die ook houden van natuur en rondreizen. 

Hoe intensief is de rondreis?

Dit is een intensieve rondreis. Niet alleen fysiek, maar je bent ook vaak vroeg op en lang onderweg. Je haalt wel het optimale uit je rondreis in Peru en hebt weinig tijd om je tussendoor te vervelen. Er zitten wel een aantal relatief rustige dagen in het programma, maar vaak worden die gevolgd door een lange busrit. Afstanden zijn groot, reizen duurt lang, dus een flexibele houding is zeker van belang. 

Hoe werkt het met vliegen?

We vliegen met een groepsticket. Je moet er daarbij vanuit gaan dat je reisleider al in Peru is om jullie reis voor te bereiden. Bij groepstickets heb je vooraf niet altijd een fysiek ticket nodig. Vaak is het voldoende om met je paspoort naar de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij te gaan, dan vinden ze je gegevens in het systeem.

Vergeet niet bij vliegreizen altijd je eerste officiele voornaam te gebruiken, exact zoals deze in je paspoort staat. 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Je krijgt van ons een uitgebreide paklijst met daarin onze adviezen voor deze reis naar Peru. Wat je in ieder geval niet moet vergeten is een adapter om de stroom om te vormen zodat je je mobiel kunt opladen. Daarnaast eventueel een elektrisch muggenapparaatje en een paar handdoeken. Eventueel een klamboe, zodat je ongestoord kunt slapen. Op veel plekken zijn deze wel aanwezig, maar het kan zeker geen kwaad er 1 mee te nemen. 

Hoe groot is de kans dat een reis met Simi doorgaat?

In 2018 is 98,7% van al onze reizen doorgegaan. Hoewel we nooit 100% garanties kunnen geven, is de kans dus erg groot dat je gewoon lekker op vakantie gaat als je boekt. Hoe vroeger je boekt, hoe eerder we duidelijk hebben of de reis doorgang vindt. 

Soms maken mensen zich vooraf druk om de groepssamenstelling, die bij sommige andere reisorganisaties wordt gepubliceerd op de site. Wij publiceren deze gegevens niet, maar je kunt wel contact opnemen om ernaar te vragen. In de praktijk blijkt echter dat er altijd een goede mix is qua man/vrouw (40/60% over het algemeen) en de leeftijden ergens tussen de 20 en de 30 liggen. Het allerbelangrijkste is echter dat iedereen voor dezelfde bestemming als jou gekozen heeft, dus dat maakt de kans dat het klikt al groot!

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.