Tot en met 31 januari betaal je slechts 10% aan. Leg je plekje voordelig vast. Lees veelgestelde vragen met betrekking tot corona hier. Gratis omboeken kan tot 65 dagen voor vertrek, het restant betaal je uitsluitend als het reisadvies "geel" of "groen" is. 

Groepsreizen Schotland

Groepsreizen Schotland

 • 18-25 jaar
 • 10 dagen
 • Uitdagend/Intensief

Op zoek naar een gezellige groepsreis samen met leeftijdsgenoten op een avontuurlijke reisbestemming? Overweeg dan eens het ruige Schotland! Schotland is een prachtige reisbestemming voor een gezellige groepsvakantie.

Tijdens deze 10-daagse gezellige groepsreis Schotland combineer je natuur, geschiedenis, cultuur en actief bezig zijn. Als je op zoek bent naar een groepsreis waarbij je kunt hiken, whisky kunt proeven, de gezelligheid van kamperen meemaakt en dit samen mee wilt maken met leeftijdsgenoten is dit de groepsreis die je zoekt! Het is een gevarieerde rondreis waarbij je kennis maakt met verschillende aspecten van het land.

We ontdekken diverse natuurgebieden van Schotland, bijvoorbeeld Glencoe, Cairngorms National park en Galloway National Forest. Ook beklim je de Ben Nevis, geniet je van een kanotocht over het grootste meer van Schotland en bezoeken we een aantal plekken waarvan het hartje van Harry Potter fans wat sneller zal kloppen. 

We combineren actieve activiteiten met rondreizen en kamperen. DE manier om Schotland te ontdekken! En dit allemaal tijdens een gezellige reisgroep van mensen met dezelfde interesses. In het onderstaande dagprogramma kun je vinden wat we allemaal gaan doen tijdens de groepsreis Schotland. De activiteiten zijn allemaal niet super extreem, maar vooral ontzettend leuk, gezellig en een beetje avontuurlijk. Wel is het handig als je hiken erg leuk lijkt tijdens een groepsreis, want dat gaan we zeker een aantal keer doen. Een redelijke conditie kan geen kwaad, maar je hoeft absoluut niet een bergbeklimmer of topsporter te zijn. 

Tijdens deze Schotland groepsreizen zijn de vluchten, activiteiten, maaltijden ter plaatse, overnachtingen en de begeleiding van een Nederlandstalige reisbegeleiding en Schotse gids allemaal inclusief bij de reissom. We overnachten op diverse mooie plekken in het land in een bell tent. Let op: het land kent een verslavende werking. Als je er eenmaal een keer bent geweest wil je maar al te graag een keer terug.

Laat jezelf verrassen door de cultuur, natuur en cultuur van het prachtige Schotland tijdens deze gezellige groepsvakantie Schotland! En het weer? Dat kunnen we nooit voorspellen, maar juist dat maakt Schotland tot een unieke reisbestemming. 

Let op: Deze reis wordt gecombineerd uitgevoerd met de 18-25 en 24+ groep, zodat de kans een stuk groter is dat de reis door kan gaan. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20210 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 371,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Highlights 

 • Actieve kampeerrondreis 
 • Combineer hiken, cultuur en geschiedenis
 • Galloway Forest Park
 • Cairngorms National Park
 • Glencoe natuurgebied
 • Mini Highland Games
 • Gin en whisky proeven
 • Edinburgh verkennen
 • Nessie spotten bij Loch Ness?!
 • Kasteel Urquhart bezoek
 • De Ben Nevis beklimmen
 • Kanoen op Loch Lomond
 • En nog veel meer!

Dag 1 - Onderweg naar Schotland

Vandaag nemen we het vliegtuig naar het mooie Schotland. We vliegen van Schiphol Airport naar Glasgow (ongeveer 1,5 uur vliegen). Bij aankomst worden jullie opgevangen door de reisbegeleider en reizen we door naar Isle of Arran. Hiervoor nemen we de ferry van Ardrossan naar Brodick. Aangekomen bij de overnachtingslocatie heb je de tijd om even op te frissen. Afhankelijk van de vluchttijden hebben we vandaag eventueel de mogelijkheid om een mooie vier uur durende wandeling te maken over de Goatfell Mountain. 

In de namiddag is het tijd om op een lokale manier goed kennis met elkaar te maken! We spelen mini Highland Games en worden uitgedaagd met diverse teambuilding activiteiten. Daarnaast staat jullie een muzikale verrassing te wachten! We sluiten we de avond af met een gezellige kampvuuravond. Geplande overnachting: Glen Rosa Campsite op Isle of Arran of vergelijkbaar.

 • We overnachten iedere nacht in bell tents, m.u.v. de overnachting in Edinburgh. Dat betreft een hostel. Bij het kopje 'reisinformatie' kun je een foto vinden van de bell tents, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Dag 2 - Galloway Forest Park

We worden wakker in het mooie Schotland en genieten van een lekker ontbijtje. Daarna nemen we de ferry van Brodick naar Ardrossan terug en rijden we door naar Galloway Forest Park. Dit is het grootste bosgebied van Schotland. Ze noemen het ook wel 'the Highlands of the Lowlands', omdat hier de bergen zichtbaar beginnen te worden in het nog laaggelegen gebied van Schotland. Verderop tijdens de groepsreis trekken we meer het hooggelegen gebied van Schotland in. Als je Schotland bezoekt zijn beide 'gebieden' absoluut de moeite waard. We maken een mooie hiketocht van ongeveer 7,5 km.

Na de hike genieten we van een lekkere picknick en gaan we bij de Crafty Gin Distellery op zoek naar ingredienten die ze hier gebruiken voor het maken van gin. Daarna gaan we gin proeven. We maken nog een mooie hike door Galloway National Park van ongeveer 10 km en vervolgen onze weg naar de overnachtingslocatie van vanavond. Geplande overnachting: kamperen in het zuiden van Galloway Forest Park.

 • Houd er rekening mee dat we twee keer een ferry moeten nemen en dat we het land doorreizen in een mini bus. Indien je snel last hebt van zeeziekte of wagenziekte, zorg er dan voor dat je hier eventuele medicijnen voor meeneemt i.c.m. een geldige medicijnverklaring. 

Dag 3 - Edinburgh

De derde dag van de single reis Schotland is aangebroken. Natuurlijk hoort bij een bezoek aan Schotland ook het bezoeken van de gezellige stad Edinburgh. We rijden naar de hoofdstad van Schotland, welke wordt gekenmerkt door de verschillende bezienswaardigheden, musea en pubs. Ondanks dat Edinburgh de hoofdstad is van Schotland, is het iets kleiner dan de stad Glasgow. De pubs op de Royal Mile zijn erg populair, maar wel een aanrader om te bezoeken! We leggen onze spullen vast neer in het hostel zodat we ons gemakkelijk door de stad kunnen bewegen.

Na de lunch verzamelen we voor een rondje sightseeing. We zien diverse bezienswaardigheden, waaronder Edinburgh Castle en de Royal Mile. Afhankelijk van hoe lang we bezig zijn met de tour heb je daarna vrije tijd om de stad verder te ontdekken of om een terrasje te pakken.

De avond hebben we vrij gelaten voor eigen invulling, zodat je de mogelijkheid hebt om iets te ondernemen naar eigen interesse. We raden het zeker aan om met een aantal reisgenoten een lokale pub te bezoeken. Dit geeft je een echte Schotland ervaring. Geplande overnachting: een youth hostel in Edinburgh.

Dag 4 - Whisky tasting!

Na het ontbijt rijden we naar the Glenturret Distellery. Hier krijgen we een rondleiding waarbij wordt verteld hoe het whisky proces hier verloopt. De tour is natuurlijk niet compleet zonder de whisky te proeven aan het einde van de toer, daarom is ook dit opgenomen in het programma!

Na de lunch rijden we door naar Pitlochry in Perthshire, wat verder weg van de drukte. Hier bezoeken we de Pitlochry Dam Visitor Centre aan River Tummel. Deze dam heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de waterkracht van Schotland. Ook leuk aan deze dam is dat alle hydro stations een zalmladder hebben waarbij zalm stroomopwaarts kan doorzwemmen. Het visitor center besteedt aandacht aan de dam en de Atlantische zalm. Bij deze dam zul je hele mooie rivier aanzichten zien.

Na dit bezoek lopen we een rondje in de omgeving en reizen we daarna door naar de overnachtingslocatie. Geplande overnachting: kamperen in de omgeving van Pitlochry, Perthshire.

Dag 5 - Cairngorms National Park

De vijfde dag van de single reis Schotland is aangebroken. We rijden vandaag in ongeveer een uur naar Cairngorms, in de oostenlijke hooglanden. Cairngorms National Park is een absolute must see als je in Schotland bent en absoluut een van de mooiste natuurgebieden van Schotland (en Schotland heeft er natuurlijk een aantal). Je kunt hier bergen, meertjes, distellerijen en kleine maar gezellige dorpjes vinden. Het is een heel oud gebied, waardoor er zelfs eeuwenoude bomen staan. Wist je trouwens dat vijf van de zes hoogste bergen van het Verenigd Koninkrijk in dit park te vinden zijn? 

Ook zien we vandaag het Jacobite Fort Ruthven Barracks en bijbehorende Historic Village nabij Kingussie. Na de lunch maken we nog een mooie hike in de omgeving. Vervolgens reizen door naar de overnachtingslocatie, dineren we en overnachten we opnieuw in bell tents. Geplande overnachting: kamperen in de buurt van Aviemore in Cairngorms NP.

 • Meer informatie over de geschatte reistijden per dag kun je vinden onder het kopje reisinformatie.
 • Voor deze groepsreis dien je zelf een slaapmatje en slaapzak mee te nemen (en evt. kussentje). Ook is het mogelijk om ter plekke een slaapmatje en slaapzak te huren. In dat geval dien je dit aan te geven bij het maken van je boeking, of ruim op tijd aan ons door te geven.

Dag 6 - Outdoor en Nessie spotten!

We gaan vandaag op zoek naar Nessie! We rijden naar het Loch Ness meer en nemen de tijd om even lekker te genieten van deze mooie omgeving. Loch Lomond, dat we later bezoeken, is het grootste meer van Schotland en daarna volgt het Loch Ness meer. We bezoeken het Urquhart Castle, dat naast het meer ligt. Dit kasteel komt naar schatting uit de dertiende eeuw en is gebouwd door de familie Durward. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis aan invallen van Schotse clans en diverse bewoners. Als je een beetje geinteresseerd bent in historie en kastelen kun je deze dag heel veel te weten komen over de strategische ligging, de bewoners, de invallen en de divere kamers van dit kasteel. 

Na de lunch rijden we door naar Fort Augustus. In dit dorpje kun je ook het gelijkname Fort Augustus vinden (een echt fort). Dit fort heeft een belangrijke rol gespeeld rondom de opstand van de Jacobieten en de Slag bij Culloden. Door het fort heen loopt het Caledonisch Kanaal. Dit kanaal verbindt Inverness met Fort William. We brengen een bezoek aan het Caledonian Canal Heritage Centre. We rijden door naar de overnachtingslocatie. Hier is het tijd voor een outdoor activiteit! We gaan hier klimmen en abseilen, uiteraard onder begeleiding van een ervaren instructeur. Geplande overnachting: Fairburn Activity Center of vergelijkbaar.

Dag 7 - Ben Nevis beklimmen

We reizen naar de rand van Fort William, waar je de Ben Nevis kunt vinden. Dit is de hoogste berg van Schotland (1344 meter hoog). Dit gebied is erg bekend om de mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Jaarlijks reizen veel mensen naar Fort William om de Ben Nevis te beklimmen, te wandelen, te mountainbiken, te kajakken en noem maar op.

We maken ons klaar voor de beklimming van de Ben Nevis. Dit is de zwaarste activiteit van de hele single reis Schotland, maar absoluut eentje die je echt mee moet maken! De tocht duurt in totaal ongeveer 7 uur en is dus een echte dagtocht. Uiteraard loopt er een Schotse gids mee die de berg goed kent. Onder het kopje vertrekinformatie vertellen we meer over hoe deze route eruit ziet en wat je hiervoor nodig hebt. We raden je het sterk aan om berg- of wandelschoenen mee te nemen. Je ontvangt van ons ook nog een uitgebreide advies paklijst voor de gehele groepsreis Schotland.

Na de tocht zullen we ongetwijfeld honger hebben. We genieten van het avondeten en maken er een rustig avondje van. Geplande overnachting: kamperen in de omgeving van Fort William.

 • Meer informatie over de lengtes van de wandelingen en hoe lang we ongeveer onderweg zijn per hike kun je vinden onder het kopje 'reisinformatie'.

Dag 8 - Glencoe en Harry Potter brug

Harry Potter fans opgelet! Vandaag gaan we DE Harry Potter brug bekijken, de Glenfinnan Viaduct. Als we geluk hebben zien we ook de stoomtrein voorbij razen en kun je het perfecte plaatje hiervan schieten! Ook als je geen fan bent van Harry Potter is dit een waanzinnig mooi aanzicht. De afbeelding hiernaast geeft je een idee van de viaduct!

Na de stop bij deze viaduct reizen we door naar Glencoe, opnieuw een mooi natuurgebied van Schotland en tevens een locatie die veel is gebruikt voor filmopnames. Onder andere de opnames van het huisje van Hagrid hebben plaatsgevonden in Glencoe! Met een beetje verbeelding kun je het zo voor je zien. Ook de films Skyfall, Monty Python and the Holy Grail en Braveheart zijn hier deels opgenomen. Glencoe is een diepe valei met hoge bergen. 

We maken na de lunch een hike bij the Corbetts, de benaming voor een Schotse berg tussen de 762 en 914,4 meter. Omdat we gisteren een pittige wandeling hebben gemaakt, maar een hike in Glencoe niet mag ontbreken, maken we er een rustige en niet al te lange wandeling van. Geplande overnachting: kamperen in de omgeving van Glencoe.

Dag 9 - Loch Lomond

De laatste hele dag in het prachtige Schotland. Vandaag reizen we af naar het grootste meer van Schotland, Loch Lomond. Naast dit meer ligt de Conic Hill, ook een prachtige heuvel (voor Schotse begrippen) om te bewandelen! Opnieuw een redelijke klim, maar als de Ben Nevis beklimming je is gelukt, is de Conic Hill echt appeltje eitje. Indien de Ben Nevis beklimming net te zwaar was, waag dan vooral hier een poging 2! Het uitzicht is adembenemend. Het is een wandeltocht met een redelijk constante stijging. Het pad is goed begaanbaar. Als je bijna bij de top bent kom je op een redelijk vlak stuk terecht waar je goed kunt uitrusten. Hier heb je een prachtig uitzicht. De meeste mensen klimmen tot dit gedeelte van de heuvel. De echte durfals kunnen de laatste klim naar de top maken (enkel als de gids het veilig genoeg vindt met de weersomstandigheden van die dag). Dit is een heel klein stukje klimmen, maar wel erg stijl, je hebt te maken met een minder begaanbaar pad en je hebt meer last van losse stenen. Onze ervaring is dat het uitzicht bij het stukje lager zo goed als even mooi is. Na de lunch gaan we kanoen op Loch Lomond, en leren we daarna een aantal basic survival skills bij de camping. Geplande overnachting: kamperen in de omgeving van Loch Lomond, dichtbij Balmaha.

 • Indien de wind te hard is of andere weersomstandigheden moeilijkheden kunnen meegeven, dan maakt de gids de inschatting in hoeverre een bepaalde wandeling veilig is.

Dag 10 - Naar huis

Helaas zit vandaag de single reis Schotland er al weer op. Met een telefoon vol met foto's en mooie vakantieherinneringen stappen we in het vliegtuig naar Nederland.

Leuk om te weten: Via Mijn Simi kun je alvorens de single reis Schotland al een beetje kennis maken met je reisgenoten en samen afspraken maken voor het verzamelen op Schiphol. Je vliegt met minimaal 1 andere reisgenoot samen. In de praktijk lukt het ons vrijwel altijd om grotere groepjes of de gehele groep samen te laten vliegen. Indien je erg last minute boekt is dit helaas niet altijd meer mogelijk en nemen we contact met je op.

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.
 • Om Schotland in te mogen reizen dien je een geldig paspoort of identiteitskaart te hebben. Let erop dat we voor het boeken van je vliegticket je eerste officele voornaam en je volledige achternaam nodig hebben zoals aangegeven in het document. Controleer dit dan ook goed bij het invullen van het boekingsformulier!
 • Ondanks de aangekondigde Brexit heb je geen visum nodig om Schotland in te mogen reizen. 
 • Inclusief

  Inbegrepen bij de reissom zijn:

  • Retourvlucht
  • Alle vervoer ter plaatse 
  • Verblijfskosten
  • Maaltijden ter plekke
  • Mini Highland Games en teambuilding activiteiten
  • Bezoek Galloway Forest Park en hike 
  • Gin proeven
  • Bezoek Edinburgh, incl. sightseeing tour
  • Rondleiding Glenturret Distellery
  • Bezoek Pitlochry Dam Visitor Centre
  • Bezoek Cairngorms NP en hike 
  • Sightseeing Jacobite Fort en Historic Village
  • Klimmen en abseilen op dag 6
  • Hike op dag 6
  • Bezoek meer Loch Ness
  • Bezoek Urquhart Castle
  • Bezoek Fort Augustus
  • Bezoek Caledonian Canal Heritage Centre
  • Beklimming Ben Nevis 
  • Sightseeing Glenfinnan Viaduct
  • Bezoek Glencoe en hike
  • Bezoek meer Loch Lomond
  • Hike Conic Hill
  • Kanoen op Loch Lomond
  • Basic survival skill training
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Professionele Engelstalige chauffeur
  • Engelstalige Gids

  Exclusief

  Niet inbegrepen zijn de volgende kosten:

  • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
  • Eigen uitgaven
  • Drankjes en snacks en maaltijden heen- en terugreis
  • Optionele activiteiten
  • Eventuele ruimbagage. Deze kun je zelf bijboeken indien nodig nadat je ticket geboekt is.

  Let op: de prijs van vliegtickets stijgt voor vertrek soms enorm. Indien de kosten van de vliegtickets boven de prijs uitkomt die berekend is, zullen we in overleg met jou kijken of er extra kosten in rekening gebracht moeten worden. 

  Belangrijke informatie / vertrekgarantie

  De minimumdeelname voor onze groepsreis Schotland is 20 personen, maximaal kunnen er 30 personen per reisdatum deelnemen. De groepen 18-25 en 24+ zijn standaard gecombineerd, maar met het slapen kun je natuurlijk zelf bepalen bij wie je zit.

  Uiterlijk vier weken voor vertrek weten we zeker of een actieve single reis door kan gaan. Hoe eerder iedereen boekt, hoe sneller we duidelijkheid kunnen geven. Maak je geen zorgen als er nog niet voldoende mensen op de lijst staan, in onze ervaring zijn er redelijk veel mensen die nog last minute boeken.

  Kamperen

  Tijdens deze groepsreis kamperen we op verschillende plekken. Je hoeft behalve een slaapmatje en slaapzak geen tent zelf mee te nemen of iets dergelijks, dat verzorgen wij. Indien je geen slaapmatje of slaapzak hebt en deze liever ook niet wilt aanschaffen voor eventuele toekomstige reizen, dan is het mogelijk om een slaapmatje te huren voor 10 pond en een slaapzak voor 25 pond.

  We hebben ervoor gekozen tijdens deze reis te gaan kamperen, omdat kamperen uiteindelijk het beste groepsgevoel geeft. Samen een kampvuurtje maken, gezellig samen eten of na een intensieve dag gezellig nog even napraten is tijdens kamperen hartstikke gezellig. Ook als je niet eerder gekampeerd hebt hoef je je geen zorgen te maken, het is natuurlijk geen superluxe, maar wel een hele fijne manier om te reizen met je groepsgenoten. 

  We zullen een nacht overnachten in een hostel, omdat dit een fijne locatie is om Edinburgh te bezoeken (campings liggen meer afgelegen) en omdat je dan na een paar dagen in de natuur even kunt genieten van iets meer comfort. Verwacht bij de overnachtingslocaties dat we soms fijne campings hebben met iets meer faciliteiten, en soms meer afgelegen kampeerlocaties. Hier is bewust voor gekozen, want hoe meer je de natuur in trekt, hoe mooier het is.

  Maaltijden

  Tijdens deze groepsreis zijn de maaltijden ter plaatse inclusief bij de reissom. 

  Heb je allergieen, ben je vegetarisch of zijn er andere punten die belangrijk zijn voor ons om te weten? Vergeet dit dan niet te vermelden in je boekingsformulier. Zodoende kunnen we er gewoon rekening mee houden. Indien je glutenvrij eet kunnen we aanraden om wat glutenvrije basis producten uit Nederland mee te nemen (bv. pasta, brood).

  Drankjes, snacks en dergelijke zijn voor eigen rekening. Zorg dat je ook wat te snacken hebt voor tijdens en na de vlucht (ook voor de terugweg). De maaltijden die inclusief zijn, zijn de maaltijden tijdens het programma zelf en niet tijdens de heen- en terugreis.  

  Vluchtinformatie

  We vliegen vanaf Schiphol Airport op basis van indiviudele vliegticket. We proberen altijd zo veel mogelijk mensen samen te laten vliegen. Sowieso vlieg je altijd, mits niet last minute geboekt, met een andere reisgenoot samen. 

  In Mijn Simi kun je de vluchtgegevens vinden zodra je vliegticket geboekt is.

  Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

  Vliegen

  Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

  Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisbegeleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd. 

  Reistijden per dag

  Bij een rondreis hoort per definitie reizen. Hieronder proberen we je een indicatie te geven van hoe lang we per dag ongeveer onderweg zijn. Dit kan echter altijd afwijken en is op voorbehoud van wijzigingen. We hebben geprobeerd de dagafstanden zo beperkt mogelijk te houden:

  Dag 1 

  • Glasgow Airport - ferry: 45 minuten
  • Ferry overtocht: 55 minuten
  • Ferry - overnachtingslocatie: 10 minuten
  • (overnachtingslocatie - Goatfell Mountain: 15 minuten)
  • (Goatfell Mountain - overnachtingslocatie: 15 minuten)

  Dag 2

  • Overnachtingslocatie - ferry: 10 minuten
  • Ferry overtocht: 55 minuten
  • Ferry - Galloway Forest Park: 55 minuten

  Dag 3

  • Overnachtingslocatie - Edinburgh: 1 uur en 40 minuten

  Dag 4

  • Edinburgh - Glenturret Distellery: 1 uur en 20 minuten
  • Glenturret Distellery - Pitlochry Dam: 55 minuten

  Dag 5

  • Overnachtingslocatie - Cairngorms NP: 1 uur
  • Cairngorms NP - overnachtingslocatie: 30 minuten

  Dag 6

  • Overnachtingslocatie - Loch Ness: 1 uur
  • Loch Ness - Fort Augustus: 25 minuten
  • Fort Augustus - overnachtingslocatie: 1 uur

  Dag 7

  • Overnachtingslocatie - Ben Nevis: 2 uur en 10 minuten
  • Ben Nevis - overnachtingslocatie: 20 minuten

  Dag 8

  • Overnachtingslocatie - Glenfinnan Viaduct: 20 minuten
  • Glenfinnan Viaduct - Glencoe: 50 minuten

  Dag 9

  • Overnachtingslocatie - Loch Lomond: 1 uur en 50 minuten

  Dag 10

  • Overnachtingslocatie - Glasgow Airport: 40 minuten

  Afstanden en looptijden hike tochten

  De geplande afstanden en loopttijden van de hike tochten die we maken tijdens de single reis Schotland:

  • Dag 1, eventuele hike Isle of Arran: 10,5 km, +/- 4 uur
  • Dag 2, hike nabij Crafty Gin Distellery: 7.5 km, +/- 1,5 uur
  • Dag 2, hike Galloway Forest park: 10 km, +/- 2 uur
  • Dag 4, wandeling nabij Pitlochry: 10 km, +/- 2 uur
  • Dag 5, Cairngorm NP: 11.25 km, +/- 3 uur
  • Dag 7, beklimming Ben Nevis: 17 km, +/- 7-9 uur
  • Dag 8, hike Garbh Bheinn Corbett: 8 km, +/- 4 uur
  • Dag 9, hike Glencoe: 8 km, +/- 4 uur
  • Dag 10, hike Conic Hill: 4 km, +/- 2,5 uur

  Bovenstaand is echter een inschatting om je een beeld te geven. Hoe lang we erover doen is sterk afhankelijk van de looptempo van de groep. 

  Beklimming van de Ben Nevis

  Hoe ziet de route er ongeveer uit? Heel belangrijk om te weten is dat de route volledig onverhard is. Wandelschoenen, of nog beter, bergschoenen, zijn dan ook redelijk cruciaal. Mocht je deze thuis hebben, dan willen je het absoluut aanraden om deze mee te nemen. Indien je ze niet hebt en niet van plan bent om verder nog veel te wandelen raden we je aan om thuis een goed paar schoenen uit te kiezen dat stevig is, ondersteuning geeft aan je enkel en een dikker profiel heeft. Ook goede kleding in laagjes is absoluut nodig.

  Het eerste gedeelte (500 hoogtemeters) van de tocht ga je al redelijk klimmen. Dit is een rotsachtige bodem. Daarna kun je even bijkomen op een wat eenvoudiger en vlakker pad. Als je op de helft van de tocht omhoog bent wordt het weer wat steiler en zwaarder. Vanaf hier worden (indien helder weer) de uitzichten wel steeds mooier! Het laatste gedeelte loop je zigzaggend omhoog via een steile, stenen helling. Als je de top hebt bereikt kun je genieten van een prachtig uitzicht (mits helder weer) en kun je even uitrusten voordat je aan de afdaling begint. De totale afstand van de dagtocht is ongeveer 17 kilomter, maar houd hierbij rekening met dat je klimt en daalt vanaf zeeniveau.

  Reis je samen?

  Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

  Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

  De voordelen van het boeken van een pakketreis

  Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

  Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

  Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

  • Selecteer
   Begindatum
   Einddatum
   Vluchtschema

   Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

   Prijs

   geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

  • Vr 09-07-2021
   Zo 18-07-2021
   1 369,00 €
  • Zo 18-07-2021
   Di 27-07-2021
   1 419,00 €
  • Di 27-07-2021
   Do 05-08-2021
   1 419,00 €
  • Do 05-08-2021
   Za 14-08-2021
   1 419,00 €
  • Za 14-08-2021
   Ma 23-08-2021
   1 369,00 €
  • Wo 15-09-2021
   Vr 24-09-2021
   1 369,00 €
  Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
  • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 19-07-2019

   image

   9.3

   REISLEIDING

   10

   PRIJS KWALITEIT

   9

   ACTIVITEITEN

   9

   Echt een hele leuke vakantie gehad in Frankrijk. De activiteiten waren erg leuk en voor iedereen goed te doen. Ook door de fijne reisleiding was dit een top vakantie!

  • door Noorwegen en Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 04-07-2019

   image

   8

   REISLEIDING

   7

   PRIJS KWALITEIT

   8

   ACTIVITEITEN

   9

   Fantastische rondreis gehad. Het weer niet altijd even goed maar wel de mooiste plekjes bezocht. heel veel wandeltochten, Rondane was heel mooi en de gletsjer een aanrader voor iedereen hoewel het wel mistig was toen wij er waren

   Doordat je veel onderweg bent is het wel een beetje vermoeiend soms

  • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Jongerenreizen 18-25) op 18-09-2018

   image

   9

   REISLEIDING

   9

   PRIJS KWALITEIT

   9

   ACTIVITEITEN

   9

   Een geweldige vakantie gehad! Een mooie reis, goed georganiseerd en een leuk gezelschap.

   Fijn om te horen dat je het leuk hebt gehad Nicole!

  • door Montenegro actieve groepsreis (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 19-07-2019

   image

   10

   REISLEIDING

   10

   PRIJS KWALITEIT

   10

   ACTIVITEITEN

   10

   De tweede reis met Simi, deze keer naar Montenegro. Aangezien ik vorig jaar met Simi naar Californie was geweest had ik wat minder van deze reis verwacht maar niets was minder waar.

   Het land zelf was al heel mooi, van de strand stadjes, hiken rond een heel mooi meer, zwemmen in een grot, raften, slapen in de berghutjes met een enorm mooie hike daarbij, echt alles was zo mooi! Qua activiteiten was er echt wel voor iedereen wat, zelfs vrije tijd. Had totaal niet verwacht dat het zo relaxed zou zijn met hoeveel we wel niet gedaan hebben.

   Ook was de groep echt enorm gezellig, niets geen vervelende dingen en iedereen was er gewoon om leuk op vakantie te zijn. De reisleidster, Odile, was ook erg goed bezig deze reis. Ondanks dat het de eerste keer Montenegro was was alles evengoed geregeld en was ze ook gezellig bezig met de groep waardoor het leek alsof ze echt onderdeel was van de groep.

   Montenegro, je was (en bent) geweldig!

  • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 17-07-2016

   image

   9

   REISLEIDING

   9

   PRIJS KWALITEIT

   9

   ACTIVITEITEN

   9

   Geweldig leuke reisleiding, mengde zich goed met de groep. Verder waren er voldoende activiteiten om de dagen te vullen en in je vrije tijd was er genoeg op en rondom de camping te doen.
   Bij aamkomst en vertrek waren er bepaalde complicaties. Zoals het feit dat er bij vertrek weinig ruimte was voor koffers en na de wissel de buschauffeurs erg veel klaagde over niets, maar hier kan de reisorganisatie Simi zelf niets aan doen. Verder was het even lastig bij aankomst en vertrek dat er 2 groepen tegelijk aanwezig waren, waardoor er gewisseld moest worden van slaapplaatsen.

   Maar om terug te komen op de goede punten, het is een vakantie waarbij de groep een groot deel uitmaakt van het verloop van je vaka en deze groep was geweldig. De reisleiding was er om eventuele klachten aan te horen en ervoor te zorgen dat dit verholpen werd. Al om al, je hebt heel snel een leuke groep, vooral als je open staat voor contacten, en wanneer dit het geval is, dan heb je een super leuke vakantie

   Geweldig leuke reisleiding, mengde zich goed met de groep. Verder waren er voldoende activiteiten om de dagen te vullen en in je vrije tijd was er genoeg op en rondom de camping te doen.
   Bij aamkomst en vertrek waren er bepaalde complicaties. Zoals het feit dat er bij vertrek weinig ruimte was voor koffers en na de wissel de buschauffeurs erg veel klaagde over niets, maar hier kan de reisorganisatie Simi zelf niets aan doen. Verder was het even lastig bij aankomst en vertrek dat er 2 groepen tegelijk aanwezig waren, waardoor er gewisseld moest worden van slaapplaatsen.

   Maar om terug te komen op de goede punten, het is een vakantie waarbij de groep een groot deel uitmaakt van het verloop van je vaka en deze groep was geweldig. De reisleiding was er om eventuele klachten aan te horen en ervoor te zorgen dat dit verholpen werd. Al om al, je hebt heel snel een leuke groep, vooral als je open staat voor contacten, en wanneer dit het geval is, dan heb je een super leuke vakantie

  • door Lapland groepsreis Zweden (Jongerenreizen 18-25) op 21-02-2018

   image

   9

   REISLEIDING

   10

   PRIJS KWALITEIT

   8

   ACTIVITEITEN

   9

   De reis naar lapland was een fantastisch avontuur. Een leuk en actief programma met een leuke reisleider. De hoogtepunten voor mij waren de husky tocht, het skien en de sneeuwscooters. Accommodatie was erg goed, nette kamers en vriendelijk personeel. Ook lekker gegeten de gehele week. Ik raad deze reis zeker aan als je een keer iets helemaal anders wilt doen! Goede tip is het huren van het kledingpakket, dit was lekker warm en breng vooral wat spelletjes mee om met de groep te spelen in de avonden aangezien het tijdig donker is en je dan niet echt meer naar buiten wilt i.v.m. de temperatuur.

  • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 17-07-2016

   image

   9

   REISLEIDING

   9

   PRIJS KWALITEIT

   9

   ACTIVITEITEN

   9

   De beste vakantie ooit! Die had ik dit jaar bij Simi-reizen! De groep was enorm gezellig en had eigenlijk vanaf dag 1 al een klik! De hele vakantie was enorm gezellig en dat bleef niet alleen bij de vakantie, want na de vakantie hebben we al 2 reunien gehad en de derde is al gepland! De reisleiding Chaneequa en Ozzie waren ook geweldig en mengden zich goed in de groep! Daarnaast waren ook de activiteiten enorm leuk! Conclusie: Een geweldige ervaring en onvergetelijke herinnering rijker!...

   De beste vakantie ooit! Die had ik dit jaar bij Simi-reizen! De groep was enorm gezellig en had eigenlijk vanaf dag 1 al een klik! De hele vakantie was enorm gezellig en dat bleef niet alleen bij de vakantie, want na de vakantie hebben we al 2 reunien gehad en de derde is al gepland! De reisleiding Chaneequa en Ozzie waren ook geweldig en mengden zich goed in de groep! Daarnaast waren ook de activiteiten enorm leuk! Conclusie: Een geweldige ervaring en onvergetelijke herinnering rijker!...

  • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2018

   image

   9

   REISLEIDING

   10

   PRIJS KWALITEIT

   9

   ACTIVITEITEN

   8

   Topreis! Deze reis was dit jaar voor het eerst te boeken. Alles was goed geregeld. We hadden goede autos, prima hotels en een hele leuke reisleidster. Ook was dit keer de navigatie beter geregeld. Ik had op zich in Los Angeles nog graag een dag meer de tijd gehad om nog wat meer te zien van de stad, maar verder heb ik een hele goede vakantie gehad

  • door Kroatie actief () op 14-08-2019

   image

   10

   REISLEIDING

   10

   PRIJS KWALITEIT

   10

   ACTIVITEITEN

   10

   Enthousiast personeel met leuke en afwisselende activiteiten.
   Alles is van te voren goed geregeld.
   De groep was ook erg gezellig!

  • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 09-08-2019

   image

   10

   REISLEIDING

   10

   PRIJS KWALITEIT

   10

   ACTIVITEITEN

   10

   Dit was mijn eerste groepsreis met Simi. In het begin vond ik het redelijk spannend om te boeken, omdat ik niet wist in wat voor groep ik zou komen en of het wel zou klikken. Uiteindelijk waren deze spanningen tevergeefs, want ik het ontzettend leuk gehad met de groep. Bedankt voor de super vakantie Simi!

  Route rondreis

  Over Schotland

  Schotland hoort tot het Verenigd Koninkrijk en kent een rijke cultuur. Denk aan mannen met kilten, doedelzakken, haggis, whiskey en legendes zoals het monster Nessie.

  Men betaalt met het Britse Pond, ze rijden links en staan bekend om de vele whiskey distilleerderijen, de Schotse Hooglanders, de fantastische ruige omgeving en de mooie steden. Schotland is een waar avontuur, een plek die je moet bezoeken als je een natuurliefhebber bent, als je van historie houdt en als het weer niet je belangrijkste overweging is om op reis te gaan.

  Als je fan bent van natuur en wandelen is Schotland the place to be. De natuur is zo divers, dat er ook diverse films zijn opgenomen in het land. Wat dacht je bijvoorbeeld van Harry Potter en Skyfall? 

  Qua temperatuur valt het trouwens aardig mee, in juli en augustus ligt die gemiddeld rond de 18 graden. Houd er wel rekening mee dat het 's avonds afkoelt. Je ontvangt van ons een uitgebreide paklijst met ons advies voor onder andere kleding.

  Eten en drinken in Schotland

  Als je echt als een inwoner van Schotland wilt eten, dan moet je zeker een pub bezoeken! Je kunt in de pub vaak traditionele gerechten vinden en een lokaal drankje erbij bestellen. In een pub eten is vaak trouwens niet eens zo duur, in ieder geval zeker niet zo prijzig als in een restaurant. Daarnaast is de sfeer altijd fijn. Verbaas je dan ook niet als een Schot zo maar een verhaal tegen je gaat vertellen. De maaltijden ter plekke zijn tijdens deze groepsreis inclusief, maar bezoek zeker eens een pub om een traditioneel Schots drankje te proberen!

  De echte durfals raden we aan HET traditionele gerecht van Schotland te bestellen om te proeven: haggis. Net zoals bij een frikandel wil je echter niet weten wat erin zit. Ook Schotse zalm, bloedworst, stovies, bridies, vleestaarten, fish & chips, pudding en diverse soepen zijn gerechten die je snel op de menukaart zult vinden.

  Je wist vast en zeker al dat ze enorm fan zijn van whisky in Schotland. Je kunt niet uit Schotland vertrekken zonder een whisky distellerij tegen te zijn gekomen. Daarnaast hebben ze natuurlijk hun eigen biertjes. Maar wat niet veel mensen weten is dat ze ook enorm fan zijn van gin, wijn, cider en hun eigen soorten frisdranken en sappen.

  Weetjes Schotland

  • In Schotland betalen ze met het Britse Pond. 
  • Helaas, Schotland is echt 1 van de natste landen van Europa, maar laat je daar niet door weerhouden. Juist de neerslag zorgt voor een geweldige mystiek, een enorm groen land en heel veel sfeer. Je zult merken dat je tijdens je reis in Schotland niet zoveel bezig bent met het weer, maar vooral met de uiteenlopende activiteiten die je gaat beleven. 
  • In Schotland rijden ze links.
  • De pub is de verzamelplaats voor alle Schotten. Sociale events worden hier gevierd, maar ook zonder aanleiding is de pub een soort publieke huiskamer waar iedereen elkaar treft. Je zult tijdens je reis merken dat iedereen welkom is in de pub. 

  Wat dien ik zelf allemaal mee te nemen?

  In je vertrekinformatie staat een link naar de paklijsten pagina. Hier kun je een suggestie paklijst vinden voor Schotland. Denk daarnaast ook vooral zelf na wat je graag wel en niet meeneemt. Paklijsten zijn heel persoonlijk. We raden aan om kleding mee te nemen dat je kunt dragen in laagjes en vooral ook om niet te veel mee te nemen. Voor het overnachten in de bell tents kun je

  A) Zelf een slaapmat en slaapzak (en evt. kussentje) meenemen 

  B) Ter plekke een slaapmat (10 pond) en slaapzak (25 pond) huren

  In Schotland regent het toch altijd?

  Niet altijd, maar wel veel. Helaas, daar kunnen we niks aan veranderen. Het gevolg is wel dat Schotland supergroen, supermooi en super uniek is. De combinatie van een actief programma en veel mooie plekjes onderweg zorgen dat je een onvergetelijke tijd gaat hebben in Schotland. 

  Hoe duur is Schotland?

  Schotland is niet extreem duur. Boodschappen zijn vergelijkbaar en ook voor een maaltijd in een restaurant ben je niet veel meer kwijt dan in Nederland. Sommige producten die geimporteerd moeten worden zijn iets duurder, maar dat geldt natuurlijk ook voor producten die we in Nederland importeren. De maaltijden in Schotland zijn bij deze groepsreis inclusief bij je reissom.

  Wat voor types gaan er mee op deze reis?

  Bij deze reis moet je rekenen op natuurliefhebbers, mensen die graag meer doen dan alleen in een bus zitten. Actieve natuurliefhebbers, vaak geen haantje de voorste, maar juist op zoek naar het beleven van een reis met voldoende actie en spanning. Daarnaast kiest iedereen bewust voor een groepsvakantie, dus iedereen heeft graag contact met de andere reizigers. 

  Moet je een goede conditie hebben?

  Een redelijke conditie is fijn. We gaan een aantal wandelingen maken, waarvan de beklimming van de Ben Nevis de pittigste. Je hoeft absoluut geen topsporter te zijn, maar een beetje conditie helpt je zeker wel een handje. Over het algemeen zijn de activiteiten goed te doen en de meeste activiteiten vereizen geen speciale conditie. Boek deze groepsreis Schotland wel enkel als fan bent van wandelen, want dat gaan we zeker veel doen tijdens deze groepsreis!

  Wij reizen samen/hebben een relatie, kunnen we samen slapen?

  Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. Wij proberen jullie zo veel als mogelijk samen te laten slapen. Omdat de geslachten gescheiden slapen kunnen we helaas geen beloftes doen aan stelletjes of het lukt om samen te slapen.

  Krijgen we voldoende vrije tijd?

  We proberen de groepsvakantie zo in te delen dat je genoeg tijd voor jezelf hebt of om met anderen de omgeving te ontdekken. Bij deze rondreis is het wel zo dat we een vrij vol programma hebben, maar ook hier geldt dat het vooral belangrijk is dat je als groep aangeeft wat de behoeften zijn. Binnen de grenzen kunnen we aardig flexibel zijn.

  Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

  Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisbegeleiders de meeste bijzonderheden prima handelen.

  Let op: bijzonderheden die niet aangegeven worden op het boekingsformulier kunnen tot uitsluiting leiden. Dit gaat bijvoorbeeld om vormen van autisme, adhd, epilepsie, maar eigenlijk alles wat invloed kan hebben op jou als persoon binnen de groepsreis. Deze informatie is altijd vertrouwelijk, maar noodzakelijk voor ons om in te kunnen schatten of de reis bij je past en om met iedereen rekening te kunnen houden.

  Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

  Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand!

  Wat zijn midgets en wat helpt tegen deze beestjes?

  Midgets zijn hele kleine muggen (slechts een paar milimeter groot). Ze zijn absoluut niet gevaarlijk en het doet ook geen pijn als je gestoken wordt, maar de bultjes kunnen wel erg jeuken. Dit is vergelijkbaar met een muggenbult. Deze beestjes komen veel voor in Schotland, vooral bij het water en komen soms ook in grote zwermen voor. Ze zijn vooral in de ochtend en avond actief. As het een beetje waait het je zo goed al geen last van deze steekvliegjes, maar het kan zijn dat we ze tegenomen tijdens de groepsreis. neem daarom zeker een middel met DEET mee.