Groepsreizen Balkan Servië

  • Altijd incl. excursies
  • Altijd incl. vervoer
  • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen Servië

Servië staat bij Nederlanders nog niet bekend als vakantieland, met name natuurlijk door de onrustige jaren na het uiteenvallen van Joegoslavië. Toch is Servië een bijzonder land met een geschiedenis die duizenden jaren terug gaat en in de laatste honderd jaar een woelige tijd heeft doorgemaakt. Servië grenst onder andere aan Macedonië Kroatië, Roemenië en Hongarije. In totaal grenst Servie aan maar liefst 8 andere landen.

Bijna 30% van Servië is bestaat uit prachtige bossen met dieren als lynxen, wolven, beren en gieren. Doordat Servie lange tijd deel uitgemaakt heeft van Joegoslavië is de achtergrond van het land communistisch.

Daarnaast is er natuurlijk in de jaren '90 bij het uiteenvallen van Joegoslavie van alles gebeurt in en rondom Servie. In 2006 heeft Kosovo zich onafhankelijk verklaard van Servië. Inmiddels is de rust weergekeerd en is de hele regio vooral bezig om deel uit te maken van Europa en de EU en is toerisme een steeds belangrijker onderdeel voor het land.

Groepsreizen Servie

Tijdens onze zoektocht naar de mooiste jongerenreizen en groepsreizen zijn we op Servie gestuit als vakantiebestemming. Niet voor de hand liggend, maar als je houdt van cultuur, ongerepte natuur, unieke gebeurtenissen en een land met een rijke geschiedenis is Servie toch echt een bestemming om rekening mee te houden. Belgrado ontwikkelt zich de laatste jaren tot een uitgaansstad van formaat waar wekelijks vele jongeren uit omringende landen genieten van het uitgaansleven.

Zoals veel landen verwestert ook Servie in snel tempo. Wil je dus nog genieten van het authentieke Servie, dan is een reis in de komende jaren zeker aan te raden.

Natuur, cultuur en avontuur

Het Tara National park is 1 van de parken die we tijdens onze bijzondere rondreis door Servië zullen bezoeken. Tijdens deze bijzondere reis kom je in verschillende delen van Servie en maken we prachtige avonturen mee. We eten zelfs bij de dorpelingen tijdens deze rondreis. We bezoeken onder andere de Trešnjica kloof, 1 van de zeldzame plaatsen waar de Vale Gier met een spanwijdte van 3 meter zich nestelt. Je kunt je dus voorstellen hoe ruig en rustig Servie is.

Maar, behalve veel natuur en cultuur zul je ook ontzettend veel beleven tijdens deze jongeren-vakantie Servie. We maken een canyoningtocht, gaan kajakken en komen langs een prachtige waterval en het wereldberoemde "house on the rocks" dat middenin de rivier is gebouwd. Ook caving staat op het programma tijdens deze reis. Voorzien van apparatuur reizen we door een kilometerlange kloof en zien de berg van binnenuit. Een unieke ervaring!

Waarom jongerenreizen Servie?

Servië is geen voor de hand liggende reisbestemming wellicht, maar wel uniek. Wij weten 100% zeker dat je enorm onder de indruk gaat zijn van de ongerepte en woeste natuur, de fijne mensen die er wonen en natuurlijk de activiteiten die inbegrepen zijn bij de reissom. Ook Belgrado is een stad waarvan we zeker weten dat die de komende jaren in steeds meer lijstjes zal komen te staan van plekken die je bezocht moet hebben. Pionier een nieuw land met Simi Reizen!

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis allemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.