Voor alle busreizen geldt: EUR 80 aanbetalen, het restant pas drie dagen voor vertrek! Voor vliegreizen geldt dat je 15% aanbetaalt bij boeking & het restant als er een geel of groen reisadvies is, maar niet eerder dan 42 dagen voor vertrek.

Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test!

ACTIE - leg je groepsreis vast

ACTIE - leg je groepsreis vast

Normaalgesproken vragen we bij je boeking direct om een aanbetaling te doen van 25% van de reissom. Door de aanhoudend onzekere situatie rondom covid hebben we daar dit jaar de volgende aanpassingen in gemaakt:

 • Voor reizen waar een vlucht inbegrepen is geldt een aanbetaling van 15%. Het restant betaal je 6 weken voor vertrek, maar alleen als het land dan een geel of groen reisadvies heeft. Is dit niet het geval, dan mag je wachten tot je van ons een herinnering ontvangt.
 • Voor busreizen geldt een aanbetaling van EUR 80 bij boeking. Het restant betaal je pas 3 werkdagen voor vertrek

Verzekeringen die je afsluit tijdens je boeking worden direct in rekening gebracht, aangezien de verzekeringen ook op dat moment aan Europeesche verzekeringen worden doorgegeven.

De reissom is overigens altijd gegarandeerd door de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). 

Vliegreizen 

Voor vliegreizen geldt dat je bij boeking 15% van de reissom aanbetaalt (plus eventuele verzekeringen). Het restant betaal je 6 weken voor vertrek, tenzij op dat moment het reisadvies vanuit Buitenlandse Zaken nog op oranje of rood staat. In dat geval wacht je met het betalen van het restant totdat het reisadvies aangepast is naar geel of groen. 

Busreizen - EUR 80 aanbetalen, restant 3 dagen voor vertrek 

Het gaat hierbij om de volgende groepsreizen:

 • Frankrijk Actief en Frankrijk Actief PLUS
 • Kroatië Actief
 • Slovenië outdoor
 • Oostenrijk wandelvakantie

SGRSGRANVR

Actievoorwaarden:

 • De vertrekdatum is niet relevant, het geldt voor alle reizen en alle vertrekdata. 
 • Kosten voor afgesloten verzekeringen betaal je direct volledig, omdat deze ook direct worden afgesloten en afgedragen door Simi Reizen. Een annuleringsverzekering kun je tot 7 dagen na boeking afsluiten, een reisverzekering nog tot de dag van vertrek. 
 • De lagere aanbetaling wordt automatisch berekend bij je boeking.
 • Je ontvangt, mits het reisadvies geel of groen is, rond de twee maanden voor vertrek een betaalherinnering voor het restant van je aanbetaling. Deze dien je binnen 7 dagen te voldoen. Het gehele bedrag moet 42 dagen voor vertrek bij ons binnen zijn. Indien het reisadvies op dat moment nog oranje of rood is mag je wachten met het voldoen van de restantbetaling tot je van ons een herinnering ontvangt. 
 • Blijkt het onmogelijk je reis uit te voeren (we denken dat 2021 er goed uit ziet, maar kunnen geen toekomst voorspellen), dan ontvang je het door jou betaalde bedrag binnen 14 dagen retour. 

Waarom niet zonder aanbetaling?

Als reisorganisatie maken we voortdurend kosten voor elke boeking die binnenkomt. Er zijn mensen aan het werk om vliegtickets te boeken, te bevestigen of aan te vragen. Niet zelden moeten forse aanbetalingen gedaan worden om reisprogramma's te garanderen of vliegtickets definitief vast te leggen. 

Wat als mijn reis toch niet door kan gaan? 

2020 heeft laten zien dat voorspellen heel moeilijk is. Hoewel we in 2020 wel een aantal bestemmingen hebben mogen uitvoeren zijn er ook veel reizen noodgedwongen geannuleerd. Het heeft immers alleen zien om vakanties aan te bieden als je er ook van kunt genieten. 

Mocht je reis uiteindelijk niet door kunnen gaan, bijvoorbeeld door een oranje of rood reisadvies, dan nemen we contact met je op. Ook als we het reisprogramma niet uit kunnen voeren zoals je dat geboekt hebt nemen we contact met je op. Je hebt dan de volgende keuzes:

 • Omboeken naar een andere reis of vertrekdatum
 • Je reis annuleren. Je ontvangt dan je aanbetaling terug. Houd er rekening mee dat dit wel enige tijd zal duren
 • Je reis annuleren en een voucher aannemen. Hiermee help je ons en kun je je reis op een later tijdstip alsnog maken. 

Wat als ik zelf corona krijg vlak voor vertrek?

Indien je annuleringsverzekering niet uitkeert en je middels een verklaring kunt aantonen dat je niet in staat bent de reis te maken vanwege corona bij jezelf of in je directe omgeving (waardoor je in quarantaine zou moeten) is het mogelijk je reis kosteloos om te boeken naar een andere vertrekdatum. Je dient daarbij aan ons te sturen:

 • Afwijzing van je annuleringsverzekeraar (je dient dus een annuleringsverzekering te hebben)
 • Bewijs dat je corona hebt en/of een verklaring wie dit in je omgeving heeft

In alle situaties geldt: als Simi Reizen jouw groepsreis moet annuleren, ontvang je binnen 14 dagen je betaalde bedrag volledig retour.