Tot 1 mei betaal je slechts 15% aan. Lees veelgestelde vragen met betrekking tot corona hier. Gratis omboeken kan tot 65 dagen voor vertrek, het restant betaal je uitsluitend als het reisadvies "geel" of "groen" is. Reis toch geannuleerd? Dan kan je altijd omboeken of vragen om terugstorting binnen 14 dagen.

Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test!

ACTIE - 15% aanbetalen

ACTIE - 15% aanbetalen

Normaalgesproken vragen we bij je boeking direct om een aanbetaling te doen van 25% van de reissom. Door de aanhoudende onzekerheid rondom het corona-virus hebben we deze aanbetaling voor boekingen gemaakt tot 1 mei 2021 voor alle groepsreizen en vertrekdata verlaagd naar 15% van de reissom. 

Deze reissom is overigens altijd gegarandeerd door de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). 

Betaal slechts 15% aan tot 1 mei 2021!

SGRSGRANVR

Actievoorwaarden:

  • Geldig voor alle nieuwe boekingen die in de periode tot en met 1 mei 2021 worden geplaatst. De vertrekdatum is niet relevant, het geldt voor alle reizen en alle vertrekdata. 
  • Kosten voor afgesloten verzekeringen betaal je direct volledig, omdat deze ook direct worden afgesloten en afgedragen door Simi Reizen. Een annuleringsverzekering kun je tot 7 dagen na boeking afsluiten, een reisverzekering nog tot de dag van vertrek. 
  • De lagere aanbetaling wordt automatisch berekend bij je boeking.
  • Je ontvangt, mits het reisadvies geel of groen is, rond de twee maanden voor vertrek een betaalherinnering voor het restant van je aanbetaling. Deze dien je binnen 7 dagen te voldoen. Het gehele bedrag moet 42 dagen voor vertrek bij ons binnen zijn. 
  • Blijkt het onmogelijk je reis uit te voeren (we denken dat 2021 er goed uit ziet, maar kunnen geen toekomst voorspellen), dan ontvang je je aanbetaling retour in de vorm van ofwel een voucher ofwel een bankoverschrijving. 

Waarom niet zonder aanbetaling?

Als reisorganisatie maken we voortdurend kosten voor elke boeking die binnenkomt. Er zijn mensen aan het werk om vliegtickets te boeken, te bevestigen of aan te vragen. Niet zelden moeten forse aanbetalingen gedaan worden om reisprogramma's te garanderen of vliegtickets definitief vast te leggen. 

Wanneer moet ik alles betaald hebben?

Het restant van de aanbetaling (15% van de reissom) betaal je uiterlijk 63 dagen voor vertrek. Dit hoef je uitsluitend te doen als het reisadvies op geel of groen staat. Is het reisadvies oranje of rood bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, dan hoef je het restant niet te voldoen totdat het reisadvies aangepast wordt naar groen of geel. Op dat moment ontvang je vanzelf een herinnering

De volledige reissom betaal je uiterlijk 42 dagen voor vertrek. Eerder mag, maar hoeft niet. Er zijn ook mensen die in meerdere termijnen het restant betalen. Je krijgt elke keer per e-mail bevestiging als je betaling door ons is ontvangen en verwerkt. Ook hier geldt: je betaalt uitsluitend indien het reisadvies 42 dagen voor vertrek op oranje of geel staat.

Wat als mijn reis toch niet door kan gaan? 

2020 heeft laten zien dat voorspellen heel moeilijk is. Hoewel we in 2020 wel een aantal bestemmingen hebben mogen uitvoeren zijn er ook veel reizen noodgedwongen geannuleerd. Het heeft immers alleen zien om vakanties aan te bieden als je er ook van kunt genieten. 

Mocht je reis uiteindelijk niet door kunnen gaan, bijvoorbeeld door een oranje of rood reisadvies, dan nemen we contact met je op. Ook als we het reisprogramma niet uit kunnen voeren zoals je dat geboekt hebt nemen we contact met je op. Je hebt dan de volgende keuzes:

  • Omboeken naar een andere reis of vertrekdatum
  • Je reis annuleren. Je ontvangt dan je aanbetaling terug. Houd er rekening mee dat dit wel enige tijd zal duren
  • Je reis annuleren en een voucher aannemen. Hiermee help je ons en kun je je reis op een later tijdstip alsnog maken. 

Wat als ik zelf corona krijg vlak voor vertrek?

Indien je annuleringsverzekering niet uitkeert en je middels een verklaring kunt aantonen dat je niet in staat bent de reis te maken vanwege corona bij jezelf of in je directe omgeving (waardoor je in quarantaine zou moeten) is het mogelijk je reis kosteloos om te boeken naar een andere vertrekdatum. Je dient daarbij aan ons te sturen:

  • Afwijzing van je annuleringsverzekeraar (je dient dus een annuleringsverzekering te hebben)
  • Bewijs dat je corona hebt en/of een verklaring wie dit in je omgeving heeft

In alle situaties geldt: als Simi Reizen jouw groepsreis moet annuleren, ben je het betaalde geld nooit kwijt. 

Opdat we in 2021 weer mooie reizen mogen maken!