Singlereizen

Singlereizen

Simi Reizen is dé aanbieder van singlereizen in de leeftijden 18-35 jaar. Onze singlereizen zijn geen singlereizen in de exacte zin van het woord.

Wel organiseren we groepsreizen voor jongeren waarbij het overgrote deel solo/single reist.

Voor mensen die een singlereis boeken is het vaak even spannend: is de groep leuk, zijn er wel leeftijdsgenoten, pas ik wel in de groep etc. Wat belangrijk is om je te realiseren: iedereen die een singlereis boekt 

Single reizen is eenvoudiger dan veel mensen denken en heeft niks te maken met relaties. Het is vooral prettig om tijdens een single reis niet de enige te zijn die solo reist. 

 • Ruim 60% single reizend
 • Altijd actieve reizen incl. programma zodat je je reisgenoten ook leert kennen
 • Topbestemmingen binnen én buiten Europa
 • Het hele jaar door groepsreizen en singlereizen

Hieronder zie je een kleine greep uit het reisaanbod singlereizen voor 2020. 

Droomreis Malediven

15 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in Appartement
 • Geen vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten grotendeels of geheel inbegrepen
 • vanaf 2 479,00 €

meer informatie

Rondreis Nationale Parken

15 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • vanaf 2 199,00 €

meer informatie

Rondreis Sri Lanka 16 dagen

16 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • vanaf 1 799,00 €

meer informatie

Kroatie jongerenvakantie deluxe

8 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in Appartement
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • vanaf 979,00 €

meer informatie

Frankrijk Actief

10 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten niet inbegrepen of deels
 • vanaf 689,00 €

meer informatie

Rondreis Georgië

11 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in Appartement
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten grotendeels of geheel inbegrepen
 • vanaf 1 799,00 €

meer informatie

Singlereizen met Simi

Singlereizen worden aangeboden in de leeftijdsgroepen 18-22 en 23+. Ongeveer 55% van de mensen boekt alleen. Voordelen van een singlereis bij Simi? 

 1. Vooraf online kennismaken. Je sluit eenvoudig aan bij een Whatsapp-groep en kunt zo je reisgenoten al voor vertrek leren kennen. Ideaal en door 96% van de mensen ook gebruikt!
 2. 98.4% van al onze groepsreizen voor singles gaan door. 
 3. Een goede mix van singles en mensen die samen reizen. Hierdoor is de sfeer al snel ontspannen en relaxed.
 4. Bij alle reizen is vervoer (vlucht of bus) en een heel pakket activiteiten inbegrepen. Je hebt er immers niks aan als je een groepsreis boekt om vervolgens elkaar de hele vakantie niet te zien.
 5. Gemiddeld scoren onze reizen een 8.8 
 6. Behalve een breed aanbod singlevakanties in Europa hebben we ook een groot aantal reizen buiten Europa, voor wie langer weg wil.
 7. Elke reis heeft Nederlandstalige reisleiding. Reizigers komen zowel uit Nederland als Vlaanderen. 

Als single reis je bij Simi dus altijd met leeftijdsgenoten naar de meest uiteenlopende plekken. Van single-reizen in Costa Rica tot uitdagende actieve single reizen in Georgië: er is altijd meer dan genoeg te beleven!


SGR SGR ANVR

Veilig en gegarandeerd op reis. Simi Reizen is aangesloten bij SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds. 


Bovenstaande is slechts een gedeelte van het reisaanbod. 55% van onze reizigers is single en reist alleen. Als je het volledig overzicht van alle singlevakanties wilt zien, klik dan hieronder op de juiste leeftijdsgroep:

jongerenreizen 16-17 jaar
singlereizen 18-22 jaar
singlereizen 23-35 jaar 

Singles reizen 2020

Ongeveer de helft van onze reizigers boekt en reist alleen, 30% samen met een vriend of vriendin en 20% van de mensen die met onze reizen boeken als groepje van 3 tot 6 personen. Juist de mix van alleenreizenden en mensen die samen reizen zorgt voor een ontzettend goede sfeer binnen onze groepsvakanties. 

In 2019 kun je kiezen uit verschillende single reizen naar uiteenlopende bestemmingen. Als je liever binnen Europa blijft heb je de keus uit een groot aantal singlereizen, varierend van korte reizen naar bijvoorbeeld Kroatië of Turkije, maar ook uit verschillende rondreizen. Zo kun je Montenegro gaan ontdekken, rondreizen door Noorwegen en Zweden of op pad in het mooie Ierland. 

Jongeren reis Kroatie - actieve strandvakanties

Een echt succesnummer in ons reisaanbod. Combineer strand, zon en zee met uitgaan en een aantal mooie outdoor activiteiten. In 2019 kun je kiezen uit Kroatie Actief of Kroatie Deluxe. Bij Kroatie Deluxe bestaat het programma uit onder andere zeekajakken, snorkelen en rivertubing en slaap je in een appartement aan de zee. Bij Kroatie actief heb je een actiever programma en staan onder andere canyoning, rotsklimmen en paintball op het programma. Bij Kroatie actie slaap je op een camping.

Kroatie wordt ongeveer door 60% van de reizigers als single geboekt.

Meer weten over deze singlereis Kroatie? 


Slovenie single groepsreis

Deze reis wordt ongeveer door 50% van de reizigers alleen geboekt.

Als je op zoek bent naar een groepsreis met heel veel activiteiten inbegrepen en op een prachtige locatie, dan zit je in Slovenie goed. Het land is ruig, de mensen gezellig, de prijzen laag en de mogelijkheid voor outdoorsporten eindeloos.

Als je voor deze single jongerenreis kiest kun je rekenen op een vol outdoorprogramma met onder andere hydrospeed, canyoning, paintball, een bergwandeltocht, raften, een via ferrata en ter ontspanning een bezoek aan de sauna, allemaal inbegrepen bij de prijs. Je boekt bij deze reis een busreis, maar je kunt natuurlijk ook met eigen vervoer reizen.

Meer weten over de single jongerenreis Slovenie?

singlereis jongeren singelreizen


Groepsreizen singles naar de Verenigde Staten

Kies uit verschillende singlereizen Amerika in 2019. Reis met leeftijdgenoten naar de mooiste plekken van de VS, bijvoorbeeld tijdens een rondreis Californie, een actieve vakantie in Canada en het noorden van de VS (met oa Yellowstone) of ga voor een rondreis door het midwesten van de VS met bijzondere natuurparken als Zion en Bryce. 

Ga je met Simi naar de USA?

USA reizen jongeren single reis


Jongeren singlereizen Frankrijk

Al jaren een enorm populaire bestemming voor wie een actieve vakantie zoekt en op zoek is naar levendigheid. Vanaf een topcamping op 800 meter van het stadje Guillestre verzorgen we deze actieve vakanties in Frankrijk. Je hebt de keus uit drie verschillende reisprogramma's, elk met eigen activiteiten inbegrepen bij de prijs.

Voor wie voor het eerst een actieve vakantie boekt is Frankrijk Actief een goede keus. Met activiteiten als raften, kanoraften, canyoning, een via ferrata en een bergwandeltocht inbegrepen bij de prijs is dit een ideale vakantie voor wie wel graag een actieve vakantie boekt, maar niet per se heel extreem heftig hoeft te gaan. Lekker actief, dat is het idee.

Voor wie al eens een actieve vakantie gedaan heeft en een klein stapje verder wil is Frankrijk Actief PLUS geschikt. Hier staan onder andere canyoning, een klettersteig, rotsklimmen, raften en kanoraften op de planning, maar allemaal net een stukje moeilijker en uitdagender. Een aanrader voor thrillseekers, mensen die niet bang aangelegd zijn of die al eerder sommige van de activiteiten hebben gedaan.

Als derde keus is er nog de canyoningvakantie Frankrijk. Deze is speciaal ontwikkeld voor wie interesse heeft in de afwisselende canyoningsport. Tijdens deze reis staan behalve drie fantastische canyons nog een aantal andere activiteiten op de planning, dus intensief zal het zeker zijn!

Meer weten over onze single groepsreizen Frankrijk?

Singlereis Frankrijk singlereis Frankrijk


Singlereizen Sri Lanka

Als je verder weg wilt en een stukje bijzonder Azië wilt ontdekken, is Sri Lanka een perfecte optie voor een groepsreis. Sri Lanka bieden we heel compleet aan, met alle excursies, entreekosten, maaltijden, vlucht en verblijf in guesthouses inbegrepen. 

Tijdens onze rondreizen Sri Lanka kom je op mooie plekken. We bezoeken natuurlijk de toeristische plekken zoals de temple of tooth in Kandy, doen de beroemde treinrit naar Ella, maar hebben ook activiteiten als raften en canyoning op het programma staan, evenals een tuktuksafari.

Meer weten over de singlereizen Sri Lanka? 


Singlereizen Costa Rica

Costa Rica is een reisbestemming die je vrijwel het hele jaar door perfect kunt bereizen. Niet alleen is het er altijd mooi weer, het landschap is ook dermate afwisselend dat je nooit echt alleen regen hebt. Met een gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden raden we Costa Rica vooral ook aan als je buiten de zomervakantie op reis wilt. 

Costa Rica staat vooral bekend om de enorme diversiteit aan dieren en planten. Het is een goed ontwikkeld land met betrekking tot toerisme. De hotels zijn goed, de wegen goed bereisbaar en op de meeste plekken zijn ze toeristen ook zeker gewend. Het land is niet duur voor Nederlandse begrippen, maar verwacht zeker geen goedkoop land zoals bijvoorbeeld in Azië of in sommige Zuid-Amerikaanse landen. 

Meer weten over de singlereizen Costa Rica? 

Wat kun je verwachten tijdens onze single reizen jongeren

Het beste beeld bij onze vakanties krijg je pas als je het ook kunt zien. Hieronder plaatsen we een aantal van de video's, vaak gemaakt door onze eigen reizigers om je een goed beeld te geven van onze singlereizen en de gezelligheid tijdens onze groepsvakanties.

Awards en prijzen

Simi Reizen is de afgelopen jaren meerdere keren aan de hand van publieksprijzen enorm gewaardeerd. Onze jongeren singlereizen hebben een grote aantrekkingskracht op individueel reizende jongeren die de gezelligheid van een groep waarderen. Als je op zoek bent naar reizen waarbij niet iedereen single is, maar zeker ook niet iedereen in groepjes reist is Simi Reizen echt wat voor jou. We verblijven op prachtige plekjes en op unieke locaties!

Singlereizen 2020

Als je bij Simi Reizen je single vakantie boekt kun je rekenen op een fantastische actieve en avontuurlijke vakantie, welke bestemming je ook kiest. Of je nu helemaal tot rust wilt komen in het prachtige Zweden, een rondreis door Ierland wil maken of juist lekker wil uitgaan en stappen in Kroatië, je kunt alle kanten op. Reis je alleen? Lees dan de onderstaande tips nog even door.

Jongvolwassenen reizen

Een groot deel van onze reizigers zijn jongvolwassenen tussen de 18 en 28 jaar oud ongeveer. Ook als je samen met vrienden reist kan het relaxed zijn om je aan te sluiten bij een grotere groep. Je hebt dan nog steeds de mogelijkheid om zelf met je vrienden dingen te ondernemen, maar komt ook terecht in een groep met andere jongvolwassenen die er op uit zijn om een onvergetelijke jongerenvakantie te beleven. Je zult merken dat afhankelijk van welke reisbestemming je uitzoekt, de mensen die deze reis ook boeken veel met je gemeen zullen hebben.

Tips alleen reizen

Alleen reizen is avontuurlijk, spannend en valt uiteindelijk altijd mee, dat is een beetje wat we horen van mensen die met Simi op reis gaan als ze terugkomen. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet die wellicht van pas komen als je een singlereis bij Simi boekt:

 • Je bent niet de enige! Dat is misschien wel het belangrijkste om je te beseffen. Ongeveer 40% van al onze reizigers reist alleen. De anderen kiezen bewust voor een groepsreis en leggen dus graag contact met anderen.
 • Maak vooraf kennis. We bieden de mogelijkheid via ons forum kennis te maken met je reisgenoten. Je ziet de voornaam, leeftijd en woonplaats van je reisgenoten, kunt je whatsapp nummer toevoegen en via het forum zelf met elkaar in contact komen. Veel groepen spreken zelfs al voor ze echt op vakantie gaan al samen af om wat te drinken of te eten om elkaar te leren kennen. Onze ervaring is dat dit vaak hele gezellige en hechte groepen worden!
 • Ga voorbereid op pad. Het helpt enorm als je je al een beetje verdiept in de omgeving, wat er te doen is en wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld extra excursies. Bij de singlereizen van Simi is het voordeel dat je een groot deel van het reisprogramma samen uitvoert zodat je elkaar ook echt leert kennen. Dat maakt het makkelijker om met mensen die je aardig vindt op pad te gaan.

Meer over Simi Reizen?

Als je meer wilt weten over Simi Reizen is onze Facebook-pagina een goed begin. Natuurlijk kun je ons ook toevoegen aan twitter, Instagram of Snapchat, in alle gevallen met gebruikersnaam SimiReizen.

Simi Reizen organiseert jaarlijks duizenden jongerenvakanties en singlereizen naar uiteenlopende bestemmingen. Gemiddeld scoren we daarbij een mooie 8.8. Ruimte voor verbetering dus, maar een mooie score alsnog. 

Topbestemmingen voor een singlereis

Iedereen heeft natuurlijk eigen voorkeuren, maar aan de hand van onze boekingen kunnen we redelijk aangeven welke van onze groepsreizen veel door singles worden geboekt.

 • Singlereis Ierland - deze groepsreis wordt overwegend door singles geboekt (meer dan 70%). De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 23 en 28 jaar voor deze reis, maar is erg afhankelijk van de reisperiode. Je kunt ons altijd vragen om een inschatting. Ierland wordt vooral geboekt door natuurliefhebbers en wandel-liefhebbers.
 • Rondreizen USA - de rondreizen door de VS en Canada worden voornamelijk geboekt door alleenreizenden. De leeftijd ligt hier gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar oud, meestal redelijk gelijk verspreid.
 • Kroatie - elk jaar uitverkocht en elk jaar een groot succes, de singlereizen Kroatië. Actief, direct aan het strand en met veel inbegrepen actviteiten. Deze vakantie is een ideale combinatie van een zonvakantie met een actieve vakantie en wordt georganiseerd vanaf een camping direct aan het strand. 
 • Single reizen Sri Lanka - hierboven al kort benoemd, maar Sri Lanka is een topbestemming voor solo reizenden. Niet alleen is het land goed bereisbaar, het is ook een prettig land om als groepsreis te bezoeken. 
 • Jordanië - ook Jordanië leent zich uitstekend voor een single groepsreis. Het is een prachtig land, maar ook een land dat vooral goed te bezoeken is in groepsverband. 

Veelgestelde vragen singlereizen

 1. Hoeveel mensen reizen alleen
  Dat wisselt per reis, maar over het algemeen kun je stellen dat minimaal 60% van iedereen die boekt, alleen reist. Met name bij verre rondreizen zien we dat het percentage alleenreizenden nog iets hoger ligt vaak.
 2. Is een singlereis bedoeld om een relatie te vinden?
  Nee. Een singlevakantie is vooral een reis waarbij veel mensen alleen reizen. Het is als alleenreizende niet altijd prettig als je in een groep rondreist waar iedereen samen boekt. Wij gebruiken het woord singlereizen dus vooral om aan te geven dat bij al onze groepsvakanties veel mensen alleen reizen. En natuurlijk: als mensen kiezen voor een specifieke reis, is de kans 
 3. Wat zijn de reizen waar het meeste mensen alleen boeken? 
  Dat zijn vooral de rondreizen, met name Ierland, maar ook Noorwegen/Zweden, Costa Rica, Amerika en andere verre bestemmingen worden overwegend geboekt door mensen die alleen op pad gaan. Nou ja, niet helemaal natuurlijk, want je leert tijdens de reis genoeg nieuwe, leuke en gezellige mensen kennen.  

jongerenvakanties
jongeren groepsreizen
jongeren reis
Groepsreizen jongeren