Single reizen

De groepsreizen van Simi zijn geen "echte" single reizen. Wel is het zo dat ruim 65% van de reizigers solo boekt. Je boekt dus een groepsreis met toevallig veel single reizende mensen. 

Het doel is niet meer of minder dan samen met je groepsgenoten een hele fijne singlereis te beleven en te genieten!


Singlereizen

Singlereizen

Simi Reizen is dé aanbieder van singlereizen in de leeftijden 18-35 jaar. Onze reizen zijn groepsreizen waar het grootste deel van de reizigers solo reist. 

Wel organiseren we groepsreizen voor jongeren waarbij het overgrote deel solo/single reist.

Voor mensen die een singlereis boeken is het vaak even spannend: is de groep leuk, zijn er wel leeftijdsgenoten, pas ik wel in de groep etc. 

Single groepsreizen Europa

Met keus uit een groot aantal reisbestemmingen in Europa is Simi 1 van de grootste reisaanbieders voor jongeren. Of het nu gaat om een fantastische rondreis Ierland, een avontuurlijke rondreis Noorwegen of een jongerenvakantie Kroatië.

Het reisaanbod binnen Europa wordt jaarlijks uitgebreid. Het volledige aanbod reisbestemmingen vind je hier. 

Check de singlereizen Europa hier

Groepsreizen singles Azië

De tropische Malediven voor je perfecte duikvakantie, een rondreis Sri Lanka met heel veel inbegrepen activiteiten of het ontdekken van Vietnam?

Reis met Simi de wereld rond. Altijd inclusief retourvlucht, activiteiten en verblijf in prima accommodaties. Er is altijd Nederlandstalige reisleiding mee met de groepsreis.

Check onze groepsreizen Azië hier

Ontdek de Verenigde Staten & Canada!

Jaarlijks reizen ontzettend veel mensen met Simi naar de VS en Canada. Op geheel eigen wijze reizen we met SUV's over de imposante wegen, langs de bijzondere natuurgebieden en natuurlijk door wereldsteden. Reizen om niet snel te vergeten, waarbij vrijheid en flexibiliteit voorop staan, maar er wel altijd een Nederlandstalige reisleider in de buurt is om alles in goede banen te leiden. 

Check alle rondreizen door de Verenigde Staten

Sluit je aan bij een groepsreis

Je aansluiten bij een reis waarbij een groot deel solo reist is voor echt iedereen spannend. Bedenk je echter goed dat je als het goed is allemaal gelijkgestemden tegenkomt bij je rondreis of groepsvakantie. Doordat je allemaal dezelfde bestemming kiest, heb je dat al gemeen met elkaar. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar goedkope singlereizen of dat het budget wat minder belangrijk is. Zowel binnen Europa als daarbuiten kun je vele kanten op. 

De definitie van een single-reis is niet zo eenvoudig. Een single reis betekent dat een vakantie voornamelijk bestaat uit alleenreizende mensen. Hoe strikt dat gedaan wordt verschilt per reisorganisatie. 

Sommige reisorganisaties houden zich heel strikt aan het feit dat je alleen als solo reiziger mee mag. Bij Simi doen we daar niet zo moeilijk over. Juist de mix van mensen die samen reizen gecombineerd met solo reizigers zorgt voor een fijne en ontspannen sfeer tijdens onze singlereizen. 

Je hebt natuurlijk al dezelfde leeftijdsrange.  Daardoor zijn onze singlevakanties bovengemiddeld actief. Daarnaast kies je allemaal voor dezelfde bestemming. Die interesse heb je dus sowieso gemeen! 

Single reizen is eenvoudiger dan veel mensen denken en heeft niks te maken met relaties. Het is vooral prettig om tijdens een single reis niet de enige te zijn die solo reist. 

 • Ruim 60% single reizend
 • Altijd actieve reizen incl. programma zodat je je reisgenoten ook leert kennen
 • Topbestemmingen binnen én buiten Europa
 • Het hele jaar door groepsreizen en singlereizen

Singlereizen actief

Singlereizen met Simi

Singlereizen worden aangeboden in de leeftijdsgroepen 18-22 en 23+. Ongeveer 55% van de mensen boekt alleen. Voordelen van een singlereis bij Simi? 

 1. Vooraf online kennismaken. Je sluit eenvoudig aan bij een Whatsapp-groep en kunt zo je reisgenoten al voor vertrek leren kennen. Ideaal en door 96% van de mensen ook gebruikt!
 2. 98.4% van al onze groepsreizen voor singles gaan door. 
 3. Een goede mix van singles en mensen die samen reizen. Hierdoor is de sfeer al snel ontspannen en relaxed.
 4. Bij alle reizen is vervoer (vlucht of bus) en een heel pakket activiteiten inbegrepen. Je hebt er immers niks aan als je een groepsreis boekt om vervolgens elkaar de hele vakantie niet te zien.
 5. Gemiddeld scoren onze reizen een 8.8 
 6. Behalve een breed aanbod singlevakanties in Europa hebben we ook een groot aantal reizen buiten Europa, voor wie langer weg wil.
 7. Elke reis heeft Nederlandstalige reisleiding. Reizigers komen zowel uit Nederland als Vlaanderen. 

Als single reis je bij Simi dus altijd met leeftijdsgenoten naar de meest uiteenlopende plekken. Van single-reizen in Costa Rica tot uitdagende actieve groepsreizen Georgië: er is altijd meer dan genoeg te beleven!


SGR SGR ANVR

Veilig en gegarandeerd op reis. Simi Reizen is aangesloten bij SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds. 


Tips alleen reizen

Alleen reizen is avontuurlijk, spannend en valt uiteindelijk altijd mee, dat is een beetje wat we horen van mensen die met Simi op reis gaan als ze terugkomen. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet die wellicht van pas komen als je een singlereis bij Simi boekt:

 • Je bent niet de enige! Dat is misschien wel het belangrijkste om je te beseffen. Ongeveer 40% van al onze reizigers reist alleen. De anderen kiezen bewust voor een groepsreis en leggen dus graag contact met anderen.
 • Maak vooraf kennis. We bieden de mogelijkheid via ons forum kennis te maken met je reisgenoten. Je ziet de voornaam, leeftijd en woonplaats van je reisgenoten, kunt je whatsapp nummer toevoegen en via het forum zelf met elkaar in contact komen. Veel groepen spreken zelfs al voor ze echt op vakantie gaan al samen af om wat te drinken of te eten om elkaar te leren kennen. Onze ervaring is dat dit vaak hele gezellige en hechte groepen worden!
 • Ga voorbereid op pad. Het helpt enorm als je je al een beetje verdiept in de omgeving, wat er te doen is en wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld extra excursies. Bij de singlereizen van Simi is het voordeel dat je een groot deel van het reisprogramma samen uitvoert zodat je elkaar ook echt leert kennen. Dat maakt het makkelijker om met mensen die je aardig vindt op pad te gaan.

Kroatie deluxe

Meer over Simi Reizen?

Als je meer wilt weten over Simi Reizen is onze Facebook-pagina een goed begin. Natuurlijk kun je ons ook toevoegen aan twitter, Instagram of Snapchat, in alle gevallen met gebruikersnaam SimiReizen.

Simi Reizen organiseert jaarlijks duizenden jongerenvakanties en singlereizen naar uiteenlopende bestemmingen. Gemiddeld scoren we daarbij een mooie 8.8. Ruimte voor verbetering dus, maar een mooie score alsnog. 

Topbestemmingen voor een singlereis

Iedereen heeft natuurlijk eigen voorkeuren, maar aan de hand van onze boekingen kunnen we redelijk aangeven welke van onze groepsreizen veel door singles worden geboekt.

 • Singlereis Ierland - deze groepsreis wordt overwegend door singles geboekt (meer dan 70%). De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 23 en 28 jaar voor deze reis, maar is erg afhankelijk van de reisperiode. Je kunt ons altijd vragen om een inschatting. Ierland wordt vooral geboekt door natuurliefhebbers en wandel-liefhebbers.
 • Rondreizen USA - de rondreizen door de VS en Canada worden voornamelijk geboekt door alleenreizenden. De leeftijd ligt hier gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar oud, meestal redelijk gelijk verspreid.
 • Kroatie - elk jaar uitverkocht en elk jaar een groot succes, de singlereizen Kroatië. Actief, direct aan het strand en met veel inbegrepen actviteiten. Deze vakantie is een ideale combinatie van een zonvakantie met een actieve vakantie en wordt georganiseerd vanaf een camping direct aan het strand. 
 • Single reizen Sri Lanka - hierboven al kort benoemd, maar Sri Lanka is een topbestemming voor solo reizenden. Niet alleen is het land goed bereisbaar, het is ook een prettig land om als groepsreis te bezoeken. 
 • Jordanië - ook Jordanië leent zich uitstekend voor een single groepsreis. Het is een prachtig land, maar ook een land dat vooral goed te bezoeken is in groepsverband.