Singlereizen

Jongeren singlereizen zijn er niet zoveel te vinden. Als aanbieder van groepsreizen voor jongeren krijgen we regelmatig de vraag of onze reizen ook singlereizen zijn. Die vraag is nog niet zo eenvoudig te beantwoorden, want onze jongeren reizen worden veel geboekt door singles, maar ook voor een groot deel door groepjes en vrienden. Onze singlereizen 2017 voeren je onder meer naar Ierland, Slovenie, Kroatie of zelfs de Verenigde Staten!

Singlereis of groepsreis?

Wat ons betreft zit er niet zoveel verschil tussen. Er zijn maar weinig mensen die een vakantie gebruiken met als doel om een relatie op te doen. Vrijwel altijd gaat het er vooral om dat je met gelijkgestemden wilt reizen en niet terecht wilt komen in een groep waarin iedereen elkaar al kent. We kunnen je in dat opzicht geruststellen: de meeste reizen kunnen prima door voor singlereis, want ruim 60% van onze reizigers reist alleen.

Het hangt met name af van je eigen verwachtingen: als je uitsluitend met andere singles op reis wilt, dan is Simi Reizen niet de beste keus voor jou. Wil je echter een ongedwongen groepsreis waar toevallig ook veel single jongeren boeken, dan zit je helemaal goed.

Juist de ongedwongen sfeer en de samenstellingen van onze groepsreizen zorgen ervoor dat het voor veel jongeren een ideale reis is.

Top jongeren single reizen 2018

Rondreis Ierland
Rondreizen Noorwegen & Zweden
Groepsreizen Slovenie
jongeren singlereizen singlereizen Noorwegen groepsreizen

Singles reizen 2018

Ongeveer de helft van onze reizigers boekt en reist alleen, 30% samen met een vriend of vriendin en 20% van de mensen die met onze reizen boeken als groepje van 3 tot 6 personen. Juist de mix van alleenreizenden en mensen die samen reizen zorgt voor een ontzettend goede sfeer binnen onze groepsvakanties. 

Jongeren reis Kroatie - actieve strandvakanties

Een echt succesnummer in ons reisaanbod. Combineer strand, zon en zee met uitgaan en een aantal mooie outdoor activiteiten. In 2016 kun je kiezen uit Kroatie Actief of Kroatie Easy. Bij Kroatie Easy bestaat het programma uit onder andere zeekajakken, snorkelen, rivertubing en mountainbiken. Bij Kroatie actief staat ook canyoning, rotsklimmen en paintball op het programma.

Kroatie wordt ongeveer door 60% van de reizigers als single geboekt

Meer weten over deze singlereis Kroatie? 


Slovenie single groepsreis

Deze reis wordt ongeveer door 50% van de reizigers alleen geboekt.

Als je op zoek bent naar een groepsreis met heel veel activiteiten inbegrepen en op een prachtige locatie, dan zit je in Slovenie goed. Het land is ruig, de mensen gezellig, de prijzen laag en de mogelijkheid voor outdoorsporten eindeloos.

Als je voor deze single jongerenreis kiest kun je rekenen op een vol outdoorprogramma met onder andere hydrospeed, canyoning, paintball, een bergwandeltocht, raften, een via ferrata en ter ontspanning een bezoek aan de sauna, allemaal inbegrepen bij de prijs. Je boekt bij deze reis een busreis, maar je kunt natuurlijk ook met eigen vervoer reizen.

Meer weten over de single jongerenreis Slovenie?

singlereis jongeren singelreizen


Groepsreizen singles naar de Verenigde Staten

Kies uit verschillende singlereizen Amerika in 2018. Reis met leeftijdgenoten naar de mooiste plekken van de VS, bijvoorbeeld tijdens een rondreis Californie, een actieve vakantie in Canada en het noorden van de VS (met oa Yellowstone) of ga voor een rondreis door het midwesten van de VS met bijzondere natuurparken als Zion en Bryce. 

Ga je met Simi naar de USA?

USA reizen jongeren single reis


Jongeren singlereizen Frankrijk

Al jaren een enorm populaire bestemming voor wie een actieve vakantie zoekt en op zoek is naar levendigheid. Vanaf een topcamping op 800 meter van het stadje Guillestre verzorgen we deze actieve vakanties in Frankrijk. Je hebt de keus uit drie verschillende reisprogramma's, elk met eigen activiteiten inbegrepen bij de prijs.

Voor wie voor het eerst een actieve vakantie boekt is Frankrijk Actief een goede keus. Met activiteiten als raften, kanoraften, canyoning, een via ferrata en een bergwandeltocht inbegrepen bij de prijs is dit een ideale vakantie voor wie wel graag een actieve vakantie boekt, maar niet per se heel extreem heftig hoeft te gaan. Lekker actief, dat is het idee.

Voor wie al eens een actieve vakantie gedaan heeft en een klein stapje verder wil is Frankrijk Actief PLUS geschikt. Hier staan onder andere canyoning, een klettersteig, rotsklimmen, raften en kanoraften op de planning, maar allemaal net een stukje moeilijker en uitdagender. Een aanrader voor thrillseekers, mensen die niet bang aangelegd zijn of die al eerder sommige van de activiteiten hebben gedaan.

Als derde keus is er nog de canyoningvakantie Frankrijk. Deze is speciaal ontwikkeld voor wie interesse heeft in de afwisselende canyoningsport. Tijdens deze reis staan behalve drie fantastische canyons nog een aantal andere activiteiten op de planning, dus intensief zal het zeker zijn!

Meer weten over onze single groepsreizen Frankrijk?

Singlereis Frankrijk singlereis Frankrijk

Wat kun je verwachten tijdens onze single reizen jongeren

Het beste beeld bij onze vakanties krijg je pas als je het ook kunt zien. Hieronder plaatsen we een aantal van de video's, vaak gemaakt door onze eigen reizigers om je een goed beeld te geven van onze singlereizen en de gezelligheid tijdens onze groepsvakanties.

Awards en prijzen

Simi Reizen is de afgelopen jaren meerdere keren aan de hand van publieksprijzen enorm gewaardeerd. Onze jongeren singlereizen hebben een grote aantrekkingskracht op individueel reizende jongeren die de gezelligheid van een groep waarderen. Als je op zoek bent naar reizen waarbij niet iedereen single is, maar zeker ook niet iedereen in groepjes reist is Simi Reizen echt wat voor jou. We verblijven op prachtige plekjes en op unieke locaties!

Singlereizen 2018

Als je bij Simi Reizen je single vakantie boekt kun je rekenen op een fantastische actieve en avontuurlijke vakantie, welke bestemming je ook kiest. Of je nu helemaal tot rust wilt komen in het prachtige Zweden, een rondreis door Ierland wil maken of juist lekker wil uitgaan en stappen in Kroatië, je kunt alle kanten op. Reis je alleen? Lees dan de onderstaande tips nog even door.

Jongvolwassenen reizen

Een groot deel van onze reizigers zijn jongvolwassenen tussen de 18 en 28 jaar oud ongeveer. Ook als je samen met vrienden reist kan het relaxed zijn om je aan te sluiten bij een grotere groep. Je hebt dan nog steeds de mogelijkheid om zelf met je vrienden dingen te ondernemen, maar komt ook terecht in een groep met andere jongvolwassenen die er op uit zijn om een onvergetelijke jongerenvakantie te beleven. Je zult merken dat afhankelijk van welke reisbestemming je uitzoekt, de mensen die deze reis ook boeken veel met je gemeen zullen hebben.

Tips alleen reizen

Alleen reizen is avontuurlijk, spannend en valt uiteindelijk altijd mee, dat is een beetje wat we horen van mensen die met Simi op reis gaan als ze terugkomen. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet die wellicht van pas komen als je een singlereis bij Simi boekt:

  • Je bent niet de enige! Dat is misschien wel het belangrijkste om je te beseffen. Ongeveer 40% van al onze reizigers reist alleen. De anderen kiezen bewust voor een groepsreis en leggen dus graag contact met anderen.
  • Maak vooraf kennis. We bieden de mogelijkheid via ons forum kennis te maken met je reisgenoten. Je ziet de voornaam, leeftijd en woonplaats van je reisgenoten, kunt je whatsapp nummer toevoegen en via het forum zelf met elkaar in contact komen. Veel groepen spreken zelfs al voor ze echt op vakantie gaan al samen af om wat te drinken of te eten om elkaar te leren kennen. Onze ervaring is dat dit vaak hele gezellige en hechte groepen worden!
  • Ga voorbereid op pad. Het helpt enorm als je je al een beetje verdiept in de omgeving, wat er te doen is en wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld extra excursies. Bij de singlereizen van Simi is het voordeel dat je een groot deel van het reisprogramma samen uitvoert zodat je elkaar ook echt leert kennen. Dat maakt het makkelijker om met mensen die je aardig vindt op pad te gaan.

Meer over Simi Reizen?

Als je meer wilt weten over Simi Reizen is onze Facebook-pagina een goed begin. Natuurlijk kun je ons ook toevoegen aan twitter, Instagram of Snapchat, in alle gevallen met gebruikersnaam SimiReizen.

Topbestemmingen singlereizen

Iedereen heeft natuurlijk eigen voorkeuren, maar aan de hand van onze boekingen kunnen we redelijk aangeven welke van onze groepsreizen veel door singles worden geboekt.

  • Singlereis Ierland - deze groepsreis wordt overwegend door singles geboekt (meer dan 70%). De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 23 en 28 jaar voor deze reis, maar is erg afhankelijk van de reisperiode. Je kunt ons altijd vragen om een inschatting. Ierland wordt vooral geboekt door natuurliefhebbers en wandel-liefhebbers.
  • Rondreizen USA - de rondreizen door de VS en Canada worden voornamelijk geboekt door alleenreizenden. De leeftijd ligt hier gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar oud, meestal redelijk gelijk verspreid.
  • Kroatie Novalja - een reis die meer geschikt voor je is als je houd van een feestje. Een toplocatie direct aan het strand en natuurlijk een top programma met onder andere een bezoek aan de Plitvice meren.

jongerenvakanties
jongeren groepsreizen
jongeren reis