Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Actieve vakantie Slovenie
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Actieve vakantie Slovenie

 • 24-32 jaar
 • 10 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Opstaan en gezamenlijk ontbijten, genieten van een sportieve en inbegrepen groepsactiviteit, daarna lekker relaxen bij het meer en de dag afsluiten met een gezellige kampvuuravond met snacks en een spelletje. Is dat een beschrijving van hoe je jouw vakantie graag voor je ziet? Dan is deze gezellige groepsreis Slovenië wellicht wel wat voor jou!

Tijdens deze Slovenië groepsreis combineer je een avontuurlijke en authentieke reis met de gezelligheid van een groep, op 1 van de mooiste plekken van Europa! Je onderneemt in de prachtige ongerepte natuur diverse spannende en bijzondere activiteiten die zijn inbegrepen bij je reissom. Wat dacht je bijvoorbeeld van kajakken, canyoningSUP polo, bellyak en cave biken?

Het diverse programma zorgt voor voldoende uitdaging tijdens jouw groepsvakantie Slovenië. Daarnaast heben we een gezellige lake party op de planning. Wil je je vakantie nog actiever? Dan zijn er ook nog heerlijk veel optionele activiteiten ter plaatse bij te boeken. Slovenië kenmerkt zich door prachtige beboste gebieden, geheimzinnige grotten, bijzondere bergen en sprookjesachtige meren. 

We verblijven tijdens de jongerenreis Slovenië op een knusse camping, lekker dicht bij de natuur zodat we het avontuur gemakkelijk op kunnen zoeken. Op de camping kun je een fijn meertje vinden waar je na de activiteiten rustig kunt bijkomen en een lekkere duik kunt nemen. Daarnaast ligt ons kampement aan de zijkant van de camping, waardoor je verder weg zit van de andere campinggasten. Ook is er op enkele metege

Iedereen die mee gaat is tussen de 24 en 32 jaar oud, waarvan de meesten tussen de 24 en 30 jaar oud. Doordat de groepen bestaan uit gemiddeld 10 tot 20 personen voor deze leeftijdscategorie, zitten hier altijd wel mensen tussen waarmee je een goede klik hebt en gezamenlijke interesses deelt. Regelmatig ontstaan er prachtige vriendschappen, of zelfs meer.... Indien de 24+ groep aan de kleine kant is kan het voorkomen dat de activiteiten gecombineerd worden uitgevoerd met de 18-25 groep.

Net zoals al onze andere groepsreizen is de jongerenreis Slovenië een pakketreis. Dit heeft verschillende voordelen waardoor je op een geruststellende manier kunt reizen. Hierdoor ben je verzekerd van repatriëring bij calamiteiten zoals een pandemie of een natuurramp. 

Zie je jezelf al gezellig met leeftijdsgenoten bij het kampvuur zitten, samen weerwolven spelen met een lekkere marshmallow boven het kampvuur? Bekijk dan het uitgebreide onderstaande dagprogramma en de reisdata onder het kopje data en prijzen!

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 856,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Op naar Slovenië!

Vandaag is het zo ver! Je groepsreis Slovenië gaat beginnen. Vanaf een van de verschillende opstapplaatsen in Nederland vertrek je in de middag naar het mooie Slovenië. Onderweg kun je al wat uitgebreider kennis maken met iedereen en kijken met wie je graag een tent of hostelkamer wil delen. De reisbegeleiding is ter plaatse aanwezig en vangt jullie op op de camping. We reizen in een comfortabele touringcar die aan alle eisen voldoet van stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Zo weet je dat je bus goed uitgerust is en voorzien is van alle nodige veiligheidsvoorzorgen.

Onderweg stoppen we met regelmaat om de benen te strekken. Tegen de avond zal de bus een stop maken om iedereen de gelegenheid te geven eventueel iets warms te eten. Houd er rekening mee dat de tijd waarop dit kan, afhangt van de rijtijden van de chauffeurs, die moeten voldoen aan de rust- en rijtijden wet. Neem daarom ook wat lekkere snacks mee! Morgen ochtend zullen we aankomen op de camping.

 • Onder het kopje 'belangrijk' kun je de opstapplaatsen en geplande vertrektijden vinden. In je vertrekinformatie die je vier weken voor vertrek ontvangt staan de definitieve vertrektijden. 
 • Onze Slovenië groepsreis scoort gemiddeld een 8.8 onder onze deelnemers!
 • Je kunt vooraf online kennismaken door samen een WhatsApp groep aan te maken.

Dag 2 - Aankomst in Slovenië en kennismaken

We komen aan in de vroege ochtend. Bij aankomst heeft de reisbegeleiding al een eenvoudig maar smakelijk ontbijt voor jullie klaargezet. Je maakt kennis met de reisbegeleiding en we nemen het programma en praktische zaken met je door. Vervolgens heb je de tijd om je tas uit te pakken en goed te installeren en wordt er gekeken naar de indeling van het hostel en de tenten. Daarna raden we aan om lekker te gaan zwemmen bij het meer, een potje te voetballen of om gebruik te maken van het gezellige terras van het campingrestaurant. In de avond organiseert de reisbegeleiding een beachvolleybaltoernooi op het nabij gelegen beachvolleybal terrein. Zo leer je elkaar direct goed kennen!

Dag 3 - Canyoning

Tijd voor een hele bijzondere activiteit: canyoning. Deze activiteit is ontzettend populair bij iedereen die het doet. Bij canyoning daal je een rivierkloof af, waarbij je gebruik maakt van door de natuur gegeven elementen. Natuurlijke glijbanen worden afgewisseld met sprongen en klauterpartijen over rotsen. Een enorm afwisselende sport met heel veel uitdaging voor iedereen en een activiteit waar je zeker van gaat genieten!

We doen canyoning in kleinere groepjes. Op die manier kunnen we iedereen een topbeleving bieden. Om bij de activiteit te komen maken we een mooie wandeling door de natuur naar het startpunt. De canyon in Slovenië is uitermate geschikt voor beginners die het avontuur zoeken. In de avond heb je tijd om te relaxen bij het kampvuur, een drankje te drinken op het camping terras of nog een mooi stukje te wandelen in de omgeving.

 • Tip: Voor deze groepsreis is het mogelijk om een foodpackage bij te boeken. Voor 90 euro kan je de hele week genieten van zeven keer ontbijt en acht keer diner in het restaurant. In Mijn Simi kun je dit bijboeken en zie je een voorbeeld van het vaste wekelijkse menu. Voor meer informatie, zie het tabje belangrijk.

Dag 4 - Sit on top (kajakken)

Vandaag gaan we de rivier op om te kajakken (sit on top). Bij sit op top zit je op een open boot en heb je een peddel die je aan beide kanten kunt gebruiken. Het verschil met kanoën daarmee is dat je bij een kano peddelt met een peddel aan slechts één zijde. 

Het kajakken doen we op rivier Savinja. Bij een lage waterstand gaan we sit op top doen. We zijn ongeveer een uur op het water en het is onzettend leuk om met de kleine watervalletjes de rivier af te stromen. Ondanks de lage waterstand heeft de rivier voldoende stromingen om de activiteit uitdagend te maken, maar is het ook voor iedereen die dit nog nooit gedaan heeft goed te doen. Bereid je voor op veel lachbuien en hilarische momenten. Vergeet onderweg niet van de prachtige natuur te genieten.

Indien de waterstand te hoog is voor sit op top, zullen we de kajaks inwisselen voor raftboten. Hierbij zit je met een aantal reisgenoten en een instructeur in een opblaasbare boot. Hierbij zal je goed samen moeten werken! Houd er rekening mee dat het over het algemeen om sit on top gaat, raften is het back-up programma.

Dag 5 - Rotsklimmen

In Slovenië hebben we ontzettend veel activiteiten die inbegrepen zijn bij de prijs. Vandaag staat rotsklimmen op het programma! Met een klein half uurtje rijden komen we aan bij de locatie van de activiteit. Hier gaan we met +/- 20 personen per keer naartoe.

Hier delen we de groep in tweeën. De ene groep gaat eerst klimmen, en de andere groep bezoekt het aangrenzende kleine maar schattige idyllische dorpje. Hier kun je voldoende koffiententjes vinden met mooie uitzichten! Het klimmen doen we in kleine groepjes. Als je niet aan het klimmen bent, kun je de andere aanmoedigen! Neem voor een muziekboxje mee.

Er zijn 4 routes met verschillende moeilijkheidsgraden, van beginners tot aan de iets geoefenden. Zodoende is het voor iedereen uitdagend, zowel als je het nog nooit eerder gedaan hebt als wanneer je op klimmen zit als sport. 

 • Tip: Lees voor vertrek de paklijst goed door, daar staat alles in wat je mee moet nemen tijdens je vakantie.
 • Tip: Neem oude kleding met lange mouwen en broekpijpen voor als je per ongeluk gaat rotsknuffelen, dat scheelt weer schaafwonden!

Dag 6 - Bellyak en hike

Vandaag maken we ons klaar voor weer een heel nieuwe activiteit die het midden houdt tussen bodyboarden, hydrospeed en surfen. Met een extra lang board waarmee ook de knieën goed beschermd zijn dalen we de snelstromende rivier af. Een hele andere beleving van het water staat je te wachten tijdens deze outdoor activiteit. Deze activiteit wordt als een van de favoriete activiteiten gezien van onze reizigers! In de middag maken we een mooie wandeling in de omgeving. 

Dag 7 - Cave biken, sup polo en lake party

Deze ochtend begint lekker op tijd, want vandaag gaan we cave biken! Met een mountainbike cross je door de Mežica mijn onder de Peca berg heen, een enorm spectaculaire en unieke activiteit die lang bij zal blijven. De avontuurlijke tocht door de ondergrondse paden is ongeveer 8 kilometer lang.

In de middag wisselen we de fiets in voor een sup board en gaan we op het meer van de camping een potje sup polo spelen! Probeer op je board te blijven staan terwijl je de bal naar de juiste kant van het veld (in het meer) probeert te krijgen! Gegarandeerd een van de leukste activiteiten van de week met heerlijke hilarische momenten.

Aansluitend aan het sup polo hebben we een gezellige lake party op het programma staan aan dit meer. We maken er een leuke avond van. Veel groepen vinden het leuk om er direct een BBQ avond van te maken (niet inbegrepen). 

 • Als je een van de laatste dagen een optionele activiteit wil ondernemen, zorg er dan voor dat je dit vroeg in de week al beslist. Zodoende kan de reisbegeleiding dit tijdig voor je reserveren. Slovenië is de enige reisbestemming waarbij de reisbegeleiding dit voor jou kan regelen en je dus niet zelf optionele activiteiten hoeft in te plannen.

Dag 8 - Vrije tijd

Deze dag mag je helemaal zelf invullen naar wens. Een aanrader is om een kijkje te nemen bij de optionele activiteiten (zie tabje belangrijk). Voorbeelden van activiteiten die mogelijk zijn, zijn een extreme hike, mountainbiken inclusief een lokale lunch, paragliden (let op: erg populair), paintballen, sunset suppen op het meer van Velenje en de uitdaging opzoeken in het adrenaline park. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om even lekker helemaal niets te doen.

Tips:

 • Er is een sauna en jacuzzi op de camping. Deze kunnen (tegen betaling) voor de groep worden voorbereid. 

Dag 9 - Vrije dag en vertrek naar Nederland

Deze avond zullen we weer richting Nederland vertrekken. Neem het er dus nog even van vandaag! We merken altijd dat mensen het na een drukke week erg fijn vinden om de dag zelf in te plannen. Door de vele outdoormogelijkheden in de directe omgeving is vandaag dan ook gereserveerd om zelf iets te ondernemen.

Onze spullen pakken we vast in in de ochtend. Daar hoeven we niet meer naar om te kijken! Daarna kan je zelf je eigen planning volgen, maar heb je ook de mogelijkheid om optioneel naar Ljubljana te gaan. Dit is een leuke activiteit die 99% van onze klanten kiest en is ter plekke te boeken bij de reisbegeleider. Het is een mooie afsluiting van je groepsvakantie! Lees je liever een boek of wil je relaxen bij het meertje, dan kan dat natuurlijk ook.

Ljubljana is een kleurrijke en charmante stad met vele knusse koffietentjes en leuke winkeltjes. Ook is er een gondel die je tegen betaling omhoog brengt naar Ljubljanski Grad, het kasteel van de stad. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad!

Afhankelijk van de aankomstijd van de bus wordt de vertrektijd bepaald. Normaalgesproken is dit na het avondeten, maar als de omstandigheden het vereisen kan dit ook eerder of later zijn. De reisleiding zal deze naar jullie communiceren.

Dag 10 - Terug in Nederland

Vandaag komen we weer aan in ons kikkerlandje. We zetten iedereen weer af bij dezelfde opstapplaatsen als op de heenweg. De buschauffeur zal aan jullie de verwachte aankomsttijd communiceren zodat jullie dit door kunnen geven aan je eventuele lift. Deze is erg afhankelijk van de drukte op de weg.

Onze deelnemers die Slovenië boeken zijn avonturiers, die van gezelligheid houden en graag actief bezig zijn, wat ook kan bestaan uit pingpongen, een potje voetbal, een potje badminton en zwemmen. Bij de Slovenië reis zien we weinig subgroepjes. De deelnemers gaan graag met z'n allen in één geheel met elkaar om. Dit zien we ook terug in de vele leuke groepsfoto's die we ontvangen vanuit Slovenië. Het meerendeel boekt deze groepsreis alleen. Wegens dezelfde interesses ontstaan er vaak hechte vriendschappen.

 • Let op: bovenstaand dag-tot-dag programma is het programma zoals dit gepland is. In de werkelijkheid kan om logistieke redenen, maar ook aan de hand van weersvoorspellingen of de stand van het water, de volgorde van het programma wijzigen. Houd hier rekening mee!
 • Door de afbeelding aan de rechterzijde krijg je een beeld van de bussen waarmee we reizen.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar (met keurmerk touringcarbedrijven) met voldoende beenruimte. 
 • Beachvolleybal toernooi
 • Canyoning
 • Sit on top (kajak)
 • Rotsklimmen
 • Bellyak (hydrospeed)
 • Hike
 • Cave biking
 • SUP polo met aansluitend lake party
 • Spel materiaal: boogschietspullen, tafeltennisbatjes, badmintonset, ballen.
 • 7 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen, hostel/tent etc.
 • Je verblijft in een eenvoudig hostel of in een tent op een apart deel van de camping
 • Ontbijt op 1e dag
 • Repatriëring bij calamiteiten
 • Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 3.
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Onze reisbegeleiding heeft een receptenboek met goede en makkelijk te bereiden recepten en heeft een actieve rol in het koken en organiseren van deze zaken. Reken op tussen de 4 en 8 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep. Ook is het mogelijk om een food package bij te boeken, zie hiervoor het kopje belangrijk.
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Vertrekgarantie

Over het algemeen gaan alle reizen naar Slovenië door. De minimumdeelname per week is 20 personen. Maximaal zijn dit er 44. Voor beiden geldt dat het verspreid is over beide leeftijdsgroepen. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Verblijf

Je verblijft tijdens deze jongeren vakantie op een gezellige en zeer levendige familiecamping in Slovenië. De camping scoort op Zoover gemiddeld een 8.6. Je slaapt in een eenvoudig hostel of in een tent op een apart deel van de camping. Camping Menina heeft een uitstekende reputatie en is een levendige camping waar van alles wordt georganiseerd. Op woensdag is er een feest avond op de camping. Ook een kampvuurtje mag op deze camping nog gewoon gemaakt worden, vrij uniek!

De camping ligt aan de rivier de Savinja. Er is een ruim en gezellig restaurant met veel zitterrasjes, een ijsco- en pannenkoekenhut, een klimpark (optioneel), een fijn meer, een voetbalkooi, pingpongtafels, een winkeltje en verschillende barbecue- en picknickplekken. Daarnaast is er een sauna en een hot tub waar je tegen betaling gebruik van kunt maken.

Food package

Voor deze groepsreis Slovenië is het mogelijk om een food package bij te boeken via Mijn Simi. Deze kost 90 euro en bevat zeven keer ontbijt en acht keer diner. Het menu staat wekelijks vast en een voorbeeldmenu kun je vinden in Mijn Simi. Helaas is de food package niet verkrijgbaar in een vegetarische versie of een versie waarbij rekening gehouden dient te worden met allergieën.

Food package Slovenië Food package Slovenië groepsreizen

Voor de mensen die geen food package willen is het altijd mogelijk om losse maaltijden in het restaurant te bestellen, elders te eten of op de camping te koken. Simi Reizen biedt de gelegenheid om op het kampement te koken. Alle materialen zijn hiervoor aanwezig. Bij het zelf koken is het uiteraard wel mogelijk om rekening te houden met vegetariërs, allergieën en dieëten. Wel raden we aan om bij bepaalde specifieke allergieën de basisproducten vanuit Nederland mee te nemen. Zie ook onze pagina over glutenvrij reizen.

Filmpje van deze jongerenreis

Vertrekinformatie

Je kunt je opstapplaats nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen. Je hebt de keuze uit de volgende opstapplaatsen:

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) - gepland vertrek 14:30
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen - gepland vertrek 15:45
 • Eindhoven (John F. Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) - gepland vertrek 16:45

De vertrektijden kun je vinden in de vertrekinformatie zodra je je Simi inlog hebt ontvangen. Je dient uiteraard zelf tijdig aanwezig te zijn op de opstapplaats. 

Er is geen mogelijkheid om ergens anders op te stappen. We hebben er bewust voor gekozen de opstapplaatsen beperkt te houden, zodat de mensen die als eerste instappen niet nog 10 stops moeten maken voor we eindelijk "echt" vertrekken.

Let op: De opstapplaatsen staan vast, maar de vertrektijden kunnen door omstandigheden gewijzigd worden. Controleer altijd een dag voor vertrek daarom goed je vertrekinformatie. Deze kun je terugvinden in Mijn Simi.

Je reist in de touringcar samen met de andere leeftijdgroep naar Slovenië. Zo kun je elkaar onderweg al goed leren kennen!

Reis je samen?

Gemiddeld gezien boekt ongeveer 55% van onze reizigers alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Echter is bij de reis naar Slovenië het percentage alleenreizenden een stuk hoger. We merken in Slovenië dat de groepen enorm hecht zijn en dat er weinig sprake is van subgroepjes. Of je nou alleen reist of met meerdere mensen, iedereen kiest bewust voor een groepsreis en staat open voor het leren kennen van zijn medereizigers. Gezelligheid staat hier voorop!

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Optionele activiteiten

Ter plaatse kun je verschillende activiteiten nog bijboeken. Onder andere:

 • Paragliden - +/- 140 euro
 • Mountainbiken met lokale lunch - +/- 65 euro
 • Avontuurlijke hike - +/- 40 euro
 • Paintballen - +/- 35 euro
 • Sunset SUP op het meer van Velenje - +/- 35 euro
 • Adrenaline park op de camping - +/- 20 euro
 • Excursie Ljubljana - +/- 25 euro (minimale deelname 10 personen)

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden en kosten.

Veiligheid, alcoholbeleid en uitgaan

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Simi organiseert nadrukkelijk geen zuipvakanties. Onze jongerenvakanties zijn in eerste instantie actieve vakanties. Onze reisbegeleiding zal altijd het programma vooropstellen. Natuurlijk kun je op de camping prima wat drinken 's avonds, maar het is zeker niet de bedoeling dat er hele drankvoorraden ingeslagen worden. 

Boeken van deze jongerenreis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Klik voor de voorwaarden op de knop 'neem een optie' onder het kopje data/prijzen.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn (incl. evt. boosterprikken). Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan musea en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

Nog een filmpje!

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 08-07-2022
  Zo 17-07-2022
  859,00 €
 • Vr 15-07-2022
  Zo 24-07-2022
  869,00 €
 • Vr 22-07-2022
  Zo 31-07-2022
  869,00 €
 • Vr 29-07-2022
  Zo 07-08-2022
  869,00 €
 • Vr 05-08-2022
  Zo 14-08-2022
  869,00 €
 • Vr 12-08-2022
  Zo 21-08-2022
  869,00 €
 • Vr 19-08-2022
  Zo 28-08-2022
  869,00 €

f

 • door Slovenie (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 16-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Eind juli ben ik met Simi in een groep van 24 andere reizigers naar Slovenie geweest. In de bus op de heenreis was het al een en al gezelligheid. Ik heb iedereen kunnen spreken en de eerste kennismaking was een feit.
  Eenmaal aangekomen hebben we heel even gehad om te landen. Niet te lang want er was gelijk van alles te doen. Met sport en spel leerden we elkaar gelijk nog beter kennen en de groep werd gelijk heel hecht. Ook onze reisleider Dani wist een goede balans te vinden tussen mengen in de groep maar ook duidelijk aanwezig zijn als begeleider.

  De hele week stond vol van de activiteiten. Wat ik heel prettig vond waren de optionele activiteiten waar je tegen kleine bijbetaling aan mee kon doen. Dit gaf je vrijheid om volle bak alles mee te doen of af en toe ook rustig iets voor jezelf te doen of op eigen gelegenheid iets met een groepje te ondernemen.
  Uiteindelijk heb ik heel veel activiteiten gedaan die ik nog nooit eerder had gedaan. Een hele belevenis!

  Alle randzaken waren prima in orde. De accommodatie en het sanitair waren netjes en ruim genoeg. De reisleiding, ook ter plaatse, was kundig en betrokken.

  Wat mij het meest zal bijblijven is hoe snel je hecht wordt met mensen die je nog nooit eerder gezien hebt. Ik heb een hoop dierbare herinneringen opgedaan en mensen leren kennen waar ik erg dankbaar voor ben en waar ik veel van heb geleerd. Binnenkort zie ik een groot gedeelte weer voor een reünie. Erg veel zin in!

  Dank aan Simi voor het goede contact vooraf, Dani voor de uitstekende leiding en de groep voor alles. Buddycheck!

 • door Slovenie (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 19-07-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Deze reis bestond uit leuke, sportieve activiteiten op het land en in het water in de mooie natuur van Slovenie. Naast de activiteiten was er ook nog vrije tijd om bijvoorbeeld naar het meertje te gaan of een potje te volleyballen op de camping. De reisleiders (Daan en Kelly) waren enthousiast en gezellig. Een echte aanrader!

 • door Slovenie (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 05-07-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een hele fijn, geweldig en gave vakantie gehad.
  Ik heb hele leuk/gave activiteiten gedaan.
  De groep was ook enorm leuk, veel nieuwe vrienden gemaakt.
  Leuk reisleiding hadden we die die alles tot in de puntjes verzorgde!
  Deze vakantie zou ik voor iedereen aanraden om te gaan doen!
  En voor mij is Simi Reizen zeker voor herhaling vatbaar
  om nog een keer mee te gaan met een andere reis!
  Bedankt Simi voor deze onvergetelijke REIS!!!

 • door Slovenie (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 29-06-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Het was een toffe reis met Vera en Janneke als super leuke reisleiders

 • door Slovenie (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 08-07-2018

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit was echt een super reis! Heerlijke ontspanning afgewisseld met leuke sportieve activiteiten. De begeleiding was erg goed, alles werd vlot geregeld en super gezellig (Jaana en Rody: bedankt!). Het enige wat beter kon, was de mogelijkheid om een moeilijkere variant van de activiteiten te doen. Sommige activiteiten waren namelijk vrij makkelijk.
 Afgezien van dit kleine punt een top vakantie gehad!

 • door Slovenie (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 08-07-2018

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Een erg mooie vakantie met een super gezellige groep. De activiteiten waren ook allemaal top. De kamping was ook op een prachtige locatie met voldoende aanvullende activiteiten om de dag mee door te brengen. De omgeving was ook prachtig voor wandel en fietstochten. Het enige minpunt is dat alle winkels en uitgaansgelegenheden te ver waren.

 • door Slovenie (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 15-07-2017

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Slovenie was mega! Programma, de mensen, gezelligheid en kampvuurtje. Bij ons waren de leeftijden gewoon opgesplitst behalve bij de activiteiten, maar moet zeggen dat ik me daar sowiezo nietzo mee bezig gehouden heb. Leuke grote groep, Blasz was geweldig en vond het bierproeven en decvia ferata het cools

Camping Menina

Onze camping in Slovenië scoort hoge cijfers op Zoover, vooral door de gezellige sfeer en de prachtige ligging. De camping ligt aan een riviertje. Simi heeft een volledig eigen gedeelte van de camping met onder andere een kampvuurplek, maar ook een hostel met hutjes en kampeerplaatsen. 

Faciliteiten camping

 • Gratis wifi
 • Eigen sanitair voor onze groep
 • Gezellige bar/restaurant
 • Veel activiteiten mogelijk
 • Meertje waarin gezwommen kan worden
 • Eigen kampvuurplek
 • Gezellig restaurant met terrasjes
 • IJsco- en pannenkoekenhut
 • Klimpark (optioneel)
 • Een voetbalkooi
 • Pingpongtafels
 • Winkeltje met souvenirs
 • Barbecue- en picknickplekken
 • Sauna en hot tub (optioneel)

Over Slovenië

Slovenië is in veel opzichten anders dan de landen er omheen. Doordat het lange tijd deel uitgemaakt heeft van Joegoslavië terwijl omringende landen als Oostenrijk en Italië veel meer gericht waren op Europa zijn er grote verschillen in de cultuur. Dat maakt een vakantie naar Slovenië extra leuk, want het is net zo ver als een reis naar Zuid-Frankrijk, maar je komt terecht op een echte originele reisbestemming. Bijkomend voordeel is dat prijzen in Slovenië een stuk lager zijn dan in andere landen.

Wat is er allemaal te doen

Als je voor deze groepsreis gaat, ga je vooral voor het land en de activiteiten. Je verblijft in het stadje Rečica ob Savinji, een klein gehuchtje in Slovenië met een bakkertje en een paar plekjes om 's avonds iets te drinken. De bar en het restaurant op de camping staan echter garant voor een hoop gezelligheid in de avond. 

Slovenië is een ontzettend groene bestemming met verrassend ruige bergen, maar dat zul je zeker ontdekken tijdens deze groepsvakantie. 

Prijzen

Slovenië is in veel opzichten een goedkoop vakantieland. Prijzen in café's en restaurants zijn relatief laag. Voor 5 euro koop je een vers gemaakte pizza en een kopje koffie kost ongeveer 1 tot anderhalve euro.

Geef trouwens gerust een fooi, want de inkomens in Slovenië zijn over het algemeen lager dan in Nederland.

Betalen enzo

Ze betalen in Slovenië gewoon met de euro. Dat maakt het vergelijken handig. Je kunt dus gewoon geld meenemen vanuit Nederland, maar je kunt ook pinnen ter plaatse. Houd er rekening mee dat het pinautomaat op fietsafstand is en we maar twee fietsen beschikbaar hebben voor de Simi groep. Daarom raden we aan om voldoende contant geld mee te nemen, rekening houdend met welke optionele activiteiten je wellicht wil ondernemen. Bij het kopje belangrijk kun je indruk krijgen van de prijzen. 

Hoe werkt dat met de leeftijdsgroepen?

Je kunt de groepsreis Slovenië boeken in drie verschillende leeftijdsgroepen, de 16-17 jarigen, de 18-25 jarigen groep en de 24-32 jarigen groep. Incidenteel kan er iemand mee reizen die iets ouder is met de 24+ groep. Alle drie de leeftijdsgroepen hebben een eigen kampement op de camping. Vanwege praktische redenen kan het zo zijn dat bij sommige activiteiten de leeftijdsgroepen worden gecombineerd. Je reist samen met mensen uit alle leeftijdsgroepen in de bus naar locatie. Reis je samen met een vriend, vriendin of groepje en vallen jullie in verschillende leeftijdsgroepen? Dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Jullie kunnen dan gewoon kiezen voor de jongerenreis leeftijdsgroep die het beste bij jullie past.

Hoe warm is het in Slovenië in de zomer?

Over het algemeen kent Slovenië warme zomers met temperaturen rond de 30 graden. Wel verblijven we natuurlijk tussen de bergen, dus het kan goed zijn dat er een stevige onweersbui voorbij trekt af en toe.

Hoe weet ik of er nog plek is?

Onder het kopje 'data/prijzen' kun je de vertrekdata bekijken van aankomende zomer. Indien er geen bolletje bij de reisdatum staat, is er nog voldoende plek. Staat er een geel bolletje bij, dan gaat het om de tien laatste plekken. Bij een oranje bolletje zal je echt de knoop moet doorhakken, want dan gaat het om de laatste plek(ken). We raden aan tijdig te boeken als je gebonden bent aan een specifieke reisperiode.

Hoe duur is Slovenië?

In Slovenië gebruikt men de euro. Over het algemeen zul je merken dat met name eten en drinken veel goedkoper is dan wanneer je dit in Nederland zou kopen. Voor een kopje koffie betaal je gemiddeld één tot anderhalve euro. Om die reden kunnen we in Slovenië ook veel meer activiteiten aanbieden dan op andere locaties.

Wat voor types gaan er mee op deze reis?

De samenstelling van de groep is natuurlijk altijd anders, maar Slovenië wordt geboekt door avontuurlijke jongeren die gezelligheid willen mixen met natuur en een echte actieve vakantie. De meeste mensen zijn alleenreizenden die enorm houden van de groepsgezelligheid. Daarnaast boeken mensen vaak Slovenië als ze houden van actief bezig zijn. Na het dagprogramma nog even een potje voetballen of badmintonnen is dan ook geen uitzondering. Na het avondeten zit iedereen graag bij het kampvuur om de dag goed af te sluiten met een leuk spelletje (Weerwolven!) of om lekker na te kletsen met een drankje. Opvallend is dat in Slovenië weinig sprake is van subgroepjes. Het zijn vaak hechte groepen, waar ook nog eens hele mooie vriendschappen uit ontstaan, en soms zelfs meer... 

Wat moet ik allemaal meenemen?

Een paar oude schoenen, kleren die nat mogen worden, zonnebrand en een goed humeur zijn de belangrijkste onderdelen. Een goed boek, zwemspullen, een zonnebril en gemakkelijke kleding zijn daarnaast handig. Maak vooral gebruik van onze paklijsten pagina met een suggestie paklijst!

Hoe kan ik aangeven dat ik samen reis?

Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. We delen jullie in hetzelfde slaapvertrek in. In principe slapen mannen en vrouwen gescheiden. Zijn jullie een koppel? Geef het dan even duidelijk aan bij de boeking, dan wordt je waar mogelijk samen ingedeeld. Uiteraard onderneem je samen met je reisgenoot / reisgenoten de activiteiten.

Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisbegeleiders de meeste bijzonderheden prima handelen.

Houd er rekening mee dat bijzonderheden verplicht doorgegeven moeten worden.

Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand! Doordat we als groep samen koken kun je redelijk zelf kijken wat je wilt. Vaak lukt het wel om gewoon mee te eten met wat aanpassingen. Eventueel kun je ook zelf samen met je reisbegeleider een maaltijd samenstellen. We raden je aan bij speciale dieeten (bijvoorbeeld glutenvrij) om het een en ander mee te nemen vanuit Nederland.

Wat is het beleid met betrekking tot uitgaan? Krijgen we wel vrijheid?

Slovenië is niet echt de reisbestemming voor mensen die houden van veelvuldig uitgaan, maar voor wie 's avonds graag nog een terrasje pakt of ergens wat gaat drinken is het helemaal prima. Voor mensen die van gezelligheid en feestjes houden is dit DE locatie. Met ook een feest dat wordt georganiseerd door de camping en onze lake party, kan dit niet anders dan een mega gezellige reis worden!

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Slovenië en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Ook of een boosterprik noodzakelijk is. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona.