Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Jongerenreis Slovenie 16-17
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Jongerenreis Slovenie 16-17

 • 16-17 jaar
 • 10 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Een unieke 10-daagse jongerenreis Slovenië. Geniet van een actieve en avontuurlijke vakantie in 1 van de mooiste landen van Europa. Slovenië is voor avonturiers die op zoek zijn naar een outdoorvakantie met heel veel activiteiten inbegrepen. Slovenië is ruig, avontuurlijk en een perfecte locatie voor een gezellige outdoorvakantie met Simi Reizen!

Bij deze jongerenreis zijn enorm veel activiteiten inbegrepen en Slovenië zal je zeker in positieve zin verrassen. Het is een prachtig land met een heel andere geschiedenis dan veel andere landen en ook al betalen ze met de euro, je zult merken dat Slovenië een uniek en bijzonder land is. Daarnaast is het ook niet super ver reizen, ongeveer even lang als naar het zuiden van Frankrijk.

Tijdens deze actieve jongerenreis Slovenië verblijf je op een knusse camping gelegen tussen Maribor en Ljubljana op een prachtige locatie. Camp Menina scoort op Zoover gemiddeld een 8.6! Een camping waar je nog gewoon een kampvuurtje mag maken, waar de eigenaar enorm betrokken is en waar je kunt rekenen op een fijne ervaring. Je slaapt met je leeftijdsgenoten op een eigen kampement.

Inbegrepen bij deze jongerenreis zijn niet alleen de reis en het verblijf, maar ook enorm veel activiteiten. Zo ga je cave biken, staat een spectaculaire rotsklimmen op het programma en ga je een canyoningtocht in de bergen doen. Een echt avontuurlijke groepsreis met enorm veel inbegrepen activiteiten

Jongeren die deze vakantie boeken zijn vaak avontuurlijk ingesteld, maar ook op zoek naar gewoon een hele gezellige vakantie met leeftijdsgenoten. Gezelligheid is absoluut een reden om voor deze groepsreis voor jongeren te kiezen. In het onderstaande dagprogramma kun je vinden wat we allemaal gaan doen tijdens deze avontuurlijke groepsvakantie. Onder de andere tabjes kun je nog meer belangrijk vinden en de vertrekdata waarop deze jongerenvakantie Slovenië vertrekt.

Ben je op zoek naar een actieve jongerenvakantie met een iets lagere prijs? Check dan de jongerenreizen Frankrijk.

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 856,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Busreis

Waarom met Simi op reis?
 • Simi heeft in de afgelopen jaren diverse prijzen en awards gewonnen. 
 • Onze reizen scoren gemiddeld een 8.8 onder onze deelnemers
 • Je kunt vooraf online kennismaken en als je wilt, deelnemen aan een Whatsapp-groep

We vertrekken in de middag vanaf onze opstapplaatsen. We reizen met onze eigen touringcar rechtstreeks naar de camping. We reizen in een comfortabele touringcar die aan alle eisen voldoet. Onderweg stoppen we met regelmaat om de benen te strekken. Tegen de avond zal de bus een stop maken om iedereen de gelegenheid te geven eventueel iets warms te eten. In de vroege ochtend zullen we morgen aankomen in het mooie Slovenië.

 • Net als in het vliegtuig is ook in de touringcar de ruimte beperkt. Je mag 1 koffer/tas meenemen van 20 kilo. Je slaapzak mag je los vervoeren. Veel mensen vinden het fijn om deze mee te nemen in de bus voor de nacht.
 • Zorg dat je op tijd bij de bus bent. De genoemde vertrektijd is de tijd waarop de bus daadwerkelijk zal vertrekken van de opstapplaats.

Dag 2 - Kennismaken met Slovenië

We beginnen de vakantie met een eenvoudig maar smakelijk ontbijt. Onze reisleiding neemt de belangrijkste dingen met je door. De reisleiding is er om ervoor te zorgen dat de groep een fantastische tijd beleeft, dus stel al je vragen gerust. Na het ontbijt heb je de tijd om jezelf te installeren en je tas uit te pakken. Tips voor in de middag zijn zwemmen, uitrusten bij het meertje, een potje voetballen of een drankje doen op het campingterras.

In de avond organiseert je reisbegeleiding een beachvolleybaltoernooi. Zodoende leer je direct je groep goed kennen!

 • Zelfs als je moe bent van de reis, raden we je aan wel mee te doen aan het beachvolleybaltoernooi te doen. Zo begin je direct goed aan je vakantie en leer je de mensen kennen.
 • Bedenk onderweg vast met welke reisgenoten je goed op kunt schieten. Dat maakt het indelen van tenten makkelijker. Mannen en vrouwen slapen gescheiden.

Dag 3 - Avontuurlijk canyoning

Tijd voor weer een heel andere activiteit: canyoning. Dit is 1 van de activiteiten die iedereen altijd helemaal geweldig vindt. Bij canyoning maak je gebruik van natuurlijke glijbanen, uitgesleten door de rotsen, klauter je over grote en kleinere rotsen en spring je af en toe de diepte in om zodoende de rivierkloof af te dalen. Wij noemen het ook wel eens een grote mensen speeltuin! Dit doen we in een kloof van een berg. Wat is canyoning precies?

Een uitdagende en avontuurlijke activiteit waar je zeker van zult genieten! Aan het einde van de middag is er natuurlijk tijd om nog even te zwemmen in het meertje op de camping. Vergeet dus vooral je zwemkleding niet als je mee gaat met deze jongerenvakantie!

Let op: activiteiten die je buiten het vaste programma van Simi boekt vallen niet onder de reisovereenkomst. Waar we van onze vaste partners jaarlijks een aantal belangrijke dingen controleren (bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering, diploma's etc.), doen we dit niet bij aanbieders van activiteiten die niet door Simi worden aangeboden. Het is dus aan jezelf om rechtstreeks afspraken te maken voor het doen van activiteiten buiten het programma om. 

Dag 4 - Sit on top / kajakken

Opnieuw tijd voor actie! We gaan vandaag namelijk kajakken, ook wel sit on top genoemd. Je zit hierbij op een open boot (kajak) en je hebt een peddel die je aan beide kanten kunt gebruiken. Het verschil met kanoën is dat je bij kanoën een peddel hebt met slechts één zijde.

Dit doen we op de rivier Savinja. We zullen ongeveer een uur op het water zijn. Daarvoor krijg je een duidelijke instructie hoe het werkt en je materialen. Deze rivier is erg leuk voor deze activiteit omdat er kleine stroomversnellingen zijn, juist omdat dat de waterstand vaak een beetje laag is. Het is lekker uitdagend, maar ook als je het niet eerder hebt gedaan is het goed te doen. Onderweg geniet je van de natuur en kun je je voorbereiden op een aantal hilarische momenten.

Indien we een te lage waterstand hebben, zullen we met raftboten de rivier afgaan. Bij raften zit je met meerdere reisgenoten in een opblaasbare boot en zul je goed moeten samenwerken. Dit is dus het back-up programma, maar vrijwel altijd zal sit on top gewoon door kunnen gaan.

 • Van de lokale instructeurs krijg je alle materialen die je nodig hebt voor de activiteiten. Daarnaast krijg je voorafgaand iedere activiteit een instructie en nemen we de veiligheid door. 
 • Qua niveau zijn alle activiteiten voor iedereen prima te doen, maar ook zeker uitdagend. 

Dag 5 - Rotsklimmen

In Slovenië hebben we ontzettend veel activiteiten die inbegrepen zijn bij de prijs. Vandaag staat rotsklimmen op het programma! Met een klein half uurtje rijden komen we aan bij de locatie van de activiteit. Hier gaan we met +/- 20 personen per keer naartoe.

Hier delen we de groep in tweeën. De ene groep gaat eerst klimmen, en de andere groep bezoekt het aangrenzende kleine maar schattige idyllische dorpje. Hier kun je voldoende koffiententjes vinden met mooie uitzichten! Het klimmen doen we in kleine groepjes. Als je niet aan het klimmen bent, kun je de andere aanmoedigen! Neem voor een muziekboxje mee.

Er zijn 4 routes met verschillende moeilijkheidsgraden, van beginners tot aan de iets geoefenden. Zodoende is het voor iedereen uitdagend, zowel als je het nog nooit eerder gedaan hebt als wanneer je op klimmen zit als sport. 

 • Tip: Lees voor vertrek de paklijst goed door, daar staat alles in wat je mee moet nemen tijdens je vakantie.
 • Tip: Neem oude kleding met lange mouwen en broekpijpen voor als je per ongeluk gaat rotsknuffelen, dat scheelt weer schaafwonden!

Dag 6 - Bellyak en hike

Vandaag maken we ons klaar voor weer een heel nieuwe activiteit die het midden houdt tussen bodyboarden, hydrospeed en surfen. Met een extra lang board waarmee ook de knieën goed beschermd zijn dalen we de snelstromende rivier af. Een hele andere beleving van het water staat je te wachten tijdens deze outdoor activiteit. In de middag maken we een hike in de omgeving.

Dag 7 - Cave biken en sup polo

Eerst maken we ons klaar voor een teamactiviteit: cave biken! Met een fiets cross je door een grot heen, een enorm spectaculaire activiteit en eentje die niet veel mensen al ooit een keer eerder hebben gedaan. 

We beginnen de dag op het meer met een spelletje SUP polo. Stand Up Paddling is steeds populairder. Tijdens deze vooral gezellige activiteit oefenen we  met het staan, maar maken er ook gelijk een waterpolo wedstrijdje van, staand op de boards. Fun gegarandeerd!

Aansluitend aan het SUP polo hebben we een gezellige lake party gepland staan bij het meer! We maken er een gezellige avond van. Sommige groepen vinden het leuk er direct een BBQ avond van te maken (niet inbegrepen).

 • Als je nog extra activiteiten wilt doen tijdens je vakantie is deze dag wel de laatste dag waarop je dingen kunt regelen. Zeker met activiteiten als skydiven ben je afhankelijk van weersomstandigheden. Hoe vroeger in de week je dus beslist, hoe beter. We raden je aan om samen met je reisgenoten hiernaar te kijken, zodat je iets samen in een groepje kunt ondernemen.

Dag 8 - Vrije tijd

Vandaag heb je vrije tijd. Je hebt de keus om een optionele activiteit te boeken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een heel relaxte dag ervan te maken, dat is geheel aan jezelf. Veel jongeren kiezen ervoor om deze dag nog als groep een activiteit te boeken. Ook is het mogelijk om (afhankelijk van het weer natuurlijk) te kiezen voor paragliden (let op: erg populair), een mountainbike tocht inclusief lunch, sunset suppen, paintball en nog heel veel meer. Of kies voor het adrenaline park op de camping zelf! Deze activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en minimumdeelname. Je boekt de activiteiten ter plekke zelf bij, hier zijn wij geen partij in.

 • Op de camping zijn een sauna en jacuzzi aanwezig. Tegen betaling kan deze voor de groep worden voorbereid.
 • Indien je thuis leuke spelletjes hebt voor bij het kampvuur, bijvoorbeeld Weerwolven of 30 Seconds, neem deze dan gerust mee op reis!

Dag 9 - Vertrek naar Nederland

In de avond reizen we terug vanuit Slovenië naar Nederland. De exacte vertrektijd is afhankelijk van de aankomsttijd vanwege de rijtijdenwet van de chauffeurs. Je reisbegeleider zal je informeren over de exacte vertrektijd. Voor vertrek heb je nog de mogelijkheid om het een en ander te ondernemen of te relaxen. Extra mogelijk vandaag is een trip naar Ljubljana, een activiteit die de meeste groepen ondernemen. Deze activiteit kun je bijboeken bij de reisbegeleider en is absoluut een leuke afsluiting van je vakantie. 

Ljubljana is een leuke stad met knusse koffietentjes, leuke winkeltjes en kleurrijke gebouwen. Je kunt er ook een gondel nemen de heuvel op naar het kasteel van de stad, Ljubljanski Grad. Hier heb je een mooi uitzicht van de stad! 

Tips:

 • Zorg dat je voor vertrek nog even goed eet. 
 • Je slaapzak kan prima dienen als kussen in de bus.
 • Controleer of je echt al je spullen meegenomen hebt terug de bus in.

Dag 10 - Dag van aankomst in Nederland

Vandaag komen we weer terug aan op de verschillende opstapplaatsen. De aankomst-tijd is op een dergelijke afstand enorm afhankelijk van de drukte op de weg. Zodra we een realistische tijd hebben zullen we deze in de touringcar communiceren met de reizigers.

 • Planning: het programma zoals je dit hierboven leest, bevat alle onderdelen die we tijdens deze outdoorvakantie gaan ondernemen. De volgorde kan echter wijzigen! Afhankelijk van de samenstelling, het weer en logistieke redenen, zal de volgorde van activiteiten afwijken van de site. We zorgen er natuurlijk wel voor dat alles wat we afspreken ook uitgevoerd wordt tijdens je reis! Maar een beetje flexibiliteit kan dus geen kwaad!
 • Simi regelt de tenten, slaapmatten en een plek waar we gezamenlijk kunnen eten. Zelf hoef je alleen een slaapzak mee te nemen. 

Inclusief

De volgende onderdelen zijn inbegrepen bij de prijs:

 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar met voldoende beenruimte. Simi Reizen gebruikt alleen touringcars die het keurmerk touringcarbedrijven dragen.
 • Beachvolleybal toernooi
 • Canyoning
 • Sit on top (kajak)
 • Rotsklimmen
 • Bellyak (hydrospeed)
 • Hike
 • Cave biking
 • SUP polo met aansluitende lake party
 • Spel materialen aanwezig op de camping: boogschietspullen, tafeltennisbatjes, badmintonset en ballen.
 • 7 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen
 • Gebruik van tenten en slaapmatje of veldbed
 • Verblijfskosten
 • Ontbijt op 1e dag
 • Repatriëring bij calamiteiten
 • Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 3.
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Onze reisleiding heeft een receptenboek met goede en makkelijk te bereiden recepten en heeft een actieve rol in het koken en organiseren van deze zaken. Reken op tussen de 4 en 8 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep. Ook is het mogelijk om een food package bij te boeken, zie hiervoor het kopje belangrijk.
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Vertrekgarantie

In de afgelopen vier jaar zijn alle jongerenreizen Slovenie doorgegaan. Houd er rekening mee dat hoogseizoensweken snel uitverkocht zijn en het aantal plekken beperkt is. Indien er een geel bolletje bij een reisdatum komt te staan zijn er nog minder dan 10 plekken vrij. Bij een oranje bolletje gaat het om de allerlaatste plekken. 

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 20 personen, verspreid over de verschillende programma's en leeftijdsgroepen. Maximaal kunnen er 44 mensen deelnemen verspreid hierover.

Indien de groep niet groot genoeg is om afzonderlijke leeftijdsgroepen aan te bieden, dan worden leeftijdsgroepen gecombineerd. Via Mijn Simi kun je dit zien als dit het geval is.

Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is.

Filmpje van de reis 

Vertrek en de busreis

Je kunt je opstapplaats nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen. Je hebt de keuze uit de volgende opstapplaatsen:

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) -
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen 
 • Eindhoven (John F. Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) 

De vertrektijden kun je vinden in de vertrekinformatie zodra je je Simi inlog hebt ontvangen.

Je dient uiteraard zelf tijdig aanwezig te zijn op de opstapplaats. 

Er is geen mogelijkheid om ergens anders op te stappen. We hebben er bewust voor gekozen de opstapplaatsen beperkt te houden, zodat de mensen die als eerste instappen niet nog 10 stops moeten maken voor we eindelijk "echt" vertrekken.

Let op: De opstapplaatsen staan vast, maar de vertrektijden kunnen door omstandigheden gewijzigd worden. Controleer altijd een dag voor vertrek daarom goed je vertrekinformatie. Deze kun je terugvinden in Mijn Simi.

Je reist in de touringcar samen met de andere leeftijdsgroepen naar Slovenie. Ter plaatse verblijf je op je eigen gedeelte op de camping. Bij sommige activiteiten kan om praktische redenen besloten worden dat verschillende groepen samen op activiteit gaan. Je hebt je eigen reisleiding en eigen kampement, maar op de heenreis en terugreis en tijdens sommige activiteiten kom je dus ook mensen uit andere leeftijdsgroepen wellicht tegen. 

Verblijf

Je verblijft tijdens deze jongeren vakantie op een gezellige en zeer levendige familiecamping in Slovenië. De camping scoort op Zoover gemiddeld een 8.7. Je slaapt in een tent op een apart deel van de camping. Camping Menina heeft een uitstekende reputatie en is een levendige camping waar van alles wordt georganiseerd. Op woensdag is er een feest avond op de camping. Ook een kampvuurtje mag op deze camping nog gewoon gemaakt worden, vrij uniek!

De camping ligt aan de rivier de Savinja. Er is een ruim en gezellig restaurant met veel zitterrasjes, een ijsco- en pannenkoekenhut, een klimpark (optioneel), een fijn meer, een voetbalkooi, pingpongtafels, een winkeltje en verschillende barbecue- en picknickplekken. Daarnaast is er een sauna en een hot tub waar je tegen betaling gebruik van kunt maken.

Food package

Voor deze groepsreis Slovenië is het mogelijk om een food package bij te boeken via Mijn Simi. Deze kost 90 euro en bevat zeven keer ontbijt en acht keer diner. Het menu staat wekelijks vast en een voorbeeldmenu kun je vinden in Mijn Simi. Helaas is de food package niet verkrijgbaar in een vegetarische versie of een versie waarbij rekening gehouden dient te worden met allergieën.

Food package Slovenië Food package Slovenië groepsreizen

Voor de mensen die geen food package willen is het altijd mogelijk om losse maaltijden in het restaurant te bestellen, elders te eten of op de camping te koken. Simi Reizen biedt de gelegenheid om op het kampement te koken. Alle materialen zijn hiervoor aanwezig. Bij het zelf koken is het uiteraard wel mogelijk om rekening te houden met vegetariërs, allergieën en diëten. Wel raden we aan om bij bepaalde specifieke allergieën de basisproducten vanuit Nederland mee te nemen. Zie ook onze pagina over glutenvrij reizen.

Boeken van deze jongeren reis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. 

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je:

 1. Je vertrekinformatie en de opstaptijden zien
 2. Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 3. Je Whatsapp nummer toevoegen en een Whatsapp groep starten
 4. Het forum bezoeken en je voorstellen
 5. Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 6. Je reisverzekering nog afsluiten
 7. Je (restant)betaling doen via iDeal

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen.

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Veiligheid, alcoholbeleid en uitgaan

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Alcohol:

Ook in Slovenië geldt dezelfde leeftijd als in Nederland. Alcohol is dus niet toegestaan voor de leeftijdsgroep 16-17 jaar. 

Optionele activiteiten

Ter plaatse kun je verschillende activiteiten nog bijboeken. Onder andere:

 • Paragliden - +/- 140 euro
 • Mountainbiken met lokale lunch - +/- 65 euro
 • Avontuurlijke hike - +/- 40 euro
 • Paintballen - +/- 35 euro
 • Sunset SUP op het meer van Velenje - +/- 35 euro
 • Adrenaline park op de camping - +/- 20 euro
 • Excursie Ljubljana - +/- 25 euro (minimale deelname 10 personen)

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden en kosten.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan musea en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

Nog een filmpje van de reis!

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

Vanaf 2 januari 2022 kun je onderstaande reizen boeken. We verwachten dat een aantal reizen die dag direct vol zullen zitten. Wil je er tijdig bij zijn? Geef dan je e-mailadres door, dan geven we je tijdig een seintje dat je kunt boeken.

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Vr 08-07-2022
  Za 02-11-2024
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  0,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Vr 15-07-2022
  Zo 24-07-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  849,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Vr 22-07-2022
  Zo 31-07-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  849,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Vr 29-07-2022
  Zo 07-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  849,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Vr 05-08-2022
  Zo 14-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  849,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Vr 12-08-2022
  Zo 21-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  849,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Vr 19-08-2022
  Zo 28-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  849,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Rondreis Canada / USA (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 03-08-2016

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een fantastische rondreis gemaakt door Noord-Amerika met Simi Reizen!
  Het begon allemaal met een kennismakingsbijeenkomst, zodat we van tevoren wisten met wie we op vakantie gingen. Daarna via de whatsapp-groep gezamenlijk de voorbereidingen voor een geweldige vakantie getroffen.
  In Amerika aangekomen hebben we 4 SUVs gehuurd, 1 auto per 4 personen, waar we de hele vakantie mee door Amerika gereden hebben.
  De hotels waarin we sliepen waren eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien en gelegen in leuke gezellige dorpjes waar we s avonds ook nog even de bar in konden duiken.
  Wat ik ook een pluspunt vond, was dat er veel ruimte was voor eigen inbreng. Als we onderweg iets tegenkwamen waar we wilde stoppen was dit geen probleem en als een deel van de groep liever iets anders wilde doen werd dit ook geregeld.
  De reisleiding was erg gezellig en zorgde ervoor dat iedereen het naar zijn zin had, we hebben onwijs gelachen! En wat ook genoemd mag worden, is dat hij zelfs mee is gaan hardlopen om half 8 s ochtends. Tja, klant is koning(in)!
  Al met al was het een onvergetelijke reis met een gezellige groep (we spreken nog steeds met elkaar af) en leuke activiteiten!

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 22-07-2021

  0

  REISLEIDING

  0

  PRIJS KWALITEIT

  0

  ACTIVITEITEN

  0

  Dit jaar voor het eerst met Simi op reis naar Noord-Griekenland. Vooraf vond ik de groepsgrootte (28 man) best fors, maar het bleek een ontzettend leuke groep met een super reisleidster (Iris) te zijn! Wegens corona moest er voor de heenreis e.e.a geregeld worden, maar Simi hield ons goed op de hoogte van de maatregelen.
  In Griekenland was het programma goed gevuld met o.a. kajakken, paardrijden, hiken en een boottocht (allemaal bij de prijs inbegrepen), maar er was ook genoeg vrije tijd. En mocht er iets niet doorgaan (bv. geen beloofd zwembad bij het hotel), dan werd er een passend alternatief verzorgd (een middag zwemmen bij een 5* hotel). Enige minpunt waren de lange busritten (en daarom het soms vroege opstaan), maar dat hoort er allemaal bij.

  Al met al raad ik Simi Reizen écht aan, ook voor de 30+'ers onder ons!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 28-06-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De groep en de reisleiding waren allemaal super gezellig veel mooie momenten er bij gekregen en dit heeft ook zeer zeker een vervolg.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 02-08-2016

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Geweldige vakantie gehad met een super leuke groep in Slovenie.

  In de ochtend naar de bakker (5min lopen). Overdag lekker actief met de activiteiten. Ook een lekker meertje bij de camping waar je kon zwemmen. Op de camping zitten erg veel Nederlanders. Savonds lekker bij het kampvuur zitten.

  Na die 10 dagen heb je veel mee gemaakt met de hele groep en is het echt jammer dat je afscheid moet nemen.

  De reisleiding (Demi en Dominique) waren super en hebben zich echt ingezet voor ons. Zij hebben voor elkaar gekregen dat iedereen alle optionele activiteiten gewoon kon doen. Echt toppers!

  Voor simi, er zijn 2 paklijsten. 1 op de site en 1 bij de boeking. Die kwamen niet helemaal overeen met elkaar.

  Minpuntjes aan de reis

  De bus naar Slovenie zit met de groep van Kroatie in 1 bus. Opzich geen probleem maar de bagage moest onderin de bus op passagiers stoelen waardoor de bus echt erg vol was.

  Een enkele buschauffeur op de heenreis en terugreis was wat kortaf/chagrijnig. Weinig stops. Gelukkig zat er wel een wc in de bus maar het zou wel fijn zijn als er iets meer plaspauzes zijn waardoor iedereen even de benen kan strekken....

 • door Lapland groepsreis Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 17-02-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Vorige week thuis gekomen van een geweldige week in Lapland, wat een ervaring! Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis mee ging en het is me heel goed bevallen! De activiteiten waren iedere dag goed geregeld en er was ook tijd voor ontspanning.
  Lapland is koud, maar zo ontzettend mooi dat je dat bijna vergeet (en ik ben echt een enorme koukleum!).
  Ik vond het heel relaxed om zo georganiseerd op reis te gaan, je hoeft nergens aan te denken want het hele programma is al voor je uitgestippeld :)
  Bedankt Simi, Reisleider en groep voor deze fantastische reis!

 • door Rondreis Georgie (Jongerenreizen 18-25) op 25-07-2019

  geen foto

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb erg genoten van de reis en het was mijn geld zeker waard! De accomodaties waren beter dan verwacht en de reisleider was erg enthousiast en fijn mee in de omgang. Voor elke dag was de planning duidelijk en soms was er ook nog ruimte om zelf of gezamenlijk met de groep iets in te vullen. Ik heb mijn ogen uitgekeken naar het prachtige land en de gastvrije mensen. Tevens was de dynamiek in de groep fijn, wat het reizen nog leuker maakte :). Voor de rest was het een (soms pittige) actieve vakantie. Je ziet de mooie omgeving in de bergen tijdens de (pittige) hikes, maar aan de andere kant leer je ook de mooie hoofdstad Tbilisi kennen tijdens een stadstour.

 • door Kroatie Deluxe (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 28-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Een echte aanrader! Super vakantie in Kroatie gehad!

 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 18-25) op 09-07-2020

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Mijn eerste solo reis met simi en het was geweldig! We hadden een super leuke groep en we waren meteen heel hecht. Alles was goed geregeld en de activiteiten waren super gaaf! Mede door de toffe reisleiding (Marissa en Femke) was mijn ervaring geweldig!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  7.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Van 26 juli t/m 4 augustus op reis geweest met Simi Reizen naar Frankrijk actief. Een erg leuke reis met veel nieuwe ervaringen rijker. Ook de grote complimenten aan de 3 reisleiders. Die hebben goede begeleiding gegeven en deden gezellig met de groepen mee. Bedankt!
  Ook de camping La Rochette die in een mooie omgeving gelegen was zag er goed verzorgd uit.

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 20-10-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  De reis naar Ierland was goed georganiseerd en vol bewonderingswaardige locaties die we bezocht hebben

Camping Menina

Onze camping in Slovenië scoort hoge cijfers op Zoover (gemiddeld een 8.7), vooral door de gezellige sfeer en de prachtige ligging. De camping ligt aan een riviertje. Simi heeft een volledig eigen gedeelte van de camping met onder andere een kampvuurplek, maar ook een hostel met plek voor 20 personen. Omdat onze groepen vaak iets groter zijn slapen ook een aantal mensen in tenten direct rondom het hostel. De 16-17 groep gaat standaard kamperen.

Wat de camping extra leuk maakt is dat er nog weinig regeltjes zijn en een kampvuurtje bijvoorbeeld gewoon gemaakt mag worden.

Faciliteiten camping

 • Gratis wifi
 • Eigen sanitair voor onze groep
 • Gezellige bar/restaurant
 • Veel activiteiten mogelijk
 • Meertje waarin gezwommen kan worden
 • Eigen kampvuurplek
 • Gezellig restaurant met terrasjes
 • IJsco- en pannenkoekenhut
 • Klimpark (optioneel)
 • Een voetbalkooi
 • Pingpongtafels
 • Winkeltje met souvenirs
 • Barbecue- en picknickplekken
 • Sauna en hot tub (optioneel)

Over het kamperen

Je verblijft tijdens deze groepsreis in een tent voor maximaal 4 personen. Naar aanleiding van de heenreis bepaal je zelf met wie je in een tent slaapt. Mannen en vrouwen slapen gescheiden, tenzij je bij boeking aangegeven hebt samen te reizen.

Waar mogelijk proberen we mensen zo in te delen dat je wat meer ruimte hebt. In de tenten zelf is geen stroom (ivm brandveiligheid), maar in de grote kooktent kun je je apparatuur opladen. 

De grote kooktent beschikt over tafels/banken, kookmaterialen, een koelkast met vriesvak en de mogelijkheid apparatuur op te laden. Ook is er verlichting aanwezig.

Houd er wel rekening mee dat Slovenië een heel ander land is dan Nederland en ons idee van luxe niet altijd overeenkomst met de Sloveense opvatting hiervan.

Over Slovenië

Slovenië is in veel opzichten anders dan de landen er omheen. Doordat het lange tijd deel uitgemaakt heeft van Joegoslavië terwijl omringende landen als Oostenrijk en Italië veel meer gericht waren op Europa zijn er grote verschillen in de cultuur. Dat maakt een vakantie naar Slovenië extra leuk, want het is net zo ver als een reis naar Zuid Frankrijk, maar je komt terecht op een echte originele reisbestemming. Bijkomend voordeel is dat prijzen in Slovenië een stuk lager zijn dan in andere landen.

Wat is er allemaal te doen

Als je voor deze groepsreis gaat, ga je vooral voor het land en de activiteiten. Je verblijft in het stadje Rečica ob Savinji, een klein stadje in Slovenië met een bakkertje, supermarkt en een paar plekjes om 's avonds iets te drinken. De bar en het restaurant op de camping staan echter garant voor een hoop gezelligheid in de avond.

Slovenië is een ontzettend groene bestemming met verrassend ruige bergen, maar dat zul je zeker ontdekken tijdens deze groepsvakantie. 

Prijzen in Slovenië

Slovenië is in veel opzichten een goedkoop vakantieland. Prijzen in supermarkten zijn echter relatief hoog en niet altijd alles is beschikbaar. Het is in Slovenië vrij normaal om te horen dat iets uitverkocht is en ze geen idee hebben of en wanneer het nog komt. Prijzen in café's en restaurants zijn dan weer laag. Voor 5 euro koop je een vers gemaakte pizza en een kopje koffie kost ongeveer 1 tot anderhalve euro. Om die reden kunnen we in Slovenië ook veel meer activiteiten aanbieden dan op andere locaties. 

Geef trouwens gerust een fooi, want de inkomens in Slovenië zijn over het algemeen erg laag en voor veel Slovenen is rondkomen niet eenvoudig.

Betalen enzo

Ze betalen in Slovenië gewoon met de euro. Dat maakt het vergelijken handig. Je kunt dus gewoon geld meenemen vanuit Nederland, maar je kunt ook pinnen ter plaatse. Houd er rekening mee dat het pinautomaat op fietsafstand is en we maar twee fietsen beschikbaar hebben voor de Simi groep. Daarom raden we aan om voldoende contant geld mee te nemen, rekening houdend met welke optionele activiteiten je wellicht wil ondernemen. Bij het kopje belangrijk kun je indruk krijgen van de prijzen. 

Hoe warm is het in Slovenië in de zomer?

Over het algemeen kent Slovenië warme zomers met temperaturen rond de 30 graden. Wel verblijven we natuurlijk tussen de bergen, dus het kan goed zijn dat er een stevige onweersbui voorbij trekt af en toe. Het is verstandig om ook wat warmere kleding mee te nemen voor de avonden.

Wanneer moet ik boeken?

Om zeker te zijn van een plekje raden we je aan te boeken voor 1 mei (datum kunnen we niet garanderen). Hoe vroeger je boekt, hoe meer zekerheid je natuurlijk hebt. Boeken kan bij Simi als er nog plek is echter nog tot 1 dag vantevoren, mits de betaling direct gedaan wordt. Als je heel graag mee wilt met een reis op een specifieke datum, dan is het handig om de knoop snel door te hakken als er een geel of oranje bolletje bij de vertrekdatum komt te staan. Dat betekent namelijk dat de reis bijna vol zit.

Hoe weet ik of er nog plek is?

Onder het kopje 'data/prijzen' kun je de vertrekdata bekijken van aankomende zomer. Indien er geen bolletje bij de reisdatum staat, is er nog voldoende plek. Staat er een geel bolletje bij, dan gaat het om de tien laatste plekken. Bij een oranje bolletje zal je echt de knoop moet doorhakken, want dan gaat het om de laatste plek(ken). We raden aan tijdig te boeken als je gebonden bent aan een specifieke reisperiode.

Wat voor types gaan er mee op deze reis?

De samenstelling van de groep is natuurlijk altijd anders, maar Slovenië wordt geboekt door avontuurlijke jongeren die gezelligheid willen mixen met natuur en een echte actieve vakantie. De meeste mensen zijn alleenreizenden die enorm houden van de groepsgezelligheid. Daarnaast boeken mensen vaak Slovenië als ze houden van actief bezig zijn. Na het dagprogramma nog even een potje voetballen of badmintonnen is dan ook geen uitzondering. Na het avondeten zit iedereen graag bij het kampvuur om de dag goed af te sluiten met een leuk spelletje (Weerwolven!) of om lekker na te kletsen met een drankje. Opvallend is dat in Slovenië weinig sprake is van subgroepjes. Het zijn vaak hechte groepen, waar ook nog eens hele mooie vriendschappen uit ontstaan.

Hoe werkt dat met de leeftijdsgroepen?

A. De 18-22 en de 23+ groepen verblijven op dezelfde camping, maar slapen ergens anders (een eigen kampement op de camping). Het kan zijn dat sommige activiteiten gezamenlijk worden uitgevoerd, maar dat is afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers. Met de bus reis je gezamenlijk naar locatie.

Wat moet ik allemaal meenemen?

Een paar oude schoenen, kleren die nat mogen worden, zonnebrand en een goed humeur zijn de belangrijkste onderdelen. Een goed boek, zwemspullen, een zonnebril en gemakkelijke kleding zijn daarnaast handig. We raden je zeker aan om de paklijst goed door te nemen.

Wij reizen samen/hebben een relatie, kunnen we samen slapen?

Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. Mannen en vrouwen slapen gescheiden. Indien je samen reist als koppel proberen we jullie uiteraard samen te laten slapen, maar kunnen we dat op voorhand niet garanderen vanwege de groepssamenstelling. Natuurlijk doen jullie wel samen alle activiteiten!

Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisleiders de meeste bijzonderheden prima handelen. Houd er rekening mee dat bijzonderheden verplicht doorgegeven moeten worden.

Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand! Doordat we als groep samen koken kun je redelijk zelf kijken wat je wilt. Vaak lukt het wel om gewoon mee te eten met wat aanpassingen. Eventueel kun je ook zelf samen met je reisbegeleider een maaltijd samenstellen. We raden je aan bij speciale diëten (bijvoorbeeld glutenvrij) om het een en ander mee te nemen vanuit Nederland.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Slovenië en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona.