Vanaf 24 juli reizen we af naar Slovenië. Boek tot 1 dag voor vertrek en reis naar prachtig outdoorparadijs Slovenië. Het reisadvies is per 4 juli gewijzigd van oranje naar geel.

Jongerenreis Slovenie 16-17

Jongerenreis Slovenie 16-17

 • 16-17 jaar
 • 10 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Slovenië is per 4 juli weer toegankelijk voor Nederlanders. Vanaf 24 juli zullen we dan ook weer afreizen naar Slovenië voor een actieve outdoorvakantie. Boeken kan tot het laatste moment mits er plek is in de touringcar. 

Een unieke 10-daagse jongerenreis Slovenie. Geniet van een actieve en avontuurlijke vakantie in 1 van de mooiste landen van Europa. Slovenie is voor avonturiers die op zoek zijn naar een outdoorvakantie met heel veel activiteiten inbegrepen. Slovenie is ruig, avontuurlijk en een perfecte locatie voor een gezellige outdoorvakantie met Simi Reizen!

Bij deze jongerenreis zijn enorm veel activiteiten inbegrepen en Slovenie zal je zeker in positieve zin verrassen. Het is een prachtig land met een heel andere geschiedenis dan veel andere landen en ook al betalen ze met de euro, je zult merken dat Slovenie een uniek en bijzonder land is. Daarnaast is het ook niet super ver reizen, ongeveer even lang als naar het zuiden van Frankrijk.

Tijdens deze actieve jongerenreis verblijf je op een camping gelegen tussen Maribor en Ljubljana op een prachtige locatie. Camp Menina scoort op zoover gemiddeld een 8.6! Een camping waar je nog gewoon een kampvuurtje mag maken, waar de eigenaar enorm betrokken is en waar je kunt rekenen op een fijne ervaring. Je slaapt met je leeftijdsgenoten op een eigen kampement.

Inbegrepen bij deze jongerenreis zijn niet alleen de reis en het verblijf, maar ook enorm veel activiteiten. Zo ga je raften, paintballen, staat een spectaculaire via ferrata op het programma en ga je een canyoningtocht in de bergen doen. Een echt avontuurlijke groepsreis met enorm veel inbegrepen activiteiten. 

Jongeren die deze vakantie boeken zijn vaak avontuurlijk ingesteld, maar ook op zoek naar gewoon een hele gezellige vakantie met leeftijdsgenoten. Gezelligheid is absoluut een reden om voor deze groepsreis voor jongeren te kiezen. In het onderstaande dagprogramma kun je vinden wat we allemaal gaan doen tijdens deze avontuurlijke groepsvakantie. Onder de andere tabjes kun je nog meer reisinformatie vinden en de vertrekdata waarop deze jongerenvakantie Slovenie vertrekt.

Ben je op zoek naar een actieve jongerenvakantie met een iets lagere prijs? Check dan de jongerenreizen Frankrijk.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 73%

 • Man27%

 • Gem. leeftijd 202018 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

821,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights van deze jongerenreis

 • hydrospeed/bellyak
 • Raften
 • Canyoning
 • SUP polo
 • Paintball
 • Via Ferrata
 • Bergwandeltocht
 • en meer

Dag 1 - Busreis

Waarom met Simi op reis?
 • Simi heeft in de afgelopen jaren diverese prijzen en awards gewonnen. 
 • Onze reizen scoren gemiddeld een 8.8 onder onze deelnemers
 • Je kunt vooraf online kennismaken en als je wilt, deelnemen aan een Whatsapp-groep

We vertrekken in de middag vanaf onze opstapplaatsen. We reizen met onze eigen touringcar rechtstreeks naar de camping. 

We reizen in een comfortabele touringcar die aan alle eisen voldoet. Onderweg stoppen we met regelmaat om de benen te strekken. Tegen de avond zal de bus een stop maken om iedereen de gelegenheid te geven eventueel iets warms te eten. In de vroege ochtend zullen we aankomen in het mooie Slovenie.

Tips:

 • Net als in het vliegtuig is ook in de touringcar de ruimte beperkt. Je mag 1 koffer/tas meenemen van 20 kilo. Je slaapzak mag je los vervoeren. Veel mensen vinden het fijn om deze mee te nemen in de bus voor de nacht.
 • Zorg dat je op tijd bij de bus bent. De genoemde vertrektijd is de tijd waarop de bus daadwerkelijk zal vertrekken van de opstapplaats.

Dag 2 - Wandelen in Slovenië

We beginnen de vakantie met een eenvoudig maar smakelijk ontbijt. Onze reisleiding neemt de belangrijkste dingen met je door. De reisleiding is er om ervoor te zorgen dat de groep een fantastische tijd beleeft, dus stel al je vragen gerust.

Als iedereen ontbeten heeft beginnen we met een wandeltocht in de omgeving. We bezoeken het stadje en afhankelijk van de wensen van de groep maken we een eenvoudige of iets uitdagender wandeling. In de avond organiseert de reisleiding nog een kennismakingsactiviteit.

Tips:

 • Zelfs als je moe bent van de reis, raden we je aan wel de wandeltocht te doen. Zo begin je direct goed aan je vakantie en zie je gelijk wat van de omgeving.
 • Bedenk onderweg vast met welke reisgenoten je goed op kunt schieten. Dat maakt het indelen van tenten makkelijker. 

Dag 3 - SUP en raften

We beginnen de dag op het meer met een spelletje SUP polo. Stand Up Paddling is steeds populairder. Tijdens deze vooral gezellige activiteit oefenen we  met het staan, maar maken er ook gelijk een waterpolo wedstrijdje van, staand op de boards. Fun gegarandeerd!

's Middags gaan we het wilde water op en gaan we raften. Een spannende raft-tocht onder begeleiding van ervaren gidsen staat je te wachten. Raften is spannend, afwisselend en supergezellig omdat je met meerder personen in een boot zit. Een activiteit die zowel gezellig is als ontzettend cool om te doen!

 • Van de lokale instructeurs krijg je alle materialen die je nodig hebt voor de activiteiten. Daarnaast krijg je voorafgaand iedere activiteit een instructie en nemen we de veiligheid door. 
 • Qua niveau zijn alle activiteiten voor iedereen prima te doen, maar ook zeker uitdagend. Voor sommige activiteiten, zoals de bergwandeltocht, kunnen we de groep opspliten in een snellere groep en een groep die het rustiger aan doet.

Dag 4 - Bergwandeltocht

Vandaag gaan we de bergen in en maken we een mooie bergwandeltocht in de omgeving. Afhankelijk van de groepsgrootte splitsen we op in een snellere groep en een groep die het rustig aan doet. De reisleiders gaan natuurlijk gezellig mee! Tijdens de bergwandeltocht kom je erachter dat we in een super mooi gebied zitten in Slovenie, midden in de natuur.

De avond sluiten we af met een gezellig kampvuur op de camping. 

 • Voor deze vakantie raden we wandelschoenen aan. Zorg ervoor dat je wandelschoenen voor vertrek goed ingelopen zijn. Indien je geen schoenen hebt en niet van plan bent na deze outdoorvakantie nog vaker te wandelen, probeer dan via bijvoorbeeld marktplaats of via bekenden schoenen in jouw maat te lenen. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is ze vooraf in te lopen om blaren te voorkomen. 
 • Indien je thuis leuke spelletjes hebt voor bij het kampvuur, bijvoorbeeld Weerwolven of 30 Seconds, neem deze dan gerust mee op reis!

Dag 5 - Avontuurlijk canyoning

Tijd voor weer een heel andere activiteit: canyoning. Dit is 1 van de activiteiten die iedereen altijd helemaal geweldig vindt. Bij canyoning maak je gebruik van natuurlijke glijbanen, uitgesleten door de rotsen, klauter je over grote en kleinere rotsen en spring je af en toe de diepte in om zodoende de rivierkloof af te dalen. Wij noemen het ook wel eens een grote mensen speeltuin! Dit doen we in een kloof van een berg.

Een uitdagende en avontuurlijke activiteit waar je zeker van zult genieten! 

Aan het einde van de middag is er natuurlijk tijd om nog even te zwemmen in het meertje op de camping. Vergeet dus vooral je zwemkleding niet als je mee gaat met deze jongerenvakantie!

Let op: activiteiten die je buiten het vaste programma van Simi boekt vallen niet onder de reisovereenkomst. Waar we van onze vaste partners jaarlijks een aantal belangrijke dingen controleren (bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering, diploma's etc.), doen we dit niet bij aanbieders van activiteiten die niet door Simi worden aangeboden. Het is dus aan jezelf om rechtstreeks afspraken te maken voor het doen van activiteiten buiten het programma om. 

Dag 6 - Slovenië

Vandaag maken we ons klaar voor weer een heel nieuwe activiteit die het midden houdt tussen bodyboarden, hydrospeed en surfen. Met een extra lang board waarmee ook de knieen goed beschermd zijn dalen we de snelstromende rivier af. Een hele andere beleving van het water staat je te wachten tijdens deze outdoor activiteit. 

Dag 7 - Vrije ochtend en paintball

's Ochtends is er vrije tijd om lekker uit te slapen, wat inkopen te doen, te gaan zwemmen of een mooie wandeling te maken. Ook kun je ervoor kiezen om in de ochtend een optionele activiteit in te plannen.

's Middags maken we ons klaar voor een teamactiviteit: paintball! Simi regelt de eerste paintballs voor je, optioneel kun je natuurlijk nog paintballs bijkopen.

Tijdens een spelletje paintball komen bij sommige mensen de oermensen nog boven, terwijl anderen er alles aan zullen doen om te voorkomen dat ze geraakt worden. We maken er een sportief en gezellig spelletje van!

Tips:

 • Als je nog extra activiteiten wilt doen tijdens je vakantie is deze dag wel de laatste dag waarop je dingen kunt regelen. Zeker met activiteiten als skydiven ben je afhankelijk van weersomstandigheden. Hoe vroeger in de week je dus beslist, hoe beter. We raden je aan om samen met je reisgenoten hiernaar te kijken, zodat je iets samen in een groepje kunt ondernemen.

Dag 8 - Via ferrata

In Slovenie hebben we ontzettend veel activiteiten die inbegrepen zijn bij de prijs.

Vandaag staat een mooie via ferrata op het programma. Een wat....? Een via ferrata is de Italiaanse naam voor "ijzeren weg". Gezekerd aan een staalkabel en voorzien van een beveiligingsmechanisme leg je een route af over een rotswand. Een klim en klauteractiviteit die voor zowel beginners als gevorderden ontzettend leuk is om te doen. Met de afbeelding hiernaast kun je een beetje inschatten wat deze activiteit inhoudt.

De via ferrata brengt je langs fantastische plekjes met mooie uitzichten op de groene bergen van Slovenië. Als vakantieland is Slovenië veelzijdig, betaalbaar en zul je na deze vakantie zoveel nieuwe ervaringen opgedaan hebben dat je bijna opnieuw op vakantie wilt om bij te komen van alle indrukken!

 • Tip: Lees voor vertrek de paklijst goed door, daar staat alles in wat je mee moet nemen tijdens je vakantie.
 • Simi regelt de tenten, slaapmatten en een plek waar we gezamenlijk kunnen eten. Zelf hoef je alleen een slaapzak mee te nemen. 

Dag 9 - Vrije tijd

Vandaag heb je de keus om een optionele activiteit te boeken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een heel relaxte dag ervan te maken, dat is geheel aan jezelf. Veel jongeren kiezen ervoor om deze dag nog als groep een activiteit te boeken. Ook is het mogelijk om (afhankelijk van het weer natuurlijk) te kiezen voor een tandem skydive sprong (ong EUR 240), parapente (tussen de EUR 80 en EUR 110) of een rondvlucht met een vliegtuig te maken. Ook veel watersporten kun je vandaag optioneel bijboeken.

In de avond reizen we terug vanuit Slovenië naar Nederland. De vertrektijden worden in de vertrekinformatie bekendgemaakt. 

Tips:

 • Zorg dat je voor vertrek nog even goed eet. 
 • Je slaapzak kan prima dienen als kussen in de bus.
 • Controleer of je echt al je spullen meegenomen hebt terug de bus in.

Dag 10 - Dag van vertrek

Komen we weer terug aan op de verschillende opstapplaatsen. De aankomst-tijd is op een dergelijke afstand enorm afhankelijk van de drukte op de weg. Zodra we een realistische tijd hebben zullen we deze in de touringcar communiceren met de reizigers.

 • Planning: het programma zoals je dit hierboven leest, bevat alle onderdelen die we tijdens deze outdoorvakantie gaan ondernemen. De volgorde kan echter wijzigen! Afhankelijk van de samenstelling, het weer en logistieke redenen, zal de volgorde van activiteiten afwijken van de site. We zorgen er natuurlijk wel voor dat alles wat we afspreken ook uitgevoerd wordt tijdens je reis! 

Deze jongerenreis is inclusief

De volgende onderdelen zijn inbegrepen bij de prijs:

 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar met voldoende beenruimte. Simi Reizen gebruikt alleen touringcars die het keurmerk touringcarbedrijven dragen.
 • De activiteiten die opgenomen zijn in de dag tot dag programmering: canyoning, raften, paintball, SUP polo, lake party, via ferrata + bezoek Kransjka Gora, bellyak, (berg)wandeltocht.
 • 7 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen
 • Gebruik van tenten en slaapmatje of veldbed
 • Verblijfskosten
 • Ontbijt op 1e dag
 • Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Deze reis is exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 3.
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Onze reisleiding heeft een receptenboek met goede en makkelijk te bereiden recepten en heeft een actieve rol in het koken en organiseren van deze zaken. Reken op tussen de 4 en 8 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep. 
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Corona informatie en aanpassingen

In Slovenië zijn vrijwel alle maatregelen niet meer van toepassing. Onze partner ter plekke zorgt voor de nodige voorzorgen en zorgt dat we binnen de grenzen van wat mag kunnen reizen.

Wel zijn er nog enkele voorzorgsmaatregelen van kracht, net als in Nederland. 

Voor deze groepsreis heeft het de volgende gevolgen:

 • Terrassen en cafeetjes zijn geopend
 • In de bus zijn mondkapjes net als in het OV in Nederland verplicht
 • Waar nodig worden activiteiten en transfers aangepast, maar het lijkt erop dat we de hele reis gewoon kunnen uitvoeren zoals gepland.
 • Er worden nog wekelijks versoepelingen aangekondigd. In je vertrekinformatie vind je de meest actuele informatie.
 • We verblijven met maximaal 2 personen in een 4-persoonstent. 
 • Het kan zijn dat je een formulier in moet vullen mbt je gezondheid. Dit krijg je via je vertrekinformatie van ons. 

Dus in het kort: de situatie in Slovenië is vergelijkbaar met Nederland. We gaan ons uiterste best doen om een ontzettend gezellige reis voor je te organiseren met de paar beperkingen die er nu eenmaal zijn. 

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

De reisleiding zal aan het begin van de reis de recente maatregelen met de groep doornemen, zodat iedereen weet welke maatregelen er gelden in het land op moment van aankomst. Ze zullen je hooguit op iets aanspreken, maar het zijn geen handhavers. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dit constant gaat worden benadrukt tijdens je reis.

Vertrekgarantie

In de afgelopen vier jaar zijn alle jongerenreizen Slovenie doorgegaan. Dit verwachten we in 2020 ook. Houd er rekening mee dat hoogseizoensweken snel uitverkocht zijn en het aantal plekken beperkt is. Indien er een geel bolletje bij een reisdatum komt te staan zijn er nog minder dan 10 plekken vrij. Bij een oranje bolletje gaat het om de allerlaatste plekken.

Filmpje van de reis - gemaakt door reizigers in 2016

Vertrek en de busreis

Je kunt je opstapplaats nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen. Je hebt de keuze uit de volgende opstapplaatsen:

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) - 14:30
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen - 15:45
 • Eindhoven (John F. Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) - 16:45

Je dient uiteraard zelf tijdig aanwezig te zijn op de opstapplaats. 

Er is geen mogelijkheid om ergens anders op te stappen. We hebben er bewust voor gekozen de opstapplaatsen beperkt te houden, zodat de mensen die als eerste instappen niet nog 10 stops moeten maken voor we eindelijk "echt" vertrekken.

Let op: De opstapplaatsen staan vast, maar de vertrektijden kunnen door omstandigheden gewijzigd worden. Controleer altijd een dag voor vertrek daarom goed je vertrekinformatie. Deze kun je terugvinden in Mijn Simi.

Je reist in de touringcar samen met de andere leeftijdgroepen naar Slovenie. Ter plaatse verblijf je op je eigen gedeelte op de camping. Bij sommige activiteiten kan om praktische redenen besloten worden dat verschillende groepen samen op activiteit gaan. Je hebt je eigen reisleiding en eigen kampement, maar op de heenreis en terugreis en tijdens sommige activiteiten kom je dus ook mensen uit andere leeftijdsgroepen wellicht tegen. 

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 8 personen, verspreid over de verschillende programma's en leeftijdsgroepen. Maximaal kunnen er 44 mensen deelnemen verspreid hierover.

Indien de groep niet groot genoeg is om afzonderlijke leeftijdsgroepen aan te bieden, dan worden leeftijdsgroepen gecombineerd. Via Mijn Simi kun je dit zien als dit het geval is.

Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is.

Boeken van deze jongeren reis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. 

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je:

 1. Je vertrekinformatie en de opstaptijden zien
 2. Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 3. Je Whatsapp nummer toevoegen en een whatsapp groep starten
 4. Het forum bezoeken en je voorstellen
 5. Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 6. Je reisverzekering nog afsluiten
 7. Je (restant)betaling doen via iDeal

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen.

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Optionele activiteiten

Ter plaatse kun je verschillende activiteiten nog bijboeken. Onder andere:

 • Paragliden - +/- 130 euro
 • Skydiving - +/- 220 euro
 • Trekking medium tot 2000 meter - +/- 30 euro
 • Trekking extreme +2000 meter - +/- 50 euro
 • Verschillende mountainbike tours met alle benodigheden en gids - +/- 55 euro
 • Transfer naar Ljubljana - +/- 20 euro
 • Excursie Maribor met gids, o.a. bezoek grootste wijnkelder van Europa - +/- 30 euro
 • Zorbing - +/- 25 euro
 • Paardrijden (1 uur) - +/- 25 euro
 • Via ferrata extreme - +/- 70 euro
 • Excursie Velenje incl. transfer, gids en entree bezienswaardigheden - +/- 40 euro

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben.
Optionele activiteiten boek je zelf ter plaatse bij. Simi Reizen is hierin geen partij en kan niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde optionele activiteiten. Optionele activiteiten worden door lokale aanbieders uitgevoerd waarbij Simi Reizen geen controles doet met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot de activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden en kosten.

Veiligheid, alcoholbeleid en uitgaan

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Alcohol:

Ook in Slovenie geldt dezelfde leeftijd als in Nederland. Alcohol is dus niet toegestaan voor de leeftijdsgroep 16-17 jaar. 

Nog een filmpje van de reis - gemaakt door reizigers in 2016

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 17-07-2020
  Zo 26-07-2020
  NIET BOEKBAAR
 • Vr 24-07-2020
  Zo 02-08-2020
  819,00 €
 • Vr 31-07-2020
  Zo 09-08-2020
  819,00 €
 • Vr 07-08-2020
  Zo 16-08-2020
  819,00 €
 • Vr 14-08-2020
  Zo 23-08-2020
  819,00 €
 • Vr 09-07-2021
  Zo 18-07-2021
  829,00 €
 • Vr 16-07-2021
  Zo 25-07-2021
  829,00 €
 • Vr 23-07-2021
  Zo 01-08-2021
  829,00 €
 • Vr 30-07-2021
  Zo 08-08-2021
  829,00 €
 • Vr 06-08-2021
  Zo 15-08-2021
  829,00 €
 • Vr 13-08-2021
  Zo 22-08-2021
  829,00 €
 • door Slovenie (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 26-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik vond het echt een geweldige vakantie! Super leuke activiteiten, leuke reisleiding (Dion en Rixte) maar vooral ook heel veel gezelligheid

 • door Slovenie (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 05-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  We zaten op een erg mooie en leuke camping. Super mooie omgeving en de activiteiten waren ook super leuk en waren ook erg goed geregeld. Onze reisleider (Sebastiaan) was ook erg gezellig! De tijd vloog echt voorbij en zou zo weer een reis bij Simi boeken!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 16-08-2018

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Super tijd gehad met mij reisgenoten en leuke activiteiten ook complimenten aan de meiden van de reisleiding. Om nooit meer te vergeten.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 15-07-2018

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het is de beste en leukste vakantie die ik ooit gehad heb! Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en enorm veel gelachen. De vakantie was precies zoals beschreven. Actief en gezellig.
  Daarnaast was de reisleiding top! ( Cherylin, Demi en Rody). De activiteiten waren goed geregeld en precies zoals verwacht.
  Bedankt Simireizen!!
  Marloes

 • door Slovenie (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 15-07-2018

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was een geweldige ervaring. We hadden een super gezellige groep met super goede reisleiders. De activiteiten waren super leuk en goed geregeld. Een vakantie om nooit te vergeten!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 08-07-2018

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik vond mijn actieve vakantie met Simi super! De reisleiding is top (Jaana en Rody). Ze zijn niet super ervaren maar ze weten alles in goede banen te leiden en weten het groepsgevoel te versterken.
  Wel moet ik toegeven dat je meer kosten maakt dan asngegeven op de site. Deze zegt dat je 8 euro per dag kwijt bent in Slovenie maar dat is het minimale budget en er zijn dagen waar er geen activiteiten zijn geplannd en er dus van je wordt verwacht dat je geld betaald voor de (optionelen) activiteiten van die dag.. Ik vind de Simi reis zeker mijn geld waard.

Camping Menina

Onze camping in Slovenië scoort hoge cijfers op zoover (gemiddeld een 8.70), vooral door de gezellige sfeer en de prachtige ligging. De camping ligt aan een riviertje. Simi heeft een volledig eigen gedeelte van de camping met onder andere een kampvuurplek, maar ook een hostel met plek voor 20 personen. Omdat onze groepen vaak iets groter zijn slapen ook een aantal mensen in tenten direct rondom het hostel. De 16-17 groep gaat standaard kamperen.

Wat de camping extra leuk maakt is dat er nog weinig regeltjes zijn en een kampvuurtje bijvoorbeeld gewoon gemaakt mag worden.

Faciliteiten camping

 • Gratis wifi
 • Eigen sanitair voor onze groep
 • Gezellige bar/restaurant
 • Veel activiteiten mogelijk
 • Meertje waarin gezwommen kan worden
 • Eigen kampvuurplek

Over het kamperen

Je verblijft tijdens deze groepsreis in een tent voor maximaal 4 personen. Naar aanleiding van de heenreis bepaal je zelf met wie je in een tent slaapt. Mannen en vrouwen slapen gescheiden, tenzij je bij boeking aangegeven hebt samen te reizen.

Waar mogelijk proberen we mensen zo in te delen dat je wat meer ruimte hebt. In de tenten zelf is geen stroom (ivm brandveiligheid), maar in de grote kooktent kun je je apparatuur opladen. 

De grote kooktent beschikt over tafels/banken, kookmaterialen, een koelkast met vriesvak en de mogelijkheid apparatuur op te laden. Ook is er verlichting aanwezig.

Houd er wel rekening mee dat Slovenie een heel ander land is dan Nederland en ons idee van luxe niet altijd overeenkomst met de Sloveense opvatting hiervan.

Over Slovenië

Slovenië is in veel opzichten anders dan de landen er omheen. Doordat het lange tijd deel uitgemaakt heeft van Joegoslavië terwijl omringende landen als Oostenrijk en Italië veel meer gericht waren op Europa zijn er grote verschillen in de cultuur. Dat maakt een vakantie naar Slovenië extra leuk, want het is net zo ver als een reis naar Zuid Frankrijk, maar je komt terecht op een echte originele reisbestemming. Bijkomend voordeel is dat prijzen in Slovenie een stuk lager zijn dan in andere landen.

Wat is er allemaal te doen

Als je voor deze groepsreis gaat, ga je vooral voor het land en de activiteiten. Je verblijft in het stadje Rečica ob Savinji, een klein stadje in Slovenie met een bakkertje, supermarkt en een paar plekjes om 's avonds iets te drinken. De bar en het restaurant op de camping staan echter garant voor een hoop gezelligheid in de avond.

Slovenië is een ontzettend groene bestemming met verrassend ruige bergen, maar dat zul je zeker ontdekken tijdens deze groepsvakantie. 

Prijzen in Slovenie

Slovenië is in veel opzichten een goedkoop vakantieland. Prijzen in supermarkten zijn echter relatief hoog en niet altijd alles is beschikbaar. Het is in Slovenië vrij normaal om te horen dat iets uitverkocht is en ze geen idee hebben of en wanneer het nog komt. Prijzen in café's en restaurants zijn dan weer laag. Voor 5 euro koop je een vers gemaakte pizza en een kopje koffie kost ongeveer 1 tot anderhalve euro. Om die reden kunnen we in Slovenie ook veel meer activiteiten aanbieden dan op andere locaties. 

Geef trouwens gerust een fooi, want de inkomens in Slovenië zijn over het algemeen erg laag en voor veel Slovenen is rondkomen niet eenvoudig.

Betalen enzo

Ze betalen in Slovenie gewoon met de euro. Dat maakt het vergelijken handig. Je kunt dus gewoon geld meenemen vanuit Nederland, maar je kunt ook pinnen ter plaatse.

Hoe warm is het in Slovenie in de zomer?

Over het algemeen kent Slovenie warme zomers met temperaturen rond de 30 graden. Wel verblijven we natuurlijk tussen de bergen, dus het kan goed zijn dat er een stevige onweersbui voorbij trekt af en toe. Het is verstandig om ook wat warmere kleding mee te nemen voor de avonden.

Wat is het beleid met betrekking tot uitgaan? Krijgen we wel vrijheid?

In Slovenie gelden dezelfde regels met betrekking tot alcohol als in Nederland. Voor de leeftijdsgroep 16-17 betekent dat dat er geen mogelijkheid is alcohol te kopen / te gebruiken tijdens deze vakantie. Als organisatie houden we ons aan de geldende regels binnen een bepaald land.

Wanneer moet ik boeken?

Om zeker te zijn van een plekje raden we je aan te boeken voor 1 mei (datum kunnen we niet garanderen). Hoe vroeger je boekt, hoe meer zekerheid je natuurlijk hebt. Boeken kan bij Simi als er nog plek is echter nog tot 1 dag vantevoren, mits de betaling direct gedaan wordt. Als je heel graag mee wilt met een reis op een specifieke datum, dan is het handig om de knoop snel door te hakken als er een geel of oranje bolletje bij de vertrekdatum komt te staan. Dat betekent namelijk dat de reis bijna vol zit.

Wat voor types gaan er mee op deze reis?

De samenstelling van de groep is natuurlijk altijd anders, maar Slovenie wordt geboekt door avontuurlijke jongeren die gezelligheid willen mixen met natuur en een echte actieve vakantie.

Hoe werkt dat met de leeftijdsgroepen?

A. De 18-22 en de 23+ groepen verblijven op dezelfde camping, maar slapen ergens anders (een eigen kampement op de camping). Het kan zijn dat sommige activiteiten gezamenlijk worden uitgevoerd, maar dat is afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers. Met de bus reis je gezamenlijk naar locatie.

Wat moet ik allemaal meenemen?

Een paar oude schoenen, kleren die nat mogen worden, zonnebrand en een goed humeur zijn de belangrijkste onderdelen. Een goed boek, zwemspullen, een zonnebril en gemakkelijke kleding zijn daarnaast handig. We raden je zeker aan om de paklijst goed door te nemen.

Wij reizen samen/hebben een relatie, kunnen we samen slapen?

Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. Mannen en vrouwen slapen gescheiden. Indien je samen reist als koppel proberen we jullie uiteraard samen te laten slapen, maar kunnen we dat op voorhand niet garanderen vanwege de groepssamenstelling. Natuurlijk doen jullie wel samen alle activiteiten!

Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisleiders de meeste bijzonderheden prima handelen. Houd er rekening mee dat bijzonderheden verplicht doorgegeven moeten worden.

Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand! Doordat we als groep samen koken kun je redelijk zelf kijken wat je wilt. Vaak lukt het wel om gewoon mee te eten met wat aanpassingen. Eventueel kun je ook zelf samen met je reisleider een maaltijd samenstellen.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.