Kajak rondreis Slovenië
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL SGR ANVR

Kajak rondreis Slovenië

Vanaf 1 406,50 €

Tijdens deze Slovenië rondreis ontdek je de Sloveense Alpen en wateren op een wel heel bijzondere en avontuurlijke manier. Maak kennis met de Three Rivers Slovenië kajak rondreis! We duiken maar liefst vijf dagen het water op waarbij je alles leert over het goed besturen van je kajak, wat je moet doen als je omvalt, hoe je tegen de stroming in kunt kajakken en zo veel meer. Ondertussen geniet je van het prachtige landschap dat langs je heen glijdt. Dit doen we allemaal in rondreis vorm, waardoor je het avontuur aangaat op meerdere wateren en verschillende plekken, en echt veel meekrijgt van de diversiteit van de Sloveense natuur. We reizen van Mozirje, naar Bled, naar Bovec en weer terug naar Mozirje. Onderweg gaan we ook naar Kransjka Gora en Ljubljana!

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan deze Slovenië rondreis. We beginnen vanaf de basis. Indien je al wel ervaring hebt met kajakken, zul je ook zien dat de kajak rondreis Slovenië voldoende uitdaging met zich meebrengt en dat je je technieken nog meer kunt verbeteren. Tijdens het kajakken zijn er meerdere ervaren kajak instructeurs aanwezig die voor een top ervaring zorgen.

Bij rondreizen hoort overnachten op verschillende mooie plekken. We slapen op drie verschillende campings waar we zelf de tenten opgooien en weer afbreken en genieten van een heerlijke knusse campingsfeer. Op deels de campings kunnen we een kampvuurtje stoken. Na afloop van de kajak lessen geniet je van vrije tijd om lekker uit te rusten of om nog wat extra actie op te zoeken tijdens optionele activiteiten. Ga mee met deze bucket list worthy rondreis Slovenië!

 • 5 Excursies
 • Incl. bagage
 • 10 dagen
 • Uitdagend/Intensief
 • 18-32 jaar
 • 1x ontbijt
 • 6-12 personen
 • Incl.busreis
 • Camping

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

Highlights

 • Rondreis Sloveense natuur
 • Vijf dagen kajak lessen
 • In de Sloveense Alpen
 • Ook mogelijk als beginner
 • Afwisseling omgeving en wateren
 • Gezellige knusse campings
 • Gediplomeerde kajakinstructeurs
 • Nederlandstalige Simi-host
Bekijk meer

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Busreis heen en terug naar locatie per comfortabele touringcar
 • Je mag handbagage en 20kg ruimbagage meenemen 
 • Kajak ochtendcursus op dag 3, 4, 5, 6 en 7
 • Materialen benodigd voor het kajakken: kajak, peddel, kajak kleding, kajak schoenen, spraydeck en een helm
 • Overnachtingskosten campings bij Mozirje, Bled en Bovec
 • Tent (gedeeld met 1 reisgenoot) en slaapmatje of veldbedje 
 • Transfers ter plekke 
 • Nederlandstalige Simi-host
 • Engelstalige gediplomeerde en ervaren kajak instructeurs
 • Ontbijt op aankomstdag
 • Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.  

Exclusief

Niet inbegrepen zijn de volgende kosten:

 • Reisverzekering en annuleringsverzekering. Een reisverzekering die het kajakken dekt is verplicht (rivierklasse 2 tot 3). Je kunt deze via Simi afsluiten of elders. Een annuleringsverzekering is op basis van eigen afweging.
 • Niet inbegrepen maaltijden en drankjes (reken op 8 tot 10 euro p.p.p.d. als je kookt op de campings)
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Eventuele optionele activiteiten
 • Evt. reisinentingen (link GGD)
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is 

Bij deze groepsreis neem je zelf een slaapzak mee.

Dag 1 - Vertrek naar Slovenië

Vandaag stappen we in de bus op weg naar Slovenië. Je kunt opstappen op een van de drie opstapplaatsen in Nederland. Indien de drukte op de weg zoals verwacht is, zullen we in de ochtend aankomen op de eerste camping in Slovenië. Onder het kopje belangrijk kun je de opstaplocaties en geplande vertrektijden bekijken.

Uiteraard zullen we enkele korte stops maken onderweg. Eén keer maken we een langere stop voor een warme maaltijd (niet inbegrepen). We raden je aan om voldoende drinken en lekkere snacks mee te nemen in de bus! Onderweg kun je alvast een beetje kennis maken met elkaar, slapen en een spelletje spelen.

 • We reizen samen met de reizigers van de Slovenië campingreis naar bestemming. In de bus maken we een verdeling zodat je samen met je reisgenoten zit. We reizen in een comfortabele touringcarbus met het keurmerk van de stichting Keurmerk Touringcarbedrijf.
 • Tijdens deze rondreis Slovenië bouwen we zelf de tenten op en breken we deze weer af op de drie verschillende campings. We verwachten hierin van iedereen een actieve rol. We slapen in tweepersoonstentjes met een super makkelijke handleiding. Zo gedaan!

Dag 2 - Aankomst in Mozirje, Slovenië

In de ochtend komen we aan in Slovenië, waar de Simi host jullie opwacht (die is al in Slovenië) met een lekker ontbijtje (inbegrepen). We hebben de tijd om rustig te installeren en kennis met elkaar te maken. Je mag zelf bepalen met wie je graag een tent wilt delen tijdens deze rondreis Slovenië. Dit kan uiteraard ook afgewisseld worden, aangezien we op meerdere campings slapen. Indien je met de eerste reis mee gaat, dan zullen we samen de tenten opzetten, bij de andere reizen heeft de vorige groep deze voor jullie laten staan.

We doen het vandaag redelijk rustig aan om lekker uit te kunnen rusten van de busrit, maar zullen ook een aantal praktische dingen doen. De Simi-host zal bijvoorbeeld het programma en wat praktische zaken van de Slovenië vakantie met jullie doornemen. Een aantal van de groep doen ook alvast boodschappen met de Simi-host, zodat we een aantal dagen vooruit kunnen. Voor de maaltijden tijdens deze rondreis Slovenië maken we samen een groepspot.

Aan het begin van de avond maken we kennis met de lokale kajakinstructeurs en passen we alvast de kajak kleding, helms en kajak schoenen voor onze kajak trips. Dan hoeven we dat morgen ochtend niet meer te doen! Deze spullen reizen ook met ons mee tijdens de rondreis. Daarna steken we lekker het kampvuur aan en kunnen we met een drankje in de hand uitgebreider kennis met elkaar maken. Gezellig!

Geplande overnachting: Camping Mozirje, Mozirje

 • We reizen met kleine busjes van plek naar plek. De instructeurs en Simi host zullen de busjes besturen.

Dag 3 - Meer Velenje, Mozirje - Ljubljana - Bled

Voordat we de rivieren op gaan is het handig om eerst één te worden met de kajak en de basis onder de knie te krijgen. We gaan deze dag oefenen op het meer van Velenje. Je leert hoe je plaatsneemt in de kajak en alles goed instelt. Vervolgens duiken we het meer op en leer je onder andere hoe je het makkelijkst vooruit komt, hoe je achteruit kunt kajakken en hoe je snelst kunt draaien. Allemaal technieken die later tijdens deze groepsreis Slovenië handig van pas komen!

We vallen een aantal keer express om zodat je leert hoe je op de kop het spraydeck lost kunt trekken om uit de kajak te zwemmen. Een beetje spannend wellicht, maar de zwaartekracht doet zijn werk, de instructeurs zijn dichtbij en uit eigen ervaring kunnen we je vertellen dat je dit direct onder de knie hebt. Indien je omvalt op de rivier (en die kans is zeker aanwezig), dan weet je exact wat je moet doen. Daarnaast leren we de zogenoemde t-resque, een techniek waarbij je elkaar kunt helpen de kajak rechtop te krijgen, en hoe we de kajak legen. Nu ben je helemaal klaar om de rivier op te gaan morgen! Ook als je al ervaring hebt met kajakken is het erg prettig om vandaag alles weer even op te frissen.

Na het kajakken pakken we al onze spullen weer in en rijden we naar Ljubljana, waar we even vrije tijd hebben voor een wandeling door de hoofdstad. Daarna reizen we door naar een nieuwe camping waar we de tenten weer opzetten. We genieten van een gezellige avond op een nieuwe locatie.

Geplande overnachting: Camping vlakbij Bled

Dag 4 - Kajakken Sava rivier, vlakbij Bled

Tijd om de eerste rivier op te gaan! Na het ontbijt trekken we onze kajak gear weer aan en gaan we te water. Vandaag gaan we kajakken op de Sava rivier. We genieten van de mooie Sloveense natuur en de waterpret. Deels de rivier is rustig, hier kun je lekker rustig peddelen. Ook komen we stroomversnellingen tegen waarbij je de armen even aan het werk moet zetten. Onderweg maken we regelmatig een stop voor wat oefeningen.

De instructeurs zullen het een en ander herhalen van gisteren, maar we leren ook nieuwe technieken. Bijvoorbeeld hoe je de kajak stil kunt leggen aan de zijkant van de rivier en river crossing, de techniek waarbij je tegen de stroming in naar de andere kant van de rivier peddelt. We leren tevens hoe we de stenen in de rivier het beste kunnen vermijden en hoe ervoor te zorgen dat je niet omvalt als een rots gezellig dichtbij komt. Je zult zien dat alles steeds makkelijker en leuker wordt!

Ons kajak avontuur eindigt vandaag vlakbij Bled. Ook onze camping ligt vlakbij Bled, waardoor het zeker aan te raden is om deze stad te gaan bezoeken. Bled is een kleine stad met een mooi meer, een kasteel en een eiland in het meer. Ook kun je hier leuke restaurantjes en souvenirwinkeltjes vinden. 

Geplande overnachting: Camping vlakbij Bled

Dag 5 - Kajakken Sava rivier, Bled - Bovec + Kranjska Gora

Vandaag duiken we nog een keer de Sava rivier op, maar hebben we een ander startpunt zodat we weer een nieuw stukje rivier gaan ontdekken. We oefenen nog meer van onze geleerde technieken. Als je bang bent dat meerdere dagen kajakken achter elkaar gaat vervelen heb je het trouwens mis, elke dag is zo anders en met nieuwe oefeningen dat elke dag weer nieuwe uitdagingen en ervaringen met zich meebrengt. Daarnaast kajakken we van plek naar plek en zul je zien dat de natuur overal zeer divers is. Althans, zo hebben wij het ervaren tijdens het testen van de groepsreis!

Na het kajakken reizen we af naar het bergstadje Kranjska Gora. Hier kun je genieten van vrije tijd in dit kleine maar gezellige stadje. Kranjska Gora heeft karakteristieke berghuisjes, souvenirwinkeltjes, terrasjes, een supermarkt en een fantastische sfeer. Vervolgens rijden we door naar het toeristische Bovec, waar we in de buurt van het stadje onze camping opzoeken en de tenten opzetten. Hierbij rijden we, als het mogelijk is, via het adembenemende Triglav National Park. Bereid je voor op prachtige uitzichten, haarspeldbochten en dichte bossen!

Geplande overnachting: Camping vlakbij Bovec

 • De kajak instructeurs zijn Engelstalig. Het komt natuurlijk veel neer op goed kijken en nadoen. Meer informatie hierover kun je lezen onder het tabje belangrijk. Neem alle tabjes goed door voordat je deze groepsreis boekt!

Dag 6 - Kajak school Soca rivier, vlakbij Bovec

Een nieuwe rivier! Vandaag gaan we kajakken op rivier Soca. Na eerdere dagen al genoten te hebben van de mooie Sloveense natuur, staat jullie vandaag absoluut een verrassing te wachten. Het water in de rivier bij Bovec komt rechtstreeks uit de bergen, waardoor het zo helder is als drinkwater. De witte stenen, bossen en bergen maken het plaatje compleet. Je gaat vandaag en morgen kajakken op één van de mooiste plekken van Slovenië.

We slapen vannacht opnieuw op een camping nabij Bovec. Mooie hoge bergen met bijzondere punten, leuke souvenirwinkeltjes, gezellige terrasjes en heerlijk heldere wateren domineren Bovec en omgeving. Je kunt ervoor kiezen om vanmiddag Bovec te ontdekken!

Geplande overnachting: Camping vlakbij Bovec

 • De Simi-host heeft vaste contactmomenten met de groep en is aanwezig op de campings om alles in goede banen te leiden. Hij of zij gaat niet mee het water op. Op het water zijn de ervaren en gediplomeerde kajak instructeurs aanwezig.
 • Wees niet bang om om te flippen, de instructeurs zijn echt razend snel bij je.

Dag 7 - Kajakken Soca rivier, Bovec - Mozirje

De laatste kajakdag en rondreis-dag is aangebroken. Nu we hier toch zijn, is het zonde om maar eenmaal de prachtige Soca rivier op te gaan, daarom doen we het vandaag nog een keertje! Net als bij de Sava rivier kiezen we de tweede dag voor een ander startpunt dan de eerste dag. We genieten nog een laatste keer van de schitterende uitzichten en de waterpret. Na vijf dagen op het water is vandaag het kajak-gedeelte van de reis afgelopen, maar we gaan nog niet naar huis!

Na het kajakken reizen we weer terug naar de camping waar we de eerste nacht ook overnacht hebben. Het rondje van de rondreis is nu compleet. Hier aangekomen zetten we voor de laatste keer de tenten nog een keer op. Vanavond kunnen we weer een lekker kampvuurtje maken en genieten we van een afsluiting op deze mooie locatie!

 • Het kajakken start de meeste dagen om 10:00 uur. Daarvoor moet er nog even omgekleed worden en moeten we soms een stukje rijden naar het startpunt, maar je hoeft tijdens deze rondreis Slovenië dus niet mega vroeg uit de veren. Het is immers vakantie! We starten wel bijtijds, zodat je in de middag lekker kunt genieten van vrije tijd en het ontdekken van nieuwe plekken.
 • Hoe lang we elke dag op de rivier zijn is afhankelijk van de stroomsnelheid van de rivier, de waterstand en andere invloeden. Houd rekening met één tot enkele uren. 

Dag 8 - Vrije dag met optionele mogelijkheden

Na afgelopen dagen heerlijk te hebben gekajakt en ontzettend veel te hebben geleerd qua technieken, genieten we vandaag van een vrije dag in de Savinja valley. Heb je zin om lekker uit te rusten? Dan heb je daar vandaag volledig de mogelijkheid voor. Ben jij niet snel moe te krijgen en wil je liever nog iets actiefs ondernemen? Dan zijn er vandaag diverse optionele activiteiten mogelijk.

Door de vele optionele activiteiten die tijdens deze rondreis mogelijk zijn, bepaal je zelf de invulling van je groepsreis naast het kajakken. Door waterstanden, weersinvloeden en dergelijke kan het aanbod van optionele activiteiten altijd een beetje afwijken, maar we geven je graag een idee van welke activiteiten vaak mogelijk zijn in de Savinja valley. Dit zijn: paragliden, bushcraft, hiken bij het panoramische Raduha, caving, ziplinen, skydiven, sunset sup, hydrospeed, e-biken en canyoning. Aan het begin van jullie rondreis Slovenië zal de Simi-host de mogelijk optionele activiteiten van deze week met jullie doornemen en kun je aangeven aan welke activiteiten je graag deel wilt nemen.

Geplande overnachting: Camping Mozirje, Mozirje

Dag 9 - Vrije dag Mozirje en vertrek naar huis

In de ochtend beginnen we eerst met het opruimen van onze spullen. Indien je met de laatste reisgroep mee gaat, dan breken we de tenten ook weer af. Indien je met een eerdere groep mee gaat, kunnen we deze laten staan voor de volgende groep, maar dienen we ze natuurlijk wel even schoon te vegen en netjes achter te laten. We zorgen ervoor dat we alle spullen voor vandaag in een dagrugzakje hebben gestopt en genieten nog van een vrije middag voordat we vanavond na het avondeten weer naar huis vertrekken. 

Vandaag kun je ook nog deelnemen aan de optionele activiteiten die bij dag 8 staan aangegeven. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om lekker niks te doen. Bij de camping zit op enkele minuten lopen een riviertje waarin je kunt zwemmen, maar je kunt natuurlijk ook een spelletje spelen, een stukje wandelen in het bos bij de camping of een boekje lezen.

 • Wil je deelnemen aan optionele activiteiten? Houd er rekening mee dat deze op basis zijn van beschikbaarheid en dat er sprake kan zijn van een minimumdeelname.
 • Je kunt voorafgaand de groepsreis Slovenië online kennismaken met je reisgenoten door samen een Whatsappgroep aan te maken.

Dag 10 - Aankomst in Nederland

Vandaag komen we na een fantastische groepsreis Slovenië weer aan in Nederland. De bus zet iedereen op dezelfde plekken weer af als waar je op de heenweg bent opgestapt. De verwachting is dat we hier aan het einde van de ochtend of begin van de middag weer zullen aankomen. Houd er opnieuw rekening mee dat de aankomsttijden volledig afhankelijk zijn van de drukte van de weg. De buschauffeur zal jullie informeren over de aankomsttijd, voor het geval je wordt opgehaald. We nemen afscheid van elkaar na een gezellige, bijzondere en onvergetelijke reis. We raden jullie zeker aan een gezellige reünie in te plannen!

 • Tijdens dit programma zijn we volledig afhankelijk van de natuurelementen. Boek deze rondreis alleen als je flexibel kunt zijn. Door diverse omstandigheden kan het voorkomen dat we een dag niet kunnen kajakken, een route moeten inkorten of op een andere camping moeten slapen. Er is in 99% van de gevallen gewoon een alternatief beschikbaar op het water, mocht het kajakken niet door kunnen gaan.

Over deze jongeren rondreis

Deze rondreis Slovenië Three Rivers is opgezet voor avontuurlijke mensen die graag afreizen naar een prachtig stukje natuur om in te kajakken en houden van rondreizen. Of je nou nog helemaal geen ervaring hebt met kajakken of dit al vaker hebt gedaan, je gaat sowieso leuke dingen leren en beoefenen. Waar is een kajak cursus nou leuker dan in het buitenland? En dat in rondreis vorm waarbij je dus ook nog van alles onderweg ziet? Slovenië leent zich perfect voor een rondreis als deze. Slovenië heeft van zichzelf al dat avontuurlijke en ruige randje en is niet platgelopen, of in dit geval, plat gekajakt, door toeristen. Reken op veel groen en mooie rivieren en bergen.

Omdat het gaat om een rondreis verblijven we op verschillende campings. Tijdens het kamperen staat gezelligheid en samen zijn voorop. We zetten samen de tenten op en breken deze samen af, verzorgen samen de boodschappen en het avondeten en hebben ook samen voldoende tijd om te wandelen in de natuur, een drankje te doen bij het kampvuur of een spelletje te spelen. We verwachten wel van iedereen een actieve houding bij het doen van de boodschappen, koken en het opzetten en afbreken van de tenten. 

Video kajak rondreis Slovenië

Busreis en opstapplaatsen

We reizen naar Slovenië af per bus. Hierbij reis je samen in de bus met de reizigers die de campingreis Slovenië hebben geboekt. We zorgen ervoor dat je in de bus bij jouw reisgroep zit, zodat je onderweg kunt kennismaken met elkaar. We reizen met een comfortabele touringcar met keurmerk van de stichting Keurmerk Touringcarbedrijf.

Je kunt tijdens het maken van je keuze aangeven bij welke van de drie opstapplaatsen in Nederland je wilt opstappen. Kom je uit België? Dan is de opstapplaats Eindhoven voor jou het dichtstbij. Je kunt de opstapplaats eventueel nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen.

De opstapplaatsen zijn als volgt:

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) - gepland vertrek 14:30
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg), opstapplaats internationale bussen - gepland vertrek 15:45
 • Eindhoven (John. F Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) - gepland vertrek 17:00

De definitieve vertrektijden kun je vinden in je vertrekinformatie. Deze ontvang je enkele weken voor vertrek. De Simi host is meestal al ter plekke en vangt jullie op op de camping.

Voorbereiden op de rondreis

Je ontvangt enkele weken van te voren van ons een inlog voor Mijn Simi. Hierin kun je onder andere de volgende informatie vinden:

 • Vertrekinformatie met handige details, tips, de definitieve vertrektijden van de bus en een link naar de paklijst
 • Een deelnemerslijst met de voornamen, leeftijden en woonplaatsen van je reisgenoten. Door hier je telefoonnummer achter te laten, kunnen jullie samen een Whatsappgroep aanmaken en alvast online kennis met elkaar maken.
 • Een link naar het Simi forum
 • Een beschrijving van de opstapplaatsen

Houd rekening met de volgende praktische zaken als je mee reist naar Slovenië:

 • Paspoort of id-kaart: Je hebt een geldig paspoort of een geldige id-kaart nodig om Slovenië in te mogen reizen. Controleer tijdig de verloopdatum van je document. Je hoeft geen visum aan te vragen.
 • Internet: We hebben bij lange na niet op alle plekken wifi. Neem contact op met de aanbieder van je telefoonabonnement om na te gaan of je internet hebt in Slovenië. Bij de meeste providers kun je gewoon je abonnement gebruiken in Slovenië en heb je goed bereik.

Voor het kajakken worden alle materialen verzorgd. Denk hierbij aan de kajak, de peddel, de kajak kleding, een helm en speciale kajak schoenen. Indien het wat frisser is, kun je ook een wetsuit lenen. Je hoeft voor het kajakken zelf dus geen specifieke spullen in te pakken, behalve enkele setjes zwemkleding. Indien je een bril draagt, is het noodzakelijk om lenzen te dragen indien je zicht zeer beperkt is zonder bril. Met een brillenkoord kajakken is bij deze rondreis helaas niet mogelijk, i.v.m. de kans op verlies en schade als je omvalt. Op onze paklijsten pagina kun je een suggestie paklijst vinden specifieke voor deze kajak groepsreis Slovenië.

Over de Simi-host

Tijdens je reis is er een Nederlandstalige Simi-host vanuit Simi aanwezig op de campings. Deze leidt alles in goede banen ter plaatse en is je aanspreekpunt als er iets is. De Simi-host heeft vaste contactmomenten met de groep en is er om hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Simi-hosts worden jaarlijks door Simi grondig getraind. 

De Simi-host is al aanwezig ter plaatse en zal jullie op de camping verwelkomen en het programma met jullie doornemen. Tijdens de dagelijkse vaste contactmomenten informeert de Simi-host jullie over de kajak trips en geeft hij of zij praktische informatie. Ook zal de dagelijkse planning samen worden bekeken voor de huishoudelijke taken op de campings. Op deze momenten kun je ook bij de Simi-host terecht voor eventuele vragen of problemen. De Simi-host kan jullie helpen met het bedenken voor leuke ideeën voor in de vrije tijd, maar is hier zelf niet altijd bij aanwezig. De Simi-host is voor dringende zaken echter wel per Whatsapp bereikbaar.

Qua hulp en bijstand kan de Simi-host je helpen aan de juiste informatie. Stel, je hebt bijvoorbeeld de pech dat je een dokter moet bezoeken, dan kan de Simi-host je vertellen waar je een arts kunt bezoeken en wat handig is om mee te nemen. Houd er rekening mee dat de Simi-host zelf niet mee zal reizen naar een arts en dat de Simi-host ook geen hulpverlener is. Boek deze groepsreis dus niet als je specifieke begeleiding verwacht tijdens een reis, maar als je met een zelfstandige en zelfredzame houding zin hebt in een leuke groepsvakantie. 

Veiligheid en instructeurs

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen met de nodige ervaring en diploma's om kajak cursussen te mogen geven. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap. Tijdens de activiteiten is de Simi-host zelf niet aanwezig. Indien je omflipt met met de kajak, zijn de instructeurs razendsnel bij je. Ze leren je verschillende technieken en zullen je hierbij helpen en instructies geven om dit te verbeteren. De instructeurs reizen de rondreis route met ons mee.

De lokale gidsen zijn Engelstalig. Indien je iets minder goed bent in de Engelste taal, vraag dan actief na aan je reisgenoten wat de instructies zijn. Indien je helemaal niet bekend bent met de Engelse taal of heel matig, dan is deze reis helaas geen goed idee vanwege de veiligheid. Veel komt neer op kijken en nadoen, maar het is van groot belang om de instructies van de kajak instructeurs volledig op te (kunnen) volgen.

Conditie en fysieke gezondheid

We raden je af deze rondreis Slovenië te boeken als je verwacht dat je gezondheid de kajak reis kan belemmeren of kan zorgen voor oponthoud voor de groep. Ook raden we je het af als je verwacht dat de mogelijkheid bestaat dat je door de ziekte of aandoening medische hulp nodig kunt gaan hebben op het water. Twijfel je? Overleg dan je reisplannen met je huisarts. Uiteraard mag je ook contact met ons opnemen om te overleggen, maar jij en je arts kunnen het beste inschatten wat wel en niet gaat lukken. Je bent verplicht om medische bijzonderheden door te geven bij het plaatsen van je boeking. Indien wij dit nodig achten, nemen we nog even contact met je op.

Voor deze rondreis is het trouwens niet noodzakelijk dat je heel sportief bent of een hele goede conditie hebt. We hebben zelf de reis getest en als je een goede gezondheid hebt, is deze groepsreis prima te doen. We verwachten niet anders dan dat de gehele groep het kajak avontuur volledig zal afmaken. Uiteraard gaan we de kajak dagen de armen aan het werk zetten, maar doordat je in de middag en avond vrij bent, kunnen de spieren weer herstellen. 

Vind je het kajakken tijdens de groepsreis Slovenië toch te zwaar? Geef dit dan aan bij de Simi host ter plekke. Indien je echt liever niet meer het water op gaat, dan is het mogelijk om terug te reizen naar Camping Mozirje en aan te haken bij de campingreis Slovenië. Het vervoer naar de camping is dan wel op eigen kosten.

Flexibiliteit en een kajak reis

Houd er rekening mee dat we bij een kajak reis afhankelijk zijn van diverse natuurelementen, zoals het weer en de waterstand. Boek deze groepsreis Slovenië alleen als je een flexibele instelling hebt. We verwachten de kajak trips gewoon uit te kunnen voeren, maar in uitzonderlijke gevallen kan het door diverse omstandigheden voorkomen dat we moeten uitwijken naar een alternatief programma op het water. In 99% van de gevallen is er gewoon een alternatief beschikbaar.

Boeken van deze vakantie

Je kunt deze rondreis online boeken via deze reispagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR. 42 dagen voor vertrek dient de restsom te zijn voldaan. Je ontvangt hier vanzelf een herinnering van. Indien je het geluk hebt dat er binnen 42 dagen voor vertrek nog een plekje vrij is voor deze rondreis, dan betaal je bij het boeken direct het gehele bedrag. Betalen is mogelijk via iDeal of via een handmatige overschrijving. 

Het is ook mogelijk om een optie te nemen op deze groepsreis Slovenië, mits de gekozen vertrekdata niet bijna vol zit en we nog verder weg zitten voor vertrek. Klik voor de voorwaarden op de knop 'neem een optie' onder het kopje data/prijzen.  

Alleen of samen reizen

Je hebt de mogelijkheid om deze rondreis individueel te boeken of samen met een vriend of vriendin. Indien je samen boekt, vult iedere reiziger het boekingsformulier individueel in. Bij het kopje bijzonderheden kun je aangeven met wie je samen reist. Standaard reist meer dan de helft van de reizigers alleen mee, we verwachten voor deze rondreis 60% tot 80% alleenreizenden. Dit kan per reisweek verschillen. Ook de mensen die kiezen om samen op reis te gaan, boeken bewust een groepsreis en staan open voor nieuwe contacten.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een rondreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn (incl. evt. boosterprikken). Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan musea en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen.  

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  REISDUUR
  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 07-07-2023
  Zo 16-07-2023
  10 dagen
  1 399,00 €
 • Vr 14-07-2023
  Zo 23-07-2023
  10 dagen
  1 399,00 €
 • Vr 21-07-2023
  Zo 30-07-2023
  10 dagen
  1 399,00 €
 • Vr 28-07-2023
  Zo 06-08-2023
  10 dagen
  1 399,00 €
 • Vr 04-08-2023
  Zo 13-08-2023
  10 dagen
  1 399,00 €
 • Vr 11-08-2023
  Zo 20-08-2023
  10 dagen
  1 399,00 €
 • Vr 18-08-2023
  Zo 27-08-2023
  10 dagen
  1 399,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Droomreis Malediven (Jongerenreizen 18-25) op 09-08-2022

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb super echt genoten. Alles was goed geregeld. Hele leuk en gezellige mensen.
  En de reisbegeleidster was ook echt super, deed altijd gezellig met ons mee. Echt een aanrader om deze vakantie te boeken.

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 25-07-2022

  geen foto

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Een mega leuke vakantie gehad, met super leuke mensen! Het was een reis om nooit meer te vergeten. Ik had dit niet willen missen. Nieuwe mensen leren kennen en de grootste lol gehad. Super mooie dingen gezien en leuke activiteiten gedaan. Alles was goed geregeld en er werd goed voor ons gezorgd. Vera onze reisbegeleider maakte er een feestje van! Ik zou dit zo nog een keer doen! Bedankt allemaal

 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 06-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Simi heeft een leuke reis gepland met genoeg vrijheid en diversiteit in de activiteiten om voor iedereen wat leuks te bieden. Dit kwam met een fantastische reisleider die er alles aan deed om de reis zo aangenaam mogelijk te maken voor iedereen.

 • door Jongerenreis Kroatie Easy () op 02-08-2016

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige vakantie gehad met simi in Kroatie. We hadden een super groep met super leuke reisleiding! Famke, manon, joyce en mellissa super bedankt jullie waren echt super tof! We hebben echt super vette dingen gedaan zoals raften en kayakken dus deze vakantie ga ik echt nooit meer vergeten!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 25-07-2022

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Een fantastische reis met geweldige reisleiding die voor veel extra sfeer zorgde en altijd alles goed regelde.

 • door Adventureweek Frankrijk (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2022

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  De busrit was helemaal top, alvast een boel mensen leren kennen wat fijn was. De camping lag op een goede plek, z’n 20min lopen tot de activiteiten en tot de supermarkt. De verdeling van koken, corve etc was super verdeeld. Aan de camping lang een riviertje waar we veel in deden, lekker wandelen of even afkoelen. En natuurlijk de activiteiten, die waren echt geweldig! Je kon nog 4 extra activiteiten erbij doen tegen betaling, ik heb die alle 4 ook gedaan en dit was het helemaal waard. Al met al een fantastische week vol met uitdagende en mega gave activiteiten en een hele boel mega leuke mensen!

 • door Zweden reis (Jongerenreizen 18-25) op 03-07-2015

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was echt een super leuke vakantie, veel gezien en veel gedaan! Echt een supper toffe groep en de leukste reisleiding die je maar kan bedenken.
  Als ik deze reis over moest doen had ik wel graag beter vervoer willen hebben van het vliegveld naar het hotel (6 km lopen of noorse kronen pinnen en met de bus) verder was alles top geregeld!

  Hoi Kornelieke,

  Bedankt voor je reactie. We hebben het nog uitvoerig over het oppikken vanaf het hotel gehad en gezorgd dat dat in de toekomst goed moet gaan. Bedankt voor je review!

 • door Jongerenreizen Bali (Jongerenreizen 18-25) op 23-05-2022

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  In mei ben ik met Simi Reizen naar Bali geweest. Wat een topreis was dit! Ten eerste was de groep superleuk! We hadden allemaal ongeveer dezelfde leeftijd. We hadden ook allemaal enorm uitgekeken naar deze reis en iedereen was met de intentie gekomen om het gewoon heel gezellig te maken als groep!
  Ten tweede is de Bali-reis van Simi gewoon geweldig. Je kunt in die twee weken echt heel veel afvinken van Bali en van je bucketlist, want je zult raften in de jungle, schildpadden zien, een tempelgebed meemaken enz. enz... De reis is wel intensief, maar daarom is twee weken ter plaatse precies lang genoeg.
  Ten derde was de begeleiding zo waardevol. Onze reisleidster Jaana was geweldig. Ze was heel profi, wist alles over Bali in praktische zin en qua traveltips, maar ze was ook onmisbaar in de groep. Ze zorgde dat de sfeer goed bleef en lette erop dat iedereen het naar zijn zin bleef hebben. Dan had je nog de Balinese gids, door wie je de cultuur echt goed kon leren kennen. die super betrokken was bij de groep en die zich uit de naad werkte om het programma met de lokale partners te regelen en zelfs aan te passen aan onze wensen.
  Ik raad de Bali-reis en Simi Reizen echt aan iedereen aan - wat een toffe en fijne reis was dit....

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 22-08-2019

  7.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Naar Kroatie geweest met 60 man waarvan 30 in onze leeftijdsgroep 18-22. Sven en Sebas waren super leuke reisleiders en we hadden een leuke groep , heel gezellig gehad. Activiteiten waren goed georganiseerd en er was nog genoeg vrije tijd voor jezelf.
  De busreis is lang en de beenruimte viel tegen maar het is prima te doen.
  Al met al, een leuke goed georganiseerde vakantie!

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 05-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  De programma tijdens de reis was super in elkaar gezet. Het hebben van een super gezellige reisleidster, Jaana, was een zeer goede toevoeging aan de gehele reis. Jaana zat vol met goede ideeen van het eten, spelletjes en etc. De reis zelf was ook hartstikke leuk om te doen. De eerste paar dagen een vol programma in de Pyreneen was geweldig. Niet alleen de activiteiten waren leuk maar ook de omgeving was adembenemend. De laatste camping was aan de kust en konden we genieten van een paar rustige dagen voordat we naar huis gingen. Zelfs als je op de camping bleef had Jaana wel een goed idee. Kortom een gezellige reis met een super goede groep en reisleidster.

Kajakreis Slovenië overnachten

Je boekt een rondreis. We overnachten tijdens de kajakreis Slovenië op drie verschillende campings. Nacht 2, 7, 8 en 9 slapen we op Camping Mozirje, waar op de reizigers van de campingreis Slovenië overnachten. Wij hebben met onze groep een eigen kampement. Nacht 3 en 4 slapen we op een camping in de natuur nabij Bled en nacht 5 en 6 slapen we op een camping in de natuur in de omgeving van Bovec. De campings zijn net en schoon. Op alle campings kun je toiletten, douches en een keukentje vinden. De campings zijn veelal vlakbij de rivier waardoor je ook lekker kunt zwemmen in de vrije tijd. Daarnaast hebben we op de meeste campings de mogelijkheid om een kampvuurtje aan te maken.

Simi verzorgt de tenten en de slaapmatjes gedurende de gehele rondreis Slovenië. Je dient wel zelf een slaapzak mee te nemen. We slapen in tweepersoonstentjes. Op basis van de heenweg mag je zelf beslissen met wie je graag een tent wilt delen. Uiteraard kunnen we gedurende de rondreis ook doorwisselen. I.v.m. privacy bij het omkleden slapen de mannen en vrouwen gescheiden.

Eten en drinken tijdens de rondreis

Op de campings hebben we de mogelijkheid om te koken. We maken samen een groepspot aan voor het doen van boodschappen, welke door de deelnemers wordt beheerd. Reken op ongeveer 8 tot 10 euro per dag voor ontbijt, lunch, diner en een snack voor na het kajakken, indien we koken op de camping. Indien jullie kiezen voor luxere producten of uit eten gaan, dan zullen de kosten uiteraard wat hoger liggen. De Simi-host zal suggesties geven voor makkelijke gerechten, maar jullie mogen zelf beslissen wat jullie graag willen maken.

In de supermarkten in Slovenië kun je ook lekkere (alcoholische) versnaperingen voor bij het kampvuur. Natuurlijk kun je op de campings prima wat drinken 's avonds, maar het is zeker niet de bedoeling dat er hele drankvoorraden ingeslagen worden en dat er overlast wordt veroorzaakt voor de andere reizigers en campinggasten. Uiteraard dien je ook goed nuchter aanwezig te zijn bij de kajak lessen, de kajak instructeurs hebben de bevoegdheid het besluit nemen dat je niet deel kunt nemen als je niet nuchter bent de volgende ochtend. Lekker genieten van de groepsreis dus, maar houd het een beetje netjes.

Tijdens de rondreis Slovenië reizen we met kleine busjes van plek naar plek, die worden bestuurd door de instructeurs en de Simi-host. Voor het doen van boodschappen kunnen we gebruikmaken van een van deze busjes. De Simi-host zal samen met enkele reizigers naar een supermarkt afreizen om voor de hele groep boodschappen te doen. We verwachten van iedereen een actieve houding bij het doen van boodschappen, koken, afruimen en afwassen. 

Indien je hele specifieke allergieën en diëten hebt, dan raden we je aan om het een en ander aan basisproducten mee te nemen vanuit Nederland. In Slovenië zal niet alles verkrijgbaar zijn. Eet je vegetarisch? Overleg dan even met je groep, daar kan altijd wel rekening mee gehouden worden, desnoods met een extra pannetje op het vuur.

Over Slovenië

Slovenië is een schitterend land. Als je graag je vakantie meemaakt in de bossen en op mooie verschillende rivieren, dan kom je in Slovenië niks te kort. De natuur is verrassend en divers. Dat zul je ook gaan ontdekken tijdens deze Three Rivers kajakreis. De rivieren kun je niet met elkaar vergelijken. Waar de Sava een typisch Europees meer is, heeft de Soca weer mega helder water.

Over Bled

Bled is een pittoresk stadje met een mooi meer. Het stadje ligt aan één zijde van het meer, maar het is het absoluut waard om een heel rondje rondom het meer te lopen. Aan de andere kant kun je ook een mooi pad volgen door het bos waarbij je op een uitzichtpunt terecht komt. In het midden van het meer ligt een eilandje met daarop een kerk. Verdiep je ook zeker ook eens in de vele legendes van Bled! 

Over Bovec

Bovec is een toeristische plaats in het noord-westen van het land. Je kunt hier veel outdoorbedrijfjes vinden, outdoor winkeltjes en souvenirwinkels. Ook aan lekkere restaurants ontbreekt het hier niet. Het ligt midden in de prachtige natuur, Bovec wordt omringd door schitterende bergen. Een plaatje waarin het zeker de moeite waard is om lekker rond te lopen.

Optionele activiteiten

Er zijn op de camping in Mozirje diverse optionele activiteiten te boeken. Hieronder kun je vinden welke activiteiten dit zijn. I.v.m. diverse omstandigheden kan het aanbod per week verschillen. De Simi host kan jullie ter plekke informeren over de mogelijke optionele activiteiten tijdens jouw verblijf en de actuele tarieven. Aan het begin van de groepsreis kun je vervolgens beslissen welke optionele activiteiten je eventueel wilt ondernemen.

 • E-bike extreme +/- EUR 90
 • Bushcraft +/- EUR 65
 • Rotsklimmen +/- EUR 65 
 • Sup +/- EUR 30 
 • Simi hike +/- EUR 15

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden.

Welke temperaturen kan ik verwachten in de zomer?

In de maanden juli en augustus kun je rond Mozirje, Bled en Bovec overdag rekenen op een gemiddelde temperatuur van 20 tot 30 graden. Doordat het land veel bergen en dalen kent en het zuidelijker ligt, kunnen de temperaturen in sommige weken goed oplopen. Desondanks een aangename temperatuur voor kajakken. In de nacht koelt het gemiddeld af tot een graad of 12. We verblijven in Bovec en Mozirje meer tussen de bergen, waardoor het hier soms iets meer af kan koelen, vooral na een bui. We raden je aan voldoende zomerse kleding mee te nemen maar ook wat warme truien en lange broeken. 

Hoe kan ik betalen in Slovenië?

In Slovenië kun je gewoon betalen met de euro. In grote supermarkten kun je met je pinpas betalen. Optionele activiteiten kun je afrekenen met contant geld. We raden je aan om voldoende contant geld mee te nemen vanuit Nederland. Onderweg hebben we niet standaard de mogelijkheid om te pinnen.

Welke verzekeringen dien ik af te sluiten?

Lees meer over onze reisverzekering en annuleringsverzekering. We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Deze dient het kajakken te dekken. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle (optionele) outdoor activiteiten die je gaat doen hieronder vallen. Deze worden ook niet standaard gedekt door doorlopende reisverzekeringen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.  

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland binnen te mogen reizen en om aan het programma te kunnen deelnemen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je de regels m.b.t. de toegangseisen controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Ook of een boosterprik noodzakelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona. Via je vertrekinformatie brengen we je enkele weken voor vertrek op de hoogte van de geldende regels.

Hoe werkt dat met omkleden na het kajakken?

Na afloop van het kajakken kleden we ons om voordat we de busjes weer in gaan, anders wordt alles nat en en dan gaat niet fijn ruiken in de bus. Het eindpunt is vaak een parkeerplaats(je). Hiervoor is het handig om een grote badhanddoek mee te nemen, zodat je prettig van kleding kunt wisselen. We raden je zeker aan om om één of misschien twee joggingbroeken mee te nemen. Comfortabel de bus in!

Moet ik zelf materialen meenemen voor het kajakken?

Het lenen van de kajak, de peddel, kajak kleding, kajak schoenen en een helm is inbegrepen bij je reissom. Je hoeft voor het kajakken zelf geen specifieke materialen mee te nemen. We raden je aan om fijn zittende zwemkleding mee te nemen, het liefst meerdere setjes/zwembroeken. Indien je een bril draagt is het gebruiken van lenzen tijdens het kajakken noodzakelijk. Zie meer informatie onder het tabje belangrijk.

Is Slovenië een veilig land?

Ja, Slovenië is een veilig land. Op de Global Safety Index scoort Slovenië zelfs beter dan Nederland. Je kunt het reisadvies van Slovenië bekijken op de website van Nederland Wereldwijd. De gezondheidszorg in Slovenië is tevens van goede kwaliteit. Sluit wel een goede reisverzekering af, zodat als je de pech hebt een arts te moeten bezoeken, je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat kan ik verwachten van de camping waar we de vrije dagen verblijven?

Tijdens de vrije dagen verblijf je op Camping Mozorje, dezelfde camping als waar de andere Slovenië groep verblijft die voor de actieve campingreis heeft gekozen. Dit is een knusse camping in de natuur, vlakbij het plaatsje Mozirje, met een score van een 8.8 op Booking.com. Bij de camping kun je een riviertje vinden waar je in kunt zwemmen. Het is wel handig om hier waterschoentjes voor mee te nemen, i.v.m. de steentjes. De camping ligt in het bos en we mogen hier ook gewoon een kampvuurtje stoken! De andere nachten slapen we op een camping vlakbij Bled en een camping vlakbij Bovec.

Kan ik mijn mobiel opladen op de campings?

Ja, op de campings zijn in beperkte mate stopcontacten aanwezig. We raden aan om samen in de appgroep even te overleggen wie een stekkerblok meenemen, zodat er meer apparatuur tegelijkertijd opgeladen kan worden. Daarnaast raden we je aan om een powerbank mee te nemen en je mobiel tijdens het kajakken uit te zetten, dat scheelt weer batterij. Tijdens het kajakken kun je je mobiele telefoon niet meenemen. Deze kun je bijvoorbeeld achterlaten in je tas in het busje (altijd op basis van eigen risico). We raden je aan zo min mogelijk waardevolle spullen mee te nemen.

Wat voor tas kan ik het beste meenemen?

Ter plekke reizen we met kleine busjes. Hierin nemen we ook onze spullen en al het kampeermateriaal mee. Voor deze groepsreis is het i.v.m. de beperkte ruimte in de busjes noodzakelijk om geen koffer, maar een backpack mee te nemen en kritisch te zijn over wat je meeneemt.