Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test! Voor de meeste vakantielanden is een vaccinatiebewijs, PCR-test of sneltest (antigeentest nodig). Controleer de website van Nederland Wereldwijd. Houd daar rekening mee bij het boeken.

Groepsreis Spanje Actief

Groepsreis Spanje Actief

 • 18-25 jaar
 • 9 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Als je aan Spanje denkt, denk je vast aan het heerlijke Spaanse zonnetje, de warme cultuur en relaxen op het strand. In Spanje kun je echter ook heerlijk actief bezig zijn! Tijdens deze jongerenreis Spanje combineren we een lekker actief programma in de bergen met relaxen aan de kust van de Costa Dorada.

Zo ga je tijdens deze negendaagse groepsreis Spanje onder andere hiken en staan ook canyoning en een uitdagend klimpark op het programma. Natuurlijk mogen tijdens een groepsvakantie Spanje geen wateractiviteiten ontbreken. Daarom koel je ook een beetje af tijdens een actieve en spectaculaire rafttocht een een kajaktocht. Je verblijft met de groep op twee verschillende campings, zodat we overnachten in de Pyreneeën waar de actieve activiteiten plaatsvinden en aan de kust (Costa Dorada) waar we heerlijk relaxen bij de zee.

De reis bestaat dus uit twee delen, waarbij je het eerste gedeelte van de jongerenreis Spanje verblijft op een mooie camping in de Pyreneeën, waarbij je de bovenstaande activiteiten gaat doen. Op deze camping kun je je ook prima vermaken na de activiteiten. Denk aan relaxen aan het zwembadje met uitzicht op de bergen, een barretje om wat te drinken met je reisgenoten en een volleybalveld. Vervolgens reizen we door naar een mooie camping aan de Costa Dorada, waar je vanaf de camping zo aan het strand bent waar je kunt genieten van het Spaanse zonnetje en het verkoelende water.  Op deze manier hebben we een gevarieerde jongerenreis in Spanje voor jullie samengesteld waarbij je zowel leuke activiteiten doet samen met je leeftijdsgenoten, maar ook kunt genieten van het relaxen op het strand.

Deze groepsreis Spanje wordt aangeboden voor de leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-39 jaar. Deze twee groepen reizen gezamenlijk tijdens deze groepsreis. Een Nederlandstalige reisbegeleider is er de gehele groepsreis bij (m.u.v. de vlucht). Op de camping hebben we een eigen kampement. In 2019 hebben we deze groepsreis voor het eerst aangebonden en zijn alle reizen doorgegaan. In het algemeen gaat 98% van onze reizen gewoon door! 

De vlucht, beide campings, de activiteiten en de transfers zijn allemaal inbegrepen in de prijs. In voor een lekker actieve reis naar Spanje, met daarnaast tijd om te relaxen aan het strand? Lees dan onderstaand dagprogramma om te lezen wat je tijdens deze groepsreis allemaal te wachten staat!

LET OP: vanwege corona hebben we ervoor gekozen in 2021 ons reisaanbod te beperken. Check de bestsellers om te zien welke reizen wel kunnen doorgaan. 

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 1 026,50 €, 9 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Vlucht naar Barcelona

Vandaag is het tijd om in het vliegtuig te stappen om aan het Spanje avontuur te beginnen. Met het vliegtuig reizen we met 1 overstap door naar Barcelona, vanuit waar we een transfer hebben naar de eerste camping in de bergen (+/- 2 uur 45 min). De reisbegeleider zal jullie opwachten in het zonnige Spanje. We raden het aan om drinken en wat lekkere snacks mee te nemen voor onderweg. Bij aankomst hebben we nog geen activiteiten gepland. We maken kennis met elkaar en de reisbegeleider en genieten van de avond. Morgen gaat de actie beginnen!

Je overnacht op camping Orris de Pallars, liggend op zo'n 4 km afstand vanaf Sort. Op de camping kun je onder andere een zwembad, een barretje, een ruimte met een tafelvoetbaltafel, een biljardtafel en tafeltennistafel vinden.

 • Per groepsreis verschillen de vliegtijden door de beschikbare vluchten. Onder het kopje data/prijzen kun je op het vliegtuigje klikken om de geplande vliegtijden te bekijken per vertrekdatum.
 • We verblijven tijdens deze groepsreis op 2 verschillende campings, 1 in de bergen en 1 bij het strand. Heerlijk voor de afwisseling!
 • Je kunt vooraf online kennismaken met je reisgenoten door samen een Whatsappgroep aan te maken! Hiervoor kun je je nummer achterlaten in Mijn Simi, waarvoor je de inloggegevens van ons ontvangt rond halverwege de maand mei.

Dag 2 - Rafting!

Tijd voor actie! We beginnen de vakantie goed met vandaag rafting op de planning. We beginnen met een spectaculaire rafttocht over de La Noguera Pallaresa. Per transfer reizen we naar Llavorsi, een typisch Spaans dorpje in de Pyreneeen, waar we alvorens het raften een introductie krijgen van ervaren gidsen. Na wat basis oefeningen op het droge en uitleg over de veiligheid is het tijd om in de bootjes te stappen! 

De rafttocht begint redelijk rustig, zodat jullie het samenwerken onder de knie kunnen krijgen en vast kunnen genieten van de mooie natuur om je heen. De watersnelheid zal steeds meer toenemen waardoor je een spectaculaire en avontuurlijke rafttocht te wachten staat vol met stroomversnellingen! De route is ongeveer 17 kilometer lang en de activiteit zal in totaal ongeveer een halve dag duren. 

Na het raften keren we weer terug naar de camping en kun je de hele middag lekker relaxen bij het zwembad, een spelletje spelen met je reisgenoten en genieten van de mooie omgeving.

Dag 3 - Avontuurlijke hike en canyoning

We beginnen de dag met spectaculair canyoningPer transfer reizen we naar de canyon vlakbij Sort, waar we na een klein wandelingetje naar de ingang gaan klimmen, glijden, springen en zelfs abseilen. Deze canyon staat bekend als een van de mooiste canyons van de omgeving en is uitdagend, maar voor iedereen te doen. Uiteraard is bij deze activiteit ook weer sprake van een ervaren gids en krijg je voorafgaand de activiteit een basis training. 

Daarna is het tijd voor een avontuurlijke hike door de Assua Valley in het zuidelijke gedeelte van Natural Park Alt Pirineu. Deze hikeroute laat je de mooie natuur zien van dit gebied en heeft als groot voordeel dat het nog niet platgelopen is. Een lokale gids zal met jullie meelopen. In overleg met de groep bepalen we gezamenlijk hoe lang en uitdagend we de hike maken.

In de avond heb je vrije tijd om wat leuks te ondernemen met je groepsgenoten.

 • Voor deze groepsreis is het handig om twee paar dichte goede schoenen mee te nemen. Tijdens canyoning zal een paar namelijk nat worden, en dan is het fijn om tijdens de hike droge schoenen te hebben! Vanwege de warmte is de canyoning activiteit in de ochtend gepland.

Dag 4 - Adventure Park en kanotocht

We reizen naar het hart van de Valls d'Aneu, een mooie locatie om een dagje door te brengen. We beginnen met een parcour in een Adventure Park. Het park ligt volledig in de natuur en is omringt door water, waardoor je tijdens de activiteit ook kunt genieten van de mooie natuur. Je kunt kiezen uit drie parcours, waarvan je er een kunt lopen. Mocht je extra uitdaging willen en langer bezig willen zijn, kun je optioneel voor 9 euro de extra uitdagende parcour ook lopen nadat je de eerste hebt afgerond. Tijdens je circuit kom je verschillende 'obstakels' tegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van zip lines, slacklines, Tarzan jumps, een Tirolina en verschillende bruggen waarbij je flinke sprongen moet maken? 

Na het klimmen kun je genieten van een heerlijke picknick in dit natuurgebied (niet inbegrepen). Na de lunch maken we ons klaar voor de volgende activiteit, namelijk kanoen! Het kanoen doen we op het prachtige meer van Guingueta. Je hebt een kanoboot met 1 of 2 andere reizigers. 

Na het kajakken keren we weer terug naar de camping. Als groep kunnen jullie er ook voor kiezen om optioneel naar Sort te gaan. Er ligt een mooie route voor jullie klaar om deze plaats te verkennen op een orginele manier.

Dag 5 - Vertrek naar Camping Miramar

Na een aantal intensieve dagen in de Pyreneeen gaan we op een andere manier van Spanje genieten. Met een transfer worden we in de middag in ongeveer 3 uurtjes naar de kust van Spanje gebracht. De komende nachten zullen we verblijven op Camping Miramar, waar je een aantal dagen hebt om helemaal in te plannen zoals je het zelf wilt. Je zult zien dat de groep vandaag al aardig hecht is door de activiteiten van afgelopen dagen en dat mensen het vaak leuk vinden om samen iets te plannen.

De camping ligt aan de zee en wordt alsnog omringt door bergen, waardoor het een ontzettend mooie plek is voor een groepsreis. Je loopt zo vanaf de camping het 12-km lange strand op om een duik te nemen in de zee of om lekker te zonnen. De camping heeft een bar, een beach bar en een supermarktje. 

 • In je Simi account kun je optioneel het waterpark Port Aventura bijboeken, een waterpark in Salou. De reizigers van vorig jaar hebben dit een leuke uitstap gevonden!

Dag 6 - Relaxen aan de Costa Dorada

Vandaag kun je lekker relaxen aan de kust van de Costa Dorada

Natuurlijk kun je ook kiezen om (met je groepsgenoten) een optionele activiteit te doen. De reisbegeleider zal hiervoor een aantal suggesties geven. Omdat wij van onze ingeplande activiteiten ieder jaar de vergunningen en dergelijke controleren en van eventuele optionele activiteiten niet, dien je deze zelf ter plekke bij te boeken en is deelname op basis van eigen risico.

Salou ligt redelijk vlakbij. Afgelopen jaar zijn daar ook een aantal groepen naartoe gegaan om uit te gaan! Zeker leuk voor een avondje stappen. Houd echter het alcoholgebruik enigzins beperkt, het is immers een actieve vakantie.

Tips

 • Een fiets huren op de camping.
 • Bezoek aan de plaatsen Tarragona, Cambrils en/of Reus.

Dag 7 - Relaxen aan de Costa Dorada

Ook vandaag kun je lekker relaxen aan de kust van de Costa Dorada. Lekker zwemmen, een drankje doen, een (strand) wandeling maken, even zonnen... mogelijkheden genoeg.

Natuurlijk kun je ook kiezen om (met je groepsgenoten) een optionele activiteit te doen. Zie hiervoor de vorige dag.

Ofwel: zwemkleding aan, handdoek in de koffer, zonnebril op, voldoende zonnebrand mee, teensplippers om je voeten en lekker genieten!

Op het strand kun je ook een beachbar vinden. Dit is een kleine beachbar, zeker erg leuk om een drankje bij te gaan doen. Houd er rekening mee dat je niet met de hele groep tegelijk aan de bar past, maar het voordeel van een beachbar op het strand is dat je heerlijk met je drankje in je hand op het strand naar de zonsondergang kunt kijken!

 

Dag 8 - Relaxen aan de Costa Dorada

Morgen vertrekken we weer naar Nederland. Dus neem het er nog even goed van en ga lekker zwemmen in de zee, zonnen op het strand of een drankje drinken aan de (beach) bar. 

Ook vandaag is het zeker nog mogelijk om optionele activiteiten te ondernemen, mocht je niet zo graag willen stilzitten.

In de avond is het leuk om de groepsreis gezamenlijk af te sluiten. De reisbegeleider kan bijvoorbeeld een leuk restaurant aan de kust (genoeg keuze!) reserveren, waarna je met z'n allen de reis af sluit met het bekijken van de zonsondergang op het strand tijdens een mooie wandeling.

Dag 9 - Vertrek naar Nederland

Vandaag vertrekt ons vliegtuig weer naar Nederland. We pakken onze spullen in en vertrekken per transfer naar de luchthaven van Barcelona. We raden je aan om een dag van tevoren in Spanje nog wat drinken en wat lekkere (Spaanse) snacks te kopen voor onderweg. 

Onder het kopje data/prijzen kun je de geplande vluchten bekijken per vertrekdatum.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Vlucht Nederland naar Barcelona (en uiteraard ook weer terug)
 • Ruimbagage
 • Transfer luchthaven - camping en camping - luchthaven
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen met uitzondering van optionele activiteiten. Voor deze jongerenreis zijn inbegrepen: raften, hiken, Adventure Park (1 circuit), kanoen, canyoning en een self-guided tour in Sort.
 • Ervaren instructeurs tijdens de activiteiten.
 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende je reis
 • Alle transfers naar de activitieiten
 • Overnachting van 4 nachten op de camping bij Sort en 4 nachten op camping Miramar
 • Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt. 
 • Maaltijden en drankjes. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de 6 en 10 euro per dag, maar er zijn ook groepen die goedkoper of duurder uit zijn, dit hangt samen met wat de groep besluit gezamenlijk in te kopen en hoe vaak er op de camping gegeten wordt.
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Vertrekinformatie

We vetrekken vanaf Schiphol Airport naar Barcelona. We reizen met 1 overstap. 

De geplande vluchttijden kun je vinden onder het tabje data/prijzen bij de desbetreffende vertrekdatum. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De defintieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. Je kunt dus als alleenreizende net zo prima bij Simi terecht als wanneer je met een vriend/vriendin of groepje reist. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Over de leeftijdsgroepen en minimumdeelname

Het minimum aantal deelnemers om de reis door te laten gaan is 15 personen. Maximaal kunnen er 35 deelnemers mee. Je reist uitlsluitend samen met je eigen leeftijdsgroep.

Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is en dat 98% van onze groepsreizen door gaat.

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je:

 1. Je vertrekinformatie en de opstaptijden zien
 2. Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 3. Je Whatsapp nummer toevoegen en een whatsapp groep starten
 4. Het forum bezoeken en je voorstellen
 5. Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 6. Je reisverzekering nog afsluiten
 7. Je (restant)betaling doen via iDeal

Veiligheid, alcoholbeleid en uitgaan

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap. We verwachten echter dat je helder aan de activiteiten deel kunt nemen, anders kan deelname helaas worden uitgesloten.

Boeken van deze vakantie

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de SGR.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

d

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 12-08-2019

  8.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Genoten van een leuke actieve simi reis naar Spanje.
  Op de heenreis werden we precies op tijd opgehaald bij het ophaalpunt. Tijdens de busrit hadden we genoeg tijd om elkaar te leren kennen. We gingen speeddaten en deden een foute bingo die was gemaakt door onze reisleider. Door ons teamwork verliep de transfer in Barcelona soepel. Camping l orri stelde qua faciliteiten weinig voor, maar ligt in een prachtige omgeving. De camping lag ook dichtbij alle activiteiten, waardoor we vaak maar 10 minuten hoefde te rijden. Alle actieve activiteiten zijn echt de moeite waard en goed georganiseerd. De gidsen van het raften en canyoningen zijn erg grappig en maken de activiteit nog leuker. Doordat er elke dag 2 activiteiten op de planning stonden en je daarnaast ook nog een uurtje kon zwemmen was er geen tijd om je te vervelen. In de avond was er nog tijd voor wat eigen invulling. Onze groep was erg hecht, waardoor we vrijwel alles met elkaar hebben gedaan.
  De transferdag van de ene naar de andere camping nam veel tijd in beslag, maar het was zeker de moeite waard. 2 dagen relaxen bij het mooie strand op de camping.
  De reisleider zorgde ervoor dat iedereen op tijd was, op de hoogte was van alle belangrijke informatie en zorgde ervoor dat iedereen mee kon beslissen. Daarnaast was ze erg gezellig en betrokken bij de groep.

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 05-08-2019

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Goed verzorgde reis, leuke activiteiten met afwisseling van strand en zee, en uiterst goede reisleidster

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 05-08-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De voor Simi relatief nieuwe vakantie zat goed in elkaar met een goede combinatie van geregelde activiteiten en optionele activiteiten. Ook alle busreizen zowel vanuit Nederland als de busreizen voor activiteiten waren altijd op tijd ter plaatse waardoor je zelf volop kan genieten! Jaana onze begeleider vanuit Simi, heeft erg haar best gedaan om er een onvergetelijke vakantie van te maken en dat is als het aan mij ligt ook zeker gelukt!

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 05-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  De programma tijdens de reis was super in elkaar gezet. Het hebben van een super gezellige reisleidster, Jaana, was een zeer goede toevoeging aan de gehele reis. Jaana zat vol met goede ideeen van het eten, spelletjes en etc. De reis zelf was ook hartstikke leuk om te doen. De eerste paar dagen een vol programma in de Pyreneen was geweldig. Niet alleen de activiteiten waren leuk maar ook de omgeving was adembenemend. De laatste camping was aan de kust en konden we genieten van een paar rustige dagen voordat we naar huis gingen. Zelfs als je op de camping bleef had Jaana wel een goed idee. Kortom een gezellige reis met een super goede groep en reisleidster.

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 05-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super gezellige groepsreis! Reisleidster Jaana stond altijd klaar als wij met een vraag zaten en schoot dadelijk te hulp. Ze zorgde zeker ook voor extra sfeer binnen de groep! Geweldig leuke activiteiten! Een echte aanrader.

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 05-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Onze reisleider Jaana heeft ons een topvakantie bezorgt. De locaties waren prima en alles verliep soepel. Ook heeft ze voor de eigen activiteiten flink haar best gedaan om een bus voor heen en terug te regelen. Helemaal top!

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 05-08-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Simi reizen regelt alles tot in de details en past zich aan de wensen van de reizigers. Een groot gedeelte van de activiteiten zijn al van te voren geboekt, maar er zijn genoeg opties om extra activiteiten te doen, zo zijn wij met de Spanje reis op aanvraag naar Barcalona gereist. Alle geplande activiteiten zijn super geregeld. De transfer naar de activiteiten verliep elke keer soepel en de activiteiten waren geweldig! Van raften en canoning tot een dagje op het strand, er was voor iedereen wel wat te doen. Ook was de reisleiding geweldig, onze reisleidster Jaana deed mee met de activiteiten en zorgde voor een gezellige sfeer, waar rekening werd gehouden met de mensen die een activiteit niet wilde of konden doen. Al om al raad ik aan om deze reis te doen, je komt terug met veel nieuwe ervaringen en met veel nieuwe vrienden.

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 05-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik vond dat de reis goed was georganiseerd en ik heb zeker geen spijt van deze reis.. Hoewel ik voor af, wel dacht of ik het wel leuk zou vinden.. want je kent niemand en je bent als ware helemaal alleen maar dat was tijdens de reis helmaal niet het geval!
  Ik vond het een fantastische vakantie!

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 05-08-2019

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Voor het eerst mee gereisd met Simi reizen en zeker geen spijt van gehad. Om met onbekende mensen op vakantie te gaan is het best spannend, maar je zult al gauw merken dat iedereen wel met elkaar kan opschieten en het niet erg vind om een praatje te starten. Tijdens de activiteiten wordt iedereen goed meegenomen. En zeker met Jaana als reisleider kan er vrij weinig fout gaan. Van raften, canyoning en wandelen is er ook tijd over om dingen voor jezelf te doen. Met een kleine groep die al zo snel hecht raakt is er geen mogelijkheid tot verveling. Het sanitair word goed verzorgd en de douches zijn heerlijk. Dankzij Jaanas adviezen konden we tot juiste beslissingen komen om elke dag rond te komen.
  Voor de rest is het een onvergetelijke reis waarin je nieuwe avonturen beleefd en vrienden maakt om nooit meer te vergeten.
  Ik zou zeggen doen... Ik wil nog wel een keer.

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit was mijn eerste reis met Simi, en het beviel goed! De reis was erg goed georganiseerd, de informatie was duidelijk, de camping plekken waren erg mooi en het vervoer was goed geregeld. De reisleider was super en droeg zeker bij aan de gezelligheid tijdens de reis! :) :) De activiteiten waren afwisselend en samen met de stranddagen aan het eind van de week was het een goede combinatie van rust en actief bezig zijn!

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  De activiteiten waren erg leuk! Ook was er ruimte voor eigen activiteiten

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2019

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Het waren 10 gezellige dagen. Reisleiding was echt heel gezellig en doet leuk mee met de groep, de activiteiten en de accommodatie waren top.

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 15-07-2019

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een fantastische vakantie gehad met de Spanje Actief vakantie van SIMI! Het vervoer was met een touringcar. De reis was lang, maar goed te doen. De eerste camping lag midden in de bergen naast een prachtige rivier. Het was een hele schone en rustige camping met een erg mooi zwembad. Het kampement was gauw opgezet. De eerste dag zijn we gaan raften op diezelfde rivier. Het raften was een erg leuk en voor iedereen goed te doen. Daarnaast maakte de gids het helemaal compleet. Op een andere dag hebben we aan canyoning gedaan. Canyoning was wederom een super gave activiteit waarbij je gaat abseilen en van natuurlijke waterglijbanen gaat. Daarnaast hebben we ook een aantal minder intensieve, maar ontzettend leuke activiteiten gedaan zoals kajakken op een mooi meer, een hike en paardrijden door de prachtige bergen en een route afgelegd in het adventureparc. Bij het adventureparc was het mogelijk om voor €9,00 een extra route te doen. Deze route was een zipline route. Zeker de moeite waard! De tweede camping lag gelegen naast een helderblauwe zee. De zee (en de rivier van de eerste camping) kon je s avonds in je tentje horen. Een erg fijn en rustgevend geluid. Het sanitair zag er mooi en schoon uit. Het enige nadeel was dat er geen handzeep was. De dagen op de 2e camping waren relax dagen aan het strand, met mogelijkheden tot extra activiteiten. Wij zijn met de groep naar het aquaparc geweest waar we ontzettend veel plezier hebben gehad. Op de 1e camping hebben we veel zelf gekookt. Op de 2e camping zijn we vaak uit eten geweest. Er zijn gezellige eettentjes waarvan er een aantal Nederlands waren. Daarnaast was er bij de 2e camping ook een beachbar waar je een lekker koel drankje op het strand kon bestellen.
  Uiteraard mag de reisleiding niet vergeten worden. Wij hadden Dion mee op reis. Een super reisleider die erg meedenkend is met de groep en ook een bijdrage levert aan de gezelligheid. Helemaal top!

  In het kort: deze vakantie was een super gave vakantie met een goede mix van activiteit en relaxen. De transfers en de heen- en terugreis zijn goed uit te houden. Het is een erg leuke en gezellige vakantie. Daarnaast is de reisleiding top! Erg betrokken met de groep en zeer meedenkend. Het was een hartstikke gezellige reis en ik kan het iedereen aanbevelen! Ik heb het erg naar mn zin gehad en genoten!!

Overnachten

De eerste camping waar we verblijven is Orri de Pallars, liggend op zo'n 5 km van Sort. Bij deze camping is er een zwembad, een WiFi zone, een BBQ plek, een bar, een tafelvoetbaltafel, een biljarttafel, een tafeltennistafel, een voetbalveldje, een volleybalplek en een strandje aan de rivier. Ofwel een ideale locatie om lekker bij te komen na de uitdagende activiteiten.

De tweede camping waar we verblijven is camping Miramar, gelegen aan de Costa Dorada en een stuk groter dan de eerste camping. Een heerlijke bestemming voor als je lekker wilt relaxen op het strand of in de zee. Ook bij deze camping hoef je niet zonder internet door het leven te gaan. De camping heeft een bar, een strandbar, een supermarktje, een restaurant en je kunt er ook fietsen huren.

Je zult slapen in twee/driepersoonstentjes. 

Prijzen en betalen in Spanje

In Spanje kun je zonder problemen gewoon betalen met de euro. Bij de banken kun je opnemen met je bankpas en met een creditcard. Wel is het handig om altijd wat contant geld bij je te hebben.

Fooi is vaak al inbegrepen bij de prijs indien je gaat eten bij een restaurant. Wil je de ober een extraatje geven voor zij goede service? Dan is een fooi van 5 tot 10 procent gebruikelijk. 

Ik ben al in Spanje, krijg ik korting?

We bieden onze groepsreizen altijd aan incl. vervoer, verblijf, activiteiten en in dit geval een vliegreis. Je boekt bij Simi een geheel pakket. Hetzelfde geldt voor activiteiten waar je niet aan deel wilt nemen. Wij raden je aan het gewoon te doen, want je hebt er nu eenmaal toch voor betaald. 

Wanneer moet ik boeken?

Zolang de vertrekdatum online staat kun je er op rekenen dat er nog plek is. Je kunt altijd bij ons informeren. Als er een geel bolletje bij de vertrekdatum staat gaat het om de 10 laatste plekken en bij een oranje bolletje om de allerlaatste plekken. We raden je wel aan om deze groepsreis tijdig te boeken. Bij tijdig boeken weet je zeker dat je plekje al vast ligt en kun je gegarandeerd op het groepsticket mee vliegen.

Hoe werkt het nemen van een optie?

Twijfel je nog over het boeken van de groepsreis Spanje Actief? Het is mogelijk om een optie te nemen op een vertrekdatum van jouw keuze, hiermee leg je tijdelijk een plekje vast voor de reis. Met een optie kun je nog even rustig nadenken over een reis of vrij vragen. Meer informatie over de optie vind je op onze pagina neem een optie.

Hoe werkt het vliegen met een groepsticket?

Je vliegt naar Spanje met een groepsticket. Bij een groepsticket hebben we vooraf al de nodige plekken voor de groep gereserveerd en hoeven we enkel nog jullie gegevens door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Let op: Als je erg last-minute boekt zal het niet altijd meer mogelijk zijn om op het groepsticket mee te vliegen. Lees meer over de vliegreis en groepstickets. De geplande vluchttijden zijn door het vooraf vastleggen van de groepstickets vaak al bekend en kun je vinden onder het kopje data/prijzen.

Bij een groepsticket ontvang je vooraf geen fysiek vliegticket van ons. Het is voldoende om op het vliegveld met je paspoort naar de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij te gaan, daarmee vinden ze je gegevens in het systeem. Informatie over het vliegen ontvang je ook in je vertrekinformatie, de vertrekinformatie ontvang je uiterlijk vier weken voor vertrek in Mijn Simi.

Belangrijk: Geef altijd je eerste officiele voornaam volgens je paspoort aan ons door, deze hebben wij nodig voor het vliegticket.

Vlieg je voor de eerste keer en vind je dit spannend? Meer informatie over het vliegen vind je op de pagina vliegen voor de eerste keer. help, hoe werkt dat?

Hoe vast is het reisprogramma op de website?

We proberen altijd om het reisprogramma aan te houden zoals het op de site staat, maar om logistieke redenen of het weer kunnen wijzigingen ontstaan in wanneer welk programma-onderdeel uitgevoerd wordt. We verwachten dat je in dat opzicht een beetje flexibel kunt zijn, zodat we je vakantie ook optimaal kunnen verzorgen. 

Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Houd er rekening mee dat dit geen vrijblijvende mogelijkheid is, maar gewoon onderdeel van onze algemene voorwaarden. Zodra er iets is wat invloed kan hebben op jezelf of de groep is het verplicht dit te melden bij boeking. Zo kunnen wij inschatten of onze reisbegeleiding voldoende ondersteuning kan bieden. In elke groep zit wel iemand met een bijzonderheid, wat geen probleem is zolang we dit weten.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Wat als ik zelf corona krijg voorafgaand de reis of ter plekke?

We raden je aan om tijdens de corona periode je extra goed te verdiepen in de kortlopende reisverzekering en en kortlopende annuleringsverzekering. Het zou natuurlijk super vervelend zijn als je op locatie of van tevoren de pech hebt om corona te krijgen en daarvoor geen verzekeringen hebt afgesloten, die je misschien wel had willen afsluiten. Je kunt deze verzekeringen afsluiten via Simi Reizen, maar ook elders. Ongeacht van waar je de verzekering afsluit raden we je aan om het dekkingsoverzicht goed door te nemen zodat je weet wat allemaal gedekt wordt en wat niet. Standaard dekt je zorgverzekering medische kosten tot Nederlands tarief. De kortlopende annuleringsverzekering die je via Simi kunt afsluiten biedt bijvoorbeeld oplossingen als je corona krijgt alvorens of tijdens de reis of als je eerder naar huis moet vanwege een aangepast reisadvies. Bekijk de linkjes voor de veelgestelde vragen over corona en verzekeringen.

Wat zijn de toegangseisen voor Spanje?

We verwachten deze zomer weer naar Spanje af te kunnen reizen en het programma uit te kunnen voeren. Ook verwachten we dat de maatregelen beperkt zijn tot het dragen van een mondkapje in de bus en tijdens transfers en het houden van afstand. De activiteiten vallen onder buitensport en daardoor hoef je tijdens de activiteiten geen mondkapje te dragen en afstand te houden. Wel zal je hoogst waarschijnlijk een negatieve PCR-test uitslag of een vaccinatiebewijs moeten laten zien, of moeten kunnen aantonen dat je antilichamen hebt door een recente besmetting. Let op: Het gaat hierbij om één van de drie, het is dus geen vereiste dat je al gevaccineerd bent. Wij zorgen ervoor dat je ruim op tijd weet wat je moet regelen voor vertrek, daarom boek je via een ANVR reisorganisatie. 

Gaat de reis door als er ter plekke een lockdown is?

We willen graag een leuke en zorgeloze vakantie aanbieden. Daarom zullen we de groepsreis Spanje niet aanbieden als het land in lockdown is of alles gesloten is, als er sprake is van een negatief reisadvies (oranje of rood) of als we het programma niet kunnen uitvoeren. Indien we genoodzaakt zijn om om een van deze redenen je groepsreis te annuleren, dan krijg je uiteraard de mogelijkheid om om te boeken naar een andere groepsreis of een vertrekdatum op een later moment zodat je alsnog lekker op vakantie kunt. Indien je dat liever niet wilt, is het ook een mogelijkheid om te vragen om een terugstorting. Dit gaat in 2021 om een rechtstreekse terugstorting binnen 14 dagen en niet meer om de corona-voucher die in 2020 gebruikt werd.

Wat is de stand van zaken op dit moment?

Op onze corona pagina houden we dagelijks de ontwikkelingen bij. Per bestemming kun je bekijken wat de stand van zaken op dit moment is. Ook voor Spanje kun je hier alle informatie vinden.