Singlereis Spanje Actief

Singlereis Spanje Actief

 • 23-35 jaar
 • 10 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Combineer een actieve groepsreis met een strandvakantie. Deze actieve reis in Spanje begint in de Spaanse bergen en eindigt aan het strand. Ideaal voor iedereen die best wel wat actiefs wil doen tijdens de vakantie, maar er ook waarde aan hecht om op een terrasje te zitten en te genieten van zon, zee en strand. 

Je boekt met deze groepsreis een reis met andere jongeren tussen de 18 en 35 jaar oud. Zeker bij nieuwe reizen, waarvan Spanje er 1 is, kiezen we er vaak voor om het eerste jaar de leeftijdsgroepen te combineren om daarmee ook meer garantie te kunnen geven dat de groepsreis door zal gaan.

Deze groepsreis wordt veelal door alleenreizenden geboekt, hoewel er ook zeker mensen zijn die een vriend of vriendin meenemen. Over het algemeen kun je stellen dat zeker 60% van de mensen alleen reist. Mocht je dus alleen boeken; je bent niet de enige! 

Het eerste gedeelte van de reis staat in het teken van lekker actief bezig zijn. Hierbij kun je denken aan een verblijf op een mooie camping in de Pyreneeën en uitdagende activiteiten zoals kajakken, raften, hiken, canyoning en klimmen in een adventure park. Na de activiteiten kun je bijkomen op de camping, bijvoorbeeld in het zwembad, bij het barretje of bij het strandje aan de rivier. Op de zesde dag van de reis is het tijd om op een andere manier te genieten van je vakantie. We vertrekken naar de kust, waar je heerlijk kunt relaxen aan de Costa Dorada. Hier genieten we nog een aantal dagen van het Spaanse zonnetje en het verkoelende zeewater. Op het strand kun je ook terecht voor een verkoelend drankje bij de strandbar. Genieten maar!

Je boekt een vrij complete groepsreis als je mee gaat naar Spanje. De overnachtingen op de camping, de busreis, de activiteiten en de transfers zijn namelijk allen inbegrepen in de prijs. Ook is er een Nederlandstalige reisleider aanwezig op locatie. Het weekprogramma kun je op deze pagina vinden als je naar beneden scrollt. Onder de tabjes kun je nog meer informatie over deze actieve relaxvakantie.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 33%

 • Man67%

 • Gem. leeftijd 201925 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

851,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights

 • Spaanse Pyreneeën
 • Spaanse kust Costa Dorada
 • Relaxen en actief bezig zijn
 • Rafting La Norguera Pallaresa
 • Kajakken Lake of Guingueta
 • Adventure Park
 • Hiking Siarb Valley
 • Canyoning

Dag 1 - Nederland - Spanje

We vertrekken vandaag met een comfortabele touringcar vanaf onze verschillende opstapplaatsen naar Spanje. Het grote voordeel van een busreis (die natuurlijk ook enkele nadelen heeft) is dat je tijdens de reis je reisgenoten al een beetje leert kennen. We maken uiteraard regelmatig een tussenstop om even de benen te strekken en om te ontdekken hoe de temperatuur steeds een beetje verder oploopt. 

Hoe lang de busreis duurt is erg afhankelijk van de drukte op de weg, maar gemiddeld wordt hier altijd +/- 20 uur over gedaan. Het is dus zeker een aanrader om voldoende drinken en wat snacks mee te nemen voor onderweg! Voor het avondeten maken we een stop onderweg, zodat je kunt opladen met een warme maaltijd. Je kunt natuurlijk persoonlijk vermaak meenemen, al zal je snel merken dat de sfeer er op de heenweg al flink inzit en je dit waarschijnlijk niet eens nodig zult hebben. 

Onder het kopje reisinformatie kun je vinden vanaf welke opstapplaatsen je mee kunt reizen. Om niet nog uren in Nederland rondjes te rijden, zijn de opstapplaatsen altijd beperkt tot een klein aantal. Des te sneller ben je in Spanje! Uiterlijk vier weken voor vertrek ontvang je van ons de exacte vertrektijden in je vertrekinformatie.

 • Let op: boek deze reis enkel als je er geen probleem mee hebt om samen met de 18-22 groep de reis te ondernemen. Naar verwachting zijn er meer reizigers die met deze leeftijdsgroep mee zullen reizen en hiermee kan het voorkomen dat je een van de oudere deelnemers bent.

Dag 2 - Aankomst in Spanje!

We komen aan in het mooie Spanje en worden afgezet in de buurt van Barcelona. Hier zullen wij uitstappen en zal een transfer je naar de Pyreneeën brengen. Deze transfer duurt nog ongeveer drie uurtjes en bij aankomst zullen we gezamenlijk de tenten opzetten (kleine tentjes, dus heel gemakkelijk), maar daarna is het tijd om lekker rustig aan te doen, te relaxen en te genieten in de mooie natuur. 

Tijd om kennis met elkaar te maken, je rustig aan te installeren, de reisleider te ontmoeten en om lekker niets te doen. Om je de kans te bieden om bij te komen van de busreis, hebben we vandaag geen activiteiten op de planning staan. Er staan namelijk nog lekker actieve dagen op de planning! 

Camping Orri de Pallars ligt op ongeveer 4 a 5 kilometer afstand van Sort en heeft onder andere een zwembad met uitzicht op de bergen, veldjes voor voetbal en volleybal en een strandje aan de rivier.

Dag 3 - Raften in de Pyreneeën

Na gisteren heerlijk bijgekomen te zijn van de busreis en genoten te hebben van het zwembad, het lekkere weer en de mooie natuur is het vandaag tijd om in de benen te komen. Je hebt immers een actieve groepsreis geboekt! Per transfer reizen we naar Llavorsi, een typisch Spaans dorpje in de Pyreneeen. Na de introductie van de gidsen inclusief basis oefeningen en uitleg over de veiligheid zakken we het water in en is het tijd om te raften!

De 17 kilometer lange rafttocht begint redelijk rustig. Zo heb je de tijd om nog even goed wakker te worden en te genieten van de natuur om je heen. Je zult merken dat je het raften snel onder de knie hebt, waardoor het tijd wordt voor actie! Geleidelijk zal de watersnelheid toenemen en zijn er steeds meer stroomversnellingen, waardoor de rit heerlijk spectulair wordt. Dit avontuur duurt ongeveer een halve dag. Je zult merken dat je tijdens deze groepsactiviteiten elkaar ook goed leert kennen. 

We keren weer terug naar de camping en krijgt uiteraard de tijd om jezelf weer op te frissen en om met je groepsgenoten na te praten over de activiteit tijdens de lunch. Daarna staat een twee uur durende paardrijrit in de natuur op de planning, over een oud pad dat vroeger werd gebruikt door boeren om hun dieren te verplaatsen van de ene naar de andere stad. Mocht paardrijden je minder aanspreken, dan kan er uiteraard samen met de reisleider worden gekeken om iets anders leuks te doen in de omgeving.

Dag 4 - Avontuurlijke hike en canyoning

We beginnen de dag met een avontuurlijke hike door de Siarb Valley in het zuidelijke gedeelte van Natural Park Alt Pirineu. Deze hikeroute laat je de mooie natuur zien van dit gebied en heeft als groot voordeel dat het nog niet platgelopen is. Een lokale gids zal met jullie meelopen. In overleg met de groep bepalen we gezamenlijk hoe lang en uitdagend we de hike maken.

Tijd voor canyoning! Per transfer reizen we naar Barranc, waar we gaan klimmen, glijden, springen en zelfs abseilen. Deze canyon staat bekend als een van de mooiste canyons van de omgeving en is uitdagend, maar voor iedereen te doen. Uiteraard is bij deze activiteit ook weer sprake van een ervaren gids en krijg je voorafgaand de activiteit een basis training. De activiteit zal tot het einde van de middag duren.

In de avond heb je vrije tijd om wat leuks te ondernemen met je groepsgenoten.

Dag 5 - Adventure Park en kayaktocht

We reizen naar het hart van de Valls d'Aneu, waar je met de groep de gehele ochtend kunt besteden in een uitdagend Adventure Park. Het park ligt volledig in de natuur en is omringt door water, waardoor je tijdens de activiteit ook kunt genieten van de mooie natuur. Er zijn verschillende circuits te vinden met verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor je het zo uitdagend kunt maken als je zelf wilt. Tijdens je circuit kom je verschillende 'obstakels' tegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van zip lines, slacklines, Tarzan jumps, een Tirolina en verschillende bruggen waarbij je flinke sprongen moet maken? Om het voor iedereen begaanbaar maar uitdagend te maken, kun je een keuze maken tussen drie verschillende circuits. Je kunt kiezen voor het oranje circuit (makkelijk) en uit twee verschillende blauwe circuits (medium). Indien je extra uitdaging wilt en al vaker hebt geklommen, kun je er optioneel (6 euro) voor kiezen om het rode circuit te doen. Indien je voor deze optie gaat mag je 2 circuits aflopen. 

Na het klimmen kun je genieten van een heerlijke picknick in dit natuurgebied (niet inbegrepen). Na de lunch maken we ons klaar voor de volgende activiteit, namelijk kajakken! Het kajakken doen we op het prachtige meer van Guingueta. 

Na het kajakken keren we weer terug naar de camping. Als groep kunnen jullie er ook voor kiezen om optioneel naar Sort te gaan. Er ligt een mooie route voor jullie klaar om deze plaats te verkennen op een orginele manier.

Dag 6 - Vertrek naar Camping Miramar

Na een aantal intensieve dagen in de Pyreneeen gaan we op een andere manier van Spanje genieten. Met een transfer worden we in de middag in ongeveer 3 uurtjes naar de kust van Spanje gebracht. De komende nachten zullen we verblijven op Camping Miramar, waar je inclusief vandaag 2 hele dagen en 2 halve dagen hebt om helemaal in te plannen zoals je het zelf wilt. Je zult zien dat de groep vandaag al aardig hecht is door de activiteiten van afgelopen dagen en dat mensen het vaak leuk vinden om samen iets te plannen.

De camping ligt aan de zee en wordt alsnog omringt door bergen, waardoor het een ontzettend mooie plek is voor een groepsreis. Je loopt zo vanaf de camping het 12-km lange strand op om een duik te nemen in de zee of om lekker te zonnen. De camping heeft een bar, een beach bar en een supermarktje. 

 • We zullen vandaag gezamenlijk de tentjes neerhalen om deze mee te nemen en weer op te zetten op camping Miramar. We verwachten van iedereen, ook op de aankomst en vertrekdag, een actieve rol dat je samen met de mensen waarmee je in een tent slaapt deze spulletjes zelf op zult ruimen.

Dag 7 - Relaxen aan de Costa Dorada

Vandaag kun je lekker relaxen aan de kust van de Costa Dorada

Natuurlijk kun je ook kiezen om (met je groepsgenoten) een optionele activiteit te doen.

Tips

 • Een fiets huren op de camping.
 • Port Adventura Park (pretpark) en bijbehorend Costa Caribe Aquatic Park (waterpark).
 • Bezoek aan de plaatsen Tarragona, Cambrils en/of Reus.

Dag 8 - Relaxen aan de Costa Dorada

Ook vandaag kun je lekker relaxen aan de kust van de Costa DoradaLekker zwemmen, een drankje doen, een (strand) wandeling maken, even zonnen... mogelijkheden genoeg.

Natuurlijk kun je ook kiezen om (met je groepsgenoten) een optionele activiteit te doen. Zie hiervoor de vorige dag.

Dag 9 - en 10 Vertrek naar Nederland

Halverwege de dag is het weer tijd om richting Nederland te vertrekken, maar eerst nog even genieten van het laatste dagje vakantie. Neem het er nog even goed van en ga lekker zwemmen in de zee, zonnen op het strand of een drankje drinken aan de (beach) bar. Daarna halen we gezamenlijk weer de tentjes neer, pakken we onze spullen in en vertrekken per transfer naar Barcelona, waar de touringcar jullie staat op te wachten voor de rit naar Nederland. De volgende dag zal je weer aankomen in Nederland.

De bus zal op dezelfde plekken stoppen als de opstapplaatsen van de heenweg. We raden je aan om in Spanje nog wat drinken en wat lekkere (Spaanse) snacks te kopen voor onderweg. Bekijk samen met je reisgenoten de leukste vakantiefoto's van de afgelopen week, wissel contactgegevens uit en geniet samen nog even van de groepsgezelligheid!

Vertrekinformatie

We vetrekken vanaf een aantal verschillende opstapplaatsen in Nederland naar Spanje. Je kunt zelf kiezen welke opstapplaats voor jou het meest gunstig is. Samen met de Spanje en Andorra reisgroep reizen we naar Barcelona. Vanaf Barcelona hebben we een transfer naar de camping in de bergen. 

De opstapplaatsen zijn als volgt:

 • Harderwijk (Stationsplein, NS Station Harderwijk)
 • Utrecht (Reactorweg, halteplaats Touringcars)
 • Breda (NS Station Prinsenbeek, internationale busplein)
 • Waarloos (BE) (E19 Antwerpen richting Brussel, Total Waarloos)

Het minimum aantal deelnemers om de reis door te laten gaan is 15 personen. Maximaal kunnen er 35 deelnemers mee verspreid over de drie leeftijdsgroepen.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. Je kunt dus als alleenreizende net zo prima bij Simi terecht als wanneer je met een vriend/vriendin of groepje reist. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Busreis Nederland naar Barcelona
 • Transfer van Barcelona naar de camping en terug
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen met uitzondering van optionele activiteiten. Voor deze jongerenreis zijn inbegrepen: raften, hiken, Adventure Park (1 circuit), kajakken, canyoning, paardrijden en een self-guided tour in Sort.
 • Ervaren instructeurs tijdens de activiteiten.
 • Nederlandse reisleiding gedurende je reis
 • Alle transfers naar de activitieiten
 • Overnachting van 4 nachten op de camping bij Sort en 3 nachten op camping Miramar
 • Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt. 
 • Maaltijden en drankjes. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de 6 en 10 euro per dag, maar er zijn ook groepen die goedkoper of duurder uit zijn, dit hangt samen met wat de groep besluit gezamenlijk in te kopen en hoe vaak er op de camping gegeten wordt.
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Over de leeftijdsgroepen

De 16-17 groep, 18-22 en 23+ groepen reizen samen naar locatie. De activiteiten kunnen om logistieke redenen samen worden uitgevoerd.

Omdat het een nieuwe reis betreft, is de kans dat we de reis door kunnen laten gaan op deze manier ook een stuk groter. Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is en dat 98% van onze groepsreizen door gaat.

Kennismaken met reisgenoten

Na je boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode voor Mijn Simi. Indien je in mei, juni of juli boekt, ontvang je deze binnen ongeveer een week na je boeking/betaling. Met deze inlogcode kun je terecht op Mijn Simi. Hier kun je:

 1. Je vertrekinformatie en de opstaptijden zien
 2. Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 3. Je Whatsapp nummer toevoegen en een whatsapp groep starten
 4. Het forum bezoeken en je voorstellen
 5. Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 6. Je reisverzekering nog afsluiten
 7. Je (restant)betaling doen via iDeal

Veiligheid, alcoholbeleid en uitgaan

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap. In Spanje is, net als in Nederland, de leeftijdsgrens 18 jaar. Ook van 18+'ers verwachten wij dat je helder aan de activiteiten deel kunt nemen.

Boeken van deze vakantie

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de SGR.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • door Spanje Actief (Groepsreizen & singlereizen 23-35) op 29-07-2019

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Alles is vlotjes verlopen. De activiteiten waren gevarieerd. Eerst de activiteiten en daarna chillen en spelletjes doen op het strand en de camping was erg sfeervol.

 • door Spanje Actief (Groepsreizen & singlereizen 23-35) op 08-07-2019

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Deze hele reis was super geregeld, alle activiteiten waren goed op elkaar afgestemd en verder had je ook de ruimte om zelf dingen te kunnen doen, uit eten in het dorpje verder op of gewoon lekker chillen bij het zwembad.
  Als je vragen had kreeg je daar altijd snel antwoord op en onze reisleidster zorgde dat iedereen een steentje bijdroeg aan de verplichtingen (zoals afwas /schoonmaak) en verder deed ze overal super fanatiek aan mee. Zeker aan te raden!

Overnachten

De eerste camping waar we verblijven is Orri de Pallars, liggend op zo'n 5 km van Sort. Bij deze camping is er een zwembad, een WiFi zone, een BBQ plek, een bar, een tafelvoetbaltafel, een biljarttafel, een tafeltennistafel, een voetbalveldje, een volleybalplek en een strandje aan de rivier. Ofwel een ideale locatie om lekker bij te komen na de uitdagende activiteiten.

De tweede camping waar we verblijven is camping Miramar, gelegen aan de Costa Dorada. Een heerlijke bestemming voor als je lekker wilt relaxen op het strand of in de zee. Ook bij deze camping hoef je niet zonder internet door het leven te gaan. De camping heeft een bar, een strandbar, een supermarkt, een restaurant en je kunt er ook fietsen huren.

Je zult slapen in twee/driepersoonstentjes. 

  

Prijzen en betalen in Spanje

In Spanje kun je zonder problemen gewoon betalen met de euro. Bij de banken kun je opnemen met je bankpas en met een creditcard. Wel is het handig om altijd wat contant geld bij je te hebben.

Fooi is vaak al inbegrepen bij de prijs indien je gaat eten bij een restaurant. Wil je de ober een extraatje geven voor zij goede service? Dan is een fooi van 5 tot 10 procent gebruikelijk. 

Ik ben al in Spanje, krijg ik korting?

We bieden onze groepsreizen altijd aan incl. vervoer, verblijf, activiteiten en in dit geval een busreis. Je boekt bij Simi een geheel pakket. Hetzelfde geldt voor activiteiten waar je niet aan deel wilt nemen. Wij raden je aan het gewoon te doen, want je hebt er nu eenmaal toch voor betaald. 

Wat gebeurt er als ik een activiteit niet mee doe? 

Als je niet meedoet, is dat in eerste instantie je eigen keus, maar je boekt natuurlijk wel een groepsvakantie. Daarnaast heb je er ook nog eens voor betaald, dus is het zonde als je het mist. Het is namelijk niet mogelijk geld terug te krijgen als je een activiteit mist.

Houd er daarnaast rekening mee dat bij activiteiten van iedereen wordt verwacht dat ze nuchter zijn, dus gedraag je een beetje wat alcohol betreft.

Waneer moet ik boeken?

Zolang de vertrekdatum online staat kun je er op rekenen dat er nog plek is. Je kunt altijd bij ons informeren.

Hoe vast is het reisprogramma op de website?

We proberen altijd om het reisprogramma aan te houden zoals het op de site staat, maar om logistieke redenen kunnen wijzigingen ontstaan. We verwachten dat je in dat opzicht een beetje flexibel kunt zijn, zodat we je vakantie ook optimaal kunnen verzorgen. 

Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Houd er rekening mee dat dit geen vrijblijvende mogelijkheid is, maar gewoon onderdeel van onze algemene voorwaarden. Zodra er iets is wat invloed kan hebben op jezelf of de groep is het verplicht dit te melden bij boeking. Zo kunnen wij inschatten of onze reisleiding voldoende ondersteuning kan bieden. In elke groep zit wel iemand met een bijzonderheid, wat geen probleem is zolang we dit weten.