Groepsreizen jongvolwassenen Spanje en Andorra

Groepsreizen jongvolwassenen naar Spanje en Andorra

Spanje en Andorra zijn heerlijke vakantiebestemmingen als je in bent voor een lekker Spaans zonnetje, relaxte sfeer en actieve activiteiten. Vanaf de zomer van 2019 kun je met ons meereizen naar deze zonnige bestemming tijdens een achtdaagse groepsreis. We verblijven op drie verschillende locaties zodat we zowel de dwergstaat Andorra, de natuur van Spanje en de stad Barcelona kunnen ontdekken. Geniet tijdens deze groepsreis voor jongvolwassen van een actieve vakantie in Spanje en Andorra, gecombineerd met vrije tijd om lekker te genieten van de Spaanse zon en de leuke terrasjes. 

We beginnen de groepsreis jongvolwassenen in Andorra, reizen door naar Balaguer en eindigen in de hoofdstad van Catalonië. Daarnaast krijg je aan het einde van de reis drie dagen de tijd om Barcelona te ontdekken, zodat je niet achter een gids aan hoeft te slenteren. In Barcelona zijn namelijk ontzettend veel leuke mogelijkheden en en je zult je zeker niet gaan vervelen! Uiteraard geven we je voldoende informatie over de mogelijkheden, zodat je op tijd in je eentje of met je groepsgenoten wat leuks kunt plannen.

Combinatie Spanje en Andorra

Avontuurlijke jeepsafari

Mooie wandeltochten

Vrije tijd in Barcelona

Andorra ontdekken

Raften

Kajakken in een rivierkloof

Overnachten in ho(s)tels

Het warme Spanje leent zich perfect voor een jongvolwassenen groepsreis met Simi Reizen. Niet om uit te gaan op een feestbestemming, maar om echt wat te zien van het land, de cultuur te beleven en om leuke actieve activiteiten te doen. Deze groepsreis jongvolwassenen is een combinatie van een actieve reis en een kleine rondreis, waarbij we Andorra, Balaguer en Barcelona zullen ontdekken. 

We beginnen de groepsreis jongvolwassenen in Andorra, een dwergstaat midden in de Pyreneeen en grensend aan Spanje en Frankrijk. Het is de hoogst gelegen staat van Europa en heeft een mooie natuur, een rijke geschiedenis, tax free shopping en tal van leuke dorpjes. We slapen in de hoofdstad van de dwergstaat, Andorra La Vella, waar het wat toeristischer is en je prima op een terrasje een lekker drankje kunt doen met je groepsgenoten. 

We reizen tijdens de groepsreizen jongvolwassenen door naar Balaguer, liggend in de bergen van Lleida en aan de Segre Rivier. Een rustig typisch Spaans dorpje voordat we naar het levendige Barcelona gaan. Je hebt hier mooie landschappen en kunt hier ook leuke wandelingetjes maken door de smalle straatjes. Dit maakt het zeker ook voor een deel een mooie natuurvakantie voor jongeren.

Vervolgens reizen we door naar de hoofdstad van Catalonie, Barcelona. Misschien ben je er nog nooit geweest en ontdek je alles voor het eerst. Maar ook als je er al eerder bent geweest, valt er nog genoeg te beleven. Het is een ontzettend grote stad vol met mooie gebouwen, interessante musea, mooie parken en met een superlange kustlijn.

We begrijpen dat je Barcelona niet in een dag ziet en daarom zijn we hier drie dagen, ook omdat we expres pas in de avond aan de busreis naar huis vertrekken. Een dag maken we een fietstocht door de stad om de hoogtepunten te bekijken en de andere twee/drie dagen krijg je vrije tijd om je eigen planning te maken. Ga bijvoorbeeld naar de Sagrada Familia, La Ramblas, het Picasso Museum, La Boqueria, Park Guell of Casa Mila. Natuurlijk zullen we je tijdens de groepsreis jongvolwassenen voldoende tips geven! 

Je hebt voor deze groepsreizen jongvolwassenen een ruime keuze uit vertrekdata. We hebben 6 vertrekdata voor je uitgekozen in de maanden juli en augustus, zodat je het gemakkelijk kunt plannen in je zomervakantie.

barcelonatipsgroepsreisspanje

BLOG

Tips voor je verblijf in Barcelona

Het programma

Naast de plekken die we gaan bezichtigen die bovenstaand zijn beschreven, staan er natuurlijk ook verschillende leuke en actieve activiteiten op het programma van de jongerenreis. In Andorra beginen we met een jeep-safari de Pyreneeen in naar het plaatsje Llavorsí. Deze weg, dat bekend staat als een oude smokkelaarsweg, brengt je 2.306 meter hoog de bergen in, waar je een prachtig uitzicht hebt over de bossen en de bergen van Andorra. We ruilen de jeeps in voor raft-boten en dalen de rivier af naar beneden tijdens een gave raft-tocht. Ook in Andorra maken wij een mooie bergwandeling, waarbij jullie zelf de keuze hebben of jullie gaan voor een 4- of 14-kilometer lange tocht of iets daartussenin. 

Vanuit Balaguer reizen we naar Congost de Mont Rebei, wat bekend staat als een van de mooie rivierkloven van Europa. Hier kunnen we de hele dag lekker kajakken met een eenpersoonskano. In Barcelona maken we een leuke en interressante 3 uur durende fietstocht door de stad langs de hoogtepunten. De rest van de dagen in Barcelona krijg je tijdens de groepsreizen jongvolwassen vrije tijd. Je krijgt van ons een 10-rittenkaart voor de metro van Barcelona, zodat je alles op je gemak kunt gaan ontdekken.

Op alle locaties heb je op de momenten dat er geen activiteit is ingepland de tijd om lekker te relaxen, bij te komen van een intense activiteit, een terrasje te pakken, een wandelingetje te maken, een spelletje te spelen met je groep of wat je dan ook maar leuk lijkt om te doen.

Overnachten in hotels en hostels

Tijdens de groepsreizen jongvolwassenen overnacht je in drie verschillende ho(s)tels. Dit maakt de reis een gevarieerde groepsreis jongvolwassenen langs diverse plekken. Zo zullen wij eerst 2 nachten in een hotel slapen in de hoofdstad van Andorra, Hotel Silken Insitu. De derde nacht slapen we in een hotel in Balaguer, Hotel Sanntuari of Hotel Balaguer. Bij zowel het hotel in Andorra als in Balaguer slaap je op een drie- of vierpersoonskamer. Houd er rekening mee dat het bij een jongvolwassenen groepsreis voor kan komen dat het hotel afwijkt, maar dat er altijd sprake is van een soortgelijk hotel als beschreven. Het hostel in Barcelona staat sowieso vast.

Vervolgens reizen we door naar Barcelona. Daar slapen we tijdens de groepsreizen jongvolwassenen in Hostel Be Dream en slapen we in acht- of twaalfpersoonskamers. Hier heb je een gezamenlijk ruimte voor een spelletje of voor andere gezelligheid met je groepsgenoten. Het strand ligt slecht op vijf minuten loopafstadn van het hostel. Ook hebben we een keukentje zodat als we niet uit eten willen, we hier kunnen koken. In zowel de hostels als de hotels heb je gratis WiFi. 

Wat is allemaal inclusief?

Onze jongvolwassenen groepsreizen zijn altijd zo inclusief als mogelijk. Tijdens deze groepsreizen jongvolwassenen is de retourvlucht inbegrepen met je handbagage. Alle transfers zijn inbegrepen en de hele reis is Nederlandstalige reisleiding op locatie aanwezig. Een Engelstalige gids zal ons begeleiden bij de meeste activiteiten tijdens de actieve reis. Ook de overnachtingen zijn inbegrepen in de twee hotels en het hostel, inclusief ontbijt bij de twee hotels. Alle activiteiten die opgenomen zijn in het programma van de groepsreizen jongvolwassenen zitten ook allemaal in de reissom verwerkt. Handdoeken en bedlinnen worden verzorgt door de ho(s)tels, neem deze uiteraard niet mee naar het strand of excursies! Tot slot is je bijdrage aan de garantiefonds SGR ook inbegrepen.

Niet inbegrepen bij deze groepsreis jongvolwassenen zijn de overige maaltijden en drankjes, optionele activiteiten, eigen uitgaven ter plaatse, ruimbagage en een reisverzekering. Voor Spanje en Andorra gelden beide geen aanbevolen vaccinaties.

Met wie reis ik samen en kan ik al van tevoren kennis met ze maken?

Tijdens deze groepsreis jongvolwassenen reis je samen met andere 18 tot 35 jarigen. Bij deze groepsreizen jongvolwassenen zijn de leeftijdsgroepen 18-22 jaar en 23-35 jaar gecombineerd. Deze groepsreis jongvolwassenen gaat in 2019 voor het eerst van start en hierdoor is de kans groter dat de reis door kan gaan. 98% van onze reizen gaat gewoon door.

De activiteiten zullen om logistieke redenen gecombineerd worden uitgevoerd en ook de busreis gaat samen. In je vrije tijd kun je natuurlijk zelf bepalen met wie je omgaat. 

Als je je boeking hebt gemaakt versturen wij vanaf halverwege de maand mei inloggegevens voor je Simi account. Hierin kun je onder andere informatie vinden over je jongerenreis, maar ook informatie zien over je reisgenoten. Dit betreffen de voornaam, leeftijd en woonplaats. Je kunt je mobiele nummer invoeren indien je al van tevoren kennis wilt maken met je reisgenoten. Samen met je groepsgenoten kun je zodoende een Whatsappgroep aanmaken. Bij de meeste reizen gebeurt dit ook.

Gemiddeld gezien over al onze groepsreizen jongvolwassenen zal 55% van de mensen alleen reizen en 45% met iemand of meerdere mensen samen. Dit zorgt voor een leuke mix in de groep, aangezien ook de mensen die samen reizen bewust gaan voor een groepsreis. Vaak is het vanaf de eerste dag al een gezellige boel! Reis je met iemand samen? Geef dit aan bij je boeking! Zodoende kunnen we jullie samen plaatsen op een kamer.

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer informatie?

Strandvakanties     
Groepsreizen appartementen
Actieve groepsreizen
Jeugd reizen