Groepsvakanties Tenerife

  • Altijd incl. excursies
  • Altijd incl. vervoer
  • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Jongerenvakantie naar Tenerife

Vanaf de zomer van 2019 is het mogelijk om met ons mee te gaan naar het mooie en zonnige Tenerife, dat deel uitmaakt van de Canarische eilanden. Op Tenerife kun je heerlijk genieten van het mooie weer aan het strand, in de zee, aan een barretje of op een andere mooie plek in de natuur.

Wat veel mensen niet weten is dat er ook ontzettend veel leuke outdooractiviteiten mogelijk zijn op Tenerife. Tijdens deze verre reis zullen wij het relaxen combineren met leuke activiteiten samen met je groepsgenoten. Dit maakt het een heerlijke Europese groepsreis, die toch wat verder weg is!

Inbegrepen activiteiten

Parapente sprong

Canyoning 2x

Snorkelen

Zeekajakken

Mountainbiken

Zwemmen en strand

Hostel inclusief ontbijt

Nederlandse reisbegeleiding

Jongerenreis naar Tenerife

Tenerife is een ontzettend mooi eiland dat veel te bieden heeft. Je kunt er een afwisselende natuur vinden waardoor verschillende activiteiten mogelijk zijn. Het eiland Tenerife ligt in de Atlantische oceaan waardoor je hier met de Tenerife groepsreis heerlijk kunt relaxen. Het zonnetje zorgt op het eiland gemiddeld voor zo'n 25/29 graden, een ideale temperatuur voor zwemmen en leuke activiteiten. Het eiland hoort bij Spanje, waardoor er ook ieder jaar veel Spanjaarden naar het eiland reizen voor een mooie vakantie. Tijdens de singlereis slaap je in een relaxed hostel. Met je groepsgenoten kun je gaan relaxen aan het strand, dat zich op loopafstand van het hotel bevindt, of in een gezellig Spaans barretje. 

Activiteiten tijdens de reis

Tussendoor het relaxen op het strand, aan het barretje, aan de tafel met een leuk gezelschapsspel, in de zee of op een andere locatie ondernemen we leuke activiteiten om de vakantie heerlijk afwisselend te maken. Zo beginnen we de vakantie met de activiteiten canyoning, kajakken op de zee langs de rotswanden en snorkelen. Snorkelen is hier ontzettend mooi door het heldere water. Als je geluk hebt kun je zelfs een schildpad tegenkomen. 

Vervolgens zullen we tijdens de groepsreis meer van het eiland zelf gaan ontdekken tijdens een mountainbiketocht door verschillende delen van het eiland. We rijden dwars door bossen en pure lavazones richting het strand, waar je heerlijk kunt bijkomen van deze dag. Uniek bij deze reis is dat we een parapente sprong in het programma hebben opgenomen, iets wat je een keer in je leven gedaan moet hebben. Tijdens de sprong kun je genieten van het prachtige uitzicht en uiteindelijk landen op een van de mooiste stranden van Tenerife (tenzij het te druk is op het strand, dan landen we op een andere mooie locatie). Natuurlijk onder begeleiding van een ervaren instructeur. Canyoning is een activiteit die we zelfs twee keer zullen doen. Er zijn hier namelijk ontzettend mooie ravijnen te vinden die hier perfect voor zijn.

Optionele activiteit

Ook heb je de mogelijkheid om een toffe optionele activiteit bij te boeken. Op de vierde en vijfde dag hebben we relaxdagen ingepland om lekker rustig te genieten van het mooie eiland. Mocht je in zijn voor wat extra avontuur en actie, dan kun je optioneel deelnemen aan de tweedaagse beklimming van de El Teide. Dit is de hoogste berg en vulkaan van Spanje. Door het afwisselende landschap en de verschillende dagmomenten dat je loopt is de tocht zeer gevarieerd. De eerste dag loop je door de droge omgeving van de vulkaan, waarna je de volgende dag een stuk meer groen tegen zult komen. Het hoogtepunt is het bereiken van de top in de ochtend van de tweede dag. Je slaapt tijdens de activiteit in een herberg in de Refugio. Het is een stevige wandeltocht, maar zeker te doen.

Vliegen

Om naar Tenerife te kunnen is er altijd sprake van een overstap. Wij zullen met de Tenerife jongerenreis deze overstap maken op Madrid. We zullen vliegen met de luchtvaartmaatschappij Aur Europa op basis van een groepsticket. Het voordeel hiervan is dat je vaak dichtbij elkaar wordt geplaatst in het vliegtuig. De heenweg bedraagt ongeveer 6 uur (5 uur vliegen) en de terugweg 7,5 uur (6,5 uur vliegen). De reisbegeleider zal jullie op de bestemming opwachten. 

De medereizigers en online kennismaken

De singlereis Tenerife wordt georganiseerd voor jongeren tussen de 18 en 32 jaar. Wij verwachten dat met de Tenerife groepsreis wat meer reizigers mee zullen reizen van de 24-32 jarigen leeftijdsgroep dan de 18-25 jarigen leeftijdsgroep. In totaal boeken ongeveer 55% van onze reizigers alleen en 45% samen met iemand of met een groepje. Dit kan natuurlijk bij iedere reis een beetje afwijken.

Rond de maand mei krijg je een mail met daarin inloggegevens voor je Simi account. Hier kun je alle informatie vinden over jouw boeking, en tevens kennis maken met je reisgenoten. Je kunt het aantal deelnemers zien staan samen met hun namen, leeftijden en woonplaatsen. Je krijgt de mogelijkheid om je telefoonnummer in te voeren en zodoende kunnen jullie een Whatsapp groep aanmaken met alle deelnemers van de reis. 

Dit is het eerste jaar dat we deze fantastische reis aanbieden. Je kunt de beoordelingen van soortgelijk reizen doornemen indien je nog twijfelt.

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.