Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Kosten ter plekke Tenerife

Wat zijn de kosten ter plekke in Tenerife? Daar gaan we je in dit artikel antwoord op geven! Overweeg je om mee te gaan met de Tenerife groepsreis met Simi Reizen? Geen verkeerde keuze! Bij het orienteren op een Europa reis vraag je je vast af aan welke kosten je kunt denken ter plekke. Veel is natuurlijk al inbegrepen tijdens de single rondreis Tenerife, maar ter plekke scoor je nog lekkere maaltijden, wil je wellicht mee met optionele activiteiten en wil je vast een keer een drankje doen met je reisgenoten. In dit artikel over de Tenerife jongerenreis kun je het volgende vinden:

 • Is Tenerife een duur eiland?
 • Munteenheid en betalen Tenerife
 • Geld opnemen op Tenerife
 • Kosten eten en drinken Tenerife
 • Hoe werkt het met fooi op Tenerife?
 • Optionele activiteiten op Tenerife

Tijdens de Tenerife rondreis verblijf je samen met leeftijdsgenoten 8 dagen op het zonnige eiland. Tenerife maakt deel uit van de Canarische eilanden, de Canarische eilanden horen bij Spanje. Op Tenerife kun je heerlijk genieten van de zon en het prachtige weer aan het strand, in de zee, aan een barretje of op een andere mooie plek in de natuur. Het relaxen tijdens deze groepsreis wordt gecombineerd met outdooractiviteiten. Op het programma van de single reis Tenerife staat onder andere een parapente sprong, 2x canyoning, snorkelen in de Atlantische Oceaan, zeekajakken en mountainbiken.

Is Tenerife een duur eiland?

In de toeristische gebieden op Tenerife ligt het prijsniveau ongeveer gelijk aan die in Nederland. In de dorpen waar vooral de lokale bevolking komt ligt het prijsniveau lager. Tenerife heeft binnen de Europese Unie een uitzonderingspositie wat betreft accijnzen en belasting. Hierdoor mag je een hoeveelheid goederen belastingvrij meenemen naar Nederland, houd bij terugkeer naar Nederland wel rekening met de invoerbeperkingen. Er zit namelijk een grens aan wat je mee kunt nemen vanuit Tenerife. Je kunt op Tenerife dus belastingvrij winkelen en daardoor is bijvoorbeeld parfum en alcohol een stuk goedkoper op Tenerife. Doordat de belasting lager is, zijn de meeste producten op Tenerife ook goedkoper dan op het vasteland van Spanje.

Bij het kopje inbegrepen op de reispagina kun je vinden wat inclusief en exclusief is bij de reissom van de Tenerife groepsreis.

Munteenheid en betalen Tenerife

In Tenerife is de munteenheid de Euro, net zoals in Spanje. Op de meeste plekken kun je betalen met je pinpas.

Op Tenerife zijn er plekken waar je kunt proberen om af te dingen, zoals op markten of bij straatverkopers. Steeds vaker zie je toch dat er op markten vaste prijzen worden gehanteerd waardoor je niet kun onderhandelen. Afdingen is niet gebruikelijk in de 'normale' winkels.

Geld opnemen op Tenerife

Op veel plekken kun je geld pinnen, vooral in de toeristische plaatsen. Op veel plekken worden creditcards ook geaccepteerd. Het is meestal goedkoper om geld met je bankpas te pinnen. Het kan zijn dat je transactiekosten betaald bij het geld opnemen uit een pinautomaat, de transactiekosten lopen per transactie uiteen van €0,65 tot €2,-. Als je transactiekosten moet betalen voor het geld opnemen uit een pinautomaat dan wordt dit altijd weergegeven op het scherm of door middel van een sticker op de pinautomaat.

Nog een paar tips voor geld opnemen op Tenerife:

 • Let erop dat je je bankpas op betalingen binnen Europa hebt ingesteld. Dit kun je vaak gemakkelijk via internetbankieren regelen.
 • Indien je een creditcard meeneemt, bewaar beide passen dan op een andere plek. Mocht je er een kwijt raken of de pech hebben om bestolen te worden, dan heb je altijd de andere nog bij je.
 • Neem verder je normale voorzorgsmaatregelen als je pint, houd waardevolle spullen uit zich en scherm je pincode af.

Kosten eten en drinken Tenerife

Bij de reissom is alle dagen het onbijt inbegrepen. De lunch en het avondeten dien je zelf te verzorgen. Voor deze maaltijden kun je ervoor kiezen om boodschappen te halen en wat te bereiden in de keuken van het hostel of je kunt ergens wat gaan eten. De kosten van het eten en drinken zijn dus zeer afhankelijk van waar je gaat eten en hoeveel je maaltijd kost, maar om je een idee te geven van wat je kwijt bent voor eten en drinken tijdens de jongerenreis Tenerife geven we hier een overzichtje.

 • Lunch/Diner in een goedkoop restaurant: +/- 9 euro
 • Fastfood maaltijd: +/- 7 euro
 • Lokaal bier (0,5 liter): +/- 1,80 euro
 • Cappuccino: +/- 1,50 euro
 • Espresso: +/- 1,10 euro
 • Buitenlands bier (0,33 liter): +/- 2 tot 4 euro
 • Frisdrank blikje: +/- 1,30 euro
 • Fles water: +/- 1 euro

Hoe werkt het met fooi op Tenerife?

Het is gebruikelijk op Tenerife om fooi te geven, het is niet verplicht maar het wordt wel gewaardeerd als beloning voor een goede service. Vaak voegt een restaurant al servicekosten aan de rekening toe, als dit nog niet toegevoegd is dan geeft men ongeveer 10% fooi. In de taxi's op Tenerife is het gebruikelijk om het te betalen bedrag op een heel cijfer af te ronden.

Optionele activiteiten op Tenerife

Veel excursies zijn al inbegrepen bij de reissom tijdens de groepsreis Tenerife met leeftijdsgenoten en daardoor hoef je niet perse nog optionele activiteiten te ondernemen om veel uit je reis te halen. Maar mocht je toch nog iets extra's willen doen, is dat zeker mogelijk. Optionele activiteiten zijn altijd op basis van eigen risico en op basis van beschikbaarheid. Je kunt activiteiten zelf ter plekke bijboeken en per activiteit is het zeer wisselend wat het tarief is. Op Tenerife heb je op dag 4 en 5 de mogelijkheid om deel te nemen aan een tweedaagse tocht waarbij je de El Teide beklimt (€58,-). Ook kun je als optionele activiteit een jetski safari boeken, de prijzen zijn afhankelijk van de soort jetski (varieert tussen de €70,- en €150,-).

Let op: De informatie op de besbetreffende reispagina is het meest up to date en altijd leidend qua informatie. Deze pagina is bedoeld om je een beetje achtergrondinformatie te geven dat nuttig kan zijn voor jouw groepsreis. Hoewel we ons best doen om alle informatie up to date te houden, kan het zijn dat en prijswijzigingen optreden op de bestemming.