Samenstelling afgelopen jaar

50%
50%
Gem. leeftijd 2018: 27 jaar
 • Verblijf op camping
 • Incl. vlucht
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten niet inbegrepen of deels

Groepsreis Schotland Actief xl

Ga voor een uniek avontuur in het ruige Schotland! Combineer een rondreis met een super actieve vakantie, een beetje cultuur en sightseeing en vooral heel veel actie!

Tijdens deze kampeerreis verblijven we op verschillende mooie plekjes en genieten we vaan een actieve vakantie met veel inbegrepen activiteiten. Een ideale manier om Schotland te leren kennen! Je zult merken dat hoewel Schotland natuurlijk niet bekend staat om haar zomerse temperaturen, de reis, het gezelschap en de activiteiten zorgen voor een onvergetelijke groepsvakantie. 

Onze reis begint in Edinburgh in Schotland en brengt je op een aantal verschillende plekken. Onderweg beleven we avonturen, hebben we top activiteiten op het programma en genieten we natuurlijk van alle dingen die Schotland te bieden heeft.

De meeste activiteiten die we tijdens deze groepsreis gaan doen zijn niet super extreem, maar vooral ontzettend leuk, gezellig en een beetje avontuurlijk. Deze reis wordt gecombineerd uitgevoerd met de 18-22 en 23+ groep, zodat de kans een stuk groter is dat de reis sowieso door kan gaan. 

Laat je verrassen met deze actieve vakantie in Schotland! En het weer? Dat kunnen we nooit voorspellen, maar juist dat maakt Schotland tot een unieke reisbestemming. 

Raften, klimmen, canyoning, paintball, boogschieten, barbecuen aan de rivier, relaxen in de sauna, hiken in de Schotse bergen en meer: het zit er allemaal in bij deze bijzonder actieve vakantie.

Highlights 

 • Edinburgh
 • Raften
 • Stand up paddling
 • Sauna
 • Paintball, boogschieten
 • Bergwandeling
 • Klimmen en abseilen
 • Mountainbike treasure hunt
 • Sightseeing dagtrip
 • BBQ bij de rivier

1 171,50 €,-
10 dagen

BOEK DEZE REIS

Dag 1 - Edinburgh - Aberfeldy camping

We vliegen vandaag naar het mooie Schotland. Vliegen is mogelijk vanaf Eindhoven of Amsterdam. Bij aankomst in de Schotse hoofdstad Edinburgh worden we opgehaald en naar onze camping voor de eerste dagen gebracht. 

Hier pakken we onze spullen uit, verkennen het stadje en de omgeving en leren elkaar al een beetje kennen. 's Avonds beginnen we met een groepsbarbecue (inbegrepen). Uiteraard kunnen we rekening houden met alle veelvoorkomende allergieen en dieten. 

Tijdens een gezellige avond leren we elkaar kennen, nemen we het programma door voor de komende dagen en genieten we alvast een beetje van het outdoorgevoel. De vakantie die je gaat beleven is uitdagend, avontuurlijk en afwisselend, maar vooral ook heel gezellig en voor iedereen goed te doen. 

 • Over het algemeen kiezen de meeste mensen voor Schiphol als luchthaven. Voor de reis maakt dit verder niet uit, omdat we uitgebreid de tijd nemen om elkaar te leren kennen tijdens deze groepsreis.

Dag 2 - Raften & Canyoning

Je leert elkaar natuurlijk pas echt kennen als je samen dingen onderneemt! Vandaag staat een volle dag voor je op het programma met gelijk heel veel actie! Maak je niet druk als je niet eerder geraft hebt of als je een beetje hoogtevrees hebt bij canyoning. De gidsen die onze reis begeleiden zijn ervaren en zullen je altijd helpen, maar respecteren ook altijd je grenzen. 

We beginnen de dag met een fantastisch mooi raft-avontuur op de river Tay.

In de middag staat canyoning op het programma. Bij canyoning daal je een rivierkloof af met behulp van sprongen, glijden, abseilen en meer. Canyoning is een activiteit die we in veel landen aanbieden, maar overal in de smaak valt. Natuurlijk voorzien we je bij beide activiteiten van goed materiaal zodat je, ook bij minder goed weer, geen problemen zult hebben met kou en dergelijke. 

Een sportieve, avontuurlijke en gezellige dag waar je de nodige adrenaline zult voelen, maar ook zult genieten van de indrukwekkende natuur om je heen. 

's Avonds na het eten geeft de fotograaf van het bedrijf waarmee we werken jullie een interessante cursus over het gebruiken van je mobiele telefoon en actie-camera's en het maken van echt mooie foto's en filmpjes met behulp van je mobiel. De vele kleine maar praktische tips zullen ervoor zorgen dat je foto's van deze reis er fantastisch uitzien. 

Dag 3 - Meer water & sauna

Meer avontuur vandaag! We gaan vandaag in een "riverbug" het water op. De foto geeft je het beste idee wat je kunt verwachten. Je ervaart in je eentje de rivier op een hele andere manier en maakt een mooie tocht in een soort eenpersoons opblaasbare kajak. Paddlen doe je met je handen, maar gelukkig gaan we stroomafwaarts.

's Middags gaan we Stand Up Paddling doen, waarbij je zult merken hoe onverwacht leuk deze activiteit is. 

Na twee volle dagen op het water sluiten we het natte gedeelte van deze groepsreis af met een sauna aan de rand van Loch Tay met een barbecue. 

's Avonds is er tijd voor gezelligheid, bijpraten over de dag, nagenieten van twee intensieve dagen en natuurlijk een fijne avond. Er zijn altijd mensen die gezelschapsspelletje mee hebben en ook spellen als weerwolven en 30 seconds zijn erg geliefd! 

Dag 4 - Paintball, boogschieten en bijlwerpen

Vandaag blijven we op het droge en gaan we onder andere paintballen, boogschieten en bijl gooien. Je krijgt uiteraard een goede uitleg van de verschillende activiteiten, maar we weten zeker dat er fanatiek op elkaar geschoten gaat worden bij het paintball, terwijl bij het boogschieten en bijl gooien juist het concentreren en elkaar supporten centraal staat.

Deze dag is wat rustiger dan voorgaande dagen, zodat je ondertussen ook tijd hebt om op je gemakje iets te lezen, iets te ondernemen of in de omgeving te kijken. 

Vandaag is de laatste avond in ons kampement in Aberfeldy, Pertshire. We ruimen dan ook onze spullen op en maken ons alvast deels klaar om de volgende dag een stuk te reizen en te hiken!

Dag 5 - Hike en Fort William

Na het gezamenlijk afbreken van de tenten en het opruimen van ons kampement vertrekken we met de bus richting de Ben Lawers, 1 van de 10 hoogste "Munroes". Een Munro is een Schotse berg van minimaal 3000 voet (ongeveer 915m) hoog. Deze munro beklimmen we in de morgen. Een topconditie is niet noodzakelijk, maar het is wel een stevige wandeling. 

De totale afstand is ongeveer 10 kilometer. Houd er rekening mee dat de bergen in Schotland enorm gevoelig zijn voor weersinvloeden en we om die reden uit moeten wijken naar een andere berg, maar we proberen de afstand altijd ongeveer gelijk te houden.

Na de beklimming reizen we door naar het bekende Fort William, waar we de tenten weer opzetten. Onderweg komen we langs verschillende mooie plekken waar we natuurlijk tijd maken om even te stoppen. 

Dag 6 - Rotsklimmen en Abseilen

Schotland is enorm divers en biedt op outdoorgebied enorme mogelijkheden. Na dagen met wilde watersporten, een geweldige wandeling naar 1 van de 10 hoogste Munroes en activiteiten op het droge, staat vandaag rotsklimmen en abseilen op het programma. 

Wat het mooie aan rotsklimmen en abseilen is, is dat het voor iedereen op zijn of haar eigen niveau te doen is. Heb je al wat ervaring of ben je iemand die van uitdaging houdt? Dan kun je rustig een stapje extra doen en een moeilijker route uitzetten, terwijl voor mensen die het spannend vinden of die niet eerder geklommen hebben, het mogelijk is stap voor stap te beginnen.

We raden je absoluut aan om in ieder geval de abseil te proberen en te vertrouwen op de gidsen die de activiteiten begeleiden. Als je het eenmaal gedaan hebt ga je trots zijn! 

Dag 7 - Mountainbike treasure hunt

Mountainbiken! Vandaag stappen we op de mountainbikes en maken een geweldige rondtocht rondom Fort William op onze fietsen. Natuurlijk maken we er een mooie dag van, waarbij we verschillende opdrachten moeten zien te volbrengen.

Deze treasure hunt gaat 1 van de onverwachte hoogtepunten van je groepsvakantie zijn! 

Ook vandaag zijn we niet de hele dag bezig. Je hebt dus voldoende tijd om het gezellige stadje en de vele pubs te bezoeken. Daarnaast zijn er in de omgeving verschillende activiteiten te doen, maar we denken dat na een week intensief op pad te zijn met je groep, een middagje lekker rustig aan doen ook zeer gewaardeerd gaat worden. 

Dag 8 - Toeristje spelen!

Vandaag is een echte sightseeing dag. We ruimen 's ochtends onze tenten op en maken ons klaar om te vertrekken over een fantastisch mooie route. We reizen langs Loch Linnhe richting Oban, de grootste haven van Schotland voor veerboten die vertrekken naar de Schotse eilanden. 

In de middag rijden we naar Loch Lomond, waar we een wandeling van een uurtje maken met de groep. We maken onderweg nog een paar leuke fotostops en reizen vervolgens door naar Edinburgh, waar we de laatste avond en nacht door zullen brengen.

Dag 9 - Sightseeing Edinburgh

De laatste volle dag van deze actieve groepsreis brengen we door in de Schotse hoofdstad Edinburgh. Behalve de plek waar Harry Potter geschreven is, is Edinburgh een indrukwekkend mooie, echt Schotse stad met veel winkels, veel historie, kastelen en geweldige plekjes om te bezoeken. Je hebt de hele dag om op eigen gelegenheid de stad te ontdekken, maar jullie gids heeft een hoop ideeen over wat je allemaal kunt ondernemen.

Natuurlijk is het leuk om aan het einde van de reis deze actieve reis ook gezamenlijk af te sluiten met een etentje in een restaurantje (niet inbegrepen). Het is aan te raden dit wel vooraf te reserveren, maar ook daar kan jullie gids zeker bij helpen. 

Tijdens de hele reis is er een Nederlandstalige reisleider aanwezig, maar alle outdooractiviteiten, het rijden en het echte gidsen van deze groepsreis wordt gedaan door lokale Schotse gidsen. Je reisleider kan altijd helpen bij vertalingen en dergelijke. 

Dag 10 - Terugvlucht

We zeggen Schotland gedag na een intensieve, avontuurlijke en gezellige reis door Schotland. We weten zeker dat je aan deze vakantie een geweldig gevoel gaat overhouden. De combinatie van de vele inbegrepen activiteiten, het ontdekken van Schotland en het leren kennen van je reisgenoten tijdens de vele gezellige momenten staat bijna garant voor een heerlijke reis. 

Het is mogelijk om deze reis te verlengen met een eigen programma. De reis houdt weliswaar op op de dag van vertrek, maar het is mogelijk om later terug te vliegen. Dit geef je op in het veld "bijzonderheden" bij je boeking.

Geef daarbij aan op welke dag je terug wilt vliegen. Indien de ticketprijzen ongeveer gelijk zijn, boeken wij het ticket dat je wenst. Indien er een groot prijsverschil is zullen we altijd eerst contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken. 

Houd er rekening mee dat Simi geen accommodatie aanbiedt op het moment dat de reis officieel is afgelopen. Indien je later terugvliegt is de transfer naar het vliegveld uiteraard op eigen kosten. 

Belangrijke informatie / vertrekgarantie

De minimumdeelname voor onze groepsreis Schotland is 8 personen. De groepen 18-22 en 23+ zijn standaard gecombineerd, maar met het slapen kun je natuurlijk zelf bepalen bij wie je zit.

Uiterlijk vier weken voor vertrek weten we zeker of een rondreis door kan gaan. Hoe eerder iedereen boekt, hoe sneller we duidelijkheid kunnen geven. Maak je geen zorgen als er nog niet voldoende mensen op de lijst staan, in onze ervaring zijn juni en juli maanden waarin nog ontzettend veel boekingen binnenkomen.

Kamperen

Tijdens deze groepsreis kamperen we op drie verschillende plekken. We zetten de tenten gezamenlijk op en breken deze ook als groep weer af. Als iedereen een beetje meewerkt is het zo gedaan namelijk. Je hoeft behalve een slaapmatje en slaapzak geen tent zelf mee te nemen of iets dergelijks, dat verzorgen wij. 

We hebben ervoor gekozen tijdens deze reis te gaan kamperen, omdat kamperen uiteindelijk het beste groepsgevoel geeft. Samen een kampvuurtje maken, gezellige barbecuen of na een intensieve dag gezellig nog even napraten is op een camping hartstikke gezellig. Ook als je niet eerder gekampeerd hebt hoef je je geen zorgen te maken, het is natuurlijk geen superluxe, maar wel een hele fijne manier om te reizen met je groepsgenoten. 

Maaltijden

Je hebt gelegenheid zelf als groep te koken. Dit is vaak goedkoper. Daarnaast heeft Schotland veel mogelijkheden om eten af te halen of ergens een hapje te gaan eten. Reken op totaal 15-20 euro per dag voor de maaltijden. Indien je zelf kookt zal het goedkoper zijn, als je elke dag ergens gaat eten wordt het vanzelfsprekend duurder. 

Vluchtinformatie

Er zijn twee mogelijke vertrekplaatsen:

 • Eindhoven
 • Amsterdam Schiphol (dit is de standaard vertrekplaats)

De prijzen zijn berekend op vertrek vanaf Schiphol. Indien je een andere luchthaven boekt, lukt dit doorgaans zonder meerprijs. Indien dit niet mogelijk is nemen we vooraf contact met je op om te controleren of dit akkoord is. 

Hoewel we proberen iedereen op dezelfde vlucht te boeken is dit praktisch niet altijd mogelijk. Door grote prijsverschillen die soms ontstaan kan het gunstiger zijn je iets eerder of iets later te laten vliegen. De rondreis begint pas in Edinburgh en we hebben ervoor gekozen om in plaats van je geld bij te laten betalen voor een eenvoudige vlucht van anderhalf uur er voor te kiezen de vluchten ietwat te spreiden. We zorgen er echter voor dat je niet alleen vliegt.

Indien je vanaf Eindhoven vliegt kan het wel zijn dat je zonder reisgenoten vliegt, omdat het grootste deel van de reizigers via Schiphol reist.

Het kan dus betekenen dat je op de heenweg of terugweg enige tijd op het vliegveld moet wachten.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Retourvlucht inclusief 10 kilo handbagage 
 • Alle vervoer ter plaatse in comfortabele bus
 • Verblijfskosten en gebruik van kookmaterialen etc. 
 • 2x barbecue (waarbij we rekening kunnen houden met allergieen of dieten)
 • Raften
 • Canyoning
 • Workshop fotograferen met je mobiel/actie-camera
 • Riverbugging
 • Stand up Paddling
 • Sauna 1x
 • Paintball, boogschieten, axe throwing
 • Hike naar top van een Munro
 • Rotsklimmen en Abseilen
 • Mountainbike + treasure hunt Fort William
 • Sightseeing dag
 • Nederlandse reisleiding
 • Professionele Engelstalige chauffeur en gids

Exclusief:

Niet inbegrepen zijn de volgende kosten:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Eigen uitgaven
 • Maaltijden en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Eventuele ruimbagage. Deze kun je zelf bijboeken indien nodig nadat je ticket geboekt is.

Let op: de prijs van vliegtickets stijgt voor vertrek soms enorm. Indien de kosten van de vliegtickets boven de prijs uitkomt die berekend is, zullen we in overleg met jou kijken of er extra kosten in rekening gebracht moeten worden. 

Vliegen

Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste informatie. Bij boeking is het noodzakelijk je voornaam zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat over te nemen. Hetzelfde geldt voor je achternaam.

Je mag maximaal 10 kilo handbagage meenemen. Via de website van de luchtvaartmaatschappij kun je de afmetingen die je mee mag nemen aan boord controleren.

Uiteraard dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of paspoort. Wijzigingen in tickets brengen kosten met zich mee.

De vlucht duurt ongeveer anderhalf uur.

Over Schotland

Men betaalt met het Britse Pond, ze rijden links en staan bekend om de vele whiskey distilleerderijen, de Schotse Hooglanders, de fantastische ruige omgeving en de mooie steden. Schotland is een waar avontuur, een plek die je moet bezoeken als je een natuurliefhebber bent, als je van historie houdt en als het weer niet je belangrijkste overweging is om op reis te gaan.

Natuurlijk is er tijdens deze groepsvakantie regelmatig gelegenheid een pub te bezoeken en dompelen we ons onder in het echte Schotland. Daarnaast ga je ook nog eens een groot aantal actieve activiteiten uitvoeren met je reisgenoten! 

Qua temperatuur valt het trouwens aardig mee, in juli en augustus ligt die gemiddeld rond de 18 graden. Houd er wel rekening mee dat het 's avonds afkoelt. Je ontvangt van ons een uitgebreide paklijst met ons advies voor onder andere kleding. 

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs
 • Di 17-07-2018
  Do 26-07-2018
  1 179,00 €
 • Do 26-07-2018
  Za 04-08-2018
  1 169,00 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 11-08-2017

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wat was dit een gave vakantie zeg!!! Ik stapte erin met een "leeg a4tje" en al snel werd het met super leuke ervaringen vol geschreven! Als eerste werden we al heel warm welkom geheten door de reisleiding: Joyce, Suzanne en Joost jullie zijn echt toppertjes ❤️
  Ook werd het "a4je" vol geschreven met ervaringen, dingen die ik niet vaak doe... Alles had iets bijzonders bijvoorbeeld bij het parapenten leek het wel magic waardoor je in de lucht bleef zweven.
  Na een hele dag actief bezig zijn, waren er natuurlijk ook de gezellige avonden. We deden allemaal leuke kaart spelletjes zoals pesten, ezelen en weerwolven. Dit ging samen met een lekker biertje en foute muziek.
  De groep was ook heel gezellig met veel humor en het leek net of we iedereen, inclusief de reisleiding, al jaren kende!!
  Deze ervaringen, de activiteiten, de groep en de reisleiding jullie staan allemaal op mijn a4tje en gaan mee in mijn schatkist (hart) vol mooie verhalen en ervaringen!!!

  Ps: de eigenschappen van de reisleiding...:
  Spontaan, gezellig, veel humor, staan open voor iedereen, lekker gek, zorgzaam, kunnen goede wraps maken, dansen op
  Foute muziek, modderschilderingen maken en houden van veel spelletjes en vergeet vooral het SOEP MET BALLEN LIED niet !!!!!!

  Liefs Merel

 • door Slovenie (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 15-07-2017

  geen foto

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Slovenie was mega! Programma, de mensen, gezelligheid en kampvuurtje. Bij ons waren de leeftijden gewoon opgesplitst behalve bij de activiteiten, maar moet zeggen dat ik me daar sowiezo nietzo mee bezig gehouden heb. Leuke grote groep, Blasz was geweldig en vond het bierproeven en decvia ferata het cools

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenvakanties 18-22) op 07-07-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Fantastische rondreis gehad. Het weer niet altijd even goed maar wel de mooiste plekjes bezocht. heel veel wandeltochten, Rondane was heel mooi en de gletsjer een aanrader voor iedereen hoewel het wel mistig was toen wij er waren

  Doordat je veel onderweg bent is het wel een beetje vermoeiend soms

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 16-08-2017

  image

  7.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  De reis was erg leuk. Leuke activiteiten. De groep was heel gezellig.
  De hostel waarin we in sliepen had weinig sanitair. En was niet al te schoon.

  De groepsindeling die Simi reizen belooft klopt niet. Ik ben twee keer mee gegaan en twee keer hebben ze de groepen bij elkaar gezet. Terwijl Simi reizen van tevoren aangeeft dat de groep apart blijven

  Hoi Thomas,

  Bedankt voor je review. Het is wel degelijk de bedoeling dat groepen opgesplitst worden, ook bij de reis in Slovenië. Praktisch is een 100% scheiding niet helemaal mogelijk, maar het is absoluut de bedoeling geweest dat ook bij jullie groep de 18-22 en 23+ gescheiden zou zijn. We gaan het intern bespreken!

 • door Noorwegen en Zweden (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 11-08-2016

  image

  8.3

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Geweldige reis om nooit te vergeten! Het is een dure reis, want ter plekke geef je ook nog best wat uit aan eten en extra activiteiten, maar 100% de moeite waard. Ik heb echt de reis van mijn leven gehad en van elke minuut genoten. De tweedaagse kanotocht was voor mij het hoogtepunt. Enig minpuntje vond ik zelf het vele rijden. Dat is bij een rondreis niet gek natuurlijk maar ik vond het soms best lang zitten.

  Hoi Sopie,

  Het is altijd een afweging voor ons om zoveel mogelijk dingen te kunnen zien of de afstanden te beperken en wat meer tijd te nemen op sommige plekken. De moeilijkheid is dat we graag ook de highlights laten zien van met name Noorwegen en de afstanden helaas onderling vrij groot zijn

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 25-07-2016

  image

  6.3

  REISLEIDING

  5

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Busreis was goed geregeld nette bus maar na wissel in Duitsland kregen we 2 chagerijnige buschauffeurs die gewoon in de bus rookte!

  Eenmaal aangekomen op de camping werder de kamers ingedeeld dit liep heel erg rommelig maar uiteindelijk had iedereen eenn slaapplek.

  De volgende ochtend was er onbijt en wandeltocht dit was goed geregeld.

  Maar hierna begon het gedoe van geen duidelijke uitleg van de dag planning . Savonds rond 12 uur werden groepen en tijdstip voor activiteiten van andere dag op bord gezet dus niet met ons gecommuniceerd. Tijden veranderde de helletijd.

  Ook was er geen goede comunicatie tussen reisleiders mogenlijk.

  Een keer heb ik 1,5 uur op eenn busje gewacht om me op te halen nadat we reisleider caneequa ons doorverwees naar iemand van de camping om het te regelen in de plaats van het zelf te regelen.

  Ook was de reisleider (caneequa) de helft van de tijd niet te vinden om vragen aan te stellen en door geen comunicatie vanuit caneequa naar nina konden wij onze vragen nergens kwijt.

  Maar al bij al heb ik een leuke vakantie gehad we hadden een top groep!

  Hoi Natasha,

  Het was voor ons fijn dat jullie uiteindelijk direct met het kantoor contact hebben gezocht. Zo hebben we in ieder geval het probleem nog met jullie als groep en met de reisleiding ter plaatse kunnen bespreken. Je feedback wordt meegenomen in de evaluatie van deze reis!

 • door Jongerenreizen Ierland (Jongerenvakanties 18-22) op 11-07-2017

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Alles was goed geregeld en de sfeer was erg gezellig.

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenvakanties 18-22) op 11-07-2015

  image

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  We hebben een hele toffe vakantie achter de rug!

  De busreis was erg lang, ongeveer 24 uur. Maar dit wisten we van te voren, dus als je je er op in stelt valt het wel mee.

  De groep was leuk, de reisleiding was gezellig en de activiteiten waren super. We hebben gedoken, geraft, steden bezocht, gesnorkeld, naar feestjes geweest en aan extreme canyoning gedaan. Ik vond het fijn dat er ruimte voor eigen inbreng was, wat betreft eten en activiteiten.

  Dit was een vakantie om nooit te vergeten!

 • door Jongerenreizen Ierland (Jongerenvakanties 18-22) op 11-07-2017

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Omdat ik de beste kanten van ierland heb mogen zien en leren kennen. De schoonheid die je er voor terug krijgt na alles waar we geweest waren.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 19-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Het was een leuke en actieve vakantie met leuke reis genoten , de mensen op de camping waren heel aardig en we konden goed met de gidsen overweg

Groepsreis Schotland

We verblijven tijdens deze groepsreis op drie plekken. We beginnen in Aberfeldy, reizen naar Fort William en reizen via de andere kant terug richting Edinburgh, waar we de laatste twee nachten doorbrengen. Deze reis is niet bedoeld als echte rondreis, maar vooral als lekker actieve vakantie waarbij je toevallig veel van Schotland gaat zien. Het draait allemaal om het beleven van deze reis! We werken samen met een professionele organisatie in Schotland met jarenlange ervaring in alle activiteiten die we gaan doen.

Weetjes:

 • In Schotland betalen ze met het Britse Pond. Deze is met de brexit in het vooruitzicht het laatste jaar fors goedkoper geworden, dus profiteer ervan!
 • Helaas, Schotland is echt 1 van de natste landen van Europa, maar laat je daar niet door weerhouden. Juist de neerslag zorgt voor een geweldige mystiek, een enorm groen land en heel veel sfeer. Je zult merken dat je tijdens je reis in Schotland niet zoveel bezig bent met het weer, maar vooral met de uiteenlopende activiteiten die je gaat beleven. 
 • In Schotland rijden ze links
 • De pub is de verzamelplaats voor alle Schotten. Sociale events worden hier gevierd, maar ook zonder aanleiding is de pub een soort publieke huiskamer waar iedereen elkaar treft. Je zult tijdens je reis merken dat iedereen welkom is in de pub. 

V. In Schotland regent het toch altijd?

A. Niet altijd, maar wel veel. Helaas, daar kunnen we niks aan veranderen. Het gevolg is wel dat Schotland supergroen, supermooi en super uniek is. De combinatie van een actief programma en veel mooie plekjes onderweg zorgen dat je een onvergetelijke tijd gaat hebben in Schotland. 

V. Waar verblijven we precies?

We verblijven in tenten tijdens deze reis op goed uigeruste campings. We kunnen daar als groep koken, maar kunnen ook eenvoudig ergens eten halen of ergens gaan eten met de groep. 

V. Hoe duur is Schotland?

Schotland is niet extreem duur. Boodschappen zijn vergelijkbaar en ook voor een maaltijd in een restaurant ben je niet veel meer kwijt dan in Nederland. Sommige producten die geimporteerd moeten worden zijn iets duurder, maar dat geldt natuurlijk ook voor producten die we in Nederland importeren. 

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. Bij deze reis moet je rekenen op natuurliefhebbers, mensen die graag meer doen dan alleen in een bus zitten. Actieve natuurliefhebbers, vaak geen haantje de voorste, maar juist op zoek naar het beleven van een reis. De reis wordt vooral ook geboekt door mensen die houden van sfeer en gezelligheid en hun vakantie optimaal willen benutten. Daarnaast kiest iedereen bewust voor een groepsvakantie, dus iedereen heeft graag contact met de andere reizigers. 

V. Moet je een goede conditie hebben?

A. Niet echt. De wandeling op de Munro kan pittig zijn, maar over het algemeen zijn de activiteiten vrij goed te doen en vereisen ze geen speciale conditie. Wel is het een intensieve reis, dus moe zul je vast wel worden! 

V. Wij reizen samen/hebben een relatie, kunnen we samen slapen?

A. Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. Wij zorgen dan dat je bij elkaar kunt slapen.

V. Krijgen we voldoende vrije tijd?

A. We proberen de groepsvakantie zo in te delen dat je genoeg tijd voor jezelf hebt of om met anderen de omgeving te ontdekken. Bij deze rondreis is het wel zo dat we een vrij vol programma hebben, maar ook hier geldt dat het vooral belangrijk is dat je als groep aangeeft wat de behoeften zijn. Binnen de grenzen kunnen we aardig flexibel zijn.

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisleiders de meeste bijzonderheden prima handelen.

Let op: bijzonderheden die niet aangegeven worden op het boekingsformulier kunnen tot uitsluiting leiden. Dit gaat bijvoorbeeld om vormen van autisme, adhd, epilepsie, maar eigenlijk alles wat invloed kan hebben op jou als persoon binnen de groepsreis. Deze informatie is altijd vertrouwelijk, maar noodzakelijk voor ons om in te kunnen schatten of de reis bij je past en om met iedereen rekening te kunnen houden.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand!