Groepsreizen Schotland

  • Altijd incl. excursies
  • Altijd incl. vervoer
  • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen Verenigd Koninkrijk

Met een jongerenvakantie op reis gaan naar het Verenigd Koninkrijk is lekker avontuurlijk! Je bent er met circa 1,5 uur vliegen en toch waan je jezelf in een compleet andere cultuur. Op deze pagina pagina kun je de groepsreizen Verenigd Koninkrijk ontdekken. In 2020 kun je mee met 1 groepsreis Verenigd Koninkrijk, namelijk een avontuurlijke groepsvakantie Schotland! Ontdek de prachtige natuur, de gezellige mensen en de gave activiteiten die hier mogelijk zijn. Op deze pagina vertellen we je meer over groepsreizen Verenigd Koninkrijk en hieronder kun je op een groepsreis klikken om de details van een specifieke groepsreis Verenigd Koninkrijk te bekijken. De single reizen Verenigd Koninkrijk worden aangeboden voor de leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-32 jaar, die gecombineerd reizen in 1 reisgroep.

Highlights groepsreis Schotland

Bezoek aan Edinburgh

Heel veel groepsgezelligheid

Sightseeing mooiste locaties

Klimmen en abseilen

Diverse hikes

Mini Highland Games

Gin en whisky proeven

Kasteel Urquhart Castle

Beklimming Ben Nevis

Inclusief retourvlucht en overnachtingen

Nederlandse reisbegeleiding

Groepsreis Schotland met leeftijdsgenoten

Met Simi Reizen naar Schotland betekent een hoop groepsgezelligheid, het ontdekken van prachtige locaties en het doen van avontuurlijke en actieve activiteiten. Schotland echt ontdekken doe je met de tent en daarom is dit een echte kampeer groepsreis. Daarnaast slapen jullie ook een een nachtje in een hostel nabij Edinburgh. Samen met je groep maak je er een echt avontuur van tijdens deze Europese groepsvakantie. We beginnen de groepsvakantie Schotland goed met mini Highland Games! Zo kun je elkaar gelijk goed leren kennen. Tijdens de groepsreis Schotland ontdekken we onder andere verschillende natuurgebieden tijdens gezellige hike tochten, ontdek je Edinburgh, ga je kanoen op de Loch Lomond, ga je klimmen en abseilen, een kasteel bezoeken en proef je uiteraard Schotse whisky en gin. We brengen een bezoek aan de grootste meren van Schotland, Loch Lomond en Loch Ness. Ga jij dit jaar wie weet Nessie spotten?

Laat je vooral niet tegenhouden door het weer in Schotland. Natuurlijk is het altijd een verrassing wat het weer doet tijdens de groepsreis, maar Schotland zou Schotland niet zijn zonder een beetje bewolking en regen. Schotland hoort een beetje dramatische wolken te hebben.

Slapen doen we bij verschillende overnachtingslocaties. Zodoende maak je ook een echte rondreis en zien we verschillende delen van Schotland. Je hoeft niet bang te zijn dat je een tent mee moet slepen, die verzorgen wij! Wel dien je een slaapmatje en een slaapzak mee te nemen. Indien je deze niet hebt en deze liever ook niet aanschaft voor toekomstige reizen is het een optie om deze te huren ter plekke.

Naar Schotland toe reis je comfortabel met het vliegtuig. Dit maakt het een korte vliegreis naar de locatie van de singlevakantie (ongeveer anderhalf uur). Deze single reis Schotland maak je samen met je groepsgenoten tussen de 18 en 32 jaar. De Nederlandstalige reisbegeleider is vaak al ter plaatse en zal jullie opwachten bij het vliegveld in Glasgow.

Waarom op singlereis naar Schotland?

Als je nog nooit naar Schotland bent geweest, moet je er zeker een keer naartoe! Als je er eenmaal bent geweest wil je namelijk heel graag weer terug. Waarom? Door de sfeer, het accent van de bevolking, het lekkere ontbijt, de wisselende maar ruige natuur en de zelf gebrouwde drank. Schotland is leuker om te ontdekken met een groep dan in je eentje, en daarom is deze singlereis ideaal als je het land wilt ontdekken of nog een keer mee wilt maken. Tijdens de groepsreis rijdt je langs echte Schotse plaatsjes en ontdek je de natuur tijdens het rondreizen en de diverse hiketochten.

Schotland is bevolkt in de grote steden, maar er zijn ook gebieden waar je zo maar een uur door heen kunt rijden zonder ook maar iemand tegen te komen. Hoe meer je naar boven de Highlands in gaat, des te minder mensen je tegen komt. Zo kunnen jullie tijdens de groepsreis met de groep heerlijk genieten van de natuur. De Schotten zijn altijd erg vriendelijk en behulpzaam. 

De singlereis zou geen groepsreis van Simi Reizen zijn als er geen leuke actieve activiteiten in het programma zouden zijn opgenomen. Zo gaan we onder andere kasteel Urquhart bezoeken, whisky en gin proeven, de Ben Nevis beklimmen en kanoen op de Loch Lomond. Op de reispagina van de singlereis Schotland kun je exact vinden wat allemaal op het programma staat! Dit maakt de reis een combinatie van het ontdekken van de natuur en cultuur van Schotland en het doen van leuke activiteiten. 

Wie gaan er mee met de jongerenvakantie?

Tijdens deze groepsreis reis je standaard samen met de 18-25 en 24-32 groepen. Met het slapen kun je zelf bepalen met wie je een tent deelt. Vaak liggen de leeftijden redelijk dicht bij elkaar. Tijdens deze groepsreis reis je samen met minimaal 20 andere leeftijdsgenoten en maximaal 30 personen. Naar Schotland gaan meestal mensen die houden van avontuur, leuke activiteiten, groepsgezelligheid en die niet bang zijn voor een beetje regen. Daarnaast is deze groepsreis Schotland ideaal als je het liefst een niet te korte, maar ook niet te lange reis maakt naar een leuke bestemming. Naar Schotland is het namelijk slechts +/- 1,5 uur vliegen.

Gemiddeld reist de helft van de reizigers bij Simi Reizen alleen en reist de andere helft samen met een vriend, vriendin of groepje. Daarnaast is ongeveer 55% vrouwelijk en 45% mannelijk. Je bent dus zeker niet de enige die alleen reist met de singlereis! We noemen het trouwens niet een singlereis omdat er veel singles mee gaan, maar omdat het groepsreizen zijn waarbij veel mensen solo reizen. Meestal raakt de groep erg snel hecht en vaak komen mensen thuis met leuke nieuwe vrienden! Ook de mensen die samen met iemand reizen kiezen bewust voor een groepsvakantie en staan dus open voor het samen reizen.

Harry Potter hotspots in Schotland

Harry Potter fans opgelet! In verschillende delen van het land zijn scenes gefilmd voor verschillende Harry Potter films. Ook wij bezoeken twee van de bekendste plekken. Zo maken we bijvoorbeeld een foto stop bij de Glenfinnan Viaduct, beter bekend bij sommigen als 'DE Harry Potter brug'. Als we geluk hebben rijdt er net een stoomtrein over de brug heen als wij een foto schieten! Daarnaast gaan we hiken in Glencoe. Onder andere de opnames van het huisje van Hagrid zijn opgenomen in dit natuurgebied! Met een beetje verbeelding kun je het zo voor je zien. Ook de films Skyfall, Monty Python and the Holy Grail en Braveheart zijn hier deels opgenomen.

Wat is bij de Schotland jongerenvakantie allemaal inbegrepen?

Bij Simi Reizen houden wij ervan om zo veel mogelijk inclusief te maken bij de reissom van de groepsreizen. Zo krijg je geen verrassingen achteraf. Op de reispagina van de groepsreis Schotland kun je onder het kopje 'inclusief' vinden wat allemaal is inbegrepen bij de reissom. Zo zijn onder andere de retourvlucht, de activiteiten die op het programma staan, alle maaltijden ter plaatse, het vervoer ter plaatse, de Nederlandstalige reisbegeleiding, de Schotse gids en de overnachtingen allemaal al inclusief. 

Deze tiendaagse groepsreis Schotland heeft een lekker vol programma! We gaan vooral ook lekker veel hiken en wisselen dit af met andere programma onderdelen. Je zult zien dat Schotland echt gemaakt is voor een wandelreis.

Belangrijke en leuke informatie over Schotland

Tijdens de groepsreis betaal je met de Britse Pond als je ergens iets wilt kopen. Schotland hoort bij het Verenigd Koninkrijk, dus ze rijden aan de linker kant van de weg. De Schotse Hooglanden zijn misschien nog wel het bekendst als je kijkt naar de Schotse natuur. In het zuiden van Schotland begint de natuur erg heuvelig, maar hoe verder je naar boven gaat, zul je zien dat de heuvels steeds ruiger worden en bergen beginnen te worden.

Ook staat Schotland erg bekend om haar pubs, iets wat jullie vast niet erg vinden tijdens de singlereis. Probeer dan zeker een echt lokaal biertje! Natuurlijk staat Schotland net als Ierland ook erg bekend om de whisky distilleerderijen. Bewonder je kastelen? Dan ben je ook helemaal thuis in Schotland. Wist je dat het nationale dier van Schotland een eenhoorn is? Nee, geen grapje. In de veertiende eeuw werd het dier aangesteld als het nationale dier van Schotland en geloofden mensen nog in het bestaan van dit wezen. Ook zijn er in Schotland best vaak nog optredens met doedelzakken in de zomerperiode.

Handige links

Paklijsten

Reisbestemmingen

Alle reisbestemmingen