Groepsreis Alaska avontuur!

Groepsreis Alaska avontuur!

 • 23-35 jaar
 • Eenvoudig

Helaas wordt deze groepsreis dit jaar niet aangeboden. Bekijk onze bestemmingen van dit jaar!

Ultiem avontuur tijdens deze groepsreis Alaska! Reis in twee weken tijd dwars door het ruige Alaska op unieke wijze. Geen grote touringcar, geen standaard toeristische dingen, maar kamperen op de mooiste plekken van de staat. Met een bezoek aan het indrukwekkende Kenai Fjords national Park, Denali National park en met overnachtingen op unieke plekjes. 

Bij deze groepsreis reizen we met vier campertrucks en een SUV, waar we de route mee afleggen. 's Avonds slaan we ons kampement op, waarbij afwisselend in een tent geslapen wordt of in de campertruck. 

We bezoeken de mooiste plekjes van Alaska en hebben een aantal fantastische activiteiten inbegrepen bij de reissom. Zo maken we een tour door Nationaal Park Denali, waar de hoogste berg van Noord-Amerika zich bevindt. Of we die ook kunnen zien hangt van het weer af, maar onderweg hebben we kans op het zien van verschillende dieren, waaronder beren. Het landschap is natuurlijk sowieso de moeite al waard. Daarnaast maken we een boottocht langs gletsjers met kans op walvissen, zeehonden en beren. Een fantastische gletsjertocht over de Matanuska gletsjer is tevens inbegrepen. 

Onze camper trucks hebben een gravel road permit, waarmee we dus ook over de slechtere highways van Alaska kunnen rijden. Zo maken we een spectaculaire tocht naar Mccarthy en rijden we binnendoor via de Denali Highway naar het nationaal park. 

Let op: boek deze rondreis uitsluitend als je avontuurlijk en flexibel ingesteld bent. Hoewel we een programma hebben is Alaska wild, avontuurlijk en kunnen alle planningen wijzigen. Een actieve houding is zeker van belang.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20200 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

2 750,00 €,

BOEK DEZE REIS
Highlights:

 • Reis met campertrucks
 • Kamperen in wildernis
 • Dagtocht Denali 
 • Kenai Fjord tour
 • Gletsjertocht in Matanuska
 • Unieke natuurervaring
 • Geen saaie touringcar-reis!
 • Incl. excursies twv EUR 400

Lees voor je deze rondreis boekt de informatie onder "reisinformatie" grondig door. Alaska is niet te vergelijken met andere reisbestemmingen, dus bereid je voor en lees vooraf de infromatie goed door. 

Dag 1 - Amsterdam - Anchorage

We vliegen vanaf Schiphol naar Anchorage. De reisduur bedraagt ongeveer 11,5 uur met een overstap in IJsland, zowel op de heenweg als de terugweg. 

Bij aankomst op Anchorage worden jullie opgewacht door je reisleider. We krijgen een transfer naar het hotel waar we deze nacht verblijven. We eten gezamenlijk 's avonds in een restaurantje in Anchorage (niet inbegrepen) om beter kennis te maken. Afhankelijk van hoe moe iedereen is van de reis bespreken we alvast een deel van de reis of stellen dit uit tot de volgende ochtend. 

Dag 2 - Anchorage - Matanuska Glacier

Vandaag is een drukke dag en staan we op tijd op. We nemen de dag door, halen de campertrucks op. Met alle papierwerk zijn we wel even bezig. We krijgen tevens uitleg over de belangrijkste dingen van de campertrucks.

Vervolgens rijden we naar een grote supermarkt waar we inkopen doen voor de eerste dagen. 

We doen zowel persoonlijke als groepsinkopen. Houd er rekening mee dat je geen aangebroken verpakkingen en dergelijke los in de truck laat liggen. 

Als laatste halen we de kampeermaterialen op die we tijdens deze rondreis gaan gebruiken. Behalve basis-kampeermaterialen hebben we ook de mogelijkheid te vissen tijdens deze reis of bijvoorbeeld forel of zalm. 

We rijden in ongeveer 3 uur naar  de Matanuska Gletsjer toe, waar we onze tenten voor de eerste nacht opslaan. 

Dag 3 - Matanuska Glacier - McCarthy

Ook vandaag staan we weer vroeg op. We pakken onze spullen in en zorgen dat alles vertrekklaar is.

We beginnen daarna met een gletsjertocht van een halve dag op de Matanuska Glacier, onder leiding van een gids. We bezoeken deze prachtige gletsjer en genieten van een unieke omgeving. 

Na de gletsjertocht rijden we door naar McCarthy en kunnen onderweg een snelle stop maken in Glenallen, waar de enige supermarkti n de wijde omtrek zich bevindt (geen grap, alle kanten er omheen kun je voor 200 kilometer geen winkels vinden, welkom in Alaska!).

De weg naar McCarthy is geen asfaltweg en kan zowel in goede als slechte staat zijn, afhankelijk van het weer, regen en het moment van het jaar. Houd er dus rekening mee dat we lang onderweg kunnen zijn als het tegen zit.

We rijden dwars door indrukwekkende natuur het Wrangell-St. Elias National Park in en komen terecht in McCarthy, waar zich onder andere de beroemde Kennicot coppermine bevindt. De karakteristieke gebouwen kun je op Discovery Channel of National Geographic regelmatig voorbij zien komen.  

Dag 4 - McCarthy

Vandaag kun je op eigen gelegenheid McCarthy verkennen. In McCarthy wonen ongeveer 30 mensen en als je op de kaart kijkt zul je zien dat het de enige nederzetting is in de wijde omgeving. Vandaag kun je vanuit McCarthy zelf iets ondernemen.

Maak een wandeltocht richting de grote gletsjer, ga raften, vissen of 1 van de vele andere dingen die je kunt doen. Een dagje relaxen in de overweldigende natuur is natuurlijk ook mogelijk en bepaald geen straf! 

Dag 5 McCarthy - Paxson

We pakken onze spullen weer in en rijden dezelfde weg terug (er zijn geen andere wegen..) waarbij we in Glenallen boodschappen doen voor de komende dagen. We maken er een rustig dagje van, waarbij we overnachten in de buurt van Paxson. 

Dag 6 - Paxson - Denali National Park 

Denali National Park is het eindpunt van de reis vandaag, maar voordat we hier aankomen rijden we lange tijd over de Denali Highway. Highway klinkt snel, maar deze hoofdweg heeft geen asfalt en kan net als de weg naar McCarthy wisselend zijn in conditie. Dankzij onze gravel road permit mogen we deze unieke weg zonder problemen rijden.

Deze weg wordt door veel mensen beschreven als 1 van de mooiste routes in Alaska. We nemen dan ook rustig de tijd om alles te zien. 

Dag 7 - Denali National Park

Vandaag brengen we een bezoek aan Denali National Park. Houd je camera's bij de hand, want onderweg heb je kans op het zien van verschillende dieren, maar als het helder weer is heb je kans de hoogste berg van Noord Amerika ook in vol ornaat te zien. Deze berg is maar liefst 6194 meter hoog en is een van de dodelijkste bergen ter wereld. 

We reizen naar milepost 62 in het Nationale Park met een speciale bus. In totaal duurt de rit ongeveer 8 uur (heen en terug) en eindigt bij Stoney Hill Overlook. Het is een gegidste tocht met een buschauffeur die stopt op de mooiste plekken, want je mag niet met je auto zomaar het nationale park in. Deze tocht geeft je een goed beeld van het nationale park. 

Dag 8 - Denali - Anchorage

We reizen vandaag naar een kampeerplek vlakbij Anchorage. We zijn weer een beetje in de bewoonde wereld en kunnen daar gebruik van maken door bijvoorbeeld ergens wat te gaan eten, een bioscoop te bezoeken of te gaan bowlen. Daarnaast kunnen we weer boodschappen doen en genieten van een heerlijke kampeeravond

Dag 9 - Anchorage - Kenai 

We reizen vandaag richting het Kenai fjordengebied. Een gebied met bergen, fantastische uitzichten en veel excursie-mogelijkheden. Er is hier ontzettend veel te doen en te beleven, dus geniet van een heerlijke dag in de natuur. Een aanrader is om bijvoorbeeld te gaan zeekajakken, waarbij je onderweg allerlei dieren kunt tegenkomen. 

Dag 10 - Kenai - Seward

We hebben vandaag de Kenai Fjord tour op het programma staan. Een zes uur durende boottocht langs zeehonden, walvissen, gletsjers en afgelegen eilandjes. Een imposant kijkje in het zeeleven rondom Alaska. Onderweg kun je behalve zeehonden, orka's en andere soorten walvissen ook om je heen kijken naar beren die langs de kust lopen. De imposante gletsjers die uitmonden in de zee zijn een unieke belevenis! Lunch is inbegrepen bij deze boottocht. 

Dag 11 Seward

We blijven nog een dag op dezelfde plek en ontdekken de omgeving van Seward. Er zijn verschillende dingen te beleven rondom Seward, maar je kunt er ook voor kiezen een mooie wandeltocht te maken of een dagje te relaxen. 

Dag 12 Seward - Anchorage

We rijden terug naar Anchorage en rijden onderweg een prachtige route door de bergen. Een fantastisch laatste stukje van de reis.

In de middag brengen we de kampeerspullen terug, maken de campertrucks schoon en brengen deze terug naar de verhuur, waarna we inchecken in het hotel voor de laatste avond. Natuurlijk gaan we deze laatste avond nog eens volop genieten en beleven we de avonturen van de voorgaande reis nog eens. 

Dag 13/14 Anchorage - Amsterdam

Overdag kunnen we kijken wat we doen. We kunnen in de ochtend nog een aantal plekjes in Anchorage bezoeken, souvenirtjes inslaan of gewoon uitslapen en inpakken. Om 15:20 vliegen we weer richting Amsterdam. Door het tijdsverschil van 10 uur komen we pas de volgende dag aan. 

Lees voor je deze rondreis boekt de informatie onder "reisinformatie" grondig door. Alaska is niet te vergelijken met andere reisbestemmingen, dus bereid je voor en lees vooraf de infromatie goed door. 

Dag 1 - Amsterdam - Anchorage

We vliegen vanaf Schiphol naar Anchorage. De reisduur bedraagt ongeveer 11,5 uur met een overstap in IJsland, zowel op de heenweg als de terugweg. 

Bij aankomst op Anchorage worden jullie opgewacht door je reisleider. We krijgen een transfer naar het hotel waar we deze nacht verblijven. We eten gezamenlijk 's avonds in een restaurantje in Anchorage (niet inbegrepen) om beter kennis te maken. Afhankelijk van hoe moe iedereen is van de reis bespreken we alvast een deel van de reis of stellen dit uit tot de volgende ochtend. 

Dag 2 - Anchorage - Matanuska Glacier

Vandaag is een drukke dag en staan we op tijd op. We nemen de dag door, halen de campertrucks op. Met alle papierwerk zijn we wel even bezig. We krijgen tevens uitleg over de belangrijkste dingen van de campertrucks.

Vervolgens rijden we naar een grote supermarkt waar we inkopen doen voor de eerste dagen. 

We doen zowel persoonlijke als groepsinkopen. Houd er rekening mee dat je geen aangebroken verpakkingen en dergelijke los in de truck laat liggen. 

Als laatste halen we de kampeermaterialen op die we tijdens deze rondreis gaan gebruiken. Behalve basis-kampeermaterialen hebben we ook de mogelijkheid te vissen tijdens deze reis of bijvoorbeeld forel of zalm. 

We rijden in ongeveer 3 uur naar  de Matanuska Gletsjer toe, waar we onze tenten voor de eerste nacht opslaan. 

Dag 3 - Matanuska Glacier - McCarthy

Ook vandaag staan we weer vroeg op. We pakken onze spullen in en zorgen dat alles vertrekklaar is.

We beginnen daarna met een gletsjertocht van een halve dag op de Matanuska Glacier, onder leiding van een gids. We bezoeken deze prachtige gletsjer en genieten van een unieke omgeving. 

Na de gletsjertocht rijden we door naar McCarthy en kunnen onderweg een snelle stop maken in Glenallen, waar de enige supermarkti n de wijde omtrek zich bevindt (geen grap, alle kanten er omheen kun je voor 200 kilometer geen winkels vinden, welkom in Alaska!).

De weg naar McCarthy is geen asfaltweg en kan zowel in goede als slechte staat zijn, afhankelijk van het weer, regen en het moment van het jaar. Houd er dus rekening mee dat we lang onderweg kunnen zijn als het tegen zit.

We rijden dwars door indrukwekkende natuur het Wrangell-St. Elias National Park in en komen terecht in McCarthy, waar zich onder andere de beroemde Kennicot coppermine bevindt. De karakteristieke gebouwen kun je op Discovery Channel of National Geographic regelmatig voorbij zien komen.  

Dag 4 - McCarthy

Vandaag kun je op eigen gelegenheid McCarthy verkennen. In McCarthy wonen ongeveer 30 mensen en als je op de kaart kijkt zul je zien dat het de enige nederzetting is in de wijde omgeving. Vandaag kun je vanuit McCarthy zelf iets ondernemen.

Maak een wandeltocht richting de grote gletsjer, ga raften, vissen of 1 van de vele andere dingen die je kunt doen. Een dagje relaxen in de overweldigende natuur is natuurlijk ook mogelijk en bepaald geen straf! 

Dag 5 McCarthy - Paxson

We pakken onze spullen weer in en rijden dezelfde weg terug (er zijn geen andere wegen..) waarbij we in Glenallen boodschappen doen voor de komende dagen. We maken er een rustig dagje van, waarbij we overnachten in de buurt van Paxson. 

Dag 6 - Paxson - Denali National Park 

Denali National Park is het eindpunt van de reis vandaag, maar voordat we hier aankomen rijden we lange tijd over de Denali Highway. Highway klinkt snel, maar deze hoofdweg heeft geen asfalt en kan net als de weg naar McCarthy wisselend zijn in conditie. Dankzij onze gravel road permit mogen we deze unieke weg zonder problemen rijden.

Deze weg wordt door veel mensen beschreven als 1 van de mooiste routes in Alaska. We nemen dan ook rustig de tijd om alles te zien. 

Dag 7 - Denali National Park

Vandaag brengen we een bezoek aan Denali National Park. Houd je camera's bij de hand, want onderweg heb je kans op het zien van verschillende dieren, maar als het helder weer is heb je kans de hoogste berg van Noord Amerika ook in vol ornaat te zien. Deze berg is maar liefst 6194 meter hoog en is een van de dodelijkste bergen ter wereld. 

We reizen naar milepost 62 in het Nationale Park met een speciale bus. In totaal duurt de rit ongeveer 8 uur (heen en terug) en eindigt bij Stoney Hill Overlook. Het is een gegidste tocht met een buschauffeur die stopt op de mooiste plekken, want je mag niet met je auto zomaar het nationale park in. Deze tocht geeft je een goed beeld van het nationale park. 

Dag 8 - Denali - Anchorage

We reizen vandaag naar een kampeerplek vlakbij Anchorage. We zijn weer een beetje in de bewoonde wereld en kunnen daar gebruik van maken door bijvoorbeeld ergens wat te gaan eten, een bioscoop te bezoeken of te gaan bowlen. Daarnaast kunnen we weer boodschappen doen en genieten van een heerlijke kampeeravond

Dag 9 - Anchorage - Kenai 

We reizen vandaag richting het Kenai fjordengebied. Een gebied met bergen, fantastische uitzichten en veel excursie-mogelijkheden. Er is hier ontzettend veel te doen en te beleven, dus geniet van een heerlijke dag in de natuur. Een aanrader is om bijvoorbeeld te gaan zeekajakken, waarbij je onderweg allerlei dieren kunt tegenkomen. 

Dag 10 - Kenai - Seward

We hebben vandaag de Kenai Fjord tour op het programma staan. Een zes uur durende boottocht langs zeehonden, walvissen, gletsjers en afgelegen eilandjes. Een imposant kijkje in het zeeleven rondom Alaska. Onderweg kun je behalve zeehonden, orka's en andere soorten walvissen ook om je heen kijken naar beren die langs de kust lopen. De imposante gletsjers die uitmonden in de zee zijn een unieke belevenis! Lunch is inbegrepen bij deze boottocht. 

Dag 11 Seward

We blijven nog een dag op dezelfde plek en ontdekken de omgeving van Seward. Er zijn verschillende dingen te beleven rondom Seward, maar je kunt er ook voor kiezen een mooie wandeltocht te maken of een dagje te relaxen. 

Dag 12 Seward - Anchorage

We rijden terug naar Anchorage en rijden onderweg een prachtige route door de bergen. Een fantastisch laatste stukje van de reis.

In de middag brengen we de kampeerspullen terug, maken de campertrucks schoon en brengen deze terug naar de verhuur, waarna we inchecken in het hotel voor de laatste avond. Natuurlijk gaan we deze laatste avond nog eens volop genieten en beleven we de avonturen van de voorgaande reis nog eens. 

Dag 13/14 Anchorage - Amsterdam

Overdag kunnen we kijken wat we doen. We kunnen in de ochtend nog een aantal plekjes in Anchorage bezoeken, souvenirtjes inslaan of gewoon uitslapen en inpakken. Om 15:20 vliegen we weer richting Amsterdam. Door het tijdsverschil van 10 uur komen we pas de volgende dag aan. 

Belangrijke informatie

De retourvlucht Amsterdam - Anchorage is inbegrepen bij de reissom, evenals ruimbagage. 

Vluchttijden 2018:

Heenweg: 14:00 - aankomst Anchorage 15:05 
Terugweg: 15:20 - aankomst Amsterdam 12:40 (+1 dag ivm tijdsverschil). Retour op 3 september, aankomst NL 4 september. 

In Alaska is het 10 uur vroeger dan in Nederland.

Prijs:

Alaska is geen goedkope bestemming. Door de afgelegen ligging is vrijwel alles duur. De auto/camperhuur bijvoorbeeld is 2 keer zo duur als op andere USA bestemmingen die we aanbieden. Ook de kosten voor excursies liggen fors hoger, maar we hebben ervoor gekozen de excursies wel standaard in de reissom op te nemen. 

Overnachtingen:

We slapen tijdens deze rondreis op campgrounds, waar soms wel en soms geen stroom is, afhankelijk van de overnachtingsplek. Houd er rekening mee dat je tijdens deze reis niet of nauwelijks beschikking over wifi zult hebben en ook bereik met je mobiele telefoon is niet standaard. Geef dit duidelijk door aan het thuisfront!

Je overnacht afwisselend in de campertruck of in een tentje. Per twee personen deel je een tent of de campertruck. Indien gewenst kun je de campertruck dusdanig inrichten dat je met drie personen kunt slapen.

Afstanden / wegen:

We reizen tijdens deze reis ongeveer 2000 kilometer. De dagstanden varieren, maar liggen tussen de 0 en 300 kilometer. Houd er rekening mee dat niet alle wegen geasfalteerd zijn in Alaska. Zelfs de highways zijn met enige regelmaat niet meer dan een gravel road. We reizen in ieder geval twee keer lange tijd over een minder goede weg: naar Mccarthy en terug en van Paxson naar Denali National Park. Als je rugklachten hebt, raden we je af de reis te maken. 

Belangrijk voor deze rondreis

 • Houd er rekening mee dat Alaska nauwelijks steden heeft. Vanaf het moment dat we Anchorage verlaten zul je merken dat de bebouwing bestaat uit hele kleine stadjes of dorpjes, met zeer weinig faciliteiten. 
 • Op sommige plekken kom je 200 kilometer geen tankstation of andere vorm van beschaving tegen. Boek deze reis dus niet als je graag shopt :-) 
 • Er wordt een actieve houding verwacht van alle reizigers. Helpen met inpakken, opruimen, tenten opzetten, kampvuur maken, koken etc. hoort er gewoon bij. 
 • Houd er rekening mee dat dit de eerste Alaska rondreis is. Dat betekent dat we alles wat in theorie uitgedacht is nog in de praktijk getest gaat worden. Een flexibele houding is dan handig. Hoewel het programma vast staat en de plekken waar we overnachten ook, kan het zijn dat dingen nog enigszins aangepast worden. Dat zal de route niet beinvloeden, maar kan bijvoorbeeld betekenen dat we ergens anders overnachten in de buurt van wat op de site staat.
 • We moeten vooraf in de "grote" steden boodschappen doen en inkopen doen, omdat er op de meeste plekken geen faciliteiten zijn. We gaan dus goed de tijd nemen om inkopen te doen. 
 • In Alaska leven wilde dieren, waaronder beren. Hoewel we bear spray en bear containers mee hebben om voedsel op te slaan, is het van belang goed de instructies te volgen, altijd op veilige afstand te blijven en altijd na te denken over de mogelijke aanwezigheid van beren, ook op kampeerterreinen. 

Vegetarisch / glutenvrij

Het is bij deze rondreis vrijwel onmogelijk een vegetarisch of glutenvrij dieet aan te houden. Het aantal winkels is beperkt, de mogelijkheden daarmee ook. Houd hier rekening mee als je deze reis wilt boeken. 

Vervoer

We reizen met vier campertrucks en 1 grote SUV. De SUV geeft ons de mogelijkheid om wat makkelijker te kunnen verplaatsen als het nodig is, de campertrucks zijn ideaal om Alaska mee te verkennen. We rijden bij deze rondreis allemaal dezelfde route en zelfde afstanden. In tegenstelling tot andere USA rondreizen van Simi heb je bij deze reis geen mogelijkheid om individueel per campertruck te reizen. Omdat er geen mobiel bereik is, een lekke band altijd op de loer ligt en er onderweg iets kan gebeuren reizen we deze gehele reis dus in groepsverband. 

De truckcampers zijn grote pickups met daarop een camper gemonteerd. Dit heeft tot gevolg dat je voorzichtig moet rijden, met name in bochten, omdat het zwaartepunt net anders ligt.  

Toelichting op autohuur en dergelijke

 • Chauffeurs boven de 25 krijgen voorrang bij het inplannen van de huurauto's/campertrucks. 
 • Het eigen risico per campertruck bedraagt $500. Indien er schade wordt gereden, bepalen we met de groep al op het vliegveld bij aankomst hoe we dit gaan verdelen. De meest praktische manier is het opdelen van het bedrag door de hele groep. Voordeel is dat de chauffeur dan nooit de klos is, nadeel is dat je wellicht moet betalen voor iets wat je niet gedaan hebt. 
 • Een creditcard op eigen naam is verplicht. 

Voor de Verenigde Staten is het aanvragen van een visum noodzakelijk. Dit gebeurt in beide gevallen online.Doe dit overigens uitsluitend via de officiele websites van beide landen!

Visum aanvraag VS

De kosten bedragen $14 voor het Amerikaans visum. Deze kun je online betalen via een creditcard. Deze hoeft niet op je eigen naam te staan.

Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om in het bezit te zijn van de juiste visa en een geldig paspoort. Je visumaanvraag wordt normaalgesproken direct goedgekeurd en kun je dan ook direct controleren.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Anchorage
 • Nederlandstalige reisleiding
 • 23 kilo ruimbagage
 • Entreekosten voor alle nationale parken
 • Gebruik van campertruck / tent gedurende het hele verblijf
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Kenai Fjord tour 
 • Denali NP excursie
 • Matanuska gletsjertocht
 • Gebruik van kookmaterialen 
 • 2 overnachtingen in Anchorage in een motel/hotel
 • 10 overnachtingen in tent of campertruck (afwisselend)
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. We koken gezamenlijk of gaan ergens eten als we de gelegenheid hebben. Reken op ongeveer 20$ per dag, maar afhankelijk van de groep en wensen natuurlijk. 
 • Reisverzekering
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer 10/15$ per dag. 
 • Optionele activiteiten
 • Visa kosten: voor de US 14 USD. 
 • Slaapmatje, slaapzak. 
 • Vervangen van gastank indien leeg. Kosten worden gesplit.  

Leeftijden en minimumdeelname

Deze reis wordt aangeboden in de 23+ groep. Ben je jonger dan dat, neem dan op individuele basis contact met ons op. 

De minimumdeelname voor deze rondreis is 12 personen, maximaal kunnen er 19 personen mee. 

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Spanje Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 12-08-2019

  image

  8.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Genoten van een leuke actieve simi reis naar Spanje.
  Op de heenreis werden we precies op tijd opgehaald bij het ophaalpunt. Tijdens de busrit hadden we genoeg tijd om elkaar te leren kennen. We gingen speeddaten en deden een foute bingo die was gemaakt door onze reisleider. Door ons teamwork verliep de transfer in Barcelona soepel. Camping l orri stelde qua faciliteiten weinig voor, maar ligt in een prachtige omgeving. De camping lag ook dichtbij alle activiteiten, waardoor we vaak maar 10 minuten hoefde te rijden. Alle actieve activiteiten zijn echt de moeite waard en goed georganiseerd. De gidsen van het raften en canyoningen zijn erg grappig en maken de activiteit nog leuker. Doordat er elke dag 2 activiteiten op de planning stonden en je daarnaast ook nog een uurtje kon zwemmen was er geen tijd om je te vervelen. In de avond was er nog tijd voor wat eigen invulling. Onze groep was erg hecht, waardoor we vrijwel alles met elkaar hebben gedaan.
  De transferdag van de ene naar de andere camping nam veel tijd in beslag, maar het was zeker de moeite waard. 2 dagen relaxen bij het mooie strand op de camping.
  De reisleider zorgde ervoor dat iedereen op tijd was, op de hoogte was van alle belangrijke informatie en zorgde ervoor dat iedereen mee kon beslissen. Daarnaast was ze erg gezellig en betrokken bij de groep.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 26-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Dit was mijn derde actieve jongeren reis. Eerst keer bij simi.
  Ik vond de organisatie en en vakantie materialen het beste geregeld tot nu toe.
  Ik vond het programma niet te vol gepropt. Je hat een dag of twee die je zelf kon in vullen. Als je meer wilt doen.
  De reisleisding maakte het altijd leuk en gezellig. Het voelde meer als andere reizigers maar dat ze dan wel het programma goed laten lopen.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 05-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  We zaten op een erg mooie en leuke camping. Super mooie omgeving en de activiteiten waren ook super leuk en waren ook erg goed geregeld. Onze reisleider (Sebastiaan) was ook erg gezellig! De tijd vloog echt voorbij en zou zo weer een reis bij Simi boeken!

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenvakanties 18-22) op 23-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De Canada-Amerika rondreis van mei 2018 was geweldig. Goed weer, goed eten, goed gezelschap, goed geluk bij het zien van de wilde dieren (iets te veel geluk bij de grizzly van Johnston canyon), goed weer, goede dagplanning, goede autos en geweldige remmen. Kortom alles goed, behalve het navigatievermogen van sommige bestuurders, maar dat was gewoon een extra avontuur.

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 23-35) op 06-08-2018

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Reisleiders brachten veel sfeer in de groep. Er werden veel activiteiten ondernomen en genoeg vrijheid gegeven.
  Hele leuke reis!

 • door Rondreis Georgie (Jongerenvakanties 18-22) op 25-07-2019

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De vakantie naar Georgie was ontzettend leuk! Veel gewandeld in prachtige natuur en mooie geschiedenis gezien. Alles was ontzettend goed geregeld door simi en onze reisleider, zowel de accommodaties als het vervoer en de gidsen. Helemaal top!

 • door Rondreis Canada / USA (Groepsreizen & singlereizen 23-35) op 03-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een fantastische rondreis gemaakt door Noord-Amerika met Simi Reizen!
  Het begon allemaal met een kennismakingsbijeenkomst, zodat we van tevoren wisten met wie we op vakantie gingen. Daarna via de whatsapp-groep gezamenlijk de voorbereidingen voor een geweldige vakantie getroffen.
  In Amerika aangekomen hebben we 4 SUVs gehuurd, 1 auto per 4 personen, waar we de hele vakantie mee door Amerika gereden hebben.
  De hotels waarin we sliepen waren eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien en gelegen in leuke gezellige dorpjes waar we s avonds ook nog even de bar in konden duiken.
  Wat ik ook een pluspunt vond, was dat er veel ruimte was voor eigen inbreng. Als we onderweg iets tegenkwamen waar we wilde stoppen was dit geen probleem en als een deel van de groep liever iets anders wilde doen werd dit ook geregeld.
  De reisleiding was erg gezellig en zorgde ervoor dat iedereen het naar zijn zin had, we hebben onwijs gelachen! En wat ook genoemd mag worden, is dat hij zelfs mee is gaan hardlopen om half 8 s ochtends. Tja, klant is koning(in)!
  Al met al was het een onvergetelijke reis met een gezellige groep (we spreken nog steeds met elkaar af) en leuke activiteiten!

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenvakanties 18-22) op 06-09-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  De hele vakantie was super, de rond reis door het hele land laat juist zien wat voor een land het is.
  De activiteiten die in het programma zitten zijn erg leuk en je hebt soms de mogelijkheid om optionele activiteiten te doen.
  Al met al was het een zeer geslaagde vakantie en hadden we een top reisleidster

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 29-06-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik vond de reis geweldig. Het land was top. Het weer was geweldig. De activiteiten waren ook helemaal geweldig. Vooral het canyoningen vond ik heel gaaf. De hulp van het camping team bij de activiteiten waren heel behulpzaam en duidelijk. Je kon ze alles vragen wat je maar wilde.

  De optionele activiteiten waren ook heel gaaf. Zo heb ik weer iets van mijn Bucket list af kunnen strepen. Paragliden. Alles liep heel vlot. Het was helemaal duidelijk. En echt heel erg vet.

  De reisleiders Janneke en Vera waren ook helemaal top. Ze waren heel aardig en duidelijk. Ze deden gezellig met ons mee. En waren gewoon top mensen om mee om te gaan.

  Het leukste van de vakantie vond ik nog wel de groep. Iedereen was zo gezellig en aardig. Al meteen op dag een had iedereen een klik met elkaar. Ook omdat het een kleine groep was was het wel gezelliger.

  Ik heb niet veel te zegen wat er verbeterd moet worden, maar als ik iets moet zeggen dan vond ik de bedden een beetje irritant om op te slapen. En in de kamer waar ik in sliep was geen stroom om onze apparaten op te laden. Maar dat is iets waar Simi niks aan kan doen.

  Dus ik vond het een geslaagde top vakantie en ik zou zo weer een reis willen boeken met het zelfde groepje.

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 23-35) op 21-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Zeer gezellige groep, goede reisleiding en hele leuke activiteiten

Geplande route

Rondreis Alaska

Boodschappen in Alaska

Als je de kaart van Alaska bekijkt, zul je zien dat we slechts een klein deel van deze gigantische staat kunnen bezoeken. Dat komt deels door tijdgebrek, maar deels ook doordat een groot deel van Alaska helemaal geen wegennet heeft. Op de kaart zul je ook bepaalde steden zien. Over het algemeen bestaan deze punten op de kaart letterlijk uit een tankstation, drie huisjes en soms een motel. Alleen in grote plaatsen (meer dan 500 inwoners) kun je een winkel tegen komen. Zo hebben we tijdens onze rondreis een drietal punten waar we goed boodschappen kunnen doen, daartussen is het eenvoudigweg niet mogelijk.

Afstanden / tanken

In Alaska reizen we als groep samen. Als dan een auto een lekke band krijgt kunnen we elkaar helpen. Er is nauwelijk mobiel bereik, daarnaast zul je zien dat veel wegen ook in slechte staat zijn of niet van asfalt zijn. Je gaat dus echt een avontuur tegemoet. Verwacht geen beschaving om je heen, zelfs tussen tankstations kan gemakkelijk 100 km liggen. We tanken daarom dus altijd ruim op tijd. 

De campers 

Alle campertrucks zijn 4x4 auto's met een camper erop. Er is genoeg ruimte voor vier personen in de auto en tevens genoeg plek om comfortabel met twee mensen te slapen. Elke camper heeft een propaantank om mee te koken etc, een tank voor schoon water en een tank voor vies water. Deze moeten regelmatig geleegd of gevuld worden. De SUV is 7-persoons en heeft dus genoeg ruimte voor 4 personen of 5 personen plus bagage. Eventueel kan er met drie personen in de camper geslapen worden. De bankjes worden dan een bed. 

Behalve de campers hebben we ook een aantal tentjes. We wisselen hiermee gewoon door, zodat iedereen afwisselend in ofwel een tentje of een camper slaapt. 

Campertruck

Meenemen naar Alaska

Natuurlijk een fototoestel! Een verrekijker is ook zeker aan te raden, maar hoeft natuurlijk niet door 20 man meegenomen te worden. Anti-muggenspul is handig, maar ook ter plekke te koop. Een warme slaapzak is noodzakelijk, de temperatuur is overdag vaak prima, maar kan 's nachts al tot rond het vriespunt of zelfs daaronder dalen. 

Neem daarnaast een goed slaapmatje mee. Ook hier geldt dat je met de groep na kennismaking ook kunt afspreken dat niet iedereen zijn eigen slaapmatje mee sjouwt. 

Hoeveel rijden we in totaal?

De geplande route is in totaal een kleine 2000 kilometer lang. Dat zegt echter niet zoveel, want op sommige plekken kun je niet hard rijden, terwijl op andere plekken de weg juist weer goed is. In Alaska zijn highways niet per se geasfalteerd, dus bereid je voor op avontuur! 

Hoe groot is de kans dat we beren zien?

De periode waarin we reizen is opzich een mooie tijd van het jaar om beren te kunnen spotten. We zullen regelmatig informeren of er plekken zijn waar beren te zien zijn, vaak weten de locals perfect waar ze te spotten zijn. Natuurlijk moet je ook onderweg goed opletten en is het niet uit te sluiten dat een beer gewoon over de camping struint.

Beren zijn mooi, maar van een afstand. Houd dus een gezonde afstand en neem geen risico's. Hiken doen we altijd in groepjes van minimaal 5 personen. Daarnaast hebben we bear spray mee, maar dat is puur voorzorg. 

Noorderlicht?

Vanaf eind augustus is het noorderlicht wellicht te zien. Bij de voorbereidingsreis begin september 2017 was het noorderlicht al volop aanwezig en zichtbaar. De reisleider houdt aan de hand van een app de voorspellingen bij. 

Hoe gaat dat met rijden precies?

Over het rijden hoef je je niet te druk te maken. Je kunt met een regulier rijbewijs een truckcamper besturen. Daarnaast hebben de auto's een gravel road permit, waarmee we toestemming hebben om over de weg naar Mccarthy en over de Denali highway te rijden. We rijden bij deze reis altijd in groepsverband. 

Ik wil wel rijden, maar vind het ook spannend. Help!

Voor sommige mensen is het idee van rijden in een ander land erg spannend. Als je nog weinig rij-ervaring hebt of niet vaak in andere auto's gereden hebt is dat ook best logisch. Onze reisleider kan voor je echt gaat rijden een stukje met je oefenen. Ook kunnen we je eerste stuk rijden qua tijdsduur beperken of in een gebied doen waar weinig ander verkeer is.

Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de rijstijl van mijn medereiziger?

Er zijn een paar vaste regels die we hanteren bij het rijden in groepsverband:

1. Alcohol is een no go. Ook niet 1 glaasje, ook niet als het motel dichtbij is, enz. enz. 
2. Verlichting is altijd aan, ook overdag ivm de zichtbaarheid
3. We houden ons aan de snelheidslimieten die gelden

Als er iemand rijdt waarbij je je niet comfortabel of prettig voelt, om wat voor reden dan ook, dan meld je dit bij de reisleiding. Het kan zijn dat het eigen onzekerheid is, maar het kan ook zijn dat iemand gewoon moeite heeft met het rijden. Meld dit! Het is voor iedereen alleen maar fijn als je kunt vertrouwen op elkaar. De reisleider zal op tactische wijze bekijken wat de oorzaken zijn en hoe we dit op kunnen lossen. Maar, we kunnen niet vaak genoeg benadrukken: als er iets is, meld het!

Heb ik bereik met mijn mobiel?

Reken erop dat je 80% van de tijd geen bereik met je mobiel hebt. In steden meestal wel, daarbuiten vaak niet. Vertel dit ook tegen het thuisfront, zodat ze weten dat je niet altijd direct reageert. Houd daarnaast rekening met tijdsverschillen. Het is in Alaska tien uur vroeger dan bij ons. 

Koers

De koers van de dollar ten opzichte van de euro schommelt nogal. We raden je aan voor vertrek even te kijken wat de koers is. Je reisleider kan je hier ook mee helpen. De canadese dollar is goedkoper dan de Amerikaanse dollar over het algemeen.

Pinnen

Je kunt in Amerika, mits je pas een wereldpas is en betalingen buiten Europa toestaat, gewoon overal pinnen. We raden je ook aan om vooraf geen geld in Nederland af te halen, maar gewoon daar ter plaatse te pinnen. Dat is goedkoper. Bij het omrekenen zal altijd gevraagd worden of je wilt pinnen met de wisselkoers van je eigen bank of die waar je pint. Kies in dat geval voor je eigen bank, dat is vrijwel altijd goedkoper.

Standaard hebben de meeste banken het betalen buiten Europa uitgeschakeld, dus activeer dit voor vertrek

Visum

Om naar Amerika te kunnen is het noodzakelijk een ESTA-aanvraag te doen. Deze aanvraag kost 14$ en is uitsluitend met een creditcard te betalen. Lees onze pagina met uitleg voor meer informatie en hulp bij het aanvragen. Simi Reizen kan deze aanvraag niet voor jou doen, wel kunnen we helpen bij het invullen.