Groepsreis Alaska avontuur!

Groepsreis Alaska avontuur!

 • 23-35 jaar
 • Eenvoudig

Ultiem avontuur tijdens deze groepsreis Alaska! Reis in twee weken tijd dwars door het ruige Alaska op unieke wijze. Geen grote touringcar, geen standaard toeristische dingen, maar kamperen op de mooiste plekken van de staat. Met een bezoek aan het indrukwekkende Kenai Fjords national Park, Denali National park en met overnachtingen op unieke plekjes. 

Bij deze groepsreis reizen we met vier campertrucks en een SUV, waar we de route mee afleggen. 's Avonds slaan we ons kampement op, waarbij afwisselend in een tent geslapen wordt of in de campertruck. 

We bezoeken de mooiste plekjes van Alaska en hebben een aantal fantastische activiteiten inbegrepen bij de reissom. Zo maken we een tour door Nationaal Park Denali, waar de hoogste berg van Noord-Amerika zich bevindt. Of we die ook kunnen zien hangt van het weer af, maar onderweg hebben we kans op het zien van verschillende dieren, waaronder beren. Het landschap is natuurlijk sowieso de moeite al waard. Daarnaast maken we een boottocht langs gletsjers met kans op walvissen, zeehonden en beren. Een fantastische gletsjertocht over de Matanuska gletsjer is tevens inbegrepen. 

Onze camper trucks hebben een gravel road permit, waarmee we dus ook over de slechtere highways van Alaska kunnen rijden. Zo maken we een spectaculaire tocht naar Mccarthy en rijden we binnendoor via de Denali Highway naar het nationaal park. 

Let op: boek deze rondreis uitsluitend als je avontuurlijk en flexibel ingesteld bent. Hoewel we een programma hebben is Alaska wild, avontuurlijk en kunnen alle planningen wijzigen. Een actieve houding is zeker van belang.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20190 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

2 750,00 €,

BOEK DEZE REIS
Highlights:

 • Reis met campertrucks
 • Kamperen in wildernis
 • Dagtocht Denali 
 • Kenai Fjord tour
 • Gletsjertocht in Matanuska
 • Unieke natuurervaring
 • Geen saaie touringcar-reis!
 • Incl. excursies twv EUR 400

Lees voor je deze rondreis boekt de informatie onder "reisinformatie" grondig door. Alaska is niet te vergelijken met andere reisbestemmingen, dus bereid je voor en lees vooraf de infromatie goed door. 

Dag 1 - Amsterdam - Anchorage

We vliegen vanaf Schiphol naar Anchorage. De reisduur bedraagt ongeveer 11,5 uur met een overstap in IJsland, zowel op de heenweg als de terugweg. 

Bij aankomst op Anchorage worden jullie opgewacht door je reisleider. We krijgen een transfer naar het hotel waar we deze nacht verblijven. We eten gezamenlijk 's avonds in een restaurantje in Anchorage (niet inbegrepen) om beter kennis te maken. Afhankelijk van hoe moe iedereen is van de reis bespreken we alvast een deel van de reis of stellen dit uit tot de volgende ochtend. 

Dag 2 - Anchorage - Matanuska Glacier

Vandaag is een drukke dag en staan we op tijd op. We nemen de dag door, halen de campertrucks op. Met alle papierwerk zijn we wel even bezig. We krijgen tevens uitleg over de belangrijkste dingen van de campertrucks.

Vervolgens rijden we naar een grote supermarkt waar we inkopen doen voor de eerste dagen. 

We doen zowel persoonlijke als groepsinkopen. Houd er rekening mee dat je geen aangebroken verpakkingen en dergelijke los in de truck laat liggen. 

Als laatste halen we de kampeermaterialen op die we tijdens deze rondreis gaan gebruiken. Behalve basis-kampeermaterialen hebben we ook de mogelijkheid te vissen tijdens deze reis of bijvoorbeeld forel of zalm. 

We rijden in ongeveer 3 uur naar  de Matanuska Gletsjer toe, waar we onze tenten voor de eerste nacht opslaan. 

Dag 3 - Matanuska Glacier - McCarthy

Ook vandaag staan we weer vroeg op. We pakken onze spullen in en zorgen dat alles vertrekklaar is.

We beginnen daarna met een gletsjertocht van een halve dag op de Matanuska Glacier, onder leiding van een gids. We bezoeken deze prachtige gletsjer en genieten van een unieke omgeving. 

Na de gletsjertocht rijden we door naar McCarthy en kunnen onderweg een snelle stop maken in Glenallen, waar de enige supermarkti n de wijde omtrek zich bevindt (geen grap, alle kanten er omheen kun je voor 200 kilometer geen winkels vinden, welkom in Alaska!).

De weg naar McCarthy is geen asfaltweg en kan zowel in goede als slechte staat zijn, afhankelijk van het weer, regen en het moment van het jaar. Houd er dus rekening mee dat we lang onderweg kunnen zijn als het tegen zit.

We rijden dwars door indrukwekkende natuur het Wrangell-St. Elias National Park in en komen terecht in McCarthy, waar zich onder andere de beroemde Kennicot coppermine bevindt. De karakteristieke gebouwen kun je op Discovery Channel of National Geographic regelmatig voorbij zien komen.  

Dag 4 - McCarthy

Vandaag kun je op eigen gelegenheid McCarthy verkennen. In McCarthy wonen ongeveer 30 mensen en als je op de kaart kijkt zul je zien dat het de enige nederzetting is in de wijde omgeving. Vandaag kun je vanuit McCarthy zelf iets ondernemen.

Maak een wandeltocht richting de grote gletsjer, ga raften, vissen of 1 van de vele andere dingen die je kunt doen. Een dagje relaxen in de overweldigende natuur is natuurlijk ook mogelijk en bepaald geen straf! 

Dag 5 McCarthy - Paxson

We pakken onze spullen weer in en rijden dezelfde weg terug (er zijn geen andere wegen..) waarbij we in Glenallen boodschappen doen voor de komende dagen. We maken er een rustig dagje van, waarbij we overnachten in de buurt van Paxson. 

Dag 6 - Paxson - Denali National Park 

Denali National Park is het eindpunt van de reis vandaag, maar voordat we hier aankomen rijden we lange tijd over de Denali Highway. Highway klinkt snel, maar deze hoofdweg heeft geen asfalt en kan net als de weg naar McCarthy wisselend zijn in conditie. Dankzij onze gravel road permit mogen we deze unieke weg zonder problemen rijden.

Deze weg wordt door veel mensen beschreven als 1 van de mooiste routes in Alaska. We nemen dan ook rustig de tijd om alles te zien. 

Dag 7 - Denali National Park

Vandaag brengen we een bezoek aan Denali National Park. Houd je camera's bij de hand, want onderweg heb je kans op het zien van verschillende dieren, maar als het helder weer is heb je kans de hoogste berg van Noord Amerika ook in vol ornaat te zien. Deze berg is maar liefst 6194 meter hoog en is een van de dodelijkste bergen ter wereld. 

We reizen naar milepost 62 in het Nationale Park met een speciale bus. In totaal duurt de rit ongeveer 8 uur (heen en terug) en eindigt bij Stoney Hill Overlook. Het is een gegidste tocht met een buschauffeur die stopt op de mooiste plekken, want je mag niet met je auto zomaar het nationale park in. Deze tocht geeft je een goed beeld van het nationale park. 

Dag 8 - Denali - Anchorage

We reizen vandaag naar een kampeerplek vlakbij Anchorage. We zijn weer een beetje in de bewoonde wereld en kunnen daar gebruik van maken door bijvoorbeeld ergens wat te gaan eten, een bioscoop te bezoeken of te gaan bowlen. Daarnaast kunnen we weer boodschappen doen en genieten van een heerlijke kampeeravond

Dag 9 - Anchorage - Kenai 

We reizen vandaag richting het Kenai fjordengebied. Een gebied met bergen, fantastische uitzichten en veel excursie-mogelijkheden. Er is hier ontzettend veel te doen en te beleven, dus geniet van een heerlijke dag in de natuur. Een aanrader is om bijvoorbeeld te gaan zeekajakken, waarbij je onderweg allerlei dieren kunt tegenkomen. 

Dag 10 - Kenai - Seward

We hebben vandaag de Kenai Fjord tour op het programma staan. Een zes uur durende boottocht langs zeehonden, walvissen, gletsjers en afgelegen eilandjes. Een imposant kijkje in het zeeleven rondom Alaska. Onderweg kun je behalve zeehonden, orka's en andere soorten walvissen ook om je heen kijken naar beren die langs de kust lopen. De imposante gletsjers die uitmonden in de zee zijn een unieke belevenis! Lunch is inbegrepen bij deze boottocht. 

Dag 11 Seward

We blijven nog een dag op dezelfde plek en ontdekken de omgeving van Seward. Er zijn verschillende dingen te beleven rondom Seward, maar je kunt er ook voor kiezen een mooie wandeltocht te maken of een dagje te relaxen. 

Dag 12 Seward - Anchorage

We rijden terug naar Anchorage en rijden onderweg een prachtige route door de bergen. Een fantastisch laatste stukje van de reis.

In de middag brengen we de kampeerspullen terug, maken de campertrucks schoon en brengen deze terug naar de verhuur, waarna we inchecken in het hotel voor de laatste avond. Natuurlijk gaan we deze laatste avond nog eens volop genieten en beleven we de avonturen van de voorgaande reis nog eens. 

Dag 13/14 Anchorage - Amsterdam

Overdag kunnen we kijken wat we doen. We kunnen in de ochtend nog een aantal plekjes in Anchorage bezoeken, souvenirtjes inslaan of gewoon uitslapen en inpakken. Om 15:20 vliegen we weer richting Amsterdam. Door het tijdsverschil van 10 uur komen we pas de volgende dag aan. 

Belangrijke informatie

De retourvlucht Amsterdam - Anchorage is inbegrepen bij de reissom, evenals ruimbagage. 

Vluchttijden 2018:

Heenweg: 14:00 - aankomst Anchorage 15:05 
Terugweg: 15:20 - aankomst Amsterdam 12:40 (+1 dag ivm tijdsverschil). Retour op 3 september, aankomst NL 4 september. 

In Alaska is het 10 uur vroeger dan in Nederland.

Prijs:

Alaska is geen goedkope bestemming. Door de afgelegen ligging is vrijwel alles duur. De auto/camperhuur bijvoorbeeld is 2 keer zo duur als op andere USA bestemmingen die we aanbieden. Ook de kosten voor excursies liggen fors hoger, maar we hebben ervoor gekozen de excursies wel standaard in de reissom op te nemen. 

Overnachtingen:

We slapen tijdens deze rondreis op campgrounds, waar soms wel en soms geen stroom is, afhankelijk van de overnachtingsplek. Houd er rekening mee dat je tijdens deze reis niet of nauwelijks beschikking over wifi zult hebben en ook bereik met je mobiele telefoon is niet standaard. Geef dit duidelijk door aan het thuisfront!

Je overnacht afwisselend in de campertruck of in een tentje. Per twee personen deel je een tent of de campertruck. Indien gewenst kun je de campertruck dusdanig inrichten dat je met drie personen kunt slapen.

Afstanden / wegen:

We reizen tijdens deze reis ongeveer 2000 kilometer. De dagstanden varieren, maar liggen tussen de 0 en 300 kilometer. Houd er rekening mee dat niet alle wegen geasfalteerd zijn in Alaska. Zelfs de highways zijn met enige regelmaat niet meer dan een gravel road. We reizen in ieder geval twee keer lange tijd over een minder goede weg: naar Mccarthy en terug en van Paxson naar Denali National Park. Als je rugklachten hebt, raden we je af de reis te maken. 

Belangrijk voor deze rondreis

 • Houd er rekening mee dat Alaska nauwelijks steden heeft. Vanaf het moment dat we Anchorage verlaten zul je merken dat de bebouwing bestaat uit hele kleine stadjes of dorpjes, met zeer weinig faciliteiten. 
 • Op sommige plekken kom je 200 kilometer geen tankstation of andere vorm van beschaving tegen. Boek deze reis dus niet als je graag shopt :-) 
 • Er wordt een actieve houding verwacht van alle reizigers. Helpen met inpakken, opruimen, tenten opzetten, kampvuur maken, koken etc. hoort er gewoon bij. 
 • Houd er rekening mee dat dit de eerste Alaska rondreis is. Dat betekent dat we alles wat in theorie uitgedacht is nog in de praktijk getest gaat worden. Een flexibele houding is dan handig. Hoewel het programma vast staat en de plekken waar we overnachten ook, kan het zijn dat dingen nog enigszins aangepast worden. Dat zal de route niet beinvloeden, maar kan bijvoorbeeld betekenen dat we ergens anders overnachten in de buurt van wat op de site staat.
 • We moeten vooraf in de "grote" steden boodschappen doen en inkopen doen, omdat er op de meeste plekken geen faciliteiten zijn. We gaan dus goed de tijd nemen om inkopen te doen. 
 • In Alaska leven wilde dieren, waaronder beren. Hoewel we bear spray en bear containers mee hebben om voedsel op te slaan, is het van belang goed de instructies te volgen, altijd op veilige afstand te blijven en altijd na te denken over de mogelijke aanwezigheid van beren, ook op kampeerterreinen. 

Vegetarisch / glutenvrij

Het is bij deze rondreis vrijwel onmogelijk een vegetarisch of glutenvrij dieet aan te houden. Het aantal winkels is beperkt, de mogelijkheden daarmee ook. Houd hier rekening mee als je deze reis wilt boeken. 

Vervoer

We reizen met vier campertrucks en 1 grote SUV. De SUV geeft ons de mogelijkheid om wat makkelijker te kunnen verplaatsen als het nodig is, de campertrucks zijn ideaal om Alaska mee te verkennen. We rijden bij deze rondreis allemaal dezelfde route en zelfde afstanden. In tegenstelling tot andere USA rondreizen van Simi heb je bij deze reis geen mogelijkheid om individueel per campertruck te reizen. Omdat er geen mobiel bereik is, een lekke band altijd op de loer ligt en er onderweg iets kan gebeuren reizen we deze gehele reis dus in groepsverband. 

De truckcampers zijn grote pickups met daarop een camper gemonteerd. Dit heeft tot gevolg dat je voorzichtig moet rijden, met name in bochten, omdat het zwaartepunt net anders ligt.  

Toelichting op autohuur en dergelijke

 • Chauffeurs boven de 25 krijgen voorrang bij het inplannen van de huurauto's/campertrucks. 
 • Het eigen risico per campertruck bedraagt $500. Indien er schade wordt gereden, bepalen we met de groep al op het vliegveld bij aankomst hoe we dit gaan verdelen. De meest praktische manier is het opdelen van het bedrag door de hele groep. Voordeel is dat de chauffeur dan nooit de klos is, nadeel is dat je wellicht moet betalen voor iets wat je niet gedaan hebt. 
 • Een creditcard op eigen naam is verplicht. 

Voor de Verenigde Staten is het aanvragen van een visum noodzakelijk. Dit gebeurt in beide gevallen online.Doe dit overigens uitsluitend via de officiele websites van beide landen!

Visum aanvraag VS

De kosten bedragen $14 voor het Amerikaans visum. Deze kun je online betalen via een creditcard. Deze hoeft niet op je eigen naam te staan.

Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om in het bezit te zijn van de juiste visa en een geldig paspoort. Je visumaanvraag wordt normaalgesproken direct goedgekeurd en kun je dan ook direct controleren.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Anchorage
 • Nederlandstalige reisleiding
 • 23 kilo ruimbagage
 • Entreekosten voor alle nationale parken
 • Gebruik van campertruck / tent gedurende het hele verblijf
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Kenai Fjord tour 
 • Denali NP excursie
 • Matanuska gletsjertocht
 • Gebruik van kookmaterialen 
 • 2 overnachtingen in Anchorage in een motel/hotel
 • 10 overnachtingen in tent of campertruck (afwisselend)
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. We koken gezamenlijk of gaan ergens eten als we de gelegenheid hebben. Reken op ongeveer 20$ per dag, maar afhankelijk van de groep en wensen natuurlijk. 
 • Reisverzekering
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer 10/15$ per dag. 
 • Optionele activiteiten
 • Visa kosten: voor de US 14 USD. 
 • Slaapmatje, slaapzak. 
 • Vervangen van gastank indien leeg. Kosten worden gesplit.  

Leeftijden en minimumdeelname

Deze reis wordt aangeboden in de 23+ groep. Ben je jonger dan dat, neem dan op individuele basis contact met ons op. 

De minimumdeelname voor deze rondreis is 12 personen, maximaal kunnen er 19 personen mee. 

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 29-07-2016

  image

  7.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Was een leuk groep .plek was mooie .begeleiding was goed. Minput was in de tent zat aan de voorkant een grote scheur in

  Was een leuk groep .plek was mooie .begeleiding was goed. Minput was in de tent zat aan de voorkant een grote scheur in

 • door Kroatie actief (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 29-06-2017

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Heerlijke sportieve vakantie achter de rug.

  Er waren leuke activiteiten georganiseerd door Simi op mooie en bijzondere locaties. Een geweldige nieuwe groep mensen leren kennen die allemaal bij gedragen hebben aan een onvergetelijke vakantie! Verder kan ik ook alleen maar met lof praten over de reisleiding, twee energie volle enthousiaste begeleiders die met iedereen rekening hielden en ervoor zorgde dat iedereen een top vakantie heeft gehad

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 02-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Busreis was prima geregeld en bij aankomst meteen aan het ontbijt. Perfecte camping, dichtbij supermarktjes, de boulevard en de heerlijke strandjes. WC's, douches etc. waren keurig schoon, en onze eigen tentjes waren groot genoeg en de veldbedden sliepen oké. De camping zit vlakbij de bushalte, waarvandaan je snel in Split bent.

  Helaas stonden de tenten niet goed vast, dit moet zeker beter. Ook de gemeenschappelijke partytent stond niet goed vast bij slecht weer en veel wind. Deze waaide dan ook om, wat er gevaarlijk was ivm het kookplaatje en gas. Vanuit Simi niet geweldig gereageerd, de reisleiding ging netjes op zoek naar haringen (die natuurlijk aanwezig hadden moeten zijn), maar die waren te duur. Ik vind dat niet kunnen. Er moeten reserve haringen, scheerlijnen, stormbanden en gereedschap aanwezig zijn. Gelukkig hadden we een behulpzame buurman, die samen met onze groep de tent heeft vast gezet met zijn spullen. Verder is de reis goed georganiseerd, heerlijk gekayakt, geraft en gemountainbiked. Zeker een aanrader! De reisleiding (Manon, Melissa, Famke en Joyce) was supergezellig, in voor een praatje en had de juiste informatie. Ze zijn zelfs, toen een van onze extra geboekte activiteiten niet door kon gaan, zelf in Split een nieuwe activiteit voor ons gaan regelen naar de Blue Lagoon. Hartstikke lief gedaan!

  Al met al een geweldige vakantie, maar zorg alsjeblieft voor wat extra campinggerei!

  Al met al een geweldige vakantie, maar zorg alsjeblieft voor wat extra campinggerei!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 16-08-2017

  geen foto

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  ik heb het erg naar mijn zin gehad.ik had geweldige reisleiders en mede vakantiegangers mee en de activiteiten waren goed uitgekozen en georganiseerd

 • door Slovenie (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 15-07-2018

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het is de beste en leukste vakantie die ik ooit gehad heb! Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en enorm veel gelachen. De vakantie was precies zoals beschreven. Actief en gezellig.
  Daarnaast was de reisleiding top! ( Cherylin, Demi en Rody). De activiteiten waren goed geregeld en precies zoals verwacht.
  Bedankt Simireizen!!
  Marloes

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 06-07-2018

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het waren tien geweldige dagen, ik heb er geen spijt van dat ik mee ben gegaan. De medereizigers waren erg gezellig en je kon erg met ze lachen. Ik vond de activiteiten heel leuk, vooral het raften en het kajakken. Persoonlijk had ik van het canyoning meer verwacht, maar het was wel leuk om te doen. De reisleiders waren ook erg gezellig, ze waren er als je ze nodig had en je kon leuk met ze kletsen. De reis zelf was goed georganiseerd en de avonden in de bar zal ik niet meer vergeten!

 • door Jongerenreizen Ierland (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 06-08-2018

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Fantastische reis met leuk en enthousiaste reisleiders en een hele sociale groep. Veel van het land gezien en veel leuke dingen meegemaakt.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 15-07-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  k vond het een topvakantie, met veel verschillende activiteiten en een geweldige reisleiding! Geen op of aanmerkingen, in een woord: geweldig!
  Jammer dat er geen contact mag worden gehouden met de reisleiding, ook niet in wat specialere gevallen, maar misschien aan de andere kant ook wel begrijpelijk
  -Dylan-

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenvakanties 18-22) op 16-08-2018

  geen foto

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Erg leuke vakantie gehad, heen en terugreis met een toerbus, mooie bus en nette bus maar als lang persoon (ci 1,85) toch net wat te weinig beenruimte, maar wel uit te houden.

Erg mooie camping met veel vrijheid, uitzicht op het strand, Veel reismogelijkheden in omgeving, Erg leuke activiteiten die eventueel bij te de boeken zijn. Tevens veel ruimte om naar eigen smaak activiteiten bij te boeken en te doen wat je wilt.

Leuke en gezellige reisleiding die bij aankomst al veel over de omgeving konden vertellen. Ook qua eet/uitgaansgelegenheden en reismogelijkheden konden ze je goed adviseren.

Erg gezellige en leuke reisgenoten wat de vakantie echt compleet maakt.

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 08-08-2018

  geen foto

  7.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  De groep maakt de reis bij dit soort vakanties. De enige invloed vanuit Simi is in hoeverre alles is geregeld en bij deze vakantie was ook alles goed geregeld. De reisleiding stond klaar wanneer nodig en bood vrijheid binnen vooraf bepaalde grenzen.

Geplande route

Rondreis Alaska

Boodschappen in Alaska

Als je de kaart van Alaska bekijkt, zul je zien dat we slechts een klein deel van deze gigantische staat kunnen bezoeken. Dat komt deels door tijdgebrek, maar deels ook doordat een groot deel van Alaska helemaal geen wegennet heeft. Op de kaart zul je ook bepaalde steden zien. Over het algemeen bestaan deze punten op de kaart letterlijk uit een tankstation, drie huisjes en soms een motel. Alleen in grote plaatsen (meer dan 500 inwoners) kun je een winkel tegen komen. Zo hebben we tijdens onze rondreis een drietal punten waar we goed boodschappen kunnen doen, daartussen is het eenvoudigweg niet mogelijk.

Afstanden / tanken

In Alaska reizen we als groep samen. Als dan een auto een lekke band krijgt kunnen we elkaar helpen. Er is nauwelijk mobiel bereik, daarnaast zul je zien dat veel wegen ook in slechte staat zijn of niet van asfalt zijn. Je gaat dus echt een avontuur tegemoet. Verwacht geen beschaving om je heen, zelfs tussen tankstations kan gemakkelijk 100 km liggen. We tanken daarom dus altijd ruim op tijd. 

De campers 

Alle campertrucks zijn 4x4 auto's met een camper erop. Er is genoeg ruimte voor vier personen in de auto en tevens genoeg plek om comfortabel met twee mensen te slapen. Elke camper heeft een propaantank om mee te koken etc, een tank voor schoon water en een tank voor vies water. Deze moeten regelmatig geleegd of gevuld worden. De SUV is 7-persoons en heeft dus genoeg ruimte voor 4 personen of 5 personen plus bagage. Eventueel kan er met drie personen in de camper geslapen worden. De bankjes worden dan een bed. 

Behalve de campers hebben we ook een aantal tentjes. We wisselen hiermee gewoon door, zodat iedereen afwisselend in ofwel een tentje of een camper slaapt. 

Campertruck

Meenemen naar Alaska

Natuurlijk een fototoestel! Een verrekijker is ook zeker aan te raden, maar hoeft natuurlijk niet door 20 man meegenomen te worden. Anti-muggenspul is handig, maar ook ter plekke te koop. Een warme slaapzak is noodzakelijk, de temperatuur is overdag vaak prima, maar kan 's nachts al tot rond het vriespunt of zelfs daaronder dalen. 

Neem daarnaast een goed slaapmatje mee. Ook hier geldt dat je met de groep na kennismaking ook kunt afspreken dat niet iedereen zijn eigen slaapmatje mee sjouwt. 

Hoeveel rijden we in totaal?

De geplande route is in totaal een kleine 2000 kilometer lang. Dat zegt echter niet zoveel, want op sommige plekken kun je niet hard rijden, terwijl op andere plekken de weg juist weer goed is. In Alaska zijn highways niet per se geasfalteerd, dus bereid je voor op avontuur! 

Hoe groot is de kans dat we beren zien?

De periode waarin we reizen is opzich een mooie tijd van het jaar om beren te kunnen spotten. We zullen regelmatig informeren of er plekken zijn waar beren te zien zijn, vaak weten de locals perfect waar ze te spotten zijn. Natuurlijk moet je ook onderweg goed opletten en is het niet uit te sluiten dat een beer gewoon over de camping struint.

Beren zijn mooi, maar van een afstand. Houd dus een gezonde afstand en neem geen risico's. Hiken doen we altijd in groepjes van minimaal 5 personen. Daarnaast hebben we bear spray mee, maar dat is puur voorzorg. 

Noorderlicht?

Vanaf eind augustus is het noorderlicht wellicht te zien. Bij de voorbereidingsreis begin september 2017 was het noorderlicht al volop aanwezig en zichtbaar. De reisleider houdt aan de hand van een app de voorspellingen bij. 

Hoe gaat dat met rijden precies?

Over het rijden hoef je je niet te druk te maken. Je kunt met een regulier rijbewijs een truckcamper besturen. Daarnaast hebben de auto's een gravel road permit, waarmee we toestemming hebben om over de weg naar Mccarthy en over de Denali highway te rijden. We rijden bij deze reis altijd in groepsverband. 

Ik wil wel rijden, maar vind het ook spannend. Help!

Voor sommige mensen is het idee van rijden in een ander land erg spannend. Als je nog weinig rij-ervaring hebt of niet vaak in andere auto's gereden hebt is dat ook best logisch. Onze reisleider kan voor je echt gaat rijden een stukje met je oefenen. Ook kunnen we je eerste stuk rijden qua tijdsduur beperken of in een gebied doen waar weinig ander verkeer is.

Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de rijstijl van mijn medereiziger?

Er zijn een paar vaste regels die we hanteren bij het rijden in groepsverband:

1. Alcohol is een no go. Ook niet 1 glaasje, ook niet als het motel dichtbij is, enz. enz. 
2. Verlichting is altijd aan, ook overdag ivm de zichtbaarheid
3. We houden ons aan de snelheidslimieten die gelden

Als er iemand rijdt waarbij je je niet comfortabel of prettig voelt, om wat voor reden dan ook, dan meld je dit bij de reisleiding. Het kan zijn dat het eigen onzekerheid is, maar het kan ook zijn dat iemand gewoon moeite heeft met het rijden. Meld dit! Het is voor iedereen alleen maar fijn als je kunt vertrouwen op elkaar. De reisleider zal op tactische wijze bekijken wat de oorzaken zijn en hoe we dit op kunnen lossen. Maar, we kunnen niet vaak genoeg benadrukken: als er iets is, meld het!

Heb ik bereik met mijn mobiel?

Reken erop dat je 80% van de tijd geen bereik met je mobiel hebt. In steden meestal wel, daarbuiten vaak niet. Vertel dit ook tegen het thuisfront, zodat ze weten dat je niet altijd direct reageert. Houd daarnaast rekening met tijdsverschillen. Het is in Alaska tien uur vroeger dan bij ons. 

Koers

De koers van de dollar ten opzichte van de euro schommelt nogal. We raden je aan voor vertrek even te kijken wat de koers is. Je reisleider kan je hier ook mee helpen. De canadese dollar is goedkoper dan de Amerikaanse dollar over het algemeen.

Pinnen

Je kunt in Amerika, mits je pas een wereldpas is en betalingen buiten Europa toestaat, gewoon overal pinnen. We raden je ook aan om vooraf geen geld in Nederland af te halen, maar gewoon daar ter plaatse te pinnen. Dat is goedkoper. Bij het omrekenen zal altijd gevraagd worden of je wilt pinnen met de wisselkoers van je eigen bank of die waar je pint. Kies in dat geval voor je eigen bank, dat is vrijwel altijd goedkoper.

Standaard hebben de meeste banken het betalen buiten Europa uitgeschakeld, dus activeer dit voor vertrek

Visum

Om naar Amerika te kunnen is het noodzakelijk een ESTA-aanvraag te doen. Deze aanvraag kost 14$ en is uitsluitend met een creditcard te betalen. Lees onze pagina met uitleg voor meer informatie en hulp bij het aanvragen. Simi Reizen kan deze aanvraag niet voor jou doen, wel kunnen we helpen bij het invullen.