Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Wild Midwest - Verenigde Staten
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL SGR ANVR

Wild Midwest - Verenigde Staten

Vanaf 2 506,50 €

Als je nieuwsgierig bent naar de mooie natuurwonders van de Verenigde Staten, dan is dit de groepsreis waarna je op zoek bent! Met onder andere Yellowstone National Park, Glacier National Park en de Rocky Mountains op de planing is dit een natuurrondreis Verenigde Staten om nooit meer te vergeten! Onderweg zien we onder andere Rocky Mountains National Park, de hoofdstad van Wyoming, Mount Rushmore, the Devil's Tower en Little Bighorn Battlefield. In Glacier National Park rijden we over een van de mooiste autoroutes ter werld, de spectaculaire Going-to-the-Sun Road. 

Doordat we door de staten heen reizen met SUV's, boek je een hele flexibele rondreis. Samen met je autogroepje, die we tussendoor de natuurrondreis in groepsverband af en toe zullen husselen, kun je de dagindeling zelf bepalen met behulp van onze Nederlandstalige reisbegeleider. Ook ontvang je van ons een handig road book met tips voor onderweg. Je reist samen met 18-32 jarigen.

Weten hoe het op dit moment zit met inreizen in de VS en corona? Check hier! 

 • Excursies
 • Incl.bagage
 • 16 dagen
 • Eenvoudig
 • 18-32 jaar
 • Ontbijt in 50% van motels
 • 12-19 personen
 • Incl.vlucht
 • Combinatie

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

Highlights VS Natuur

 • Mount Rushmore
 • Glacier NP
 • Yellowstone NP
 • De Rocky Mountains
 • De Devil's Tower
 • En meer!
Bekijk meer

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Denver
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • 23 kilo ruimbagage
 • Entreekosten voor alle nationale parken
 • Autohuur
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Alle overnachtingen gedurende de reis, op basis van 4 personen per kamer (2 mannen, 2 vrouwen of 4 mannen of 4 vrouwen per kamer)
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de motels waar we verblijven
 • Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. Reken op ongeveer 20$ tot 30$$ per dag voor ontbijt, lunch en avondeten. Uit eten gaan is aanzienlijk goedkoper in de USA. Je kunt het goedkoper houden als je meer fastfood eet.  
 • Reisverzekering
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer 5 tot 8$ per dag. 
 • Optionele activiteiten
 • Visa kosten: US 14 USD. 
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Dag 1 - Amsterdam - Denver

Vandaag vertrekt ons vliegtuig naar de Verenigde Staten! Met een overstap reizen we naar Denver, ons startpunt van de groepsreis Natuur VS. We vliegen met een groepsticket, waardoor jullie elkaar al kunnen treffen op Schiphol Airport en samen kunnen reizen en inchecken.

De reisbegeleider wacht jullie op in Denver. In Denver halen we de SUV's op waarmee we de komende twee weken gaan road trippen en reizen we vervolgens door naar ons hotel. We zoeken nog even een plek op waar we samen kunnen eten en nog wat meer kennis kunnen maken. De reisbegeleider neemt het programma van morgen door en daarna is het tijd om te slapen, om morgen uitgerust aan de groepsreis USA Natuur te kunnen beginnen!

Geplande overnachting: in Denver, Colorado

 • Via Mijn Simi, waarvoor je de inloggegevens enkele weken voor vertrek ontvangt, kun je kennismaken met je reisgenoten door je telefoonnummer achter te laten en samen een WhatsApp groep aan te maken.
 • De vluchtduur is tussen de 11 en 14 uur, afhankelijk van de route en eventuele overstap.

Dag 2 - Denver - Rocky Mountain NP

Vanaf Denver rijden we naar Rocky Mountains National Park, het eerste nationale park dat we bezoeken tijdens deze natuurrondreis VS. De Rockies hebben een lengte van meer dan 3000 kilometer en staan bekend om de prachtige meren, uitzichtpunten en hike mogelijkheden. Het is dan ook een populaire plek onder Amerikanen voor diverse outdoor activiteiten. We maken kennis met ons eerste bezoek aan de wildernis van het avontuurlijke Amerika.

We nemen niet de snelste route maar een meer zuidelijke route met een aantal fantastische uitzichtpunten. Zodoende rijden we over de Trail Ridge Road via Grand Lake. Deze weg van 77 kilometer lang is de hoogstgelegen geasfalteerde weg in de VS. Uiteindelijk rijd je tot op bijna 3600 meter hoogte! 

Onderweg heb je de tijd om diverse stops te maken om wat foto's te maken en te genieten van de prachtige natuur. Onze reisbegeleider zal iedere avond van te voren tips geven van routes, mooie korte wandeltochten en foto stops. Houd je ogen trouwens open voor beren en andere wilde dieren die je vandaag wellicht tegen kunt komen. 

Geplande overnachting: in Estes Park, Colorado
Reistijd: +/- 3,5 uur zonder stops

Dag 3 - Estes Park - Cheyenne

In de middag vertrekken we richting Cheyenne, waardoor je in de ochtend nog voldoende tijd hebt om iets leuks te ondernemen. Zo kun je een mooie hike maken, die je kunt vinden in ons road book met diverse tips (ontvang je van ons). Ook is het mogelijk om een activiteit te ondernemen in dit outdoor paradijs. Zo zijn er onder andere mogelijkheden om te paardrijden en te raften. Van te voren reserveren is raadzaam. Je kunt via Mijn Simi alvorens je groepsreis Natuur VS al kennis maken met je reisgenoten en ook samen al het een en ander afspreken.

In de middag vertrekken we naar Cheyenne, de hoofdstad van de staat Wyoming. Wyoming is een van de dunstbevolkte staten van de VS. Cheyenne is een interessante stad om te bezoeken. In 1867 werd hier een tentenkamp opgezet voor de bouwers aan de Union Pacific Railroad, die uiteindelijk de VS transformeerden.

In Downtown Cheyenne kun je winkels vinden in wild west thema. Ook een optie is een bezoek aan Terry Bison Ranch, waar de naam al doet vermoeden veel bizons grazen. Het Wyoming State Capitol is doordeweeks gratis te bezoeken. Het Union Pacific Depot over de spoorweggeschiedenis van de VS kan voor de geinterreseerden ook leuk zijn.

Geplande overnachting: in Cheyenne, Colorado
Reistijd: +/- 1 uur en 40 minuten zonder stops

Dag 4 - Cheyenne - Mount Rushmore

We zoeken de auto's weer op en rijden naar een hele bijzondere bezienswaardigheid, namelijk Mount Rushmore! Je kunt de 18 meter hoge uitgehakte portretten van vier Amerikaanse presidenten vinden in de staat South Dakota. Waarschijnlijk ken je deze bijzondere plek al door films en tv-series.

Dertig kilometer verderop vind je ook nog het Crazy Horse monument, dat nog altijd gebouwd wordt. Het gezicht is in 1998 afgewerkt. Uiteindelijk moet er een beeld onstaan van 195 meter lang en 172 meter hoog. We komen ook langs Custer State Park, het grootste staatspark van de staat, waar we genieten van de mooie uitzichten onderweg. Hier rijden we over een kronkelige weg, waardoor het ook nog eens heel leuk rijden is! Opnieuw ogen weer open voor wilde dieren!

Geplande overnachting: dichtbij Mount Rushmore, South Dakota
Reistijd: +/- 6 uur zonder stops 

 • Ontbijt is inbegrepen in ongeveer de helft van accommodaties waarin we verblijven.

Dag 5 - Mount Rushmore - Devil's tower

We worden wakker in de omgeving van Mount Rushmore en hebben in de ochtend net als op dag 3 weer de tijd om een mooie wandeling te maken. Je verblijft in een prachtige omgeving met diverse hike mogelijkheden. Ook een mooie optie is om over de Needles Highway te rijden door de needles Eye Tunnel naar de Needles Highway Scenic Overlook, waar je prachtige rotsformaties kunt zien.

Daarna is het tijd om door te rijden naar the Devil's Tower, het eerste nationale monument van de Verenigde Staten. We rijden hierbij dwars door Black Hills National Forest, wat een geschiedenis kent met indianen en goudzoekers. The Devil's Tower is een bijzondere rotsformatie dat ver boven het landschap uitsteekt. Je hebt hier de mogelijkheid om een viertal eenvoudige wandelingen te lopen voor een mooi uitzicht over the Devil's Tower. Er gaan nog steeds diverse theorieën rond over het ontstaan van de monoliet.

We houden vandaag de dagafstand beperkt. Mooie stops onderweg zijn onder andere het plaatsje Deadwood (wilde west sferen) en Spearfish Canyon. Voor de geinteresseerden is het ook een idee om het South Dakota Air & Space Museum of Bear Country (vlakbij Rapid City) te bezoeken, een safaripark waar je doorheen kunt rijden.

Geplande overnachting: in de buurt van the Devil's Tower, Wyoming
Reistijd: +/- 2 uur en een kwartier (zonder stops)

Dag 6 - Devil's tower - Billings

De langste reisdagen staan deze drie dagen op de planning. We vertrekken betijds en reizen naar Billings, de grootste stad van de staat Montana met ruim 100.000 inwoners. We rijden vandaag ruim 500 kilometer. 

Onderweg maken we een stop bij het Little Bighorn Battlefield, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de VS. Verschillende stammen vochten tegen het legere van de VS, waarbij de VS een groot verlies leed. Het Little Bighorn Monument vertelt je over de periode en is interessant voor iedereen die zich meer wil verdiepen in de Verenigde Staten. 

In Billings kun je verschillende musua vinden, maar de kans is groot dag je na een volle dag gewoon wilt relaxen, ergens wat wilt eten en nog een spelletje wilt spelen met je reisgenoten.

Geplande overnachting: in Billings, Montana
Reistijd: 4,5 uur zonder stops

 • Houd er rekening mee dat er in de directe omgeving niet veel steden en dorpen zijn, dus neem zeker wat reisspelletjes mee in je koffer! 

Dag 7 - Billings - East Glacier NP

Vandaag staat opnieuw een langere afstand op de planning. In dit gebied zijn de afstanden van plek naar plek enorm en wonen er niet veel mensen. Het is wel een perfecte manier om kennis te maken met het echte "rural America", waar nog daadwerkelijke rodeo's gereden worden, daadwerkelijke cowboys werken en elk kind al van kleins af aan leert te overleven in zware omstandigheden. 

Deze dag is qua route niet extreem interessant, maar brengt ons wel naar 1 van de absolute hoogtepunten van je rondreis: Glacier National Park. We verblijven in de buurt van de Oostelijke ingang van het Nationale Park, zodat we morgen dit mooie gebied kunnen verkennen! 

Geplande overnachting: in de buurt van East Entrance Glacier NP, Montana
Reistijd: +/- 5 uur en 45 minuten zonder stops 

 • We bezoeken in de ochtend voor vertrek een supermarkt, zodat je lunch, snacks en drinken hebt voor onderweg. Onderweg iets kopen is niet altijd mogelijk.

Dag 8 - Glacier National Park

Een absoluut hoogtepunt (ook letterijk) staat vandaag op de planning, we rijden namelijk van oost naar west over de spectaculaire Going to the Sun Road! Doe je zelf even een plezier en typ deze weg even in bij Google Images, zodat je kunt zien wat voor iets mega spectaculairs je te wachten staat. Deze weg is slechts enkele maanden per jaar geopend wegens de grote hoogte en de enorme hoeveelheid sneeuw elk jaar. Op een gegeven moment rijd je zelfs boven de 2000 meter hoogte.

Als je in deze omgeving bent, mag deze activiteit niet ontbreken. De uitzichten zijn werkelijk waar fantastisch, elke bocht die je neemt opnieuw. Er kan op het hoogste punt (de Logan Pass) wel 24 meter sneeuw liggen die vervolgens met gigantische sneeuwschuivers wordt weggehaald. Indien de weg niet begaanbaar is (helemaal garanderen kunnen we het nooit), dan zullen we een alternatieve, maar ook ontzettend mooie route rijden. Maak vooral een stop bij de Rising Sun Picnic Area bij Saint Mary Lake, Jackson Glacier Overlook, Lake McDonald en Apgar Amfitheater bij Lake McDonald. Onderweg zijn er ook diverse parkeerhaventjes waar je kunt stoppen.

Geplande overnachting: In Kalispell of Whitefish, Montana
Reistijd: +/- 3 uur zonder stops (en die ga je vandaag maken!)

Dag 9 - Whitefish - Bozeman

Nog een keer hebben we een iets langere reisdag voor de boeg voordat we morgen kunnen genieten van de kortste reistijd van de groepsreis Natuur VS. Bij een rondreis in Amerika zul je soms iets langer moeten rijden om meer tijd te kunnen besteden op de allermooiste locaties. 

Vandaag reizen we van Kalispell of Whitefish naar Bozeman, Montana. Het eerste stuk reizen we door het Flathead National Forest en langs het Flathead Lake, door een prachtig berggebied. We reizen vervolgens door de hoofstad van Montana, Helena. Indien je via Missoula rijdt kun je eventueel een bezoek brengen aan de Walmart Supercenter.

Bozeman is een echt studentenstadje met een gezellig klein centrum. We raden je vooral aan om hier samen met je reisgenoten er een mooie avond van te maken! We komen nu al heel dichtbij Yellowstone National Park.

Geplande overnachting: in Bozeman, Montana
Reistijd: +/- 6 uur zonder stops 

Dag 10 - Bozeman - Big Sky

De kortste dagafstand van de hele groepsreis: we reizen van Bozeman naar het plaatsje Big Sky. Vandaag kun je even goed bijkomen van de langere dagen hiervoor. Big Sky is zowel in de winter als de zomer een bekende toeristische hotspot met ontzettend veel mogelijkheden om van alles te ondernemen. Ziplinen, raften, mountainbiken, wandelen, fly fishing en paardrijden zijn allemaal mogelijk. Mocht je dus wat willen ondernemen, is dat ook mogelijk.

Een aanrader is ook om vanuit Big Sky alvast even door te rijden naar West Yellowstone. Hier kun je schieten met uiteenlopende wapens bij "Big Gun Fun". Er zijn verschillende pakketten en uiteraard is er een instructeur bij om je te helpen veilig en verantwoord te schieten. Wel een must do als je in de VS bent eigenlijk. 

Let op: het is absoluut aan te raden om al aan het begin van je rondreis te overleggen met je reisgenoten wat je wilt doen en te reserveren. In vrijwel alle hotels kun je met de hoteltelefoon gratis bellen om te reserveren. Hoe eerder je eruit bent, hoe groter de kans dat er nog plek is. 

Geplande overnachting: in Big Sky, Montana
Reistijd: +/- 1 uur  

Dag 11 - Yellowstone National Park

Opnieuw een prachtig hoogtepunt op de planning, vandaag brengen we een bezoek aan Yellowstone National Park! Omdat hier onzettend veel te ontdekken valt, hebben we hier twee dagen voor ingepland. Yellowstone National Park is absoluut een van de mooiste plekken op de wereld. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen dit uitgebreide park, maar doordat we met SUV's rijden kunnen we eenvoudig weg van de massa. 

 • Doordat we reizen met SUV's boek je een flexibele rondreis. Op basis van interesses kunnen we iedere ochtend autogroepen vormen, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld een hike auto samen te stellen en een sightseeing auto.
 • In de nationale parken die we bezoeken is het voor de reisbegeleider niet toegestaan om in groepsverband door het park te rijden. Je rijdt dus per individuele auto door de nationale parken. Je reisbegeleider geeft wel een briefing met tips voor vertrek. Het is bij onze rondreizen door de VS dus absoluut belangrijk om je goed te verdiepen in de route die we gaan volgen. Je bepaalt voor een groot deel ook zelf in hoeverre je het maximale uit je reis haalt en in hoeverre je gebruikmaakt van de vrijheid.

Dag 12 - Yellowstone National Park

Vandaag heb je opnieuw de hele dag de tijd om je te vermaken in het prachtige Yellowstone National Park, een van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten.

Er zijn in het Nationaal Park verschillende mooie korte en langere wandeltochten te maken. Houd er wel rekening mee dat je op de paden blijft in het hele park. Yellowstone is eigenlijk een gigantisch vulkanisch gebied met veel actieve geothermische plekken. Je zult op veel plekken kokend water aan de oppervlakte zien, maar ook waar je dat niet ziet kan de bodem erg fragiel zijn. In Yellowstone leven beren, bizons, elanden, herten en wolven. De kans op het zien van wolven is nihil, maar alle andere dieren zijn al regelmatig gespot door onze reizigers. 

We verblijven ofwel in Jackson Hole ofwel in Tetonia/Driggs, afhankelijk van de beschikbaarheid van hotels. Door de enorme populariteit van het gebied kunnen hotelprijzen makkelijk oplopen tot 300 tot 400 euro per nacht, waarmee de reissom ook onnodig hoog wordt. We zitten dan liever net een stukje verder weg, voor redelijke prijzen. 

Geplande overnachting tijdens Yellowstone dagen: in Jackson Hole, Tetonia of Driggs, Idaho 

Dag 13 - Yellowstone / Grand Teton NP

Aan Yellowstone National Park grenst het mooie Grand Teton National ParkDe markante bergtoppen van de Tetons kun je lange tijd zien als je door Yellowstone naar Jackson Hole rijdt. De hoogste berg is bijna 4200 meter hoog! In de vallei grazen bizons, wapiti's en vind je coyotes. Elanden, herten, otters en bevers, maar ook de zwarte beer kun je hier vinden.

Er zijn veel wandelmogelijkheden in het park, waardoor we je zeker aanraden een mooie uit te kiezen. Vaak brengen de wandelpaden je naar mooie plekken die je met de auto niet kunt bezichtigen. Ook zijn er in het park mogelijkheden om een mountainbike of fiets te huren. Hierbij zal je wel stukken moeten klimmen en dalen.

Als je minder zin hebt om te hiken is het ook mogelijk om door te rijden naar het toeristische Jackson Hole en hier een activiteit te ondernemen. Voor een overzicht van mogelijkheden kun je hier kijken. In de avond bezoeken we de Cody Night Rodeo, dat is inbegrepen bij je reissom indien je tussen 4 juni en 31 augustus mee reist, de periode dat deze rodeo wordt georganiseerd (en onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Geplande overnachting: in Cody, Wyoming (oostzijde nationale park)
Reistijd: +/- 4 uur en 50 minuten (zonder stops)

Dag 14 - Cody - Casper

Na een mooie avond te hebben beleefd is het tijd om weer een stuk terug te rijden richting Denver. We reizen vandaag van Cody naar Casper, en belangrijke plek uit de geschiedenis. Casper was een stop tijdens de gold rush periode tijdens de Oregon Trail. De Oregon Trail was een handels- en migratieroute voor mensen die op zoek waren naar een beter leven. Een pittig stuk, want deze route liep helemaal van Missouri tot aan Oregon.

Casper kun je vinden in de staat Wyoming en heeft zo'n 52.000 inwoners. Tips in deze stad zijn een bezoek brengen aan de Backwards Distilling company, waar wodka gemaakt wordt. Ook kun je bij het Alcova Lake onder andere zwemmen, waterskien en meer. Als je na al het rondreizen behoefte hebt aan een beetje relaxen is dit een aanrader.

Casper Mountain biedt je de mogelijkheid om nog een mooie wandeling te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om naar de bijna 2500 meter hoge bergtop te rijden via een toeristische route. De reisbegeleider zal een avond van tevoren alle mogelijkheden met jullie doornemen.

Geplande overnachting: in Casper, Wyoming
Reistijd: +/- 3,5 uur (zonder stops)

Dag 15 - Casper - Denver

Het laatste stukje van de route gaat van Casper naar Denver. Afhankelijk van de vluchttijden kan het zijn dat we de dag ervoor een langere autorit maken zodat we de avond ervoor al in Denver zijn. In dat geval hebben we op dag 14 een volle rij-dag, maar kunnen dan wel in de avond in stijl afscheid nemen in Denver van onze rondreis. 

We vertrekken vandaag vanuit Denver terug naar Amsterdam. Door het tijdsverschil komen we op dag 16 weer aan in Nederland.

Geplande overnachting: in Denver, Colorado
Reistijd: +/- 4 uur (zonder stops) 

 • Tijdens de groepsreis USA Natuur zal de reisbegeleider een aantal keren de samenstelling van de auto's doorwisselen. Zo leert iedereen elkaar tijdens de groepsreis goed kennen en het is goed voor de dynamiek. 

Dag 16 - Thuis

Vandaag landen we weer op Schiphol Airport en nemen we afscheid van elkaar. Na deze prachtige rondreis meegemaakt te hebben deel je samen natuurlijk prachtige herinneringen, een van de redenen waarom veel groepen na afloop graag nog een reunie plannen.

 • Indien je heel last minute boekt kunnen we helaas niet garanderen dat je nog mee kunt vliegen met het groepsticket. Indien je niet met dezelfde vlucht mee kunt, laten we je dit weten. Onderling kun je in het vliegtuig eventueel van stoel wisselen.
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Belangrijke informatie

De retourvlucht Amsterdam - Denver is inbegrepen bij de reissom. Je reisbegeleider is al in Denver en wacht jullie op bij aankomst. 

In Denver is het 8 uur vroeger dan in Nederland.

De totale vluchtduur is ongeveer 10 uur. We raden aan drie uur voor vertrek op Schiphol te zijn. Standaard is 23 kilo ruimbagage inbegrepen.

We vliegen met een groepsticket. Je checkt samen in op Schiphol voor deze vlucht. Je ontvangt geen fysiek vliegticket. Vergeet niet je eerste voornaam exact over te nemen van je paspoort, net als je volledige achternaam.

Route rondreis

natuur VS rondreis kaartje

Vliegen

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisbegeleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd. 

Vluchttijden

De geplande vluchttijden kun je vinden onder het tabje data/prijzen bij de desbetreffende vertrekdatum. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De defintieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Belangrijk om te weten

Je boekt een flexibele rondreis met SUV's door de VS. Om deze reis te kunnen maken is een zekere mate van zelfstandigheid vereist. We gaan er vanuit dat je, samen met je groep, zelf in kunt checken op Schiphol en de overstap kunt maken. 

Verdiep je in de reis die je gaat maken. Maak voor jezelf een lijstje van dingen die je tijdens je reis wilt zien en doen. Doordat we met auto's rondreizen is deze reis geen standaard groepsreis, maar heb je juist veel meer vrijheden. 

Houd er rekening mee dat je reisbegeleider er altijd is, maar binnen de nationale parken geen planning heeft. Je reisbegeleider geeft je tips over welke plekken je moet en kunt bezoeken, maar gedurende je reis binnen de grenzen van het nationale park gaan we er vanuit dat je zelf vooraf uitgezocht hebt welke plekken je wilt bezoeken, welke wandelingen je eventueel wilt maken en dat je onderzocht hebt waar je naartoe gaat.

Ben je op zoek naar een volledige georganiseerde reis die op elk detail is voorbereid (en waar je dus uitsluitend de supertoeristische plekken zult bezoeken), dan is deze reis niet geschikt voor je. Ben je iemand die het avontuur graag een beetje opzoekt, maar het wel fijn vindt dat er iemand mee is die ondersteunt: go for it! 

Overnachtingen:

Het is bij Simi niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. 

We verblijven in eenvoudige maar nette motels en hotels tijdens deze reis. Bij sommige motels is ontbijt inbegrepen, maar houd er rekening mee dat dit een basis ontbijt is.

Je slaapt met maximaal 4 personen op 1 kamer. Je kunt uiteraard geheel zelf bepalen bij wie je op de kamer ligt. De meeste kamers hebben twee tweepersoonsbedden.

Met name in de toeristische gebieden (Yellowstone, Mount Rushmore, Glacier National Park) is de locatie belangrijk en zijn hotels vaak al 1 of 2 jaar voor datum volgeboekt. We verblijven in al deze gebieden in prima accommodaties, maar houd er rekening mee dat de prijs/kwaliteitsverhouding op deze plekken minder goed is dan op andere, minder toeristische gebieden waar we verblijven.

Vervoer

Tijdens deze groepsvakantie hebben we ervoor gekozen met auto's te reizen. We boeken per 4 of 5 personen een auto (bij 4 personen een auto met 5 plekken, bij 5 personen een auto met 7 plekken) waar je met gemak met personen en bagage mee kunt reizen. Brandstof is niet inbegrepen. Reken hiervoor op een bedrag van 5 tot 8 dollar per dag maximaal (benzine kost ongeveer 50 cent per liter in de USA). 

We willen je overigens verzoeken met het inpakken van je koffer wel zo "licht mogelijk" te pakken. We slapen bijna elke dag ergens anders en we hebben gemerkt dat het fijn is als iedereen een beetje ruimte over heeft in de auto's. 

Het grote voordeel van reizen met auto's is dat het goedkoop is vergeleken bij een touringcar, dat we ultiem flexibel zijn (ook onderling kun je rustig een extra stop maken). 

Dagelijks bespreken we de tussenstops die we allemaal maken en het eindadres en de tijd dat we daar zijn. In de praktijk reizen we echter vooral veel samen met alle auto's.

Toelichting op autohuur en dergelijke

 • Degene die rijdt moet een geldige creditcard hebben en minimaal 1 jaar zijn of haar rijbewijs. De minimumleeftijd is 21 jaar. 
 • Sommige verhuurmaatschappijen blokkeren een bedrag op de creditcard. Dit wordt vrijgegeven na afloop van de reis. 
 • Standaard verzorgen we voor elke auto 2 chauffeurs. Je kunt bij je boeking aangeven of je graag wilt rijden.
 • Het eigen risico wordt door Simi Reizen afgekocht.
 • Dagafstanden zijn beperkt tot maximaal 475 kilometer, maar we proberen het rijden toch zoveel mogelijk af te wisselen.  
 • Wil je heel graag rijden en voldoe je aan de voorwaarden, geef dit dan even aan bij de bijzonderheden van je boeking. Waar mogelijk proberen we hier natuurlijk rekening mee te houden. Een garantie kunnen we je helaas nooit helemaal geven, als 19 van de 19 mensen heel graag wil rijden wordt het lastig. In de praktijk is dit nog nooit voorgekomen. 

LET OP: we maken geen onderscheid tussen de hoofdbestuurder en tweede chauffeur. Deze roadtrip valt of staat met de bereidheid van mensen om auto te rijden. We merken dat mensen het soms spannend vinden, maar rijden in de VS is een feestje. Het enige concrete verschil is dat de hoofdbestuurder de auto op zijn/haar naam heeft staan, maar we gaan er vanuit dat iedereen die aangeeft te willen rijden dit ook daadwerkelijk zal doen. 

Visa

Voor de Verenigde Staten is het aanvragen van een visum noodzakelijk. Dit gebeurt in beide gevallen online.

LET OP: je visum aanvraag kun je pas beginnen op het moment dat je van ons de bevestiging hebt dat je reis door zal gaan. Op dat moment communiceren we ook de noodzakelijke gegevens die je op je visum moet invullen. 

Visum aanvraag VS

Het aanvragen van het visum verplicht. De kosten bedragen $14 voor het Amerikaans visum. Deze kun je online betalen via een creditcard. Deze hoeft niet op je eigen naam te staan.

Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om in het bezit te zijn van de juiste visa en een geldig paspoort. Je visumaanvraag wordt normaalgesproken direct goedgekeurd en kun je dan ook direct controleren.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Een pakketreis wordt altijd gedekt door de SGR, die garant staan voor de touroperator in het geval van een faillissement (niet aan de orde, maar wel belangrijk om te weten). Als reisorganisator zijn we er daarnaast voor je om hulp en bijstand te verlenen als er iets gebeurt. Dat betekent dat we je altijd zullen helpen indien iets anders gaat dan gepland. Als er ter plaatse iets gebeurt waardoor de reis niet voortgezet kan worden, bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting of ander natuurgeweld, dan is het onze verantwoordelijkheid om je weer veilig thuis te krijgen. 

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn (incl. evt. boosterprikken). Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan musea en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

Reisadviezen

Mits we welkom zijn in het land en er ter plaatse geen lockdown is zullen we de groepsreis ook uitvoeren bij een oranje reisadvies (als het oranje reisadvies gerelateerd is aan COVID). Houd hier rekening mee bij het plaatsen van een boeking. Een oranje reisadvies is geen geldige reden voor het zelf annuleren van je groepsreis, het kan wel zijn dat je annuleringsverzekering dit (deels) dekt (zie corona en verzekeringen). Hiermee worden dan wel de kansen vergroot dat je groepsreis gewoon door kan gaan.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 01-09-2022

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Hele gave auto rondreis gemaakt! Route en accommodatie waren goed geregeld van te voren. Veel kunnen zien en doen in twee weken tijd.

 • door Lapland groepsreis Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 13-03-2022

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Mooie reis en alleen maar leuke dingen gedaan

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 07-09-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Voor het eerst mee met Simi naar Noord-Griekenland. Super leuke reis gehad met genoeg leuke activiteiten zoals kayakken!! Een reis die ik had willen missen dankzij de leuke groep en onze reisleidster Kim!

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 11-08-2017

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Wat een super vakantie! De gezelligheid van de medekamp genoten, de reisleiders en de gidsen hebben deze vakantie grmaakt. Super omgeving die je kunt verkennen in je vrije tijd. Een goede mix tussen (extreme) activiteiten en relaxen. Is het nog niet extreem genoeg is de rafttocht op de Guil zeker aan te raden als extra activiteit. Kortom een ervaring om nooit te vergeten!

 • door Noorwegen en Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 04-07-2019

  8

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Fantastische rondreis gehad. Het weer niet altijd even goed maar wel de mooiste plekjes bezocht. heel veel wandeltochten, Rondane was heel mooi en de gletsjer een aanrader voor iedereen hoewel het wel mistig was toen wij er waren

  Doordat je veel onderweg bent is het wel een beetje vermoeiend soms

 • door Lapland groepsreis Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 06-03-2022

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De reis, begeleiding en de vakantie waren top geregeld! Voor een eerste groepsreis had ik geen betere vakantie en groep kunnen krijgen. Groep was gezellig en niemand liep te klagen of viel er buiten, activiteiten waren leuk en goed geregeld en het hotel was ook goed. Heb een heerlijke vakantie gehad met het noorderlicht als toetje!

 • door Winter groepsvakantie Zweden (Jongerenreizen 18-25) op 02-01-2022

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  De reis naar Zweden was goed gepland met veel leuke activiteiten. Eenmaal in Zweden werden we met busjes naar onze verblijfplaats 4 uur verderop gebracht. Vanuit onze verblijfplaats ondernamen we iedere dag leuke activiteiten. Alles op locatie was goed geregeld en de leiding was echt ronduit fantastisch!

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 02-08-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Heb 3 reizen met simi gehad, alle 3 geweldig. Elke keer fantastische reisleiding (vooral Iris ;) ) en hele leuke activiteiten. Echt een aanrader.

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 18-08-2016

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was een geweldige reis met leuke enthousiaste reisleidsters. De activiteiten waren super leuk en de camping was mooi dus over t algemeen echt een super geweldige week gehad.

  Het was een geweldige reis met leuke enthousiaste reisleidsters. De activiteiten waren super leuk en de camping was mooi dus over t algemeen echt een super geweldige week gehad.

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 20-10-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  De groepsreis naar Ierland was goed geregeld.
  Redelijke hostels, leuke activiteiten en wanneer er iets uitvalt wordt dat goed opgevangen.
  Goede groep, reisleidster en buschauffeur.

  Onze reisleidster Kim was professioneel en kon goed/leuk omgaan met de groep.

  De buschauffeur/tourguide Anthony was zeer professioneel en wist de sfeer er goed in te houden.

Rondreis USA informatie

Tijdens deze unieke rondreis zie je enorm veel natuur in een paar van de mooiste staten in de VS . We komen door unieke natuurgebieden in Wyoming, Montana en Colorado. Een reis voor echte natuurliefhebbers.  

In wat voor hotels slapen we? 

De hotels wisselen per bestemming. Op populaire plekken kost het soms iets meer moeite een degelijk hotel te vinden, omdat we ook willen voorkomen dat de reissom enorm stijgt. Hotels in Banff kosten gemakkelijk 300 euro per kamer per nacht, maar op sommige dagen nog een stuk meer. Soms verblijven we in prachtige hotels, meestal in prima hotels, maar soms ook in hotels die niet echt de moeite zijn. Wel kiezen we alle hotels uit op netheid en goede reviews. 

Amerikanen

We merken dat veel mensen toch vooroordelen hebben over "Amerikanen". We kunnen je gerust stellen: "DE Amerikaan" bestaat niet, net zoals "DE Europeaan" ook niet overal hetzelfde is.

Tijdens deze rondreis kom je veel in gebieden waar het nog echt ruig is. Waar de mannen en vrouwen in de herfst op jacht gaan om hun vriezer te vullen met elandvlees en berenvlees, waar vissen de grootste hobby is en waar je meer pickups en quads ziet dan waar dan ook.

Amerikanen zijn over het algemeen heel benaderbaar, altijd in voor een praatje en gezelligheid, maar ga niet teveel in op politiek of gevoelige thema's. Houd het gezellig en verwacht vooral ook niet dat Amerikanen veel over Europa weten. Vaak is het net zo praktisch om te zeggen dat je uit Amsterdam komt, dat kennen ze vaak wel.

Aan de andere kant, als iemand jou vraagt waar de staat Iowa of Alabama ligt weet je vermoedelijk ook niet precies waar het is en de hoofdstad van die staten ken je vermoedelijk ook niet. Andersom is dat precies zo.

Over de locaties waar we komen

Glacier National Park

Een hoogtepunt is Glacier National Park. Dit park ligt in de VS tegen de grens met Canada aan en wordt niet zo vaak door Nederlanders bezocht. We volgen de indrukwekkende Road to the Sun waarbij je kunt rekenen op een paar steile, smalle stukken met een indrukwekkend uitzicht.

Montana

De staat Montana is ruig en staat bekend om de echte Amerikanen die er wonen. We doorkruisen deze staat tijdens onze rondreis.

Yellowstone National Park

Hoewel het in de zomer druk kan zijn, is het als je vroeg in de ochtend in het park bent mogelijk om ultiem te genieten van de geisers en natuurverschijnselen in het fantastische Yellowstone waar beren, wolven en bisons leven. Het hele landschap zit vol verborgen verrassingen en kokend water komt op veel plekken direct uit de grond borrelen. Het vulkanisch karakter met als bekendste geiser de "Old Faithful" zorgen voor een landschap dat ongeevenaard is in de wereld.

Grand Tetons

De Grand Tetons vormen een indrukwekkende achtergrond op het decor van Wyoming. Ook hier heb je kans op het zien van beren. De pieken van de tetons staan garant voor veel mooie foto's!

Minimumleeftijd

De minimumleeftijd voor alcohol en veel bars is 21. In een restaurant kun je natuurlijk wel gewoon eten, maar alcohol bestellen als je geen 21 bent zal moeilijk worden. Je ID wordt nagenoeg altijd gecontroleerd, omdat de controle hierop erg streng is.

Hoe werkt dat precies met de leeftijdsgroepen?

Deze groepsreis kan geboekt worden in de 18-25 en in de 24-32 leeftijdsgroep. Deze twee leeftijdsgroepen reizen bij deze reis standaard gecombineerd als één reisgroep. Je reist dus samen met mensen tussen de 18 en 32 jaar. Incidenteel kan het voorkomen dat iemand mee reist die iets ouder is.

Hoeveel rijden we in totaal?

In totaal rijden we deze dagen bijna 4000 kilometer, dus best een stuk. In Amerika zijn de afstanden nu eenmaal heel groot. We rijden regelmatig 80 tot 100 kilometer zonder zelfs maar een dorpje te zien of een tankstation. We nemen de tijd om te reizen en maken heel regelmatig tussenstops. De gemiddelde dagstand ligt rond de 400 kilometer, maar dat kan iets meer of iets minder zijn.

Hoe gaat dat met rijden precies?

Alle gehuurde auto's zijn een automaat. Dat betekent dat je op heel veel stukken de auto alleen maar op cruise control zet en stuurt. Bij het optrekken hoef je niet te schakelen, bij het afremmen ook niet. Ideaal, want zo kun je je aandacht bij de weg houden. We rijden over het algemeen niet door grote steden en het is totaal niet druk op de weg.

Alle gehuurde auto's hebben de meest uitgebreide verzekering die alle schade dekt. Brandstofkosten delen we ofwel met de hele groep of per auto, dat is afhankelijk van wat jullie als groep willen.

Je zit niet de hele tijd aan elkaar vast. Het kan best zijn dat jouw groepje een keer ergens iets langer wil blijven en de rest al doorrijdt of andersom. Die ruimte is er, mits goed gecommuniceerd met de reisbegeleiding. We spreken altijd een verzamelplek en tijd af. Elke auto heeft daarnaast roadside assistance, de Amerikaanse wegenwacht, mocht je pech krijgen.

Brandstof is goedkoop in de USA. Reken erop dat je per dag tussen de 7 en 10$ kwijt bent aan brandstof per persoon. Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig. Je Nederlandse rijbewijs is voldoende.

Ik wil wel rijden, maar vind het ook spannend. Help!

Voor sommige mensen is het idee van rijden in een ander land erg spannend. Als je nog weinig rij-ervaring hebt of niet vaak in andere auto's gereden hebt is dat ook best logisch. Onze reisbegeleider kan voor je echt gaat rijden een stukje met je oefenen. Ook kunnen we je eerste stuk rijden qua tijdsduur beperken of in een gebied doen waar weinig ander verkeer is.

Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de rijstijl van mijn medereiziger?

Er zijn een paar vaste regels die we hanteren bij het rijden in groepsverband:

1. Alcohol is een no go. Ook niet 1 glaasje, ook niet als het motel dichtbij is, enz. enz. 
2. Verlichting is altijd aan, ook overdag ivm de zichtbaarheid
3. We houden ons aan de snelheidslimieten die gelden

Als er iemand rijdt waarbij je je niet comfortabel of prettig voelt, om wat voor reden dan ook, dan meld je dit bij de reisbegeleiding. Het kan zijn dat het eigen onzekerheid is, maar het kan ook zijn dat iemand gewoon moeite heeft met het rijden. Meld dit! Het is voor iedereen alleen maar fijn als je kunt vertrouwen op elkaar. De reisbegeleider zal op tactische wijze bekijken wat de oorzaken zijn en hoe we dit op kunnen lossen. Maar, we kunnen niet vaak genoeg benadrukken: als er iets is, meld het!

Heb ik bereik met mijn mobiel?

Reken erop dat je 80% van de tijd geen bereik met je mobiel hebt. In steden meestal wel, daarbuiten vaak niet. Vertel dit ook tegen het thuisfront, zodat ze weten dat je niet altijd direct reageert. Houd daarnaast rekening met tijdsverschillen. In vrijwel alle motels is gratis wifi beschikbaar. Wil je bellen, dan raden we je aan dit via skype of whatsapp te doen.

Wat zijn praktische zaken om rekening mee te houden?

Als je op vakantie gaat is het altijd handig om even te kijken of je een visum dient aan te vragen, eventuele vaccinaties verplicht zijn of worden aanbevolen, of je een wereldstekker nodig hebt en of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart. Al deze informatie kun je vinden op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen. Voor de VS geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: je dient een ESTA aanvraag te doen (informatie krijg je via de vertrekinformatie)
 • Vaccinaties: geen vaccinaties verplicht of aanbevolen (website ggd)
 • Wereldstekker: is nodig (informatie reisstekker)
 • Paspoort of id-kaart: Je hebt een geldig paspoort nodig.
 • Valuta: de Amerikaanse dollar
 • Tijdsverschil: Overal waar we reizen tijdens deze groepsreis is het 8 uur vroeger dan in Nederland.
 • Talen: In de VS wordt Amerikaans Engels gesproken.

Koers

De koers van de dollar ten opzichte van de euro schommelt nogal. We raden je aan voor vertrek even te kijken wat de koers is. Je reisbegeleider kan je hier ook mee helpen. De canadese dollar is goedkoper dan de Amerikaanse dollar over het algemeen.

Pinnen

Je kunt in Amerika, mits je pas een wereldpas is en betalingen buiten Europa toestaat, gewoon overal pinnen. We raden je ook aan om vooraf geen geld in Nederland af te halen, maar gewoon daar ter plaatse te pinnen. Dat is goedkoper. Bij het omrekenen zal altijd gevraagd worden of je wilt pinnen met de wisselkoers van je eigen bank of die waar je pint. Kies in dat geval voor je eigen bank, dat is vrijwel altijd goedkoper.

Standaard hebben de meeste banken het betalen buiten Europa uitgeschakeld, dus activeer dit voor vertrek

Beren op de weg

Jazeker, tijdens vrijwel de gehele rondreis heb je kans op het zien van beren. Met name de staat Montana en Idaho hebben nog veel grizzly's, maar ook enorm veel zwarte beren. Onze groepen hebben tot nu toe vrijwel altijd beren kunnen spotten. Houd er wel rekening mee dat beren wilde dieren zijn en we ze dus niet benaderen of lokken. Het is verboden beren te benaderen die minder dan 100 meter van je af zijn, doe dat dus ook niet. 

Ben je van plan veel te gaan wandelen? Dan raden we je aan per groepje bearspray te kopen. Mocht je per ongeluk een beer verrassen, dan is dit een uiterste en zeer effectief redmiddel waarbij de beer weliswaar zere ogen krijgt (het is een pepperspray), maar geen verdere schade van zal hebben. Let erop dat je de bearspray weer inlevert voor je vertrekt, je mag dit niet meenemen naar Nederland.

Visum

Om naar Amerika te kunnen is het noodzakelijk een ESTA-aanvraag te doen. Deze aanvraag kost 14$ en is uitsluitend met een creditcard te betalen. Lees onze pagina met uitleg voor meer informatie en hulp bij het aanvragen. Simi Reizen kan deze aanvraag niet voor jou doen, wel kunnen we helpen bij het invullen.

Motels en hotels

We slapen in middenklasse hotels, de een iets oubollig, de ander wat moderner. Alle hotels, motels en inns zijn opgezocht op goede reviews en goede ervaringen van onze reizigers in het verleden. In heel toeristische plekken zul je zien dat de prijs/kwaliteitsverhouding soms wat tegenvalt, maar in de praktijk zijn het eigenlijk altijd prima hotels! 

Je slaapt in een vierpersoonskamer met twee tweepersoonsbedden. Omdat we deze reis graag betaalbaar willen houden en we door extreem populaire gebieden reizen is het niet mogelijk een eenpersoonskamer bij te boeken.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland binnen te mogen reizen en om aan het programma te kunnen deelnemen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je de regels m.b.t. de toegangseisen controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Ook of een boosterprik noodzakelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona. Via je vertrekinformatie brengen we je enkele weken voor vertrek op de hoogte van de geldende regels.