New York
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL SGR ANVR

New York

Vanaf 2 006,50 €

Ontdek de charme van New york en Washington tijdens deze unieke groepsreis. We beginnen onze reis in New York City en verblijven vlak buiten de drukte van de stad. Een directe busverbinding zet je vervolgens midden in het centrum af. Na een fantastische tijd in New York reizen we door naar Washington D.C. waar we de belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken. 

Tijdens deze 9-daagse reis heb je veel vrijheid om je eigen plannen te maken. Je reist met een groep mensen van je eigen leeftijd, dus er zijn altijd mensen die zich aansluiten bij je plannen. Buiten het samengestelde programma kun je je reis nog waardevoller maken door je te verdiepen in excursies en acitiviteiten die je verder wilt ondernemen.

 • Excursies
 • Eenvoudig
 • 18-25 jaar

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

Highlights New York!

 • Shop till you drop in New York! 
 • Fietsen door central park. 
 • Bekijk de sunset op de freedom tower. 
 • Bezoek het witte huis
 • Een exclusieve food by foot tour
 • Heel veel meer!!
Bekijk meer

Dag 1 - Amsterdam – New York

Vandaag vertrekken we vanuit Amsterdam naar New York! Jouw vakantie begint al op de luchthaven, waar je met de groep afspreekt en gezamenlijk door de douane gaat. Na een eerste kennismaking met jouw reisgenoten aan boord van het vliegtuig, landen jullie in the big apple! Hier staat de inbegrepen transfer klaar om je in ongeveer 45 minuten naar het hotel te brengen vlak buiten de stad te brengen. 

Na een korte verfrissing in het hotel is het tijd voor het welkomstdiner. Je hebt de keuze uit een vast menu met vegetarische en glutenvrije opties. Het welkomstdrankje is inbegrepen en we zullen proosten op een onvergetelijke vakantie samen.

Tijdens het diner neemt onze Simi host ter plekken het programma met jullie door en geeft hij of zij alvast wat tips om zelf te ondernemen. Dit is een mooie gelegenheid om iedereen te leren kennen en samen met nieuwe vrienden plannen te maken voor de reis.

Zodra de minimale groepsgrootte is bereikt, krijg je toegang tot de Simi Reizen app. Hier kun je je reisgenoten zien en vooraf kennismaken of een ontmoetingsplaats en -tijd afspreken op Schiphol! Tip van ons dus om vroeg te boeken zodat je ook tijd hebt om daadwerkelijk je reisgenootjes alvast te leren kennen! 

Dag 2 - Dag 2 Boot tour Hudson River + Freedom tower

Na het inbegrepen ontbijt in het hotel reizen we gezamenlijk af naar het stadscentrum van New York! Middels de rechtstreekse busverbinding worden we vlakbij Times Square afgezet. Op dit moment zal de simi host jullie voorzien van de metrokaartjes die waarschijnlijk nog hard nodig gaan zijn in de komende dagen. Met deze metropas kunnen jullie gedurende het hele verblijf in New York onbeperkt gebruik maken van het enorme metronetwerk van circa 1370 kilometer! Na ons eerdere uitzicht tijdens ons transfer naar het hotel, gaan we vandaag de wereldberoemde skyline van New York vanaf de Hudson River bekijken. We nemen de boot vanaf Chelsea Pier en genieten van het uitzicht.

Na deze rustige maar mooie cruise hebben jullie wat vrije tijd. Beleef het leven als een echte Amerikaan door zelf een picknick in een van de velen parken te houden of persoonlijke dingen van je bucketlist af te strepen. Aan het einde van de middag bezoeken we de Freedom Tower. We zullen proberen om voor zonsondergang naar boven te gaan en pas naar beneden te gaan als het donker is. Zo kun je genieten van de prachtige zonsondergang en het uitzicht op New York zowel bij daglicht als met de vele lampjes.

Dit zal een drukke en intensieve dag zijn, waarop je je reisgenoten beter leert kennen en de indrukken van de stad snel zult verwerken.

De skyline nog niet goed genoeg gezien?! Vanaf Chelsea pier vertrekken ook verschillende helikopter vluchten over Manhatten. Deze activiteit zou je eventueel zelf ter plekken kunnen regelen. 

Dag 3 - Dag 3

In de ochtend reizen we weer samen per bus richting Times Square. De simi host voorziet jou iedere dag van de bustickeets waarmee je ook zelf kan bepalen hoe laat jij weer terug wilt gaan naar het hotel. Na een drukke dag gisteren zoeken we vandaag de rust op in Central Park. Op het afgesproken tijdstip zullen we de simi host ontmoeten in Central Park, die fietsen voor jullie zal regelen. Je kunt op eigen gelegenheid Central Park verkennen, maar er kan ook gekozen worden voor een vaste route die inclusief is bij de fietshuur. Central Park is het grootste stadspark ter wereld en heeft vele bekende plekken.

In de middag heb je vrije tijd om je eigen plan te trekken en activiteiten te ondernemen, zoals het ontdekken van de Brooklyn Bridge, Empire State Building, The Bronx of een van de vele andere activiteiten die New York te bieden heeft.

In mei is de honkbalcompetitie in Amerika actief! Wellicht is het leuk om een wedstrijd van de Yankees bij te wonen!

Dag 4 - Dag 4 Vrije dag new york

Vandaag hebben jullie een vrije dag om New York te ontdekken. Na een gezamenlijk ontbijt en het inbegrepen buskaartje kunnen jullie op eigen gelegenheid naar het centrum van New York afreizen.

 

Doordat de afgelopen dagen intensief zijn geweest en jullie veel activiteiten met de groep hebben ondernomen, zul je merken dat jullie elkaar al goed hebben leren kennen. Vandaag heb je de tijd om samen met je groepsgenoten je eigen plan te trekken en dingen te doen die buiten de inbegrepen activiteiten op je bucketlist staan. Denk aan het bezoeken van het Vrijheidsbeeld, Empire State Building of een tour door Brooklyn.

 

New York heeft zoveel te bieden dat je je nooit hoeft te vervelen en iedereen de stad op zijn eigen manier kan ontdekken!

Dag 5 - Dag 5 Shop till you drop!

Na de drukke dagen in New York is er vandaag de mogelijkheid om een beetje uit te rusten van alle indrukken die je hebt opgedaan. In de ochtend hebben jullie even tijd om uit te slapen. Hierna gaan we winkelen in een outletcentrum. Vanuit het hotel gaan we naar het outletcentrum en kan iedereen op eigen gelegenheid zijn/haar koffer vullen. Ruimbagage is immers inbegrepen in je reissom dus kun je hier optimaal gebruik van maken. Mocht je geen zin hebben om te gaan winkelen, dan kun je vandaag ook op eigen gelegenheid New York verkennen! In de avond gaan we gezamenlijk bowlen in de buurt van het hotel en kunnen we samen nagenieten van de verhalen over New York.

Jouw metrokaart is nog geldig dus je kunt er voor kiezen om met een groepje nog een extra dagje New York er aan vast te plannen.

Dag 6 - New York naar Washington D.C.

Vandaag staat er een reisdag gepland. Na een rustig ontbijt in het hotel vertrekken we vroeg met de bus richting Washington D.C. In ongeveer 4,5 uur (afhankelijk van de drukte op de weg) reizen we per comfortabele bus naar het centrum van Washington. Hier checken we in bij ons hotel en kan iedereen even bijkomen. In de avond ontdekken we washington in het donker tijdens de inbegrepen Segway tour. Per segway hebben we een tour met gids door het stadscentrum en leren we meer over de historie en gebouwen van Washington! 

Dankzij de optimale ligging van het hotel hebben jullie nog de mogelijkheid om flexibel te zijn in jullie planning. Een dezer dagen nog een snel rondje langs het Capitool of het Witte Huis? Of liever de bar in? Allemaal geen probleem, je bent snel opgefrist en kan zo jouw dagen inplannen zoals jij dit graag wilt.

Dag 7 - Dag 7 Washington D.C.

Vandaag hebben jullie een volledig vrije dag in Washington D.C.! Afhankelijk van jullie eigen planning is er de mogelijkheid om het Witte Huis, het Capitool, de Obelisk of het Lincoln Memorial te bezoeken. Rondom dit plein liggen ook verschillende musea die gratis te bezoeken zijn.

 

Mocht je niet zo geïnteresseerd zijn in de charmes van Washington, dan kun je er vandaag ook voor kiezen om een Uber te nemen naar het nabijgelegen outletcenter om je laatste Amerikaanse boodschappen te doen!

 

Vanavond is ook jullie laatste avond in Washington. Jullie kunnen deze intensieve vakantie gezellig afsluiten in een restaurant of bar (niet inbegrepen). Eerdere groepen hebben er ook wel eens voor gekozen om gezamenlijk naar een Amerikaanse bioscoop te gaan om hier de vakantie gezellig af te sluiten.

Dag 8 - Dag 8 & 9

Vandaag is de laatste dag van jullie fantastische reis naar New York en Washington! In de ochtend hebben jullie nog tijd om de laatste souvenirs te regelen en te genieten van een Amerikaans ontbijt. Hierna worden jullie opgehaald door een busje en naar het vliegveld gebracht.

 

In het vliegtuig kunnen jullie nog even nagenieten van de momenten die jullie samen hebben meegemaakt en de foto's sorteren.

 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 05-08-2019

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Voor het eerst mee gereisd met Simi reizen en zeker geen spijt van gehad. Om met onbekende mensen op vakantie te gaan is het best spannend, maar je zult al gauw merken dat iedereen wel met elkaar kan opschieten en het niet erg vind om een praatje te starten. Tijdens de activiteiten wordt iedereen goed meegenomen. En zeker met Jaana als reisleider kan er vrij weinig fout gaan. Van raften, canyoning en wandelen is er ook tijd over om dingen voor jezelf te doen. Met een kleine groep die al zo snel hecht raakt is er geen mogelijkheid tot verveling. Het sanitair word goed verzorgd en de douches zijn heerlijk. Dankzij Jaanas adviezen konden we tot juiste beslissingen komen om elke dag rond te komen.
  Voor de rest is het een onvergetelijke reis waarin je nieuwe avonturen beleefd en vrienden maakt om nooit meer te vergeten.
  Ik zou zeggen doen... Ik wil nog wel een keer.

 • door Sri Lanka (Jongerenreizen 18-25) op 01-09-2022

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  9

  Een super leuke rond reis gemaakt door sri lanka met simi reizen optimaal
  veel gezien. alle activiteiten waren top. een de reisleiding en gids waren super goed

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenreizen 18-25) op 06-09-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Last minute geboekt toen de reis eigenlijk al vol zat. Gelukkig toch nog een plekje kunnen regelen na contact opgenomen te hebben met simi-reizen. Reis was van begin tot eind goed geregeld en werd begeleid door een top reisleidster genaamd Warda. Ik heb een geweldige groep mensen mogen leren kennen en een bijzonder mooi land mogen ontdekken. Zeker een aanrader als je van natuur houdt en alleen reist! Voor mij een reis om nooit te vergeten. Mocht ik nog een keer in mijn eentje reizen ga ik zeker nog een keer met Simi-reizen! Simi, Bedankt!

 • door Kroatie actief (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 22-08-2019

  7.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Naar Kroatie geweest met 60 man waarvan 30 in onze leeftijdsgroep 18-22. Sven en Sebas waren super leuke reisleiders en we hadden een leuke groep , heel gezellig gehad. Activiteiten waren goed georganiseerd en er was nog genoeg vrije tijd voor jezelf.
  De busreis is lang en de beenruimte viel tegen maar het is prima te doen.
  Al met al, een leuke goed georganiseerde vakantie!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 18-25) op 11-07-2015

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  We hebben een hele toffe vakantie achter de rug!

  De busreis was erg lang, ongeveer 24 uur. Maar dit wisten we van te voren, dus als je je er op in stelt valt het wel mee.

  De groep was leuk, de reisleiding was gezellig en de activiteiten waren super. We hebben gedoken, geraft, steden bezocht, gesnorkeld, naar feestjes geweest en aan extreme canyoning gedaan. Ik vond het fijn dat er ruimte voor eigen inbreng was, wat betreft eten en activiteiten.

  Dit was een vakantie om nooit te vergeten!

 • door Grand Tour of the West - USA (Jongerenreizen 18-25) op 01-09-2022

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Wat een ontzettend mooie reis. Intensief maar wel de moeite waard. Je ziet binnen 15 dagen ontzettend veel.
  Fijne groep, leuke reisleidster en vervoer was een leuk idee, waardoor je namelijk kunt splitsen als je iets wilt bezoeken.

 • door Canada Only (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 30-07-2022

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Canada Only rondreis gedaan. Super vette ervaring, 19 mensen, 5 SUV's en de roadtrip van je leven. Al hoppend van hotel naar hotel ervaar je natuur, leer je de groep kennen en kun je gave activiteiten doen. 1 groot brok aan gezelligheid. Mooie balans tussen geweldige eindeloze uitzichten, natuurwandelingen, activiteiten en een beetje city live.

  Zelfredzaamheid en groepsgevoel is wel een must. Deze vakantie maak je zelf tenslotte (samen met de groep). Verwacht niet dat alles voorgekauwd of van te voren vastgelegd is, je zult zelf wat zaken moeten regelen en hebt flexibiliteit. Maar met wat afstemming en compromissen gaat dat helemaal goed komen.

  Deze reis bestaat uit veel autorijden, veel natuur en veel gezelligheid. En dag gecombineerd maakt voor een geweldige ervaring, prachtige foto's en fantastische herinneringen.

  Het was mijn derde reis met Simi en ik zou er zo nog een boeken.

 • door Sri Lanka (Jongerenreizen 18-25) op 07-11-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een top vakantie gehad eigenlijk op aan te merken, heel veel gezien en gedaan. we hadden een leuke groep de mensen in sri lanka zijn super aardig. En ik beveelt het iedereen aan het mooi divers land. Simi heeft alles netjes geregeld.

 • door Rondreis Georgie (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 14-07-2019

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Geweldige reis gehad naar Georgie! De tochten zijn af en toe wel zwaar, maar het uitzicht en de gastvrijheid in de guesthouses maakt alles goed. Verder ook leuke reisleiding en Georgische gids, waardoor de sfeer altijd goed was.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Echt een top vakantie met veel te gezellige mensen, leuke activiteiten en de nodige vrijheid om extra dingen te doen.