Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Singlereis Grand Tour of the West VS
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL SGR ANVR

Singlereis Grand Tour of the West VS

Vanaf 2 806,50 €

Combineer twee wereldsteden met 7 Nationale Parken tijdens een fantastische rondreis door de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten. Tijdens deze groepsreis voor reizigers tussen de 18 en 32 reis je ultiem flexibel langs een aantal absolute hoogtepunten van de VS. 

Maak je klaar voor een spectaculair mooie rondreis langs twee wereldsteden: Los Angeles en Las Vegas en bijzondere Nationale Parken als de immense Grand Canyon, de oranje rotsen van Bryce Canyon, het avontuurlijke Zion National Park en nog vele andere beroemde plekken zoals Monument Valley en de Horseshoe Bend. 

Tijdens deze 16-daagse rondreis reizen we met SUV's dwars door Utah, Nevada, een stukje Arizona en Californië. Roadtrippen op zijn best, met zonnig weer, prachtige uitzichten en indrukwekkende stukken afwisselende woestijn. We eindigen deze groepsreis in het bruisende Las Vegas, waar op entertainmentgebied niets te gek is. De inbegrepen excursie naar Peek-a-Boo canyon is een absolute aanrader, waarbij we met een gids naar deze onontdekte parel gaan. 

Met deze rondreis boek je een avontuur en maak je kennis met de relaxte Amerikaanse cultuur in dit gedeelte van het continent. 

 • 2 Excursies
 • Incl.bagage
 • 16 dagen
 • Normale Moeilijkheid
 • 18-32 jaar
 • Soms ontbijt
 • 12-19 personen
 • Incl.vlucht
 • Combinatie

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

Highlights VS Natuur

 • Zion NP
 • Bryce Canyon
 • Arches NP
 • Canyonlands NP
 • Grand Canyon NP
 • Death Valley
 • Las Vegas
 • Los Angeles
Bekijk meer

Inclusief

 • Retourvlucht Las Vegas met maximaal 1 overstap
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • 23 kilo ruimbagage
 • Entreekosten voor alle nationale parken
 • Entree voor Monument Valley
 • Cathedral Loop road met gids en lunch
 • Excursie met gids naar Peek-a-Boo Canyon
 • Autohuur met volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Alle overnachtingen gedurende de reis in eenvoudige hotels en motels
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Ontbijt in enkele hotels/motels
 • Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Let op: normaliter zijn alle nationale parken gewoon geopend tijdens onze groepsreizen naar de VS. Indien een Nationaal Park om wat voor reden dan ook gesloten is (bijvoorbeeld door bosbranden of een natuurramp), doen we ons best om binnen de mogelijkheden een passend alternatief te bieden. 

Exclusief

 • Maaltijden. Zie het kopje FAQ voor een kosten indicatie. 
 • Reisverzekering
 • Brandstofkosten. Je deelt met de hele groep de kosten voor brandstof. 
 • Evt. parkeerkosten (alleen in Las Vegas en Los Angeles soms van toepassing)
 • Optionele activiteiten
 • Kosten aanvraag ESTA (21$) 
 • Resort fee Las Vegas (ongeveer 10/15 euro per persoon per nacht)

Dag 1 - Vlucht naar Las Vegas/Henderson

We vliegen met een overstap naar Las Vegas. Door het tijdsverschil komen we in de late middag of vroege avond aan. Na een lange vlucht moeten we nog even doorzetten om de huurauto's af te halen. We rijden vervolgens naar ons hotel voor de nacht. We hebben ervoor gekozen om een beetje buiten de stad te verblijven, omdat iedereen na een lange vlucht vooral lekker snel wil gaan slapen. Onder het kopje data/prijzen kun je, indien al vooraf bekend, zien vanaf welke luchthaven we vertrekken en de geplande vertrektijd. 

We raden je aan om op weg naar het hotel even via de Las Vegas Strip te rijden. Zo krijg je alvast een beetje een idee van de gigantische hotels, de vele lichten en kun je aan je vakantie beginnen! 

**Let op: in de VS, maar zeker in het casino is de minimumleeftijd 21, dit geldt ook als je bijvoorbeeld een drankje wilt drinken.

Tip: neem wat te snacken mee onderweg naar Amerika. Vanaf het moment dat je je koffers hebt opgehaald duurt het nog even voor je daadwerkelijk in je hotel bent. We halen eerst de huurauto's op, dat duurt altijd even. 

Dag 2 - Las Vegas - Zion National Park - Kanab

We reizen vandaag al op tijd richting Zion National Park. Zion is met zijn prachtige en indrukwekkende natuur een geweldige start van de reis. De Zion narrows, Emerald Pools en vele andere bijzondere plekken kom je tijdens deze dag tegen. Als we goed op tijd vertrekken vanuit Las Vegas is er zelfs tijd om het park een stukje te voet te verkennen.

Aangekomen in Zion National Park kun je de auto parkeren en overstappen op de shuttlebussen (gratis) die je van punt naar punt brengen. 

Vandaag maak je direct kennis met het idee van de roadtrip die je gaat maken. Een fantastische route die je eerst door de woestijn, over een bergpas en vervolgens door Zion National Park brengt naar het gezellige stadje Kanab.

We overnachten in Kanab, een gezellig klein en echt Amerikaans stadje. In totaal zullen we hier twee nachten verblijven. Vanuit Kanab liggen verschillende nationale parken op ongeveer anderhalf uur rijden, voor Amerikaanse begrippen dichtbij. 

Let op: binnen de nationale parken zal de reisleider jullie niet begeleiden. Je dagplanning in nationale parken regel je dus samen met de mensen met wie je in de auto zit. Informeer dus voor vertrek naar het nationaal park naar tips, mooie wandelingen en gebruik het reizigersdraaiboek dat je van ons uitgedeeld krijgt. 

Dag 3 - Kanab - NR Grand Canyon - Peek-a-boo - Kanab

Vandaag brengen we een bezoek aan de noordzijde van de immense Grand Canyon. We rijden ongeveer 1,5uur naar de canyon toe en hebben onderweg tijd om te genieten van de bijzondere uitzichten. Hoewel deze rondreis vrijwel alleen in woestijngebied plaatsvindt, zal het je verbazen hoe afwisselend de woestijn kan zijn. We raden je zeker aan ook een bezoekje te brengen aan het visitor center in Kanab, op loopafstand van ons motel, om wat unieke tips te krijgen voor dingen die minder bekend zijn bij toeristen. 

Onder leiding van een ervaren gids parkeren we aan het einde van de middag de auto's op een ruim uur lopen van Peek-a-boo canyon en lopen door het zand naar deze slot canyon. De Peek-a-boo canyon is een door rivieren uitgesleten kloof die wel wat weg heeft van Antelope Canyon, maar dan zonder de massa toeristen. De wandeling naar de kloof is niet superlicht, maar voor iedereen in principe goed te doen (het kan wel goed heet zijn en je loopt op ruig terrein). De beloning is er wel naar, want Peek-a-boo canyon is echt een indrukwekkend mooi plekje en juist doordat het moeilijker te bereiken is veel en veel interessanter dan het beter bekende, maar ook toeristische Antelope Canyon. Neem voldoende water mee en zorg dat je goede wandelschoenen mee hebt.

Let op: We kijken bij het plannen ook altijd naar te verwachten drukte en hitte. Het kan gebeuren dat we er voor kiezen om al vroeg in de ochtend naar Peek-a-Boo canyon te gaan. De lokale gids heeft hier de zeggenschap over en zal ons informeren. 

Dag 4 - Kanab - Bryce Canyon - Hanksville/Torrey

Bryce Canyon wordt door veel mensen omschreven als misschien wel het mooiste nationale park in de VS. Indrukwekkende rotspartijen en kleuren, geweldige uitzichten en heel veel wandelmogelijkheden zorgen voor een uniek natuurlandschap.

We raden je aan om Bryce Canyon van achteren naar voren te verkennen en vroeg in de ochtend al te vertrekken. Zo heb je ruim de tijd om de canyon te verkennen en vermijd je enorme drukte. Houd er rekening mee dat, zoals bij alle nationale parken, het erg druk kan zijn. 

Met name de zogeheten Hoodoos zijn kenmerkend voor Bryce Canyon. Deze bizarre rotsformaties zie je door de hele canyon heen. We raden je zeker aan om veel te stoppen en overal waar je kunt ook even te wandelen. Ook in Bryce Canyon kun je met een shuttlebus door het park, wat zeker handig is en daarnaast nog eens milieuvriendelijker ook. Vanuit Bryce Canyon rijden we door naar Hanksville of Torrey, waar we uitsluitend een hapje eten en overnachten, veel meer is er niet te doen. Meer weten over Bryce National Park? 

 • Het is mogelijk om in Kanab optioneel te schieten met een lokale gids. Deze activiteit kun je via je Simi account vooraf bijboeken en doe je dan op dag 3 of op dag 4.

Dag 5 - Hanksville/Torrey - Cathedral Loop - Moab

We worden vandaag opgehaald door onze adventure gids voor de dag. Samen met hem vertrekken we richting Capitol Reef National Park waar we een fantastische mooie offroad route zullen volgen. Deze weg van 100 km is onverhard en rijden we zelf. Onze gids heeft een grote SUV met lier, dus die kan altijd helpen als er iets gebeurt onderweg. We maken een tussenstop om te lunchen (inbegrepen). Deze tocht wordt vrijwel uitsluitend door locals gereden, dus je gaat een echt avontuur tegemoet!

We reizen vandaag langs een afwisselend landschap, maar grotendeels over de snelweg, naar Moab

Moab is een gezellig stadje waar genoeg te doen is voor een aantal dagen en van waaruit je zowel Capitol Reef National Park, Arches National Park en Canyonlands National park kunt bezoeken. Bij ons staan in ieder geval Canyonlands en Arches op het programma. 

Moab staat daarnaast bekend als adventure city. Je kunt er enorm veel activiteiten ondernemen. Het is wel raadzaam dat een paar dagen van tevoren te boeken, want het is vaak snel vol. 

Dag 6 - Moab - Arches - Canyonlands - Moab

We blijven nog een nacht in het zeer levendige Moab. Moab is THE place voor verschillende outdoor-activiteiten. Van paardrijden tot raften, van rotsklimmen tot avontuurlijke tochten in de Nationale Parken, het huren van ATV's of mountainbikes etc.

In de ochtend brengen we een bezoek aan Arches National Park

Je kunt er voor kiezen om vandaag een extra activiteit te doen, maar breng in ieder geval een bezoek aan Canyonlands National Park en bezoeken een aantal van de mooie plekjes die er te vinden zijn. Canyonlands is weliswaar minder bekend bij veel Nederlanders, maar daarom niet minder de moeite waard. 

Behalve Canyonlands kun je natuurlijk ook nog eens naar Arches National Park gaan. Daarnaast zijn er rondom Moab verschillende vindplaatsen van dinosaurussen te bezoeken. Op sommige plekken kun je de versteende botten zelfs nog in de rotswand zien zitten. 

Een dagje relaxen kan natuurlijk ook, maar we raden je zeker aan de omgeving te verkennen. Een leuke uitstap kan ook het Dead Horse Point State Park zijn, met name voor de zonsondergang. 

Dag 7 - Moab - Monument Valley - Page

We reizen naar Page, een stadje vlakbij Lake Powell, waar we onder andere de wandeling naar de Horseshoe Bend maken (parkeerkosten zijn niet inbegrepen). De machtige Colorado river loopt hier in de vorm van een hoefijzer door een canyon, wat zorgt voor een populaire plek voor toeristen uit alle landen om te bezoeken en een foto die je ongetwijfeld op reclamemateriaal voor de VS hebt zien staan. 

Onderweg komen we langs een plek die iedereen wel eens heeft langs zien komen: Monument Valley. De entreekosten zijn inbegrepen bij je reissom. We brengen een bezoek aan deze bijzondere vallei die uitnodigt tot het maken van geweldige foto's en die in menig western gebruikt is. Deze vallei ligt in Navajo-gebied en heeft een bijzondere aparte status, omdat het land eigendom is van de oorspronkelijke inwoners van het gebied, 

Page is een druk en toeristisch stadje, met genoeg plekken om ons een avond te vermaken. 

Dag 8 - Page - Grand Canyon Village

Vanuit Page rijden we naar het Grand Canyon Village bij de South Rim van de Grand Canyon. Je zult merken dat hier veel meer bezoekers zijn, maar er zijn ook meer mogelijkheden om de Grand Canyon te bezoeken. 

Bij het visitor center kun je de auto parkeren en de shuttlebussen nemen die je door het Nationaal Park leiden. Ideaal om in korte tijd veel indrukken te krijgen van de Grand Canyon. 

Er zijn in de Grand Canyon niet veel makkelijke wandelingen te maken, maar meer dan genoeg top fotoplekken. Met miljoenen bezoekers per jaar is de South Rim van de Grand Canyon 1 van de meestbezochte Nationale Parken in de VS. 

We verblijven in een stadje net buiten het Nationale Park. 

Dag 9 - Grand Canyon - Kingman

We reizen vandaag vanaf de Grand Canyon naar het plaatsje Kingman in Arizona. Dit stadje staat vooral bekend vanwege de beroemde Route 66 die hier doorheen loopt. Hier komen we terecht in het oude wilde westen en zul je veel motorrijders zien die vanuit het noorden Route 66 afleggen. 

In Kingman waan je je even terug in de tijd. De tijd voor de bouw van de grote Interstate snelwegen, toen de highways nog bepalend waren voor de hoeveelheid reizigers die langstrokken. Bij het bouwen van de nieuwe Interstates zijn veel stadjes die floreerden, blijven hangen in de tijd. Mensen trokken weg en wat overblijft zijn de prachtige kleine stadjes zoals Kingman. 

In de ochtend is er voor vertrek nog tijd om eventueel een helikoptervlucht boven de Grand Canyon te maken. Deze kun je na boeking en overleg met je medereizigers rechtstreeks via je Simi account boeken, maar uiteraard kun je ook zelf kijken naar een geschikte vlucht. 

Dag 10 - Kingman - Palm Springs

Vanuit Kingman reizen we door naar Palm Springs en komen we weer terecht in de staat Californië. Je hebt keuze uit twee reisroutes door de woestijn. Hierbij ben je ongeveer 4 uurtjes onderweg zonder stops. Muziekje aan en lekker gaan! Onderweg is het eventueel leuk een stop te maken in het westernstadje Pioneertown.

Palm Springs ligt in de woestijn en tussen de bergen en is een leuk stadje met zo'n 45.000 inwoners. Vanmiddag kun je ervoor kiezen om even lekker bij te komen van de afgelopen dagen voordat we doorreizen naar Los Angeles. Ook kun je ervoor kiezen samen wat te ondernemen in of nabij dit stadje. Zo is er een dierentuin, kun je een bezoekje wagen aan het Palm Springs Air Museum of kun je in een tour boeken waarbij je met huifkarren door de woestijn gaat rijden. Of relax in de Moorten botanische tuinen!

Ook als je een dagje wilt winkelen ben je in Palm Springs aan het juiste adres. Er zitten lokale zaakjes maar ook bekendere winkels zoals de H&M. Na het winkelen zijn er voldoende terrasjes om op neer te strijken. 

Dag 11 - Palm Springs - Los Angeles

Vandaag reizen we door naar Los Angeles. Het is nog slechts 2 uurtjes rijden om hier te komen (afhankelijk van de drukte op de weg). We slapen twee nachten in Los Angeles, waardoor je voldoende tijd hebt om de hoogtepunten te bezoeken en te kijken hoe je de dagen in wilt richten. 

Het is wellicht leuk om te kijken of in de dagen dat jullie hier zijn een wedstrijd gepland is. Een sportwedstijd bijwonen in de Verenigde Staten is een hele andere ervaring dan in Nederland, waarbij zelfs vaak vuurwerk en dergelijke gebruikt wordt. Er zijn met regelmaat honkbalwedstrijden met de Los Angeles Dodgers, maar ook basketbal en American Football wedstrijden. Het tijdig boeken van tickets is hierbij wel een aanrader.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen alvast wat hoogtepunten te bezoeken zoals Venice Beach, Santa Monica en Griffith Observatory.

Dag 12 - Los Angeles

LA, Hollywood, Beverley Hills, Santa Monica Boulevard, Venice Beach: we kennen Los Angeles natuurlijk van alle films en series. Vandaag bezoeken we hoogtepunten van LA. Als je Disneyland of universal studio's of 1 van de vele andere pretparken wilt bezoeken kan dat ook (niet inbegrepen). Je reisbegeleider bezoekt vandaag onder andere Hollywood en Venice Beach en wandelt graag met jullie naar het wereldberoemde Hollywood-sign.

Het is voor Los Angeles aan te raden goed te plannen. Het verkeer rond LA staat vaak vast, dus het is raadzaam om niet telkens heen en weer naar het noorden en zuiden te rijden, maar een logische route te maken, bijvoorbeeld beginnend in Santa Monica of Anaheim. 

Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op Rodeo Drive waar alle beroemdheden shoppen, in Downtown LA waar de wolkenkrabbers staan of er een stranddagje van maken aan de levendige stranden van Los Angeles.

Dag 13 - Las Vegas via Death Valley

Vandaag reizen we naar Vegas, maar bezoeken onderweg Death Valley. Met temperaturen die op kunnen lopen tot tegen de 50 graden is deze woestijn een echte must see. De gemiddelde temperatuur in juli is 47 graden overdag. Je kunt je dus voorstellen waarom het Death Valley genoemd wordt.

Houd er rekening mee dat via Death Valley wel een stuk omrijden is en je een lange dag hebt. Rechtstreeks naar Las Vegas scheelt je ongeveer de helft van de tijd, dus het is even de vraag wat je liever doet. Dit bepaal je in onderling overleg.

Aan het einde van de middag komen we aan in Las Vegas waar we inchecken in het hotel op de Las Vegas Strip. Behalve casino's is Las Vegas ook de entertainment hoofdstad van de VS met dagelijks honderden shows, een tiental cirque du soleil shows, magicians, beroemdheden die regelmatig of zelfs dagelijks optreden en natuurlijk de bekende DJ's die de vele nachtclubs hun naam bezorgen. Ben je van plan een nachtclub te bezoeken, houd je dan aan de dresscode, anders kom je er niet in. 

Als je niet zo'n uitgaanstype bent: bezoek een mooie show, ga lekker eten in het rainforest cafe, verwonder je over de vele verschillende mensen en ontdek de vele hotels die meer weg hebben van kleine steden. 

Vandaag heb je de kans een helikoptervlucht over de strip te boeken (avondvlucht, 12 min).

Dag 14 - Las Vegas

Vegas! De stad die bij sommige mensen enorm populair is en bij andere mensen het tegenovergestelde bereikt. Een stad vol drukte, chaos en waar 24 uur per dag iets te beleven valt. Je hebt vandaag de hele dag de tijd om je onder te dompelen in alles wat er te doen is in Las Vegas.

Ben je de stad even zat? Dan raden we je aan de nabijgelegen Valley of Fire te bezoeken met een aantal reisgenoten of een rondje te maken door Red Rock Canyon, beiden vlakbij de stad. Ook een bezoek aan de Hooverdam is zeker de moeite waard.

In de avond raden we je zeker aan om 1 van de vele shows van Cirque du Soleil bijvoorbeeld te bezoeken. Ook is dit een ideale avond voor wie de zipline boven Fremont street nog zou willen doen. 

Dag 15 - Naar huis

Vandaag reizen we terug. Afhankelijk van de vluchttijd heb je nog tijd om de laatste souvenirs te shoppen, 1 van de grote winkelcentra te bezoeken, een kijkje te nemen in de bijzondere casino's of nog een activiteit te ondernemen. 

We weten zeker dat je terugkijkt op een indrukwekkende rondreis. Door met SUV's te reizen ben je veel flexibeler en vrijer dan met een grote touringcar en kun je de Nationale Parken stukken makkelijker bezoeken. 

De route die we afleggen is een populaire reisroute onder Nederlanders en Vlaamse reizigers, omdat je in relatief korte afstanden heel veel verschillende natuur ziet. De twee grote steden die op de planning staan maken je rondreis heel compleet. 

Je reist bij deze rondreis uitsluitend met mensen tussen de 18 en 32 jaar, waardoor er altijd wel iemand in je groep is waarmee je iets kunt ondernemen. De avonden in de hotels en motels zijn altijd supergezellig, waardoor je elkaar tijdens zo'n reis ook echt leert kennen. Een deel van de hotels heeft een zwembad, zodat je kunt afkoelen na een lange rit. 

Dag 16 - Aankomst

We landen vandaag weer op de luchthaven en kijken ongetwijfeld terug op een fantastische ervaring met heel veel natuur, maar ook de levendigheid van grote steden en natuurlijk de 24-uurs gekte in Las Vegas.

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Informatie over het vliegen

Controleer onder het tabje data/prijzen de geplande vluchttijden en vanaf welke luchthaven je vertrekt. Hiervoor klik je op het vliegtuig icoon bij je gewenste vertrekdatum. In sommige gevallen is het vluchtschema nog niet van te voren bekend (bijvoorbeeld als we reizen met individuele vliegtickets i.p.v. een groepsticket) en kun je deze enkele weken voor vertrek in Mijn Simi bekijken.

Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Boek een reis met Simi alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen. Ter plekke worden jullie opgevangen op de luchthaven. Je vliegt standaard met minimaal één reisgenoot samen. Mocht dit niet lukken, nemen we contact met je op. In de meeste gevallen reizen we met een groepticket en vlieg je, mits tijdig geboekt, in groepsverband. Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanwezig zijn voor je vlucht.

Let op: Je naam dient in het boekingsformulier exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Geef je eerste officiële voornaam door en je volledige achternaam. Het is je eigen verantwoordelijkheid dit goed door te geven. Controleer dit dus goed.

Rijroute rondreis

Belangrijk om te weten

Je boekt een flexibele rondreis met SUV's door de VS. Om deze reis te kunnen maken is een zekere mate van zelfstandigheid vereist. We gaan er vanuit dat je, samen met je groep, zelf in kunt checken op Schiphol en de overstap kunt maken. Simi is altijd bereikbaar op het noodnummer om je te helpen indien er iets is. Je reisbegeleider is normaalgesproken al in de VS en wacht jullie daar op. 

Verdiep je in de reis die je gaat maken. Maak voor jezelf een lijstje van dingen die je tijdens je reis wilt zien en doen. Doordat we met auto's rondreizen is deze reis geen standaard groepsreis, maar heb je juist veel meer vrijheden. 

Nederlandstalige reisbegeleider

Tijdens jullie groepsreis is er een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig. Deze leidt alles in goede banen ter plaatse en is jullie aanspreekpunt als er iets is. De reisbegeleider heeft vaste contactmomenten met de groep, waarbij hij of zij praktische informatie met jullie zal doornemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de mogelijke rij-routes, tips voor onderweg, mogelijke restaurants voor in de avonden en andere handige suggesties. Op deze momenten kun je ook bij de reisbegeleider terecht voor eventuele vragen of problemen. Simi reisbegeleiders worden jaarlijks door Simi grondig getraind. 

Houd er rekening mee dat je reisbegeleider er altijd is, maar binnen de nationale parken geen planning heeft. Je reisbegeleider geeft je dus tips over welke plekken je moet en kunt bezoeken, maar gedurende je reis binnen de grenzen van een nationale park gaan we er vanuit dat je zelf vooraf uitgezocht hebt welke plekken je wilt bezoeken, welke wandelingen je eventueel wilt maken en dat je onderzocht hebt waar je naartoe gaat. Ben je op zoek naar een volledige georganiseerde reis die op elk detail is voorbereid (en waar je dus uitsluitend de super toeristische plekken zult bezoeken), dan is deze reis niet geschikt voor je. Ben je iemand die het avontuur graag een beetje opzoekt, maar het wel fijn vindt dat er iemand mee is die ondersteunt: go for it! De reisbegeleider zal zich dagelijks bij een autogroep aansluiten of de bestuurder zijn van een van de auto's waarmee we rondreizen. 

De reisbegeleider is al aanwezig ter plaatse en zal jullie op de luchthaven verwelkomen. Hij of zij neemt aan het begin van de reis ook goed het programma met jullie door. Voorafgaand de vrije tijd in de avonden of bij een vrije dag zal de reisbegeleider jullie informeren over leuke dingen om te doen, maar is hij of zij hier niet altijd bij aanwezig. De reisbegeleider is voor dringende zaken echter wel per Whatsapp bereikbaar.

Ook is de reisbegeleider aanwezig om hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Hierbij kan de reisbegeleider je helpen aan de juiste informatie. Stel, je hebt bijvoorbeeld de pech dat je een dokter moet bezoeken, dan kan de reisbegeleider je vertellen waar je een arts kunt bezoeken en wat handig is om mee te nemen. Houd er rekening mee dat de Simi reisbegeleider niet zelf mee zal reizen naar een arts en dat hij of zij ook geen hulpverlener is. Boek deze groepsreis dus niet als je specifieke begeleiding verwacht tijdens een reis, maar als je met een zelfstandige en zelfredzame houding zin hebt in een leuke groepsvakantie met veel vrijheden.

In je vertrekinformatie wordt een noodtelefoonnummer van Simi gecommuniceerd waarop je Simi Reizen kunt contacteren in het geval van een noodsituatie of bij een probleem die ter plaatse lastig op te lossen lijkt.

Woestijn

Tijdens deze rondreis breng je veel tijd door in de woestijn. Dat betekent dat temperaturen op kunnen lopen tot boven de 40 graden. We proberen het heetste moment van de dag zoveel mogelijk te vermijden, maar dat is niet altijd mogelijk als we tegelijk ook alles willen zien. Voldoende water, regelmatig insmeren, het dragen van een pet en het niet al te veel inspannen op de heetste momenten zorgen ervoor dat je kunt genieten van de woestijn. 

Afstanden

Afstanden in de VS zijn altijd groot. Soms is er tijdens onze rondreis 150 kilometer geen tankstation te vinden, laat staan een stadje of dorp. Dat betekent dat we altijd tijdig tanken, zorgen dat je altijd water bij je hebt en iets te snacken. 

Reizen met auto's

Tijdens deze rondreis reizen we in SUV's. Deze zijn groot genoeg om bagage en personen mee te nemen, maar houd er rekening mee dat het praktisch is om geen gigantische koffers mee te slepen. 

Per auto zijn er minimaal 2 chauffeurs. Bij het boeken vragen we je of je wilt rijden. In het onwaarschijnlijke geval dat er niet voldoende mensen willen rijden kan dat gevolgen hebben voor de doorgang van de reis, we hebben immers op een groep van 20 personen altijd 10 personen nodig die willen rijden. 

Hoe delen jullie dit in?

Bestuurders worden ingedeeld op volgorde van leeftijd en de bereidheid te rijden. Dit betekent dat bestuurders boven de 25 voorrang hebben. Indien we onvoldoende bestuurders boven de 25 hebben, zullen we indelen aan de hand van de mensen tussen de 21 en 25 die aangegeven hebben te willen rijden. 

Voor elke auto geldt dat het eigen risico door Simi Reizen wordt afgekocht. Daarnaast hebben we een aantal eenvoudige gedragsregels voor mensen die willen rijden, om te zorgen dat iedereen ook kan genieten. Rijden in de VS is overigens niet te vergelijken met rijden in Nederland. Er is weinig verkeer en in veel gevallen kun je op cruise control honderden kilometers rijden zonder je rem te hoeven gebruiken. 

Lees meer over de afspraken die we onderling maken m.b.t. het rijden

Overnachtingen

Het is bij Simi niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. We organiseren bewust een groepsreis. Uit ervaring weten we dat mensen het achteraf prettig vinden om een kamer te delen, omdat het op die manier veel meer een echte groepsreis blijft. 

We verblijven in eenvoudige maar nette motels en hotels tijdens deze reis. Bij sommige motels is ontbijt inbegrepen, maar houd er rekening mee dat dit een basis ontbijt is.

Je slaapt met 4 personen op 1 kamer. Dit zijn of 2 mannen en 2 vrouwen, of 4 mannen of 4 vrouwen. Je kunt uiteraard geheel zelf bepalen bij wie je op de kamer ligt. De meeste kamers hebben twee tweepersoonsbedden in queen formaat.

Met name in de toeristische gebieden (Grand Canyon Village, Los Angeles) is de locatie belangrijk en zijn hotels vaak al 1 of 2 jaar voor datum volgeboekt. We verblijven in al deze gebieden in prima accommodaties, maar houd er rekening mee dat de prijs/kwaliteitsverhouding op deze plekken minder goed is dan op andere, minder toeristische gebieden waar we verblijven.

Hieronder kun je een aantal voorbeeldfoto's vinden van overnachtingslocaties waar we vaak verblijven. Deels de accommodaties beschikken over een zwembad. Op de Strip in Las Vegas overnachten we meestal in hotel Excalibur (afbeelding 1). De tweede foto geeft een voorbeeld weer van hoe de meeste slaapkamers er ongeveer uit zien. I.v.m. de beschikbaarheid wisselen de accommodaties waarin we verblijven, maar onderstaand is een goede voorbeeldweergave.

Excalibur Las Vegas, NP rondreis Voorbeeld accommodaties NP rondreis

Zwembad accommodatie Tusayan NP rondreis Zwembad accommodatie Moab NP rondreis

Toelichting op autohuur en dergelijke

 • Chauffeurs boven de 25 krijgen voorrang bij het inplannen van de huurauto's. 
 • Degene die rijdt moet een geldige creditcard hebben en minimaal 1 jaar zijn of haar rijbewijs. De minimumleeftijd is 21 jaar, maar chauffeurs boven de 25 krijgen voorrang bij het inplannen. 
 • Standaard verzorgen we voor elke auto 2 chauffeurs. 
 • Het eigen risico wordt door Simi Reizen afgekocht
 • Geef je alleen op om te rijden als je ook daadwerkelijk wilt rijden!
 • Afstanden in de VS kunnen groot zijn, maar zodra je de stad uit bent is er op de meeste plekken (met uitzondering van LA en Las Vegas) vrijwel geen verkeer te bekennen. Dat maakt rijden in de VS relaxed!
 • Uiteraard is alcohol icm rijden een no-go, maar ook verwachten we dat je verantwoordelijk rijd. Voor vertrek krijg je van ons de belangrijkste punten en de reisbegeleider zal dit ook nogmaals met je doornemen zodra we in de VS zijn. 

Visa

Voor reizen naar de VS is het aanvragen van een visum noodzakelijk. Dit gebeurt online. Doe dit overigens uitsluitend via de officiële websites van beide landen!

Visum aanvraag VS

Het aanvragen van een ESTA (visum) is verplicht. De kosten bedragen $14 voor het Amerikaans visum. Deze kun je online betalen via een creditcard. Deze hoeft niet op je eigen naam te staan.

Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om in het bezit te zijn van de juiste visa en een geldig paspoort. Je visumaanvraag wordt normaalgesproken direct goedgekeurd en kun je dan ook direct controleren.

LET OP: je visum aanvraag kun je pas beginnen op het moment dat je van ons de bevestiging hebt dat je reis door zal gaan. Op dat moment communiceren we ook de noodzakelijke gegevens die je op je visum moet invullen. 

Optionele activiteiten

Je kunt ervoor kiezen om optionele activiteiten bij te boeken. Deze zijn bij te boeken in je Simi Account.

 • Helikoptervlucht Las Vegas: In Las Vegas kun je een helikoptervlucht maken boven de Strip. Je wordt opgehaald bij het hotel en daarna is het tijd om de helikopter in te stappen! In 12-15 minuten tijd vlieg je over de Strip heen en zie je de diverse hoogtepunten.
 • Helikoptervlucht Grand Canyon: Hoe kun je beter de Grand Canyon ontdekken dan door het van bovenaf te bekijken? Je kunt een helikoptervlucht maken boven de Grand Canyon met een vlucht.
 • Schieten in Kanab: In Kanab kun je met een lokale instructeur op een buitenbaan schieten met verschillende wapens. 

De prijzen van en meer details over deze optionele activiteiten zijn te vinden in je Simi Account. Ook staat erbij tot wanneer deze activiteiten zijn bij te boeken. Het is gangbaar om een fooi van 15 tot 20% te geven bovenop wat je boekt. 

Eventuele andere activiteiten kun je bijboeken ter plaatse bij een lokale aanbieder. Overleg je plannen even met de reisbegeleider zodat je weet of dit gaat lukken met het reisprogramma. Optionele activiteiten ter plaatse lopen niet via Simi Reizen en zijn op basis van eigen risico.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Een pakketreis wordt altijd gedekt door de SGR, die garant staan voor de touroperator in het geval van een faillissement (niet aan de orde, maar wel belangrijk om te weten). Als reisorganisator zijn we er daarnaast voor je om hulp en bijstand te verlenen als er iets gebeurt. Dat betekent dat we je altijd zullen helpen indien iets anders gaat dan gepland. Als er ter plaatse iets gebeurt waardoor de reis niet voortgezet kan worden, bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting of ander natuurgeweld, dan is het onze verantwoordelijkheid om je weer veilig thuis te krijgen. 

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  REISDUUR
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Do 16-05-2024
  Vr 31-05-2024
  16 dagen
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  2 799,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Di 16-07-2024
  Wo 31-07-2024
  16 dagen
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  2 899,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Wo 31-07-2024
  Do 15-08-2024
  16 dagen
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  2 899,00 €
 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 01-08-2023

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super mooie reis gemaakt met Simi langs de nationale parken in het westen van de VS. De groep was heel gezellig en we hadden een hele goede reisleider ter plekke! Zeker een aanrader!

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 01-08-2023

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Leuke groepsreis gedaan naar de nationale parken van de US ! Mooie parken, toffe groep en super leuke reisbegeleider ! Zeker een aanrader als je wil rondtrekken in de US maar geen slot vindt in de kalender van je vrienden ;)

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 18-07-2023

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Deze zomer (18 juli) heb ik de Grand Tour Of The West (VS) reis ervaren, mijn eerste groepsreis en mijn eerste keer met Simi. Het was echt een geweldige roadtrip, waarbij we met onze supergezellige groep verschillende nationale parken in vier staten (Nevada, Utah, Arizona en Californie) en twee grote steden (LA en Las Vegas) hebben bezocht. Het rijden met eigen SUV's was gaaf! Onderweg keek je je ogen uit en het gaf veel vrijheid; ondanks de vaste dagplanning kun je in de parken en steden samen met je autogroep zelf kiezen waar je onderweg wil stoppen, wat je wil gaan zien of welke trails je wil gaan lopen. Ook 's avonds is het ideaal, als je een keer niet met de hele groep gaat eten en mensen naar verschillende restaurantjes willen of zelf nog iets willen ondernemen (winkelen, bowlen, sterren kijken, ergens nog een drankje doen, etc).

  De inbegrepen activiteiten waren super, zeker de offroad excursie met BBQ midden in de woestijn, maar ook de bij te boeken optionele activiteiten zijn een aanrader (zeker de helikoptervluchten)! Het waren soms lange, intensieve dagen, maar daardoor hebben we wel het meeste uit de reis kunnen halen en ontzettend veel gezien. Onze reisleidster Iris was een topper. Super gezellig, veel gelachen, wilde overal bij helpen en kleine probleempjes werden door haar zo snel mogelijk opgelost. Iedere avond kregen we daarnaast via onze appgroep een overzichtje met wat er de volgende dag op de planning stond, de route die we konden rijden en de highlights die we die dag zeker niet mochten missen, waardoor we relaxed aan de nieuwe dag konden beginnen.

  Al met al een topvakantie!

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 01-09-2022

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super gave reis gemaakt met Simi! Mooi om alleen op groepsreis te kunnen gaan. Om mooie plekken te ontdekken en leuke nieuwe mensen te leren kennen! Alles was erg goed georganiseerd. Was hadden een goede reisleider mee om de reis perfect te laten verlopen. Al met al een super ervaring!

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 01-09-2022

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Top vakantie gehad met een mooie reis, met leuk reisgezelschap en waarbij voldoende vrijheid aanwezig is. Echt een aanrader voor iedereen die mee wil gaan op een groepsreis!

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 01-09-2022

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  In 2 weken tijd zie je echt heel veel. In deze weken reis je met een groep waar je je al snel op je gemak zal voelen. Reisleiding is super gezellig en doet er zeker alles aan om het zo leuk en mooi mogelijk te maken voor iedereen. Voor mij een reis waar weer veel bucketlist dingen afgestreept konden worden. Een hele mooie ervaring!

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 01-09-2022

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Heel erg naar mijn zin gehad met deze geweldige groepsreis. Veel mooie Nationale Parken van Amerika bezocht en ook Los Angeles en Las Vegas. De reisgenoten en reisleidster Vera waren top! De planning zat goed in elkaar en er was veel vrijheid om je eigen plannen te maken. Daarbij kreeg je veel tips en suggesties van Vera over wat je eventueel zou kunnen doen.
  Als je opzoek bent naar een mooie rondreis door Amerika dan zou ik deze groepsreis via Simi Reizen zeker aanbevelen

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 01-09-2022

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super gave reis gehad! Alles goed geregeld en heel veel kunnen zien. Reisleidster erg vriendelijk en betrokken. Aanrader!

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 01-09-2022

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Een fantastische ervaring
  Reis was goed geregeld. Door het zelf kunnen rijden ook veel vrijheid. De reus trekt door hele mooie natuur waarin je verschillende activiteiten doet. In de twee weken tijd heb je echt heel veel gezien. De accommodaties waren prima. Naast de fantastische reis in mooie omgeving ook nog eens veel leuke mensen leren kennen.

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 01-09-2022

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Hele gave auto rondreis gemaakt! Route en accommodatie waren goed geregeld van te voren. Veel kunnen zien en doen in twee weken tijd.

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 23-09-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik ben gisteren met een onwijs leuke groep en reisleidster Annelies terug gekomen van de reis naar de Nationale parken in Amerika.
  Ik heb een reis gemaakt die zeker de boeken in gaat en die ik nooit meer zal vergeten. Wat een onwijs leuke tijd heb ik gehad. 15 dagen lang genieten van al het moois wat Amerika te bieden heeft, en vooral niet te vergeten: het vele lachen wat ik met de groep kon. We waren totaal onbekend van elkaar maar vanaf dag 1 voelde het al zo goed!
  Annelies heeft ons de mooiste plekjes laten zien en we hebben heel wat kilometers gemaakt.
  Ik was een beginner als het om hiken gaat maar deze reis was heel goed te doen. Heel veel gewandeld in de parken.
  We zijn in heel wat hotels en motels geweest en deze waren erg goed verzorgd. Nette kamers en erg schoon. We sliepen telkens met 4 personen op een kamer.
  Elke avond kregen wij van Annelies een Whatsapp berichtje met het dagprogramma voor de volgende dag, adressen van de dichtstbijzijnde winkels en tips voor wat we konden doen in Amerika.
  Het einde van de vakantie liep
  Ik heb nog nooit zoveel gezien in twee weken tijd.
  Dit was mijn eerste reis met Simi maar zeker niet de laatste.

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 17-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Nu paar dagen terug van de groepsreis Nationale parken in de VS. Een enorm mooie reis die goed was georganiseerd. Je reist met eigen autos, waardoor je lekker flexibel bent. Daarnaast is er geen vaste dagindeling, waardoor je lekker op pad kunt en niet ligt te stressen om ergens op tijd te zijn! We hebben enorm veel gezien, de nationale parken, het uitgestrekte landschap, de rechte wegen, de typische Amerikaanse restaurantjes, de typische hotels/motels (Vaak met zwembad om lekker af te koelen), het plaatje wat ik van Amerika had is compleet.

  Ook hadden we een fijne reisleidster. Niks moet, alles mag, maar wel een vraagbaak en iemand om op terug te vallen, als we zelf het even niet meer wisten. Ze was lekker enthousiast en sociaal, iemand waar je altijd wel mee kon lachen en in de avonduren deed ze gezellig mee met een spelletje. Ze heeft zeker bijgedragen aan het ontspannen vakantiegevoel.

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 06-07-2019

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Topreis! Deze reis was dit jaar voor het eerst te boeken. Alles was goed geregeld. We hadden goede auto,s, prima hotels en een hele leuke reisleidster. Ook was dit keer de navigatie beter geregeld. Ik had op zich in Los Angeles nog graag een dag meer de tijd gehad om nog wat meer te zien van de stad, maar verder heb ik een hele goede vakantie gehad

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 06-07-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Leuke en gezellige reis waar veel te zien en te beleven is. De reis maakt zijn verwachtingen waar.

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 06-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Goed verzorgde reis en een enthousiaste reisleidster Jaana. Top geregeld en voorbereid door haar en een professionele houding!

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 06-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Simi heeft een leuke reis gepland met genoeg vrijheid en diversiteit in de activiteiten om voor iedereen wat leuks te bieden. Dit kwam met een fantastische reisleider die er alles aan deed om de reis zo aangenaam mogelijk te maken voor iedereen.

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 06-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige vakantie gehad! Een mooie reis, goed georganiseerd en een leuk gezelschap.

  Fijn om te horen dat je het leuk hebt gehad Nicole!

 • door Grand Tour of the West - USA (Groepsreizen & singlereizen 24-32) op 06-07-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Geweldige vakantie! Veel mooie dingen gezien, fantastische reisleider, gezellige groep! Enorm jammer om weer terug in Nederland te zijn na zo een geweldige ervaring!

  Fijn om te horen Mitchell! Gelukkig kan je de herinneringen en fotos altijd mee terug nemen naar Nederland :-).

Tijdens deze rondreis zijn we eigenlijk altijd op plekken waar de zon schijnt. Regen is zeldzaam in de periode waarin we reizen en de temperatuur ligt tussen de 30 en 40 graden ongeveer. We bezoeken tijdens deze rondreis een groot aantal plekken. 

Las Vegas

Het startpunt en eindpunt van onze reis. Iedereen heeft wel een mening of idee bij de stad, maar ons advies: laat het over je heen komen, geniet van alle bijzonderheden die deze stad te bieden heeft, plan vooraf al of je een show wilt gaan bekijken en geniet van een heerlijke tijd boordevol entertainment, 24 uur per dag en 7 dagen per week. 

Zion National Park

De rode rotsen waar Zion bekend om staat, de prachtige landschappen en de bijzondere weg die je door het park heen leidt zijn absoluut een hoogtepunt tijdens deze rondreis. De emerald pool, Angels landing, Checkerboard Mesa en de Zion Narrows zijn hoogtepunten van het park. Zion ligt 2 tot 3 uur rijden vanaf Las Vegas. 

Kanab, Utah

Kanab is een klein stadje in Utah. Het is er minder toeristisch dan in bijvoorbeeld Page dat anderhalf uur verderop ligt en heeft gezellige cafeetjes, goede cocktails en prima restaurants. Vanuit Kanab kun je eenvoudig verschillende nationale parken en Antelope canyon bereiken. 

Ook is er in Kanab dagelijks de "lottery" voor The Wave (google maar eens op "the wave Utah"). Dagelijks worden slechts enkele mensen toegelaten op deze bijzondere plek. Zeker in de zomermaanden is de kans zeer beperkt dat het lukt, maar we raden je zeker aan het te proberen.

Er zijn twee manieren om je op te geven voor de loterij: online vanaf vier maanden voor vertrek of via het lokale toeristenbureau, waar dagelijks 10 permits worden uitgegeven. 

Dus: reken er niet op dat het lukt, maar probeer het zeker voor een bijzonder unieke kans! 

Grand canyon

Iedereen kent de Grand Canyon. Tijdens onze rondreis bezoeken we zowel de North Rim (minder druk bezocht) en de South Rim. Van beide plekken heb je unieke uitzichten over de indrukwekkende canyon waar de Colorado River doorheen loopt. Eventueel kun je vanuit Las Vegas ook een helikoptervlucht maken over de Grand Canyon. Niet goedkoop, maar wel de moeite waard!

Los Angeles

Iedereen kan een paar dingen opnoemen uit Los Angeles. Hollywood, Disneyland, Universal Studios, Venice Beach, Santa Monica Boulevard, Beverly Hills, etc. Nu wordt het tijd om dit alles zelf te ontdekken tijdens je verblijf in de stad. Los Angeles is een megagrote stad met enorm veel mogelijkheden, van relaxen op het strand tot het ontdekken van luxe nachtclubs. 

Hoeveel geef ik ter plekke nog uit?

Ter plaatse ben je alleen nog geld kwijt aan maaltijden en aan brandstof en eventuele optionele activiteiten en souvenirs. 

Hoeveel je ter plekke nog uitgeeft is compleet afhankelijk van welke keuzes je maakt. Maaltijden kun je zo duur maken als je zelf wilt. Een hapje eten bij een fastfood zaak is aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld een bezoek aan een steakhouse. Houd er trouwens rekening mee dat de porties in Amerika stukken groter zijn dan wij gewend zijn! Vaak is een voorgerecht voldoende voor een hele maaltijd. We bezoeken regelmatig een supermarkt voor het ontbijt, de lunch en snacks voor onderweg. Bij ongeveer de helft van de accommodaties is het ontbijt inbegrepen.

Bekijk zeker even de kosten ter plekke VS pagina voor een indicatie. Reken op ongeveer 35 tot 60 euro per dag voor de maaltijden, drinken en benzine.

Hoe kan ik kennismaken met mijn reisgenoten?

Alleen op reis gaan is altijd spannend, dat weten we maar al te goed. Nadat je de beslissing gemaakt hebt om te boeken, ontvang je van ons na enige tijd een mail met instructies voor het aanmaken van een account. Als je vervolgens inlogt kun je je reisgenoten zien (voornaam, leeftijd, woonplaats) en daarnaast kun je je mobiele nummer invoeren om een whatsapp groep te starten. 96% van onze reizigers vult daadwerkelijk een mobiel nummer in. Vrijwel alle Amerika-groepen spreken voor vertrek 1 of meerdere keren af om elkaar vast te leren kennen. 

Hoe werkt dat precies met de leeftijdsgroepen?

Deze groepsreis kan geboekt worden in de 18-25 en in de 24-32 leeftijdsgroep. Deze twee leeftijdsgroepen reizen bij deze reis standaard gecombineerd als één reisgroep. Je reist dus samen met mensen tussen de 18 en 32 jaar. Incidenteel kan het voorkomen dat iemand mee reist die iets ouder is.

Kan ik een eenpersoonskamer boeken?

We bieden voor deze reis geen mogelijkheid om een eenpersoonskamer te boeken.

Wat moet ik me voorstellen bij de hotels?

Je zult merken dat alle hotels en motels waar we verblijven schoon en netjes zijn. Houd er wel rekening mee dat in de VS hotels vaak een wat oubollige inrichting hebben. Daarnaast moeten we op sommige populaire plekken de keus maken tussen locatie en kwaliteit. Met name in populaire toeristische gebieden liggen prijzen van hotels vaak extreem hoog. Om de reis toch betaalbaar te houden kiezen we er daarom soms voor om iets buiten het centrum te gaan zitten of een overnachting in te plannen in een minder toeristisch dorp. 

Hoe snel zitten jullie groepsreizen vol?

Met name in de zomermaanden: snel. Tijdig boeken is aan te raden. Er verschijnt een geel of oranje bolletje bij de vertrekdatum op het moment dat een reis voller begint te raken.  

De aanbetaling bedraagt 25% van de reissom plus de eventuele kosten voor afgesloten verzekeringen. 

Hoe zit het precies met de vliegtickets?

We reizen op een groepsticket. Dat betekent dat de vlucht vooraf vastligt, maar ook dat je normaalgesproken bij elkaar in de buurt in het vliegtuig zit. Je hoeft dus niet met elkaar stoelnummers af te spreken oid. 

Een ander belangrijk punt is dat je voor je vlucht geen fysiek vliegticket krijgt. Ongeveer 14 dagen voor vertrek zie je in je Mijn Simi account je boekingscode verschijnen. Deze kun je vervolgens gebruiken om in te checken. Inchecken is niet verplicht vooraf, maar kan ook op het vliegveld.

We raden je aan om nadat je door de beveiliging gegaan bent nog even iets te eten/drinken mee te nemen voor in het vliegtuig. Hoewel je in het vliegtuig goed verzorgd wordt, kan het geen kwaad om iets te snacken mee te nemen zodat je fit aankomt. 

Standaard mag je 23 kilo ruimbagage meenemen en daarnaast afhankelijk van de maatschappij 10 of 12 kilo handbagage.

Is het mogelijk langer te blijven of de reis te combineren met een andere rondreis?

We reizen met een groepsticket, waardoor de mogelijkheden om te wijzigen zeer beperkt zijn. Het is daarom niet mogelijk af te wijken van de al vastliggende tijden, tenzij je zelf een los ticket voor je terugreis boekt, dan is langer blijven natuurlijk wel mogelijk, maar betaal je eigenlijk dubbel. 

Hoeveel ruimte is er in de auto's?

Auto's zijn in de VS over het algemeen een stuk groter dan wij gewend zijn. We reizen met grote auto's, maar willen iedereen dringend verzoeken zo min mogelijk met een "harde" koffer te reizen. Een backpack of duffelbag is ideaal. Als je het prettig vind kun je deze op Schiphol laten sealen. Als er geen harde koffers mee zijn zul je zien dat inpakken een fluitje van een cent in. 

Hoeveel zitten we in de auto?

Houd er rekening mee dat reizen door Amerika per definitie betekent dat je soms best lange afstanden aflegt. Met een muziekje erbij en het altijd wisselende landschap gaat de tijd echter snel en de ervaring leert ons dat vrijwel iedereen het rijden in de VS prettiger vindt dan bij ons.

Wat zijn praktische zaken om rekening mee te houden?

Als je op vakantie gaat is het altijd handig om even te kijken of je een visum dient aan te vragen, eventuele vaccinaties verplicht zijn of worden aanbevolen, of je een wereldstekker nodig hebt en of je een paspoort nodig hebt in plaats van je id-kaart. Al deze informatie kun je vinden op onze pagina over visa, inentingen en medicijnen. Voor de VS geldt het volgende (controleer dit zelf ook nog even via Google voor vertrek):

 • Visum: je dient een ESTA aanvraag te doen (informatie krijg je via de vertrekinformatie)
 • Vaccinaties: geen vaccinaties verplicht of aanbevolen (website ggd)
 • Wereldstekker: is nodig (informatie reisstekker)
 • Paspoort of id-kaart: Je hebt een geldig paspoort nodig.
 • Valuta: de Amerikaanse dollar
 • Tijdsverschil: In Utah is het 8 uur vroeger dan in Nederland. In Arizona, Californië en Nevada is het 9 uur vroeger dan in Nederland.
 • Talen: In de VS wordt Amerikaans Engels gesproken.

Ik wil/kan niet rijden. Kan ik dan wel mee?

Deze rondreis Amerika valt of staat met mensen die bereid zijn te rijden. Als je niet kunt of wilt rijden is dat geen probleem en kun je gewoon boeken, maar op het moment dat we teveel mensen hebben die niet kunnen rijden, krijgen automatisch mensen voorrang die wel kunnen rijden. We gaan dan uit van de datum van boeking. Let op: het is nog nooit voorgekomen dat we onvoldoende mensen hadden die het leuk vonden te rijden, maar 100% garantie hebben we nooit dankzij de unieke opzet van onze rondreizen. 

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig als ik ga rijden?

Nee, je Nederlandse rijbewijs is voldoende.

Kan ik via jullie verzekeringen afsluiten?

Lees meer over onze kortlopende reisverzekering en kortlopende annuleringsverzekering.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.