Wintersportvakanties jongeren

Wintersportreizen voor jongeren zijn over het algemeen nogal standaard. Je boekt een appartementje inclusief skipas en gaat ofwel met eigen vervoer ofwel met een busreis naar de Alpen. Voor wie wel eens iets anders wil en de wintersport iets anders wil beleven heeft Simi Reizen in de winter van 2018 een aantal bijzondere wintersportvakanties voor jongeren uitgewerkt.

Bij alle reizen geldt dat je samen met leeftijdsgenoten reist, wat het ook ideaal maakt voor mensen die alleen reizen of met kleine groepjes.

In de winter van 2018 heb je de keus uit een aantal verschillende wintervakanties, elk met een uniek reisprogramma.

Wintersport jongeren voorjaarsvakantie 2018

Een echte wintersportvakantie boek je met Simi naar Lapland in de voorjaarsvakantie. Deze 8-daagse groepsreis Lapland is sportief, gezellig en hoort eigenlijk op je bucketlist thuis, niet in de laatste plaats omdat er natuurlijk een goede kans is om het noorderlicht te zien tijdens deze groepsvakantie. Je verblijft in een comfortabel hotel en maaltijden zijn grotendeels inclusief. 

Daarnaast staan een groot aantal winter activiteiten op het programma. Zo gaan we skieen (of snowboarden), maar ook sneeuwscooter rijden en een huskytocht staan natuurlijk op de planning. Ook ijsvissen is een echte ervaring. 

Natuurlijk kan het goed koud worden in Lapland, maar met goede kleding merk je daar maar weinig van. In het hotel is het natuurlijk gewoon lekker warm! 

Groepsreis Lapland

Winteractiviteiten

Behalve natuurlijk de mogelijkheid om lekker te skieen of snowboarden is er ook tijdens de wintervakanties aandacht voor het maken van een echte groepsreis. Bij elke reis is Simi reisleiding aanwezig, die behalve de praktische kant ook zullen zorgen voor een gezellige sfeer. Bij elke reis zijn er dan ook een aantal echte groepsactiviteiten opgenomen in het programma. Zo leer je elkaar goed kennen en kun je tijdens je wintervakantie makkelijk aansluiting vinden bij je reisgenoten.

Eerste wintersportvakantie

In Slovenie bieden we je de mogelijkheid skiles of snowboard-les te nemen. Dit raden we wel aan als je lang niet meer in de bergen geweest bent of nog niet eerder een wintersportvakantie hebt gedaan. Je zult merken dat je snel went aan de lange latten. Daarnaast is een ski-klas natuurlijk heel gezellig, want je leert je medereizigers daardoor goed kennen.

Voor meer gevorderden is het grote voordeel dat je met nog een aantal leeftijdsgenoten reist.

Ook voor vriendengroepen

De wintersportreizen worden regelmatig geboekt door groepen vrienden. Je verblijft dan met elkaar, maar hebt daarbuiten heel veel mogelijkheden om met je andere reisgenoten op pad te gaan. Dat is een groot voordeel natuurlijk, want met een grote groep is een wintersportreis pas echt een succes!

Wintersporten voor jongeren

We richten ons bij Simi Reizen vooral op bijzondere plekken en bijzondere reizen. Als je gewoon een appartementje wilt huren en wilt gaan snowboarden of skieen in Oostenrijk zijn er partijen die dat voor een betere prijs kunnen regelen. Op dit moment organiseren we alleen winter vakanties in Lapland, maar in de toekomst staan er nog vele andere winterbestemmingen op de planning. 

Groepsreis Lapland - informatie over de omgeving

  • Tijdens deze groepsvakantie verblijf je in een heel klein dorpje met alleen een mini supermarktje. We raden je aan om vooraf inkopen te doen op het vliegveld, met name alcohol is goedkoper als je dit op het vliegveld koopt. Houd wel rekening met de maximale toegestane hoeveelheden. 
  • Maaltijden zijn inbegrepen. Reken op eenvoudige maar smakelijke maaltijden die we in het restaurant kunnen eten. Natuurlijk wordt rekening gehouden met bijzonderheden waar mogelijk. 
  • In de omgeving kun je perfect het noorderlicht spotten. We houden de voorspellingen natuurlijk in de gaten en je reisleider zal jullie zeker waarschuwen als het noorderlicht te zien is. 
  • Het kan enorm afkoelen in de avonden, temperaturen van -30 zijn niet ongewoon in februari. Dat maakt echter ook van deze groepsvakantie een bijzondere gebeurtenis.
  • Neem gerust een spelletje mee. want zeker in de avonden zit je niet op een plek waar je makkelijk even naar een cafeetje kan. Het is echt een natuurvakantie!