Learn to Ski Slovenië singlereis

Learn to Ski Slovenië singlereis

 • 24-39 jaar
 • 10 dagen
 • Eenvoudig

Altijd al willen leren skiën, maar is het er nog nooit van gekomen? Ontdek dan deze winter hoe leuk het is tijdens deze gezellige Learn to Ski Slovenië singlereis! In twaalf uur tijd, verdeeld over drie dagen, leer jij de fijne kneepjes! Materiaal voor deze drie dagen les is inbegrepen bij je reissom, net als de skipas. Reken op een aantal heerlijke blooper momenten met je reisgenoten, waarna je merkt dat je steeds meer skills krijgt! Een flinke dosis sneeuwpret staat je te wachten, met als eindresultaat dat je zelfverzekerd op de latten staat!

Voor wat variatie in je reisprogramma hebben we daarnaast nog een aantal activiteiten voor je in petto. Zo houden we o.a. een movie night, maken we een sneeuwschoenwandeling, genieten we van een wintersauna, gaan we schaatsen, gaan we klimmen en ziplinen en maak je een fakkeltocht mee. Kortom, een gezellige skireis om niet snel te vergeten! De Learn to Ski Slovenië singlereis heeft een redelijk vol programma, maar je hebt ook voldoende tijd om te ontspannen.

Je mag deze groepsreis samen boeken met een groepje vrienden, maar als je vrienden liever niet skiën en jij dit wel heel graag wilt leren, mag je uiteraard ook alleen boeken! Iets meer dan de helft van onze reizigers reist alleen, je hoeft dus zeker niet bang te zijn dat je de enige alleen reizende bent bij deze gezellige skireis Slovenië. 

Slapen doen we tijdens de Learn to Ski singlereis in vier- tot tienpersoonshuisjes (afhankelijk van de groepssamenstelling). Alle huisjes hebben een eigen keukentje en sanitair. Op locatie kun je daarnaast genieten van dagelijks ontbijt en diner. In de ochtend kun je een lunchpakket maken voor in de middag.

Groepsreizen van Simi Reizen hebben altijd heel veel inbegrepen bij je reissom, zo ook bij deze Learn to Ski Slovenië singlereis. Naast de busreis en de accommodatie, zijn namelijk ook de de skilessen al inbegrepen bij je reissom. Hier horen natuurlijk ook de skihuur, skischoenen en helm bij. De hierboven benoemde extra activiteiten en maaltijden zijn ook allemaal al inbegrepen bij je reissom. 

Onder de onderstaande tabjes kun je meer informatie vinden over deze Learn to Ski Slovenië singlereis. Onder de dag-tot-dag tab lees je het programma en onder de andere tabjes kun je meer praktische informatie vinden, de vertrekdata en een aantal veelgestelde vragen.

Op zoek naar een wintersportreis voor als je al ervaring hebt met skiën? Bekijk dan de Oostenrijk wintersportgroepsreis! Let op: Beide betreffen gecombineerde reizen voor de groepen 18-25 en 24-39 jaar. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20200 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 051,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights van deze jongerenreis

 • Leer skiën met leeftijdsgenoten
 • Inclusief diverse activiteiten
 • Incl. ontbijt, diner en lunchpakketten
 • Sneeuwzekerheid!
 • Skihuur en skipas inbegrepen voor 3 dagen
 • Ontdek wintersport!

Dag 1 - Op naar winters Slovenië!

Vandaag is het zo ver! We vertrekken naar het mooie winterse Slovenië. Je hebt de keuze uit drie opstaplocaties in Nederland, namelijk Zwolle, Utrecht en Eindhoven. Onder het kopje vertrekinformatie kun je hier meer informatie over vinden.

Onderweg heb je al de kans om kennis te maken met je reisgenoten van deze gezellige groepsreis. Neem vooral wat snacks en een leuk spelletje mee voor in de bus! We zullen in de bus overnachten en de volgende ochtend aankomen in Slovenië. Eten en drinken is tijdens de busreis niet inbegrepen, we maken wel een stop onderweg zodat je ook daar eventueel nog wat kunt kopen.

 • Op basis van de heenweg kun je zelf beslissen met wie je graag samen slaapt in de accommodatie. 
 • De ski-spullen verzorgen wij. We raden het je wel aan goede winterkleding mee te nemen en een skipak.
 • Het is verplicht voor deze groepsreis een wintersport-reisverzekering af te sluiten. Je kunt dit via Simi afsluiten, maar ook elders.

Dag 2 - Aankomstdag in Slovenië

Rond de middag, afhankelijk van de drukte op de weg, komen we aan in Slovenië. Hier heb je de tijd om jezelf even op te frissen en je spulletjes in de accommodatie neer te leggen. Daarna staat er een inbegrepen lunch op de planning en maken we meer kennis met elkaar. Ook de ski-instructeurs komen even langs om vast kennis te maken en we maken kennis met de Nederlandstalige Simi reisleider. Zij vertellen je vandaag alles over wat je tijdens deze groepsreis kunt verwachten.

Omdat iedereen ongetwijfeld moe is van de busreis, hebben we vandaag niks op de planning staan. Je hebt hierdoor de tijd om even bij te komen, een spelletje te spelen met je reisgenoten of iets anders ontspannends te doen. In de avond is je avondeten inbegrepen en genieten we daarna van een gezellige kampvuuravond.

 • Deze singelreis Learn to Ski Slovenië is voor mensen die houden van gezelligheid, bezig zijn tijdens een vakantie en graag skiën willen ontdekken. Omdat lessen zijn inbegrepen, is deze groepsreis echt voor mensen die nog nooit hebben geskied of enkel lang geleden en graag de skills willen opfrissen. Heb je al ervaring met skiën? Bekijk dan vooral onze wintersportvakantie Oostenrijk

Dag 3 - Sneeuwschoenwandelen

Tijdens een groepsreis waarbij je leert skiën is het fijn om wat andere activiteiten te combineren met ski lessen. Daarom zijn tijdens je groepsreis diverse extra activiteiten inbegrepen bij je reissom. We beginnen vandaag met de eerste activiteit, namelijk sneeuwschoenwandelen! Het prachtige gebergte van dit land leent zich hier immers perfect voor. De sneeuwschoenen zorgen voor extra grip op de sneeuw en maakt de hike een extra bijzondere ervaring.

Deze activiteit zal een groot deel van de dag duren, zodat we lekker de tijd kunnen nemen om te genieten van de mooie omgeving. 

 • Tijdens de groepsreis zullen we diverse keren een supermarkt bezoeken. Deze zit niet dichtbij de accommodatie, waardoor we je aanraden vanuit Nederland al wat snacks en drinken mee te nemen.
 • Op de camping kun je alleen contant betalen voor extra drankjes en eventuele optionele activiteiten.
 • Hoewel het een wintersportvakantie is, is de kans groot dat er op de camping geen pak sneeuw ligt, maar alleen op de bergen waar we gaan skiën. Om deze vakantie scherp aan te kunnen bieden voor wat betreft de prijs hebben we gekozen om niet midden in een populair wintersportgebied te verblijven, maar juist de gezelligheid op te zoeken in de huisjes.

Dag 4 - Skilessen - deel 1

Tijd om te beginnen met de skilessen! Na het ontbijt vertrekken we naar de skilift en gaan we direct aan de slag. Je krijgt eerst uitleg over de materialen. Deze materialen zijn al inbegrepen bij je reissom en zijn ideaal voor het leren skiën.

De instructeurs leren je de fijne kneepjes van de basisbeginselen voordat we de babyheuvel afgaan. Op deze miniheuvel kun je eerst goed oefenen voordat we later een grotere heuvel opgaan. Natuurlijk zullen we een aantal keren gaan sneeuwhappen, maar dat hoort er allemaal bij aan het begin (en zorgt ook voor hilarische momenten!). We genieten van de leuke les en je zult snel merken dat het je steeds iets beter af zal gaan. We hebben twee uur les, daarna heb je een lunchpauze en daarna nog een keer twee uur les.

Deze groepsreis is trouwens ook ideaal als je eerder al geskied hebt, maar dit al een hele poos geleden is. Dan kun je het zien als een opfriscursus tijdens een gezellige winterweek. De pistes die we ontdekken zijn lang niet zo uitgebreid en geprepareerd zoals bij de wintersportreizen in Oostenrijk. In de avond kun je gebruikmaken van de wintersauna (inbegrepen bij je reissom). 

Dag 5 - Skilessen - deel 2

Gisteren hebben we de basis doorgenomen, vandaag gaan we nog meer oefenen met het onder de knie krijgen van het skiën! Maak je geen zorgen als je merkt dat anderen het sneller oppikken dan jij, de instructeurs proberen zo veel mogelijk voor iedereen te werken op maat. Je kunt rustig de tijd nemen voor het leren en vergeet niet dat het vooral ook gaat om plezier hebben! Ook vandaag hebben we weer twee lessen gepland staan van twee uur.

Omdat we iedere dag een programma hebben en niet rond lunchtijd bij de huisjes zijn, heb je de mogelijkheid om in de ochtend een lunchpakket te maken (inbegrepen). Mocht je, indien mogelijk, liever ergens anders willen lunchen, dan is dat niet inbegrepen bij de reissom. M.u.v. tijdens de busreis is ook dagelijks ontbijt en avondeten al inbegrepen bij je reissom.

Aan het einde van de middag ga je samen met je reisleider en groepsgenoten als een echte ingenieur proberen een iglo te bouwen! Indien er voldoende sneeuw ligt bij onze accommodaties zullen we hier gaan bouwen. Indien er te weinig sneeuw ligt, doen we dit op locatie van de skilessen. Daar ligt immers altijd voldoende sneeuw omdat er bij weinig sneeuw gebruik wordt gemaakt van sneeuwkanonnen.

Dag 6 - Skilessen - deel 3

Je zult merken dat je al ontzettend veel geleerd hebt van de eerste twee ski-dagen. Vandaag is de derde dag dat we hiermee aan de slag gaan tijdens de skilessen! Als je durft kun je van hogere heuvels gebruikmaken en ontdekken dat hoe meer je oefent, hoe leuker het is om de uitdaging aan te gaan! 

Dezelfde instructeurs zullen je vandaag weer - op niveau- op weg helpen. De instructeurs moeten hun aandacht verdelen over de hele groep, maar werken ook vandaag weer zo veel mogelijk op basis van niveau. 

Na de twee skilessen van opnieuw twee keer twee uur is het tijd voor ontspanning! Tijd voor een après-ski feest! Dit feestje houden we in een berghut, waar we ook zullen eten. Rond 20.00 uur, afhankelijk van wat is afgesproken met de eigenaar van de skilift, vertrekken we weer naar beneden. Uiteraard is het mogelijk om daarna nog rustig een extra drankje te doen met je reisgroep.

Dag 7 - Schaatsen, wandelen en fakkeltocht

Na drie dagen skiles is het tijd voor wat andere activiteiten! We hebben een dag gepland vol leuke activiteiten. Na het ontbijt vertrekken we naar Velenje. Hier gaan we schaatsen, dus nu zonder stokken aan de slag! De schaatsmaterialen zijn inbegrepen bij je reissom.

Na het schaatsen volgt weer een lunchpauze, waarna we een winterse wandeling rondom het meer van Velenje gepland hebben. Het zou immers zonde zijn om geen tijd te nemen om ook de omgeving verder te ontdekken! Hierna maken we een fakkeltocht door de heuvels.

Een lekker volle dag, maar activiteiten waarbij je ook lekker bij kunt kletsen met je reisgenoten. We komen terug en genieten van het avondeten. Als je in de avond nog wat energie over hebt kunnen we er een gezellige kampvuuravond van maken. Ook is het mogelijk om nog een keer een sauna avondje bij te boeken (doe dit tijdig, niet inbegrepen).

Let op: we bieden tijdens deze groepsreis uitsluitend skilessen aan. Op de laatste dag kun je optioneel nog een snowboard huren, maar wil je liever de hele week snowboarden? Dan raden we je aan de wintersportreis Oostenrijk te bekijken.

Dag 8 - Ziplinen en adrenaline park

Omdat de afgelopen dagen vrij intensief zijn geweest hebben we vandaag een iets rustiger programma. Op de camping waar we verblijven in de huisjes kun je een adrenaline park vinden. Dit is een klimparcours dat is aangelegd tussen de bomen, met daarbij ook een zipline. Vandaag mogen we daarvan gebruikmaken! Verwacht geen mega spectaculair klimparcours, maar een fijne activiteit voor een rustige dag. Het parcours duurt ongeveer een half uur, inclusief het ziplinen. 

De rest van de dag mag je zelf indelen. Morgen vertekken we weer richting Nederland, dus de keuze is aan jou! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om er een relaxte laatste dag van te maken, maar ook is het mogelijk om optioneel nog een dag te gaan skiën of om een snowboard te huren (niet inbegrepen). Indien een groot deel van de groep dit graag wil doen, zorgen we ervoor dat we het adrenaline park in de ochtend inplannen, zodat je daarna voldoende tijd hebt om naar de piste te gaan.

Na het avondeten kunnen we als er voldoende animo voor is een bierproeverij voor jullie organiseren (tegen betaling). Het is vandaag de laatste hele avond, dus we maken er iets gezelligs van! 

Vandaag optioneel bij te boeken: paragliden! (afhankelijk van weersomstandigheden)

Dag 9 - Vertrek naar Nederland

De laatste dag van de Learn to Ski Slovenië singlereis is aangebroken. We genieten van ons laatste ontbijtje hier samen in Slovenië en pakken onze spulletjes weer in. We maken nog een mooie wandeling door de omgeving om afscheid te nemen van het prachtige Slovenië, een land dat mensen vaak verrast in positieve zin.

Aan het begin van de middag zullen we vertrekken naar Oostenrijk, waar we overstappen op onze touringcar die ons weer naar Nederland zal brengen. Met een mooie terugblik op een geweldige wintersportreis stappen we de touringcar op en heb je voldoende tijd om lekker na te kletsen met je reisgenoten over deze gezellige winterweek. 

 • Je reist deze wintersportvakantie samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 39 jaar. Natuurlijk bepaal je zelf met welke mensen je graag een kamer wilt delen tijdens de reis. Normaliter zijn de meeste reizigers bij Simi Reizen 18 tot 26 jaar. Dit kan echter verschillen per groepsreis en vertrekdatum. Informeer gerust bij ons naar de groepssamenstelling.

Dag 10 - Aankomst in Nederland

In de ochtend (afhankelijk van de drukte op de weg) komen we weer aan bij de opstapplaatsen en nemen we afscheid van elkaar. Vergeet vooral elkaar de foto's niet toe te sturen en vast plannen te maken voor een gezellige vakantie reünie!

 • Je ontvangt een aantal weken voor vertrek inloggegevens van ons voor Mijn Simi. In dit dashboard kun je je vertrekinformatie bekijken en kennismaken met je reisgenoten. Sommige groepen vinden het leuk om alvorens de groepsreis al een keer met elkaar af te spreken.
 • De instructeurs van de skilessen spreken Engels. Je hoeft geen expert te zijn, de instructeurs zijn gewend aan taalbarrières en kunnen je alles ook voordoen.
 • In totaal is 12 uur aan skiles inbegrepen. Je ontvangt een driedaagse skipas voor de dagen dat we les hebben en de skihuur is ook inbegrepen tijdens deze dagen.

Inbegrepen

 • Bagage (handbagage en ruimbagage in de bus)
 • Vervoer per touringcar vanaf de opstapplaats tot de eindbestemming en vice versa
 • 12 uur skiles, verdeeld over drie dagen
 • Dagelijks ontbijt op locatie (dus niet tijdens de busreis)
 • Dagelijks diner op locatie (dus niet tijdens de busreis, de bus maakt wel een tussenstop)
 • Lunchpakketje (zelf samen te stellen bij het ontbijt)
 • Skihuur, skischoenen en helm voor de 3 dagen les
 • Skipas voor de 3 dagen les
 • Movie night
 • Après-ski feest
 • Sneeuwschoentocht
 • Wintersauna 1x
 • Iglo bouwen
 • Winterwandelig rondom meer van Velenje
 • Fakkeltocht
 • Schaatsen
 • Zipline + adrenaline park

Niet inbegrepen

 • Lunch indien je geen gebruikmaakt van een lunchpakketje
 • Maaltijden onderweg en extra snacks etc
 • Eigen uitgaven ter plaatse of upgrades van materiaal
 • Extra skiles of materiaalhuur buiten de geplande dagen
 • Wintersportverzekering (verplicht, bewijs kan worden gevraagd en dien je mee te nemen op reis)

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Opstapplaatsen

Je kunt opstappen op drie plekken in Nederland. Dit zijn als volgt:

 • Zwolle (Hanzelaan, Lubeckplein, zuidzijde NS station Zwolle) 
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen 
 • Eindhoven (John. F Kenndylaan, internationale lijndiensten busstop) 

De vertrektijden vind je in Mijn Simi. 

Je kunt je opstapplaats nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen. Het is niet mogelijk om op een andere locatie op te stappen. Het is een redelijk lange busrit en zodoende zijn we niet nog uren kwijt aan het onderweg oppikken van mensen.

Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent bij de opstaplocatie. De aangegeven tijd is de vertrektijd van de bus, niet de verzameltijd. De bus kan door de strakke planning en de verplicht ingeplande rustmomenten voor de chauffeurs niet wachten.

Garantievertrek

De minimumdeelname voor deze wintersportvakantie is 20 personen per vertrekdatum. Indien er minder reizigers zijn dan 20 zullen we in de meeste gevallen de reis alsnog voort kunnen zetten, maar niet vooraf kunnen garanderen. 

Maaltijden

Ontbijt en diner is inbegrepen. Heb je bepaalde allergiën, dan dien je deze bij boeking aan ons door te geven. Alleen dan kunnen we er rekening mee houden. 

Eigen spullen meenemen

Het is voor Slovenië niet mogelijk zelf skimateriaal mee te nemen in verband met de beperkte ruimte in de touringcar. We gaan er bij deze groepsreis vanuit dat iedereen beginner is en niet over eigen spullen beschikt. 

Waar verblijven we precies? 

We verblijven in warme huisjes op camping Menina. 

Aanbetaling

De aanbetaling bedraagt 25% van de reissom plus eventuele kosten voor verzekeringen. Het restant moet 42 dagen voor vertrek bijgeschreven zijn op onze bankrekening. Boek je minder dan 42 dagen voor vertrek? Dan betaal je direct de hele reissom. Betalen kan via iDeal of met een bankoverschrijving. 

Samen reizen

Reis je met anderen? Geef dit dan aan bij het veld "bijzonderheden". Uiteraard zorgen we dat je dan samen ingedeeld wordt. De kamerindeling wordt niet van te voren gemaakt en mogen jullie dus ter plekke met elkaar afspreken met de groep. Met de Simi Reizen reist ongeveer 60% alleen en de overige 40% samen met een of meerdere personen.

Bagage in de bus

Net als in het vliegtuig is de ruimte in een bus beperkt. Je mag 20 kilo bagage meenemen in het ruim van de bus. Daarnaast mag je bovenin de bus handbagage meenenemen in de vorm van een dagrugzak. 

Verzekeren

We stellen voor deze wintersportreis het hebben van een reisverzekering met wintersportdekking en ongevallendekking verplicht en kunnen dit op verzoek controleren. Je hoeft de verzekering niet via Simi Reizen af te sluiten, maar dit is wel mogelijk. In dat geval sluit je een kortlopende reisverzekering af die de activiteiten tijdens de reis dekt. Indien je zelf een doorlopende of kortlopende reisverzekering elders hebt of afsluit, controleer dan goed of alle activiteiten worden gedekt. Dit is niet bij alle verzekeringen standaard. Het is bij Simi Reizen ook mogelijk om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 15-01-2021
  Zo 24-01-2021
  1 049,00 €
 • Vr 22-01-2021
  Zo 31-01-2021
  1 049,00 €
 • Vr 29-01-2021
  Zo 07-02-2021
  1 049,00 €
 • Vr 05-02-2021
  Zo 14-02-2021
  1 049,00 €
 • Vr 12-02-2021
  Zo 21-02-2021
  1 059,00 €
 • Vr 19-02-2021
  Zo 28-02-2021
  1 069,00 €
 • Vr 26-02-2021
  Zo 07-03-2021
  1 069,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-25) op 07-07-2017

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Het was een fantastische vakantie! Geweldige activiteiten en heel gezellige groep. De omgeving is prachtig en op de camping is een mooi meertje om even lekker in af te koelen, waar ook bepaalde luchtkussen in het water lagen om je mee te vermaken.

 • door Kroatie Deluxe (Jongerenvakanties 18-25) op 31-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was een top vakantie! Ik was mee met de reis Kroatie deluxe. We hebben veel verschillende activiteiten gedaan. Krka watervallen, boottocht naar 3 verschillende eilanden, zee kajakken en snorkelen, water tubing, een feest. Er was goede afwisseling tussen activiteiten vrije tijd. Ook het appartement was mooi alles was nog heel nieuw en schoon. De reisleider was ook super chill. Hij ging mee uit, deed mee met de spelletjes die we deden etc.
  Het was voor mij echt een geslaagde vakantie ik had er zo nog een week kunnen blijven.
  Het was mijn eerste keer dat ik met Simi reizen mee ging, maar ik ga zeker kijken of er volgend jaar weer een leuke reis bij zit.

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenvakanties 18-25) op 07-07-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Fantastische rondreis gehad. Het weer niet altijd even goed maar wel de mooiste plekjes bezocht. heel veel wandeltochten, Rondane was heel mooi en de gletsjer een aanrader voor iedereen hoewel het wel mistig was toen wij er waren

  Doordat je veel onderweg bent is het wel een beetje vermoeiend soms

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenvakanties 18-25) op 13-07-2018

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Leuke vakantie met veel variatie! Je verbleef lang genoeg op elke locatie en zo heb je heel montenegro ongeveer gezien! Ook de reisleider Lianne was super tof! Goede begeleiding en gezelligheid.

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenvakanties 18-25) op 06-09-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Last minute geboekt toen de reis eigenlijk al vol zat. Gelukkig toch nog een plekje kunnen regelen na contact opgenomen te hebben met simi-reizen. Reis was van begin tot eind goed geregeld en werd begeleid door een top reisleidster genaamd Warda. Ik heb een geweldige groep mensen mogen leren kennen en een bijzonder mooi land mogen ontdekken. Zeker een aanrader als je van natuur houdt en alleen reist! Voor mij een reis om nooit te vergeten. Mocht ik nog een keer in mijn eentje reizen ga ik zeker nog een keer met Simi-reizen! Simi, Bedankt!

 • door Zweden reis (Jongerenvakanties 18-25) op 03-07-2015

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was echt een super leuke vakantie, veel gezien en veel gedaan! Echt een supper toffe groep en de leukste reisleiding die je maar kan bedenken.
  Als ik deze reis over moest doen had ik wel graag beter vervoer willen hebben van het vliegveld naar het hotel (6 km lopen of noorse kronen pinnen en met de bus) verder was alles top geregeld!

  Hoi Kornelieke,

  Bedankt voor je reactie. We hebben het nog uitvoerig over het oppikken vanaf het hotel gehad en gezorgd dat dat in de toekomst goed moet gaan. Bedankt voor je review!

 • door Groepsreis Costa Rica (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 02-08-2018

  image

  8.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Afgelopen augustus ben ik met Simi naar Costa Rica afgereisd. Ik heb een prachtige tijd gehad en heb ontzettend veel mooie natuur en wilde dieren gezien. De groep, gids en reisleiding vanuit Simi waren allemaal super relaxed! Het vervoer, de accomodaties, activiteiten etc. waren allemaal goed geregeld. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld. Gewoon een super tijd gehad!

 • door Rondreis Canada / USA (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 23-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Mijn eerste keer een reis met onbekenden en zo ver weg. Een super mooie reis. Alles was goed geregeld en een hele leuke en fijne reisleidster, Maria waar je alles aan kon vragen en je hart kon luchten als het even tegen zat. Een hele mooie omgeving en een nieuwe ervaring er bij. Je rijd wel veel per dag maar hierdoor zie je ook ontzettend veel van het mooie Canada en USA.

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-25) op 12-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik ben in juli met Simi op actieve jongerenreis naar Slovenie geweest. Ik ben zelf 18 jaar en zat in een groep waar de leeftijden wisselden van 17 tot 26. De reis naar Slovenie was voor mij de perfecte combinatie tussen s ochtends heel veel leuke en actieve activiteiten doen, s middags relaxen en s avonds een biertje rond het kampvuur met spelletjes. Ik zag van tevoren een beetje op tegen de busreis maar dit was echt geen probleem. Het was een super goede gelegenheid om iedereen beter te leren kennen. Verder is een klein beetje conditie wel fijn, maar het is geen topsport vakantie dus iedereen kan het waarschijnlijk wel volhouden. Kortom: hele leuke vakantie, hele leuke mensen, leuke leiding, leuke activiteiten en een fantastische sfeer. Ik wil zeker vaker mee gaan met Simi.

 • door Kroatie actief () op 05-07-2019

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb enorm genoten van de vakantie! Het programma bevat leuke activiteiten en biedt daarnaast mogelijkheden genoeg om ook nog zelf dingen te ondernemen. De reisleiding creeerde een hele gezellige sfeer en stond altijd voor iedereen klaar.

Verblijf

We verblijven tijdens deze wintervakantie op Camping Menina in warme, comfortabele maar eenvoudige huisjes met eigen sanitair en een keukentje. We beschikken over vier- tot tienpersoonshuisjes. Op basis van de heenweg bepaal je zelf met wie je graag een huisje wilt delen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden in de kamers.

Skilessen

De skilessen en het skiën gebeurt bij de skilift van Golte. Hier vind je een skigebied dat ideaal is voor beginners. Verwacht geen honderden kilometers aan pistes, maar vooral een gemoedelijke, gezellige plek om te leren skiën. In totaal beschikt Golte over 8,5 kilometer skipiste. Er zijn in toaal 6 liften. Het gebied ligt tussen de 1150 en 1570 meter hoog. Indien er onvoldoende natuurlijke sneeuw is worden sneeuwkanonnen gebruikt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over sneeuwzekerheid.

Van alle routes is slechts 8% zwaar, de rest is voor beginners en licht gevorderden. Je kunt hier tijdens je skilessen dus alle uitdaging vinden die je nodig hebt, maar zoals aangegeven hoef je geen mega-skigebied te verwachten, daarvoor verwijzen we je graag naar onze wintersportreizen Oostenrijk. 

Wintersport in Slovenië

skilift van Golte Slovenië

Ik kan al skiën, is deze reis geschikt voor mij?

Als je niet teveel ambitie hebt om topskiër te worden kun je je hier prima vermaken. Voor mensen met ski-ervaring is Zell am See wel interessanter. 

Kan ik ook snowboarden?

We hebben bij Slovenië gekozen voor de samen-uit-samen-thuis benadering. Dat betekent dat je in Slovenië niet de gelegenheid hebt om snowboardles in plaats van skilessen te nemen. Wil je dit wel? Dan raden we je aan de wintersportvakantie Oostenrijk te boeken. Op de vrije dagen kun je overigens wel kiezen om een snowboard te huren. 

Wat voor types boeken deze groepsreis?

Wintersport lijkt veel mensen leuk, maar door uiteenlopende omstandigheden is het er lang niet bij iedereen van gekomen om het te leren. Deze sportieve vakantie biedt je de gelegenheid om te leren skiën in een ontspannen sfeer, met leeftijdsgenoten. 

Wat als mijn reis niet door kan gaan?

We hebben natuurlijk allemaal gezien wat iets als corona kan doen met reisplannen. Mocht je reis niet door kunnen gaan, dan kun je je reis probleemloos omboeken naar een andere vertrekdatum of reis. Je behoudt daarmee je volledige waarde. Doordat je een pakketreis boekt is je reissom ook altijd gegarandeerd door de SGR.

Kan ik met eigen vervoer komen?

Het is mogelijk om met eigen vervoer te komen. Voor de reissom heeft dit echter geen gevolgen. Het aantal plekjes in de bus hangt samen met het aantal plekken op locatie. Indien je met eigen vervoer reist kun je dit aangeven in het veld bijzonderheden bij je boeking. We raden je echter aan om met de touringcar mee te gaan zodat je je reisgenoten al een beetje leert kennen tijdens de reis.