Actieve vakantie Zweden

Actieve vakantie Zweden

 • 18-22 jaar
 • 11 dagen
 • Uitdagend/Intensief

Nature calls! Tijdens deze 8-daagse actieve vakantie in Zweden maak je kennis met de uigestrekte natuur in het prachtige Zweden. Geniet van een unieke natuur, onvergetelijke zonsondergangen en een echte groepsreis samen met leeftijdsgenoten.

Tijdens deze afwisselende groepsvakantie ervaar je Zweden op bijzondere wijze. We beleven deze vakantie middenin de natuur, leren veel over het koken in de natuur en maken gebruik van verschillende bushcraft-technieken. We combineren kanovaren met het bouwen en bevaren van een vlot, klimmen, abseilen, fietsen en wandelen tijdens een adventure-week die je nog lang bij zal blijven. Al met al boek je een heel afwisselende, gezellige groepsreis middenin de natuur!

Deze natuurvakantie is voor liefhebbers van het actieve buitenleven en absoluut niet geschikt voor mensen die houden van luxe en comfort. We leggen tijdens onze reis een route af door de Zweedse bossen en over de Zweedse meren en verblijven in de wilde natuur letterlijk in de middle of nowhere. Als je het pure Zweden wilt beleven, houdt van actief zijn, dan is dit de reis voor jou! 

Je boekt deze groepsreis standaard inclusief alle activiteiten, instructeur, maaltijden, retourvlucht, transfer van en naar het vliegveld en alle activiteiten zoals we die benoemen in het dag-tot-dag programma. Een zeer volledige reis dus en de ideale manier om de Zweedse natuur echt te ontdekken!

We vliegen vanaf Amsterdam naar Oslo. Hier worden we opgehaald en naar de regio Värmland gebracht (vlakbij Torsby). Hier bevindt zich het outdoorcentrum van waaruit we deze week vertrekken. We maken ons op voor een lekkere actieve week met veel buiten activiteiten. Met een beetje geluk zien we nog een eland of 1 van de vele andere dieren die Zweden rijk is. 

Als je deze actieve vakantie boekt, boek je een avontuurlijke reis die je dwars door de Zweedse bossen leidt en je kennis laat maken met de uigestrekte natuur. Even helemaal tot rust komen? Dat doe je in de Zweedse natuur!

Let op: Deze reis wordt aangeboden voor reizigers tussen de 18 en 22. Ben je ouder en val je in de 23+ groep, maar wil je toch deze reis maken? Laat het ons even weten voor je boekt. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20190 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

941,50 €, 11 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights van deze reis

 • Instructiedag 
 • Oriëntatietocht te voet
 • 3-daagse kanotocht
 • Vlot bouwen en vlotvaren
 • Klimmen en abseilen
 • Maak kampvuurtjes
 • Bushcraft technieken
 • Incl. retourvlucht en transfers

Dag 1 - Amsterdam - Oslo - Torsby

We reizen vandaag met het vliegtuig naar Oslo. Hier worden we opgehaald en middels een transfer naar het outdoorcentrum in Torsby gebracht (de transfer duurt een kleine drie uur).

We komen aan, zetten onze tenten op en maken kennis met elkaar. We koken gezamenlijk en maken er een gezellige avond van. 

Tips:

 • Voor deze reis is het niet mogelijk een koffer mee te nemen. Daarnaast raden we je aan zo efficiënt mogelijk in te pakken. Een rugzak met minimale inhoud van 80 liter wordt aangeraden. Wees kritisch op wat je meeneemt.
 • Bij deze reis neem je zelf een matje en slaapzak mee. Ook hierbij geldt: hoe compacter hoe beter. Een luchtbed oid is niet mogelijk.
 • Je boekt een echte natuurvakantie. 

Dag 2 - Instructiedag

Koken in de natuur, een spectaculaire tocht en een echte natuurervaring staan je de komende week te wachten. Een goede voorberieding is daarvoor van belang. Deze dag staat in het teken van instructies voor je reis. We leren verschillende kano-technieken en krijgen uitleg over wat te doen bij calamiteiten op het water. Zo kun je met een gerust hart op pad gaan de dagen erna. 

We doen de hele tocht met de hele groep als geheel. Je hoeft geen extreem goede conditie te hebben, maar je hebt natuurlijk wel een echt actieve vakantie geboekt.

Er is deze dag ook nog gelegenheid om gezamenlijk kleine inkopen (met name snacks etc.) te doen bij de enige supermarkt die we zien tijdens deze reis.

Dag 3 - Fietsen

We stappen vandaag op de fiets en maken een mooie tocht langs meren en door bossen. We pakken 's ochtends onze spullen in en nemen deze mee op de fietsen. Aan het einde van de middag slaan we ons kamp op en maken we gezamenlijk het avondeten. 

We verblijven op een mooie plek in de natuur en maken er een gezellige avond van, met kampvuur, spelletjes en natuurlijk de indrukwekkende stilte rondom. Voor het kampvuur zijn we wel altijd afhankelijk van de regelgeving: bij langdurige droogte is het niet altijd of slechts beperkt toegestaan open vuur te maken. 

Dag 4 - Oriëntatietocht - wandeltocht

We maken deze dag een oriëntatietocht met de groep. We wandelen in de Zweedse natuur, nemen onderweg de tijd voor foto's en ontspanning en wandelen deze dag met behulp van kaart en kompas. Tijdens deze natuurreis wordt veel aandacht besteed aan bushcrafts, waarbij je veel leert over de natuur en hoe je eenvoudige dingen kunt gebruiken om in de natuur te leven. Zo leer je bijvoorbeeld vuur maken zonder lucifers!

Aan het einde van de middag zetten we onze tenten op in de natuur, maken een vuurtje, kunnen wellicht nog even zwemmen en relaxen en maken er opnieuw een mooie avond van. Je zult merken dat de sfeer uitnodigt tot goede gesprekken, leuke spelletjes en heel veel gezelligheid. 

Tips:

 • Zorg dat je wandelschoenen goed ingelopen zijn. Oefen ook vast met het lopen met rugzak, want je zult tijdens deze groepsreis met bepakking lopen. 

Dag 5 - Kanotocht deel 1

Nadat we ontbeten hebben maken we ons klaar, controleren of we alle spullen hebben en bespreken de laatste details van de kanotocht die ons te wachten staat. We beginnen aan onze driedaage kanotocht en leggen een mooie route af. Afhankelijk van het niveau van de groep kiezen we voor een meer actieve of een wat rustiger route. 

We brengen de hele dag door op het water, maar stoppen natuurlijk tussen de middag om te lunchen. Aan het einde van de middag zetten we onze tenten weer neer op een fantastisch plekje. 

Tijdens deze hele reis besteden we veel aandacht aan het zogenaamde "bushcraften". Bushcraft is een verzamelnaam voor vaardigheden die je nodig hebt om in de natuur te overleven. Denk hierbij aan het herkennen van dingen die in de natuur voorkomen en eetbaar zijn, hoe je drinkwater schoon kunt maken, zelf een kampvuur begint etc. 

Dag 6 - Kanotocht deel 2

Nu je al een paar dagen in de natuur bent, weten we zeker dat je enorm ontspannen bent en je reisgenoten al goed hebt leren kennen. Door samen deze tocht te ondernemen en intensief met elkaar op pad te zijn, zul je merken dat deze reis een bijzondere is. Goede gesprekken, leuke spelletjes en natuurlijk de indrukwekkende Zweedse natuur zorgen ervoor dat de dagen voorbij vliegen.

De tijd vliegt, maar je zult merken dat je vanaf deze dag echt het gevoel hebt al lang onderweg te zijn. Je hoeft je nergens druk om te maken, hoeft nergens heen en kunt genieten van de heerlijke natuur. Er is geen electriciteit tijdens deze reis, luxe is er ook niet en je zult merken dat het verblijven in de natuur zorgt voor een heerlijk gevoel. Je zult waarschijnlijk diep en lang slapen.

Ook vandaag maken we met onze kano weer een mooie tocht. We nemen de tijd en gaan op ons gemakje de route vervolgen. 

Tip:

 • Deze reis leent zich ideaal voor het maken van fantastische foto's. Zorg er wel voor dat je camera verzekerd is en je oppast met water. Er zijn waterdichte zakken en tonnetjes mee, maar het blijft een vakantie in de natuur, dus oppassen is raadzaam. 

Dag 7 - Kanotocht deel 3

Het kano-avontuur zit er bijna op, maar de vakantie gelukkig nog niet! We varen deze dag de laatste kilometers in onze tweepersoons kano's. De kano's zijn erg stabiel en gelukkig maar, want tijdens deze rondreis nemen we onze eigen spullen mee. Goed inpakken is daarbij van groot belang. De paklijst die je voor deze reis krijgt, raden we je dan ook aan goed door te lezen, want ook het aantal spullen dat je mee kunt nemen is beperkter dan bij andere reizen. Sommige groepen komen in alle dagen niemand tegen, maar er zijn ook groepen die wel af en toe met anderen zijn.

Dag 8 - Vlot bouwen en vlotvaren

Om onze tocht door Zweden af te ronden, gaan we vandaag als groep vlotbouwen. Met behulp van tips en aanwijzingen maken we een drijfwaardig vlot (hopelijk!) en varen we het laatste stuk terug naar onze camping.

Na een paar intensieve dagen in de natuur is er hier weer gelegenheid om te douchen, hoewel je onderweg natuurlijk genoeg gelegenheid hebt gehad om een frisse duik te nemen.

We zetten onze tentjes op, ditmaal op de camping en maken als groep samen weer onze avondmaaltijd. Tijdens de gehele reis is eten inbegrepen, waarbij rekening gehouden wordt met uiteenlopende allergieen (mits we dit bij de boeking van je doorkrijgen). 

Dag 9 - Rustdag

Na zoveel intensieve dagen, staat er vandaag niks geplands op het programma. Een dag om even goed uit te slapen, te relaxen bij het outdoorcentrum of juist om een mooie wandeling te maken. Eventueel kun je deze dag met je reisgenoten een bezoek aan Karlstad brengen (niet inbegrepen). 

De setting van het outdoorcentrum net buiten Torsby is dusdanig prettig dat je ongetwijfeld enorm zult genieten van deze rustdag. 

Dag 10 - Klimmen en abseilen

Adrenaline gegarandeerd! Vandaag gaan we rotsklimmen en abseilen. Bij het rotsklimmen krijgen we eerst een goede uitleg. Hoewel we iedereen aanraden te proberen zo hoog mogelijk te komen, staat plezier voorop tijdens deze outdoordag. Door de kundige instructeurs word je tijdens deze dag geholpen bij het klimmen en abseilen. 

Aan het einde van de dag sluiten we onze vakantie af met een gezellige avondmaaltijd, die we, zoals elke dag, zelf samen bereiden op houtvuur. Deze laatste avond overnachten we weer in Torsby. We kijken terug op een heerlijke vakantie, kunnen 's avonds nog een spelletje spelen en praten nog lang na over de bijzondere reis die je in deze anderhalve week hebt gemaakt.

Dag 11 - Vertrek

We pakken onze spullen in, ruimen ons kampement op en nemen afscheid van de instructeurs die ons tijdens deze reis hebben begeleid. We worden met een transfer teruggebracht naar het vliegveld van Oslo, waar we onze vlucht naar Nederland nemen. In slechts anderhalf uur vliegen we terug naar Nederland en genieten onderweg nog een keer van de uitzichten. 

Bij thuiskomst zal het even wennen zijn, maar zul je terugkijken op een geslaagde natuurvakantie in Zweden en zul je met regelmaat terugverlangen naar de rust van je avontuur in Zweden!

Vertrekgarantie

Bij een groepsreis valt of staat vertrekgarantie met wanneer iedereen boekt. Dat geldt natuurlijk ook voor jezelf: hoe eerder je boekt, hoe eerder wij weten of je reis door kan gaan. In de afgelopen jaren zijn al onze Zweden-reizen gewoon doorgegaan. Om het gezellig te hebben is het natuurlijk ook nodig om een minimaal aantal deelnemers te hebben. De minimumdeelname voor deze groepsreis is 12 personen. Maximaal kunnen er 19 personen mee met deze reis.

Vroeg boeken vaak voordeliger

Vliegtickets zijn naarmate je dichter bij de vertrekdatum komt over het algemeen duurder dan wanneer je dit ver vooraf regelt. We raden je aan deze reis dan ook voor april te boeken.

Vertrekinformatie

Je vliegt met KLM, SAS of Norwegian Air vanaf Schiphol. We landen in Oslo. Vanaf hier hebben we een transfer naar Torsby.

Let op: bij het boeken is het verplicht je officiele voornaam en achternaam te gebruiken zoals die in je paspoort of op je identiteitskaart staan. Het gaat hierbij om je voornaam en achternaam. Eventuele tweede namen of roepnamen hoef je niet op te geven. Je roepnaam kun je kwijt in het opmerkingenveld.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen.

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Bijdrage Garantiefonds Stichting SGR
 • Retourvlucht Amsterdam - Oslo
 • Transfers 
 • Instructiedag van instructeur
 • Fietstocht 
 • 3-daagse kanotocht
 • Vlotten bouwen en vlotvaren
 • Klimdag met klimmen en abseilen
 • Alle materialen voor de activiteiten
 • Maaltijden gedurende het avontuur
 • Betrokken Nederlandstalige reisleider
 • Engelstalige gids
 • Gebruik van tweepersoonstent

Exclusief

 • Reisverzekering. Controleer vooraf of je reisverzekering de activiteiten dekt.
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Drankjes m.u.v. koffie, thee en water
 • Eventuele ruimbagage

Boodschappen en eten

Bij aankomst in Zweden doen we als groep inkopen bij de plaatselijke supermarkt. De kosten voor maaltijden zijn inbegrepen, maar als je wat extra snacks wilt is het handig om dit te kopen in de supermarkt. De kosten voor extra boodschappen zijn voor ieders eigen rekening, omdat hierin grote verschillen kunnen zitten. Houd er rekening mee dat alcohol erg duur is in Zweden en het vaak goedkoper is dit op de luchthaven te kopen. Let wel op de toegestane hoeveelheden per persoon!

Houd er rekening mee dat er tijdens het kanovaren geen mogelijkheid tot het doen van boodschappen is, je zit echt middenin de natuur. Denk dus zelf ook goed na vooraf wat je mee wilt nemen tijdens je reis.

Voor mensen met een speciaal dieet (bijvoorbeeld gluten vrij) raden we aan om een aantal basisdingen al vanuit Nederland mee te nemen, dan heb je sowieso altijd wat bij je. Houd er hierbij rekening mee dat we op vuur koken in de natuur. Geef allergieen en dieeten duidelijk aan bij het maken van je boeking, dan wordt er zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Er zijn gewone en vegetarische voedselpakketten, maar er meer is ruimte voor wijzigingen.

Reisleiding

Bij deze jongerenreis is een Nederlandstalige reisleider van Simi aanwezig. Deze is er ter ondersteuning en zal adviseren, maar we gaan er bij deze kanovakantie vanuit dat je ook zelf verantwoordelijkheid neemt voor onder andere de maaltijden koken. Lees de paklijst die je in Mijn Simi vind goed door.

Alcohol

Het is geen enkel probleem om een drankje te drinken in de avond. Het is echter niet toegestaan hele drankvoorraden aan te leggen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je de volgende dag weer activiteiten op het programma hebt waar je fris voor moet zijn. Daarnaast is het bij deze reis vrij onpraktisch om drank mee te slepen in je backpack. Mocht je tocht graag drank mee willen nemen voor bij de kampvuuravonden, dan raden we je aan om dit op de luchthaven van Schiphol te kopen zodra je door de controles heen bent. Alcohol is in Nederland flink veel goedkoper dan in Zweden.

Flexibiliteit

Bij deze kanoreis bepaal je als groep hoe moeilijk je het maakt. Gezelligheid en het samen beleven van de natuur zijn de uitgangspunten voor deze bijzondere natuurvakantie. Een flexibele houding helpt daarbij zeker! Door weersomstandigheden of andere factoren kan het voorkomen dat sommige activiteiten op andere dagen plaatsvinden. 

Boeken van deze Zweden reis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. 

Waarom deze groepsvakantie boeken?

 • Je verblijft op prachtlocaties in Midden Zweden
 • Gezellig met leeftijdsgenoten genieten van actieve activiteiten en gezellige kampvuuravonden
 • Je boekt een echte groepsreis waarbij je elkaar goed leert kennen
 • Van deze vakantie kom je helemaal tot rust!

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

f

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Rondreis Amerika Californie (Jongerenvakanties 18-22) op 09-08-2017

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Echt een onvergetelijke reis gemaakt door Canada en Amerika. Prachtige dingen gezien en veel leuke mensen ontmoet. De reisleider was ook heel flexibel en luisterde echt naar de groep waardoor iedereen een top vakantie heeft gehad.
  Echt een vakantie om nooit meer te vergeten!

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 11-08-2017

  geen foto

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Wat een super vakantie! De gezelligheid van de medekamp genoten, de reisleiders en de gidsen hebben deze vakantie grmaakt. Super omgeving die je kunt verkennen in je vrije tijd. Een goede mix tussen (extreme) activiteiten en relaxen. Is het nog niet extreem genoeg is de rafttocht op de Guil zeker aan te raden als extra activiteit. Kortom een ervaring om nooit te vergeten!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 29-07-2016

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een echte TOP vakantie gehad! We hadden een onwijs leuke groep en iedereen kon goed met elkaar opschieten. We hadden fantastische activiteiten en ook op de camping kon je je altijd vermaken met de groep. Reisleiding was top en alle gidsen waren enthousiast en super gezellig! Ik zou het zeker aan iedereen aanraden omdat het gewoon echt een top vakantie is!

  Ik heb een echte TOP vakantie gehad! We hadden een onwijs leuke groep en iedereen kon goed met elkaar opschieten. We hadden fantastische activiteiten en ook op de camping kon je je altijd vermaken met de groep. Reisleiding was top en alle gidsen waren enthousiast en super gezellig! Ik zou het zeker aan iedereen aanraden omdat het gewoon echt een top vakantie is!

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenvakanties 18-22) op 11-08-2016

  image

  8.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Mooie, rustige plek op de camping in Zweden. Ik ben helaas wel een dag ziek geweest, samen met nog een aantal reizigers. Dat is goed opgelost, we hebben het gemeld en ter plekke een oplossing gekregen waar we tevreden mee waren. Het was wel jammer natuurlijk, maar heel veel kunnen ze er niet aan doen als mensen ziek worden. Daarna nog een heerlijke twee weken gehad met overwegend hele erg mooi weer ook. Ik vond de trollstigen heel erg mooi en het kamperen op de niet te luxe campings erg leuk. Maakt de reis toch bijzonder

  Dankjewel Arie voor je feedback. Ontzettend vervelend dat jullie niet 100% hebben kunnen genieten van de eerste dagen, maar fijn dat jullie dit hebben laten weten, zodat we in ieder geval konden zorgen dat alle activiteiten doorgingen.

 • door Kroatie actief (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 29-06-2017

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Heerlijke sportieve vakantie achter de rug.

  Er waren leuke activiteiten georganiseerd door Simi op mooie en bijzondere locaties. Een geweldige nieuwe groep mensen leren kennen die allemaal bij gedragen hebben aan een onvergetelijke vakantie! Verder kan ik ook alleen maar met lof praten over de reisleiding, twee energie volle enthousiaste begeleiders die met iedereen rekening hielden en ervoor zorgde dat iedereen een top vakantie heeft gehad

 • door Kroatie actief (Jongerenvakanties 18-22) op 09-07-2016

  image

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Super vakantie
  Goede, rustige busreis met ervaren chauffeurs met voldoende stops.
  Accommodatie (tent) was goed, de tenten waren ruim voldoende voor 3 personen met bijbehorende koffers.
  De activiteiten waren super! gedoken,geraft, canyoning gedaan, echt heel leuk,zeker voor de beginner zoals ik.
  De camping was goed, mooi strand, supermarkt aanwezig en voldoende douche/wc ruimtes
  De reisleiding was erg goed, 4 super leuke mensen die de hele vakantie voor de klaarstaan.
  En bovenal en super leuke groep mensen ontmoet met ieder een eigen verhaal (leeftijdgroep 15 t/m 27 jaar) een gemixte groep van 2 (kleinere) groepen uit heel nederland. echt vrienden die ik zeker na de vakantie weer ga zien.
  Simi reizen, bedankt!

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenvakanties 18-22) op 26-07-2017

  geen foto

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ten eerste wil ik Simi bedanken. Heb 4 hele leuke weken gehad met Simi in Amerika en Canada. Alles was top geregeld. En als der niets niet naar de zin was van de reizigers werd dat midden in de nacht nog geregeld in Nederland. Ik raad het iedereen aan om met Simi mee op vakantie te gaan. Simi reizen ziet mij zeker weten nog een keer terug.

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 07-07-2017

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik ben net terug van een geweldige reis in Slovenië! Ik heb ontzettend veel leuke mensen leren kennen en heb geweldige activiteiten gedaan. De reisleiding (Sebas en Joost) krijgt van mij een dikke 10! Ze waren er als reisleiding als je ze nodig had, maar vielen ook heel goed in de grap en waren altijd gezellig. Wat me echter tegenviel was het feit dat er geen EHBO-doos aanwezig was op de locatie, terwijl deze wel meerdere keren nodig was. Gelukkig is er in de loop van de week een geregeld. Een ander negatief puntje van de vakantie was dat er een overlappende nacht is, waarbij de nieuwe en oude groep beide nog op locatie zijn. Dit betekende dat wij al uit onze kamers waren gezet en snachts buiten moesten slapen. Veel mensen hebben deze nacht geen oog dichtgedaan van de kou en ik ben er zelfs ziek van geworden! Dit alles mocht de pret niet drukken, dus ik ga zeker volgend jaar met Simi op vakantie! ..

  Hoi Jasmijn,

  Wat vervelend te horen dat je ziek geworden bent. We hebben naar aanleiding van onder andere jouw feedback voor volgend zomer een andere oplossing gezocht en gevonden voor de laatste overnachting. Het jaar hiervoor hebben we het ook op de manier gedaan zoals jij dit had, maar toen waren de groepen veel kleiner en was het makkelijker te regelen. Nu, met de grotere groepen zijn we erachter dat het inderdaad niet echt lekker werkt die laatste avond. Aangepast dus voor 2018!

 • door Jongerenreizen Ierland (Jongerenvakanties 18-22) op 11-07-2017

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Alles was goed geregeld en de sfeer was erg gezellig.

 • door Rondreis Canada / USA (Actieve vakanties & singlereizen 23-35) op 15-05-2018

  geen foto

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik ben met Simi meegeweest op de rondreis door Canada en de VS. Dit is echt één van de mooiste en leukste reizen die ik ooit gedaan heb. Om te beginnen hadden we een ontzettend leuke groep - 17 man inclusief onze reisleidster - waarin iedereen goed met elkaar overweg kon. In deze twee weken hebben we heel veel gedaan. Voor mij waren de hoogtepunten de Icefields Parkway tussen Banff en Jasper, Yellowstone bezoeken in de vroege ochtend met mist, wandelen in Sawtooth national forest en door de kloof van de Salmon river rijden. Wat ik vooral heel leuk vond was dat we veel onze eigen plannen konden maken, soms met de hele groep en soms alleen met je eigen auto. Er waren sowieso vaak meerdere opties in het officiële draaiboek maar voor eigen inbreng was ook veel ruimte. Zo kwam iemand met het idee om 's ochtends vroeg naar Yellowstone te gaan, en dit bleek uiteindelijk één van de mooiste dingen te worden die we gedaan hebben. Niet iedereen had zin om zo vroeg z'n nest uit te komen, en dat was helemaal prima omdat we met meerdere auto's konden wisselen. Dit gaf je meer het idee dat je met een groep vrienden op pad was, in plaats van met een tot in de puntjes uitgezochte groepsreis.

  Sommige dingen hadden echter wel wat beter uitgezocht mogen worden. Omdat wij nog vroeg in het seizoen waren, waren sommige wegen nog niet open. Dit zagen we pas op het laatste moment en daardoor zijn we toch wat extra tijd kwijtgeraakt met het maken van een alternatief plan. Ook vond ik de hotels niet altijd even leuk. Over het algemeen waren ze wel mooier en luxer dan ik me van te voren had voorgesteld, maar veel hotels lagen aan drukke hoofdwegen op ongezellige plekken. Hier kan nog wel het één en ander in worden verbeterd, mits het budget dit toelaat...

  Let ook op: als je de reis van mei boekt heb je kans dat sommige wegen, zoals de Going to the Sun Road in Glacier of de weg naar Moraine Lake in Banff, nog dicht zijn vanwege sneeuw. Bij ons waren veel van de meren in Canada ook nog bevroren. Toch denk ik dat de keuze voor mei de goede is geweest omdat je in deze tijd van het jaar nog mooie besneeuwde bergtoppen hebt, de bomen nog mooi lichtgroen zijn en het nog niet erg druk is qua toeristen. Zo hadden we bijvoorbeeld een eersterangs plek bij Old Faithful in Yellowstone en toen we vroeg in de ochtend bij de Artist's Paintpots waren, waren wij de enigen daar.

  Ik was erg tevreden over ons reisleiding. Ze deed actief mee in de groep, was vrolijk en probeerde niet zich te verheffen boven ons. In feite was ze gewoon een mede-reisgenoot die toevallig ook het draaiboek had. Het scheelde wel dat er niet veel problemen waren in de groep onderling.

  Eén van de leukste dingen aan het concept van de reis vind ik het feit dat je zelf met auto's rijd. In feite doe je een roadtrip met als enige verplichting dat je om zeven uur 's avonds bij het volgende hotel moet zijn. Omdat brandstof zo goedkoop is (onze groep was in totaal €81pp kwijt) kan je dit in Amerika makkelijk doen. De auto's waren erg netjes en luxe (we hadden zelfs een auto die gloednieuw was met 21km op de teller) en konden veel aan. Ik vond het erg jammer dat ik niet mocht rijden door mijn leeftijd/rijbewijs maar ook op de achterbank heb ik me erg goed vermaakt. Het grootste nadeel was dat de bestuurders en bijbestuurders niet mochten wisselen tussen auto's en dat je per auto maar maximaal twee bestuurders kon hebben. Dit laatste was niet altijd een probleem maar zeker voor lange afstanden had het wel fijn kunnen zijn.

  Kortom, ik zou deze reis zeker aanraden aan anderen. Je moet wel van een beetje avontuur houden en je moet zeker van natuur houden. Als je daaraan voldoet zal je het zeker weten naar je zin hebben!

Over de locatie en accommodatie

Je verblijft tijdens deze vakantie in 2-persoonstenten. Je bepaalt zelf op basis van de heenreis bij wie je slaapt. Jongens en meisjes slapen altijd gescheiden. Tijdens deze jongerenvakantie verblijf je in de provincies Varmland en Dalarna. Dit is midden Zweden, grensend aan Noorwegen. De reis vindt plaats net boven de lijn Stockholm - Oslo, dan heb je een beetje een idee van waar we exact verblijven! In de avonden zullen we over het algemeen bij het kampvuur zitten (indien mogelijk) aan de rand van een meer. 

Je bagage neem je gedurende de reis zelf mee. We raden je een backpack of stevige rugzak aan van minimaal 80 liter. Om je spullen gegarandeerd waterdicht (en geordend!) te houden, raden we je ook aan om alles in waterdichte zakken te verpakken. Deze zijn op veel plekken verkrijgbaar, waaronder bij de IKEA. 

Over wandelschoenen

Hoewel je tijdens deze reis geen mega afstanden aflegt is het hebben van goede wandelschoenen wel prettig om optimaal te kunnen genieten van je reis. Als je al regelmatig wandelt of dit van plan bent is het investeren in een paar goede schoenen geen slecht plan. Indien je niet regelmatig wandelt is het een dure investering en is het aan jezelf om de afweging te maken.

Nog belangrijker dan goede wandelschoenen zijn goed ingelopen wandelschoenen. Als je je schoenen in de kast laat liggen tot vertrek zul je merken dat de kans op blaren een stuk groter is dan wanneer je al regelmatig op je schoenen gelopen hebt.

V. Ik reis alleen, hoe gaat dat in zijn werk?

A. Ongeveer 70% van de mensen die deze reis boeken, reist alleen. Gedurende de heenreis leer je elkaar natuurlijk al kennen, maar ook vooraf kun je al op verschillende manieren kennismaken.

Verder weten we dat alleen reizen spannend is, maar uit onze eigen ervaring weten we ook dat zodra je eenmaal onderweg bent, de spanning echt mee gaat vallen.

V. Wat voor tas moet ik meenenemen?

A. Je kunt met deze reis geen koffer mee nemen. Behalve mega onpraktisch voor deze reis moet je bedenken dat de ruimte in de kano zeker de eerste anderhalve dag, als al het eten er nog in zit, beperkt is. Verstandig inpakken is dus aan te raden. Uiteraard ontvang je van ons een paklijst met daarin precies wat je mee moet nemen tijdens deze vakantie. We raden je een stevige rugzak / backpack aan met een inhoud van minimaal 80 liter. Houd er daarbij rekening mee dat je zelf je slaapzak en matje dient mee te nemen. De tent krijg je te leen op locatie.

V. Moet ik nog rekenen op extra kosten?

A. Je boekt een vrij inclusieve groepsreis. Bij deze reis zijn vervoer, verblijf in de natuur en de activiteiten allemaal inbegrepen. Ook de maaltijden zijn bij deze reis (m.u.v. van maaltijden op de luchthaven) allemaal inbegrepen. Dit zorgt ervoor dat je amper extra kosten hebt. Exclusief zijn je reisverzekering, eigen uitgaven ter plaatse, optioneel bezoek aan Karlstad, drankjes m.u.v. thee, water en koffie en eventuele ruimbagage.

Je kunt op het vliegveld gewoon pinnen, dat is goedkoper en makkelijker dan geld bestellen of duur wisselen in Nederland.

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. Als je op zoek bent naar een zon, strand, zee vakantie zit je bij deze reis helemaal fout. Als je op zoek bent naar een afwisselende groepsreis met veel natuur, veel rust en heel erg genieten, dan is dit helemaal de reis voor jou. Een ideale mix tussen spanning en ontspanning en natuur.

V. Wat moet ik me voorstellen bij de omgeving?

A. Natuur, natuur en natuur. Uitgestrekte meren en bossen, waarbij je regelmatig het idee zult hebben alleen op de wereld te zijn.

V. Wat kan ik mij voorstellen bij de voedselpakketten?

A. De voedselpakketen zijn verpakt in een vat. Wel zo handig, want dat blijft alles droog tijdens bijvoorbeeld de driedaagse kanotocht! De inhoud van het pakket kan varieren op basis van de voorraden en lokale beschikbaarheid. Je leest het goed, je gaat ook heerlijke Zweedse producten uitproberen. Het pakket bevat een redelijk gevarieerd ontbijt, lunch en diner en een aantal gezonde snacks. Mocht je nog wat extra snacks willen (bijvoorbeeld koekjes, mueslirepen), dan kun je dit op de tweede dag aanschaffen bij het bezoek aan de supermarkt.

V. Wij reizen samen, kunnen we samen slapen?

A. Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan.

V. Krijgen we voldoende vrije tijd?

A. Bij deze groepsreis ben je iets meer op elkaar aangewezen dan bij veel van onze andere reizen. Hierdoor wordt de groep vaak veel hechter, maar zorg ervoor dat je ook af en toe iets voor jezelf doet, zelf een stukje gaat wandelen of even tijd voor jezelf neemt.

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

A.Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisleiders de meeste bijzonderheden prima handelen. Dit is GEEN vrijblijvende keuze. Heb je dus ADHD, PDD-NOS of iets anders dat relevant is voor de reisleiding, dan ben je verplicht dit bij boeking te melden. Het niet melden van bijzonderheden kan reden zijn je vakantie voortijdig te moeten beeindigen en dat wil niemand.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand! Houd er rekening mee dat voor hele bijzondere dieten meer informatie nodig is voordat we kunnen bepalen of we dit voor je aan kunnen bieden. Daarnaast kan het bij hele bijzondere dieeten handig zijn wat basis producten uit Nederland mee te nemen, want straks zitten je midden in de natuur. De keus in de Zweedse supermarkt is beperkt. Tijdens de reis zijn er gewone en vegetarische voedselpakketten. 

Als je het op tijd aangeeft is er ruimte voor wijzingen in de voedselpakketten.

V. Wat kan ik mij voorstellen bij de kano's?

A. Je reist met tweepersoons kano's. In de kano is voldoende plek om ook je spullen mee te nemen. Uiteraard bevestig je deze spullen aan de kano zodat je, als je om zou slaan, niet alles kwijt bent. We raden je voor deze reis aan om slim in te pakken en vooral niet teveel mee te nemen. De kans dat je omslaat met een dergelijke kano is trouwens heel erg klein, de kano's zijn uitermate stabiel te noemen.

V. Hoe werkt het met vliegen?

A. Je ontvangt van ons voor vertrek je boekingsnummer, de boekingscode en het vluchtnummer. Hiermee kun je online inchecken. Dit kun je overigens ook gewoon op Schiphol nog doen, dat maakt geen verschil.

In de vertrekinformatie vind je de tijd waarop de groep in Nederland verzamelt. Zo leer je elkaar al kennen op de heenweg en kun je gezamenlijk inchecken en boarden.

Je vliegt altijd met minimaal 1 andere reiziger uit jouw groep samen. Echter, de prijzen van vliegtickets kunnen per dag dusdanig verschillen dat niet iedereen op hetzelfde moment vliegt. De reisleiding van Simi is niet aanwezig op het vliegveld in Nederland, maar jullie worden opgepikt door de reisleider in Zweden.

V. Hoeveel bagage mag er mee?

A. Je mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 8, 12 of 10 kilo, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Daarnaast kun je, zodra je van ons de vluchtgegevens hebt ontvangen, zelf extra bagage bijboeken.