Samenstelling afgelopen jaar

38%
63%
Gem. leeftijd 2017: 17 jaar

Jongerenreizen Zweden 15-17

Deze gezellige, ontspannen vakantie in Midden Zweden is ideaal voor wie er even lekker tussenuit wil. Deze jongerenvakantie is geheel verzorgd en inclusief bijna alles. Verblijf op een ranch in western stijl en beleef Zweden actief!

Je vliegt vanaf Nederland naar Oslo, waar we opgehaald worden door onze reisleiding. Vervolgens ontdek je in de komende 8 dagen hoe mooi en gezellig Zweden als vakantiebestemming is.

Dit is een jongerenvakantie die vooral geschikt is voor wie houdt van natuur, gezelligheid en niet per se elke dag op het strand hoeft te liggen. Tijdens deze vakantie staan een groot aantal avontuurlijke activiteiten op het programma, maar er is ook genoeg tijd om zelf te relaxen.

Bij deze vakantie is eigenlijk alles inbegrepen. Zo is de vlucht inclusief, word je van het vliegveld opgehaald en weer weggebracht en zijn een groot deel van de activiteiten al inbegrepen. Daarnaast kun je elke dag rekenen op goede, afwisselende maaltijden.

Doordat je op een hele levendige plek verblijft in Zweden zul je merken dat je enorm gaat genieten. Daarnaast ligt de ranch op loopafstand van het stadje Eksharad, waar je alle basisfaciliteiten vind.

Highlights Zweden reis

 • Verblijf in tenten
 • Wandelingen in de omgeving
 • Staprit te paard
 • Quadrit in eigen bos
 • Kanotocht
 • Elandsafari
 • Jacuzzi-avond
 • en meer

1 027,50 €,-
8 dagen

BOEK DEZE REIS

Waarom deze groepsvakantie boeken?

 • Je verblijft op een prachtlocatie in Midden Zweden
 • Simi Reizen is in 2014 en 2015 uitgeroepen tot beste aanbieder van jongerenreizen (reisgraag.nl) en beste aanbieder van actieve vakanties (reisorakel.nl) én als reisorganisatie met de beste reisleiding (reisorakel.nl)
 • Je boekt een echte groepsreis waarin je gezamenlijk activiteiten onderneemt en elkaar dus goed leert kennen
 • Veel mogelijkheden om ter plaatse nog dingen bij te boeken
 • Een volledig verzorgde reis inclusief maaltijden (excl. drankjes)

Zweden jongerenreis

Dinsdag

Je vliegt met KLM, SAS of Norwegian naar Oslo. We vertrekken al vroeg in de ochtend, zodat we optimaal gebruik maken van de beschikbare tijd. In Oslo worden we opgehaald en reizen we naar onze verblijfplaats deze week. Deze rit duurt ongeveer 3,5 tot 4 uur en voert je door zowel Noorwegen als Zweden. Onderweg is er genoeg te zijn. Houd je ogen goed open, wellicht zie je nog een eland langs de weg!

Na aankomst op de ranch krijgen we een rondleiding over het terrein en bekijken we de mogelijkheden. Daarna is er nog even tijd om het stadje (1000 inwoners, voor Zweedse begrippen best groot) te verkennen.

Zweden jongerenvakanties

Woensdag

We beginnen de dag met een mooie wandeling door de omgeving. Hierbij zie je eindelijk iets meer van Zweden, de uitgestrekte bossen en de indrukwekkende rust en natuur. Een goed begin van de vakantie!

We komen 's middags terug op de camping, waarna er nog tijd is om even iets voor jezelf te doen. Onze reisleider organiseert een voetbalwedstrijdje voor degenen die hier zin in hebben.

De avond maken we er een gezellige boel van. De sauna en jacuzzi zijn voor onze groep gereserveerd. Een duik in de rivier die langs de camping loopt hoort er natuurlijk bij om de sauna-beleving helemaal compleet te maken.

Zweden natuurreis

Donderdag

Vandaag gaan we "te paard". Deze rit is ideaal voor beginners. We maken een paardrij rit door het bos van ongeveer een uur. Natuurlijk krijg je voor je op het paard stapt een uitgebreide uitleg met veel informatie over de paarden en hoe je hier mee om moet gaan.

Als het paardrijden je bevalt is het natuurlijk ontzettend leuk om gedurende de week te kijken of je nog een ander soort rit kunt doen. Mensen die zelf paardrijden zouden er zelfs voor kunnen kiezen om een dagrit met paarden te maken met als hoogtepunt het zwemmen met paarden. Hoewel deze jongerenreis geen paardrijvakantie is, kun je als je wil enorm veel doen met de paarden tijdens deze reis.

In de middag gaan we in overleg een activiteit ondernemen. Dat kan een wandeltocht zijn, een leuk spel of een excursie in de omgeving.

's Avonds maken we ons als het begint te schemeren op voor een elandsafari. Elanden zijn enorm indrukwekkende dieren die je overdag niet snel zult zien. Tegen de schemering komen ze echter uit het bos om te grazen langs de vele weilanden. Een ideaal moment om elanden van dichtbij te zien!  Een eland is wel 2 meter hoog en 3 meter lang en weegt ergens tussen de 300 en 800 (!!) kilo

Zweden jongeren reizen

Vrijdag

Vandaag staat quadrijden op het programma. Na een grondige uitleg maak je een tocht over het eigen terrein met een quad. We gaan over weilanden waar je kunt testen hoe hard de quad kan, door het bos, langs modderpoelen en komen op mooie plekjes. Het terrein van de ranch is enorm groot, waardoor je van alles wat mee zult maken.

De rest van de dag vindt plaats in overleg. Er zijn ongetwijfeld mensen die bijvoorbeeld willen paardrijden of een langere quadtocht willen boeken, maar we kunnen ook in overleg met de groep een mooie activiteit bedenken.

Zweden kanotochten

Zaterdag

Vandaag gaan we luchtbuks-schieten. Er is een parcours uitgezet in het bos waarbij je verschillende doelen moet zien te raken. Een leuke en originele activiteit die goed in de smaak valt! We beginnen met een korte les zodat iedereen precies weet wat er moet gebeuren.

Zondag

Vandaag maken we een mooie wandeltocht in de omgeving. Onderweg stoppen we regelmatig voor een korte pauze. In overleg is dit ook een ideale dag om optionele activiteiten in te plannen overigens!

Zweden jongeren

Maandag

Zweden bezoeken zonder een kanotocht te doen is eigenlijk onmogelijk. Er is geen ander land in Europa waar je zoveel mogelijkheden hebt om te kanoen. Vandaag maken we een kanotocht door de Zweedse natuur. Heerlijk genieten van de natuur, de rust en de mooie uitzichten onderweg!

Dinsdag

Na een gezellige week in Zweden wordt het tijd om de spullen in te pakken. We vertrekken richting vliegveld en vliegen in de middag weer terug naar Nederland.

Het reisprogramma zoals je het hier boven kan vinden is het programma zoals we dit normaalgesproken uitvoeren. Houd er rekening mee dat we altijd proberen iedereen de beste ervaring te geven. Door het weer of andere oorzaken kan de volgorde van het programma wijzigen.

Vertrekgarantie

Bij een groepsreis valt of staat vertrekgarantie met wanneer iedereen boekt. Dat geldt natuurlijk ook voor jezelf: hoe eerder je boekt, hoe eerder wij weten of je reis door kan gaan. In de afgelopen jaren zijn al onze Zweden-reizen gewoon doorgegaan. De minimumdeelname voor deze groepsreis is 8 personen.

Let op: deze reis wordt ook aangeboden in de leeftijdsgroep 18-22 en kan gecombineerd worden.

Vroeg boeken vaak voordeliger

Vliegtickets zijn naarmate je dichter bij de vertrekdatum komt over het algemeen duurder dan wanneer je dit ver vooraf regelt. We raden je aan deze reis dan ook voor april te boeken.

Vertrekinformatie

Je vliegt met KLM, SAS of Norwegian Air vanaf Schiphol. We landen in Oslo, waar we opgehaald worden en met busjes naar Zweden zullen reizen. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 uur.

Over het algemeen proberen we iedereen op dezelfde vlucht te boeken. Doordat prijzen van vluchten soms enorm verschillen kunnen we dit echter niet garanderen. Wel zorgen we ervoor dat je altijd met minimaal 1 andere reiziger samen vliegt. De prijsverschillen kunnen oplopen tot 200 euro en in plaats van je dat bij te laten betalen is het dan net zo handig om een vlucht eerder of later te boeken. De groep ontmoet je dus in Oslo.

Het kan dus zijn dat je enige tijd op het vliegveld moet wachten op de heenweg of terugweg.

Let op: bij het boeken is het verplicht je officiele voornaam en achternaam te gebruiken zoals die in je paspoort of op je identiteitskaart staan. Het gaat hierbij om je voornaam en achternaam. Eventuele tweede namen of roepnamen hoef je niet op te geven. Je roepnaam kun je kwijt in het opmerkingenveld.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen.

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Bijdrage Garantiefonds Stichting GGTO.
 • Retourvlucht AMS - OSL
 • Transfers (Oslo - Eksharad en retour)
 • 7 overnachtingen in een vierpersoonstent
 • Gebruik van alle materialen
 • Alle avondmaaltijden
 • Ontbijt en lunch
 • Quadrit (op eigen terrein)
 • Paardrijden (staprit)
 • Kanotocht
 • Elandsafari
 • Wandeltocht
 • Sauna/jacuzzi avond
 • Luchtbuks schieten + parcours door bos
 • Betrokken reisleiding
 • 8, 10 of 12 kilo handbagage afhankelijk van luchtvaartmaatschappij

Exclusief

 • Reisverzekering. Controleer vooraf of je reisverzekering de aangeboden activiteiten dekt, in het bijzonder het quadrijden en paardrijden.
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Maaltijden "onderweg" op de reisdagen.
 • Drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Eventuele ruimbagage (23 kg)

Optionele activiteiten ter plaatse

Tijdens je vakantie in Zweden kun je ter plaatse nog een aantal activiteiten bijboeken, individueel of als groep.

Activiteiten reken je ter plaatse contant af in Zweedse kronen. Er is gelegenheid om te pinnen onderweg gedurende de week.

Over de locatie en accommodatie

Je verblijft tijdens deze vakantie in 4-persoonstenten. Je bepaalt zelf op basis van de heenreis bij wie je slaapt. Jongens en meisjes slapen altijd gescheiden.

We verblijven op de Sun Dance Ranch in Zweden. Kijkers van het programma "ik vertrek" kennen deze wellicht nog van het programma. De ranch is een plek waar paarden in westernstijl gehouden worden. Hoewel het een echte paardenranch is zijn er daarnaast enorm veel andere dingen te beleven. Als paardenliefhebber kun je je natuurlijk helemaal uitleven hier, maar ook als je geen paardenfan bent is er meer dan genoeg te beleven op en rondom de ranch.

Reisleiding

Bij deze jongerenreis is, behalve reisleiding vanuit de accommodatie ook eigen reisleiding aanwezig. De reisleiders zijn er om, naast het officiele programma, te zorgen voor een goede sfeer in de groep, maar ook om extra activiteiten te ondernemen.

Minimumdeelname

Om het gezellig te hebben is het nodig om natuurlijk een minimaal aantal deelnemers te hebben. Het minimum voor deze vakantie is 8, het maximum 20. Indien nodig zullen leeftijdsgroepen worden gecombineerd. We houden er uiteraard rekening mee of de onderlinge verschillen niet te groot zijn. De reis is standaard gecombineerd tussen de 15-17 eb 18+ groep.

Alcohol

Is in deze leeftijdsgroep onder geen voorwaarde toegestaan.

Boeken van deze Zweden reis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting GGTO.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 02-08-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Geweldige vakantie gehad met een super leuke groep in Slovenië.

  In de ochtend naar de bakker (5min lopen). Overdag lekker actief met de activiteiten. Ook een lekker meertje bij de camping waar je kon zwemmen. Op de camping zitten erg veel Nederlanders. S'avonds lekker bij het kampvuur zitten.

  Na die 10 dagen heb je veel mee gemaakt met de hele groep en is het echt jammer dat je afscheid moet nemen.

  De reisleiding (Demi en Dominique) waren super en hebben zich echt ingezet voor ons. Zij hebben voor elkaar gekregen dat iedereen alle optionele activiteiten gewoon kon doen. Echt toppers!

  Voor simi, er zijn 2 paklijsten. 1 op de site en 1 bij de boeking. Die kwamen niet helemaal overeen met elkaar.

  Minpuntjes aan de reis

  De bus naar Slovenië zit met de groep van Kroatie in 1 bus. Opzich geen probleem maar de bagage moest onderin de bus op passagiers stoelen waardoor de bus echt erg vol was.

  Een enkele buschauffeur op de heenreis en terugreis was wat kortaf/chagrijnig. Weinig stops. Gelukkig zat er wel een wc in de bus maar het zou wel fijn zijn als er iets meer plaspauzes zijn waardoor iedereen even de benen kan strekken....

  Geweldige vakantie gehad met een super leuke groep in Slovenië.

  In de ochtend naar de bakker (5min lopen). Overdag lekker actief met de activiteiten. Ook een lekker meertje bij de camping waar je kon zwemmen. Op de camping zitten erg veel Nederlanders. S'avonds lekker bij het kampvuur zitten.

  Na die 10 dagen heb je veel mee gemaakt met de hele groep en is het echt jammer dat je afscheid moet nemen.

  De reisleiding (Demi en Dominique) waren super en hebben zich echt ingezet voor ons. Zij hebben voor elkaar gekregen dat iedereen alle optionele activiteiten gewoon kon doen. Echt toppers!

  Voor simi, er zijn 2 paklijsten. 1 op de site en 1 bij de boeking. Die kwamen niet helemaal overeen met elkaar.

  Minpuntjes aan de reis

  De bus naar Slovenië zit met de groep van Kroatie in 1 bus. Opzich geen probleem maar de bagage moest onderin de bus op passagiers stoelen waardoor de bus echt erg vol was.

  Een enkele buschauffeur op de heenreis en terugreis was wat kortaf/chagrijnig. Weinig stops. Gelukkig zat er wel een wc in de bus maar het zou wel fijn zijn als er iets meer plaspauzes zijn waardoor iedereen even de benen kan strekken....

 • door Rondreizen Amerika (Actieve vakanties 23-35) op 03-08-2016

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De reis zat heel goed in elkaar. We zijn met de auto door Utah, Montana, Idaho en Wyoming gereden en hebben veel mooie locaties gezien met als hoogtepunt Yellowstone National Park en Glacier National Park. De reisleider was heel flexibel en de groep mocht vaak meebeslissen over wat we gingen doen. Ik heb een supermooie tijd gehad!

  Dankjewel Bob!

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 11-07-2015

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Top activiteiten gedaan. Superleuke gidsen. Cayoning was helemaal super, raften was wat saai maar wel heel gezellig. Camping lag dichtbij het strand en was super geregeld. Schone douches enzo

  Ik zou nog meer activiteiten willen doen

 • door (Jongerenvakanties 18-22) op 24-07-2015

  image

  8.3

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Mooie, gezellige reis en groep. Goede service vanuit Simi. Mijn programma (wildwater-) zou eerst niet doorgaan wegens te weinig deelnemers maar kon na een mailtje (bijna) helemaal doorgaan ondanks het niet behalen van het minimum aantal deelnemers. Het vervoer, in een luxe touringcar, was erg prettig. Genoeg beenruimte voor lange mensen en tafeltjes om tijdens de reis spelletjes te spelen en te socializen. we kwamen ruim op tijd aan op onze bestemming, en moesten zelfs nog even wachten voordat we de camping op mochten.
  De keuze voor de accommodatie is een juiste geweest. De camping ligt op ongeveer 15 minuten lopen van Guillestre, wat erg handig is als je even het stadje in wil of boodschappen moet doen. Andere campings liggen verder weg wat het minder aantrekkelijk maakt om naar het stadje/de winkel te gaan. Voor verfrissing is er een (betaald) gemeente zwembad op de camping aanwezig. Je kan een strippenkaart kopen, maar uit ervaring blijkt dat de strippenkaart bijna niet op komt voor het eind van de vakantie als je hem alleen gebruikt. Een gratis alternatief is het meertje dat op ongeveer 40 minuten lopen vanaf de camping ligt. Ook kan je kiezen om achter de toiletgebouwen even in het koude water van een riviertje dat daar langs stroomt te gaan liggen. De reisleiding had wat mij betreft duidelijker moeten zijn over wat er van ons verwacht werd tijdens de week en was niet altijd consequent. Zo was het even niet duidelijk dat als mensen zich opgaven om met een andere activiteit mee te gaan, dat ze dan wel extra (is ook logisch) moesten betalen. Daarnaast was het jammer dat het door miscommunicatie voor kwam dat mijn mede programmagenoot en ik niet mee konden naar een activiteit. Dit was op dag 5, maar hadden we niet beide besloten om de vijf dagen onze derde rustdag hebben betekend. Niet iets waar je bij een actieve vakantie op hoopt! Verder vond ik het jammer om te zien dat er de laatste avond geen rekening was gehouden bij het reserveren bij een restaurant met een deelnemer met een lactose allergie. Daardoor moest er ter plekke een alternatief worden bedacht. Geen groot probleem, wel slordig. Een ander punt wat ik jammer vond was dat bepaalde basis dingen als groep eerst moest worden aangeschaft (toiletpapier, afwasmiddel) en niet direct vanuit de organisatie werd aangeboden.
  De excursies waren erg goed begeleid. Goede gidsen die duidelijk uitleg gaven en ook goed tijdens de activiteit op de veiligheid bleven letten van de deelnemers.

 • door (Jongerenvakanties 18-22) op 02-08-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Bij de appartementen is ees busje veel makkelijker dan het openbaar vervoer.
  Maar wij namen met de taxi en melisa heeft het voor ons willen regelen.

  Ik ga volgend jaar waarschijnlijk weer bij simi reizen boeken de activiteiten en de reisleiding was helemaal top

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 15-07-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  k vond het een topvakantie, met veel verschillende activiteiten en een geweldige reisleiding! Geen op of aanmerkingen, in een woord: geweldig!
  Jammer dat er geen contact mag worden gehouden met de reisleiding, ook niet in wat specialere gevallen, maar misschien aan de andere kant ook wel begrijpelijk
  -Dylan-

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 04-07-2015

  image

  7.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Een hele leuke vakantie gehad in Noorwegen en Zweden. Een van de weinige dingen die tegenviel was het weer, waar natuurlijk niks aan te doen is. Daarnaast moet er wel rekening gehouden worden met een wandelvakantie, en dat je al het eten zelf moet betalen, zodat de reis eerder op 2000 dan 1500 euro uitkomt. Maar dat absoluut is de moeite waard

  Hoi Kristian,

  Je hebt gelijk hoor, zeker Noorwegen is als vakantieland enorm duur, vaak met prijzen tot wel twee keer zo hoog als wij in Nederland gewend zijn. Zeker iets om rekening mee te houden als je deze rondreis wilt boeken!

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties 23-35) op 29-07-2016

  image

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9  Een super vakantie gehad. Veel leuke activiteiten gedaan en erg gezellige leiding. Een groot feest gemaakt met de hele groep. Een vakantie om nooit meer te vergeten. Veel vrijheid gekregen maar toch veel samenwerken en er voor elkaar zijn. ECHT TO  Een super vakantie gehad. Veel leuke activiteiten gedaan en erg gezellige leiding. Een groot feest gemaakt met de hele groep. Een vakantie om nooit meer te vergeten. Veel vrijheid gekregen maar toch veel samenwerken en er voor elkaar zijn. ECHT TOP

 • door Rondreizen Amerika (Actieve vakanties 23-35) op 09-08-2017

  geen foto

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Van 9 tot 22 augustus ben ik met de groepsreis Canada / Noordwest USA van simi meegeweest. Het was een bijzondere ervaring om met een huurauto door prachtige nationale parken te rijden. De dagafstanden zijn wel lang (4600 km in 14 dagen), dus als bestuurder kan dit wel vermoeiend worden. Gelukkig kan je met een bijbestuurder wisselen en zorgen de vele stops in de natuurparken voor de nodige afwisseling, maar hou er rekening mee dat als je je als bestuurder opgeeft je wel de verantwoording neemt om iedere dag zo fris en fruitig mogelijk in de auto te stappen. Groot voordeel, je kan met je medebestuurder bepalen hoe je de dag wil indelen en waar je naartoe wil rijden. Op een paar reisdagen na rijdt elke auto zelfstandig en sta je vrij om de activiteiten te doen die je leuk vindt (van lange wandeling tot zo veel mogelijk stops) Je medepassagiers kunnen van auto wisselen. Een nadeel vond ik wel dat er geen navigatie bij de huurauto was geregeld en er waren geen wegenkaarten beschikbaar. Navigeren ging via google maps, maar zelf vond ik dit niet prettig. Regelmatig was de wifi niet bestand tegen een bombardement van offline kaarten downloaden, waardoor er auto's zijn geweest die vrijwel zonder navigatie hebben gereden. Uiteindelijk is het allemaal wel goed gekomen, de reisleider neemt ons commentaar over de navigatie mee naar simi voor de reizen van volgend seizoen.

  De motels/hotels waren over het algemeen prima, vooral de lokaal gerunde motels hebben toch een sfeertje wat een keten niet na kan doen. Hou er wel rekening mee dat je een tweepersoons bed (met 1 grote deken) deelt met een medereizigers, zelf heb ik het niet als probleem ervaren. De bedden waren erg goed en elke dag konden we ontbijt halen bij de lokale supermarkt of was er een simpel ontbijt bij het motel. Amerika en Canada hebben mij in ieder geval aangenaam verrast met hun natuurpracht, uitgestrekte landschappen en gastvrijheid. Ieder national park heeft iets unieks, van de blauwe meren van Banff tot de geisers van Yellowstone. Het liefst zou je een week in bijvoorbeeld Yellowstone willen rijden, maar je hebt maar 1 dag om alles wat je wilt zien te zien. Wat research van de nationale parken voor je vakantie kan zeker helpen. Laatste tip als je deze reis wilt maken, neem een trui en joggingbroek mee voor de koude avonden.

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 02-08-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Deze vakantie had van mij drie keer zo lang mogen duren. Zo ontiegelijk heb ik het naar mijn zin gehad. Een paar dagen thuis en ik mis mn reisgenootjes al! Geluk gehad met de gezellige groep en natuurlijk met de reisleiding. Demi en Dominique, jullie waren toppers! Altijd gezellig maar wanneer er adequaat gehandeld moest worden wisten jullie van aanpakken. Ook hebben jullie het voor elkaar gekregen dat bijna iedereen alle optionele activiteiten kon kiezen, ook al waren dit er soms vier per persoon. Echt top. Camping was heerlijk met een meertje en riviertje. Voor in de rivier zijn waterschoenen wel aan te raden. Het sanitair was over het algemeen goed geregeld, alleen het hostel zouden ze vaker schoon mogen maken. Gelukkig mochten wij ook gebruik maken van de andere gebouwen die minstens twee keer per dag bijgehouden werden. De activiteiten waren leuk maar door lage waterstand minder spectaculair dan verwacht. Wel goed instapniveau, iedereen kon overal mee doen. Als ik een tip mag geven, boek een optionele mountainbike tocht bij de White Rabbit. Super leuke ervaring! De reis terug duurde helaas wat langer door problemen met het gewicht van de bus. Voor Simi als tip: weeg de koffers en geef een limiet aan de kilo's. Hoeven we 's nachts niet 5 uur vertraging op te lopen met corrupte Oostenrijkse politieagenten ;)
  Deze vakantie was waardevoller dan met een punt of pen te beschrijven. Wat een ervaring, zeker boeken zeg ik!...

  Deze vakantie had van mij drie keer zo lang mogen duren. Zo ontiegelijk heb ik het naar mijn zin gehad. Een paar dagen thuis en ik mis mn reisgenootjes al! Geluk gehad met de gezellige groep en natuurlijk met de reisleiding. Demi en Dominique, jullie waren toppers! Altijd gezellig maar wanneer er adequaat gehandeld moest worden wisten jullie van aanpakken. Ook hebben jullie het voor elkaar gekregen dat bijna iedereen alle optionele activiteiten kon kiezen, ook al waren dit er soms vier per persoon. Echt top. Camping was heerlijk met een meertje en riviertje. Voor in de rivier zijn waterschoenen wel aan te raden. Het sanitair was over het algemeen goed geregeld, alleen het hostel zouden ze vaker schoon mogen maken. Gelukkig mochten wij ook gebruik maken van de andere gebouwen die minstens twee keer per dag bijgehouden werden. De activiteiten waren leuk maar door lage waterstand minder spectaculair dan verwacht. Wel goed instapniveau, iedereen kon overal mee doen. Als ik een tip mag geven, boek een optionele mountainbike tocht bij de White Rabbit. Super leuke ervaring! De reis terug duurde helaas wat langer door problemen met het gewicht van de bus. Voor Simi als tip: weeg de koffers en geef een limiet aan de kilo's. Hoeven we 's nachts niet 5 uur vertraging op te lopen met corrupte Oostenrijkse politieagenten ;)
  Deze vakantie was waardevoller dan met een punt of pen te beschrijven. Wat een ervaring, zeker boeken zeg ik!...

Zweden Sundance ranch

Tijdens deze jongerenvakantie in Zweden verblijf je op de Sundance Ranch, een paardenboerderij in western stijl waar behalve paarden nog ontzettend veel meer te doen is. Een aanrader voor wie een actieve vakantie in de natuur zoekt.

Tijdens deze groepsreis verblijf je in tenten op het terrein van de Sun Dance Ranch. Doordat maaltijden inbegrepen zijn bij de reissom, evenals de activiteiten en retourvlucht naar Oslo, heb je met deze jongerenreis een betaalbare vakantie in Zweden te pakken.

Wat is er te doen op de ranch?

Op de ranch zijn natuurlijk paarden aanwezig, maar is er sowieso een levendige sfeer van activiteit aanwezig. Er zijn veel andere jongeren. Behalve de door ons geplande activiteiten die je al bezig genoeg houden, is het mogelijk ter plaatse nog van alles en nog wat bij te boeken. Ook kun je zelf mooie wandelingen in de omgeving maken of bijvoorbeeld een kanotocht. Daarnaast kun je vissen, maar ook verschillende langere ritten te paard maken of les krijgen.

Faciliteiten

 • Gratis wifi
 • Jacuzzi en sauna aanwezig (tegen betaling, 1x inbegrepen)
 • Direct aan een mooie rivier
 • Goede uitvalsbasis voor wandelingen
 • Gezellige levendige plek
 • Stadje Eksharad op loopafstand (ongeveer 5 km)
 • Gezellige saloon
 • Goed sanitair

Zweden en betalen

Je betaalt in Zweden met de Zweedse kroon. Als je heel snel wilt omrekenen kun je het bedrag in kronen ongeveer door tien delen, dan weet je ongeveer hoeveel je moet betalen. Omdat de wisselkoers altijd wijzigt kun je het ook op internet altijd omrekenen.

Je kunt in Zweden wel pinnen, maar op de ranch is het het handigst om contant af te rekenen. Je kunt op het vliegveld pinnen of in het stadje Eksharad. We raden je niet aan om vooraf al geld te wisselen, maar gewoon ter plaatse te pinnen, dat is vaak voordeliger.

Zweedse natuur

Je vliegt naar Noorwegen, maar steekt al snel de grens met Zweden over. Je zult merken dat er veel meren en bossen zijn. Zweden is een echte bestemming voor natuurliefhebbers. Dankzij het actieve pakket en de inbegrepen activiteiten kun je hier een heerlijke vakantieweek beleven met je leeftijdsgenoten.

V. Waar verblijf je precies?

A. Tijdens deze jongerenvakantie verblijf je op de Sun Dance Ranch in Zweden, vlakbij het stadje Eksharad. Op zoover scoort deze locatie een 8.2 gemiddeld.

V. Ik ben niet echt een paardenmens, en nu?

A. Don't worry! De ranch bestaat natuurlijk uit een groot aantal prachtige paarden, maar zoals je in het activiteitenprogramma kunt lezen hebben we ervoor gekozen het programma niet vol te stoppen met paardrij-activiteiten. Het is dan ook geen paardrijvakantie, ondanks dat het plaatsvindt op een ranch. Natuurlijk kun je als je wel gek bent op paardrijden, zelf kijken of je een aantal activiteiten ter plaatse bijboekt.

V. Ik reis alleen, hoe gaat dat in zijn werk?

Iets meer dan de helft van van de mensen die deze reis boeken, reist alleen. Gedurende de heenreis leer je elkaar natuurlijk al kennen, maar ook vooraf kun je al op verschillende manieren kennismaken.

Verder weten we dat alleen reizen spannend is, maar uit onze eigen ervaring weten we ook dat zodra je eenmaal onderweg bent, de spanning echt mee gaat vallen.

V. Waarom is deze reis veel duurder dan andere reizen die jullie aanbieden?

A. Bij deze reis is de vlucht inbegrepen, maar ook activiteiten en maaltijden. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat Zweden als land een stuk duurder is dan Nederland. Prijzen liggen gemiddeld makkelijk anderhalf keer zo hoog als in Nederland, soms wel twee keer zo hoog. Dat zorgt ervoor dat ook onze kosten hoger zijn dan op andere locaties.

V. Hoe groot zijn de groepen ongeveer?

Omdat deze groepsreis veel te maken heeft met het beleven van natuur hebben we gekozen het maximum aantal deelnemers beperkt te houden. Aan de andere kant is een te klein groepje ook niet ideaal. Je kunt rekenen op een groep tussen de 8 en maximaal 20 personen groot.

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. Als je op zoek bent naar een zon, strand, zee vakantie zit je bij deze reis helemaal fout. Als je op zoek bent naar een afwisselende groepsreis met veel activiteiten, veel natuur, veel rust en heel erg genieten, dan is dit helemaal de reis voor jou. Een ideale mix tussen spanning en ontspanning en natuur.

V. Wat moet ik me voorstellen bij de omgeving?

De ranch ligt aan de rivier Klaralven. Niet alleen heb je een ontzettend mooie omgeving, je hebt ook nog eens een stadje in de buurt. Niet groot, maar het zorgt er wel voor dat je je niet hoeft te vervelen. Er zijn ter plaatse een aantal fietsen te leen, maar een mooie wandeling naar het dorp is ook te doen.

V. Wij reizen samen, kunnen we samen slapen?

A. Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan.

V. Krijgen we voldoende vrije tijd?

A. Uiteraard. Hoewel je op onze locatie redelijk afgezonderd bent omdat er geen grote steden in de buurt zijn, leent de omgeving zich perfect voor wandeltochten, fietstochten en kun je ter plekke ook nog een heleboel activiteiten bijboeken.

V. Hoe lang duren de activiteiten?

Sommige activiteiten zijn erg intensief en duren niet zo lang, andere activiteiten duren een dagdeel of hele dag. Om de activiteiten heen proberen we genoeg tijd vrij te plannen zodat iedereen ook andere dingen kan doen.

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisleiders de meeste bijzonderheden prima handelen. Dit is GEEN vrijblijvende keuze. Heb je dus ADHD, PDD-NOS of iets anders dat relevant is voor de reisleiding, dan ben je verplicht dit bij boeking te melden. Het niet melden van bijzonderheden kan reden zijn je vakantie voortijdig te moeten beeindigen en dat wil niemand.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand! Houd er rekening mee dat voor hele bijzondere dieten meer informatie nodig is voordat we kunnen bepalen of we dit voor je aan kunnen bieden.

V. Is er een reisleider aanwezig op het vliegveld?

De reisleiding van Simi is niet aanwezig op het vliegveld in Nederland, maar jullie worden opgepikt door de reisleider in Zweden.

V. Hoe werkt het met vliegen?

Het is een korte vlucht van ruim anderhalf uur naar Oslo. Afhankelijk van de beschikbaarheid vlieg je heen tussen 07:00 in de ochtend en 11:00 in de ochtend. Je ontvangt van ons voor vertrek je boekingsnummer, de boekingscode en het vluchtnummer. Hiermee kun je online inchecken bij KLM en je boardingpass printen. Dit kun je overigens ook gewoon op Schiphol nog doen, dat maakt geen verschil.

In de vertrekinformatie vind je de tijd waarop de groep in Nederland verzamelt. Zo leer je elkaar al kennen op de heenweg en kun je gezamenlijk inchecken en boarden.

V. Vliegen we als groep samen?

Je vliegt altijd met minimaal 1 andere reiziger uit jouw groep samen. Echter, de prijzen van vliegtickets kunnen per dag dusdanig verschillen dat niet iedereen op hetzelfde moment vliegt. Over het algemeen vliegen we heen in de ochtend tussen 07:00 en 12:00. We hebben hiervoor gekozen omdat een uurtje of twee wachten op het vliegveld te verkiezen is boven het bijbetalen van soms wel 250 euro voor exact dezelfde vlucht.

V. Hoeveel bagage mag er mee?

Je mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 12 of 10 kilo, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Daarnaast kun je, zodra je van ons de vluchtgegevens hebt ontvangen, zelf extra bagage bijboeken.