Samenstelling afgelopen jaar

50%
50%
Gem. leeftijd 2017: 0 jaar

Zweden rondom de midzomernacht

In juni gaat in het hoge noorden van Zweden de zon bijna niet meer onder. In Zweeds Lapland blijft het in juni dan ook 24 uur per dag licht. Een bijzondere gewaarwording!

Tijdens deze korte vakantie bezoek je Zweeds Lapland in de periode dat de zon niet ondergaat en hebben we een relaxed programma voor je opgesteld met activiteiten, een directe vlucht vanaf Amsterdam, verblijf en maaltijden inbegrepen. Ideaal voor wie er nog even tussenuit wil en buiten de gebaande paden op zoek is naar een unieke belevenis.

Deze reis is te boeken als groepsreis, maar ook op basis van minimaal 2 personen. Het midzomernacht-feest wordt in Zweden gevierd op de vrijdag die het dichtst bij 21 juni ligt, maar gedurende de hele maand kun je genieten van het bijzonder lange daglicht en de mooi gekleurde luchten.

Ga voor een natuurervaring in Lapland en verblijf in een gebied waar slechts 2,5 persoon per vierkante kilometer woont (ongeveer 200 keer zo weinig als in Nederland per vierkante kilometer).

 • Verblijf in traditionele cottages
 • Midzomernacht-picknick
 • Natuurtocht en Sami cultuur
 • Outdoor lunch op open vuur
 • Kanotocht
 • Sami cultuur-avond
 • Mountainbike-tocht
 • Indrukwekkende natuur
 • De zon gaat niet (of bijna niet) onder

952,50 €,-
5 dagen

BOEK DEZE REIS

Waarom deze groepsvakantie boeken?

 • Maak de midzomernacht mee en ervaar een vakantie waarbij het altijd licht is
 • Ideale korte break naar een originele reisbestemming
 • Actief maar rustgevend programma in het hoge Noorden
 • Incl. maaltijden, retourvlucht en activiteiten!

Dag 1

In 2,5 uur vlieg je vanaf Schiphol naar Skelleftea in Zweeds Lapland met een directe vlucht. Je ruimbagage is inbegrepen, dus je kunt gerust inpakken wat je wilt.

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald en volgt een transfer naar Lövånger Kyrkstad, de plek waar je de komende nachten zult verblijven in frisse, gezellige en sfeervolle huisjes.

's Middags is er tijd om te genieten van de omgeving. We raden je aan om zeker een mooie wandeling te maken, bij de receptie kunnen ze je helpen aan een aantal mooie routes.

Doordat het 's avonds niet donker wordt is het een geweldige belevenis om tegen middernacht erop uit te trekken. Gewapend met een kaart, koffie/thee en een Zweedse traktatie (inbegrepen) maak je een wandeling naar het oude vissershaventje van Gammelbyn. Een fantastische plek met een uitzicht over de hele baai. Als je wilt kun je afkoelen met een middernachts-zwemstop! Er is geen eindtijd, dus je kunt zelf bepalen hoe lang je wilt genieten van dit verschijnsel dat zich alleen in het uiterste noorden van de wereld afspeelt.

De totale afstand van de wandeling is ongeveer 7 kilometer.

Dag 2

Na een goed ontbijt vertrek je voor een volle dag met natuur en cultuur in het natuurreservaat Bjuröklubb. Dit natuurgebied kent een lange geschiedenis en je gids zal je van alles vertellen over het gebied.

Je tocht begint aan het open strand, langs hoge kliffen en de typische bossen van Zweeds Lapland. We komen vervolgens in meer bergachtig gebied en nemen de tijd om alles te zien.

De lunch bereiden we bij de oude vuurtoren en wordt op open vuur door de gids samen met de reizigers bereid.

Je bent de hele dag onderweg. De transfers zijn inbegrepen, evenals de lunch en de begeleiding door de gids.

Dag 3

Na het ontbijt staat je fiets en de kaart van de omgeving voor je klaar, evenals je al klaargemaakt lunchpakketje voor de dag. Na een kleine drie kwartier fietsen over mooie bospaadjes en op kleine weggetjes kom je aan bij je kano die klaarligt op een rustig plekje van de baai.

Je stapt in de kano en luncht op een klein eilandje met prachtige uitzichten. Je hebt de hele dag om op eigen gelegenheid te fietsen en te kanoen zoveel je wilt. Op de terugweg laat je de kano achter waar je deze gevonden hebt en vervolgt je weg per fiets terug naar je huisje. De prachtige natuur zal ervoor zorgen dat je enorm geniet van deze dag. 

Dag 4

Na het ontbijt stap je op de fiets. Je lunchpakketje neem je mee, je krijgt een kaart, een fiets en helm en maakt een tocht die begint op kleine weggetjes en je vervolgens door smalle bospaadjes zal leiden. Je komt onder andere langs een aantal haventjes, maar raden je ook zeker aan een stop te maken op het Klössand strand. Eet vervolgens een ijsje in Munkviken en rijd langs verchillende kleine boerderijen die helemaal in het landschap opgaan.

De totale tocht is ongeveer 30 kilometer lang, maar er zijn geen grote hoogteverschillen te overwinnen.

Dag 5

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven. Je kunt ervoor kiezen je verblijf te verlengen en er bijvoorbeeld een individuele fly-drive achteraan te plakken. Neem hiervoor contact met ons op.

Vertrekgarantie

Bij een groepsreis valt of staat vertrekgarantie met wanneer iedereen boekt. Voor deze reis is geen minimale groepsgrootte vereist, we kunnen deze reis organiseren vanaf 2 personen. We gaan uit van een groep van 6 tot 12 personen. Indien er minder boekingen zijn zullen we met je overleggen wat je wilt, voordat we iets definitief maken.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Bijdrage Garantiefonds Stichting GGTO.
 • Retourvlucht Amsterdam - Skelleftea in Zweeds Lapland
 • 20 kilo ruimbagage
 • 4 overnachtingen in 2-4 persoons huisje met eigen sanitair (gedeeld met je reisgenoten)
 • Ontbijt
 • Transfer van en naar Skelleftea airport
 • 4 keer diner is inbegrepen incl. 1x frisdrank, koffie/thee en toetje
 • Middernachts-picknick
 • Wandeltocht met Sami gids en outdoor lunch
 • Kanotocht op eigen gelegenheid
 • Mountainbiketocht incl. lunch

Exclusief

 • Reisverzekering. Controleer vooraf of je reisverzekering de aangeboden activiteiten dekt
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Maaltijden "onderweg" op de reisdagen.
 • Drankjes, behalve de aangegeven dranken
 • Optionele activiteiten

Vertrekinformatie

Je vliegt met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Skelleftea in Zweeds Lapland. Deze vluchtverbinding is gloednieuw en wordt in juni 2017 voor het eerst uitgevoerd.

Reis je samen?

Deze reis kun je boeken als groepsreis, maar is ook ideaal voor stelletjes. Normaalgesproken wordt ongeveer 60% van onze reizen door mensen geboekt die alleen reizen. Bij je boeking geef je eventueel aan met wie je samen reist.

Over de locatie en accommodatie

In vroeger tijden had Zweden de traiditie om zogeheten "kerkdorpjes" te bouwen. Omdat mensen soms ver weg en afgelegen woonden had niet iedereen de gelegenheid de kerkdiensten altijd bij te wonen. Om dit toch te kunnen doen met de familie werden deze kerkdorpne gebouwd. Je verblijft tijdens deze reis in een geheel gerenoveerde cottage.

Elk huisje beschikt over een kookplaat, koelkast, eigen wc en douche.

Reisleiding

Het door ons georganiseerde programma wordt ter plaatse uitgevoerd door Zweedse mensen die perfect Engels spreken. Wij zijn natuurlijk altijd bereikbaar voor vragen per SMS of whatsapp. Alleen bij een groepsgrootte van meer dan 10 personen zal een aparte reisleider van Simi Reizen meegaan.

Alcohol

Houd er rekening mee dat alcohol ontzettend duur is in vergelijking met Nederland. Wil je tijdens je reis iets drinken, dan raden we je aan op het vliegveld inkopen te doen bij vertrek. Let wel op de maximaal toegestande hoeveelheden die je mee mag nemen.

Boeken van deze Zweden reis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting GGTO.

Het restantbedrag dient zes weken voor vertrek overgemaakt te worden.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 29-07-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was echt een top vakantie. Ik had het niet beter kunnen hebben. Iedereen kon het met elkaar vinden en iedereen werkte mee aan de dingen die moesten worden gedaan. Het dorpje was een stukje lopen, maar dat was geen probleem.

  Het was echt een top vakantie. Ik had het niet beter kunnen hebben. Iedereen kon het met elkaar vinden en iedereen werkte mee aan de dingen die moesten worden gedaan. Het dorpje was een stukje lopen, maar dat was geen probleem.

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 17-07-2016

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De beste vakantie ooit! Die had ik dit jaar bij Simi-reizen! De groep was enorm gezellig en had eigenlijk vanaf dag 1 al een klik! De hele vakantie was enorm gezellig en dat bleef niet alleen bij de vakantie, want na de vakantie hebben we al 2 reunien gehad en de derde is al gepland! De reisleiding Chaneequa en Ozzie waren ook geweldig en mengden zich goed in de groep! Daarnaast waren ook de activiteiten enorm leuk! Conclusie: Een geweldige ervaring en onvergetelijke herinnering rijker!...

  De beste vakantie ooit! Die had ik dit jaar bij Simi-reizen! De groep was enorm gezellig en had eigenlijk vanaf dag 1 al een klik! De hele vakantie was enorm gezellig en dat bleef niet alleen bij de vakantie, want na de vakantie hebben we al 2 reunien gehad en de derde is al gepland! De reisleiding Chaneequa en Ozzie waren ook geweldig en mengden zich goed in de groep! Daarnaast waren ook de activiteiten enorm leuk! Conclusie: Een geweldige ervaring en onvergetelijke herinnering rijker!...

 • door (Jongerenvakanties 18-22) op 24-07-2015

  image

  8.3

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Mooie, gezellige reis en groep. Goede service vanuit Simi. Mijn programma (wildwater-) zou eerst niet doorgaan wegens te weinig deelnemers maar kon na een mailtje (bijna) helemaal doorgaan ondanks het niet behalen van het minimum aantal deelnemers. Het vervoer, in een luxe touringcar, was erg prettig. Genoeg beenruimte voor lange mensen en tafeltjes om tijdens de reis spelletjes te spelen en te socializen. we kwamen ruim op tijd aan op onze bestemming, en moesten zelfs nog even wachten voordat we de camping op mochten.
  De keuze voor de accommodatie is een juiste geweest. De camping ligt op ongeveer 15 minuten lopen van Guillestre, wat erg handig is als je even het stadje in wil of boodschappen moet doen. Andere campings liggen verder weg wat het minder aantrekkelijk maakt om naar het stadje/de winkel te gaan. Voor verfrissing is er een (betaald) gemeente zwembad op de camping aanwezig. Je kan een strippenkaart kopen, maar uit ervaring blijkt dat de strippenkaart bijna niet op komt voor het eind van de vakantie als je hem alleen gebruikt. Een gratis alternatief is het meertje dat op ongeveer 40 minuten lopen vanaf de camping ligt. Ook kan je kiezen om achter de toiletgebouwen even in het koude water van een riviertje dat daar langs stroomt te gaan liggen. De reisleiding had wat mij betreft duidelijker moeten zijn over wat er van ons verwacht werd tijdens de week en was niet altijd consequent. Zo was het even niet duidelijk dat als mensen zich opgaven om met een andere activiteit mee te gaan, dat ze dan wel extra (is ook logisch) moesten betalen. Daarnaast was het jammer dat het door miscommunicatie voor kwam dat mijn mede programmagenoot en ik niet mee konden naar een activiteit. Dit was op dag 5, maar hadden we niet beide besloten om de vijf dagen onze derde rustdag hebben betekend. Niet iets waar je bij een actieve vakantie op hoopt! Verder vond ik het jammer om te zien dat er de laatste avond geen rekening was gehouden bij het reserveren bij een restaurant met een deelnemer met een lactose allergie. Daardoor moest er ter plekke een alternatief worden bedacht. Geen groot probleem, wel slordig. Een ander punt wat ik jammer vond was dat bepaalde basis dingen als groep eerst moest worden aangeschaft (toiletpapier, afwasmiddel) en niet direct vanuit de organisatie werd aangeboden.
  De excursies waren erg goed begeleid. Goede gidsen die duidelijk uitleg gaven en ook goed tijdens de activiteit op de veiligheid bleven letten van de deelnemers.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 29-07-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Echt een top week gehad met alleen maar leuke mensen en hele gave activiteiten. Ik heb allemaal dingen gedaan en gezien die ik niet had willen missen! Tussendoor ook nog voldoende ruimte gehad om bij te komen en de ervaringen te laten bezinken, maar dit hoeft niet, want er zijn extra activiteiten bij te boeken. Al met al een vakantie om nooit te vergeten en het is elke euro waard geweest!

  Echt een top week gehad met alleen maar leuke mensen en hele gave activiteiten. Ik heb allemaal dingen gedaan en gezien die ik niet had willen missen! Tussendoor ook nog voldoende ruimte gehad om bij te komen en de ervaringen te laten bezinken, maar dit hoeft niet, want er zijn extra activiteiten bij te boeken. Al met al een vakantie om nooit te vergeten en het is elke euro waard geweest!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 05-08-2016

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Zoon 17 ging mee op deze actieve vakantie en raakte gewond aan zijn voet. Hij werd goed verzorgd en niet alleen gelaten. Wij werden goed geïnformeerd. Het noodnummer was goed bereikbaar. Zoon moest aldaar naar een dokter. Er werd ook gezorgd voor een iemand die kon tolken. De kosten konden worden voorgeschoten. Er zijn dus goede afspraken/procedures bij Simireizen ook als er iets mis gaat. Zoon heeft verder een topvakantie gehad

 • door Frankrijk Actief (Actieve vakanties 23-35) op 29-07-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

  Ik heb de vakantie als geweldig ervaren
  De reisleiding wat echt top
  De activiteiten en de gidsen waren top
  De camping en de bus reis vond ik minder
  Over het algemeen een super vakantie gehad met de groep

 • door Kroatie actief (Jongerenvakanties 18-22) op 10-08-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Gisteren thuis gekomen van een fantastische reis naar Kroatië met Simi reizen. Ik was in 2013 al met Simi reizen naar Kroatië geweest en was benieuwd hoe een tweede keer zou zijn. Het was nog leuker dan de vorige keer en het had nog wel 3 weken mogen duren wat mij betreft. Ik had actief geboekt omdat ik graag weer wilde canyoningen, de activiteiten waren leuk en voor iedereen op niveau. Alleen het slacklinen viel voor mij een beetje tegen, ik vond het persoonlijk wat minder en dat mag wat mij betreft uit het programma. Als je moet kiezen tussen easy of actief zou ik zeker actief boeken omdat canyoningen een ervaring op zich is die je niet mag missen. De camping zelf is netjes verzorgd, aan twee privé stranden en schoon sanitair. De tenten met veldbedjes zijn prima evenals de partytent met tafels en banken. Het leuke aan Kroatië is dat je dichtbij split zit en dat er de mogelijkheid is om uit te gaan.
  De reisleiding (Bianca, Manon, Famke en Sebastiaan) was echt geweldig. Mijn complimenten daarvoor. Zij zorgden ervoor dat alles op rolletjes liep en stonden altijd voor de deelnemers klaar. Manon en Famke waren echt twee top meiden die echt altijd voor je klaar stonden. Het maakte niet uit of het 's ochtends, 's middags, 's avonds of 's nachts was of dat ze hun bed uit moesten voor je, ze waren er altijd voor je. Sebastiaan was de lolbroek van allemaal, hij was altijd in voor een geintje maar was dan wel weer serieus op de momenten als dat moest.
  Ik zou iedereen aanraden om met Simi reizen naar Kroatië te gaan en zou zo voor een derde keer meegaan!

 • door Zweden reis (Jongerenvakanties 18-22) op 03-07-2015

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was echt een super leuke vakantie, veel gezien en veel gedaan! Echt een supper toffe groep en de leukste reisleiding die je maar kan bedenken.
  Als ik deze reis over moest doen had ik wel graag beter vervoer willen hebben van het vliegveld naar het hotel (6 km lopen of noorse kronen pinnen en met de bus) verder was alles top geregeld!

  Hoi Kornelieke,

  Bedankt voor je reactie. We hebben het nog uitvoerig over het oppikken vanaf het hotel gehad en gezorgd dat dat in de toekomst goed moet gaan. Bedankt voor je review!

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 18-08-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was een geweldige reis met leuke enthousiaste reisleidsters. De activiteiten waren super leuk en de camping was mooi dus over t algemeen echt een super geweldige week gehad.

  Het was een geweldige reis met leuke enthousiaste reisleidsters. De activiteiten waren super leuk en de camping was mooi dus over t algemeen echt een super geweldige week gehad.

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenvakanties 18-22) op 11-07-2015

  image

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  We hebben een hele toffe vakantie achter de rug!

  De busreis was erg lang, ongeveer 24 uur. Maar dit wisten we van te voren, dus als je je er op in stelt valt het wel mee.

  De groep was leuk, de reisleiding was gezellig en de activiteiten waren super. We hebben gedoken, geraft, steden bezocht, gesnorkeld, naar feestjes geweest en aan extreme canyoning gedaan. Ik vond het fijn dat er ruimte voor eigen inbreng was, wat betreft eten en activiteiten.

  Dit was een vakantie om nooit te vergeten!

Noord Zweden in de zomer

Ga voor een vakantie die kort maar krachtig is en waar je als herboren van terug zult komen. Geniet van intense rust en natuur in een periode waarin het niet of nauwelijks donker wordt 's nachts. Een unieke reiservaring in het noorden van Zweden.

Lövånger in Zweden

Een klein stadje met slechts 800 inwoners, maar dankzij het kerkstadje waar ook jij zult verblijven een levendige plek in de natuur en vlak aan de baai die tussen Zweden en Finland ligt. Er is een restaurant met café waar je terecht kunt voor een lekkere kop koffie of een uitgebreide lunch.

Zweden Noorden vakantie

Je verblijft tijdens deze reis in een gerenoveerd huisje in het kerkstadje. Dit stadje ontstond in de middeleeuwen om mensen die ver weg woonden toch de gelegenheid te geven de kerk te bezoeken. De huisjes zijn helemaal opgeknapt en gerenoveerd.

zweden huisje

Kerkstadje Zweden

Groepsreis of niet

Je kunt kiezen om deze reis als groepsreis te boeken. Je word dan geplaatst met anderen die allemaal deze zelfde reis uitgezocht hebben. Je kunt er ook voor kiezen deze reis als stelletje of vriendengroepje te boeken natuurlijk. Er geldt geen minimumdeelname voor deze reis, maar als je de reis als groepsreis wilt boeken overleggen we wel altijd met je of er voldoende deelnemers zijn.

V. Waar verblijf je precies?

A. Je verblijft in het noordoosten van Zweden bij Skelleftea. Je verblijft in een huisje bij Lövånger Kyrkstad. Deze huisjes scoren gemiddeld een 8.2 en zijn eenvoudig, maar met douche en toilet. Gratis wifi vind je in het hoofdgebouw. Ook een restaurant is aanwezig op het terrein en een supermarktje op loopafstand.

V. Ik reis alleen, hoe gaat dat in zijn werk?

Meer dan de helft van onze reizigers komt alleen. Hoewel het mogelijk is een kamer op basis van 1 persoon te boeken, raden we dit over het algemeen af. Het is namelijk makkelijker om deel van een groep te worden als je ook je huisje deelt met andere reizigers. Als je alleen reist word je ingeboekt op indeling. Mannen en vrouwen slapen daarbij natuurlijk gescheiden. Aan de hand van de heenreis kun je zelf beslissen met wie je een huisje deelt.

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. Dit is een ideale reis om er even tussenuit te gaan. Terug naar de natuur, genieten van het bijzondere landschap in de omgeving van de poolcirkel en het genieten van echte natuur. Geen wilde feesten, maar vooral een plek om heerlijk te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.

V. Wij reizen samen, kunnen we samen slapen?

A. Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand! Houd er rekening mee dat voor hele bijzondere dieten meer informatie nodig is voordat we kunnen bepalen of we dit voor je aan kunnen bieden.

V. Vliegen we als groep samen?

Je vliegt voor deze reis altijd samen met je reisgenoten.

V. Hoeveel bagage mag er mee?

Je mag 1 stuk handbagage meenemen. Daarnaast mag je gratis 20 kilo ruimbagage inchecken.