Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Groepsvakantie Servië
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL SGR ANVR

Groepsvakantie Servië

Vanaf 1 106,50 €

Ontdek een land waar toerisme nog in de kinderschoenen staat en waar je geniet van ongerepte natuur, unieke belevenissen en kennismaakt met lokale gebruiken en maaltijden. Een vakantie die niet voor de hand ligt, maar uniek is en nergens anders wordt aangeboden. Ben je avontuurlijk ingesteld, niet bang voor leven in de wildernis en houd je van actief bezig zijn? Dan is deze 10-daagse groepsreis door Servië een uitgelezen kans om je zomervakantie eens heel anders door te brengen.

Tijdens deze 10-daagse single reis beleef je een echt avontuur. Tijdens deze jongerenvakantie verblijf je in de ongerepte natuur, koken we een groot deel van de maaltijden op houtvuur en ondernemen we uiteenlopende outdooractiviteiten.

Activiteiten inclusief bij je reissom zijn onder andere kajakken over de Drina Rivier, een prachtige bergwandeltocht, canyoning, wildwaterkajakken over de Ibar Rivier en een spannende grottentocht die je spelenderwijs door moet zien te komen. Uiteraard zien we ook het beroemde 'house on the rocks' en bezoeken we Belgrado tijdens de single reis Servie.

Ga voor een echt avontuur buiten de gebaande paden en reis samen met je groepsgenoten door het bijzondere landschap van Servie. Wellicht zie je onderweg de vale gier, 1 van de grootste vogels ter wereld met een spanwijdte van 3 meter! Als je klaar bent voor een echt avontuur is dit de reis die je moet kiezen.

We hebben dit jaar twee vertrekdata gepland staan. Als je heel graag een keer wilt gaan wildkamperen, dan raden we je zeker aan niet te lang te wachten met boeken! Omdat Servie een van de weinige landen in Europa is waar dit toegestaan is, is deze single reis Servie onze enige groepsreis waarbij je dit mee kunt gaan maken! 

Let op: deze groepsreis wordt aangeboden voor de leeftijden 18-25 en 24-32 als gecombineerde reis.

 • Excursies
 • 10 dagen
 • Uitdagend/Intensief
 • 18-25 jaar

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

 • Hike door Tresnjica kloof
 • Zie de vale gier
 • Lunch bij een servische familie
 • Canyoning
 • Kajakken
 • Wildwaterkajakken
 • Grottentocht
 • Belgrado ontdekken
 • Wildkamperen
Bekijk meer

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Retourvlucht Eindhoven of Amsterdam - Belgrado tot een maximum van EUR 225. Mocht het vliegticket duurder zijn (met name als je lastminute boekt!), dan overleggen we altijd eerst met je over de kosten. 
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen met uitzondering van optionele activiteiten. Voor deze jongerenreis zijn dat: meerdere nachten wildkamperen, hike door de bergen, canyoning, kajakken, caving (grottentocht), wildwaterkajakken, bergwandeltocht.
 • 8 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen, tenten en veldbed of slaapmatje. 
 • 1 overnachting in hostel in Belgrado
 • Een deel van de maaltijden, zie reisprogramma voor meer details. 
 • Handbagage
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 3.
 • Een deel van de maaltijden en drankjes. Zie het programma voor meer info. 
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Eventuele ruimbagage is los bij te boeken

Dag 1 - Amsterdam - Belgrado - Gradac River

We vliegen vanaf Amsterdam naar Belgrado in Servie. Je ontmoet je reisbegeleider op het vliegveld. De vlucht naar Belgrado duurt ongeveer 2,5 uur, maar het kan zijn dat we vliegen met een tussenstop ergens in Europa. Dan duurt de reis iets langer.

Bij aankomst in Servie worden we opgehaald door onze gidsen en reizen we naar onze eerste bestemming. We reizen in ongeveer 1,5 a 2 uur af naar ons kampement aan de Gradac River, waar we gaan wildkamperen op een prachtige locatie aan de rivier. Dit ligt in het zuidwesten van Servie. De Gradac River is een rivier van 28 km lang, en een zijrivier van de Kolubara. Aangekomen in ons kampement hebben we gezamenlijk onze eerste maaltijd en is er tijd en gelegenheid om kennis te maken met je groepsgenoten en het indrukwekkende landschap.

Geplande overnachting: wildkamperen aan de Gradac Rivier
Inbegrepen maaltijden: avondeten bij het kampement

 • Tip: Neem alvast contant geld op op het vliegveld. Je kunt daar gewoon je pinpas voor gebruiken. Tijdens de reis zelf is er weinig gelegenheid om te pinnen. 

Dag 2 - Hike door de natuur

Zo middenin de zomer is de beste manier om af te koelen een wandeltocht langs de rivier. Zodoende ontdekken we ook op welke mooie plek in de natuur we deze dagen overnachten. Tijdens deze avontuurlijke wandeltocht geniet je van geweldige verborgen plekjes en het unieke landschap van de Gradac rivier. Het water drink je rechtstreeks uit de rivier. Met een beetje geluk zien we otters, maar ook rivierkrabben en forel zwemmen in het heldere water. Je zult versteld staan van de prachtige natuur en unieke plekjes. We maken er een relaxte dag van in de natuur.

In de groengekleurde rivier kun je ook prima zwemmen! 's Avonds eten we bij het kamp en maken we natuurlijk een gezellig kampvuur. Hoort natuur bij de wildkampeer experience!

Geplande overnachting: wildkamperen aan de Gradac Rivier
Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten bij het kampement

 • Tip: In de zomer is het vaak goed warm in Servië. Voldoende drinken en eten is dus aan te raden. 

Dag 3 - Grottentocht / caving

Ontdek de wereld eens van onderen! Tijdens deze unieke grottentocht kom je in een ongerepte grot waar we samen met de gidsen doorheen trekken. We worden voorzien van materiaal en bezoeken deze indrukwekkende grot. Caving is een activiteit die spectaculair is. Er ligt geen pad, maar we volgen de natuurlijke route door de rotsen heen.

Dankzij onze gidsen die precies de weg weten komen we na afloop weer aan de andere kant van de berg uit. Een indrukwekkende activiteit en een ultieme manier om een grot te beleven. Geen aangelegde paden, toeristische attracties enzovoorts, maar een echte natuurbelevenis onder de grond. Je hoeft voor deze tocht geen ervaring te hebben. De spectaculaire wereld onder de grond zal 1 van de hoogtepunten van je reis zijn. Onderweg heb je de mogelijkheid om te lunchen bij een restaurant (niet inbegrepen).

Geplande overnachting: wildkamperen aan de Gradac Rivier
Inbegrepen maaltijden: ontbijt en avondeten bij het kampement

Dag 4 - Canyoning

Vandaag staat canyoning op het programma. Een ideale canyon voor mensen die het nog niet eerder gedaan hebben. We reizen met een transfer de bergen in om bij de activiteit te komen. Om in de kloof te komen beginnen we met een abseil door een waterval heen, waarna we met behulp van sprongen, natuurlijke waterglijbanen en het klauteren over rotsen de rivierkloof afdalen. Aan het einde, na nog een prachtige abseil is er tijd om te genieten van de indrukwekkende natuur die overal om je heen te zien is. 

Vooraf de activiteit volgt eerst uiteraard een uitgebreide instructie, zodat we de basis onder de knie hebben en veilig door de canyon heen kunnen. We overnachten deze nacht onder de blote sterrenhemel op een fantastisch plekje. Matjes en dergelijke worden door ons geregeld. Een unieke ervaring op een geweldige plek! 

Geplande overnachting: wildkamperen onder de sterrenhemel in de bergen
Inbegrepen maaltijden: onbijt, lunch en avondeten bij het kampement

Dag 5 - Berghike, sightseeing en vrije middag

Na een paar drukke dagen kan het heerlijk zijn om even niks te hoeven of te moeten. We hebben nog wel een mooi ochtend en middagprogramma (niet de hele middag) op de planning staan, maar daarna kun je lekker rustig aan doen en overnachten we even niet midden in de natuur. Na het ontbijtje in de natuur reizen maken we een bergwandeltocht en bezoeken we het bergdorpje Gornje Koslje, waarbij we langs de prachtige kliffen reizen van de Trenjica kloof. 

De Tresnjica kloof is een van de mooiste plekken van Servie. En daarnaast ook een van de weinige plekken in de wereld waar de Vale Gier leeft, een vogel met een spanwijdte van maar liefst 3 meter en een hele grote kans om ze daadwerkelijk te zien tijdens deze tocht. In de namiddag reizen we langs "children's path", het meest moeilijke wandelpad en teven ook het pad waar veel kinderen overheen lopen om naar school te gaan. In de middag hebben we een traditionele lunch in een dorpje dat we doorrijden. Na een aantal nachten wildkamperen is het vanavond weer tijd om iets meer de beschaafde wereld op te zoeken. We overnachten in een lokaal dorpje en maken kennis met een aantal inwoners van dit bijzondere land. Je zult merken dat mensen hier nog heel anders leven en het is een ideale manier om echt kennis te maken met Servie. Ook niet vervelend: vandaag heb je ook eindelijk de kans om een douche te nemen! Stel je vooral geen luxe voor, maar na een paar dagen wildkamperen is een douche voor iedereen fijn.

Geplande overnachting: typische Servische cottages in het plaatsje Vrhpolje
Inbegrepen maaltijden: onbijt bij het kampement, traditionele lunch in het dorp

Dag 6 - Kajaktocht rivier Drina

Soms kunnen de mooiste plekjes niet te voet worden bereikt. We maken een prachtige kajaktocht over de rivier Drina (met het beroemde house on the rocks als 1 van de vele hoogtepunten. Ook de Perucac waterval mag natuurlijk niet ontbreken. Tijdens deze kajaktocht varen we over de rivier en hebben onderweg meer dan genoeg tijd om stops te maken, te genieten van de mooie omgeving en foto's te maken. Bij een van de kalksteenstranden en zandstranden zullen we ook lunchen aan de waterkant.

De tocht is in totaal 23 kilometer lang, maar stroomafwaarts en dus niet al te intensief. We zullen ongeveer 5 uur bezig zijn met de activiteit, inclusief de pauzes. Om bij de activiteit te komen hebben we een transfer van ongeveer 1 uur. Na de tocht reizen we terug naar het kampement bij de Gradac River, waar we vanavond weer gaan wildkamperen!

Geplande overnachting: wildkamperen onder de sterrenhemel in de bergen
Inbegrepen maaltijden: onbijt, lunch en avondeten 

Dag 7 - Vrije dag of optionele activiteiten

Vandaag heb je de optionele mogelijkheid om het plaatsje Valjevo te bezoeken. Ook kun je kiezen voor een relaxdag, of voor een van de drie andere optionele activiteiten. De keuze is aan jou! 

Voor degenen die rustig een boekje willen lezen, lekker willen zwemmen, willen wandelen in de omgeving enz. een dag om even lekker bij te tanken. Voor thrillseekers is er vandaag de mogelijkheid om optionele activiteiten zoals mountainbiken of canyoning extreme bij te boeken (ter plaatse). Ook kun je nog een grottentocht doen, dit maal in een grot met een ondergrondse rivier.

Let op: Voor optionele activiteiten wordt gewerkt met een minimumdeelname. Ter plekke zal worden gekeken wie waar interesse in heeft en kijken we naar de mogelijkheden. Optionele activiteiten zijn altijd op basis van eigen risico.

Geplande overnachting: wildkamperen aan de Gradac Rivier

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en avondeten bij het kampement

Dag 8 - Wildwaterkajakken rivier Ibar

Wildwaterkajakken over de rivier de Ibar is een 23 kilometer lange adrenalinestoot met wildwater tot en met klasse 3. Tijdens deze tocht zorgen onze gidsen ervoor dat ze goed op ons letten en maken we een onvergetelijke tocht waar je intensief bezig bent op het water.

We eindigen deze kajaktrip, bij het geweldige middeleeuwse fort Maglic. Ook deze kajaktocht duurt ongeveer 5 uur. Daarna reizen we weer terug naar ons kampement.

Geplande overnachting: wildkamperen aan de Gradac Rivier
Inbegrepen maaltijden: ontbijt en avondeten bij het kampement

Dag 9 - Op naar Belgrado!

Na dagen in de natuur geleefd te hebben doen we het vandaag rustig aan. We slapen uit, pakken onze spullen in en laten de Gradac River achter ons. We hebben de mogelijkheid om nog een aantal optionele activiteiten te ondernemen, bijvoorbeeld een bezoek aan een zwembad in de ochtend of om te walleyballen (een soort volleybal). Indien je liever nog even wilt relaxen, dan is dat zeker ook een mogelijkheid.

In de middag vertrekken we naar het hostel in Belgrado. Dit hostel is ook weer een bijzondere ervaring, want deze drijft op de Danube rivier! Voor degenen die willen een perfect moment om het nachtleven van Belgrado te ontdekken en de vakantie in stijl af te sluiten. Ook samen uit eten gaan is natuurlijk een hele mooie afsluiter.

Geplande overnachting: drijvend hostel - Hostel Sanart, Green House Hostel of Arkabarka Hostel (Google even op afbeeldingen als je een idee wilt krijgen van de overnachtingslocatie).
Inbegrepen maaltijden: ontbijt bij het kampement

Dag 10 - Vertrek

Aan alles komt een eind. Na 9 dagen intensief op reis geweest te zijn vliegen we vandaag terug naar Amsterdam. Gelukkig hebben we de foto's nog en de vele mooie herinneringen!

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

 • Alle transfers van en naar activiteiten zijn met een mini bus.
 • Servie is een van de weinige Europese landen waarin je mag wildkamperen. Een hele unieke ervaring!

Over deze jongeren groepsreis

Deze reis is ideaal voor mensen met een avontuurlijke inslag. Servie is wild en ongerept en een fantastische en unieke vakantiebestemming. We vliegen vanaf Amsterdam Schiphol of Eindhoven naar Belgrado en reizen gedurende 10 dagen door de ongerepte natuur van Servie. Voor deze reis is een flexibele, avontuurlijke opstelling vereist.

We verblijven de meeste nachten in tenten. Bereid je voor op een verblijf zonder luxe en electriciteit in veel gevallen. Je verblijft echt in de natuur. Ook pinnen kun je vrijwel nergens, maar in Belgrado nog wel. Je ontvangt van ons in de vertrekinformatie een advies over het te pinnen bedrag.

Vluchttijden

We reizen met individuele tickets, betekende dat de vlucht pas wordt geboekt na het maken van een boeking. De defintieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. Je vliegt altijd met minimaal 1 andere reisgenoot samen.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Vliegen

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisbegeleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd. 

Eten en drinken

Houd er rekening mee dat we lokale gerechten eten. Inbegrepen is per persoon 1 liter vruchtensap per dag. Drinkwater is gewoon beschikbaar in de rivier en kun je probleemloos drinken. Er is op sommige dagen wel beperkt gelegenheid om wat inkopen te doen. Ook op de eerste dag zullen we voor we naar ons kampement vertrekken eerst inkopen doen, zodat je niks tekort komt.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen. 

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Optionele activiteiten

Er zijn ter plaatse nog een heleboel activiteiten bij te boeken. Waar mogelijk organiseert de reisbegeleiding dit in groepjes, zodat er gekeken kan worden of er nog een extra korting te krijgen is. Dit zijn de tarieven van 2019 en kunnen in 2020 gewijzigd zijn.

MTB tocht - EUR 60, bij meer dan 11 deelnemers EUR 54
Caving bij ondergrondse rivier - EUR 60, bij meer dan 11 deelnemers EUR 54
Canyoning extreme - EUR 100 per persoon, EUR 90 bij meer dan 11 personen
30 meter abseil in grot - EUR 35

Uitsluitend op basis van beschikbaarheid. Voor sommige activiteiten is een minimum deelname nodig. Je kunt optionele activiteiten ter plaatse beslissen en afrekenen.

Wildkamperen

Tijdens deze groepsreis gaan we "wildkamperen". We verblijven op twee verschillende plekken deze vakantie. Op beide plekken is stromend schoon water in de buurt, maar verder zijn er geen faciliteiten. Gedurende de week komen we wel met enige regelmaat in de bewoonde wereld, maar op de kampeerplekken zelf is geen electriciteit en zijn geen sanitaire voorzieningen. Je zult merken dat je op fantastische plekken verblijft en echt in de natuur komt!

Veiligheid

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 15 personen, het maximum 24. Deze reis wordt gecombineerd uitgevoerd voor de leeftijdsgroepen 18-25 en 24+.

Boeken van deze vakantie

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenreizen 18-25) op 16-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Leuke reis gehad naar het mooie Servie! Het waren erg leuke activiteiten met een hele gezellige groep en goede begeleiding. Kortom, het was een hele mooie ervaring!

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenreizen 18-25) op 16-07-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  De reis naar Servie was erg goed geregeld.
  Met hele leuke activiteiten elke dag. De reisleider hield de groep goed bij elkaar en handig.

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2017

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een 9 voor een prachtige reis in een mooie omgeving. Waarin activiteiten goed georganiseerd waren. Helaas was de tijdsplanning niet altijd even goed, waardoor wij soms wel eens voor een verrassing stonden. Ondanks dat een leuke groep met een prettige reisleiding en een goede Servische gids die veel wist te vertellen over het land en de cultuur.

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2017

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik ging dit jaar met Simi naar Servie en het was een geweldige ervaring. Het is een unieke manier van back to basic reizen naar een land waar menig Nederlander weinig van weet: Midden in de natuur in een tentje zonder voorzieningen

  + Unieke manier om dit uitzonderlijke land te leren kennen
  + Activiteiten waren geweldig, ook al zou je die anders niet doen
  + Je reist met geweldige medereizigers en reisleiders
  + Bijna alles zat in de prijs en prijzen in Servie zijn sowieso niet duur
  + Back to basic. Dus geen stroom, wifi en (fatsoenlijk) toilet

  - Lange busritten naar de activiteiten tot meer dan 3 uur
  - Weinig vrije tijd over, je komt altijd laat aan en in Servie is het om
  20:30 al donker. Een boekje lezen is er niet bij, wat ik best jammer
  vond

  Kort bij kort een avontuur om niet te vergeten

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2017

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Leuke ervaring om back to basic te gaan. Geen toilet, douche, stroom etc. Je verblijft in een kampement waar je dagelijks een hiketocht van 3 km maakt om in een busje te stappen naar activiteiten als hiken, canyoning, kajakken (rustig en wildwater), caving etc. Je vult dagelijks je drinkwater bij uit een bron van bergwater. Er wordt Servisch voor je gekookt (veel vlees, veel zout, er moet misschien een alternatief voor vergetariers komen). Je slaapt in tentjes op een yoga matje en wast jezelf in de rivier. Leuk om in een groep te komen van allerlei mensen die dit als uitdaging zien. Ik ben zelf met 2 vrienden gekomen, ook reizen veel mensen alleen.
  Minpunten: Slapen op een yoga matje, weinig vrije tijd, veel reistijd naar activiteiten toe.
  Pluspunten: Activiteiten worden goed verzorgd, begeleiding is professioneel en past zich aan de sfeer aan, er wordt voor je gekookt.

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2017

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige reis gehad in Servie. Goede begeleiding vanuit wild serbia en vanuit simi zelf. Activitieten waren erg avontuurlijk. Soms mocht dit iets beter beveiligd zijn. Matjes om op te slapen waren iets te dun. Verder een reis om nooit te vergeten!!

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2017

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Erg fijne begeleiding van wild serbia en vanuit simi de reisleidster. Hele leuke activiteiten en veel lokaal eten waardoor je de cultuur leert kennen. Tenten zijn goed maar slaapmatjes veel te dun en een duidelijlere beschrijving van de plaats en omgeving is belangrijk zoals het vermelden van de elke dag ochtend hike toch van een half uur en elke dag terug hike tocht van een half uur om van en naar het kamp te komen.

Servie

Servië is sinds 2006 een onafhankelijke staat met als hoofdstad Belgrado, waar ook onze reis eindigt (en begint, maar maar kort). Servie ligt ingeklemd tussen maar liefst 8 andere landen en is als vakantiebestemming nog niet zo bekend. Dat zorgt ervoor dat als je deze groepsreis met ons doet, je terecht komt in een land waar toerisme nog niet zo ontwikkeld is en waar je nog echt in een heel ander land terecht komt. Voor avonturiers!

Er wordt betaald met de Servische dinar. Het land heeft ongeveer 7 miljoen inwoners en heeft als vakantiebestemming veel te bieden.

Belgrado

We eindigen de laatste avond in Belgrado, een stad die in snel tempo moderniseert en voor jongeren uit de omringende landen steeds meer gezien wordt als ideale stad om uit te gaan in de weekenden. De stad heeft een intens verleden en is in de 20e eeuw maar liefst vijf keer gebombardeerd. Volgens de Lonely Planet heeft Belgrado het beste nachtleven van de wereld! De drijvende cafe's en discotheken zorgen voor een unieke sfeer.

De stad bestaat uit gezellige stadjes en heeft veel historische gebouwen. Zeker de moeite van het bezoeken waard!

Wild Serbia

We werken samen met een lokale organisatie in Servië die voor ons het programma uitvoeren. Natuurlijk is er een Simi reisbegeleider aanwezig die ook de nodige vertalingen kan doen. Servië is een land met een ongerepte natuur en we komen op een paar bijzondere plekjes tijdens onze reis.

Hoe is het weer in Servië?

De gemiddelde temperatuur in Servië in juli en augustus is 27 graden, prima zomerweer dus!

Kan ik onderweg pinnen?

Nee, je kunt tijdens de reis maar zeer beperkt bijpinnen. In Belgrado kun je natuurlijk wel gewoon pinnen, maar zodra we het binnenland intrekken zul je merken dat er op lang niet alle plekken de luxe is die wij gewend zijn.

Wat moet ik me voorstellen van onze verblijfplaatsen?

Tijdens deze groepsreis gaan we wildkamperen. Dat betekent dat er geen of weinig faciliteiten zijn, geen stroom en alles enigszins behelpen is. Dat maakt het wel een echte natuurbelevenis en heel bijzonder. Koken doen we op een houtvuur. Er is een kok aanwezig die dagelijks begint met het maken van de maaltijden, maar uiteraard helpen we bij het hout sprokkelen en koken waar nodig. Twee nachten gaan we niet wildkamperen maar verblijven we in een accommodatie. Eenmaal in Belgrado in een hostel en eenmaal in Vrhpolje in typisch Servische cottages.

Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de jongerenreis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken. Afgelopen jaren zijn de reizen vol gegaan. Met name met vertrek tussen half juli en half augustus kun je erop rekenen dat deze jongerenreizen vol zitten.

Wat voor types gaan er mee op deze reis?

Deze reis wordt met name geboekt door avontuurlijk ingestelde mensen van minimaal 19 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt over het algemeen ergens tussen de 20 en 24, maar laat je daar zeker niet van weerhouden. Deze reis wordt uitgevoerd als gecombineerde reis voor zowel de leeftijdsgroep 18-25 als 24+. In de praktijk komen deze groepen altijd goed overeen en bestaat de groep uit zowel werkenden als studerenden.

Moet ik erg sportief zijn voor deze groepsreis?

Zoals je hebt kunnen lezen is het reisprogramma tijdens deze vakantie best actief. Het is dus wel van belang een goede basisconditie te hebben, maar je hoeft geen outdoorexpert te zijn om van deze reis te kunnen genieten. 

Hoe zit het met veiligheid?

Servië is als vakantiebestemming sinds de problemen in de jaren negentig niet meer zo populair, maar daar komt gelukkig verandering in. Onze ervaren gidsen kennen precies de weg en toerisme wordt weer steeds belangrijker voor het land. Dit zorgt ervoor dat je op ongerepte plekken en buiten de gebaande paden zult reizen. Het land is prima ontwikkeld.

Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Houd er rekening mee dat dit geen vrijblijvende mogelijkheid is, maar gewoon onderdeel van onze algemene voorwaarden. Zodra er iets is wat invloed kan hebben op jezelf of de groep is het verplicht dit te melden bij boeking. Zo kunnen wij inschatten of onze reisbegeleiding voldoende ondersteuning kan bieden. In elke groep zit wel iemand met een bijzonderheid, wat geen probleem is zolang we dit weten.

Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Houd er rekening mee dat het in Servië niet mogelijk is speciale dieten altijd te kunnen garanderen. Heb je bijvoorbeeld een glutenvrij dieet, dan raden we je aan om basisbestanddelen vanuit Nederland mee te nemen.

Hoe gaat het met eten?

Eten is inbegrepen voor een deel van de reis. Onder het kopje reisinformatie kun je precies vinden welke maaltijden wel en niet inbegrepen zijn bij de reissom. Op sommige dagen wordt er geluncht of gedineerd in een restaurant. Reken hier op 8 tot 12 euro voor het eten (afhankelijk van wat je eet kan het ook goedkoper zijn of duurder). Drankjes kosten 1 of 2 euro.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Wat als ik zelf corona krijg voorafgaand de reis of ter plekke?

Voorafgaand het boeken van een reis is het altijd belangrijk om jezelf goed te verdiepen in de kortlopende reisverzekering en de kortlopende annuleringsverzekering. Jezelf verdiepen in verzekeringen zal voor de zomer van 2021 extra belangrijk zijn. Bekijk de linkjes voor veelgestelde vragen over corona en de verzekeringen. Via Simi Reizen is het mogelijk om zowel een kortlopende reisverzekering als een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om goed het dekkingoverzicht van de verzekering door te lezen bij het verdiepen in de verzekeringen. Het dekkingsoverzicht van de verzekering geeft informatie over wat de verzekering allemaal wel en niet dekt. Medische kosten tot Nederlands tarief worden standaard gedekt door je zorgverzekering. De kortlopende annuleringsverzekering die je via Simi Reizen kunt afsluiten biedt een vergoeding van de annuleringskosten indien je voorafgaand de reis corona krijgt, hierbij geldt een eigen risico van 25%. In het geval dat je je reis moet afbreken en eerder naar huis moet terugkeren door een aangepast reisadvies op bestemming dekt de kortlopende annuleringsverzekering die je via Simi Reizen kunt afsluiten de niet-genoten reisdagen voor 75%.

Wat zijn de toegangseisen voor Servië?

We verwachten dat we in de zomer van 2021 weer naar Servië kunnen reizen en daar het programma volledig kunnen uitvoeren. Het dragen van een mondkapje in het vliegtuig, in bijv. winkels en supermarkten, in het openbaar vervoer en tijdens transfers ter plekke zal misschien nog wel verplicht zijn in de zomer van 2021. De activiteiten op het programma van de Servië reis vallen onder buitensport, je hoeft hierdoor tijdens de activiteiten geen mondkapje te dragen. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk een van de volgende zaken moet kunnen aantonen bij aankomst in Servië: een vaccinatiebewijs, een uitslag van een negatieve PCR-test of het bewijs dat je beschikt over antilichamen door een recente besmetting. Let op: bij deze opties gaat het om één van de drie, het is dus niet verplicht om al gevaccineerd te zijn voor het reizen naar Servië.

Gaat de reis door als er ter plekke een lockdown is?

Nee, als er sprake is van een lockdown in Servië wordt de reis niet uitgevoerd. We zullen de reis ook niet uitvoeren als een negatief reisadvies (oranje of rood) wordt uitgegeven voor Servië. Als alles ter plekke is gesloten of we het porgramma grotendeels niet kunnen uitvoeren zullen we de reis ook niet uitvoeren. Een vakantie hoort immers ontspannend en leuk te zijn. In het geval dat wij je groepsreis annuleren krijg je van ons je betaalde reissom terug. In 2021 gaat het hierbij om een rechtstreekse terugstorting binnen 14 dagen. De corona-voucher die in 2020 in gebruik was is niet meer van toepassing voor de zomer van 2021. Wil je er toch nog even lekker tussen uit? Je krijgt van ons ook altijd de mogelijkheid om je reis naar een latere vertrekdatum te verplaatsen of de mogelijkheid tot omboeken naar een andere bestemming. 

Wat is de stand van zaken op dit moment?

We houden dagelijks per bestemming de ontwikkeling en stand van zaken bij op onze corona-pagina. De huidige situatie voor Servië kun je ook vinden op deze pagina.