Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Nog op groepsreis in september? Check het aanbod!

Single reizen

Single reizen

Simi Reizen is dé aanbieder van single reizen in de leeftijden 18-32 jaar. Onze reizen zijn groepsreizen waar het grootste deel van de reizigers solo reist. Voor veel mensen is het boeken van single reizen spannend. Je kent niemand, maar we kunnen je uit ervaring geruststellen: het is vooral heel erg leuk om met mensen van rond je eigen leeftijd een land of gebied te verkennen. 

Tijdens onze reizen beleef je samen met andere reizigers een fantastische reis. Je hoeft overigens niet single te zijn om mee te reizen, we gebruik het woord singlereis uitsluitend om aan te geven dat veel van onze reizigers solo boeken (meer dan 70%).

Populaire single reizen

Groepsreizen Colombia

18 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in hotel/motels
 • Verblijf in hostels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • vanaf 2 779,00 €

meer informatie

Jongerenreizen Bali

16 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • vanaf 2 519,00 €

meer informatie

Rondreis Californië

15 Daagse Actieve Vakantie
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • vanaf 2 719,00 €

meer informatie

SGR SGR ANVR

Voor jongvolwassenen

Natuurlijk is er verschil tussen iemand van 32 en iemand van 18. Toch merken we dat iedereen die binnen onze leeftijdsgrenzen valt op zoek is naar hetzelfde: singlereizen, maar niet te duf. Het idee om bus in bus uit te stappen en elke keer te moeten wachten bij de volgende tempel of bezienswaardigheid is niet de beste manier om vakantie te vieren. 

Doordat je altijd met jongvolwassenen op pad bent zijn onze reizen actiever dan de meeste anderen, hebben we meer uiteenlopende activiteiten in het programma opgenomen en zit het tempo er net wat lekkerder in. 

Reizen Europa

Kijk hier voor een overzicht van singlereizen in Europa

Reizen Azië

Hier vind je de singlereizen in Azië

Reizen Noord-Amerika

Simi is 1 van de grotere reisaanbieders voor singles met reizen naar de Verenigde Staten en Canada

Reizen Midden/Zuid-Amerika

Voor avontuurlijke reizigers zijn onze reizen naar Cuba, Colombia en Costa Rica perfect! Een overzicht singlereizen in Midden/Zuid-Amerika vind je hier.

Singlereizen jongeren

Is een singlereis iets voor jou?

Veel van de vragen die we bij Simi binnen krijgen gaan over het alleen op reis gaan. We begrijpen als geen ander dat een reis boeken waarbij je niemand anders kent spannend is. We raden je aan altijd het volgende te bedenken:

 • Het is voor iedereen spannend om op een groepsreis met onbekenden te gaan. Je kunt vooraf online kennismaken met je reisgenoten. Dat scheelt al een heel stuk vaak!
 • Iedereen die een singlereis boekt doet dit omdat ze het leuk vinden om met mensen van hun eigen leeftijd op pad te gaan. 
 • Een singlereis betekent niet dat iedereen daar geen relatie heeft. Met single bedoelen we vooral dat een groot deel van de mensen reist zonder iemand anders te kennen vooraf.
 • De spanning is als je eenmaal onderweg bent zo verdwenen. Je gaat er achter komen dat andere mensen dezelfde spanning vooraf hadden. In no time ben je een groep met z'n allen.

Single vakanties met Simi

Onze reizen worden aangeboden in de leeftijdsgroepen 16-17, 18-25 en 24+. Ongeveer 65% van de mensen boekt alleen. En:

 1. Vooraf online kennismaken. Je sluit eenvoudig aan bij een Whatsapp-groep en kunt zo je reisgenoten al voor vertrek leren kennen. Ideaal en door 96% van de mensen ook gebruikt!
 2. Een goede mix van singles en mensen die samen reizen. Hierdoor is de sfeer al snel ontspannen en relaxed.
 3. Bij alle reizen is vervoer (vlucht of bus) en een heel pakket activiteiten inbegrepen. Je hebt er immers niks aan als je een groepsreis boekt om vervolgens elkaar de hele vakantie niet te zien.
 4. Gemiddeld scoren onze reizen een 8.8 
 5. Behalve een breed aanbod singlevakanties in Europa hebben we ook een groot aantal reizen buiten Europa, voor wie langer weg wil.
 6. Elke reis heeft Nederlandstalige reisbegeleiding. Reizigers komen zowel uit Nederland als Vlaanderen. 

alleen reizen

Wat zijn de beste single reizen?

 1. Kroatië actief
 2. Rondreis Costa Rica
 3. Rondreis Sri Lanka
 4. Zeilreis Griekenland
 5. Rondreis Californië

Wat voor single reis past bij jou? 

Als je op zoek gaat naar een vakantie alleen is het belangrijk te kijken wat bij jou past:

 • Kijk welk type reis bij je past. Zoek je zon, zee en uitgaan of ben je juist meer een natuurtype? Of, zoals veel mensen: zit je er tussenin?
 • Check welke groepsgrootte bij je past. Een rondreis met 16 mensen in Noorwegen is anders qua beleving dan een vakantie met 40 mensen in Kroatië. Bij elke reis geven we de groepsgrootte aan. 
 • Check wanneer je wilt reizen. In het zomerseizoen (vooral juli en augustus) ligt de gemiddelde leeftijd iets lager dan buiten het hoogseizoen. 
 • Bedenk wat je wilt doen tijdens je vakantie. Wil je iets heel actiefs of juist iets waar je gewoon wilt relaxen?

Waarom een reis met een groep?

Je aansluiten bij een groep is een makkelijke manier om te reizen. Alle randzaken worden voor je geregeld, je hoeft alleen maar de informatie goed door te lezen, te boeken en te gaan. Vooraf maak je kennis met je reisgenoten. Veel groepen spreken zelfs voor vertrek al ergens af om alvast kennis te maken met elkaar.

Onze reizen zijn zo samengesteld dat er voldoende tijd voor jezelf is, maar niet genoeg tijd om je te vervelen. In een groep zijn er altijd wel mensen te vinden die iets met je willen ondernemen en er net als jijzelf een onvergetelijke vakantie van willen maken.

Onze singlereizen zijn niet echt "singlereizen". Wel boeken veel mensen de reis solo, maar er zijn ook genoeg mensen die een reis samen boeken met een vriend of vriendin of een klein groepje. Juist die combinatie maakt onze reizen fantastisch. De sfeer zit er altijd al snel goed in en er ontstaan vriendschappen voor het leven tijdens onze reizen. 

Onthoud ook goed dat de bestemming zelf al het type mens selecteert dat een reis boekt. Als je bijvoorbeeld een rondreis Ierland boekt, kom je terecht in een groep mensen die allemaal houden van natuur, wandelen en actief zijn. Als je een reis naar Zuid-Kroatië boekt kom je waarschijnlijk mensen tegen die best wat willen ondernemen, maar ook willen genieten van strand en uitgaan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er niemand gaat zijn met wie het klikt, dat komt altijd wel goed!

Hoe werkt een single reis? 

Als je een reis boekt als single, boek je jezelf in bij een groep leeftijdsgenoten. Samen beleef je vervolgens de reis. Groot voordeel is dat zeker 60% van je medereizigers ook solo reizen. Het gaat er bij Simi dus niet om of je vrijgezel bent, maar vooral of je solo reist. Een goede mix van mensen die samen reizen en alleen reizen is in onze ervaring de beste manier om een topvakantie te beleven.

Aansluiten bij een groep als single

Solo reizen of alleen een reis boeken is misschien een beetje spannend, maar in de praktijk valt het altijd mee. Je sluit je aan bij een grotere groep. Samen beleef je nieuwe avonturen en maak je kennis met nieuwe mensen. Samen reis je rond door het land van jouw keuze en ga je voor een onvergetelijke vakantie. Niet zelden komen er fantastische vriendschappen uit voort. 

Single reizen - wanneer reis je het beste?

Bestemming Beste reistijd Single percentage Wanneer boeken? Populariteit single reis
Bali April - Oktober 60% min. 4 maanden voor vertrek Zeer populair 18-25
Costa Rica Hele jaar 90% min. 3 maanden voor vertrek Zeer populair 18-32
Cuba Najaar/winter 75% min. 2 maanden voor vertrek Populair 18-32
Colombia Najaar/winter/zomer 90% min. 1 maand voor vertrek Zeer populair 18-32
Griekenland April - September 80% min. 1 maand voor vertrek Populair 18-28
Kroatië April - September 80% snel, altijd vol Zeer zeer populair
Malediven November - april 95% tot kort voor vertrek mits plek Populair 22-32
Marokko Hele jaar door  70% tot kort voor vertrek mits plek Populair 18-32
Jordanië  Sept, okt, maart, april, mei 80% min. 2 maanden voor vertrek Zeer populair
Frankrijk Juli, augustus 70% tot kort voor vertrek mits plek Populaire lastminute-reis
Sri Lanka hele jaar door te bereizen 75% min. 2 maanden voor vertrek Populair tot zeer populair
Zweden winter December - maart 70% snel wegens beperkte plekken Extreem populair
Verenigde Staten Mei - oktober 95% min. 2 maanden voor vertrek Populair
Canada Eind mei - oktober 95% min. 3 maanden voor vertrek Extreem populair

 

In bovenstaand schema vind je van een gedeelte van ons reisaanbod hoe populair ze zijn. Een aantal van onze single reizen zijn eigenlijk altijd al maanden voor vertrek vol. Dit geldt bijvoorbeeld voor Costa Rica, Bali en de wintervakanties in Zweden. 

Daarnaast zijn er singlereizen waar je wat langer mee kunt wachten, maar die later alsnog opvullen. We hebben een schatting gemaakt van de hoeveelheid alleenreizende mensen per bestemming. Sommige bestemmingen hebben meer single reizigers dan andere.