Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Jongerenreizen 2024

Als reisorganisatie voor jongerenreizen ben je helemaal aan het juiste adres voor het vinden van DE perfecte jongerenreis, of je nu alleen reist of met vrienden. Met het meest diverse reisaanbod over de hele wereld boek je bij Simi jongerenreizen met altijd vervoer, activiteiten en verblijf inbegrepen bij je reissom.

Hierdoor leer je je reisgenoten goed kennen en kunnen we met recht zeggen dat onze jongerenreizen supergezellig zijn! 

Jaarlijks reizen duizenden jongeren vanuit heel Nederland en Vlaanderen met Simi naar alle uithoeken van de wereld. Je kunt het hele jaar rond terecht voor avontuurlijke reizen, specifiek gericht op reizigers tussen de 18 en 32 jaar oud. 

Top jongerenreizen 2024

Europa heeft ontzettend veel te bieden als je op zoek bent naar een leuke vakantie met andere jongeren. Van de bergachtige omgevingen in Frankrijk en Slovenië, tot het gezellige en afwisselende Ierland. 

Jongerenreizen Bali

Jongerenreizen Bali

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2556,50

meer informatie
Kroatië actief

Kroatië actief

11 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 956,50

meer informatie
Groepsreis Griekenland

Groepsreis Griekenland

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1686,50

meer informatie

Balkan rondreizen

Balkan rondreizen

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1606,50

meer informatie
Kroatië Deluxe

Kroatië Deluxe

8 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1456,50

meer informatie
Rondreis Amerika Californië

Rondreis Amerika Californië

15 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2706,50

meer informatie

De bovenstaande jongeren reizen zijn slechts een kleine selectie van alle te boeken reizen. 

 • Gemiddeld reist ruim 60% alleen
 • Je boekt altijd incl. vervoer, verblijf en activiteiten
 • 98% van onze jongerenreizen gaat gewoon door
 • Behalve populaire bestemmingen kun je bij Simi ook terecht voor meer unieke avonturen, zoals Georgië, Servië en Noorwegen. 
 • Aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds, waardoor je reissom altijd veilig is. 

Jongerenreizen Azië

Met een ruime keus uit jongerenreizen Azië kun je met Simi terecht op bijzondere plekjes. Geheel georganiseerd en altijd met een groepsticket waardoor je ook samen met je reisgenoten die kant op vliegt. Ideaal voor mensen die zich onder willen dompelen in een andere cultuur en toch samen met een groep Nederlanders op pad wil waar altijd wat te beleven valt. 

Jongerenreizen Amerika en Canada

Simi Reizen is de grootste aanbieder van actieve jongerenreizen naar de VS & Canada. Het unieke concept van onze groepsreizen met SUV's zorgt voor een ideale combinatie van een roadtrip en een groepsreis en is geschikt voor jongeren die houden van een beetje authentiek avontuur. Natuurlijk bezoeken we tijdens onze jongerenreizen de mooiste Nationale Parken en indrukwekkende steden als San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. 

Jongerenreis Midden- en Zuid-Amerika

Costa Rica en Ecuador zijn beide landen die je een keer bezocht moet hebben als je avontuurlijk ingesteld bent. Voor beide jongeren reizen geldt dat je gaat voor een intensieve, afwisselende groepsrondreis met veel inbegrepen excursies. 

Afrika en Midden-Oosten

Bezoek met Simi Jordanië, Egypte, Marokko of het mooie Tanzania en Zanzibar. 

Alleen of samen?

Je kunt bij Simi terecht als je alleen boekt, maar ook als je samen met een vriend of vriendin of groepje wilt boeken. De mix van onze reizen is gemiddeld zo'n 60% alleenreizend en 40% samen reizend.

Niemand boekt een jongerenreis als hij of zij geen zin heeft om contact te leggen met anderen, dus laat je daar vooral niet door tegenhouden. 

Voor mensen die alleen reizen is het vaak net een stukje spannender, maar onze ervaring is dat na de eerste stop iedereen elkaar al goed genoeg kent en de rest vanzelf gaat. 

Altijd actieve jongerenreizen

Als je een reis boekt bij Simi boek je altijd een volledig pakket activiteiten bij. Dit zorgt er niet alleen voor dat je wellicht je grenzen verlegt tijdens een vakantie, maar zorgt er ook voor dat je je reisgenoten goed leert kennen.

Als je samen een rivier bedwongen hebt of een excursie hebt gemaakt op Bali bijvoorbeeld, leer je elkaar veel beter kennen. Dat komt de sfeer ten goede en zorgt ervoor dat je veel onderling contact hebt. Houd er bij het vergelijken van prijzen ook rekening mee dat veel al standaard inbegrepen is bij je reissom trouwens.

Alle jongerenvakanties zien? 

Top 10 jongerenreizen

Rondreis Bali Rondreis naar tropisch Bali met veel inbegrepen excursies. Bezoek de highlights van Bali en geniet van een afwisselende, avontuurlijke jongerenreis.
Rondreis Costa Rica Jungle, vulkanen, dieren en natuur zijn de belangrijkste woorden voor bezoekers van Costa Rica. Sluit je aan bij een avontuurlijke jongeren rondreis incl. een tweedaagse raft-tocht door de jungle. ]
Groepsreizen Sri Lanka Hét land dat je nu moet bezoeken. Met meer dan 20 inbegrepen excursies én de maaltijden is dit een echte reis waar je waar voor je geld krijgt. 
Actieve vakantie Kroatië Wil je niet de hele wereld over reizen? Dan is deze actieve groepsreis wat voor jou. Direct aan het strand, vlakbij goede uitgaansplekken en met een top programma!
Outdoorvakantie Frankrijk Voor de thrillseeker die houdt van bergen. Mooi weer, heerlijk eten en top inbegrepen outdoor activiteiten maken je reis compleet. 
Avontuurlijk Jordanië Jordanië is een must-see voor liefhebbers van cultuur en die ondanks dat het maar een paar uur vliegen is, in een hele andere wereld willen zijn. 
Rondreis USA Californië Roadtrippen in de USA hoort op ieders bucketlist. We bezoeken megasteden als San Francisco en Los Angeles, maar reizen ook door de indrukwekkende natuur van zonnig Californië. 
Rondreis West-Canada Canada is natuur! Beren, walvissen, eindeloze bossen en indrukwekkende bergen staan je te wachten bij deze rondreizen. 
Groepsreis Balkan rondreis Ontdek in 10 dagen tijd maar liefst drie verschillende landen. Geniet van een hele andere cultuur en ontdek bestemmingen die echt up and coming zijn. 
Italië Toscane groepsreis Florence, Pisa, het zijn een paar namen van steden die je echt bezocht moet hebben. Deze reis combineert heerijk eten, top excursies, activiteiten en culturele excursies. 


Hoe kies je je jongerenreis? 

Het belangrijkste is om goed te bedenken wat je wilt. Zeker als je van plan bent met een vriend of vriendin of een groepje te boeken is het belangrijk om vooraf goed de wensen en verwachtingen uit te spreken. Op die manier weet je vooraf van elkaar wat de verwachting is.

Als je jongerenreizen boekt via Simi sluit je je namelijk altijd aan bij een groep. Die groep bestaat uit deels alleenreizende jongeren, maar ook uit mensen die samen reizen. Je komt dus altijd terecht in een mooie, levendige omgeving met andere jongeren. De sfeer tijdens onze jongerenreizen is dan ook altijd meer dan prima. 

Bij de verre groepsreizen gaat het vrijwel uitsluitend om echte rondreizen. Die zijn wat intensiever van karakter, vooral omdat er altijd een lange vlucht bij zit. Daarnaast willen mensen tijdens een jongeren rondreis niet alleen zoveel mogelijk zien, maar ook zoveel mogelijk beleven. Je boekt dan ook altijd een rondreis met activiteiten inbegrepen. Geen gekke verrassingen met entreeprijzen die niet inbegrepen zijn of activiteiten waar je niet onderuit komt maar die je dan nog apart moet gaan afrekenen. 

Onze tips voor het boeken van jongerenreizen:

 • Bedenk je budget. Bepaal hoeveel je aan de reis zelf en ter plekke kan en wil uitgeven
 • Bepaal wat bij je past. Ben je een natuurmens of meer een strandmens? 
 • Bedenk of je alleen op pad gaat of met iemand anders. Beiden hebben voordelen en nadelen.
 • Bedenk goed wat voor soort vakantie je wilt. Ben je een cultuursnuiver of ben je meer van het relaxen. 
 • Boek tijdig. Met name in juli en augustus raken jongerenreizen snel vol. We moeten regelmatig mensen teleurstellen. Wacht dus niet te lang.
 • Check of je reisaanbieder SGR en ANVR aangesloten is. Ook een aansluiting bij het calamiteitenfonds is van belang. 

Eerste jongerenreis?

Veel jongeren die een vakantie boeken via Simi, reizen voor het eerst alleen mee met een groepsreis. Dat is altijd even spannend, maar als je eenmaal de stap hebt genomen zul je zien dat elke groep bestaat uit mensen die het leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen. Of je nu alleen reist of samen met een vriend of vriendin, na de geboekte jongerenreis weten we zeker dat je een hoop nieuwe mensen hebt leren kennen en er nieuwe vriendschappen ontstaan. 

De groepsreizen en vakanties zijn voor jongeren van 18 tot 32 jaar. Naast jongerenreizen organiseren we ook rondreizen en verre groepsreizen. We reizen de wereld over, maar altijd met een volledig pakket activiteiten, de retourvlucht die inbegrepen is en verblijf. 

Al met al kies je voor begeleide/georganiseerde jongeren reizen, met veel vrijheid en mogelijkheden, maar met altijd een Simi-host of lokale gids die bij kan sturen en meedenkt. 

Bekijk single reizen