Singlereizen Jordanië

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Singlereizen door Jordanië

Jordanië is een land met ontzettend veel diversiteit. Het land bestaat voor het grootste gedeelte uit woestijn, maar heeft daarnaast nog veel meer te bieden. Tijdens de singlereizen naar het interessante Jordanië bezoeken we de grootste hoogtepunten van het land. Zo gaan we bijvoorbeeld drijven in de Dode Zee, overnachten we op een kampement in Wadi Rum, bezoeken we een van de zeven wereldwonderen Petra en zien we diverse Romeinse en Griekse opgegraven steden. Deze diverse singlereis door Jordanië is een echte rondreis en duurt 11 dagen. Je maakt de singlereis samen mee met groepsgenoten tussen de 18 en 32 jaar.

Rondreizen door Jordanië

Tocht op een kameel

Jeeptour door de woestijn

Nacht in kampement Wadi Rum

White Dome Trail wandeling

Drijven in de Dode Zee

Wereldwonder Petra

Citadel Amman ontdekken

Veel inbegrepen in de prijs

Lokale Engelstalige gids

Vooraf online kennismaken

Samen met leeftijdsgenoten

Single reizen Jordanië, wat kan ik verwachten?

Jordanië ligt niet om de hoek (ondanks dat het maar 5 uur vliegen is!) en is heel anders dan alle Europese landen. Zo bestaat deze verre reisbestemming voor het grootste gedeelte uit woestijn. De hoofdstad van Jordanië is Amman en is gebouwd op verschillende heuvels. Hierdoor heb je vanaf veel plekken een heel mooi uitzicht over de stad tijdens de singlereis. Het Citadel is het meest bekend in deze hoofdstad. Gelegen op de hoogste heuvel van de stad kun je een opgegraven stad vinden met verschillende tempels, een Romeins theater en andere opgegraven bouwwerken. Dit Citadel ligt precies in het midden van de stad. Natuurlijk gaan wij dit tijdens de singlereizen ook bezichtigen.

Maar Jordanië zie je niet door enkel in de grote steden te blijven tijdens de singlereizen. Daarom bestaat deze singlereis uit een combinatie van interessante steden, opgegraven steden, woestijnen, de Dode Zee en andere mooie gebieden die tezamen je reis naar Jordanië compleet maken. 

Jordanië is een Islamitisch land in het Midden-Oosten en kent ontzettend veel bezienswaardigheden en mooie plekken. Een groot voordeel is dat Jordanië niet al te groot is en je hiermee de grootste hoogtepunten prima in elf dagen kunt ontdekken zonder de singlereis te intensief te maken. Het land is namelijk ongeveer twee keer zo groot als Nederland en alle bijzondere locaties liggen niet al te ver van elkaar vandaan.

Jordanië groepsreizen

Petra bezoeken tijdens de singlereizen 

Petra staat bekend als een van de zeven wereldwonderen. Niet heel gek, want deze oude rotsstad is nog niet zo heel lang geleden ontdekt. In 1812 is het grafmonument, dat gemaakt is uit een rots, ontdekt door een Zwitserse ontdekkingsreizigers. Het begin van de vorige eeuw zijn er dan ook direct verschillende opgravingen gedaan en inmiddels kun je je hier uren, zo niet dagen vermaken. Een leuk weetje is dat naar schatting slechts 20% van de stad pas ontdekt is. De rotsstad is Petra genoemd, wat rots betekent in het oud-Grieks.

Tijdens de singlereizen zullen we deze rotsstad gaan bekijken!

Wij bezoeken Petra overdag tijdens de rondreis, maar je hebt ook de mogelijkheid om Petra daarnaast in de avond te ontdekken. Tijdens Petra by Night worden overal kaarsjes geplaatst, waardoor de geel en rood gekleurde zandsteen nog meer benadrukt wordt. Ondanks dat de geschiedenis nog een groot mysterie blijft, denken diverse archeologen dat de stad vroeger is gebruikt als handelsroute of karavaanroute door Nabateeërs, rond het jaar 85 voor Christus. Nog een leuk weetje is dat hier filmopnamen hebben plaatsgevonden voor de film Indiana Jones and the Last Crusade!

Slapen in een kampement in Wadi Rum

Als je in Jordanië bent tijdens een singlereis is er nog iets wat je echt moet doen, namelijk overnachten in Wadi Rum. We stappen hier in een stoere jeep waarmee we lekker door het zand kunnen crossen. Waar veel woestijnen enkel uit zand bestaan, kun je hier ook diverse rotsformaties vinden. Dit maakt Wadi Rum een zeer divers natuurgebied. Zandsteen en graniet worden hier ook niet uitgesloten, maar je zult voornamelijk veel zand zien, heel veel zand. Voordat we Wadi Rum tijdens de groepsreis zullen verlaten maken we natuurlijk ook nog een rit op een kameel.

Drijven in de Dode Zee

Tijdens de Jordanië rondreis kan een bezoek aan de Dode Zee natuurlijk niet ontbreken! De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld. Dit betekent dat er heel veel zout in het water zit. Als je een unieke "zwem"ervaring mee wilt maken tijdens de singlereis, dan kan dat zeker hier! Je kunt hier namelijk niet zwemmen, maar enkel in het water drijven. Door de hoge concentratie zout is zwemmen simpelweg niet mogelijk. Dit kan hilarische situaties opleveren, zoals mensen die een boekje lezen 'op het water'.

Veel mensen van over de hele wereld denken dat de modder hier een helende werking heeft, waardoor een modderbad ook een leuk idee kan zijn als je hier bent tijdens de singlereizen. Het meer ligt maar liefst 430 meter onder zeeniveau en is 50 km lang. De stijle rotsen om het meer heen zorgen voor een bijzonder uitzicht.

Jordanië groepsreizen

Jerash bezoeken tijdens de singlereis

Jerash is een stad die je meer in het noorden van Jordanië kunt vinden. Al op de tweede reisdag van de singlereis reizen we vanuit Amman naar deze oude Romeinse stad waar verschillende tempels, fonteinen, oude kerken en een amfitheater te vinden zijn. Jerash is een van de best bewaarde oud-Romeinse steden ter wereld en daarom zeker een bezichtiging waard tijdens de singlereizen. 

Tocht door een kloof in Wadi Mujib

Wadi Mujib is een van de mooiste kloven in heel Jordanië en kun je het beste ontdekken van binnenuit. Tijdens de rondreis kun je optioneel een bezoek brengen aan de Wadi Mujib, dit is mogelijk tussen 1 april en 31 oktober. Hierbij gaan we in deze kloof hiken, waarbij we met ons voeten soms door heerlijke poelen en ondiepe riviertjes lopen. Bij genoeg regenval zijn er zelfs watervallen te zien, en is er ook eentje waarbij we kunnen zwemmen! De rivier die hier doorheen stroomt mondt uit in de Dode Zee.

Punten om rekening mee te houden tijdens de Jordanie singlereizen?

Valuta en prijzen

 • Je kunt in Jordanië niet betalen met de euro. Mensen betalen hier met de Jordaanse dinar. Een groot voordeel is dat de waarde van de euro ongeveer even hoog ligt als de Dinar, waardoor je geen berekeningen uit hoeft te voeren om erachter te komen hoeveel dat ene leuke souveniertje kost tijdens de singlereis. Ondanks dat de waarde bijna altijd hetzelfde ligt kan het nooit kwaad dit voor vertrek even te bekijken.
 • In Aqaba zijn de souvenirs het goedkoopst omdat hier bijna geen belasting wordt berekend :-). Leuke tip voor tijdens de singlereizen.
 • Over het algemeen geldt dat Jordanië geen duur land is maar wel dat, net als in bijna alle landen, alles prijziger is in de toeristische gebieden.

Cultuur en religie

 • Jordanië is een Islamitisch land. Houd hier rekening mee met de kleding die je meeneemt met de singlereizen. De Oosterse cultuur wordt hier steeds meer gecombineerd met de westerse cultuur maar het wordt nog steeds sterk gewaardeerd als zeker vrouwen niet 'schaars' gekleed door de straten lopen. Dit kun je eenvoudig doen door een jurk of broek te dragen die ten minste over de knie komt, door niet een te diepe hals te hebben en door de schouders te bedekken. Een sjaaltje kan ook handig zijn om je hoofd mee te bedekken bij bepaalde bezienswaardigheden waar dat gewaardeerd wordt. 
 • Voor mannen zijn er niet zoveel punten om rekening mee te houden wat betreft kleding tijdens de singlereis. Langere broeken worden wel meer gewaardeerd dan korte broeken. Zeker bij een moskee bezoek dien je een lange broek te dragen. Het kan anders gebeuren dat je helaas niet mee naar binnen mag.
 • Bij een bezoek aan een moskee tijdens de singlereis dien je je schoenen en sokken uit te trekken en lange kleding te dragen.
 • Aqaba is een echte badplaats. De lokale vrouwen dragen hier tijdens het zwemmen een boerkini. Dat is bij jullie niet nodig tijdens de singlereis, maar een badpak wordt wel meer gewaardeerd dan een bikini. In het hoogseizoen wordt natuurlijk wel minder opgekeken als je minder kleding draagt, maar mensen vinden het respectvoller als je een badpak draagt. 

Het weer

 • Jordanië kan erg warm zijn. Denk dus zeker aan een zonnebril, zonnebrand en een pet of iets anders om je hoofd mee te beschermen van de warmte. Het beste is om laagjes aan kleding mee te nemen, zodat je gemakkelijk een laagje uit kunt trekken als je het warm krijgt.
 • Neem iedere dag voldoende water mee tijdens de singlereizen!

Algemeen

 • Goede schoenen kunnen niet ontbreken in je koffer voor deze singlereis. Zelfs bij Petra zijn de afstanden misschien langer dan je van tevoren denkt.
 • Je hoeft voorafgaand de singlereis geen visum te regelen. Dit gebeurt bij aankomst in Jordanië.
 • Sommige mensen twijfelen over een bezoek aan Jordanië omdat ze niet weten of het veilig is. De omliggende landen van Jordanië zijn niet veilig, maar Jordanië zelf wel. Sterker nog, er zijn genoeg vluchtelingen die hier komen wonen omdat Jordanië zich niet mengt in de conflicten van omliggende landen. 
 • DTP en Hepatitis A zijn twee vaccinaties die niet verplicht zijn, maar wel worden aangeraden. Indien je je wilt laten inenten alvorens de singlereis kan het handig zijn van tevoren na te kijken of je inentingen nog geldig zijn. De vaccinatie tegen gele koorts is enkel verplicht als je in de zeven dagen voor het bezoek aan Jordanië in een land bent geweest waar dit voorkomt.

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis allemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer weten?

Indien je meer informatie wilt over deze singlereis raden we je aan om ook de reispagina goed door te nemen. Mocht je nog vragen hebben mag je altijd contact met ons opnemen. Ook kun je meer lezen over bijvoorbeeld het kennismaken voor de singlereis, alleen op reis gaan en over alle vliegreizen.